ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Πέθανε η ηθοποιός Ασπασία Παπαθανασίου

Από τις ηγερίες του αρχαίου δράματος και της εθνικής αντίστασης, η Ασπασία Παπαθανασίου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών. Η αριστερή της ιδεολογία την έκανε να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο και δράση στην Κατοχή και την Αντίσταση, ενταγμένη στις τάξεις του εφεδρικού ΕΛΑΣ, συμμετέχοντας και στα Δεκεμβριανά.
Από τις γνωστότερες και.. πολυβραβευμένες Ελληνίδες τραγωδούς, συμμετείχε με παραστάσεις σε όλον τον κόσμο και σε διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.
Γεννημένη στην Άμφισσα στις 20 Οκτωβρίου 1918, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, από τα ιδρυτικά μέλη του «Λαϊκού Θεάτρου», του θιάσου «Ενωμένοι καλλιτέχνες» και μέλος του «Πειραϊκού Θεάτρου» του Δημήτρη Ροντήρη.
Μετά την επιστροφή της από το Λονδίνο, το 1975 , όπου είχε αυτοεξοριστεί κατά την διάρκεια της Χούντας, ίδρυσε τους «Δεσμούς» και στη συνέχεια το Κέντρο Αρχαίου Δράματος, αφιερώνοντας τη ζωή της στην μελέτη και την έρευνα του αρχαίου δράματος.