ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Κοτόπουλο ή κατσικάκι;

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το «KitcheN' Health» μας προσκαλούν κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN, να μαγειρέψουμε υγιεινά, νόστιμα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
H γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαγειρεύει σε μία κουζίνα που βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το..
καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών, αλλά και να μάθουμε το σωστό συνδυασμό των υλικών.
Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού, μία συνταγή γλυκού, αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές συμβουλές για εναλλακτικές χρήσεις του βασικού υλικού μας.
Το Σάββατο 13 Ιουνίου, η Μαρία μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη διατροφική αξία του κοτόπουλου, που αποτελεί μία τροφή με λίγα λιπαρά και πολλές πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, η οποία συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και προσφέρει θρέψη και τόνωση στον οργανισμό μικρών και μεγάλων.
Οι υγιεινές νοστιμιές που μας προτείνει σήμερα, η Μαρία, με βασικό υλικό το κοτόπουλο: ένα νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο και σπαγγέτι ολικής άλεσης και ένα συνοδευτικό, εύκολο και πεντανόστιμο: μία τάρτα κοτόπουλο με μπεσαμέλ, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και να προσφέρετε στο τραπέζι σας!
Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, μας εξηγεί τη διατροφική διαφορά του κόκκινου από το λευκό κρέας. Απαντά επίσης σε ερωτήσεις της Μαρίας που απασχολούν όλους μας, όπως πόσο συχνά μπορούμε να τρώμε κοτόπουλο και αν είναι καλύτερο να επιλέγουμε τα ελευθέρας βοσκής κοτόπουλα.
Την Κυριακή 14 Ιουνίου στο «KitcheN' Health» πρωταγωνιστεί το κατσικάκι, που αγαπάμε ιδιαίτερα σε όλη την Ελλάδα.
Η γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μας υποδέχεται στην πιο υγιεινή κουζίνα και μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία του κατσικίσιου κρέατος, που είναι η πιο λιτή και υγιεινή επιλογή, σε σύγκριση με πολλά άλλα κρέατα, καθώς περιέχει πολύ λιγότερα λιπαρά, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και δεν έχει ορμόνες. Μας αναφέρει επίσης πολλά για το πολύτιμο κατσικίσιο γάλα, αλλά και για το τυρί και το γιαούρτι που φτιάχνουμε με αυτό.
Η Μαρία μαγειρεύει, με βασικό υλικό το κατσικίσιο κρέας και το κατσικίσιο γάλα και φτιάχνει ένα γευστικό κατσικάκι τυλιχτό σε μελιτζάνα αλλά και ένα ελαφρύ επιδόρπιο: μία σοκολατένια κρέμα με κατσικίσιο γάλα, γαρνιρισμένη με φιστίκια και κόκκινα φρούτα.
Ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, μας αναφέρει τι θα πρέπει να προσέχουμε στην κατανάλωση του κατσικίσιου κρέατος και απαντά στο ερώτημα της Μαρίας ποιο κρέας να επιλέξουμε, αρνί ή κατσίκι. Εξηγεί, ακόμα, τις μοναδικές ιδιότητες του κατσικίσιου γάλακτος σε σύγκριση με το αγελαδινό, όπως επίσης και τα οφέλη του γίδινου γιαουρτιού.
«KitcheN' Health» με την Μαρία Εκμεκτσίογλου κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN