ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Οι αστυνομικοί έγιναν... αρχισυντάκτες

Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των κοινοβουλευτικών συντακτών μετά την επίπληξη που δέχτηκε χθες από αστυνομικούς -μέλη της φρουράς της Βουλής  ο δημοσιογράφος του Documento, Άγγελος Προβολισιάνος (φωτογραφία). Ο συντάκτης που του απαγορεύτηκε ουσιαστικά να κάνει την δουλειά του, ενημερώθηκε μάλιστα ότι «θα συντάξουν σε βάρος του αναφορά» επειδή..
ζήτησε να λάβει δήλωση από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Χότζογλου!
Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα (την κοινοποίησαν και στην ΕΣΗΕΑ) καταγγέλλουν την απαράδεκτη συμπεριφορά εναντίον του  συναδέρφου τους από τον αστυνομικό... αρχισυντάκτη.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα
Κοιν.: ΕΣΗΕΑ
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Σήμερα (σσ χθες), Τετάρτη 10/6/2020, ο συνάδελφος μας, Άγγελος Προβολισιάνος, δέχθηκε επίπληξη από μέλη της φρουράς της Βουλής, οι οποίοι του γνωστοποίησαν ότι «θα συντάξουν σε βάρος του αναφορά» επειδή ζήτησε να λάβει δήλωση από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Χότζογλου. Ο κ. Χότζογλου προσήλθε στο Κοινοβούλιο προκειμένου να παραδώσει ψήφισμα διεκδικήσεων του κλάδου που εκπροσωπεί και ο οποίος πλήττεται από τις συνέπειες της πανδημίας.
Ο συνάδελφός μας, στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού του καθήκοντος, κάλυψε με εντολή της εφημερίδας του την επίσκεψη του εκπροσώπου των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό και αφού ο κ. Χότζογλου παρέδωσε το ψήφισμα στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα ζήτησε δήλωση για τα προβλήματα του κλάδου. Ο κ. Χότζογλου ανταποκρίθηκε θετικά, όμως, τα μέλη της φρουράς απαγόρευσαν στον συνδικαλιστή να προβεί σε δήλωση και στον δημοσιογράφο να επιτελέσει το έργο του. Σημειωτέον, η δήλωση θα ήταν ολιγόλεπτη, είχε τη συναίνεση του συνδικαλιστή, θα την ηχογραφούσε ο συνάδελφος με το κινητό του και όχι με βίντεο.
Μας θορύβησε όχι μόνο η απόφαση της φρουράς να απαγορεύσει τη δήλωση αλλά και η προειδοποίηση προς τον συνάδελφό μας ότι θα γίνει αναφορά σε βάρος του.
Παρέλκει να επισημάνουμε ότι σήμερα ο φόρτος εργασίας μας είναι αυξημένος με Ολομέλεια και Κοινοβουλευτικές Επιτροπές από το πρωί και ως εκ τούτου θα προκαλούσε καθυστέρηση να ληφθεί δήλωση στο πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Σοφίας και μάλιστα από έναν συνάδελφο όπου εδώ και τρία χρόνια καλύπτει αδιάλειπτα τις εργασίες της Βουλής και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα με την συμπεριφορά του. Τελικώς, η δήλωση έγινε στο πεζοδρόμιο. Ούτως ή άλλως, όμως, θεωρούμε αυτονόητη τη διευκόλυνση που θα έπρεπε να δοθεί στο δημοσιογραφικό έργο.
Παρακαλούμε για την αναγκαία υπόμνηση αναφορικά με την υποχρέωση υπηρεσιών και της φρουράς να διευκολύνουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα».