ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ξύπνημα με Ιωάννα…

Το πρωί της Πέμπτης η Ελλάδα ξύπνησε με τη σύλληψη (προσαγωγή αρχικά) της γυναίκας που φέρεται να είναι η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Τα σάιτ πήραν φωτιά και πολλά από αυτά ανέβασαν τη σύλληψη στο πρώτο τους θέμα, ενώ μόνο λίγα το κράτησαν χαμηλά, όπως για παράδειγμα η Καθημερινή που, βέβαια, στην ιεράρχηση των.. θεμάτων της έχει άλλη λογική –ανάλογη με το ύψος της, γενικότερα, και ως εφημερίδα και ως σάιτ.
Ποιος πρωτοπαρουσίασε το θέμα; Το συνήθως καλά ενημερωμένο, γρήγορο (αλλά και πολυσυλλεκτικό) enikos.gr ανέφερε την είδηση αποδίδοντάς της «σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ». Σε βίντεο από τη ζωντανή πρωινή της δημόσιας τηλεόρασης βλέπουμε ότι ο ρεπόρτερ Κώστας Παπαδόπουλος εμφανίζεται για να δώσει με εξωτερικό συνεργείο το ρεπορτάζ στις 09:03. Λίγο αργότερα ο Αντένα, φαίνεται να παρουσιάζει το θέμα στις 09.07. Ο Γιώργος Παπαδάκης επικαλέστηκε, κυρίως, τα αναγραφόμενα σε σάιτ –τα οποία βέβαια μπορεί να το πήραν από την ΕΡΤ, αλλά είχαν προσθέσει στοιχεία. Μια περιήγηση που κάναμε στο Διαδίκτυο (όχι, πάντως, σε πάρα πολύ μεγάλη κλίμακα) έδειξε ότι η είδηση αναρτήθηκε αρκετά μετά από το 9:03 της δημόσιας τηλεόρασης.
- από το Harddog