ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Nέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό

Κλειστά ΚΑΠΗ και ακύρωση συνεδρίων για 4 εβδομάδες, αναστολή σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό για δύο εβδομάδες, κεκλεισμένων των θυρών οι αθλητικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες.
Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής..
Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας - φυσικά ούτε λέξη για τις συναθροίσεις και τον συνωστισμό του ποιμνίου στις εκκλησίες...

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι τα έξι από αυτά συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα, ενώ για το ένα πραγματοποιείται ιχνηλάτηση. Ο Σ. Τσιόδρας σχετικά με τα νέα μέτρα προστασίας του πληθυσμού που λαμβάνει η κυβέρνηση για τις επόμενες εβδομάδες ανέφερε ότι περιλαμβάνουν τα εξής:
  • Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό για δύο εβδομάδες (οι εκδροές των σχολείων στο εξωτερικό έχουν ήδη αναβληθεί επ΄αόριστον).
  • Πραγματοποίηση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες
  • Συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας κατά περίπτωση για όλα τα σχολεία, εφόσον υπάρχει λόγος.
Επίσης ισχύουν τα έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο που πλέον χαρακτηρίζονται «πληττόμενες περιοχές». Ειδικότερα όπως είχε ανακοινωθεί παρατείνονται για άλλες δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 20 Μαρτίου, τα μέτρα που είχαν ληφθεί την περασμένη Τετάρτη και αρχικά με ισχύ για ένα 48ωρο, και τα οποία αφορούσαν το κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων που πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον, εφεξής αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας. Το ίδιο ανακοίνωσε ο ειδικός και για τις οργανωμένες σχολικές εκδρομές προς χώρες της αλλοδαπής ότι αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. Επίσης όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους των τριών περιοχών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.