ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Γιατί ενοχλήθηκε ο ΣΚΑΪ με το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ;

Γιατί ενοχλήθηκε ο ΣΚΑΙ με το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ; Μήπως γιατί υποστηρίζουν σθεναρά την γραμμή Γεωργιάδη – Παπαδημητρίου - Πορτοσάλτε για τη διάλυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας για χάρη του Ιδιωτικού;
Αυτό γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη στο avgi.gr αναφερόμενη στα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ, και συνεχίζει:..
Οι υπέρμαχοι της Ιδιωτικής Υγείας, των ΣΔΥΤ, της εμπορευματοποίησης και του ξεπουλήματος του Δημόσιου Τομέα στα κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα είναι λογικό που ένοιωσαν «προσβεβλημένοι» από το ευσύνοπτο και άμεσο μήνυμα στήριξης του πρωτοσέλιδου της ΑΥΓΗΣ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Ο Δ. Οικονόμου έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «προσβλητικό» το πρωτοσέλιδο και εστίασε στην «χυδαία χειρονομία» του εικαστικού του.
Αυτό που πραγματικά ενόχλησε δεν ήταν φυσικά το εικαστικό, αλλά το ουσιαστικό ζήτημα ότι η σκληρή πραγματικότητα της επέλασης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έκανε τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της Ν.Δ. για ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία να μείνουν λίγο στην άκρη.
Θυμόμαστε και όσοι δεν θυμόμαστε καλό είναι να θυμηθούμε άλλωστε τους «πρωτοκλασάτους» δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ, Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου όταν το Μάη του 2019 «ονειρεύονταν» το γκρέμισμα των Δημόσιων Νοσοκομείων με κυβέρνηση Ν.Δ.
Διαβάστε και τον διάλογο στη ραδιοφωνική τους εκπομπή στον ΣΚΑΪ:
Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι καλές ιδέες (σ.σ. του Μητσοτάκη) στα έξυπνα κράτη δεν έχουν από πίσω μια ιδεολογία να σέρνεται.
Ακροατής: «Έχετε δει το Κρατικό Νίκαιας σε τι κατάσταση είναι;»
Μπάμπης Παπαδημητρίου: Εγώ έχω ακούσει ως ιδέα, ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά τουλάχιστον πρέπει να κλείσουν. Γιατί είναι φορείς ασθενειών, γιατί έχουν πρόβλημα .
Άρης Πορτοσάλτε: Πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας, όχι να κλείσουν.
Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ναι, να γκρεμιστεί. Μπορεί να συζητηθεί αυτό; Μόνο αν υπάρξει ηρεμία. Αν όμως έχεις τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό και λέει αυτά που λέει, δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση...