ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Διαδικτυακά μαθήματα από φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία

Δεν πρόλαβε καλά -καλά η κυβέρνηση ν΄ ανακοινώσει το κλείσιμο όλων των δομών εκπαίδευσης και ήδη ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια «διαφημίζουν» ότι ξεκινούν διαδικτυακά μαθήματα για τους μαθητές τους. Το κλείσιμο των σχολείων σήμαινε «συναγερμό» στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων και κυρίως..
για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου, οι οποίοι έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις και οι μέρες που «χάνουν» είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Ετσι όλοι οι φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης εργάζονται εντατικά προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά μαθήματα εξ΄ αποστάσεως .
Τα ιδιωτικά σχολεία ανακοίνωσαν ότι υποστηρίζουν πλήρως την κυβερνητική απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με στόχο την συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού SARS-Cov-2. «Είμαστε δίπλα στις οικογένειες των μαθητών μας στην προσπάθεια διατήρησης της κανονικότητας της ζωής τους. Κάθε σχολείο, με τα μέσα που ήδη διαθέτει και την προετοιμασία που έχει ήδη κάνει, με συλλογικές προσπάθειες των διοικήσεων και των εκπαιδευτικών, προσπαθεί να συνεχίσει να παρέχει μαθήματα εξ αποστάσεως ώστε τα παιδιά μας να νιώσουν τους δασκάλους τους κοντά τους, να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να βγουν πιο δυνατά μέσα από τη δοκιμασία αυτή», υπογραμμίζουν οι ιδιοκτήτες σε σχετική ανακοίνωσή τους .
Τα περισσότερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δηλώνουν ότι μπορεί τα σχολεία να έκλεισαν αλλά τα μαθήματα θα συνεχιστούν διαδικτυακά για όσο διάστημα θα ισχύει η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Στόχος των ιδιοκτητών είναι δημιουργήσουν «ψηφιακές τάξεις» ,για όλα τα παιδιά αλλά περισσότερο για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου , ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Ελλάδας και εξωτερικού.
Τα μαθήματα εξ΄ αποστάσεως , εξετάζει και το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές των δημόσιων σχολείων και κυρίως εφόσον τα σχολεία χρειαστεί να παραμείνουν κλειστά και πέρα από τις 14 ημέρες. Ηδη η πολιτική ηγεσία εξετάζει τους τρόπους, που μπορεί αυτό το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Νικολίτσα Τρίγκα  / Eθνος