ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Η Κεραμέως στην Τρέμη για το κλείσιμο των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μιλά για τα έκτακτα μέτρα, το κλείσιμο σχολείων και Πανεπιστημίων και την απειλή του κορονοϊού, απόψε, Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη.
***

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 16:00 στην εκπομπή..
«Προσωπικά», οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα οδοιπορικό στα Προσφυγικά της Αθήνας. Ειδικότερα, στα Προσφυγικά της Καισαριανής, της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Νίκαιας, η Έλενα Κατρίτση αναζήτησε ανθρώπους που κουβαλούν μνήμες του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.
***
Τα νέα ημίωρα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Από πέτρα και χρόνο», «επισκέπτονται» περιοχές κι ανθρώπους σε μέρη επιλεγμένα, με ιδιαίτερα ιστορικά, πολιτιστικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά. (Νέος κύκλος) - Eπεισόδιο 1ο: «Μεταξουργείο,  η ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας» Μεταξουργείο, η παλιά ξεχασμένη γειτονιά της Αθήνας, λίγα μέτρα από την Ομόνοια. Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στις 20:00 / ΕΡΤ2
***
Πέγκι Γκούγκενχαϊμ: Εθισμένη στην Τέχνη» (Peggy Guggenheim: Art Addict). To ντοκιμαντέρ-επιτομή για την προσωπική ζωή της θρυλικής συλλέκτριας Τέχνης, Πέγκι Γκούγκενχαϊμ, παρουσιάζει η ΕΡΤ2 την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, στις 23:00. Το ντοκιμαντέρ παραγωγής Αγγλίας 2015, σε σκηνοθεσία της Lisa Immordino Vreeland, για τη ζωή μίας από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην ιστορία του κόσμου της Τέχνης, είναι βασισμένο στη μοναδική βιογραφία της που κυκλοφόρησε με την άδειά της.