ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Tutti in casa

Σαρώνει ο κορωνοϊός στην Ιταλία με τους γιατρούς να καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια για τους ασθενείς ενώ στα νοσοκομεια αναγκάζονται να βγάζουν κλίνες στα προαύλια με χαμηλές θερμοκρασίες και να μετατέπουν τα χειρουργεία σε ΜΕΘ.
H έλλειψη κλινών στα νοσοκομεία και κυρίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας οδηγούν στον θάνατο..
πολλούς ηλικιωμένους που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, καθώς δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα, όπως καταγγέλλουν γιατροί στη Λομβαρδία.
Περίπου 60 εκατομμύρια Ιταλοί βρίσκονται από χθες σε καραντίνα την ώρα που οι γιατροί κάνουν τιτάνιες προσπάθειες για να χαλιναγωγήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Οι εφημερίδες καλούν τον κόσμο να μείνει σπίτι. Iδού κάποια χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα: Il Tempo: «Καθίστε φρόνιμα, αν μπορείτε», La Republicca: «Ολοι στο σπίτι», La Stampa: «Καθίστε σπίτι, χειρόφρενο στην Ιταλία»!
Μέχρι στιγμής, ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει 463 θανάτους στην Ιταλία, με 127 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν στα 9.172. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι 81,4 ετών και το 72,9% έχουν καταγραφεί στη περιφέρεια της Λομβαρδίας.