ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

«Ναυάγησε» η εξαγορά της Forthnet από τον Μαρινάκη

Ναυάγησε η συμφωνία εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego με την τελευταία να αποσύρεται από τη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alter Ego έχει αποστείλει επιστολή προς τις πιστώτριες τράπεζες και τον σύμβουλό τους που υλοποιεί τη διαδικασία, ενημερώντας ότι αποσύρεται από τη διαδικασία εξαγοράς της Forthnet / Nova.
Η εταιρεία επικαλείται τη στάση..
των τραπεζών και τους καταλογίζει τη δημιουργία προσκομμάτων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος αποδέσμευσης των λογαριασμών της Forthnet.
Η αποχώρηση του ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη από το σχέδιο εξαγοράς της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης είχε προεξοφληθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες καθώς παραβιάζονταν συνεχώς τα χρονοδιαγράμματα που είχαν αρχικώς συμφωνηθεί με τις τράπεζες. Στο μεσοδιάστημα προέκυψε και άλλος ενδιαφερόμενος, η επενδυτική εταιρεία Duet, με αποτέλεσμα να υπάρξει και σχετικός εκνευρισμός στην πλευρά Μαρινάκη.
Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στην επιστολή που πήγε στις τράπεζες, μέσω του συμβούλου τους για την προώθηση του διαγωνισμού, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως συγκεκριμένη τράπεζα (Αlpha Bank)  «δεν διευκόλυνε τη συμφωνία». Στην αγορά τηλεπικοινωνιών κυκλοφορούσε, πάντως, εδώ και πολλές εβδομάδες πως «το σχέδιο Μαρινάκη δεν μπορούσε να προχωρήσει» για διάφορους λόγους. Δεν είναι τυχαίο πως είχαν δοθεί απανωτές παρατάσεις στην υπογραφή της συμφωνίας μέσω της οποίας θα αποκτούσε μειοψηφικό ποσοστό στην Forthnet / Nova, με δυνατότητα αύξησης σε μελλοντικό χρόνο.
Η εταιρεία του Ομίλου Μαρινάκη ισχυρίζεται πως η τράπεζα δεν διευκόλυνε το process του διαγωνισμού, αντίθετα κινήθηκε προς την κατεύθυνση εξεύρεσης ανταγωνιστικών προσφορών και αρνήθηκε να συναινέσει στην παροχή ρευστότητας προς την Forthnet μέσω της αποδοχής αιτήματος αποδέσμευσης λογαριασμών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, αίτημα το οποίο οι υπόλοιπες τράπεζες είχαν αποδεχθεί.
Η Forthnet αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα ρευστότητας τα οποία έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οι τράπεζες, που προσπαθούν εδώ και σχεδόν τρία χρόνια να βρουν αγοραστή για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών καλούνται τώρα να προχωρήσουν άμεσα στην αναζήτηση επενδυτή αφού τα χρονικά περιθώρια διάσωσης της εταιρείας έχουν στενέψει επικίνδυνα.