ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020

Παπαχελάς καλεί Αρχιεπίσκοπο...

Παρέμβαση του δημοσιογράφου για τον κορωνοϊό, τον εκκλησιασμό, τη μετάληψη και τη στάση Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ένας υπεύθυνος ηγέτης με κοινωνική ευαισθησία. Μπορεί και πρέπει να υπερκεράσει τις αντιδράσεις των οπαδών του μεσαίωνα.
Aυτό επισημαίνει σε άρθρο του ο διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Αλέξης Παπαχελάς που καλεί την ηγεσία της Εκκλησίας  να κάνει να..
το σωστό με το θέμα του κορωνοϊού σχετικά με τον συνωστισμό στις εκκλησίες και τη μετάληψη. Bέβαια ο Ιερώνυμος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προφανώς αγνόησαν την παρέμβαση Παπαχελά επιμένοντας στη μεσαιωνική αντίληψη αλλά και κόντρα σε όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα ότι η μετάληψη δεν μεταδίδει ιούς και ασθένειες (δείτε ΕΔΩ)...
 Αναλυτικά η παρέμβαση Παπαχελά:
"Οταν ο τόπος περνάει μία πρωτόγνωρη κρίση και βρίσκεται αντιμέτωπος με ασύμμετρες απειλές, έχουμε όλοι την ευθύνη να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Εχει έλθει η ώρα να το κάνει και η Εκκλησία. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους και η μετάληψη θέτουν σε κίνδυνο συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα μάλιστα τους ευάλωτους και ηλικιωμένους. Οι ειδικοί φοβούνται ενίοτε να πουν τα πράγματα με το όνομά τους λόγω των αντιδράσεων.
Ορισμένοι πολιτικοί λαϊκίζουν ασύστολα για μια ψήφο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Το αυτονόητο έχει ήδη συμβεί σε χώρες με ισχυρή εκκλησιαστική παράδοση, όπως η Ιταλία. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ένας υπεύθυνος ηγέτης με κοινωνική ευαισθησία. Μπορεί και πρέπει να υπερκεράσει τις αντιδράσεις των οπαδών του μεσαίωνα.
Αυτές τις ώρες τις δύσκολες ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού βρίσκει στήριγμα στην πίστη του. Αναζητεί όμως και εμπνευσμένες ηγεσίες που στέκονται στο ύψος των καιρών.
Η ηγεσία της Εκκλησίας οφείλει να κάνει να το σωστό. Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσει τους αδύναμους και θα δώσει ένα μήνυμα ευθύνης".