ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Απόφαση της Ιεραρχίας θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Στη μεσαιωνική αντίληψη αλλά και κόντρα σε όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επιμένει ότι η μετάληψη δεν μεταδίδει ιούς και ασθένειες. Την ίδια ώρα, και η κυβέρνηση αποφεύγει μέχρι σήμερα να εξαιρεί τις εκκλησίες από τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ΚΑΠΗ, που θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες.
Στην απόφασή της η Ιερά..
Σύνοδος της Ελλάδος θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία υποστηρίζοντας ότι είναι ασφαλείς όσοι μεταλαμβάνουν και παροτρύνοντας τους εμμέσως να αγνοούν «την καχυποψία, τις επιφυλάξεις, τους φόβους», επικαλούμενη το «αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και της εκκλησιαστικής κοινότητος».
«Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό», αναφέρει η απόφαση της Συνόδου.
Μάλιστα, προτείνει στους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές προς τον Ιησού Χριστό, «ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον Λαό Του. Προς τον σκοπό αυτό παρακαλεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες να συστήσουν στους Εφημερίους, ώστε πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας της ερχομένης Β΄ Κυριακής των Νηστειών, να τελεσθεί Δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου».
Η Σύνοδος βέβαια προτρέπει όσους παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας και ανήκουν σε «υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες, πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ως και οι ανοσοκατεσταλμένοι», να αποφύγουν προσωρινά την έξοδο από το σπίτι.
- πηγή: efsyn.gr