ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πως ο Ζενάκος ισοπεδώνει τον Μανδραβέλη

«(...)Πιστεύεις ότι επειδή μια χούφτα αρθρογράφοι και τηλεδημοσιογράφοι αισθάνονται ξαφνικά συνομιλητές ισότιμοι των εκδοτών – δεν είναι αλλά αυτό αποτελεί δική τους λανθασμένη εκτίμηση –, το ίδιο ισχύει για όλους; Μιλάς με τους συντάκτες της εφημερίδας σου να μάθεις πόσο «βήμα» αισθάνονται ότι έχουν; Αλλά, πάλι, μήπως θα στο πούν; Θα μιλήσουν ανοιχτά στον συνομιλητή του εκδότη τους; (...) Είσαι το πρόγραμμα. Είσαι η κυρίαρχη ιδεολογία. Είσαι η ιδεολογία της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό είναι να συσκοτίζει ότι πρόκειται για ιδεολογία, να μοιάζει «ορθολογική», «αποιδεολογικοποιημένη», «αυτονόητη».Οι «ίσες αποστάσεις» που τηρείς δεν είναι καθόλου ίσες, ευνοούν ξεκάθαρα τη μια πλευρά. Η άλλη αν δεν κάνει κατάληψη καταπνίγεται – συν τοις άλλοις κι από εσένα.(...)

Με αφορμή την κατάληψη του Αθήνα 9.84 και το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη «Πειρατεία στα ερτζιανά…», ο Αυγουστίνος Ζενάκος ισοπεδώνει τον «ορθολογιστή» αρθρογράφο της Καθημερινής σχολιάζοντας και....

Να επιστρέψει ο «Κόκκινος Ανδρέας» στην Ελευθεροτυπία

Μίκης, Τζιμάκος και Κόκκινοι Επιστήμονες διαβάζουν «Εδώ Ράδιο "Ε"»

Πολλούς φαν φαίνεται πως έχει ο Ανδρέας Ρουμελιώτης και η στήλη του ΕΔΩ Ράδιο «Ε» που κόπηκε από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία με αφορμή άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις 9/2/2011 υπό τον τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον μΠΑΟΚ». Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι έντονες αντιδράσεις που είχαν ως αποτέλεσμα η Ελευθεροτυπία να κατακλυστεί από εκατοντάδες mail, τηλεφωνήματα και επιστολές αναγνωστών που διαμαρτύρονται για την λογοκρισία - όπως την αποκαλούν - της διεύθυνσης εις βάρος του δημοσιογράφου.
Ανάμεσα σε αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν για την συμπεριφορά της εφημερίδας έναντι του αρθρογράφου είναι οι Γ. Μπαμπινιώτης, Μ. Θεοδωράκης, Δ. Σαββόπουλος, Τζίμης Πανούσης, Λ. Λαζόπουλος, Α. Μπακιρτζής, Δ. Τσακνής αλλά και οι αυτοαποκαλούμενοι “Θρησκευόμενοι Κόκκινοι Επιστήμονες” που ζητούν την επιστροφή του «κόκκινου Ρουμελιώτη» στην Ελευθεροτυπία.
Τα σύννεφα πάντως στις σχέσεις του Ρουμελιώτη και της διευθύντριας Κύρας Αδάμ είχαν εμφανιστεί από τότε που η δεύτερη ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας. Μάλιστα τότε....

Περικοπές μισθών σε Star και Mega
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ALTER


Περικοπές μισθών και στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Μετά το «κούρεμα» (-20%) στο Mega, για όσους έχουν αποδοχές πάνω από 3.000 ευρώ, ήρθε και η σειρά του Star. Σύμφωνα με αποφάσεις της διοίκησης η διεύθυνση του καναλιού ξεκινάει «πρόγραμμα εξορθολογισμού της μισθοδοσίας» που προβλέπει περικοπές αποδοχών από 10% έως 25% ανάλογα με το ύψος του μισθού.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο ALTER συνέχισαν και χθες με 4ωρες στάσεις εργασίας τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων. Σημειώνεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή της εργοδοσίας κατά των....

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τι απαντά ο διευθυντής του ΑΠΕ στον εκπρόσωπο των εργαζομένων

Αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη λειτουργία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Εΐδήσεων δημοσιεύουμε και την απάντηση του γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ηλία Μάτσικα στην επιστολή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο πρακτορείο Μιχάλη Ψύλλου. Παραθέτουμε επίσης και τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου για τη συγκρότηση και τις αρμοδιότητες του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.


Η ΕΠΙΣΤΟΛH ΨΥΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΤΣΙΚΑ
(4/2)

«Κύριε διευθυντά,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ σε πρόσφατη συγκέντρωσή τους αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ να επαναβεβαιώσουν την υποστηριξή τους στο πρόσωπό μου ως εκλεγμένου εκπροσώπου τους στο ΔΣ του πρακτορείου, απορρίπτοντας κάθε ιδέα για νέες εκλογές. Μετά την εξέλιξη αυτή και για να αρθεί το όποιο «κώλυμα» τίθεται ,είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω : 1.Την απαλλαγή μου από οποιοδήποτε «αξίωμα» -όπως αυτό του συντονιστή ή υπεύθυνου της διαδικτυακής τηλεόρασης του πρακτορείου ,αν και δεν νομίζω ότι το Προεδρικό Διάταγμα θέτει τέτοιο ζήτημα με δεδομένο ότι δεν είμαι ούτε διευθυντής,ούτε αρχισυντάκτης ούτε προιστάμενος. Πολύ περισσότερο καθώς δεν είχα κανέναν τίτλο όταν εξελέγην πριν δύο χρόνια. 2.Σας ζητώ επίσης να κόψετε από το μισθό μου το επίδομα του 10% ,που μου είχε χορηγήσει ο πρώην ΓΔ του ΑΠΕ,Α.Χριστοδουλίδης το 1993 και για το οποίο επίσης με εγκαλείτε. Σας δηλώνω ότι με την ΟΜΟΦΩΝΗ γνώμη των εργαζομένων παραμένω εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ μέχρι τη λήξη της θητείας μου,μετέχοντας κανονικά στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
Μετά τιμής»

Η απάντηση Μάτσικα στην επιστολή Ψύλλου:
«Αγαπητέ συνάδελφε,

Κατ΄ αρχήν λυπάμαι ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τη νομιμότητα των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΕ/ΜΠΕ. Είναι ακόμη πιο λυπηρό το γεγονός, ένας εκπρόσωπος εργαζομένων να δημιουργεί....

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στη «γωνία» ο Μάτσικας στο ΑΠΕ - Σήμερα η συνάντηση με τους εργαζόμενουςΛόγω «ανυπέρβλητου προσωπικού προβλήματος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε SMS που έστειλε ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ηλίας Μάτσικας, αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρακτορείοπου είχε προγραμματιστεί για χθες.
Ετσι, το κλίμα ανασφάλειας εντείνεται καθώς η καθυστέρηση στις πληρωμές συνεχίζεται ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμάχη μεταξύ του Μάτσικα και του εκπρόσωπου του εργαζομένων Μιχάλη Ψύλου. Την ίδια ώρα έχουν κατατεθεί στη Βουλή ερωτήσεις από όλα σχεδόν τα κόμματα για τη λειτουργία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κοινή πάντως διαπίστωση των εργαζομένων είναι ότι η «ευαισθησία» ορισμένων όσων αφορά τις συνθήκες εργασίας στο ΑΠΕ, θα έπρεπε να εκφρασθεί νωρίτερα όταν περικόπτονταν το 10% της μισθοδοσίας τους και τα επιδόματα και όχι τώρα που θίγονται προσωπικά «βιλαέτια».
Ο Μ. Ψύλλος έχει στείλει δύο επιστολές, μια στον γενικό διευθυντή Ηλία Μάτσικα και μια στο Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου

Χωράει το Alter στο Real Group;

Φόρμουλα για την ένταξη του τηλεοπτικού σταθμού Alter, κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Επιχειρήσεων REAL, εξετάζουν μέτοχοι του καναλιού, σε μια προσπάθεια να επιβιώσει το κανάλι, στην περίπτωση που θα υπάρξει αδιέξοδο στην προσπάθεια αναχρηματοδότησης των υποχρεώσεων της Ελεύθερης Τηλεόρασης, της εταιρείας που διαχειρίζεται σήμερα τον τηλεοπτικό σταθμό. Το σενάριο στην πραγματικότητα, αφορά τη διάσωση της συχνότητας σε μια ενδεχόμενη χρεωκοπία της διαχειρίστριας εταιρείας.
Όπως έχει ανακοινωθεί από την ίδια την εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε επιτήρηση από το ΧΑ, υπάρχει δυσκολία να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις της και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ της έχει δεσμευτεί το 50% των καταθέσεων για τις οφειλές της προς το δημόσιο.
Στο σχέδιο που προωθείται θεωρείται μάλλον δύσκολο να συμμετέχει και ο Κώστας Γιαννίκος, ενώ την τύχη του καναλιού θα αναλάβουν ο Γ. Κουρής και ο Ν. Χατζηνικολάου.
Με αυτή την προοπτική ο γνωστός δημοσιογράφος, έχει αρχίσει να μαζεύεται από άλλα ανοίγματα που έχει κάνει, αφού η προοπτική ενός Ομίλου με εφημερίδα, ραδιοσταθμό και κανάλι εθνικής εμβέλειας είναι ιδιαίτερα ελκυστική...

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Φεύγουν οι πολυθεσίτες και οι εκπομπάρχες πολυτελείας από τον 9,84


Στα βαθιά έπεσε ο νέος διευθυντής του Αθήνα 9.84 Τάκης Καμπύλης ο οποίος εκλήθη στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του σταθμού (όλων των ειδικοτήτων και εργασιακών καθεστώτων) και παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης. Από την ενημέρωση Καμπύλη προς τους εργαζόμενους, διαφάνηκε η πρόθεση δραστικών περικοπών ενώ όπως είπε ο ίδιος η νέα διοίκηση επεξεργάζεται τέσσερα σενάρια για το μέλλον του σταθμού, επισημαίνοντας πως γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί η μετατροπή του σταθμού σε Ανώνυμη Εταιρία, καθώς εάν συμβεί αυτό, το ραδιόφωνο θα κλείσει.
Στην συνέλευση στην οποία παρέστησαν και ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο Καμπύλης είπε πως το budget για τους δημοσιογράφους θα μειωθεί στο μισό με ότι αυτό συνεπάγεται. Όπως είπαν κάποιοι που γνωρίζουν τις ευαισθησίες και εμπιστεύονται την κρίση του Καμπύλη, τον 9.84 θα πρέπει να αποχαιρετήσουν αργόμισθοι, διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες δημοσιογράφοι καθώς και εκπομπάρχες πολυτελείας (δηλαδή κύριοι και κυρίες με εβδομαδιαίες εκπομπές και ένθετα των πέντε λεπτών on air). Ο νέος διευθυντής κάλεσε εκείνους που έχουν extra αποδοχές να υποβάλλουν την παραίτησή τους οικειοθελώς ειδάλλως η νέα διοίκηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις.
Ο Καμπύλης δήλωσε ότι ο “AIR 104.4” θα συνεχίσει να μιλά όλες τις γλώσσες με μειωμένο budget και λιγότερο προσωπικό, ενώ τόνισε ότι θεωρεί αδικία να απολυθούν συμβασιούχοι έργου- “όμηροι” για χρόνια στο ραδιοσταθμό. Επίσης σημείωσε οτι όσοι τέτοιοι συμβασιούχοι παραμείνουν οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε ορισμένου χρόνου (13 μισθοί, άδειες, καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία από την επιχείρηση).
Οι εργαζόμενοι του Αθήνα 9,84 με τη σειρά τους και μετά το πέρας της συνέλευσης έβγαλαν ψήφισμα όπου αναφέρουν ότι αναγνωρίζουν την ανάγκη εξορθολογισμού της....

Oταν ο ΠΑΟΚ σε ταξιδεύει!

του Κώστα Γιαννακίδη / protagon.gr

Οταν οι...«άγνωστοι» έσπασαν το Θέατρο Τέχνης, οι σχολιαστές συνόδευσαν τη μομφή τους με μία διευκρίνιση: το «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» ουδεμία σχέση έχει με το ποδόσφαιρο και τα οπαδικά του. Εγραφαν χωρίς να έχουν δει την παράσταση. Διότι το έργο είναι τόσο ΠΑΟΚ, όσο και τα Σπορ του Βορρά. Εντάξει, ο ΠΑΟΚτσής θα σας πει ότι κατά τη δημιουργία του κόσμου ο Θεός έβαλε ρεπό την Κυριακή για να βλέπει ΠΑΟΚ. Και εσείς θα πείτε ότι ο οπαδός διακρίνει παντού τη σκιά της ομάδας του. Ομως, πράγματι, το έργο χρησιμοποιεί τον ΠΑΟΚ για να προβάλλει επάνω του μία ιστορία περιθωρίου. Το κείμενο του Τσιώλη αδειάζει στη σκηνή αδικία, καταγγελία, καταπίεση, οργή, αυταπάτες και υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται ποτέ. Πιστέψτε με, όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον ΠΑΟΚ. Και πολλές φορές έχουν να κάνουν μόνο....

Ο Μπόμπολας εκβιάζει με λουκέτα και προχωρεί σε εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις

«Και απολύσεις θα κάνω και μειώσεις αποδοχών. Κι αν αντιδράσετε θα κλείσω το Goal news και τον Sentra». Αυτά περίπου, σε ελεύθερη απόδοση, είπε ο Φώτης Μπόμπολας στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή συνάντηση τους στη Μεταμόρφωση. Η απειλή ειπώθηκε ευθέως, μια μόλις μέρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση για την -υποτίθεται- συλλογική σύμβαση εργασίας ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της εφημερίδας, παρουσία των τριών εκπροσώπων των εφημερίδων του συγκροτήματος. Και ενώ τα μέλη του ΔΣ ζήτησαν να παγώσει η επιχείρηση τις μειώσεις στις αμοιβές της Κυριακής, ο εκδότης εμφανίστηκε ανυποχώρητος. Έτσι από αύριο αρχίζει η ουσιαστική εκ περιτροπής εργασία των αθλητικών συντακτών στο ενιαίο news room των αθλητικών συντακτών που εργάζονται για τρία Μέσα. Εκ περιτροπής γιατί βγαίνουν βάρδιες με δυο ρεπό την εβδομάδα, προκειμένου να μειωθεί η αμοιβή της Κυριακής (ψιλά γράμματα ότι είναι παράνομο). Και προφανώς έπονται και οι απολύσεις για τις οποίες "δεσμεύθηκε" ο ιδιοκτήτης.
Το σχέδιο όπως εκτιμάται θα συνεχιστεί με τα άλλα τμήματα του συγκροτήματος, διεθνές, οικονομικό, κ.λ.π. Και υπάρχει πληροφορία ότι σκέπτονται να δημιουργήσουν νέα εταιρεία holding για να εντάξουν το προσωπικό σε μια και αυτοί οι εργαζόμενοι με νέες πλέον συμβάσεις και έχοντας απολέσει όλα τα δικαιώματα τους, να προσφέρουν εργασία για τα πολλά Μέσα του ιδιοκτήτη. Γιατί βέβαια κανείς δεν πιστεύει ότι ο Μπόμπολας θέλει να κλείσει το Goal news ή το Sentra.
Την επιτυχία του εγχειρήματος στο συγκρότημα Μπόμπολα περιμένει ο Σταύρος Ψυχάρης για να το ακολουθήσει στο αθλητικό τμήμα...

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νέα 48ωρη απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά»Νέα 48ωρη απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά» κηρύσσει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Η απεργία αρχίζει στις 8 π.μ. της Τετάρτης 16/2/2011 και λήγει στις 8 π.μ. της Παρασκευής 18/2/2011.

Οι δημοσιογράφοι ζητούν:
-Να εγκαταλείψει άμεσα η εργοδοσία τα σχέδια για την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.
-Να εξετάσει τις προτάσεις των εργαζομένων για την ανάπτυξη των ΜΜΕ της επιχείρησης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ συγκαλεί συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά» αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., στην....

Προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει το ΑΠΕ στις ΔΕΚΟ;ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΒροχή οι ερωτήσεις στη Βουλή για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τις αντιδράσεις που προκαλούν αποφάσεις του διευθυντή Ηλία Μάτσικα.
Αυτή τη φορά σε διαφορετικό πνεύμα, από αυτό του Σίμου Κεδίκογλου της ΝΔ, ήταν η ερώτηση για το ΑΠΕ – ΜΠΕ που κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον Γ. Πεταλωτή.
Οι βουλευτές Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός επικεντρώθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις για την έντονη φημολογία σχετικά με πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει το πρακτορείο στις ΔΕΚΟ με όλες τις μισθολογικές επιπτώσεις για το προσωπικό. Επίσης οι 4 βουλευτές ερωτούν αν οι αρμόδιοι υπουργοί γνωρίζουν την προσπάθεια της Διεύθυνσης του πρακτορείου για την καθαίρεση του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων στο...

Νέες απολύσεις στον Μπόμπολα, παραμονή συνάντησης με την ΕΣΗΕΑ


Εντάξει, την πιάσαμε τη μέθοδο του φαταούλα μεγαλοεργολάβου εργοδότη Μπόμπολα και του υιού του σε ότι αφορά τις εκτελέσεις των εργαζομένων. Η αντιστοιχία των απολύσεων που επιδίδεται είναι ένας "υψηλόμισθος" συνάδελφος (μόνο και μόνο γιατί έχει, ας πούμε 18 χρόνια δουλειάς - λόγος για τον οποίο επιπλέον κρίνεται ως ανεπαρκής!) με έξι έως δέκα συναδέλφους που αμείβονται με μπλοκάκια με 300 ευρώ το μήνα, εργαζόμενοι ως πλήρους απασχόλησης. Αυτό αποκαλείται εξορθολογισμός των οικονομικών της επιχείρησης έναντι της κρίσης.
Μετά από την ενοποίηση των τριών αθλητικών τμημάτων των εφημερίδων «Εθνος», «Goal» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Sentra fm» και αφού ανακοινώθηκε η πρόθεση της εργοδοσίας για εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας (επειδή οι εργαζόμενοι έγιναν, ξαφνικά, πολλοί και για να μην γίνουν απολύσεις) έσκασαν οι πρώτες έξι απολύσεις συνεργατών του αθλητικού «Sentra FM». Οι -μέχρι στιγμής- έξι απολυθέντες εργάζονταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών και κάποιοι από αυτούς αμείβονταν με το ποσό των 300 ευρώ το μήνα!
Πότε συνέβησαν αυτά; Παραμονή της σημερινής συνάντησης κάποιων υπαλλήλων του Μπόμπολα που έχουν εκλεγεί στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον Φώτη Μπόμπολα. Την ίδια ώρα που....

Αποδοκιμασίες εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων«Πόσα λεφτά παίρνεις εσύ; Να μην ξανάρθεις εδώ. Να ξέρεις πως αν έρθεις θα σε λιντσάρουμε!..». Φραστικές επιθέσεις και δεκάδες παράπονα ασφαλισμένων, για την προβληματική λειτουργία του αριθμού 184 και των γιατρών εκτός ΙΚΑ, δέχτηκε ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος μπροστά στις κάμερες της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 όταν επισκέφτηκε το ΙΚΑ της Νέας Ιωνίας.
Την ίδια ώρα εργαζόμενοι της ΕΑΒ υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, όταν έφτασε για την κοπή της πίτας της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στο Σχηματάρι. Κάποιοι ανέφεραν πως εναντίον του Μπεγλίτη εκτοξεύτηκαν μπουκάλια νερού ακόμη και γιαούρτια! Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν και έκαναν λόγο για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Ο Μπεγλίτης από την....

Νέα απεργία στο ALTER


Εξώδικη δήλωση για 24ωρη απεργία στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER έστειλε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) επειδή παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες δεν έχει γίνει εξόφληση δεδουλευμένων μηνός Ιανουαρίου 2011.
Στην 24ωρη απεργία των τεχνικών συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί μετά την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ.
Οι τεχνικοί καταγγέλλουν ότι δεν έχει γίνει η απόδοση των εισφορών στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α., παρά το γεγονός οτι έχει γίνει η παρακράτησή τους από τον τηλεοπτικό σταθμό, για τους τελευταίους 5 μήνες.
To Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του κηρύσσει για αύριο 24ωρη απεργία από ώρα 05.00π.μ. της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου 2011, έως και ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2011, για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Οι τεχνικοί....

24 χρόνια είναι (πράγματι) πάρα πολλά...


Τι γίνεται ρε παιδιά με την ιστορία του Ανδρέα Ρουμελιώτη και τη στήλη του στο ημερήσιο φύλλο της Ελευθεροτυπίας;
Μας τέλειωσε;
Μετακινήθηκε οριστικά στην Κυριακάτικη;
Εχει σχέση με τον μΠΑΟΚ όπως λέγεται;
Υπήρξε πράγματι λογοκρισία από πλευράς της διεύθυνσης;
Αληθεύει ότι φοβήθηκαν μήπως χάσουν φύλλα στη Θεσσαλονίκη;
Και πόση άραγε νάναι η αποζημίωση για τα 24 χρόνια του Ρουμελιώτη στην Ελευθεροτυπία;
Δεν θα έπρεπε μετά από όλη αυτή τη φιλολογία και την παραφιλολογία να βγεί ο ίδιος ο «παππούς Ανδρέας» ή η διεύθυνση της εφημερίδας να δώσουν κάποιες διευκρινίσεις;
Γιατί τα περί λογοκρισίας και απόλυσης πέφτουν λίγο βαριά…
Και το ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ «Ε» ας μην ξεχνάμε οτι είναι από τις μακροβιότερες στήλες στον ελληνικό Τύπο - πριν από λίγες ημέρες έκλεισε....

Βαρύ κλίμα στον 4ο όροφο της Μιχαλακοπούλου

ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ - ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Εκ περιτροπής θα δουλεύουν οι δημοσιογράφοι στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ τις Κυριακές για το φύλλο της Δευτέρας σύμφωνα με τις νέες εργασιακές «ρυθμίσεις» και τις αποφάσεις της διεύθυνσης που θα ισχύσουν και για τους αθλητικούς συντάκτες.
Tην ίδια ώρα ο διευθυντής Χρήστος Μεμής με υπόμνημά του -και στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που επιχειρείται- έδωσε κατευθύνσεις προς τα στελέχη και τους δημοσιογράφους για το τι ΔΕΝ θα πρέπει να γράφουν. Ο Μεμής, ζήτησε να μην υπάρχει στην εφημερίδα καμία είδηση ή ρεπορτάζ που θα έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού είτε στα sites και τα blogs είτε στα ραδιόφωνα και τα κανάλια.
Το ζητούμενο για τη διεύθυνση της εφημερίδας είναι το φύλλο να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα πρωτογενή ρεπορτάζ ώστε να αποφευχθεί η αναπαραγωγή θεμάτων που θα έχουν παίξει -κυρίως στην τηλεόραση. Κάποιοι είπαν πως ο Μεμής «κομίζει γλαύκα εις Αθήνας» συμπληρώνοντας ότι «εμείς στα ΝΕΑ αυτά το κάναμε χρόνια και θα εξακολουθήσουμε να τα κάνουμε χωρίς να χρειαζόμαστε υποδείξεις από κανέναν»...
Πάντως το κλίμα είναι βαρύ στον 4ο όροφο της Μιχαλακοπούλου και ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν να πουν ένα....

Τι θα έκανε ο Ανδρέας

του Κώστα Γιαννακίδη / protagon.gr

Το να απαιτείς από την τρόικα καλούς τρόπους ισοδυναμεί με το να ζητούσες από τη Βέρμαχτ να σκουπίσει τις μπότες στο χαλάκι πριν μπει στη χώρα. Ομως η υπόθεση δεν έχει να κάνει με καλούς τρόπους. Διότι και την επόμενη φορά οι άνθρωποι της τρόικας θα πουν ακριβώς τα ίδια, αλλά θα στρογγυλέψουν τις γωνίες και θα χαμηλώσουν δέκα μοίρες τη ματιά τους. Σημασία δεν έχει το ύφος, αλλά το περιεχόμενο όσων λένε. Και, μεταξύ μας, η αντιπολίτευση δεν έχει άδικο όταν εγκαλεί την κυβέρνηση. Αυτή η σχέση δεν ξεκίνησε καλά και θα εξελιχθεί χειρότερα. Θυμηθείτε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό μιλώντας για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Και ήταν συνεπής, έγινε, τελείωσε.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν βρίσκεται μόνο στον τρόπο με τον οποίο μας απευθύνεται το σύγχρονο αντίστοιχο του Βαυαρού αξιωματούχου. Αφήστε που κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι κυβέρνηση και τρόικα παίζουν το παιχνίδι του καλού και κακού μπάτσου. Το πρόβλημα βρίσκεται πρωτίστως στην αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί επικοινωνιακά έστω και τα στοιχειώδη. Του κερατά, τόσοι σύμβουλοι, τόσο Harvard, τόσα power point να γεμίζουν τα think tank, αλλά δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το....

Ραδιο-φονικά νέα

Του Δ. Κανελλόπουλου / ΤετΡάδιο / Ελευθεροτυπία (12-02-2011)


-Ο ιστορικός ραδιοσταθμός Atlantis 105,2
λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση (ανοίξαμε και σας περιμένουμε) και προσδοκά να καλύψει το κενό του Freedom 88,9. Το ρεπερτόριό του βασίζεται στο καλό ελληνικό ροκ, με μότο «το ελληνικό ροκ γύρισε σπίτι του». Παίζει βέβαια και ξένα τραγούδια - τις προάλλες παρουσίασε αφιέρωμα στους Pearl Jam. Επίσης διαθέτει ζώνες με hip hop και heavy metal. Στα μικρόφωνα βρίσκονται ως επί το πλείστον νεαροί και άπειροι παραγωγοί, η απειρία αυτή όμως μεταφράζεται σε ζωντάνια και μπρίο. Οσο ρολάρει μάλιστα με το πέρασμα του χρόνου, ο «Ατλαντίς» γίνεται όλο και καλύτερος.

-Ο επιτυχημένος Freedom μετατράπηκε σε Play 88.9 κι από εκεί που έπαιζε Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά, το έριξε στον Βέρτη, τον Σφακιανάκη και άλλους λαϊκούς αοιδούς. Τα σκυλο-πόπ πάνε σύννεφο και ο Ομιλος Αλαφούζου (ιδιοκτησίας του η συχνότητα) μπορεί να καυχιέται για το καινούργιο ραδιοφωνικό προϊόν του. Πάντα τέτοια. Ακόμα και φαν του συγκεκριμένου στιλ τραγουδιού να είσαι, δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλείψεις....

Προβληματισμός για τη «μετάλλαξη» του Μητέρα


Εντονος προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο ΜΗΤΕΡΑ. Το πάλαι ποτέ κραταιό μαιευτήριο, από τις λίγες κερδοφόρες μονάδες της ιδιωτικής ιατρικής στην Ελλάδα, μεταλλάσσεται σε γενική κλινική με το μαιευτικό τμήμα να συρρικνώνεται συνεχώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Οι λόγοι της μετάλλαξης είναι πολλοί και σύνθετοι. Από τη μία οι γυναικολόγοι – μαιευτήρες που προχωρούν στη δημιουργία νέων μαιευτικών κλινικών στο λεκανοπέδιο (ΡΕΑ στη Συγγρού, ΓΑΙΑ στο Ερρίκος Ντυνάν) και από την άλλη η διοίκηση (Βγενόπουλος) του ομίλου ΥΓΕΙΑ που φαίνεται πως κινείται προς την ίδια (επενδυτική) κατεύθυνση - Μητέρα, Λητώ, Υγεία σε Αθήνα, Τίρανα και Κωνσταντινούπολη.
Μαθαίνουμε ότι ο προβληματισμός στο μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ αφορά τόσο το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και....

Ο νομοταγής επιθεωρητής και το μυστικό της καμινάδας

«Ορισμένοι κρατικοί λειτουργοί ή κοινωνικές κάστες είναι ταμπού. Δεν επιτρέπεται να συζητά κανείς αρνητικά γι' αυτούς. Οι έννοιες της ανομίας, παρανομίας, κακονομίας, απλώς δεν τους αφορούν, καθώς έχουν πλήρη ασυλία(…) Οι εγκληματικές ενέργειες των πολιτών και οι κακές πρακτικές πολιτικών να προβάλλονται επωνύμως από τα ΜΜΕ, για να λειτουργήσει επιτέλους η γενική πρόληψη για την αποτροπή επαναλήψεως των ίδιων πράξεων».
Ποιος τα είπε αυτά; Μα ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία.
Την ίδια ώρα βέβαια δημοσίευμα (που πέρασε στο ντούκου) της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εμφανίζει τον κ. Ρακιντζή να έχει στην ταράτσα του σπιτιού του καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας (ναι από αυτές που έχουν κατηγορηθεί ότι με την ακτινοβολία τους προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία) έναντι μάλιστα....

Ο υπουργός Λοβέρδος θύμωσε όταν δεν τον άφησαν να καπνίσει!
Αν ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και η παρέα του ζητούν να καπνίσουν σε γνωστό μεζεδοπωλείο της Αθήνας και διαμαρτύρονται γιατί δεν τους άφησαν, τότε κάπου έχει χαθεί ο μπούσουλας.
Ο αυτήκοος μάρτυρας δεν θυμάται αν το περιστατικό συνέβη πριν ή μετά το «τράβηγμα του αυτιού» από τον πρωθυπουργό. Πάντως, ο Λοβέρδος ζήτησε πρόσφατα να καπνίσει εντός εστιατορίου, του αρνήθηκαν, εκείνος επέμεινε κι όταν του πρότειναν να το κάνει στην αυλή, όπως όλοι οι υπόλοιποι θνητοί, έδειξε τη δυσαρέσκειά του, ζήτησε αμέσως λογαριασμό κι έφυγε!
Βαριά η αντικαπνιστική καλογερική, αλλά πιο σεμνά, παιδιά της κυβέρνησης, γιατί σας βλέπει και σας ακούει κόσμος...

Τρόικα διαβάζει Γιώργο και Αντώνη!

Τι το περίεργο είπαν οι ελεγκτές της τρόικας και βάλθηκαν όλοι -δεξιοί τε και αριστεροί, μαζί με τους κυβερνώντες σοσιαλιστές!- να τους... δείρουν;
Οτι πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει κρατική περιουσία 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να μειώσει το δημόσιο χρέος της; Μα, αν είπαν αυτό, έχουν απόλυτο δίκιο. Διότι ακριβώς το ίδιο έχουν πει, σε ανύποπτο χρόνο, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Ιδού οι ημερομηνίες και οι δηλώσεις:
* Πρώτος, ο Αντώνης Σαμαράς (7 Ιουλίου 2010), παρουσιάζοντας την οικονομική πρόταση της Ν.Δ, είχε πει επί λέξει: «Υπολογίζεται ότι ένα σύνολο 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων»! Γιατί το είπε; Μα, για να....

Θύελλα στο ΑΠΕ - Στα δύο οι εργαζόμενοι

Σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σε αυτούς που στηρίζουν τον γενικό διευθυντή Ηλία Μάτσικα και τις επιλογές του (ωράρια, βάρδιες, «καιρός να δουλέψουν οι κηφήνες..») και σε αυτούς που τον κατηγορούν για αλαζονεία και του βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές και εμπόδια καθώς, όπως λέγεται, τους ξεβόλεψε.
Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και η επίθεση Μάτσικα στον εκπρόσωπο των εργαζομένων που συμμετέχει και στο ΔΣ του Πρακτορείου Μιχάλη Ψύλλο, έχουν επιτείνει το κλίμα αναταραχής που επικρατεί στο ΑΠΕ και πολλοί μνημονεύουν τον πρώην διευθυντή Γιώργο Ταμπακόπουλο. Και πώς να μην τον μνημονεύουν αφού όπως λέγεται επί ηγεμονίας του έγιναν τόσες προσλήψεις που δεν είχαν γίνει σε όλη την ιστορία του πρακτορείου ενώ δεν έγινε καμμιά σοβαρή προσπάθεια να διορθωθούν οι χρόνιες παθογένειες, τουναντίον μπορεί να πει κανείς ότι συντηρήθηκαν και διογκώθηκαν. Είναι γνωστό ότι το ΑΠΕ ήταν πάντα ο χώρος όπου βολεύονταν οι ημέτεροι ενώ το σύστημα ήταν πάντα έτσι δομημένο ώστε να δουλεύουν κάποιοι και οι υπόλοιποι να απασχολούνται στοιχειωδώς.
Μέσα στο όλο αρνητικό κλίμα ήρθε να προστεθεί και η (κατά πολλούς κατευθυνόμενη) ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου (υπεύθυνου για τα ΜΜΕ) προς τον Πεταλωτή που θέτει θέμα....

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Προκαλεί ο εκδότης της εφημερίδας «Χρηματιστήριο»

ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ»

Tην αντεργατική και καταχρηστική απόλυση του δημοσιογράφου Γιώργου Χρήστου από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ. Ο σεβασμός στην ενημέρωση απαιτεί πρωτίστως σεβασμό των ανθρώπων που την υπηρετούν αναφέρει ανακοίνωση του δσ της Ενωσης που δηλώνει κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει και οτι θα αγωνιστεί για την επαναπρόσληψη του Γιώργου Χρήστου.
Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την προκλητική συμπεριφορά του Πέτρου Τριανταφύλλη, εκδότη της εφημερίδας «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ» ο οποίος αρνείται την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών σε όσους δημοσιογράφους δεν δέχθηκαν να γίνουν «νεροκουβαλητές» και συνεργοί στις επιχειρηματικές του ορέξεις.
Ειδικότερα ο Π. Τριανταφύλλης ζήτησε από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους να δεχτούν να ασκήσουν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ αυτού, τόσο στα Ασφαλιστικά Μέτρα που κατέθεσε εναντίον του η Εμπορική Τράπεζα, όσο και στην Αίτησή του Υπαγωγής στο άρθρο 99, όταν δε εκείνοι αρνήθηκαν, σταμάτησε να....

Nέα 48ωρη απεργία σε «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά»


ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΜΑΪΛΗ

Με νέα σαρανταοκτάωρη απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά» απαντά η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στην αδιάλλακτη στάση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ, που επιμένει να εφαρμόσει το παράλογο για ενημερωτικό Μέσο σχήμα της εκ περιτροπής εργασίας και αδιαφορεί για τις συνέπειες των ενεργειών της στο κύρος και την αξιοπιστία των ιστορικών τίτλων που κατέχει.
Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 8 π.μ. της Δευτέρας 14//2/2011 και λήγει στις 8 π.μ. της Τετάρτης 16/2/2011.
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην επιχείρηση να εφαρμόσει το νόμο 3846/2010 πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος των εφημερίδων που εκδίδει. Επίσης καταγγέλλουν το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας που προτείνει η....

Νάτη πετιέται!..ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ


Νάτη πετιέται!.. Στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας των κυριακάτικων εφημερίδων επανήλθε η Καθημερινή με τη «Ρωμιοσύνη» του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και τον Γαστρονόμο της.
Την Καθημερινή σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων την αγόρασαν περισσότεροι από 170.000 αναγνώστες ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Πρώτο Θέμα (με Χατζηγιάννη) που πούλησε γύρω στα 145.000 φύλλα. Ακολουθούν το Βήμα με κυκλοφορία γύρω στα 122.000 φύλλα (περίσσεψαν πολλά dvd του Quantum of Solace) και το....

Η ανήσυχη παρέα του Τύπου και η χαμένη αξιοπιστία της

Το μπαρμπούτι και την πόκα στα τυπογραφεία των εφημερίδων θυμήθηκε ο Φυντανίδης, την free press εφημερίδα του παίνευε ο Κύρτσος, το αφεντικό του (τον εργολάβο) υπερασπιζόταν ο Τσεκούρας...
Ρηχά και επιφανειακά προσέγγισε την κρίση στις εφημερίδες η «ανήσυχη παρέα του Τύπου» στη χθεσινή εκπομπή της ΝΕΤ «Οι παρέες γράφουν ιστορία».
Νυν και πρώην διευθυντές εφημερίδων, νέοι που ειδικεύονται στη διαδικτυακή δημοσιογραφία, ένας πανεπιστημιακός των Μ.Μ.Ε. και ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ) συζήτησαν το δύσκολο παρόν και το αβέβαιο μέλλον της έντυπης δημοσιογραφίας χωρίς όμως να μπορέσουν να διαφωτίσουν το (τηλεοπτικό) κοινό για τις πραγματικές αιτίες της πτώσης των εφημερίδων. Δυστυχώς και τα παιδιά του neolaia.gr δεν μπόρεσαν να προβάλουν έτσι όπως θα έπρεπε το διαφορετικό του διαδικτύου, ενώ οι έμπειροι διευθυντάδες των εφημερίδων δεν κατόρθωσαν ή μάλλον απέφυγαν να....

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Προσλήψεις με υποκρισία

Η περίπτωση του συμβασιούχου της ΕΡΤ Νικόλα Περδικάρη, που έμεινε εκτός ραδιομεγάρου παρ' ότι είχε όλα τα προσόντα και με το παραπάνω

Του Χρήστου Ξaνθάκη / Μέσα & media / Κυρ. Ελευθεροτυπία

Τον Νικόλα Περδικάρη τον ξέρω χρόνια τώρα, είναι ο άνθρωπος που μου έχει μασουλήσει τις περισσότερες προσκλήσεις για ροκ συναυλίες. Παλαιότερα μάλιστα, που είχα πιο στενή ενασχόληση με τα μουσικά, ήξερα ότι θα δεχθώ τηλεφώνημά του αμέσως με το που ανακοινωνόταν η εμφάνιση κάποιου ξένου καλλιτέχνη ή γκρουπ.

Ο Νικόλας δεν έλειπε από πουθενά, πάντα στην πρώτη γραμμή των ήχων με το αμαξίδιό του. Και θα δίσταζε αυτό το παιδί, που έχει φάει με το κουτάλι τον σαματά, τον ορυμαγδό και την ένταση των συναυλιών, να κάνει ρεπορτάζ για την τηλεόραση; Δεν νομίζω!

Τέλος πάντων, να μην τα πολυλογώ, ο Νικόλας εργάστηκε επί 33 μήνες ως δημοσιογράφος στην εκπομπή «Ρεπορτάζ+», στο κανάλι «Info+», στην ψηφιακή δημόσια τηλεόραση. Τέλη του περασμένου Ιουνίου πήρε την άγουσα από το ραδιομέγαρο, μαζί με τους υπόλοιπους συμβασιούχους, και λίγους μήνες αργότερα υπέβαλε την αίτησή του για να προσληφθεί μέσω του πρόσφατου διαγωνισμού. Με την εργασιακή εμπειρία του, με το πτυχίο του από το τμήμα ΜΜΕ του Καποδιστριακού, με το master του από το....

Και «πελάτες» και ηλίθιοι...Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για το πως γίνονται οι προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού. Και εντάξει σαν χώρα έχεις αποφασίσει να δίνεις εκατομμύρια για να αγοράσεις αεροπλάνα, τανκς, υποβρύχια και διάφορα άλλα στρατιωτικά παιχνίδια αλλά το να τα πληρώνεις διπλάσια από τους άλλους «πελάτες» - κορόιδα των οπλάδων (τους γείτονες Τούρκους) είναι τουλάχιστον βλακώδες για να μην μπούμε σε άλλες ακρότητες. Και το χειρότερο ειναι οτι σφυρίζεις αδιάφορα «μην βγει τίποτε προς τα έξω , μην το μάθουν οι άλλοι, να δούμε τι γίνεται…» και διάφορα άλλα. Και «πελάτες» και ηλίθιοι που τα πληρώνουν διπλάσια από τους άλλους.
Το ρεπορτάζ του Πολλάτου αποκάλυπτε οτι τα δύο νέα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 που παραγγέλθηκαν το 2010 από την ελληνική κυβέρνηση θα αγοραστούν 50% ακριβότερα από τα πανομοιότυπα υποβρύχια που αγοράζει η Τουρκία.
Ο υπουργός Αμυνας απαντώντας δεν διαψεύδει το δημοσίευμα ενώ, όπως λέει και ο συντάκτης του δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφιέρωσε....