ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Στο πειθαρχικό η διευθύντρια της εφημερίδας Espresso

ΕΣΗΕΑ: Η αναπαραγωγή της φρίκης δεν προάγει τη δημοσιογραφία

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Διευθύντρια της εφημερίδας «ESPRESSO» Αμαλία Βεβελάκη και τη δημοσιογράφο Μαρία Μεϊμάρη, που σήμερα δημοσίευσαν την πλήρη κατάθεση του υπόπτου για την δολοφονία της μικρής Άννυς. Το ΔΣ της Ενωσης καλεί, επίσης, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να διεξάγει αμέσως έρευνα για την παραπομπή όλων των δημοσιογράφων που δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν αντίστοιχα ρεπορτάζ σε εφημερίδες ή ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Μέσα.
Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι φρικιαστικές λεπτομέρειες που αναπαράγονται και έρχονται εις γνώση του αναγνωστικού κοινού, εν είδει «δημοσιογραφικής ..

Διευθυντικοί εκβιασμοί για νέες μειώσεις μισθών στον ΔΟΛ

 Ο Ψυχάρης ρίχνει το «μπαλάκι» των περικοπών σε Καρακουση και Μητρόπουλο

Μνημόνιο περικοπών 30% στις συνολικές δαπάνες του ΔΟΛ βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφορά κυρίως νέες οριζόντιες μειώσεις μισθών του συντακτικού αλλά και του διοικητικού προσωπικού.
Η περσινή δέσμευση προς τους συντάκτες για πάγωμα απολύσεων και διατήρηση των ήδη μειωμένων μισθών, που υποχρεώθηκαν να αποδεχθούν για μια πενταετία, πάει περίπατο.
Διευθυντικά στελέχη στο «ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ» και το in.gr ήδη έχουν αρχίσει και καλούν τους εργαζόμενους, στους οποίους θέτουν το δίλημμα:..

Το μεγάλο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα

Τι είπε στη Βουλή για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπιου και το σπάσιμο του κύκλου της διαπλοκής των ΜΜΕ, της πολιτικής και των τραπεζών

«Η αντιμετώπιση της διαπλοκής και η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, χωρίς να μας νοιάζει ποιον υποστηρίζει πολιτικά κάθε κανάλι». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή  στην «Ώρα του πρωθυπουργού» απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Ν. Νικολόπουλου για τα ΜΜΕ και τη διαπλοκή.
 «Θα απαντήσω με όρους δημόσιου συμφέροντος. Θεωρώ αδιανόητο για μία κυβέρνηση να συνδέει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με το περιεχόμενο των καναλιών. Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ρυθμίζεται σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε δημιουργείται μία ομερτά και μία σχέση διαπλοκής» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας για να προσθέσει:
«Το τρίγωνο της αμαρτίας είχε κορυφές το σάπιο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες. Τις.. 

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Στο εδώλιο Κοντομηνάς, Φιλιππίδης και λοιποί για το ΤΤ

Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση για τα κόκκινα, επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που δόθηκαν για επιχειρηματικούς σκοπούς αλλά είχαν ως τελικό «σταθμό» τους  προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων ή μετατράπηκαν σε πολυτελή ακίνητα για  να χαθούν εντελώς τα ίχνη τους.
Η εισαγγελέας εφετών Μαρία Σουκαρά-Κατσικάδη στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο που αριθμοί πάνω από 1000 σελίδες ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο για σειρά κακουργημάτων 40 πρόσωπα , μεταξύ των οποίων ο τότε επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της  Τράπεζας αλλά  και οι επιχειρηματίες..

Κανάλι στα πρότυπα της Εφημερίδας των Συντακτών

Φουντώνουν οι συζητήσεις στη δηµοσιογραφική πιάτσα για κανάλι που θα βρίσκεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.Μάλιστα σύμφωνα με τα Παραπολιτικά στο Μέγαρο Μαξίµου έχουν προωθηθεί δύο προτάσεις.
Η πρώτη αφορά τη δημιουργία ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού που θα πλαισιωθεί και θα στελεχωθεί  µε άφθαρτους δηµοσιογράφους και μάλιστα θα φτιαχτεί κυριολεκτικά από την αρχή, καθώς υπάρχει επιχειρηµατικό ενδιαφέρον για χρηµατοδότηση. Στο συγκεκριμένο εγχείρημα,. σύμφωνα με την πρόταση, κοµβικό ρόλο θα έχουν παλαιότερα στελέχη ιδιωτικών καναλιών. Η δεύτερη προταση αφορά δηµοσιογραφικό συνεταιρισµό, κατά το πρότυπο της «Εφηµερίδας των Συντακτών», µε επικεφαλής..

Σε απολογία στην ΕΣΗΕΑ καλείται ο Ψύλλος του ΑΠΕ

Με πολλά φάουλ ξεκίνησε την (νέα) καριέρα του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο  νέος Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής, Μιχάλης Ψύλος.
Μετά την  πρωτη (σωστή) απόφασή του να απολύσει δύο αργόμισθους συντάκτες που είχαν να εμφανιστούν χρόνια στο πρακτορείο, προχώρησε σε εκκαθαρίσεις κι άλλων εργαζομένων στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Οπως καταγγέλεται από δημοσιογράφους και ανταποκριτές εξωτερικού του πρακτορείου, ο τέως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρείας Μ. Ψύλλος, που μετά τις εκλογές διορίστηκε επικεφαλής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άρχισε τις απολύσεις πρώην συναδέλφων του, αφήνοντας κενές θέσεις ανταποκριτών σε καίρια πόστα και υψηλής σημασίας χώρες για την ομογένεια και την προώθηση των εθνικών θεμάτων όπως ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, το Στρασβούργο κλπ.
Μετά τις ως άνω καταγγελίες ο Μ. Ψύλλος καλείται από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε απολογία τη..

Νέα κοροϊδία και 24ωρη απεργία στον «Ελεύθερο Τύπο»

Αναβρασμός στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» μετά και τη νέα αθέτηση εκ μέρους της εργοδοσίας (Σκαναβής- Μπενέκος) της συμφωνίας για την καραβολή των χρεωστούμενων δεδουλευμένων. Ετσι οι δημοσιογράφουι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία από τις 16.00 της Πέμπτης, 7 Μαΐου 2015 έως τις 16.00 της Παρασκευής, 8 Μαΐου 2015.
Την απεργία κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ,  μετά την παραβίαση της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των Ενώσεων, των εργαζομένων, της εργοδοσίας του Ελεύθερου Τύπου και του Υπουργού Εργασίας, κατά την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο..

Ακυρες οι απολύσεις για άρνηση μείωσης μισθού

Δικαίωση από την Επιθεώρηση Εργασίας των 4 υπό απόλυση δημοσιογράφων της εφημερίδας Μακεδονία

Σε μία σημαντική απόφαση προχώρησε η Επιθεώρηση Εργασίας Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης (Αισώπου), η οποία δικαιώνει του 4 δημοσιογράφους που έλαβαν προειδοποιητική απόλυση από την εργοδοσία της εφημερίδας «Μακεδονία» (Ρήγας- Σουλοπούλου), κρίνοντας ότι:
Η άρνηση των εργαζομένων να μην υπογράψουν και να μην συμφωνήσουν μείωση του μισθού τους δεν συνιστά λόγω απόλυσης, όπως έχουν αποφανθεί κατά περίπτωση τα δικαστήρια που έκριναν ότι είναι άκυρη η απόλυση εργαζόμενου για άρνηση μείωσης μισθού.
Ο χρόνος χορήγησης των αδειών διακανονίζεται μεταξύ μισθωτών και εργοδότη.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από την επιχείρηση οι αποδοχές αδείας και το επίδομα αδείας..

Προσευχές για κάθε δύσκολη περίσταση

Μαζί με την εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια

Κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη 7 Μαίου στα περίπτερα όλης της χώρας η μηνιαία θρησκευτική εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια. Συνοδεύεται από το σημαντικό βιβλίο "Προσευχητάρι του Ορθοδόξου χριστιανού" (250 σελίδων) με προσευχές για κάθε δύσκολη περίσταση. Μαζί θα δοθεί σε DVD και τη ταινία «Ιησούς Χριστός», που αποτελεί την ακριβέστερη μεταφορά της ζωής του Κυρίου στον κινηματογράφο.
Βασικό θέμα της εφημερίδας, είναι ένα εκτενές ρεπορτάζ, με αναλυτικούς πίνακες σχετικά με το φιλανθρωπικό έργο των Μητροπόλεων ανά την Ελλάδα μέσα από το οποίο αποδεικνύεται η έμπρακτη προσφορά της Εκκλησίας στον πάσχοντα άνθρωπο.
Επίσης υπάρχει μεγάλο αφιέρωμα στον ταπεινό Αρχιεπίσκοπο της Κρήτης κ. Ειρηναίο, κείμενα για την κάρτα του πολίτη, το συγκινητικό έργο του Ιεραποστόλου στην Σιέρα Λεόνε που πολεμά τον έμπολα, την αγιοκατάταξη των μαρτύρων της Γενοκτονίας των Αρμενίων, το δράμα του Ποντιακού..

Ουτε κουβέντα για το νέο τσουνάμι απολύσεων στα ΜΜΕ...

ΚΕΔ: Βιώσιμη ανάπτυξη με απολύσεις και αντιμεταναστευτικό αμόκ στο ΑΜΠΕ

Mε απολύσεις-διώξεις δημοσιογράφων στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), επισφραγίσθηκε η πρώτη μέρα του συνεδρίου, το οποίο συνεχίζεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Μέσα, Επικοινωνιακό Σύστημα και Βιώσιμη Ανάπτυξη».
Ταυτόχρονα ο νέος πρόεδρος του ΑΜΠΕ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Μιχάλης Ψύλος, δεν φρόντισε να εξηγήσει για ποιο λόγο έκοψε τα δελτία ειδήσεων στην αλβανική γλώσσα και τις ιστοσελίδες σε ρώσικα και κινέζικα.
Επίσης για ποιο ακριβώς λόγο η ιστοσελίδα στα γαλλικά είχε χθες.. φρέσκες ειδήσεις έξη ημερών.
Δεν θέλησε να διευκρινίσει με ποιό τρόπο εξυπηρετούν αυτές οι πρωτοβουλίες του βασικού δημόσιου ΜΜΕ, την ανάδειξη της γεωστρατηγικής σημασίας της χώρας, τους αγωγούς και την βιώσιμη ανάπτυξη που είναι το θέμα του συνεδρίου.
Βεβαίως από τα θέματα του συνεδρίου έχουν αφαιρεθεί, οι εργασιακές σχέσεις, ο ρόλος.. 

Περί προσωπικής και κομματικής υστεροβουλίας

Από την Πρωτοβουλία Πολιτών για την μη Ιδιωτικοποίηση του Νερού (SAVEGREEKWATER) και σχετικά με την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή περί ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, λάβαμε και δημοσιεύουμε:

"Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την μη Ιδιωτικοποίηση του Νερού SAVEGREEKWATER εδώ και κάποιους μήνες συνέταξε ερώτηση για να κατατεθεί στην βουλή σχετικά με το νομικό καθεστώς των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μετά την απόφαση 1906/2014 του ΣτΕ και την υποχρέωση του δημοσίου ν’ αναζητήσει την επιστροφή της πλειοψηφίας των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η ομάδα μας, γνωρίζοντας τη στάση που είχαν κρατήσει τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των δύο εταιριών ύδρευσης πρότεινε σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει την ερώτηση στη βουλή κι όταν αυτό έγινε αποδεκτό παραδώσαμε (μαζί με την ερώτηση) όλα τα σχετικά έγγραφα και διευκρινήσεις.
Θεωρούντες την εμπλοκή μας (και των άλλων κινημάτων) στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των..

Ο επινοητικός Καρακούσης και ο ισορροπιστής στη στέγη του ΔΟΛ

Πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Ο Αντώνης Καρακούσης όταν έχει έμπνευση και, πιθανόν, μεγαλύτερες εκκρίσεις αντικυβερνητικού δηλητήριου από τις συνήθεις, κάνει πετυχημένες εικονογραφήσεις στα θέματά του.
Εικόνες-ασορτί με το βαθμό κινδυνολογίας τού κειμένου, όπως σε προηγούμενο σχόλιο που είχαμε γράψει σχετικά, όταν ανάρτησε έναν πίνακα-ψυχεδέλεια (δείτε εδώ). Στο χθεσινό του άρθρο, στο vima.gr, ήταν πάλι εύστοχος στην πρόκληση φρίκης για τον αναγνώστη: σε μουντό φόντο, με ηλιοβασίλεμα (τρομερός στην αλληγορία), κάποιος ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί πάνω από σκοτεινές στέγες. (Πώς δεν σκέφτηκε να βάλει και μια ένθετη φωτογραφεία να τον δείχνει τσακισμένο, κομματισμένο, στο δρόμο μετά την πτώση;).
Δεν χρειαζόταν να διαβάσεις τίποτα στο άρθρο. Για να καταλάβεις αρκούσε η φωτογραφία και..

Από κυνηγός ειδήσεων, κυνηγός «μακετών»!

Ενώ η ορολογία ορίζει ως δημοσιογράφο το πρόσωπο που ασχολείται με την συλλογή και τη μετάδοση πληροφοριών προς το κοινό σχετικά με την επικαιρότητα, τα προβλήματα που υπάρχουν,τους ανθρώπους, τα θέματα που τους απασχολούν κ.α, τα δεδομένα σήμερα έχουν μετατοπιστεί κατά πολύ από την αρχική τους οριοθέτηση .
Μπορεί η δεοντολογία του κλάδου να ορίζει ως μοναδικό καθήκον την παρουσίαση των γεγονότων με απόλυτη ακρίβεια, ως έχουν, για να δώσουν το δικαίωμα και την ευκαιρία στον αναγνώστη, τον ακροατή ή τον τηλεθεατή να διαμορφώσει εκείνος τη γνώμη του , όμως , κάποιοι δυστυχώς δεν το πράττουν. Και δεν το πράττουν, αφού καταπιάνονται..

Θύμωσε ο Πέτρος για την «αλήτικη επίθεση» του Politico

Λαλιώτης, Κωστόπουλος, Λιάνη την εποχη της παντοδυναμίας του ΠαΣοΚ
Το περιοδικό τον συμπεριέλαβε στους 12 ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή

«Βαρέθηκα να γίνομαι ο σάκος του μποξ, ο αποδέκτης της λάσπης του κάθε πικραμένου, άσχετου και αλήτη» γράφει ο πρώην εκδότης και νυν διαχειριστής ενημερωτικών ιστοσελίδων, Πέτρος Κωστόπουλος απαντώντας  στην «αψυχολόγητη και αλήτικη», όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση σε βάρος του από το Politico. Το περιοδικό συμπεριέλαβε τον πρωην εκδότη σε άρθρο του με τίτλο «Αυτοί είναι οι 12 άνθρωποι που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή»! Μάλιστα το Politiko, συγκεκριμένα για τον Πέτρο Κωστόπουλο έγραφε:..

Μνημόνια και φέουδα στα ΜΜΕ

Πολλοί σήμερα εξακολουθούν να εντυπωσιάζονται από το συνεχιζόμενο φιλομνημονιακό μπαράζ των ΜΜΕ. Αναρωτιούνται γιατί τα περισσότερα ελληνικά (ιδίως τα λεγόμενα μεγάλα) Μέσα δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα τους για να πλήξουν με οποιονδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο την κυβέρνηση Τσίπρα.
Θεωρώντας ίσως ότι τα εργοδοτικά συμφέροντα είναι λίγο-πολύ ενιαία (και) στη χώρα μας, αντιλαμβανόμαστε ως απολύτως αναμενόμενη την ταξική ταύτισή τους με την κεντρική ιδέα της «εσωτερικής υποτίμησης» που εφάρμοσε από το 2010 η τρόικα μαζί με τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.
Πράγματι για τους εργοδότες ήταν καλοδεχούμενες όλες οι μνημονιακές πολιτικές που μέσα σε.. 

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Λάμπει η νέα ΕΡΤ

Το παρασκήνιο στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως οργίασε. Ο Λάμπης Ταγματάρχης είχε και έχει φανατικούς υποστηρικτές. Αυτό είναι το σίγουρο. Πολέμιους δεν ξέρω αν έχει με την ακριβή έννοια του όρου, κάποιοι πάντως αντιτάχθηκαν στο διορισμό του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας ΕΡΤ.
Δύο τα στρατόπεδα, οι υπέρ και οι κατά. Αν και η πρόταση στον Λάμπη έχει γίνει εδώ κι ένα δίμηνο, δεν είναι καινούργια (διαβάστε το ρεπορτάζ μας στις 24 Μαρτίου). Πέρασε όμως από χίλια κύματα. Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν πως είναι ένας καλός μάνατζερ και το ξέρει το... μαγαζί, όλοι επίσης αναγνωρίζουν πως βάζει το κεφάλι του στο ντορβά αποδεχόμενος, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, την πρόταση να αναλάβει μία τέτοια «ηλεκτρική» θέση. Συμφωνώ κι εγώ.
Από την άλλη, το όνομα του Λάμπη Ταγματάρχη δεν σηματοδοτεί αυτό το καινούργιο που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο μάλιστα, η επιλογή θα συγκεντρώσει..

Πονούν οι Σαμαράδες, πονούν και οι καναλάρχες

Ποιος φοβάται την ΕΡΤ;

Τον Ιούνιο του 2013, το καθεστώς του Σαμαρά ένιωσε ότι η ισχύς έτρεχε από τα μπατζάκια του. Ήταν πρωτίστως το Μνημόνιο της Κύπρου, το οποίο έδειξε ότι οι δανειστές είναι εντελώς ανάλγητοι και τούτο είχε δώσει δημοσκοπικό αέρα στα πανιά μιας κυβέρνησης μερκελιστών, που ήταν έτοιμη να πει ναι σε όλα. Ήταν και η επίδειξη πυγμής με την επιστράτευση των καθηγητών και των εργαζόμενων στο μετρό, ήταν και η εξωφρενική στήριξη από τα ΜΜΕ, ήταν και η Χρυσή Αυγή που περιπολούσε στους δρόμους ως μακρύ χέρι μιας αδίστακτης εξουσίας, ήταν, ήταν.
Τον Ιούνιο του 2013, η αίσθηση της ισχύος τύφλωσε το καθεστώς και το εξώθησε στο απονενοημένο διάβημα: Στις 11 του μηνός διέπραξαν το πρωτοφανές, έριξαν μαύρο στη δημόσια τηλεόραση, πρώτοι αυτοί και μόνοι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Το έκαναν, δήθεν, για να..

Τα «ανώνυμα blogs» και τα «επώνυμα» κανάλια...

Συγγνώμη, αλλά η τραγωδία της τετράχρονης πουλάει!

Ε, όχι που δεν θα την έκαναν την πατάτα... Πολλές οι «συγγνώμες» και τα «κάναμε λάθος, δεν ξέραμε, δεν ρωτήσαμε»... Βέβαια «δεν κάναμε μόνο εμείς λάθος, αλλά ΟΛΟΙ και αυτό μας αθωώνει κατά κάποιον τρόπο».
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η διασταύρωση της είδησης και του ρεπορτάζ πήγαν περίπατο. Ολα τα «Μέσα» και κυρίως εκείνοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που διαφημίζουν την... εγκυρότητα των ρεπορτάζ τους, προέβαλαν τις απόψεις και την καταγγελία της ψευτο-ψυχιάτρου χωρίς προηγουμένως να διασταυρώσουν τις σχετικές πληροφορίες. Αποτέλεσμα; Η αναμετάδοση ψευδών ειδήσεων, που αφορούν την πρόσφατη δολοφονία του τετράχρονου κοριτσιού από τη Βουλγαρία.
 Οι zoornalistas, ένα «ανώνυμο αλλά σοβαρό μπλογκ» όπως κάποιοι το χαρακτηρίζουν,..

Τσίπρας: Ασ' το Γιάννη, δεν θέλω κλούβα σπίτι μου..

...να βλέπουν ΜΑΤ τα παιδιά μου!..

Εδώ και τρεις μήνες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης παρακαλάει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρει μέτρα προστασίας έξω από το σπίτι του.
 Και o Τσίπρας αρνείται πεισματικά: «Ασ' το, Γιάννη, δεν θέλω εγώ τέτοια πράγματα έξω από το σπίτι μου, να βλέπουν ΜΑΤ τα παιδιά» του είπε όταν του πρότεινε να σταθμεύει μόνιμα στην είσοδο της πολυκατοικίας του στην Κυψέλη μια κλούβα με μία διμοιρία των ΜΑΤ: «Με το ζόρι δέχθηκε να του τοποθετήσουμε μια σκοπιά, γιατί από πλευράς ασφαλείας η πρωθυπουργική οικία ήταν ξέφραγο αμπέλι» έλεγε ο Πανούσης σύμφωνα με τον Βηματοδότη.
Και κάτι ακόμη για το νέο ύφος και ήθος της εξουσίας: ο Τσίπρας μείωσε μόνος του κατά..

Δεν είναι μπλόφα!..

Εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, δεν θα πληρωθούν οι επόμενες δόσεις...

«Τα ψέματα τέλειωσαν, ο Μάιος προχωράει, η Αθήνα έχει διαμηνύσει και οι δανειστές γνωρίζουν ότι, εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, δεν θα πληρωθούν οι επόμενες δόσεις -και αυτό είναι πλέον αντικειμενικό και όχι μπλόφα. Το μπαλάκι είναι πλέον σ' αυτούς.» Αυτό αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Αυγή στο κύριο άρθρο της υπό τον τίτλο «Η πολυγλωσσία και οι συνιστώσες των δανειστών». Ατο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και επί δυόμισι μήνες η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους δανειστές. Στο διάστημα αυτό η Αθήνα έκανε όσες υποχωρήσεις μπορούσε και κατέθεσε λίστες επί λιστών με μεταρρυθμίσεις, μέτρα, πολιτικές -όλα κοστολογημένα-, προσκρούοντας όμως κάθε.. 

Οταν ο Χατζηνικολάου είπε όχι στον Μπόμπολα!

«Εγώ έφυγα από το Μega πριν από 12 χρόνια γιατί αρνήθηκα να υπακούσω στις εντολές και τις ισχυρές πιέσεις ενός εκ των μετόχων που ήθελε να το μετατρέψει σε μέσο προπαγάνδας. Ηθελε να το κανει καταπράσινο! Και φυσικά ομιλώ για τον πανίσχυρο Γιώργο Mπόμπολα».
Αυτά έλεγε στην πρωινή του εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου απαντώντας σε μήνυμα αναγνώστη του ενώ συνέχισε την κριτική ευλογώντας ταυτόχρονα τα γένια του: «Από τότε που έφυγα εγώ από το Μega, το κανάλι πήρε την κάτω βόλτα και κατέληξε να έχει τη σημερινή καταντια από πλευράς ενημέρωσης και δελτίων ειδήσεων, δηλαδή τα σημερινά χάλια που έχουν οι περισσότεροι..

Για ποιον γνωστό δημοσιογράφο χτυπάει... η καμπάνα;

Αυτό που κυκλοφορεί πολύ καιρό στην δημοσιογραφική πιάτσα τώρα αρχίζει να προαναγγέλλεται με δημοσιεύματα εν είδει κουίζ (αριστερά).
Οι σχετικές πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ γνωστό δημοσιογράφο ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο οικονομικού εισαγγελέα μετά την αποκάλυψη ότι διαθέτει σε τράπεζα του εξωτερικού μεγάλο λογαριασμό με «μαύρο χρήμα», την προέλευση του οποίου δεν μπορεί να δικαιολογήσει.
Χωρίς να μπορεί να αναφέρουμε περισσότερα –για ευνόητους λόγους- για την ταυτότητα αυτού του τύπου να σημειώσουμε απλώς ότι είναι απ’ τους πιο φανατικούς υπερασπιστές των μνημονιακών πολιτικών με συχνή παρουσία στους τηλεοπτικούς δέκτες καθώς παρουσιάζεται και ως..

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Το βιολί του Λαφαζάνη

Αξιότιμε κύριε Μπακουνάκη. Διαπράξατε την πρωτοτυπία να συγκρίνετε στο "Βήμα" τον Λεωνίδα Καβάκο με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Εις διπλούν μάλιστα. Το μεν υπό τον πολεμικό τίτλο "Καβάκος vs Λαφαζάνης". Το δε υπό τον σαββοπουλικό τίτλο "Η Ελλάδα που αντιστέκεται". Αυτή η Ελλάδα, σύμφωνα με σας, είναι η Ελλάδα του Καβάκου. Ενώ η Ελλάδα του Λαφαζάνη είναι φοβική, δουλοπρεπής, τριτοκοσμική, μεταξύ του αραβικού κόσμου και της Αφρικής.
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε. Αλλά, πρώτα - πρώτα, κακώς σύρατε τον Καβάκο σε μια τόσο χαμηλού επιπέδου σύγκριση. Αν μάλιστα διαβάζετε το δικό σας "Βήμα", θα έπρεπε να έχετε προσέξει όσα εκεί δηλώνει τον Φεβρουάριο του 2012: Η Ελλάδα είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τα αρνητικά. Ενώ κάποτε ήταν ο θετικός, ο λαμπερός καθοδηγητής της, σήμερα έχει καταντήσει στο άλλο άκρο. Πάλι πρωτοπόρα, βέβαια, αλλά από την ανάποδη... Παντού κυριαρχεί η απόλυτη παρακμή.
Σεις βέβαια υποστηρίζετε ότι με τη συναυλία Καβάκου και Φιλαρμονικής του Βερολίνου,..

Πάμε μια βόλτα μέχρι το Βερολίνο του Ξανθάκη;

Και ο Ηλίας, ο Προβόπουλος (με μουστάκι) πήγε στου Ξανθάκη
Σπούδασε φυσικός. Αναγνωρίστηκε ως δημοσιογράφος. Μας συστήνεται εκ νέου ως εραστής της ποίησης. Κανένα, όμως, από τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν σκιαγραφούν καλύτερα την προσωπικότητά του Χρήστου Ξανθάκη από το εξής ένα κι απλό επίθετο: Αγαπητός. Ένας αγαπητός άνθρωπος, ένας αγαπητός συνάδελφος, ένας αγαπητός φίλος. Ο Χρηστάρας είναι αγαπητός.-
Αν περνούσες χτες το απόγευμα μια βόλτα από την Πεσμαζόγλου και συγκεκριμένα από το αίθριο της "Στοάς του Βιβλίου", θα το αντιλαμβανόσουν στο άψε-σβήσε. Βλέποντας τον να στέκεται μπροστά από το Polis Art Cafe και να υποδέχεται χαμογελαστός κάθε έναν από τους καλεσμένους στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου. Το χαμόγελό του αυτό, το έπαιρνε πίσω και στο πολλαπλάσιο από κάθε έναν εξ όσων έσπευδαν να τον συγχαρούν και να του ζητήσουν μια ιδιόχειρη σημείωση. Και σε αυτά τα χαμόγελα που..

Συνελήφθη (ξανά) ο Μπακατσέλος του «Αγγελιοφόρου»

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες η οικογένεια Μπακατσέλου που εκδίδει την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Ο διευθύνων σύμβουλος του «Αγγελιοφόρου», Βασίλης Μπακατσέλος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης  στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας μετά από μήνυση τεσσάρων εργαζομένων στην εφημερίδα, για μη καταβολή δεδουλευμένων.
Ο Β. Μπακατσέλος, γιος του γνωστού βιομήχανου και εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, είχε συλληφθεί ξανά με τη διαδικασία του αυτοφώρου στις 23 Δεκεμβρίου επειδή δεν είχε καταβάλει εμπροθέσμως, όπως ορίζει ο νόμος, το δώρο Χριστουγέννων στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου». Τότε είχε αναζητηθεί προς σύλληψη και ο Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος, ο οποίος εθεωρείτο..

Ναυτιλιακά βάρη 60 εκατ. στην «Καθηµερινή»

Πρόκειται για δάνεια µε τα οποία αγοράστηκαν δύο πλοία του οµίλου Αλαφούζου
Με δάνεια ύψους 60,211 εκατοµµυρίων ευρώ για δύο πλοία του οµίλου Αλαφούζου έχει επιβαρυνθεί ο ισολογισµός της εισηγµένης στο Χρηµατιστήριο Αθηνών Καθηµερινής Α.Ε.
Με βάση την οικονοµική έκθεση για τη χρήση του 2014, πέρσι στις 31 ∆εκεµβρίου τα χρέη για αυτά τα δύο δεξαµενόπλοια αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από το µισό των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του οµίλου, οι οποίες ανέρχονται στα 104,5 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά των 60,211 εκατ. ευρώ ελήφθησαν για να χρηµατοδοτηθεί η κτήση δύο πλοίων.. 

Η χωρίς όρια αναπαραγωγή της φρίκης δεν υπηρετεί την ενημέρωση

 Aπερίφραστα καταδικάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, την εκτός ορίου και ήθους «δημοσιογραφική» κάλυψη ενός θλιβερού γεγονότος της τρέχουσας επικαιρότητας, με θύμα ένα τετράχρονο κορίτσι, εκ μέρους συγκεκριμένων μέσων και συγκεκριμένων δημοσιογράφων.
Η Ενωση επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καθήκον των δημοσιογράφων είναι η ενημέρωση των πολιτών, με απαρέγκλιτο σεβασμό των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Σε κάθε περίπτωση, η αναπαραγωγή της φρίκης με τον πλέον απροκάλυπτο και αποκρουστικό τρόπο δεν υπηρετεί τους κανόνες της δεοντολογίας, τους οποίους πρώτοι οι..

Ποιος (τελικά) κάνει κουμάντο στη Μιχαλακοπούλου;

Βαρύ κλίμα στο συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου με τους εργαζόμενους να ανησυχούν μετά τις  διαρροές και τις φήμες για νέες περικοπές σε μισθούς και προσωπικό.
Την ανησυχία έρχεται να επιτείνει και το γεγονός ότι η μισθοδοσία στον ΔΟΛ δεν έγινε, ως συνήθως, στο τέλος του μήνα. Μάλιστα, όπως γράφει το μπλογκ της Ανασυγκρότησης αν και στο παρελθόν υπήρξαν καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας, το σύνηθες ήταν να αναρτάται (στις... τουαλέτες) ανακοίνωση που γνωστοποιούσε την ακριβή ημερομηνία πληρωμής... Έως σήμερα τέτοια ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει και όπως είναι φυσικό η ανησυχία είναι διάχυτη στα γραφεία και τους διαδρόμους του Συγκροτήματος...
Οι εργαζόμενοι πάντως στις μεταξύ τους συζητήσεις, φαίνεται να θεωρούν σιγουρο ότι θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και απολύσεις. Το παράδοξο είναι ότι ο Σταύρος Ψυχάρης δεν μετέχει και.. 

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αντί να πληρώσουν οι καναλάρχες ζητάνε και τα ρέστα

Πληρώνουν εταιρείες για την εκπόνηση μελετών και επικοινωνιακής στρατηγικής

Τη µεγάλη αντεπίθεσή τους εναντίον της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι καναλάρχες, τόσο για το θέµα των ποσών που καλούνται να καταβάλουν για τη χρήση των συχνοτήτων, όσο και για τον διαγωνισµό που θα γίνει, ώστε αυτές να δοθούν στους ενδιαφερόµενους που θα δώσουν τα περισσότερα.
Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθµών εθνικής εµβέλειας, µετά την άρνηση της κυβέρνησης να µπει σε οποιαδήποτε συζήτηση ή διαπραγµάτευση για το θέµα, προχώρησαν σε µια διπλή κίνηση:
Πρώτον, ανέθεσαν στην εταιρεία των Θωµά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύµπιου την εκπόνηση επικοινωνιακής στρατηγικής, ώστε να µην περάσει στον κόσµο η εικόνα ότι η κυβέρνηση απαιτεί χρήµατα που οι προηγούµενες κυβερνήσεις είχαν «χαρίσει» στα µεγάλα κανάλια. Πρόκειται.. 

Παρασκηνιακές κινήσεις μιντιαρχών...

...για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ελληνες μιντιάρχες σε συνεργασία με πολιτικούς παράγοντες, επεξεργάζονται στο παρασκήνιο σχέδια ή πιο σωστά, επιχειρούν να προετοιμάσουν το έδαφος για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το εν λόγω κυβερνητικό σχήμα, όπως λέγεται, δεν θα αποτελείται από τεχνοκράτες υπουργούς, αλλά πολιτικούς ευρείας αποδοχής. Επιπλέον; Το πρόσωπο που θα ηγηθεί, δηλαδή ο πρωθυπουργός, φέρεται να είναι ήδη συμφωνημένο και πρόκειται για γνωστό πολιτικό που προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο, έχει διατελέσει πολλά χρόνια υπουργός, ενώ έχει σημαντική εμπειρία και θητεία σε θεσμικές (πολιτικές) θέσεις στο εξωτερικό και ισχυρές γνωριμίες με πολιτικούς παράγοντες..

Η ΕΡΤ να μείνει μακριά από τις σκιές του παρελθόντος

Ανακοίνωση εργαζόμενων ελεύθερης ΕΡΤ: Ενόψει της διαδικασίας επιλογής της νέας διοικησης της ΕΡΤ, η συνέλευση των εργαζομένων που κράτησαν ζωντανή τη φωνή της ΕΡΤ παντού στην Ελλαδα για 23 μήνες δηλώνουμε απερίφραστα πως η επιλογή της νέας διοίκησης θα πρέπει πρωτίστως και πάνω απο όλα να σηματοδοτεί ενα νεο όραμα για την ΕΡΤ.
Μιας ΕΡΤ πραγματικά δημόσιας, με  ενσωμάτωση της εμπειρίας της αυτοοργάνωσης που μας έφερε έως εδώ και ανοιχτής στην κοινωνία.
Μιας ΕΡΤ μακρυά απο τις σκιές του παρελθόντος και όσους υπηρέτησαν στρεβλώσεις που..

Γιατί ψάχνει για δουλειά ο Αργύρης;

Οταν ο Ντινόπουλος αποφάσισε να θυμηθεί το παρελθόν του και να λειτουργήσει ως ρεπόρτερ...

«Πρώην υπουργός, με 13 χρόνια εμπειρίας στην πολιτική και υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης (Ελλάδα), 15 χρόνια πείρας ως δημοσιογράφος – πολεμικός ανταποκριτής, δικηγόρος, δίγλωσσος (αγγλικά, γαλλικά), με εξειδίκευση στην επικοινωνία, στην επίλυση συγκρούσεων, την επίλυση κρίσεων, τη διοίκηση καταστάσεων υψηλού ρίσκου λαμβάνοντας δύσκολες αποφάσεις, αναζητά εργασία. Μπορεί να μετεγκατασταθεί άμεσα». Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην αγγελία αναζήτησης εργασίας, του πρωην δημάρχου, πρώην.. 

Aγνοια ή σκοπιμότητα; Ή μήπως και τα δύο;

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατηγορεί το υπ. Εργασίας τον "Ελεύθερο Τύπο"

Άγνοια ή σκοπιμότητα; 'Η μήπως και τα δύο; Πολλά τα ερωτήματα που προκαλούνται από το ολοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Κλαδική σύμβαση με μείωση μισθών υπέγραψαν ΟΜΕΔ και υπ. Εργασίας», στο φύλλο Σαββάτου 2 Μαΐου. Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι "το καθημερινό «σήριαλ» της ανακρίβειας, της διαστρέβλωσης και της συσκότισης της πραγματικότητας, που «μεταδίδεται»  από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, για τα συγκεκριμένα θέματα, ξεπέρασε τα όρια".
Το υπουργείο αναφέρει χαρακτηριστικά: "Είναι φανερό ότι αν πρόκειται για σκοπιμότητα, οι διευκρινίσεις περιττεύουν. Εάν όμως, πρόκειται για άγνοια, το υπουργείο, επισημαίνει τα εξής:..

Αριστερή παρένθεση και δεξιά βλακεία

Ίσως να το έχετε καταλάβει, αλλά το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, που παίζει τόσο πολύ έξω και μέσα, έχει ένα μικρό πρόβλημα: Δεν έχει καμιά τύχη αν δεν συρθεί, υποχρεωθεί, εξαγοραστεί να παίξει σ' αυτό η Αριστερά. Ή, πιο σωστά αν η Αριστερά δεν εξημερωθεί, δεν στρογγυλέψει, δεν ξεπλυθεί στον Ιορδάνη του μνημονιακού ρεαλισμού. Εν τέλει, δηλαδή, αν δεν σβήσει τις κόκκινες γραμμές και δεν βάλει την τζίφρα της σε όσα απαιτούν ο Ντάισελμπλουμ, ο Σόιμπλε, ο Ντράγκι, το ΔΝΤ. Η ωραία παρέα των θεσμών.
Κι αυτό για τρεις πολύ σοβαρούς λόγους. Πρώτον, είναι τελειωμένος ο Σαμαράς και η Ν.Δ. έχει τα χάλια της. Δεύτερον είναι τελειωμένος ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει "απόκομμα". Και τρίτον είναι πολύ ελαφρός ο Σταύρος, για να γίνει σοβαρή δουλειά μαζί του. Ακόμα και όλοι μαζί.. 

Ο Σταύρος Καπάκος για τη διεύθυνση ειδήσεων στην ΕΡΤ

Kαπάκος, Μουλόπουλος, Φίλης, Σακελλαρίδης
** Ο δημοσιογράφος  Σταύρος Καπάκος, προορίζεται για τη θέση του γενικού διευθυντή περιεχομένου στη νέα ΕΡΤ. Την ανάλογη θέση στη ΝΕΡΙΤ έχει σήμερα ο Βασίλης Θωμόπουλος. Ο Σ. Καπάκος εργάζεται στην “Αυγή” ως διευθυντής σύνταξης, με πολυετή εμπειρία στον ενημερωτικό τομέα του MEGA.

** Αλλαγές στην ταυτότητα του Βήματος. Ο Γιώργος Π. Μαλούχος ανέλαβε, μαζί με τον Γιάννη Καρτάλη, σύμβουλος έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας. Ο δημοσιογράφος με έντονη και πυκνή αρθρογραφία στο “Βήμα” ιδίως ως προς το ρόλο της σημερινής Γερμανίας στην Ευρώπη από την αρχή της κρίσης. Έχει γράψει τα βιβλία η..

Όλοι εναντίον Παναγιωταρέα, αυτή εναντίον ΕΣΗΕΑ!

Ενοχλήθηκε η κυρία Άννα Παναγιωταρέα για την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ με την οποία καταδικάζεται η ενέργεια της να καταθέσει αγωγή κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα για σχόλια της στο facebook. Στην 10 σειρών ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, η “άμισθη” σύμβουλος έστειλε 3σέλιδη επιστολή διαμαρτυρίας. Στο δια ταύτα της επιστολής είναι ένα μόνο ερώτημα: Πως είναι δυνατόν η ΕΣΗΕΑ να μην υπερασπίζεται ένα μέλος της(!), την Άννα Παναγιωταρέα και να δίνει υποστήριξη σε ένα… πολιτικό πρόσωπο. Η σύγχυση της δημοσιογράφου-καθηγήτριας-συμβούλου (αμισθί) σε υπουργούς, συμβούλου επικοινωνίας και ειδικότερα συμβούλου Τάφου, είναι αποκαλυπτική. Διαμαρτύρεται γιατί το σωματείο της που έχει ταχθεί πλειστάκις κατά των αγωγών, δεν την στηρίζει στην..

Tου τα πήραν όλα!

Η χαριστική βολή του MEGA στον Γιάννη Πρετεντέρη

Ένα εργαλείο δουλειάς του είχε απομείνει, για να προσελκύει κανά τηλεθεατή, με τις μηνιαίες δημοσκοπήσεις της GPO… μετά το «θανατηφόρο» εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή του… Και το MEGA που δεν «σκίστηκε» για να τον στηρίξει – όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερες αναρτήσεις, αλλά προκύπτει και από την συρρίκνωση της καθημερινής παρουσίας του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων… του έδωσε την χαριστική βολή: αφού τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης του μήνα που πέρασε παρουσιάστηκαν στο..