ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ένας, δύο, τρεις, χίλιοι δεκατρείς Μπόμπολες

Αν τη δεις από την αμιγώς οικονομική πλευρά, η σύλληψη του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα ήταν άκρως αποδοτική. Μέσα σε δύο ώρες, το Δημόσιο έβαλε στα ταμεία του 1,8 εκατομμύρια ευρώ, χρήμα φρέσκο και αχνιστό, να το απλώνεις στο στρώμα και να γιομίζει το μάτι σου πεντακοσάευρα. Αν ήμουν ο Μπεϊζάνης, ο Θανάσης Βέγγος του «Θα σε κάνω βασίλισσα», θα σκεφτόμουν ως εξής: Από τον ένα Μπόμπολα βγάλαμε -ως δημόσιο ταμείο- 1,8 εκατομμύρια. Αν είχαμε εκατό Μπόμπολες, θα βγάζαμε 180 εκατομμύρια, ποσό γενναίο και σεβαστό. Πού να τους βρούμε, κύριε Μπεϊζάνη μου, τους εκατό Μπόμπολες; Ο ζητών ευρήσεται. Αν ψάξετε, θα τους βρείτε απαξάπαντος, καλή διάθεση να υπάρχει.
Ιδού λοιπόν το ερώτημα που καίει από προχθές τα χείλη του πανηλλήνιου. Αφού ο κ. Μπόμπολας μπορούσε να βρει μέσα σε δύο ώρες 1,8 εκατομμύρια, γιατί περίμενε πρώτα να τον συλλάβουν; Γιατί δεν τα έδινε από πριν; Δεν τα έδινε από πριν, γιατί δεν περίμενε ότι θα τον συλλάβουν, ήταν..

ΔΟΛιες επιθέσεις

Ο έλεγχος στην εκάστοτε κυβερνητική εξουσία αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα των μέσων ενημέρωσης, αλλά και υποχρέωση. Χωρίς αυτόν, το πολίτευμα παραπαίει.
Άλλο αυτό όμως και άλλο να εξαντλείται η... «κριτική» σε μια προσωπική επίθεση κατά φορέα της εκτελεστικής εξουσίας με χαρακτηρισμούς, χωρίς στοιχεία δηλαδή.
Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί μέσα σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς βρέθηκε στο στόχαστρο δύο διαφορετικών δημοσιευμάτων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη -την Κυριακή από το «Βήμα» και τη στήλη του «Βηματοδότη» (δείτε ΕΔΩ τι έγραφαν οι zoornalistas) και χθες από τα «Νέα» και τη στήλη «Στίγμα» του Γ. Παπαχρήστου.
Καλοδεχούμενη η δημοσιογραφική κριτική θα μπορούσε να πει κανείς εισαγωγικά. Ποια υπηρεσία όμως προσφέρει η διπλή προσωπική επίθεση; «Βρίσκεται σε απόγνωση», «ούτε οι δικοί του πλέον τον λογαριάζουν», «το μέλλον του άδηλον», διαπίστωνε το «Βήμα», ενώ χθες η έτερη..

Σε ευχαριστώ, ώ Λεωνίδα

Σε ευχαριστώ, ω Λεωνίδα. Πρώτα - πρώτα, γιατί αναγνώρισες ότι έχουν βάση τα κακουργήματα που σου καταλόγιζε η ελληνική δικαιοσύνη. Φοροδιαφυγή τεραστίων διαστάσεων. Και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από πάνω. Μόνο από τη λίστα Λαγκάρντ. Και για να μη βρεθείς στον Κορυδαλλό και σε στερηθούν η ελληνική επιχειρηματικότητα και το έργο των μεταρρυθμίσεων, ξηλώθηκες στο Ελληνικό Δημόσιο ένα αστρονομικό για τους κυνηγημένους των Μνημονίων ποσό. Δείχνοντας έτσι ότι στη σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχουν λεφτά, υπάρχουν όμως λεφτάδες.
Σε ευχαριστώ, ω Λεωνίδα. Για το συγκινητικό διάγγελμα που συνέταξε το επιτελείο σου και εκφωνήθηκε ως είδηση στο Mega. Με το κατάλληλο μακάβριο ύφος της παρουσιάστριας. Η οποία δεν κάλεσε -δυστυχώς!- σε συλλαλητήρια συμπαράστασης προς τους διωκόμενους φοροφυγάδες μεγάλης κλίμακας. Αλλά πάντως έβαλε τα δυνατά της για να ακουστεί άκρως καταγγελτική η..

Αθώος ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος

Ηχηρό μήνυμα της Δικαιοσύνης υπερ της ελευθερίας του Τύπου

Ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα υπέρ της ελευθερίας του Τύπου , την αντικειμενικής ενημέρωσης και της μαχητικής δημοσιογραφίας, έστειλε σήμερα προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός Ηλείας, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου Ηλείας .
Μετά από πολύωρη διαδικασία αθώωσε ομόφωνα τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης για ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο , η οποία αφορούσε τον προβληματισμό πολιτών για τις μαφιόζικες κατεδαφίσεις και τους εμπρησμούς παραλιακών κτισμάτων στην παραλία της Ζαχάρως πριν από μερικά χρόνια.
Τον δημοσιογράφο είχε μηνύσει ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως και πρώην αστυνομικός Πανταζής Χρονόπουλος.     
Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του τεκμηρίωσε σε όλες της τις διαστάσεις την αθωότητα του Μ. Νοδάρου και πρότεινε την απαλλαγή του, κάτι που υιοθέτησε το δικαστήριο ομόφωνα..

Τσαλαπάτης: Στέλνουν τα διαθέσιμα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στην ΤτΕ

Eπιστολή του Δημήτρη Τσαλαπάτη προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:
"Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2015
Προς το ΔΣ  της ΕΣΗΕΑ
Σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, μας κοινοποίησε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στην  οποία περιλαμβάνεται και εισήγηση για απόφαση  διαχείρισης των διαθεσίμων των διευθύνσεων του Ταμείου από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Η συνεδρίαση αυτή, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, έχει προγραμματισθεί γα τις 3 μμ.
Είναι αδιανόητο για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, με τεράστιες επιπτώσεις,   να μην υπάρχει ενημέρωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του δημοσιογραφικού  κόσμου για τα οικονομικά του Ταμείου και τις..

Όλα είναι μόνο ένα κλικ μακριά

(...) Δέκα χρόνια πριν, την Άνοιξη του 2005, το Κλικ και ό,τι άλλο υπήρχε γύρω μου, κατέρρεε και μαζί του κατέρρεα κι εγώ. Ήταν μια προσωπικά τραυματική περίοδος, που την εισέπραξα με δόσεις. Ήμουν ήδη 59 ετών, πλησίαζα τα εξήντα και ό,τι είχε υπάρξει και χαρακτήριζε τη ζωή μου γκρεμιζόταν οδυνηρά. Καθώς κάθε μέρα βυθιζόμουν ακόμη περισσότερο, είχα πολύ έντονη την επίγνωση ότι ήταν πια πολύ αργά για οτιδήποτε. Είχα ζήσει και άλλες καταστροφές νεότερος, όχι τόσο μεγάλες, αλλά τότε ήμουν νεότερος. Στα 60 τι σχέδια να κάνεις για το μέλλον; Αλλά δεν τέλειωσε εκεί. Μερικά χρόνια αργότερα, κλεισμένος σ’ ένα σπίτι μόνος, βίωσα την συνολική εμπειρία της απώλειας. Ό,τι είχε υπάρξει στη ζωή μου, οικογένεια, επιχειρήσεις, περιοδικά, σπίτια, αυτοκίνητα, είχε χαθεί. Πολύ χρήσιμη εμπειρία, αλλά και πολύ δύσκολη. Ξύπνησα ξαφνικά και ολοκληρωτικά. Όταν οι πληγές έγιναν ουλές. Δεν είμαι πια εγώ..

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Αυτούς «προσλαμβάνει» το Mega

Στα χνάρια του Γιώργου Κουρή

Λεφτά δεν έχει, το ταμείον είναι μείον και έτσι επινοήθηκε το mega-λο  κόλπο...
«Το iTag σας καλεί να καλύψετε μεγάλα θέματα της επικαιρότητας ή να ανεβάσετε το δικό σας θέμα» διαφημίζει η Όλγα Τρέμη και ανατρέχοντας στο site βλέπει κανείς πως υπάρχουν και συγκεκριμένες - προτεινόμενες θεματικές ενότητες όπως μετανάστευση, φυσικά φαινόμενα, προσωπικές ιστορίες, μαρτυρίες, αθλητισμός, παράξενα.
Έτσι ελλείψει χρημάτων το Mega.. «προσλαμβάνει» απλούς πολίτες για ρεπόρτερ...
Αυτά γράφει το newpost και εμείς θυμηθήκαμε την ανακοίνωση της «KONTRA News» το φθινόπωρο του 2013 όταν ο Κεφαλλονίτης Γ. Κουρής προσπαθούσε να βρει τζάμπα κόσμο για να του γράφει..

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Σε αργία ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Αυστραλία

Το πρακτορείο μετέδωσε συνέντευξη Βαρουφάκη από το 2012 - Την αναπαρήγαγαν όλα τα μέσα στην Ελλάδα!

Σε προσωρινή αργία τέθηκε ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην Αυστραλία, έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε από την αναμετάδοση της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στην εφημερίδα «The Australian». Όπως ανακοίνωσε το ΑΠΕ, «η δήθεν συνέντευξη είχε δημοσιευθεί στην ίδια εφημερίδα προ διετίας». «Το ΑΠΕ - ΜΠΕ ζητεί συγγνώμη από τους συνδρομητές του. Το θέμα θα απασχολήσει την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Διευκρινιστική ανακοίνωση για την γκάφα με τη συνέντευξη Βαρουφάκη και η οποία αναπαρήχθη στη συνέχεια κι από άλλα μέσα ενημέρωσης, εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών. Οπως.. 

Η ΕΡΤ, η μονοθεσία και τα «γεράκια» του επαγγέλματος

Δεν βγαίνουν τόσο εύκολα τα λεφτά για την δημιουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Τα μισά λεφτά της ΝΕΡΙΤ θα πήγαιναν στο δημόσιο, άρα και τα μισά της ΕΡΤ θα ακολουθήσουν την ίδια οδό. Αλλιώς δεν γίνεται, καθότι ο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει ενταχθεί στο πεδίο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ). Από το μπάτζετ  λοιπόν των 200 εκατομμυρίων ευρώ, τα 105 εκατομμύρια ευρώ θα βοηθούσαν τον Τακτικό Κρατικό Προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα 95 εκατομμύρια ευρώ θα πήγαιναν για κάλυψη αναγκών του Ραδιομεγάρου.
Οι οποίες ανάγκες έβγαιναν πάνω κάτω ως εξής, όπως τις υπολογίσανε σε ένα non paper από τοΠοτάμι: 18 εκατομμύρια ευρώ μέσο μισθολογικό.. 

Και o Φώτης Μπόμπολας πλήρωσε 8 εκατ. ευρώ!

Ο Μπόμπολας έγινε... Ιφιγένεια και ο «πόλεμος» προμηνύεται σκληρός
 

Η είδηση έπεσε σαν... βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία: Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για φορολογική υπόθεση!
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας, δεν είναι φυσικά τυχαίο πρόσωπο. Γιος του Γιώργου Μπόμπολα, του ανθρώπου που έκτισε τη μιντιακή αυτοκρατορία του «Πήγασου» με ναυαρχίδα το «Έθνος», αδελφός του Φώτη ο οποίος συνεχίζει να κουμαντάρει τον εκδοτικό κλάδο της οικογένειας, που αριθμεί τρείς εφημερίδες, πολλά περιοδικά, ραδιόφωνα, εκτυπωτική μονάδα και κατέχει το μετοχικό πακέτο σχετικής πλειοψηφίας του Mega. 
Προκειμένου να αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες, ο Λ. Μπόμπολας κατέβαλε το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ. Δικαστικές πηγές έκαναν λόγο για ποσό αδήλωτου εισοδήματος ύψους 4 εκ. ευρώ,..

Κρέμονται απ΄ τα χείλη του!..

Οταν οι δημοσιογράφοι «στρίμωξαν» τον Τσίπρα

Eυχάριστη η ατμόσφαιρα στο αεροπλάνο που μετέφερε στις Βρυξέλλες τον έλληνα πρωθυπουργό.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ λίγο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός συνταξίδεψε με τους στενούς συνεργάτες καθώς και με τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν την ελληνική αποστολή. Ο Τσίπρας πολιορκήθηκε καθ όλη την διάρκεια του ταξιδιού από τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ και αντάλλαξε απόψεις. Στη φωτογραφία «στριμωγμένος» ανάμεσα στους δημοσιογράφους, εξηγεί την ..

Επίπληξη στον Κ. Αρβανίτη για τα περί «εκβιασμού»

Mε ψήφους 4 έναντι 1 ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος,  για  αντισυνδικαλιστική-αντιδεοντολογική συμπεριφορά και του επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.
 Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών είχε ασκήσει ομόφωνα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη εναντίον του Κώστα Αρβανίτη επειδή μιλώντας στην εκπομπή του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»  της 07.10.14, χαρακτήρισε ως «εκβιασμό» την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι απλήρωτοι επί δύο μήνες εννέα εργαζόμενοι ως ηχολήπτες στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», του οποίου είναι διευθυντής.O ίδιοςε στην απολογία του υποστήριξε ότι το σχόλιο που ακούσθηκε από το ραδιοσταθμό, αφορούσε την προσωπική εκτίμηση του...
Στο σκεπτικό του ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων:..

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Φωτιά» στο ΣΚΑΪ βάζουν οι καταζητούμενοι μετόχοι του

«Χτύπησε καμπανάκι» στο Νέο Φάληρο και λαμβάνονται μέτρα.
Η συμμετοχή καταζητούμενων για το σκάνδαλο της Proton Bank στο μετοχικό κεφάλαιο της "Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις", αλλά και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για δυνατότητα κλεισίματος επιχειρήσεων που έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια, από τον υπουργό επικρατείας, βάζουν φωτιά στον όμιλο ΣΚΑΪ. Υπάρχει ένα κρίσιμο 10% των μετοχών στις Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοικωνιακές Επιχειρήσεις που «καίει», καθώς ανήκει στον Γιώργο Κυριακίδη, γιο του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη, και στην επίσης καταζητούμενη δικηγόρο Ελένη Σκούρα.
Η έκτακτη γενική συνέλευση της μητρικής εταιρείας του ΣΚΑΪ "Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις" αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 3.000.000 ευρώ με την.. 

Οι αργόμισθοι του ΑΠΕ και οι απολύσεις

Με απολύσεις δημοσιογράφων ξεκίνησε ο νέος πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, Μιχάλης Ψύλος. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό όταν οι δύο δημοσιογράφοι που απολύθηκαν -σύμφωνα με την διοίκηση- είχαν να εμφανιστούν στην εργασία τους για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών!..
Η διοίκηση του ΑΠΕ είχε καλέσει τους συγκεκριμένους αργόμισθους καθώς και κάποιους άλλους οι οποίοι πήγαιναν όποτε ήθελαν στην εργασία τους, να εμφανιστούν και να ξεκινήσουν να δουλεύουν κανονικά. Οι δύο απολυμένοι, παρά την πρόσκληση, δεν εμφανίστηκαν για να εργαστούν στο κτήριο της οδού Τσόχα.
O Μιχάλης Ψύλος, όπως είπε ο Β. Κουφόπουλος στην εκπομπη των Γεωργίου - Χατζή στον Real fm, θα απευθυνθεί στην ΕΣΗΕΑ για να υποδείξει δύο ανέργους, προκειμένου να προσληφθούν στην θέση των απολυθέντων. Ο Τ. Χατζής είπε στον «αέρα» τα ονόματα των δύο αργόμισθων..

Της γνωστής οικογενείας...

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος 
 - Το Mega εξέφρασε την... αλληλεγγύη του στον επιχειρηματία

 «Καλείσθε εντός 5 ημερών από την επίδοση της κλήσης να υποβάλλετε στην υπηρεσία μας έγγραφα και στοιχεία, από τα οποία να προκύπτουν τα δικαιώματά σας και οι προϋποθέσεις απόκτησης των συγκεκριμένων δικαιωμάτων επί λογαριασμών που τηρούνται στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη».
  Αυτά ανέφερε η... πρόσκληση του ΣΔΟΕ, η οποία τον Φεβρουάριο του 2013 είχε σταλεί σε 49 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και τα οποία εμφανίζονται δικαιούχοι ή διαχειριστές σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ύψους από 3.000.000 έως 550.000.000 δολάρια.
Ανάμεσα τους περιλαμβάνονταν και ονόματα της οικογένειας Μπόμπολα, ο πατριάρχης Γιώργος Μπόμπολας, ο Φώτης και η Μαρία Μπόμπολα καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» Λεωνίδας Μπόμπολας.
Ο τελευταίος συνεληφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών σήμερα το πρωί (Τετάρτη 22/04/2015), για την υπόθεση της  λίστας Λαγκάρντ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους..

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ποια είναι τα υποψήφια νέα μέλη της ΕΣΗΕΑ

Kαλούνται για προφορικές και γραπτές εξετάσεις 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 5 του Καταστατικού της Ενώσεως, καλεί τα κάτωθι υποψήφια μέλη της ΕΣΗΕΑ να προσέλθουν στα γραφεία της Ενώσεως (Ακαδημίας 20) την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 στις 10 π.μ. για τις γραπτές εξετάσεις (1ος όροφος) και την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 για τις προφορικές εξετάσεις (3ος όροφος).
Επίσης τα υποψήφια νέα μέλη οφείλουν να επικοινωνήσουν με τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. (Σισίνη 18 & Ηριδανού 5, τηλ. 210-7264700) και να ορίσουν ραντεβού για τις ιατρικές εξετάσεις το συντομότερο δυνατόν.
Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων νέων μελών της ΕΣΗΕΑ:

Γιατί ο Κυρίτσης διαφώνησε με την ανακοίνωση για τη δίκη της Χ.Α.

UPD
 Τι λένε οι δικαστικοί συντάκτες και πως απαντούν στην ΕΣΗΕΑ οι δύο δημοσιογράφοι που δημοσιοποίησαν τους μαρτυρες κατηγορίας της δίκης της «Χρυσής Αυγής»

Την πλήρη διαφωνία της συνδικαλιστικής παράταξης «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» για την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που αφορά ανάρτηση δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σχετικά με την δίκη της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», εξέφρασε στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενώσεως ο εκπρόσωπος της παράταξης Χρήστος Κυρίτσης.
Πρόσθεσε δε, ότι προϋπόθεση κάθε δικαστικής υποθέσεως είναι η πλήρης-κατά το Σύνταγμα-δημοσιότητα της δίκης και ο σεβασμός της σχετικής διαδικασίας.
Η ΕΣΗΕΑ τελικά εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη δημοσιοποίηση των μαρτύρων κατηγορίας της δίκης της «Χρυσής Αυγής» αναφέροντας πως αυτό "δεν συνιστά «δημοσιογραφική επιτυχία»".
Aντίδραση για την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ υπήρξε και από τους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ ενώ ανακοίνωση υπήρξε και από τους δημοσιογράφους-μέλη της ΕΣΗΕΑ Παναγιώτη Τσιμπούκη και Βασιλική Κόκκαλη, οι οποίοι είναι οι διαπιστευμένοι συντάκτες του Πρωτου Θέματος για την κάλυψη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Αντίδραση υπήρξε και από τον Δημήτρη Τσαλαπάτη. Ακολουθούν η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η απάντηση των συντακτών του δικαστικού ρεπορτάζ και η απάντηση των δημοσιογράφων Βασιλικής Κόκκαλη και Παναγιώτη Τσιμπούκη, που υπέγραψαν το ρεπορτάζ με τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας:..

Η ΕΣΗΕΑ τραβάει το αυτί της Παναγιωταρέα...

Η ΕΣΗΕΑ πήρε θέση για την αγωγή κατά της Δέσποινας

Με αφορμή την αγωγή της δημοσιογράφου Αννας Παναγιωταρέα κατά της αρχαιολόγου και περιφερειακής συμβούλου Αττικής Δέσποινας Κουτσούμπα, (μετά και την επιστολή της δεύτερης προς την ΕΣΗΕΑ) το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης πήρε θέση και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της περί αποφυγής προσφυγής στην δικαιοσύνη για δημοσιεύματα. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν τα μόνιμα θύματα του «τυποκτόνου νόμου» και ως εκ τούτου πρώτοι αυτοί θα πρέπει να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.
Η μεταφορά της όποιας αντιπαράθεσης στις δικαστικές αίθουσες και δη με την επίκληση του συγκεκριμένου νόμου, την κατάργηση του οποίου επανειλημμένα έχει ζητήσει η ΕΣΗΕΑ, είναι..

Η ιστορία ενός σκίτσου

Σκίτσο: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Το σκίτσο (αριστερά) ανήκει στον αυτοδίδακτο Νίκο Τριανταφύλλου, αυτοδίδακτο σκιτσογράφο / γελοιογράφο / ζωγράφο. Δημιουργήθηκε προ δύο ετών με αφορμή μια παρόμοια τραγωδία με αυτή της Λαμπεντούζας όπου πνίγηκαν εκατοντάδες πρόσφυγες όταν το σαπιοκάραβο στο οποίο επέβαιναν βουλιαξε
Ο Νίκος Τριανταφύλλου σκίτσαρε γρήγορα τη στιγμή των γεγονότων κι έβαλε το σκίτσο (με το ορθογραφικό λάθος (στο «ΗΣΗΧΟΙ»), αδιόρθωτο και χωρίς το όνομά του στο προφίλ του στο facebook. Με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα το βλέπουμε να «διασχίζει» για άλλη μια φορά ανώνυμα το..

Mετρό με Νίκο Ξυλούρη

Στις 22 Απριλίου κυκλοφορεί το 5ο τεύχος του περιοδικού ΜΕΤΡΟ, το οποίο επανακυκλοφόρησε τον ∆εκέμβριο, με τιμή τεύχους €4,90.
Στις σελίδες του καινούριου τεύχους, στο οποίο βρίσκονται και πάλι οι γνώριμοι στους παλαιότερους αναγνώστες συνεργάτες του περιοδικού, όπως ο Αρκάς με την καινούρια του σειρά «Χωρίς Πάγο» και ο Γιώργος ∆ελαστίκ με τις ακριβείς του αναλύσεις, θα βρείτε ακόμη καινούριες στήλες και καινούριους αρθρογράφους, όπως τον Τζίμη Πανούση, τον Φοίβο ∆εληβοριά και τον Νίκο Ζούδιαρη, ο οποίος κάθε μήνα αναζητά τις καινούριες στροφές της ποίησης στο πρόσωπο νέων δημιουργών, που καλούνται να στείλουν τα έργα τους στον συνθέτη.
Ακόμη, στο τεύχος Μαΐου μπορείτε να βρείτε ένα αποκλειστικό CD με σπάνιες ηχογραφήσεις του Νίκου Ξυλούρη, καθώς και 6 σπάνιες εκτελέσεις αφιερωμένες στον αρχάγγελο της Κρήτης..

Πανικός στο Mega για το δελτίο ειδήσεων

- Ευχαριστημένος ο Στραβελάκης με την τρίτη θέση...
- Οι μέτοχοι του MEGA δεν τα βρίσκουν στην αύξηση κεφαλαίου
- Αδιέξοδο και στο μάνατζμεντ
Σε αδιέξοδο συνεχίζει να βρίσκεται η προσπάθεια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του Mega, που είναι αναγκαία προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κανάλι.
Ο Φώτης Μπόμπολας δεν δέχεται να βάλει το μερίδιο που του αναλογεί. Από την άλλη, τόσο η πλευρά Ψυχάρη όσο και η πλευρά Βαρδινογιάννη (για την οποία υπάρχει σαφής ένδειξη για την επιθυμία της να ισχυροποιήσει τη θέση της στη Μεσογείων) λένε πως θα μπορούσαν να βάλουν, εκτός από το δικό τους μερίδιο, και αυτό που αντιστοιχεί στον Φ. Μπόμπολα, αλλά με τον όρο ότι θα αναλάβουν το μάνατζμεντ του καναλιού. Οι σχετικές προθέσεις εκφράστηκαν σε πρόσφατη μυστική συνάντηση Σταύρου Ψυχάρη - Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ) στην έδρα του ΔΟΛ (για το θέμα έγραφαν σχετικά οι zoornalistas ΕΔΩ ). Επειδή, όμως, καμία από τις δύο πλευρές δεν υποχωρεί, για την ώρα, τίποτα δεν κινείται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Την ίδια ώρα, μεγάλος προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των εργαζομένων στο τμήμα ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega, καθώς το καθημερινό πρόγραμμα πηγαίνει.. 

Γ. Μαραγκός: Την Χρυσή Αυγή θα την δικάσει η ιστορία της...

Ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, σηκώθηκε από τη θέση του, πέταξε το ακουστικό κι έφυγε από την εκπομπή, αφήνοντας άφωνο τον Ντερμπεντέρη...

Ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός, μίλησε στην εκπομπή του Ντερμπεντέρη ("Ανατροπή"), ξεκινώντας με μια απορία. "Ξεκινάει σήμερα η δίκη (της Χρυσής Αυγής) και υπάρχει... στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ. Αυτό το 'χετε ξαναδεί σε άλλες δίκες? Είναι πρωτοφανές".
Ο Καπερνάρος, που είναι συνήγορος του Νίκου Κουζηλου, έσπευσε αμέσως να τον διακόψει, ρωτώντας τον, "είναι το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ αυτό".
Η απάντηση του κ. Μαραγκού ήταν άμεση: "Κυριε Kαπερνάρο θελετε να εκτρέψετε την συζήτηση? Να την πάμε εκεί που θέλετε?".
"Καθόλου, κάθε άλλο. Ας μιλήσουμε νομικά", είπε ο Καπερνάρος, με τον συνήγορο της οικογένειας Φύσσα, να μην έχει πει την τελευταία λέξη: "Νομικά, είναι και οι σημερινοί τραυματισμοί -των μαρτύρων της οικογένειας Φυσσα- που συνέβησαν απ' έξω "...
Στην κουβέντα μπήκε κι ο Ντερμπεντέρης που ως "απλός πολίτης" εξέφρασε μια...

Σαν τα μούτρα τους

Ο πρωθυπουργός με τη δήλωση του στο Reuters ξεκαθάρισε το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Είπε σε ποια ζητήματα υπάρχει σύγκλιση και σε ποια απόκλιση. Στα δεύτερα ανήκουν το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, οι ιδιωτικοποιήσεις, ο ΦΠΑ.
Ξέρουμε πολύ καλά τι ζητούν οι εταίροι: μείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις παντού, αύξηση του ΦΠΑ.
Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που πιέζουν την κυβέρνηση να συμφωνήσει εδώ και τώρα και ποια είναι η άποψη των διευθυντικών στελεχών των μίντια που κατηγορούν τον Τσίπρα ότι σπρώχνει τη χώρα στα βράχια γιατί καθυστερεί να συναινέσει. Υποψιαζόμαστε βεβαίως τι θέλουν:..

Ποια η θέση της ΕΣΗΕΑ για την αγωγή της Παναγιωταρέα;

Επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ έστειλε το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Δέσποινα Κουτσούμπα,  ζητώντας να πληροφορηθεί τη θέση της Ενωσης για τη χρήση των τυποκτόνων διατάξεων από μέλη της, όπως η κα Άννα Παναγιωταρέα, καθώς και για τη χρήση ένδικων μέσων ενάντια σε συνδικαλιστική δράση.
Η πρώην εκπροσώπος Τάφου και νυν συμβούλος Σαμαρά, έχει κάνει αγωγή εναντίον της Κουτσούμπα, επειδή δεν της άρεσε κάτι που έγραψε η αρχαιολόγος στον τοίχο της στο Facebook… Η αγωγή αφορά συκοφαντική δυσφήμηση δια του... Τύπου και εκτός των άλλων ανοίγει τον δρόμο για λογοκρισία και ποινικοποίηση των αναρτήσεων στα Μέσα Μαζικής-Κοινωνικής Δικτύωσης.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής της Δ. Κουτσούμπα προς την ΕΣΗΕΑ:..

Τους έδειχνε έναν προς έναν με το δάχτυλο!

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απειλεί με... απόλυση τους εργαζόμενους της ΕΤΙΤΑ

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής καταδικάζει την συμπεριφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς σε δύο από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των Μ.Μ.Ε. από την κυβέρνηση, έδειχνε με το δάχτυλο έναν προς έναν τους παριστάμενους τεχνικούς, λέγοντάς τους πως λόγω αυτού του γεγονότος, το κανάλι τους θα τους απολύσει!!! 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ αναφέρει: Ο κύριος Γεωργιάδης μας απολύει δημοσίως την στιγμή που οι εργοδότες μας ούτε… νύξη δεν έχουν κάνει για το θέμα. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να μας τονίσει πως καλά να πάθουμε γιατί ψηφίσαμε όλοι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τελευταίες εκλογές.
Φαίνεται λοιπόν, πως εκτός από «απόλυτα πετυχημένος» υπουργός Υγείας που ήταν, αφού χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες για να διαλύσει την δημόσια υγεία, -ποιος άλλος άλλωστε θα.. 

Ο Ψυχάρης τελειώνει τον Παππά!..

Νέα επίθεση εναντίον του αρμοδίου για τα ΜΜΕ υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, εξαπέλυσε ο ΔΟΛ μέσω του Βηματοδότη, μετά το πρόσφατο άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο «Βήμα» με τίτλο «Απ’ το Ωσαννά... στο Σταυρωθήτω» και το ολοσέλιδο ρεπορτάζ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών...
Ο Βηματοδότης τώρα βάλει κατά του Ν. Παππά (είναι αυτός που εκτός των άλλων ζήτησε να πληρωθούν τα τελη των τηλεοπτικών σταθμών την περίοδο 2011-2014) και προσπαθώντας να τον απαξιώσει αναφέρει ότι «ούτε οι δικοί του πλέον τον λογαριάζουν» και πως «τον θεωρούν αφερέγγυο, ρηχό και χωρίς δομημένη πολιτική σκέψη». Διαβάστε το ρηχό, κακεντρεχές και εμπαθές κείμενο του Βηματοδότη που γράφει τι...

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Αθήνα 9.84 αξίας 38.000 ευρώ!

Πάντοτε υπάρχει χώρος για να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του ακόμα κι αν αυτό κοστίζει ετησίως 4,8 εκατομμύρια ευρώ, δέκα φορές πάνω σε σχέση με κάποια άλλα ραδιόφωνα.
Με τον Ηλία Κανέλλη λόγου χάριν που μπορεί να ξεκίνησε να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του στη συχνότητα (όπως μας έλεγαν από τη διεύθυνση του Αθήνα 9.84) αλλά πλέον θα πληρώνεται κανονικά με 15.600 ευρώ το χρόνο - και αυτό είναι σαφώς πιο τίμιο από το τζάμπα για να είμαστε ειλικρινείς. Χρειαζότανε ο κ. Κανέλλης στον 9.84, η πρωινή του εκπομπή είναι μοναδική, εμείς στο e-tetRadio υποκλινόμαστε. Ούτε στο BBC τέτοια.
 Επίσης επιστρέφει και ο Δημήτρης Φύσσας με την ομάδα του feleki (όλη; όλη;) με 18.000 ευρώ.. 

EΣΗΕΑ: Το δράμα των προσφύγων δεν προσφέρεται για την καλλιέργεια φόβου και μισαλλοδοξίας

Σκίτσο: ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά απώλειας εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη στην ΕΕ και κινητοποίησαν τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, το ΔΣ της Ε.Σ.Η.Ε.Α. τονίζει ότι τα φοβικά πρωτοσέλιδα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων περί «λαθρομεταναστών» που κατακλύζουν την Ευρώπη, αλλά και το κλίμα τρομο-υστερίας με την ανυπόστατη τηλεοπτική θεωρία περί «ανοιχτών συνόρων», διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και καλλιεργούν φοβικά και ρατσιστικά ανακλαστικά στους πιεζόμενους από την φτώχεια και την ανεργία πολίτες.
Είναι κοινά αποδεκτός τόπος ότι οι άνθρωποι που περισυλλέγονται στις θάλασσες της Μεσογείου είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα πολιτικοί πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες καταγωγής τους για να σωθούν από πολεμικές συρράξεις, φονταμενταλιστικά και ..

Ανοδος για τα κυριακάτικα μετά τη «βουτιά» του Πάσχα

ΠΙΝΑΚΑΣ
Μικρή άνοδος σημειώθηκε στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημεριδων, μετά την βουτιά που σημείωσαν την Κυριακή του Πάσχα (πούλησαν 63.000 λιγότερα!). Οι εφημερίδες της Κυριακής παρά τις ποσφορές δεν καταφέρνουν να προσελκύσουν αναγνώστες και μόνο το Πρώτο Θέμα κατορθώνει να έχει κυκλοφορίες πάνω από τις 10.000 φύλλα
Ακολουθούν αναλυτικά οι κυκλοφορίες των εφημερίδων για χθες Κυριακή 19/4 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορειων διανομής καθώς και ο πίνακας με τις πωλήσεις των κυριακάτικων φύλλων την εβδομάδα του Πάσχα όπου φαίνεται η «βουτιά» στην κυκλοφορία:..

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο πρόθυμος κλητήρας με το καλό χειρόγραφο

Στις αρχές της δεκαετίας του '80, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία όλοι οι συντάκτες μιλούσαν εντυπωσιασμένοι για την προθυμία ενός νεαρού κλητήρα που το πρόσωπό του ήταν γεμάτο σπυράκια. Καλό παιδί, εργατικό, προερχόμενο από την ΚΝΕ.
Πολλοί από τους συντάκτες της Ελευθεροτυπίας έφυγαν με «μεταγραφές» και κάποιοι από αυτούς, μετά από μια «γύρα» στις εφημερίδες του Λαμπράκη και του Μπόμπολα, επέστρεψαν στον Τεγόπουλο. Εκεί βρήκαν τον πρόθυμο κι εργατικό κλητήρα να έχει ανελιχθεί σε οικονομικό ρεπόρτερ. Πάντα όμως με το χαμόγελο και κυρίως με ΚΑΛΟ χειρόγραφο.
Πολλοι από αυτούς αργότερα συζητούσαν ενυπωσιασμένοι για τον κλητήρα της «Ε» όταν αυτός βρέθηκε στην Καθημερινή με τον υπέρτατο τίτλο και κατόπιν "αναβαθμίστηκε" στον "τάφο των ελεφάντων"... στον περιλάλητο ΔΟΛ.
Τώρα τελευταία ο περί ου ο λόγος, ξεχνώντας από που ξεκίνησε, χρησιμοποιεί το «καλό» του..

Πρεμιέρα για το Press Publica

Με συνεντεύξεις Ν. Βούτση, Γ. Πανούση και εκτενές αφιέρωμα στη δίκη της Χ.Α

Αύριο, Δευτέρα 20 Απρίλη, ξεκινάει η λειτουργία της νέας δημοσιογραφικής ιστοσελίδας Press Publica Το www.presspublica.gr είναι μια πρωτοβουλία καθαρά αυτοδιαχειριζόμενη και δημοσιογραφική.
Στην έναρξη της προσπάθειας μας, μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε δύο βαρυσήμαντες συνεντεύξεις κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης για όλα τα θέματα της επικαιρότητας:
- Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλά για τις καταλήψεις και τους καταληψίες, τις σχέσεις του με τον Γ. Πανούση και Ν. Παρασκευόπουλο, τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ για τον..

«Ας αφήσουμε το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Για ανθρώπινες ζωές μιλάμε...»

Σκίτσο: ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι -κυρίως- στα κύματα των απεγνωσμένων προσφύγων,αλλά και απέναντι στις Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου που τους υποδέχονται». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχετικά με την νέα πολύνεκρη τραγωδία στη Μεσόγειο όταν αλιευτικό σκάφος που μετέφερε περίπου 700 ανθρώπους ανετράπη τη νύχτα του Σαββάτου στα ανοιχτά της Λιβύης.
«Η νέα εκατόμβη προσφύγων στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα», προσέθεσε ο εκπροσωπος, «μας συγκλονίζει όλους. Η Μεσόγειος, από θάλασσα-δίαυλος των πολιτισμών, έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες ψυχές που επιχειρούν να ξεφύγουν από τις φλόγες του πολέμου. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, που μαζί με τις ζωές κινδυνεύει να χαθεί και η ανθρωπιά μας, απαιτούνται πράξεις και όχι ωραία λόγια».
Στη δηλωσή του ο Σακελλαρίδης καταλήγει: «Η νέα τραγωδία της Λαμπεντούζα εκθέτει ανεπανόρθωτα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που διατύπωσαν τον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι υπεύθυνη για το.. 

Οι όψιμες «φιλενάδες» της ΤV και οι ανυπόληπτοι του internet

Δυο παρουσιάστριες, που δουλεύουν σε διαφορετικά κανάλια, έχουν γίνει «πρώτες φιλενάδες» τον τελευταίο καιρό, και οργανώνουν συστηματικές επιθέσεις κατά συναδέλφων τους…
Το ενδιαφέρον είναι ότι για πολλά χρόνια η μια σιχαινόταν την άλλη, χωρίς να κάνουν προσπάθεια να το κρύψουν. Πέρασε, όμως, ο καιρός και τελικά τους ένωσε η αντιπάθεια προς τρίτα πρόσωπα -κατά προτίμηση ευεργετών τους… Έτσι, άρχισαν να εκδηλώνουν  όλο το «ταλέντο» τους, με τη συνδρομή και κάποιων ανυπόληπτων του internet!
Τώρα το «έργο» βαδίζει προς το τέλος του. Οι «καθώς πρέπει κυρίες» βλέπουν τα χρώματα της..

Ξεκουμπιστείτε!..

Σκίτσο του Τ. Αναστασίου από την Αυγή
Η γιαγιά μου η Ασημίνα ήταν Μικρασιάτισα από πλούσιο σπίτι.
Ηρθανε εδώ πρόσφυγες το '22, με χίλια ζόρια, αφού την αποδεκάτισαν οι Τσέτες την οικογένεια.
Δεν τους φιλοξένησε κανείς, δεν τους βοήθησε κανείς και για να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους φτύσανε αίμα.
Οταν τη ρώταγα "πες μου βρε γιαγιά, τι πήρες μαζί σου όταν έφυγες δώδεκα χρονών απ' την Πάνορμο", μου απαντούσε με τρεις λέξεις: "το καπελάκι μου..."
Στη μνήμη τη δικιά της, εγώ δεν.. 

Το κλουβί με τα παπαγαλάκια

Η χαμένη αξιοπιστία των δημοσιογράφων, το «καλά τους κάνανε», οι ανούσιες ανακοινώσεις ρουτίνας της ΕΣΗΕΑ και η (πραγματική) Δεοντολογία

Πότε πρόλαβε η συνήθως περί άλλα τυρβάζουσα ΕΣΗΕΑ και συνεδρίασε και εξέδωσε ανακοίνωση για τους προπηλακισμούς δημοσιογράφων, απο αντιεξουσιαστές;
Η Ενωση που τα τελευταία 5 χρόνια δεν βλέπει και δεν ακούει τα παπαγαλάκια-μέλη της που προσπαθούν να μας πείσουν, πότε ότι καταστρεφόμαστε, πότε ότι μπήκαμε σε αναπτυξιακή πορεια, πότε οτι από ώρα σε ώρα πτωχεύουμε, πότε οτι οι πρόσφυγες κατέλαβαν την πόλη και πότε οτι οι αντεξουσιαστές - μπαχαλακηδες ειναι αυτοί που θελουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Καθε βράδυ την ιδια ώρα επιδίδονται σε μια τρομοϋστερία χωρις αρχή και τέλος .
Ολα αυτα βεβαια η Ενωση των δημοσιογράφων τα θεωρει φυσιολογικά και κυρίως ότι βρίσκονται εντός του πλαισίου της δημοσιογραφικής δεοντολογίας..
Αν αυτοι οι δημοσιογράφοι έκαναν τη δουλειά τους, όπως θα έπρεπε τότε σίγουρα οι πολίτες δεν..

Βρόμικοι άνθρωποι με βρόμικα μέσα...

Με απειλές και υποδείξεις καταπνίγουν οι Χμερ των Βαλκανίων την ανεξαρτησία των ΜΜΕ
Από το «σαλόνι ντε μπρικολάζ» του Κουκουλόπουλου στο βενζινάδικο της Αιδηψού και μια προμήθεια του 12% που ακόμα σέρνεται στα ραδιόφωνα. Μα πόσο κόστισε εκείνο το προπαγανδιστικό σποτάκι και πού διορίστηκε η «συμβία» του υπουργού;
Μοιράζει φωτοτυπίες με το πόθεν έσχες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η βασιλομήτωρ στο Ναύπλιο ψιθυρίζοντας στη γειτονιά πως «όλοι ίδιοι είναι» και οι καταληψίες πουλάνε πρέζα στα Προπύλαια. Ορδές λαθραίων πολιορκούν τα σπίτια μας και η Αίγινα αστυνομοκρατείται για χάρη του Τσίπρα. Νεκρούς θα έχουμε στα πανεπιστήμια και οι γέροντες κάνουν ουρά στα ΑΤΜ να πάρουν τα λεφτά τους για να γλυτώσουν απ' τη χρεοκοπία. Τσιφλίκι τους το έκαναν το κανάλι της Βουλής και παίζουν και ντοκιμαντέρ για το χρέος, τρομάρα τους, παρέα με κάτι άπλυτους με λαχανί πουκάμισα.
Βαθύπλουτες κυρίες να τρώνε και να πίνουν στα κρυφά με την «Αριστερά του τίποτα» και υπουργοί να ξεψαχνίζουν τις αποζημιώσεις των απολυμένων. Μπίζνες, ρουσφέτια και αλαζονεία. Χάος,..

Αποθρασύνθηκαν τα συστημικά ΜΜΕ

Τι είναι, κύριε Άδωνι, το γενετήσιο μόριο;

Σαν μανιάτισσες μοιρολογίστρες κλαίγανε στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες για τις 950 θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν αν σταματήσει η περιβαλλοντοκτόνος εξόρυξη της Χαλκιδικής. Κλαίνε για τους 950 αυτοί που εκτόξευσαν με την προπαγάνδα τους την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο. Κλαίνε για τους 950 αυτοί που γέλαγαν όταν απολύονταν εν μιά νυκτί οι 3.000 της ΕΡΤ, όταν ρίχνονταν στα σκυλιά οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, η Δημοτική Αστυνομία, οι καθηγητές των ΕΠΑΛ. Δεν είναι ζήτημα αριθμών, ακόμη και η μία θέση εργασίας είναι πολύτιμη και γι΄ αυτόν που την χάνει και για την οικονομία. Ας κλάψει όμως..

700 πρόσφυγες νεκροί σε νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο!

Νέα τραγωδία στη θάλασσα της Μεσογείου όταν αλιευτικό σκάφος που μετέφερε περίπου 700 ανθρώπους ανετράπη τη νύχτα του Σαββάτου στα ανοιχτά της Λιβύης, 130 μίλια ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, έως τώρα μόνον 50 έχουν διασωθεί. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με συμμετοχή  πλοίων από την Ιταλία και τη Μάλτα, καθώς και τριών ελικοπτέρων.  
Εκπρόσωπος της ιταλικής Ακτοφυλακής δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης είναι πιθανό να εξελιχθεί σε μακάβρια επιχείρηση ανάσυρσης  σορών...
Τη δραματική του πρόβλεψη επιβεβαίωσε αργότερα ο πρωθυπουργός της Μάλτας δηλώνοντας:..

Oταν η Δούρου κούνησε το δάχτυλο στον Ομπάμα

♦ Ο Ομπάμα όχι μόνο συνάντησε τον Βαρουφάκη στον Λευκό Οίκο, αλλά μίλησε και 12 λεπτά μαζί του όρθιος, γιατί ήθελε να φαίνεται πιο ψηλός.
♦ Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε αυτόγραφο από τον Βαρουφάκη που δεν του χάλασε το χατίρι.
♦ Στη συνομιλία τους αναφέρθηκαν στην ελληνική κρίση, στη συμφωνία ΗΠΑ-Κούβας και τη συμμετοχή του Αδώνιδος Γεωργιάδη στη διαδήλωση των μεταλλωρύχων.
♦ Ο πρόεδρος Ομπάμα «δεν ήρθε να μας κουνήσει το δάχτυλο, να μας πει τι να κάνουμε» δήλωσε ο Γιάνης, περιγράφοντας το κλίμα της συνάντησης. Ομως κούνησε το δάχτυλο στον Ομπάμα η Ρένα Δούρου, όπως βλέπετε.
♦ Ο Ομπάμα πάντως έκανε πως δεν κατάλαβε και ρώτησε την περιφερειάρχη αν θα γίνει τελικά το..