ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η ΕΣΗΕΑ τραβάει το αυτί της Παναγιωταρέα...

Η ΕΣΗΕΑ πήρε θέση για την αγωγή κατά της Δέσποινας

Με αφορμή την αγωγή της δημοσιογράφου Αννας Παναγιωταρέα κατά της αρχαιολόγου και περιφερειακής συμβούλου Αττικής Δέσποινας Κουτσούμπα, (μετά και την επιστολή της δεύτερης προς την ΕΣΗΕΑ) το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης πήρε θέση και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της περί αποφυγής προσφυγής στην δικαιοσύνη για δημοσιεύματα. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν τα μόνιμα θύματα του «τυποκτόνου νόμου» και ως εκ τούτου πρώτοι αυτοί θα πρέπει να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.
Η μεταφορά της όποιας αντιπαράθεσης στις δικαστικές αίθουσες και δη με την επίκληση του συγκεκριμένου νόμου, την κατάργηση του οποίου επανειλημμένα έχει ζητήσει η ΕΣΗΕΑ, είναι.. σε κάθε περίπτωση αντιπαραγωγική, όπως πρόσφατα συνέβη με την αγωγή της συναδέλφου Άννας Παναγιωταρέα, η οποία στρέφεται κατά της περιφερειακής συμβούλου Αττικής Δέσποινας Κουτσούμπα για ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης."