ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τα «delivery boys» της δημοσιογραφίας σε νέες περιπέτειες

Διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο, όπως αναφέρει, για το ότι ο τέως υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης, απεκάλεσε «delivery boys» και «διαμεσολαβητές του Υπουργείου» δημοσιογράφους που καλύπτουν το ΥΕΘΑ.
Το πρόβλημα στην ιστορία αυτή δεν είναι ότι δεν υπάρχουν τα «delivery boys» αλλά το ότι ο Μπεγλίτης δεν τόλμησε να πει ονόματα και να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις.
Δεν τόλμησε να θίξει σε βάθος τα όσα συμβαίνουν γύ­ρω από τα εξοπλιστικά προ­γράμματα και τις μίζες που διακινούνται μέσα από κυκλώματα ανώτερων αξιωματικών και δημοσι­ογράφων. Δεν τόλμησε να πει ονόματα παρά το ότι αναφέρθηκε σε ένστολους διαμεσολαβητές καθώς και σε κάποιους μιζαδόρους δημοσιογρά­φους, οι οποίοι εδώ και χρόνια με εκβιασμούς και στημένα ρεπορτάζ κατευθύνουν τα πράγμα­τα σε συγκεκριμένες εταιρείες οπλι­κών συστημάτων.
Τα «delivery boys» δυστυχώς υπάρχουν και η δραστηριότητά τους δεν περιορίζεται στον χώρο του υπουργείου Αμυνας αλλά και σε ρεπορτάζ που διαπλέκονται με κάθε μορφή εξουσίας: πολιτική, οικονομία, επιχειρήσεις, ποδόσφαιρο. Τα ίδια «delivery boys» τα τελευταία δύο χρόνια αφού επιμορφώθηκαν και πήραν μέρος σε σεμινάρια επικοινωνιολογίας που χρηματοδότησε το ΔΝΤ, ειδικεύονται πλέον στο πλασάρισμα και στην εξυπηρέτηση της μνημονιακής πολιτικής.
Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την επιτυχημένη απεργία των παιδιών που μοίραζαν εφημερίδες (newspaper delivery boys) στη Νέα Υόρκη to 1899... Καμμία σχέση με τα «delivery boys» της δημοσιογραφίας.
Σχετικά με το θέμα μάς κάλυψαν και..

Τι έλεγαν Ψυχάρης – Βορίδης στην Αθηναϊκή Λέσχη;

Το μυστικό γεύμα και ο τρίτος συνδαιτημόνας

Αναμφίβολα ο κ. Μαυρουδής Βορίδης ανέλαβε τον βαρύτερο υπουργικό θώκο απ΄ όσους απονεμήθηκαν στον ΛΑΟΣ. Ο κατά κόσμον Μάκης Βορίδης ορκίστηκε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις 11 Νοεμβρίου.
Ο κ. Βορίδης «την πέμπτη ημέρα κατά τας γραφάς» (από την ορκωμοσία του), δηλαδή στις 16 Νοεμβρίου, συναντήθηκε στην πιο κλειστή ιδιωτική λέσχη, στην Αθηναϊκή Λέσχη, για γεύμα με τον εκδότη, εκτελεστικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΟΛ κ. Σταύρο Ψυχάρη. Ο τρίτος συνδαιτημόνας ήταν υψηλόβαθμο δημοσιογραφικό στέλεχος του ΔΟΛ, σύμφωνα με επίσης παριστάμενα την ίδια ώρα μέλη της λέσχης τής (τέως) αριστοκρατίας. Δεν ξέρω τι άκουσαν οι γείτονες από τη συζήτηση Βορίδη – Ψυχάρη, όμως φαντάζομαι ότι ο εκδότης του «Βήματος» δεν καιγόταν για τους ταξιτζήδες και για τις μετατάξεις, ούτε για την ακροδεξιά ιδεολογική version που απασχολεί τον κ. Βορίδη.
Αρα, τι έλεγαν Βορίδης και Ψυχάρης;

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Απεργία τη Δευτέρα στους ιδιωτικούς και δημοτικούς ραδιοσταθμούς

Χωρίς ραδιόφωνα τη Δευτέρα εξ αιτίας της 24ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών που εργάζονται σε όλους τους ιδιωτικούς και δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, αντιδρώντας στη λαίλαπα απολύσεων και των καταπατήσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχει κατακλύσει το χώρο της ραδιοφωνίας και για τα οποία η εργοδοσία και η Κυβέρνηση έχουν αποκλειστική ευθύνη, αποφάσισαν κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2011
Οι Ενώσεις ζητούν
- την ανάκληση όλων των απολύσεων
- τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και
- την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την
εφαρμογή τους.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Νέα (τριήμερη) απεργία στην Ελευθεροτυπία αποφάσισαν οι εργαζόμενοιΚλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία κατά την γενική τους συνέλευση στον 6ο όροφο της Μίνωος. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν με ψήφους 160 υπέρ 7 κατά και 6 λευκά, να ζητήσουν από τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο ζήτησαν από την εργοδοσία να τους καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων. Στο ψήφισμά τους αναλυτικά αναφέρουν:..

Ο Υποφάντης μπαστούνι και οι υποαμειβόμενες τηλεπερσόνες του ΣΚΑΪ

Την ώρα που η Ευα Αντωνοπούλου έκανε την διαφημιστική της έρευνα για γνωστή εταιρεία στοματικής υγιεινής, νάσου στις οθόνες μας (στον ΣΚΑΪ) και ο Υποφάντης Μπαστούνι. Ευτυχώς που ο δήμαρχος Αργυρούπολης Χρ. Κοτζίδης έβαλε φρένο στις ανοησίες του «άσχετου δημοσιογράφου» όπως τον αποκάλεσαν.
Και δικαίως μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος: Σαν πολλά παπαγαλάκια δεν έχουν μαζευτεί στο Φάληρο; Και μια ακόμη εύλογη απορία: Τελικά εκεί στον ΣΚΑΙ μήπως οι τηλεπερσόνες δεν πληρώνονται ικανοποιητικά; Διότι δεν εξηγείται αλλιώς το ότι η Πόπη Τσαπανίδου ανακαλύπτει αξίες διαφημίζοντας προϊόντα ομορφιάς ενώ η Εύα Αντωνοπούλου εκτίθεται κάνοντας «έρευνες» περί στοματικής υγιεινής διαφημίζοντας οδοντόκρεμες...
Aπό την άλλη οι δημοσιογραφικές ενώσεις τι κάνουν; Μήπως δεν γνωρίζουν ότι η συμμετοχή δημοσιογράφων σε εμπορικές διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών απαγορεύεται ρητά από..

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον ΔΟΛ από την ερχόμενη εβδομάδα

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ
- Αργά χθές το βράδυ όπως πληροφορήθηκε η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΟΛ υπήρξε ανάκληση της απόλυσης δύο εργαζόμενων.

ΨΗΦΙΣΜΑ

1) Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοέμβρη 2011 εξουσιοδοτεί: τα σωματεία του κλάδου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να στηρίξουν επαναλαμβανόμενες μορφές κινητοποιήσεων διαρκείας σ’ένα παρατεταμένο αγώνα που θα εκδηλωθεί στον ΔΟΛ την επόμενη εβδομάδα, με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και παράλληλες δράσεις όπως: συνεντεύξεις τύπου, έκδοση ενημερωτικού δελτίου πληροφόρησης, συμβολικές ενέργειες διαμαρτυρίας, διοργάνωση συναυλίας κ.α.
2) Το αμέσως επόμενο διάστημα να επιδιωχθεί συντονισμός με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ και ανάδειξη στοχευμένων πρωτοβουλιών δράσεων με..

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιαννίκος ξημεροβραδιάζεται στην Καλλιθέα

Συσκέψεις επί συσκέψεων στον «Κόσμο του Επενδυτή» καθώς ο Κώστας Γιαννίκος μετά την απολογία του στον ανακριτή κατευθύνθηκε στο νούμερο 174 της Λεωφόρου Συγγρού όπου και τα γραφεία της εφημερίδας.
Ο Γιαννίκος έδωσε οδηγίες σε Κουλούρη και Κιμπουρόπουλο για το πρωτοσέλιδο καθώς και για τα θέματα στις εσωτερικές σελίδες του φύλλου. Όπως λέγεται ο Γιαννίκος δεν εμπιστεύεται κανέναν και μετά την παραίτηση του Ν. Φελέκη βλέπει παντού Ιούδες, ενώ θέλει να επιβλέπει τα πάντα στην Καλλιθέα, διευθύνοντας προσωπικά την εφημερίδα.
Στο φύλλο του Σαββάτου δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει κάποιο μεγάλο αφιέρωμα για τους μηχανισμούς αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και τους επώνυμους που συλλαμβάνονται από τις διωκτικές αρχές για χρέη προς το Δημόσιο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε άσχημο κλίμα, κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες και το κυριότερο ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!..
Οσο για το πρωτοσέλιδο του Κόσμου του Επενδυτή που μας εστάλη θεωρούμε μετά βεβαιότητος ότι..

Από τον Ελβις στον Καζαντζίδη

«Σας το είχα πει. Τον φοβάμαι τον Ελβις. Ευτυχώς που έχουμε τον Τσιχλιά και μας ξελασπώνει». Η βραχνή φωνή του κυρ Νίκου, του παλιού λινοτύπη, έσπασε τη σιωπή.
«Μα ο Ελβις είναι επιλογή του Alexis και εξ άλλου τσιμπήσαμε 3.000 φύλλα» τόλμησε να πει εις εκ των αρχισυντακτών που μετείχε της σύναξης.
«Είναι γνωστό ότι ο Ελβις αρέσει μόνο στους Αμερικάνους. Επόμενο ήταν να τον απορρίψει ο Ελληνας αναγνώστης που έχει μεγαλώσει με Χατζιδάκη, Πάριο και Καζαντζίδη» πετάχτηκε ο «καπετάνιος».
«Ε, τότε να βάλουμε Καζαντζίδη» είπε με ένα πονηρό μισοχαμόγελο ο παλαίμαχος τυπογράφος .
«Καζαντζίδη έβαλε ο εργολάβος. Γιατί να μην βάλουμε κουπόνια όπως…»
Εκείνη την ώρα μπήκε στην αίθουσα ο Αlexis σιγοτραγουδώντας to Love me Tender και όλοι σώπασαν.
Η σύσκεψη στο Φάληρο μόλις τώρα άρχιζε…

Ενταση σε ΔΟΛ και Πήγασο – Συνέλευση στη Μιχαλακοπούλου

Δεύτερη ημέρα χωρίς Ελευθεροτυπία εξ αιτίας της 48ωρης απεργίας (Δευτέρα και Τρίτη) των εργαζομένων που ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα τεταμένο είναι το κλίμα στον Πήγασο και στον ΔΟΛ μετά και τις τελευταίες «εκκαθαρίσεις» εργαζομένων στα δύο μεγάλα συγκροτήματα. Αυτή την ώρα στην Μιχαλακοπούλου πραγματοποιείται γενική συνέλευση των εργαζόμενων και 3ωρη στάση εργασίας με απόφαση της ΕΠΗΕΑ και της ΕΣΗΕΑ. Οι δύο Ενώσεις καταγγέλλουν την προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, που αναίτια, αυθαίρετα και χωρίς καμιά προειδοποίηση απέλυσε (μόνο χθες) 6 εργαζόμενους .

Οι τεχνικοί του ραδιοφώνου δεν συμμερίζονται τις θυσίες του ζεύγους Κωστόπουλου…

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ DERTI, SFERA και NITRO RADIO

Την ώρα που ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού εκτίθενται ποικολοτρόπως χαριεντιζόμενοι σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές για να βγάλουν τα προς ζην, αλλά και για να μπορέσουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους στην ΙΜΑΚΟ, οι αχάριστοι τεχνικοί (ΕΤΕΡ) αποφασίζουν 48 απεργία στους ραδιοσταθμούς NITRO RADIO, SFERA και DERTΙ, επειδή – άκου θράσος- έχουν να πληρωθούν δύο μήνες.
Ετσι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την 7.00η ώρα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2011 μέχρι και την 7.00η ώρα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου2011, στους..

Ποινή φυλάκισης 26 μηνών σε τέσσερις για το οικολογικό έγκλημα στη Μήλο

Βαριά ποινή φυλάκισης 26 μηνών για κάθε ένα από τους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους της βιομηχανίας S&B επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου την Τρίτη το μεσημέρι, ρίχνοντας την αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση της ρύπανσης της Μήλου.
Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία κατ΄ εξακολούθηση και με πρόθεση και δόλο περιβαλλοντική υποβάθμιση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις της στα Βούδια και το Τσιγκράδο και με κίνδυνο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ανθρώπινης ζωής.
Πιο συγκεκριμένα με 26 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 13.000 ευρώ έκαστος τιμωρήθηκαν αντίστοιχα οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Αθανάσιος Κεφάλας, Ευθύμιος Βιδάλης και Εμμανουήλ Τσοντάκης.
Με την κατηγορία μόνο της υποβάθμισης του περιβάλλοντος επιβλήθηκε φυλάκιση 18 μηνών και..

Ε, όχι κι ο Γιαννίκος (αντιμνημονιακός) ήρωας

-από το fimotro

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Πολλοί είναι αυτοί που σήμερα, δικαιολογημένα ενδεχομένως, συνδέουν την αντιπολιτευτική στάση του Alter με τον Γιαννίκο. Θεωρούν δηλαδή ότι ο Γιαννίκος έπεσε θύμα την εκδικητικότητας του Γ. Παπανδρέου ο οποίος πρόσφατα σε ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματός του, είχε φωτογραφίσει το Alter για χρέη προς το Δημόσιο.
Αυτά γράφουν όσοι πραγματικά δεν γνωρίζουν τον Γιαννίκο. Γιατί όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν και μάλιστα πολύ καλά, ότι ο Γιαννίκος δεν έχει ιδεολογία. Δεν έχει πολιτική στρατηγική και δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Ποτέ δεν συγκρούστηκε με κυβερνήσεις και με πρωθυπουργούς. Πάντοτε προσπαθούσε να τα έχει καλά μαζί τους και..

Το Alter εξόφλησε μόνο τον Κώνστα;


«Αλληλογραφία» με την ΕΣΗΕΑ έχει ανοίξει το ALTER στέλνοντας λίστα με ονόματα εργαζομένων όπου δίπλα αναγράφονται τα ποσά τα οποία ισχυρίζεται ότι τους χρωστάει και που είναι διαφορετικά (λιγότερα φυσικά) από την αντίστοιχη λίστα της ΕΣΗΕΑ. Η λίστα είναι με αλφαβητική κατάταξη και στην αντιπαραβολή και των δύο λιστών, του καναλιού και της ΕΣΗΕΑ, εντύπωση προξενεί ότι απουσιάζει το όνομα του γνωστού υποστηρικτή των τραπεζών στα τηλεπαράθυρα, Χ. Κώνστα, που με έξοδα της τράπεζας Πειραιώς είχε παρακολουθήσει το μουντιάλ στη Ν. Αφρική.
Toν εξόφλησαν ενώ οι άλλοι είναι απλήρωτοι, ή η λίστα είναι μόνο το μισθολόγιο;

Υποστήριξη κι αλληλεγγύη στους εργάτες της Χαλυβουργίας

Εμείς οι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Στεκόμαστε στο πλευρό των 400 απεργών με θαυμασμό και δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι ο αγώνας αυτός είναι ήδη νικηφόρος.
Η απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία» που συνεχίζεται για πάνω από 20 μέρες εμπνέει κάθε εργαζόμενο. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη, αποδεικνύοντας πως η ταξική αλληλεγγύη και η ενότητα είναι το σημαντικότερο όπλο κάθε εργαζόμενου απέναντι στην εργοδοσία και το κεφάλαιο. Η απεργία διαρκείας των χαλυβουργών για την ανάκληση των 34 απολύσεων, την σύμβαση και το 8ωρο αποτελεί για μας ένα μάθημα αγώνα!
Η απεργία αυτή «θάφτηκε» με προκλητικό τρόπο από την πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ. Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν χώρεσε στα δελτία των καναλιών και τις στήλες των εφημερίδων. Αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφού η απόκρυψη και η διαστρέβλωση των λαϊκών αγώνων είναι γραμμένη στο DNA των μεγαλοεκδοτών και των καναλαρχών. Η ενότητα και η αποφασιστικότητα των απεργών, η ανυπότακτη στάση τους και το παραμέρισμα του φόβου θα ήταν ένα..

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Όσο οι εργαζόμενοι δέχονται οι ίδιοι να εκχωρούν τα δικαιώματά τους, τόσο ο οδοστρωτήρας θα προχωρά και θα ισοπεδώνει κι άλλους

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Την απόλυση του δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή από τις «Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ», όπως και άλλων οκτώ εργαζομένων στο Πρακτορείο διανομής τύπου του ίδιου εργοδότη καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Τύπου και ΜΜΕ του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Μετώπου.
Η απόλυση Βογιατζή είναι ξεκάθαρα συνδικαλιστική δίωξη αναφέρει το ΠΑΜΕ (είναι συνδικαλιστής, επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων) που καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 9 απολυμένους της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 11 το πρωϊ, απέναντι από τα γραφεία της εφημερίδας (Ιάσονος με Αθ. Διάκου).
Η Επιτροπή Αγώνα Τύπου και ΜΜΕ του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Μετώπου καλεί την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (από τις 11- 2 μ. μ.) ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση και στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει με συμμετοχή τους στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση εργασίας Μαγνησίας.
Ακολουθεί ολόκληρη η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Επιτροπής Αγώνα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΜΕ:

Νέα επίδειξη δύναμης από τον Ψυχάρη με 6 απολύσεις στον ΔΟΛ – Θύελλα στον Πήγασο για τις «εκκαθαρίσεις»

«Ή μειώσεις μισθών ή απολύσεις» είχε διαμηνύσει ο κυρ Σταύρος στους εργαζόμενους του ΔΟΛ αλλά και στους συνδικαλιστές. Οι (νέες) απολύσεις ήρθαν, οι (νέες) περικοπές έρχονται…
Μετά την επίδειξη δύναμης του Ψυχάρη που απέλυσε τον πρόεδρο της Ενωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Χρήστο Μαίδη, ήρθε η σειρά άλλων έξι εργαζόμενων στο εμπορικό τμήμα του ΔΟΛ (οι 4 είναι μέλη της ΕΠΗΕΑ) να δουν την πόρτα της εξόδου στη Μιχαλακοπούλου.
Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί και ο έτερος μεγαλοεκδότης Φώτης Μπόμπολας που από τη μια προβαίνει σε δεκάδες παράνομες και εκδικητικές απολύσεις και από την άλλη με εκβιαστικές μεθόδους και πρακτικές μειώνει τους μισθούς αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Σήμερα το απόγευμα όλοι οι εργαζόμενοι στον Πήγασο είχαν στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση για τον..

Εξάωρη στάση εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ

Εξάωρη στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, από τις 11.00 έως τις 17.00, αντιδρώντας στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, που επιτακτικά προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στα δημόσια Μ.Μ.Ε., στην Ε.Ρ.Τ., στο Α.Π.Ε. –Μ.Π.Ε., στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το Κανάλι της Βουλής, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Ο.Τ.Α. και τα αντίστοιχα ειδησεογραφικά site, οι οποίοι θα μετάσχουν στην κινητοποίηση, καλούνται σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 πμ της Παρασκευής στην αίθουσα του α’ ορόφου της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Αιτήματα της κινητοποίησης είναι:..

Εφτιαχναν στον Λάκη Γαβαλά μπουφάν με 80 ευρώ κι αυτός τα πουλούσε 800!

O ρεπόρτερ -ερευνητής Φρίξος Δρακοντίδης είναι εδώ! Με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, στην εβδομαδιαία εφημεριδα ΤΟ ΚΑΡΦΙ, ξεμπροστιάζει τον Λάκη Γαβαλά ο οποίος έχει φεσώσει όλη την αγορά, παρόλο που όπως τον καταγγέλλουν ότι ενώ του έφτιαχναν μπουφάν με 80 ευρώ, αυτός τα πουλούσε 800 ευρώ! Ο Γαβαλάς την ώρα που έχει κηρύξει πτώχευση στην εταιρία του και έχει οδηγήσει δεκάδες προμηθευτές σε οικονομικό αδιέξοδο, αλωνίζει τα νησιά του Αιγαίου με υπερπολυτελή κότερα, κυκλοφορεί με Rolls Roy’s ενώ αγόρασε ένα ποδήλατο γυμναστικής 35.000 ευρώ για (ένα) σπίτι του στο Κολωνάκι για το οποίο πληρώνει ενοίκιο 12.000 ευρώ το μήνα! Ο Δρακοντίδης αποκαλύπτει το πως μέσα σε μικρές βιοτεχνίες 100 τ.μ κατασκευάζονται κολεξιόν επώνυμων φιρμών που κοσμούν τις πανάκριβες βιτρίνες γνωστών καταστημάτων της πρωτεύουσας. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για φθηνά εργατικά χέρια που παράγουν προϊόντα ένδυσης, τα οποία..

Ερχεται κι άλλη σύλληψη mediαρχη

-από το fimotro

ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ...


Και άλλος ένας Mediάρχης φιγουράρει στην λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Είναι μάλιστα στις πρώτες θέσεις του καταλόγου που έχουν οι Διώτης, Μάρκος και Πεπόνης. Το Fimotro είναι σε θέση να γνωρίζει ότι και αυτός έχει δει τον Βενιζέλο τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός Οικονομικών όμως δεν κατάφερε να σώσει τον Γιαννίκο. Θα καταφέρει να σώσει τον...

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πολλαπλές παρενέργειες από τη σύλληψη Γιαννίκου που ξεκίνησε την καριέρα του από ένα δισκάδικο στα Εξάρχεια!

- Ο «ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΥΨΟΥΣ 1,2 ΕΚΑΤ.
- ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΙ


Πολλαπλές παρενέργειες φαίνεται να έχει η σύλληψη του Κώστα Γιαννίκου για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ! Κι αυτό γιατί ο Κ. Γιαννίκος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης πολλών Μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας καθώς πέρα από την εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή, το κανάλι Alter και την εκδοτική εταιρεία Modern Times (εκδίδει βιβλία, παιδικά και τηλεοπτικά περιοδικά (Tivo και Avanti), έχει επενδύσει στη βιομηχανία του θεάματος. Η επένδυση έχει γίνει μέσω μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, πολλών θεάτρων της Αθήνας ενώ στον Γιαννίκο ανήκουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί John Greek, Captain Jack και Oasis. Επίσης εκδίδει και τα μουσικά περιοδικά «Δίφωνο» και «Ποπ και Ροκ».
Ο μεγαλομέτοχος του Alter πριν από αρκετά χρόνια είχε τρελάνει όλο τον κόσμο με τη μανία του να εξαγοράζει αθηναϊκά θέατρα. Τότε είχαν πει ότι με τις εξαγορές ήθελε να ελέγξει..

«Να μην απολυθεί ο Αλφόνσος Βιτάλης από την ΒΡΑΔΥΝΗ»

Να μην πραγματοποιήσει την απειλή της να απολύσει τον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη ζητεί από την ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ» το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ο Βιτάλης εργάζεται συνεχώς στη «ΒΡΑΔΥΝΗ» επί 14 χρόνια, από την πρώτη στιγμή της επανέκδοσής της, η δε απόλυσή του δεν έχει κανένα νομικό ή ηθικό έρεισμα. Ήδη η ιδιοκτησία της εφημερίδας με τις αλλεπάλληλες περικοπές προσωπικού έχει αποδυναμώσει και απαξιώσει το φύλλο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι σε συνεργασία και με τις άλλες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου, θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει σκόπιμη, προκειμένου να αποτρέψει την απόλυση του συναδέλφου.

Συμπαράσταση στους διωκόμενους του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η βιομηχανία των προσοδοφόρων αγωγών για αστική αποζημίωση, που στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην κατάργηση της κριτικής και του ελέγχου εξακολουθεί να ανθίζει.
Πρόσφατη, και φοβόμαστε όχι τελευταία, είναι η αγωγή με την οποία ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Φώτης Παπαγεωργίου ζητεί από τον εκδότη του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» Ηλία Λιβάνη, τον Διευθυντή Σπύρο Τρίψα και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Γιώργο Φιλιππάκη 300.000 ευρώ για αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, σχετικά με δημοσίευμα, το οποίο αποκάλυπτε τις σχέσεις ΕΥΠ και παρακράτους.
Είναι προφανές ότι σκοπός της αγωγής είναι η φίμωση όχι μόνο των παραπάνω, αλλά και όποιου άλλου θα ήθελε να ασχοληθεί ή είχε σχέση με το γεγονός, που..

Το αμάρτημα του αρχισυντάκτη και οι «εκκαθαρίσεις» στον Πήγασο

Η ιδιοκτησία του «ΠΗΓΑΣΟΥ» βρίσκεται στην «πρωτοπορία» της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων - Γενική συνέλευση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στον όμιλο Μπόμπολα

Φαίνεται πως οι διαπιστώσεις του αρχισυντάκτη του Μπόμπολα, Θανάση Λυρτσογιάννη οτι «οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί δεν είναι αμάρτημα αν πρόκειται να προστατεύσει κανείς υπέρτερα αγαθά όπως οι θέσεις εργασίας» μόνο γέλωτα προκαλούν και δεν πείθουν κανέναν, πόσο μάλλον τους «υπερεπαναστάτες συνδικαλιστές» όπως τους αποκαλεί.
Ετσι τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΦΕ, αντιμέτωπα με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων», που ακολουθεί η εργοδοσία του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ, πραγματοποιώντας και άλλες απολύσεις εργαζομένων αυτό το μήνα, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις πολλές δεκάδες, που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, αποφάσισαν κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη..

Ο Κοντομηνάς βάζει «πάγο» στο Channel 9 και «παίζει» με τον Alpha

-από τη στήλη Μέσα & Media του Χρ. Ξανθάκη στην Κ. Ε.

Οσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα τόσο καίγεται η γούνα των Γερμανών. Οχι αυτών που έχουν μπλέξει με τον Παπαδήμο, των άλλων του Alpha, που αφορούν την παρούσα στήλη. Οπως ακούγεται λοιπόν στην πιάτσα, οι απαιτήσεις τους για το κανάλι έχουν μειωθεί κατά πολύ, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο τα 70.000.000 ευρώ. Και μάλιστα όχι όλα μαζί, αλλά με ευκολίες πληρωμής. Κάτι σαν 30 μύρια μπροστά και 40 πίσω, 40 μύρια μπροστά και 30 πίσω, καταλαβαινόμαστε υποθέτω. Ο κύριος υποψήφιος αγοραστής; Πάντα ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος όμως έχει πάρει χαμπάρι τη φούρια των Γερμανών να ξεφορτώσουν το συντομότερο δυνατόν και δεν προτίθεται να ανοίξει τα χαρτιά του εδώ και τώρα. Εκεί πάντως που τα είπε χύμα και τσουβαλάτα ήταν στους υποψήφιους εποίκους του Channel 9. Εφτασαν χαρούμενοι και φουριόζοι στην πόρτα του για να βρουν φιλόξενη στέγη και εισέπραξαν μια σούπερ κρυάδα. Από αυτές που..

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Απόλυση δημοσιογράφου στον Βόλο για συνδικαλιστική δράση - Υποπτη σιγή από την τοπική Ένωση Συντακτών

Ο συνδικαλιστής δημοσιογράφος Θ. Βογιατζής απολύθηκε από την εφημερίδα «Θεσσαλία» του Βόλου, αφού πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις για να μην περάσουν αντεργατικές ρυθμίσεις που επέβαλε η εργοδοσία. Είναι η ίδια εφημερίδα που επέβαλε μειώσεις μισθών και εφάρμοσε ενοικιαζόμενη εργασία για να υποκαταστήσει την εργασία των τεχνικών της που αρνήθηκαν να υποκύψουν σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Ο Βογιατζής δεν υπέγραψε τη μείωση μισθών, που επέβαλε η εργοδοσία και μαζί με άλλους εργαζόμενους έδωσαν αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά. Την απόλυσή του καταγγέλλει η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου θεωρώντας την «εκδικητική και τρομοκρατική για συνδικαλιστικούς καθαρά λόγους».
Όπως μάλιστα αναφέρει η Ομοσπονδία η μείωση μισθών επιβλήθηκε στην «Θεσσαλία» «με την ανοχή και τη συναίνεση της συνδικαλιστικής ηγεσίας στην ΕΣΗΕΘΣΕ» (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας).
Τόσο η άρνηση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, όσο και διάφορες μεθοδεύσεις εναντίον του, αλλά και..

Ελευθεροτυπία: Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι said…

Δείτε πως δημοσιεύσαμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EOΔ) για τη βιωσιμότητα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα στην έντυπη έκδοση της Ελευθεροτυπίας: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/11/2011&id=326843
Δείτε και πώς το δημοσιεύσαμε, ολόκληρο στην κατηγορία “Ελλάδα” του enet.gr: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=327088 (ώρα δημοσίευσης: 18.58)

Δώστε προσοχή στο τι ΔΕΝ δημοσιεύθηκε στο έντυπο φύλλο: “..Και παρ’ όλα αυτά οι δημοσιογράφοι και στις δύο αυτές εφημερίδες (Ελευθεροτυπία & Μακεδονία) παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες ενώ οι εκδότες τους εμφανίζονται ανίκανοι να διαχειριστούν το βάρος της ευθύνης που συνεπάγεται η ιδιοκτησία τέτοιων σημαντικών τίτλων”. “To καθήκον των εκδοτών να προστατεύσουν και να διατηρήσουν τέτοιες ιστορικές εφημερίδες, δεν είναι..

Ευτυχώς που στο ΕΘΝΟΣ υπάρχει κι ο Θ. Λυρτσογιάννης!

Eυτυχώς που υπάρχει και ο Θανάσης Λυρτσογιάννης στο ΕΘΝΟΣ. Ενας αρχισυντάκτης ο οποίος πάνω από όλα ενδιαφέρεται για τις θέσεις εργασίας στην εφημερίδα.
Αυτό φαίνεται εξ άλλου από τα όσα αναφέρει σε απάντησή του στην Χριστίνα Αναστασίου για ανάρτησή της στο newpost.gr σχετικά με την εκλογή του εκπροσώπου των συντακτών στο ΕΘΝΟΣ.
Την ανάρτηση την αναδημοσίευσαν οι zoornalistas (εδώ) και για αυτό δημοσιεύουμε και σχολιάζουμε την απάντηση του Θ. Λυρτσογιάννη.
Ο αρχισυντάκτης του Μπόμπολα λέει χαρακτηριστικά ότι η άποψή του είναι πως «οι δημοσιογράφοι (όπως και όλοι οι εργαζόμενοι) δεν πρέπει να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις που είναι εκ των πραγμάτων χαμένες» χωρίς να μας λέει τι ακριβώς εννοεί με το «χαμένες».
Ο Θ. Λυρτσογιάννης πρέπει να νιώθει υπερήφανος για τα πιστεύω του καθώς ξεκάθαρα προβαίνει και στην εξής σοφή διαπίστωση: «Ξέρετε οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί δεν είναι αμάρτημα αν πρόκειται να προστατεύσει κανείς υπέρτερα αγαθά όπως οι θέσεις εργασίας»...
Βέβαια οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί στους οποίους αναφέρεται ο Θ. Λυρτσογιάννης κάθε άλλο παρά..