ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο Κοντομηνάς βάζει «πάγο» στο Channel 9 και «παίζει» με τον Alpha

-από τη στήλη Μέσα & Media του Χρ. Ξανθάκη στην Κ. Ε.

Οσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα τόσο καίγεται η γούνα των Γερμανών. Οχι αυτών που έχουν μπλέξει με τον Παπαδήμο, των άλλων του Alpha, που αφορούν την παρούσα στήλη. Οπως ακούγεται λοιπόν στην πιάτσα, οι απαιτήσεις τους για το κανάλι έχουν μειωθεί κατά πολύ, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο τα 70.000.000 ευρώ. Και μάλιστα όχι όλα μαζί, αλλά με ευκολίες πληρωμής. Κάτι σαν 30 μύρια μπροστά και 40 πίσω, 40 μύρια μπροστά και 30 πίσω, καταλαβαινόμαστε υποθέτω. Ο κύριος υποψήφιος αγοραστής; Πάντα ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος όμως έχει πάρει χαμπάρι τη φούρια των Γερμανών να ξεφορτώσουν το συντομότερο δυνατόν και δεν προτίθεται να ανοίξει τα χαρτιά του εδώ και τώρα. Εκεί πάντως που τα είπε χύμα και τσουβαλάτα ήταν στους υποψήφιους εποίκους του Channel 9. Εφτασαν χαρούμενοι και φουριόζοι στην πόρτα του για να βρουν φιλόξενη στέγη και εισέπραξαν μια σούπερ κρυάδα. Από αυτές που..σπανίως μοιράζει ο επιχειρηματίας, αλλά όταν το πράττει θυμίζουν Βόρειο Πόλο. Η φράση «Μάλλον πρέπει να πληρώσετε, παρά να πληρωθείτε» είναι χαρακτηριστική.

* Ο μαγικός αριθμός των ημερών; Το 20 %! Τέτοια μείωση μισθών συζήτησε ο Σταύρος Ψυχάρης με την ΕΣΗΕΑ για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ και αντιστοίχως κινήθηκε η ιδιοκτησία του «Κέρδους». Να τα πάρω όμως απ' την αρχή. Ο ισχυρός ανήρ του συγκροτήματος Λαμπράκη συναντήθηκε με τους ανθρώπους της Ενωσης την περασμένη εβδομάδα και έκανε λόγο για μειώσεις 20 %, που θα διαρκέσουν ένα χρόνο και ακολούθως θα επανεκτιμηθεί (προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;) η κατάσταση. Αφησε επίσης ανοιχτό το θέμα των ατομικών συμβάσεων. Η ΕΣΗΕΑ αναμένεται να δει το θέμα, εντός της προσεχούς εβδομάδας. Οσον αφορά το «Κέρδος», εκλήθησαν την περασμένη εβδομάδα 11 από τους 39 δημοσιογράφους της εφημερίδας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 20% στις αποδοχές τους. Απάντησαν όλοι αρνητικά, το στόρι πήγε στην ΕΣΗΕΑ και η Ενωση κήρυξη ολιγόωρη στάση εργασίας για σήμερα το απόγευμα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα. Της συνέλευσης θα προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων των τριών ενώσεων τύπου με την ιδιοκτησία του φύλλου. Παρεμπιπτόντως, στάση εργασίας κηρύχθηκε και στην εφημερίδα «Goal» την προσεχή Τρίτη, λόγω απολύσεως 4 εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα.

* Ακρα του τάφου σιωπή στο Alter, που λειτουργεί πλέον με πρόγραμμα κονσέρβα και βλέπει τα αστέρια του να διαπραγματεύονται, και κρυφά, και φανερά, με άλλους τηλεοπτικούς διαύλους. Είναι η πρώτη φορά, λένε οι εργαζόμενοι, που η ιδιοκτησία επιδεικνύει τέτοια αδιαφορία και γι' αυτό ακριβώς τους έχουν ζώσει τα φίδια. Οταν μάλιστα από τους 650 απασχολούμενους στο κανάλι πάνω κάτω 500 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, θα περίμενε κανείς κάποια αντίδραση ή κάποια διάθεση επικοινωνίας. Αντ' αυτών επικρατεί απόλυτη σιωπή, πράγμα που έχει οδηγήσει στην κυκλοφορία των πιο εξωφρενικών και ζοφερών σεναρίων...

*Αναστάτωση στην ΕΡΤ από την αιφνίδια παραίτηση προέδρου της εταιρείας Θ. Παπαγεωργίου. Ο απελθών επικαλέσθηκε σύγκρουση της προεδρικής με την δικηγορική του ιδιότητα για να δικαιολογήσει την αποχώρησή του από το Ραδιομέγαρο. Αν υπολογίσει πάντως κανείς ότι τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια υποστηρίζουν (ή παριστάνουν...) ότι δεν είχαν καμία εκ των προτέρων ιδέα για την παραίτηση Παπαγεωργίου, καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι στην Αγία Παρασκευή βρωμάει μπαρούτι.