ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Υπερβολές...

«ΤΟ ΧΩΝΙ» ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

Υπερβολικές οι αναφορές του Μάνου Κακλαμάνου στο ΧΩΝΙ για τον Σωκράτη Γκιόλια όπου αναφέρει:
Το δικό μου χρέος
Α... ρε Σωκράτη και να ήσουν εδώ. Πόσο θα γούσταρες το πάρτι που στήνουμε τώρα!.. Βέβαια αν ήσουν ζωντανός, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Αν ολοι οι Έλληνες είχαν μάθει την αλήθεια από νωρίς (και εσύ είχες τον τρόπο να το κάνεις) οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα ήταν διαφορετικές.

Σωκράτη, σου υπόσχομαι ότι με το ΧΩΝΙ θα ξεκινήσουμε την έρευνα -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- για να βρούμε το δολοφόνο σου.
Όποιος και να είναι. Θα τον βρούμε. Στο υπόσχομαι. Άσε το αρμόδιο Υπουργείο. Είχε πιο σοβαρές δουλειές να κάνει αυτόν τον καιρό. Να δέρνει τον κόσμο στις πλατείες.
Και εσύ δολοφόνε -που με διαβάζεις τώρα, γιατί είσαι από αυτούς που διαβάζουν εφημερίδες-να ξέρεις ότι μας χωρίζει μόνο... λίγος χρόνος. Σε λίγο καιρό θα τα πούμε για τα καλά.
Κάτι τέτοια υπερβολικά αν έλειπαν ίσως να είμαστε καλύτερα.

Στηρίξτε ΤΟ ΧΩΝΙ (και) με SMS

Kάποια περίπτερα το είχαν. Κάποια άλλα όχι. Ούτε που το ήξεραν. Σε όσα όμως υπήρχε η ζήτηση ήταν αυξημένη και μάλιστα πολλοί το έψαχναν από την Παρασκευή το βράδυ.
Ο λόγος για την καινούργια εβδομαδιαία εφημέριδα ΤΟ ΧΩΝΙ που κυκλοφοριακά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πήγε καλά.
Ενδιαφέροντα η μεγάλη δημοσκόπηση της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρείας(ΕΔΕ) και τα άρθρα-παρεμβάσεις των μπλογκ ΠΡΕΖΑ ΤV, ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (Μπόνιος) και SELEO.GR.
Ενδιαφέρουσα και πρωτόγνωρη η έκκληση της συντακτικής ομάδας (Καζάκης, Κακλαμάνος, Χριστοφορίδης) για οικονομική στήριξη της εφημερίδας ΧΩΝΙ μέσω SMS (1,23 ευρώ το SMS):
Στείλτε ΧΩΝΙ (κενό)το ΜΗΝΥΜΑ σας στο 54529.
ΣΤΟ συμπαθητικό (αλλά μονοδιάστατο) ΧΩΝΙ μπορεί να μην υπήρχε άρθρο του Δημήτρη Κουφοντίνα -όπως είχε προαναγγελθεί- αλλά υπήρχε άρθρο του..

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αλλαγή φρουράς για τον Μικροπολιτικό στα ΝΕΑ

Αλλάζει χέρια ο «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Την ευθύνη της ιστορικής στήλης αναλαμβάνει, μετά τον Δημήτρη Μητρόπουλο που την έγραφε τα τελευταία χρόνια, η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη, ύστερα από απόφαση της διεύθυνσης της εφημερίδας.
«Να δούμε, θα αποκτήσει η στήλη πιο επιθετικό και αποκαλυπτικό ύφος;» αναρωτιέται (και δικαίως) το ΠΟΝΤΙΚΙ για να συμπληρώσουμε με τη σειρά μας:
Ο Δ. Μητρόπουλος μπορεί να διακρίνεται όπως όλοι λένε για το επίπεδό του και τα καλογραμμένα κείμενά του, μπορεί να έχει προσβάσεις και να είναι καλά πληροφορημένος για τα (παρα)πολιτικά πράγματα και κυρίως για τα τεκταινομενα στο ΠΑΣΟΚ αλλά οι πολλές αγιογραφίες του (σε συγκεκριμένους υπουργούς) είχαν αρχίσει να κουράζουν τους αναγνώστες αλλά και τη διεύθυνση της εφημερίδας που, όπως λένε οι κακές γλώσσες, ποτέ δεν..

«Ο Βενιζέλος ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του καριέρα» λέει το 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ


ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ «ΤΟ ΧΩΝΙ» ΜΕ ΚΑΖΑΚΗ, ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ... ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ!


Ενας στους δύο ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ενδιαφέρεται για την πολιτική του καριέρα και όχι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ή, έστω, του κόμματός του! Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα δημοσκόπησης για λογαριασμό της «αντιμνημονιακής εφημερίδας» ΤΟ ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Μαρτίου στα περίπτερα με τιμή 1,5 ευρώ. Στο πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΤΟ ΧΩΝΙ γράφουν:
-Τζίμης Πανούσης: «Αν δεν πιάσει η κατάρα της Μαργαρίτας, την έχουμε βαμμένη…»
-Γιάννης Ζουγανέλης: «Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα;»
-Δημήτρης Καζάκης: «Ξεπούλημα της Ελλάδας άνευ όρων με τη νέα δανειακή σύμβαση»
UPD ΣΤΟ ΧΩΝΙ είχε προαναγγελθεί ότι θα υπάρχει παρέμβαση..

ΔΟΛ: Οποιος εργαζόμενος καθυστερεί έστω και 15 λεπτά θα του περικόπτεται 1 μέρα από την κανονική του άδεια!

Τρομοκρατία στη Μιχαλακοπούλου με τον «εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας»

Απαράδεκτες θεωρεί το ΔΣ της ΕΠΠΗΤ τις εξαγγελίες της Εμπορικής Διεύθυνσης του Ομίλου επιχειρήσεων της Α.Ε. Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, όσον αφορά το μέλλον των εργασιακών σχέσεων. Η ΕΠΠΗΤ καταγγέλλει:
Μετά τις μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων επιχειρείται σε κλίμα τρομοκρατίας, η αναβίωση εργασιακών συνθηκών στρατοπέδων συγκέντρωσης ειδικότερα για τους εργαζόμενους στον τομέα της Διαφήμισης.
Εξαγγέλλονται επίσημα (βλέπε ηλεκτρονικά μηνύματα στους εργαζόμενους) παράνομα και καταχρηστικά του Διευθυντικού Δικαιώματος μέτρα όπως :
-Καταστρατήγηση του νομίμου ωραρίου εργασίας και της αυθαίρετης εντατικοποίησης της εργασίας,
-"Συμψηφισμός" της ετήσιας κανονικής άδειας για οποιαδήποτε αργοπορία προσέλευσης εργαζόμενου (καθυστέρηση πάνω από 15’ θα περικόπτεται 1 ημέρα κανονικής άδειας….!!!!) κ.λ.π., που φτάνουν ακόμα και σε εκδικητικές παράλογες απαιτήσεις, όπως η..

Χρυσαυγίτες, «καμμένοι» και ΛΑΟΣ απειλούν τον ΣαμαράΠονοκέφαλο προκαλούν στον πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κατακερματισμός των δυνάμεων της ευρύτερης Κεντροδεξιάς και οι ανακατατάξεις στη γαλάζια πολυκατοικία… Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ πέρα από το παιχνίδι των προσώπων, το βασικό πρόβλημα του κ. Σαμαρά είναι πολιτικό και σχετίζεται με τη μαζική διαρροή των γαλάζιων ψηφοφόρων μετά την «κωλοτούμπα» που έκανε και την προσχώρησή του στο κόμμα του μνημονίου.

Ποιά διευθυντικά στελέχη στον ΑΝΤ1 πιέζουν για υπογραφή ατομικών συμβάσεων;

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ καταστρατηγεί βασικά εργασιακά δικαιώματα

Την αυταρχική πολιτική της εργοδοσίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ που προσπαθεί να επιβάλει την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες θα επιφέρουν οριζόντιες μειώσεις μισθών που φτάνουν μέχρι και 20% καταγγέλλουν η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΙΤΑ. Η διοίκηση του ΑΝΤΕΝΝΑ εκτός από την υπογραφή ατομικών συμβάσεων ζητεί την επιμήκυνση του ωραρίου, τη μείωση της κανονικής αδείας, την κατάργηση της απασχόλησης κατά το Σαββατοκύριακο και τη μείωση της αμοιβής της σε όσους την παρέχουν.
Οι Ενώσεις εκφράζουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους και καταδικάζουν για μία ακόμη φορά την εκβιαστική συμπεριφορά της εργοδοσίας ενώ καλούν τα διευθυντικά στελέχη να..

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Απεργίες στην Espresso - Οι εργαζόμενοι φοβούνται για τα χειρότερα

Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι μετά από συνελεύσεις τους στην εφημερίδα Espresso, μετά τις οκτώ απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία. Το κλίμα στην εφημερίδα είναι πολύ βαρύ καθώς η επιχείρηση έχει διαμηνύσει μέσω των «μπιστικών» του Κυριακίδη ότι δεν θα σταματήσει εδώ και θα προχωρήσει και σε άλλες εκκαθαρίσεις εργαζομένων ενώ δεν λείπουν οι απειλές και οι εκβιασμοί για λουκέτο στο φύλλο...
Μετά τις συνελεύσεις των εργαζομένων στην Εspresso τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη απεργιακών κινητοποίησεων όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών, που εργάζονται στην εφημερίδα. Η αρχή έγινε με απεργία από το απόγευμα (17.00) της Τετάρτης, 21 Μαρτίου έως τις..

Ο Ανδρουλιδάκης κλείνει την ΕΞΕΔΡΑ και ανοίγει (λέει) πολιτική εφημερίδα!


Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Κι αυτό όχι μόνο εξ αιτίας της ανακοίνωσης για λουκέτο στο φύλλο αλλά και για το γεγονός ότι ουδείς και τίποτε τους διασφαλίζει ότι θα αποζημιωθούν και θα λάβουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστά η επιχείρηση.
Την αναστολή έκδοσης της ΕΞΕΔΡΑΣ ανακοίνωσε στα στελέχη της εφημερίδας ο ίδιος ο Ανδρουλιδάκης που επικαλέστηκε τις χαμηλές κυκλοφορίες και την έλλειψη διαφήμισης. Ο εκδότης διαβεβαίωσε ότι θα εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα αλλά οι εργαζόμενοι διατήρησαν επ΄ αυτού τις επιφυλάξεις τους…
Την ίδια ώρα ο Ανδρουλιδάκης διαρρέει ότι ετοιμάζει την έκδοση..

Πιζάμα, παντοφλίτσα και Twitter...

@ Με πιζάμα και παντοφλίτσα, πηγαινοέρχεται έξαλλος στο σπίτι, ζαλίζει τις γόβες της συζύγου και απαντά με περισσή καλή ανατροφή στο Twitter. Μα για πόσο πια η ζωή θα είναι άδικη μαζί του και θα του απευθύνεται στον ενικό;

@ «Μακελειό» τέλος. Το KONTRA CHANNEL στο πλαίσιο διαρκούς ανανέωσης ολοκλήρωσε τον κύκλο της εκπομπής του έγκριτου Στέφανου Χίου. Μακελάρηδες και έγκριτοι σημειώσατε Χ.

@ Με κανένα τρόπο και από καμία σοβαρή πηγή δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα το ρεπορτάζ περί άμεσης επαναλειτουργίας του Alter.

@ Στο 6,2% ο Νίκος Ευαγγελάτος, με τον εμψυχωτή των Abovo που εξηφανίσθησαν μυστηριωδώς μια μέρα από το..

Δεν πείθει κανέναν ο Νίκος Ευαγγελάτος...

Δεύτερο -και πολύ πίσω από τον Σρόιτερ- το δελτίο του στον ΣΚΑΙ

Δεν κατάφερε να πείσει το τηλεοπτικό κοινό ούτε στην αλλαγή ζώνης ο Νίκος Ευαγγελάτος. Το δελτίο του στον Σκάι που ξεκίνησε προχθες (Δευτέρα) πρώτη μέρα να μεταδίδεται στις 19.00 σημείωσε πάλι μονοψήφια, συγκεκριμένα 5,9% στο γενικό μέσο όρο και 6,1% στα νεανικά). Πρώτος ήρθε ο Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, με 15,4% στο γενικό και 14,0% στα νεανικά.
Το ίδιο συνέβη και χθες Τρίτη καθώς ο Αντώνης Σρόιτερ, σημείωσε 19,3% στο γενικό (και 14,5% στα νεανικά κοινά. Δεύτερος και καταϊδρωμένος ο Νίκος Ευαγγελάτος που για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό, κάνοντας μόλις 6,2% στο γενικό και 5,3% στα νεανικά...

Τα καλά, "υποταγμένα" παιδιά πατάνε πρώτα οι εργοδότες

Δεν ξέρω αν στον ΑΝΤ1 έπαθαν πράγματι σοκ και πανικό με τις νέες ανακοινώσεις μειώσεων μισθών με το έτσι θέλω. Ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλλει χωρίς να τους ρωτήσει ο εργοδότης ήταν μια προδιαγραμμένη πράξη. Και που είχαν υπογράψει αγόγγυστα ατομικές συμβάσεις, και που είχαν άτυπα συμφωνήσει να επιβάλλουν μόνοι τους ομερτά της σιωπής μη τυχόν και μάθουν άλλοι στα ΜΜΕ το καθεστώς, τι έγινε;
Το μήνυμα είχε δοθεί από τον εργοδότη. Ο όμιλος κάνει επενδύσεις στα Βαλκάνια. Τι έτσι τζάμπα γίνονται οι γιορτές και εκδηλώσεις στη Σερβία με την παρουσία προέδρου και πρωθυπουργού της χώρας;
Ο όμιλος πρέπει να έχει κέρδη. Και έτσι οι ατομικές συμβάσεις που υπέγραψαν δυο φορές στον ΑΝΤ1 σαν καλά παιδιά του μαγαζιού, οι μειώσεις που οι ίδιοι πρότειναν στα άλλα ΜΜΕ με αντάλλαγμα μια κλαδική σύμβαση, έγιναν σε μια στιγμή κουρελόχαρτα. Άντε τώρα να βρεις ότι ο ΑΝΤ1 παρανομεί γιατί δεν άκουσε τον Γ. Κουτρουμάνη να λέει (ρεπορτάζ και στο δελτίο του καναλιού) πως σε περίπτωση ατομικών συμβάσεων, οι μειώσεις μισθών πρέπει να..

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οκτώ απολύσεις στην Espresso – Περαιτέρω μειώσεις μισθών στον ΑΝΤ1

Σε νέες μειώσεις μισθών προχωρά η διοίκηση του ΑΝΤΕΝΝΑ. Πέρυσι το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι είχαν δει πάλι να περικόπτονται οι αμοιβές τους κατά 10%. Η νέα μείωση, που ανακοινώθηκε αφορά το σύνολο των εργαζομένων και θα είναι της τάξης του 10% με 15%. Την ίδια ώρα στην εφημερίδα Espresso ανακοινώθηκαν απολύσεις οκτώ εργαζομένων (4 συντάκτες, ένας διορθωτής και τρεις από το τμήμα του ατελιέ)! Στην Espresso επικρατεί αναβρασμός και πολλοί εργαζόμενοι τα βάζουν με στελέχη της εφημερίδας που όπως είπαν δεν τους προστάτευσαν από τους..

Ευαγγελάτε, είσαι υπάλληλος του Αλαφούζου...

...και υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα του αφεντικού σου!

Ο Μανουσογιαννάκης (ναυτεργάτης, συνδικαλιστής του ΚΚΕ) τον τάραξε στις σφαλιάρες, μόλις είδε που την πήγαινε την ιστορία (είχε οργανώσει κόντρα αγροτών - ναυτεργατών).
Σιγά που ενδιαφέρεσαι εσύ για τους αγρότες. Σκασίλα σου. για το παντεσπάνι σου ενδιαφέρεσαι. Είσαι υπάλληλος του Αλαφούζου και σε διαφέρουν μόνο τα συμφέροντα του.
Ο "Μπαζούκας" προσπαθούσε ανεπιτυχώς να τον κόψει. Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης συνέχιζε ακάθεκτος. Και λίγο έλειψε να σηκωθεί και να τον αρπάξει..

Η Τατιάνα έχει (πολλά) νεύρα...

Τι ενόχλησε την παρουσιάστρια Στεφανίδου κι έριξε πόρτα στον Δ. Θανάσουλα;

Τι έχει πιάσει άραγε την Τατιάνα Στεφανίδου; Μην είναι τα νούμερα του συζύγου που δεν λένε να ανέβουν, τα δικά της ή μήπως, οι πρώην συνεργάτες της στο πάνελ που την «στολίζουν» και έχουν τσιτώσει νεύρα; Τελευταίο της… θύμα ο δημοσιογράφος Διονύσης Θανάσουλας, ο οποίος εκλήθη την Κυριακή το απόγευμα προκειμένου να συμμετάσχει στη εκπομπή της Δευτέρας, με δύο ακόμη δημοσιογράφους, οι οποίοι τυγχάνει να έχουν και υπαλληλική σχέση με την παρουσιάστρια, ως απασχολούμενοι στα «οικογενειακά» site!
Η πρόσκληση ίσχυσε τελικά μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, όποτε ο Δ. Θανάσουλας ειδοποιήθηκε ότι δεν είναι πλέον καλεσμένος στην εκπομπή. Ο λόγος; Όπως ακούγεται, η..

Χ.Κ.Τεγόπουλος: περιμένοντας την απόφαση για το άρθρο 99...

...Σκέψεις από την anasigrotisi

Xθες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της Χ.Κ.Τεγόπουλος στο Αρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ενώπιον του δικαστηρίου...
Έως την απόφαση επί της αίτησης, παραμένει ως είχε η απόφαση του δικαστηρίου (15 Φεβρουαρίου και σχετικής τροποποίησης στις 9 Μαρτίου), που όριζε ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα στην κατάσχεση εις χείρας τρίτων, για ποσά ύψους έως και του 50% των οφειλομένων δεδουλευμένων τους, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα κατασχέσεων επί ακινήτων, εξοπλισμού και σημάτων - το ίδιο ισχύει και για την εταιρεία ...
Προσπαθώντας να συνοψίσουμε τις δύο φάσεις της εκδίκασης, ξεκινάμε με μια αντικειμενική διαπίστωση...
Από τη μια το νομικό επιτελείο των εργαζομένων - μια συμβατή επιλογή με τις δυνατότητες..

Πίσω στη βρωμοδουλειά...

ΚΟΥΙΖ από το mediablog:

Τι άγριο πράμα για έναν ακάματο εργάτη της σοβαρής, αποκαλυπτικής και αδέκαστης δημοσιογραφίας. Να αφήνει στρωμένη δουλίτσα, να «σκοτώνεται» στο promotion, να περιμένει με καμάρι να φορέσει φανέλα “Α’ Εθνικής” και τελικώς να επιστρέφει στη βρωμοδουλίτσα.

Μια ακόμη απόφαση (από εφετείο) για την ανωνυμία στα blogs

Απόφαση σταθμός για τα blogs.
(αναδημοσίευση από το piazzadelpopolo)

Σημαντικά στοιχεία από το σκεπτικό των αποφάσεων, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν «σταθμό» στην εξέλιξη αντίστοιχων υποθέσεων ανά την Ελλάδα στο μέλλον, είναι τα εξής:
  • Ότι δίνεται ένας ορισμός για την έννοια και τη φύση των ιστολογίων. Αναγνωρίζεται η ελευθερία της έκφρασης, που συνεπάγεται η διαδραστική τους φύση και η συνδιαμόρφωση του περιεχομένου τους από τους αναγνώστες με την ανάρτηση σχολίων.
  • Αναγνωρίζεται η αναλογική εφαρμογή του Νόμου περί Τύπου, προκειμένου να καλυφθεί το «κενό νόμου» - χωρίς όμως να αναφέρεται στα κατώτατα όρια χρηματικής ικανοποίησης, που ισχύουν για τις εφημερίδες και για τη ραδιοτηλεόραση.
  • Αναγνωρίζεται η ανωνυμία των μπλόγκερς, η οποία δεν αναιρεί το χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου «διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα..

Η «άβολη αλήθεια» των πολεμικών ανταποκριτών

-από το asyntaxtostypos.org

Τον «ηρωικό μύθο» και την «άβολη αλήθεια» για τους πολεμικούς ανταποκριτές αποκαλύπτει ο Ρόμπερτ Φισκ σε άρθρο του στον Independent. Ο επί δεκαετίες ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στη Μέση Ανατολή, ο οποίος έχει καλύψει και ο ίδιος πολλούς πολέμους, τονίζει πόσο στρεβλό είναι να γνωρίζουμε όλοι το όνομα του Βρετανού φωτογράφου Πολ Κονρόι, που τραυματίστηκε πρόσφατα στη Χομς της Συρίας, αλλά να μην γνωρίζουμε -ούτε να ενδιαφερόμαστε να μάθουμε- τα ονόματα των 13 Σύρων εθελοντών που σκοτώθηκαν (από ελεύθερους σκοπευτές και θραύσματα) προσπαθώντας να τον σώσουν.
«Υπάρχει κάτι αδιόρατα αποικιοκρατικό σε όλα αυτά», γράφει ο Φισκ. «Έχουμε συνηθίσει τόσο την κινηματογραφική εκδοχή των ‘πολεμικών’ ανταποκριτών που γίνονται πιο σημαντικοί από το ρεπορτάζ τους».
Το στρατιωτικό αλεξίσφαιρο γιλέκο έχει μετατραπεί στο σύμβολο κάθε τηλεοπτικού..

Σε νέα διεύθυνση ο Ασύνταχτος Τύπος

Ο Ασύνταχτος Τύπος μετακομίζει και αναβαθμίζεται. Πλέον θα λειτουργεί σε νέα διεύθυνση και με περισσότερη ενημέρωση.
Έτσι από την Δευτέρα 19-03-2012 θα μπορείτε να τον βρείτε στη διεύθυνση:
http://asyntaxtostypos.org/

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Προσφυγή της ΠΟΕΣΥ στο ΣτΕ για συλλογικές συμβάσεις και απολύσεις


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), σύμφωνα με το θεσμικό της ρόλο να υπερασπίζει, όπως έπραξε μέχρι τώρα, τα άμεσα και ζωτικά συμφέροντα των δημοσιογράφων, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η 6/28-2-2012 Πράξη του υπουργικού συμβουλίου, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου ΙΙ και καταργεί την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις. Και ταυτόχρονα, με τη μετενέργεια, επιφέρει δραματικές αλλαγές στους εργαζόμενους μετά τη λήξη της συλλογικής σύμβασης, μειώνει τον κατώτατο βασικό μισθό κατά 22%, ενώ για τους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση φτάνει το 32%.
Ειδικότερα, όπως αναλυτικά εκθέτει η Π.Ο.Ε.ΣΥ στην αίτηση ακύρωσης:..

Εξώδικα σε εκπροσώπους εργαζομένων στον Πήγασο!

Eξώδικα στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Sentra FM, sentragoal.gr και Goalnews, έστειλε η εργοδοτική πλευρά, όπως αναφέρει το μπλογκ των financialcrimesnews, για να σταματήσουν την απεργία, ενώ άρχισαν και οι «ψιθυριστές» να διαδίδουν διάφορα για να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους στον «Πήγασο».
Θυμίζουμε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ και ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών ραδιοφώνου και τεχνικών τύπου, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «SΕΝΤRΑ FM», στην εφημερίδα «GOAL NEWS» και στην ιστοσελίδα «SENTRAGOAL.GR» από τις 17.00 της Δευτέρας, 19 Μαρτίου έως τις 17.00 της Τρίτης, 20 Μαρτίου 2012.
Οι εργαζόμενοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων», που..

Δοκιμάζονται Ευαγγελάτος και ΣρόιτερΜετά από δύο εβδομάδες κακών επιδόσεων ο ΣΚΑΙ μετακίνησε το δελτίο ειδήσεων του Νίκου Ευαγγελάτου. Έτσι η εκπομπή, «Σκάι με τον Νίκο Ευαγγελάτο» φεύγει από τον «σκληρό» ανταγωνισμό των δελτίων του ΜΕGA και ANT1 και από σήμερα θα ξεκινάει στις 7.00 έχοντας ως μοναδικό αντίπαλο το δελτίο ειδήσεων του Αντώνη Σρόιτερ. Ετσι ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha αποκτά κι αυτός με τη σειρά του ανταγωνιστή με ονοματεπώνυμο.
Για την μετακίνηση της εκπομπής του Ευαγγελάτου σχολιάζει..

Φώτης Ιγνατίου: ο ασυμβίβαστος!

Ο Φώτης Ιγνατίου αφου είδε ότι δεν τα καταφέρνει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Αδέσμευτο του Δ. Ρίζου είπε να το κάνει κι αυτό, δηλαδή να μας ενημερώνει καθημερινά μέσω της ΕΤ1 για τις αλλεργίες και άλλα συναφή θέματα.
Η προσωπικότητα του Φώτη Ιγνατίου πολύπλευρη και πολυσχιδής. Για του λόγου το αληθές αναδημοσιεύουμε (παλαιότερο) άρθρο των 4Τροχών που το βρήκαμε στη lifo
ΦΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ! *
Τον γνωρίζετε από την TV, όπου διαφημίζει προϊόντα για… φαλακρούς: «Δημοσιογραφικές έρευνες», λέει, «έχουν αποδείξει πως…» – και ακολουθεί η διαφήμιση μεθόδου αντικατάστασης μαλλιών.
Στο σποτάκι είναι, φυσικά, ασκεπής. Κι όμως, το κεφάλι του Φώτη Ιγνατίου χωρά τουλάχιστον πέντε καπέλα:..

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Aφιέρωμα στον Νικόλα Ασιμο

«Ονομάζομαι Νικόλας Άσιμος. Ουχί Νίκος ουδέ Νικόλαος. Νικόλας και το "Άσιμος" με γιώτα. Ουχί Ασίμος, ουδεμίαν σχέσιν έχω με τον Ισαάκ Ασίμωφ. Τώρα θα μου πεις, γιατί το "Άσιμος" με γιώτα. Γιατί, όταν λέμε "ο τάδε είναι άσημος τραγουδιστής", η λέξη "άσημος" παίζει το ρόλο επιθετικού προσδιορισμού στη λέξη "τραγουδιστής" και γράφεται με ήτα. Ενώ το "Άσιμος" είναι όνομα ή καλύτερα επώνυμο και ουχί επιθετικός προσδιορισμός του εαυτού μου».
17 Μαρτίου 1988 – 17 Μαρτίου 2012. Είκοσι τέσσερα χρόνια χωρίς τον «Έτσι» και το Trollradio.gr θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τον ιδιαίτερο και ασυμβίβαστο χαρακτήρα του Νικόλα Άσιμου. Σε ένα δίωρο με τον Πάνο (Underground με Strass) την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 από τις 22:00 έως τις 00:00 θα κάνουμε τη δική μας «βόλτα» στο έργο που μας άφησε για κληρονομιά ο Νικόλας, Θεσσαλονίκη, Πλάκα, Εξάρχεια… Θέατρο, Μουσική, Αγώνες… Η ανήσυχη φιγούρα του, πρωταγωνιστούσε παντού… Δύσκολο να τον κατανοήσουμε, και ακόμη δυσκολότερο να μπούμε στην ψυχοσύνθεσή του. Αλλά…

Γ. Κουρής: ο προπαγανδιστής που αλλοίωσε τον ελληνικό Τύπο


Κυκλοφορεί στις 21 Μαρτίου το τέταρτο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW όπου μεταξύ άλλων:
Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου ερευνά το θέμα με τα Γενόσημα φάρμακα και εξετάζει τι κρύβεται πίσω από τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του υπουργείου και της επιστημονικής κοινότητας.
Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος φιλοτεχνεί την προσωπογραφία του Γιώργου Κουρή, του «προπαγανδιστή που αλλοίωσε τον ελληνικό Τύπο»
-O Κώστας Βαξεβάνης αποκαλύπτει την «υποβρύχια διαδρομή στις μίζες και το περισκόπιο του Ευάγγελου Βενιζέλου»
-O Στέφανος Μάνος μιλάει στον Πιτσιρίκο και στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο (Αδέσποτη) και λέει: «Αν είχα διαβάσει το Μνημόνιο, θα σας έλεγα αν θα το ψήφιζα».

Προβληματισμός για τα περιοδικά του «Βήματος»

Eπεσε τυχαία στα χέρια μου το τελευταίο τεύχος (Μαρτίου) του περιοδικού BHMA-MEN και με έπιασε απογοήτευση. Το έντυπο δεν θύμιζε σε τίποτε από το περιοδικό που έβγαζε η «δυνατή ομάδα» των ενθέτων του Βήματος πριν από λίγα χρόνια. Δεν υπήρχε τίποτε που να σε «κρατήσει» όπως παλιά. Το περιοδικό εντελώς αποψιλωμένο αναζητά άλλοθι σε καταγραφή συζητήσεων του Χρήστου Χωμενίδη με ταξιτζήδες και παρωχημένες βιογραφίες «ισχυρών ανδρών». Οσο για το σχεδιαστικό κομμάτι, δεν ξεχώριζες ποιο είναι το ρεπορτάζ(;) και ποια η διαφήμιση(;).
Παρεπιμπτόντως (και δυστυχώς) η διαφήμιση απουσίαζε από το περιοδικό BHMA-MEN που είχε ως εξώφυλλο (τι πρωτότυπο) τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του facebοok...

Y.Γ:
Αληθεύει ότι ο Ψυχάρης είναι προβληματισμένος (κυρίως με την έλλειψη διαφήμισης) και σκέφτεται να ανανεώσει τα περιοδικά του Βήματος αλλάζοντας σε..