ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Παράνομη η απεργία - Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται

Mε  ευθύνη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με ένα πογκρόμ αγωγών οι εκδοτικοί όμιλοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, με επίκεντρο το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Παράλληλα με τις προσπάθειες να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί ομόφωνα, να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές καθώς και η κράτησή τους!
Το δικαστήριο, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι όμιλοι Μπόμπολα (Έθνος, GOAL, CENTRA), ΔΟΛ (Βήμα, Νέα), Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Real Media, Ελεύθερος Τύπος και DBAS (Επενδυτής), κήρυξε παράνομη την απεργία για τυπικούς λόγους.
Παρά τη δικαστική απόφαση, η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των τεσσάρων συνδικαλιστικών..

Η ΕΣΗΕΑ μεταθέτει τις ευθύνες της

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καταγγέλλει την Ενωση Συντακτών
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου σε όλη την εργατική τάξη την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ
Κι αυτό γιατί ενώ η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει απεργία στον κλάδο, δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη διασφάλισή της. Μέλη της παρέδωσαν ύλη προετοιμάζοντας την έκδοση των εφημερίδων, κάνοντας ουσιαστικά ανοιχτή απεργοσπασία.
Τι απεργία είναι αυτή; Όταν η ύλη είναι στα τυπογραφεία έτοιμη να τυπωθεί; Ποιος ετοίμασε αυτή την ύλη; Η ΕΣΗΕΑ λέει μεγάλες κουβέντες και οι εφημερίδες λειτουργούν κανονικά. Τα μέλη τους κάνουν ανοιχτή απεργοσπασία προετοιμάζοντας την έκδοση των εφημερίδων.
Μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους στην εκτύπωση και την προεκτύπωση,..

Η Ανατροπή είναι αντίσταση

Ανακοίνωση στήριξης

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεν είναι μία λέξη μόνο που μπορεί πολλοί να την διατυμπανίζουν αλλά ελάχιστοι την εννοούν πραγματικά.
Ο κλάδος μας χόρτασε από λόγια κούφια και παλαιοκομματικά ή και νέα μημονιακά κομματικά παιχνίδια  που τον οδήγησαν πολλά χρόνια τώρα σε εφησυχασμό αφήνοντας ανεξέλεγκτα τα αφεντικά να ασκούν τις πιο βάρβαρες πρακτικές βίας σε βάρος όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ .
Aπολύσεις, περικοπές μισθών μη καταβολή δεδουλευμένων, εκβιασμοί, απειλές και άσκηση τρομοκρατίας !
Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα απο εκείνους που τάχα "ανατρέπουν" το σκηνικό σε στενή..

H ΕΡΤ που αγαπάμε να μισούμε

Τι είναι η ΕΡΤ τελικά; Ας καταλήξουμε αν την αγαπάμε ή τη μισούμε. 

 - Είναι τα δελτία ειδήσεων που τόσα χρόνια μας φλόμωναν με κυβερνητικές ανακοινώσεις, δηλώσεις της αντιπολίτευσης και απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου; Είναι τα δελτία που τόσα χρόνια (ανεξαρτήτως κυβέρνησης) κατηγορούσαν όλοι ως προπαγανδιστικά;
- Είναι τα talk shows στα οποία εναλλάσονταν δεξιοί και αριστεροί παρουσιαστές; Επί ΠΑΣΟΚ Κούλογλου, Μαχαίρας, Παπαναγιώτου, Σπηλιώπουλος και επί ΝΔ Κοττάκης, Πολίτης, Παναγιωταρέα και Κουβαράς;
- Είναι οι αθλητικές μεταδόσεις με το Θεοφιλόπουλο, τον Βερνίκο, τον Χατζηγεωργίου και το λοιπό dream team;
- Eίναι το μαύρο μιας ώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το οποίο δεν παραιτήθηκε ούτε ένας;
- Είναι οι απευθείας αναθέσεις εκπομπών σε ημέτερους και οι υπερωρίες εκατοντάδων ωρών;
- Είναι οι 1200 μονιμοποιηθέντες επί Παυλόπουλου, που στην πλειοψηφία τους ήταν χωρίς..

Από τι πάσχει ο Αντώνης Σαμαράς;

Σκεφτόμουνα μπας κ' είχα πέσει έξω στην παλαιά μου δημόσια διάγνωση για τον Αντώνη Σαμαρά, ότι δηλαδή πάσχει από το λεγόμενο στην ψυχανάλυση σύνδρομο ματαίωσης, όταν δηλαδή ένας άνθρωπος πλησιάζει ένα στόχο που ήταν διακαής πόθος του τότε ακριβώς άξαφνα δείχνει μια ανεξήγητη συμπεριφορά και τα κάνει όλα μπάχαλο.
Φαινόταν σαν ν' απέκτησε φρόνηση και υπομονή. Κι όμως όταν καταλήφθηκε από περίσσεια ευφορία και φούρια, κι όταν πήραν φόρα να τον κολακεύουν ένα σωρό σπόνσορες και άρχισε να ονειρεύεται πως θα καθαρίσει το..

Η δικτατορία δεν επιβάλλεται μόνο με τανκς...

 ...επιβάλλεται και με μαύρες οθόνες, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατάργηση κάθε δημόσιου αγαθού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά τη σκοταδιστική ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για το «λουκέτο» της ΕΡΤ, που προκάλεσε ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισαν ομόφωνα, σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα Μέσα, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά.
Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους στα ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα (εφημερίδες και περιοδικά), τους τυπογράφους και..

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Να εγγυηθεί ο Παπούλιας ότι δεν θα υπάρξει επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο κτίριο της ΕΡΤ

Και κέντρο παραπληροφόρησης από τον Κεδίκογλου

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ομολόγησε χθες την πραγματική αιτία για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ: Τον ενοχλεί η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και ο τρόπος που η ΕΡΤ καλύπτει την επικαιρότητα.
Αυτό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που ταυτόχρονα αποκαλύπτουν πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προσπάθησε να στήσει κέντρο παρα-πληροφόρησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας απεργοσπαστικό μηχανισμό στελεχωμένο από υπαλλήλους άλλων κλάδων.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαιτήσει από την κυβέρνηση..

Το γινάτι βγάζει μάτι;

Tελικά βγήκε στο τηλέφωνο κι ο Αδωνις Γεωργιάδης και επιβεβαίωσε για ποιό λόγο ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ. Από γινάτι.. Επειδή λόγω απεργίας δεν του κάλυψε η ΕΡΤ τις φιέστες, τα ταξίδια - φιάσκο στο ξωτερικό και τις επισκέψεις των διαφόρων Ευρωπαίων...
«Κλείνετε την ΕΡΤ επειδή κάναμε απεργία; Μας τιμωρείτε κύριε Γεωργιάδη κλείνοντας την ΕΡΤ; Επειδή λόγω απεργίας δεν καλύψαμε τα ταξίδια του Σαμαρά; Γι αυτό μας πετάτε στο δρόμο;» Η Μαριλένα Κατσίμη ξεμπρόστιασε και κόλλησε στον τοίχο τον Αδωνι αναγκάζοντάς τον να κλείσει..

Η μοναδική που πληρώθηκε, τη μέρα που έκλεισαν την ΕΡΤ, ήταν η Σαλαγκούδη!

(UPD) Τι απαντάει η παρουσιάστρια

Η μοναδική που πληρώθηκε από τους 2.700 εργαζόμενους της ΕΡΤ ήταν η Ανθή Σαλαγκούδη! Η παρουσιάστρια με τις παχυλότατες αμοιβές την οποία «φύτεψαν» στην ΕΡΤ (με πολλούς άλλους) και η εκπομπή της οποίας είχε κοπεί εδω και καιρό λόγω μηδαμινής τηλεθέασης. Αυτό κατήγγειλε το πρωί στη Μάριον Μιχελιδάκη και στη Μαριλένα Κατσίμη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Κατά την διάρκεια της απεργιακής εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης αποκάλυψε πως την περασμένη Τρίτη, ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει το λουκέτο στην ΕΡΤ, η αναγγελία καθυστέρησε, προκειμένου το λογιστήριο να εξοφλήσει τα... χρεωστούμενα στην Ανθή Σαλαγκούδη!
Ο Π. Καλφαγιάννης κατήγγειλε πως κανένας άλλος εργαζόμενος δεν μπόρεσε εκείνη την ημέρα να..

Ο Σαμαράς και τα μαύρα εξώφυλλα της Ευρώπης

Μετά το το τηλεοπτικό κανάλι του Στρασβούργου ARTE που σε ένδειξη αλληλεγγύης μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του με ζωντανή ταυτόχρονη μετάδοση στα ελληνικά και το SKY NEWS με ζωντανές συνδέσεις ενημερώνει τους τηλεθεατές για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τον αγώνα των εργαζόμενων για να κρατήσουν ανοιχτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Οι αναλύσεις όλες συγκλίνουν στο ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει κάθε διάθεση αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στα μνημόνια και τους δανειστές. Δηλαδή αν ο Σαμαράς ξεπεράσει τον «σκόπελο» της ΕΡΤ τότε δεν θα μείνει τίποτε όρθιο στην Ελλάδα...
Την ίδια ώρα στην Γαλλία οι εφημερίδες έχουν εκτενή αφιερώματα για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα..

«Εδώ ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση»

Tι απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στον Σαμαρά

«Εδώ ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση - Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ». Και μέσω της συχνότητας του 902 (γύρω στις 10 το πρωί έπεσαν «μπάρες») μεταδίδεται το πρόγραμμα που συνεχίζουν να εκπέμπουν σε 24ωρη βάση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα απαντούν στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στο ΕΒΕΑ περί «τζουράσικ παρκ» όπου σχετικά με τις αντιδράσεις έκανε λόγο για «τους τελευταίους σπασμούς ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει». Η απάντηση των εργαζομένων στο Σαμαρά:
«Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομίλια του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.
Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;
Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν..

Πλήγμα και στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε λουκέτο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αφήνοντας  χιλιάδες εργαζόμενους ανέργους, προκαλώντας σοβαρό έλλειμμα στην ενημέρωση και επιφέροντας ένα ακόμα χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Δηλώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους εργαζόμενους στην ΕΡΤ χωρίς εκπτώσεις .
Θεωρεί η τιμωρία των εργαζομένων στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση για εγκλήματα που έχουν διαπράξει όσοι είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία..

Κουμπάροι, κόρες και «εξυγιαντές»...

- ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, κόρες πρώην υπουργών, πολιτευτές παρουσιαστές, εκδότες που χρωστάνε στους εργαζόμενους, δημοσιογράφους με εταιρείες αστικές μή κερδοσκοπικές, νομάρχες, χρηματιστές και απόφοιτοι της σχολής της Didacta είναι ορισμένα και μόνο από τα πρόσωπα που διόρισαν στην ΕΡΤ, τα τρία κόμματα της κυβέρνησης.  Η κωμωδία των αποτυχημένων” έφερε πιο κοντά το λουκέτο που είχε προτείνει ο μητσοτακικός τραπεζίτης.
-ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ εκτάκτως, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, την παραπομπή για διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, του Σίμου Κεδίκογλου λόγω αντιδημοσιογραφικής και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς. Το ερώτημα της οριστικής..

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πώς βγήκε η ΕΡΤ ξανά στον «αέρα»

Στον «αέρα» βρίσκονται ξανά από το απόγευμα της Τέταρτης τόσο η live streaming μετάδοση μέσω διαδικτύου όσο και η ψηφιακή μετάδοση σε περιοχές των βορειανατολικών προαστίων.
Η διαδικτυακή μετάδοση πραγματοποιείται μέσω ενός βαν της EBU που είναι παρκαρισμένο στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU προκειμένου να τη λαμβάνουν τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.
Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι προσφέρει την υπηρεσία Eurovision News Exchange  που έχει έδρα τη Γενεύη προκειμένου να μεταδίδει το live streaming της μαραθώνιας ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής που παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ οι οποίοι..

Ολοι στη συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων την Πέμπτη στις 11 το πρωί

ANAKOINΩΣΗ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 11πμ έξω από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των σωματείων του χώρου των ΜΜΕ.
Συνεχίζουμε τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη στις 6πμ σε όλα τα ΜΜΕ, δημοτικά και ιδιωτικά (εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, περιοδικά, Γενική Γραμματεία Τύπου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαδικτυακά μέσα και Γραφεία Τύπου).
Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν να μεταδίδουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο ολιγόλεπτων ειδησεογραφικών δελτίων. Από την απεργία εξαιρούνται τα ραδιοτηλεοπτικά και..

Σίμο, τη Σαλαγκούδη που δεν μπορούσε να πει ούτε το «καλημέρα» ποιος τη διόρισε με 3.500 το μήνα;

Μέσω twitter ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιώργος Κογιάννης, επιτέθηκε κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Απευθύνοντας του πολλά ερωτήματα ο Γ. Κογιάννης θυμίζει κάποια τα έργα  του Σίμου Κεδίκογλου στην ΕΡΤ. Σταχυολογούμε:

-  Σίμο Κεδ. τον Λιάτσο ποιος τον έβαλε στην ΕΡΤ για να τη μετατρέψει σε Πετρούλα TV;; ΕΣΥ!!.. Ξυπνήστε…

- Σίμο Κεδ. την Ανθή Σαλαγκούδη που δεν μπορούσε να πει ούτε το “καλημέρα” ποιος τη διόρισε με 3500 το μήνα; ΕΣΥ!!.. Ξυπνήστεεε…

- Σίμο Κεδ. τη Ματίνα Ρέτσα ποιός την έβαλε στην ΕΡΤ με 4000 το μήνα και την έχεις να σηκώνει..

Απεργιακό μπλακ-άουτ την Πέμπτη λόγω ΕΡΤ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων.Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».
Συμμετοχή της ΠΟΕ - ΔΟΥ
Τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟY) η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι..

Μόνο ο ΣΚΑΙ υπέβαλε πρόταση για τη μετάδοση του τελικού μπάσκετ

Μόνο ο ΣΚΑΙ υπέβαλε πρόταση για τον τελικό μπάσκετ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ο οποίος και κατά πάσα πιθανότατα θα αναλάβει τη μετάδοση του αγώνα που έχει προγραμματιστεί για τις 9 απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ.
Τα αρχικά σενάρια που ήθελαν και τον ΑΝΤ1 να αναλαμβάνει τη μετάδοση καθώς φαίνεται δεν ισχύουν ενώ τόσο το ίδιο το εν λόγω κανάλι όσο και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν προχώρησαν σε προσφορές, σύμφωνα με τα Νέα., λόγω χρόνου αλλά και λόγω έλλειψης διαφημίσεων.
Πάντως, από όποιο κανάλι και να μεταδοθεί ο αγώνας, θα υπάρχει μόνο εικόνα και όχι..

Οταν ο Κεδίκογλου ανακάλυψε ξαφνικά τις αμαρτίες της ΕΡΤ

Το διάγγελμα στο μικροσκόπιο - Οι ισχυρισμοί του υπουργού και η πραγματικότητα των αριθμών

Με τις λέξεις ενός διαγγέλματος περί «αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης» έβγαλε την πρίζα από το μηχάνημα κρατικής υποστήριξης της ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανακοινώνοντας την κοινή - ή σχεδόν κοινή - υπουργική απόφαση να σταματήσουν οι μεταδόσεις. Ευαγγελιζόμενος στη θέση της έναν «σύγχρονο, δημόσιο - αλλά όχι κρατικό, ούτε κομματικά ελεγχόμενο - Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης», κατά τα πρότυπα εκείνων της Ευρώπης, με νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί αμέσως.
Πίσω από τις λέξεις του όμως ελλοχεύουν στοιχεία και αριθμοί που σκιαγραφούν την αλήθεια της ΕΡΤ και καταδεικνύουν ότι το κλείσιμο δεν είχε άξονα τα οικονομικά, αλλά τις απολύσεις που ζητεί..

Η τουρκική εξέγερση και η οικονομία της Τουρκίας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Η Κίνηση Πολιτών Άρδην σας προσκαλεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου, ώρα 20:00 σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “Η τουρκική εξέγερση και η οικονομία της Τουρκίας”.
Θα μιλήσουν οι Κώστας Γρίβας, καθηγητής Γεωπολιτικής, Κώστας Μελάς, καθηγητής Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας. Συντονιστής: Νίκος Μπινιάρης, οικονομικός αναλυτής. Η εκδήλωση θα..

Ολοι μαζί αντιστεκόμαστε στην κυβερνητική αυθαιρεσία για το φίμωμα της ΕΡΤ

Λάβαμε, από την παράταξη Ενωμένοι Δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, και δημοσιεύουμε:
«Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ΕΣΗΕΑ, όταν ο κλάδος των δημοσιογράφων δοκιμάζεται από την πρωτοφανή επίθεση της Κυβέρνησης ενάντια στην δημόσια τηλεόραση και στην ενημέρωση του Ελληνικού λαο, οι « Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» στηρίζουν με κάθε τρόπο των αγώνα των συναδέλφων της ΕΡΤ για αδέσμευτη, δημόσια ενημέρωση.
Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς  και σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσουμε τις κραυγές αυτών που έχουν κάνει επάγγελμα την προβοκάτσια και την λασπολογία.
Καλούμε κάθε παράταξη, κάθε συνάδελφο, κάθε συναδέλφισα σε ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο ενάντια..

Που κρύφτηκαν οι ακριβοπληρωμένοι και τρικομματικά διορισμένοι αστέρες της ΕΡΤ;

Που κρύφτηκαν οι ακριβοπληρωμένοι και μη παρουσιαστές της ΕΡΤ; Γιατί χάθηκαν οι τρικομματικά διορισμένοι Κοττάκης, Παπαναγιώτου, Λιάρος, Κουβαράς, Λιάτσος, κλπ;
Που κρύφτηκαν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ - νυν και πρώην βουλευτές; Καραμανλή,  Κοντογιάννης, Κανέλλη, Πιπιλή, Ευθυμίου, Αράπογλου, Γιαννακά, Ασπραδάκης, Μαυρομάτης, Αγάτσα κλπ;
 Γιατί δεν είδαμε τους πολυδιαφημισμένους και ακριβοπληρωμένους αστέρες των εξωτερικών..

Μαύρισε η ψυχή μας...

Aυτό που μας στενοχώρησε-εξόργισε περισσότερο κι από την ανακοίνωση του λουκέτου στην ΕΡΤ, ήταν το ότι καποιοι -και ήταν αρκετοί- πανηγύριζαν που 2.700 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο με αυτό τον άθλιο τρόπο. «Επιτέλους» κραύγαζαν και ουδείς από αυτούς σκέφτηκε ότι ανάμεσα στους απολυμένους της ΕΡΤ υπάρχουν ικανοί επαγελματίες και σκληρά εργαζόμενοι που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα... Με παιδιά, υποχρεώσεις, χρέη...Χωρίς αξιολογήσεις, εφεδρείες, μελέτες. Τίποτε. Στο δρόμο με τη μία γιατί έτσι το αποφάσισε η τρόικα εσωτερικού-εξωτερικού...

**Εκτός από τη ΝΕΤ, την ΕΤ3, την ΕΤ1, την ET HD, «μαύρα» και «χωρίς σήμα» έβγαιναν όλο το βραδυ και το Καναλι της Βουλής, το ΡΙΚ, το ΒΒC World News και η Deutsche Welle. Την ίδια ώρα το ΚΚΕ κατήγγειλε την ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902 με το..

24ωρες απεργίες σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης

Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013. Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα,..

Οι υποψήφιοι για την ΕΣΗΕΑ στις εκλογές της 18ης και 19ης Ιουνίου - Oλοι οι συνδυασμοί και τα ονόματα

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συνήλθε στα Γραφεία της Ένωσης επί της οδού Ακαδημίας αριθμός 20, προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψήφιους για τις αρχαιρεσίες, των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ, των Πειθαρχικών Συμβουλίων, των εργασιακών εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, της 18ης και 19ης Ιουνίου 2013.
Τυχόν ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν γραπτώς προς την Εφορευτική Επιτροπή στη Γραμματεία της Ενώσεως μέχρι την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 14.00.
Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τους υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, τα Πειθαρχικά Συμβούλια, το Μεικτό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος, ως ακολούθως:

Η Θεία Λειτουργία, το Κανάλι της Βουλής και το non paper για την ΕΡΤ

Απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που δημιουργούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, διακινούνται μέσω non paper της ομάδας προπαγάνδας της κυβέρνησης. Σε αυτό αναφέρεται ακόμη και το ότι υπάρχει μέριμνα για τους ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν να παρακολουθούν τη... Θεία Λειτουργία και ότι αυτό θα γίνεται από το Κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά. Μόνο που χθες βράδυ έπεσε και το σήμα του Καναλιού της Βουλής...
Αυτό επίσης που προκύπτει από τη, είναι ότι το υπ. Οικονομικών θα διαχειρίζεται συμβάσεις και υποχρεώσεις της ΕΡΤ (παραχωρώντας π.χ. δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων σε..

Το πραξικόπημα στην ΕΡΤ πυροδοτεί ανεξέλεγκτες πολιτικές εξελίξεις

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η κυβερνητική απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ και στη θέση της να δημιουργήσει μία νέα κρατική τηλεόραση. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει ότι είναι ανυποχώρητος στο σχέδιό του, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι του, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αντιδρούν έντονα και προειδοποιούν με κινήσεις αμφισβήτησης των κυβερνητικών ενεργειών. Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί μετωπικά με την κυβέρνηση, ενώ οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι έντονες, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να εξελίσσονται σε πολλά σημεία με κυριότερη αυτή μέσα κι έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Όλα θα κριθούν..

Να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα ο Κεδίκογλου

Να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ καλεί το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου προειδοποιώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που νωρίτερα συνεδρίασε στο προαύλιο του ραδιομεγάρου στη λεωφόρο Μεσογείων, καταδίκασε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κυβέρνησης, η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου που θυμίζουν Χούντα, ανακοίνωσε το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα «κλείσιμο» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».
Η ΕΣΕΗΑ:
- Καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οργανώνοντας νυχθημερόν ομάδες περιφρούρησης δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει να «κλείσει» η Δημόσια..

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μαύρο...

Την ώρα που μιλούσε ο Γιάννης Ζουγανέλης με τον Αντώνη Αλαφογιώργο -και ακριβώς στις 23.10- έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ και στις οθόνες της Αττικής. Κόπηκε και το ψηφιακό σήμα. Ηδη είχε κοπεί το σήμα της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης σταδιακά σε όλη την χώρα.
Λίγο νωρίτερα τα ΜΑΤ είχαν ανέβει στον Υμηττό για να κατεβάσουν τους πομπούς...
Κάποιος νόμισε ότι άκουσε το θόρυβο από ερπύστριες. Κοίταξε από τις γρίλιες. Ηταν το σκουπιδιάρικο της ανακύκλωσης...
«Ούτε στη Χούντα...» ψιθύρισε ο παππούς και άλλαξε πλευρό στον καναπέ του...

Να διαγραφεί ο Κεδίκογλου για το «γκεμπελικής έμπνευσης» διάγγελμά του

Tην διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ  θα ζητήσουν σήμερα, κιόλας, οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι.
Ο  υπουργός και μέλος της ΕΣΗΕΑ πριν από λίγο με ένα χιτλερικού τύπου «διάγγελμα» γκεμπελικής  έμπνευσης ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.
¨Ένα χρόνο μετά τις εκλογές ο αρμόδιος για την δημόσια τηλεόραση στην ουσία παραδέχθηκε την  αδυναμία του να εκσυγχρονίσει   την ΕΡΤ στην οποία μέχρι χθες διόριζε κομματικούς φίλους. Είναι αδιανόητο ακόμη και στην κατ' όνομα Δημοκρατία, στην οποία μας έχει καταδικάσει η τρικομματική κυβέρνηση-όργανο των δανειστών, να καταργείται (!) με φασιστικό τρόπο η Δημόσια Τηλεόραση, η οποία, αντιθέτως, πρέπει να λειτουργήσει ως..

Ο Κεδίκογλου ανακοίνωσε (ανερυθρίαστα μέσω ΝΕΤ) το λουκέτο της ΕΡΤ!

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ - Το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά - Κι όσοι το επιθυμούν θα επαναπροσληφθούν με κριτήρια ΑΣΕΠ σε μια νέα ΕΡΤ που θα έχει λιγότερο προσωπικό». Αυτά ανακοίνωσε χωρίς ίχνος ντροπής ο Σίμος Κεδίκογλου, ο άνθρωπος που δήλωνε πριν από λίγο καιρό πως «η συρρίκνωση της ΕΡΤ είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και πως δεν πρόκειται να αφήσει να συμβεί αυτό»...
Με μια ασυνήθιστη σε σκληρότητα, δήλωση (σε συνεργείο της ΕΡΤ) ο Κεδίκογλου -  ανακοίνωσε το λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την απόλυση των περίπου 2.800 εργαζόμενων της.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Το σκάνδαλο σταματάει σήμερα εδώ. Το σήμα της ΕΡΤ..

Είμαστε ξάγρυπνοι! Θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που βρίσκονται σε διαρκή Γενική Συνέλευση μετά τις μεθοδεύσεις για «ξαφνικό θάνατο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καλούν για συμπαράσταση πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Σε ψήφισμα τους αναφέρουν ότι θα κρατήσουν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Αναλυτικά: «Αγ.Παρασκευή 11/06/2013
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις. Ανοιχτή στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του. Ανοιχτή σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.
Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το..

Προς κατάληψη στην ΕΡΤ μετά τα σενάρια «ξαφνικού θανάτου»

Σε διαρκή γενική συνέλευση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά και τα σενάρια «ξαφνικού θανάτου» που απεργάζονται οι τροϊκανοί εξωτερικού και εσωτερικού.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κατάληψη των εγκαταστάσεων με 24ωρη περιφρούρηση και ήδη έβγαλαν έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της ΕΡΤ. .
Οι αντιδράσεις θα ενταθούν καθώς το μεσημέρι της Τρίτης δημοσιεύτηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία δίδει τη δυνατότητα στους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς να αποφασίζουν με μια απλή απόφαση την τύχη δημοσίων φορέων και οργανισμών σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσης αυτών. Κάποιοι θέλουν το επείγον της δημοσίευσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου να σχετίζεται ευθέως..

H Γιάννα επιστρέφει στο Blue Land

Απόψε είναι η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη της συζύγου του Θόδωρου Αγγελοπουλου στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά. Προφανώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνει την (όποια) «παρέμβασή« της και να προμοτάρει το βιβλίο της, το «My Greek Drama» που έγινε «Γιάννα» (κάτι δείχνει κι αυτό).
Το κορίτσι από την Κρήτη θα τα επιτεθεί και δια ζώσης σε αυτούς που θεωρεί πως την πλήγωσαν ή δεν της φέρθηκαν όπως θα έπρεπε σε μια προσωπικότητα του δικού της βεληνεκούς. Απόψε η σύζυγος του επιχειρηματία Αγγελόπουλου επιστρέφει και στον τόπο του εγκλήματος στο Μαρούσι. Η «ατυχήσασα» εκδότρια του Blue Land αποφάσισε να εμφανιστεί στον ίδιο χώρο ως επιτυχημένη συγγραφέας υπογράφοντας αντίτυπα του βιβλίου της, στα παλαιά γραφεία του Ε.Τ. στο Μαρούσι.
Εκεί όπου στον πέμπτο όροφο είχε το γραφείο της απέναντι από το Ολυμπιακό Στάδιο και το 

Θερινό Σχολείο για τη Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης

Mε έμφαση στα Νέα Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για 3η χρονιά διοργανώνει Θερινό Σχολείο για τη Διοίκηση των ΜΜΕ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 18 Ιουλίου στη Λευκάδα. Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε επαγγελματίες της Επικοινωνίας και των ΜΜΕ, καθώς και σε σπουδαστές σχετικών αντικειμένων.
Ο σκοπός είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις αλλαγές του επιχειρηματικού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των νέων ψηφιακών μέσων και των συμμετοχικών κοινωνικών δικτύων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, στις νέες συνεργατικές πλατφόρμες του Web2.0 και στις νέες δυνατότητες που δίνουν στις κοινότητες των χρηστών να δημιουργήσουν,..

Μάκης Παπαγεωργίου: Η Gazprom είναι ένα μονοπωλιακό τέρας που πρέπει να αντιμετωπισθεί!..

Eνα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Καθημερινής που υπογράφουν οι Άγγελος Πετρόπουλος, Μαριάννα Κακαουνάκη και Ελένη Βαρβιτσιώτη, δείχνει όλη την γύμνια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία δίχως ίχνος αξιοπρέπειας και κυρίως δίχως συνέπεια κυλιέται, σαν τελειωμένο πρεζάκι που εκδίδεται, στα λασπόνερα των εκάστοτε ισχυρών.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανυποληψία της Ελλάδας έχουν οι πολιτικοί και οι προσωπικές τους φιλοδοξίες-τυχοδιωκτισμοί. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί τα Wikileaks αποκαλύπτουν απόρρητα τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ελληνορωσική προσέγγιση και τα εξοπλιστικά. Σ΄ένα από αυτά εμφανίζεται ο σημερινός υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου και τότε επικεφαλής..

Διαβάστε τα ονόματα των διοικούντων το ΤΧΣ που τρώνε με «χρυσά κουτάλια»

Μόνο για τον ελληνικό λαό δεν υπάρχουν λεφτά. Όπως αποδεικνύεται από το ΦΕΚ της 30ής Ιανουαρίου 2013 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε να εκταμιευτεί από το δημόσιο ταμείο ένα συνολικό ποσό περίπου 800.000 ευρώ για τις ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών της Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Συγκεκριμένα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αμείβεται με 215.000 ευρώ, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 185.000 ευρώ και το μέλος της με 165.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου είναι πιο «ριγμένοι»: ο μεν πρόεδρος αμείβεται με 100.000 ευρώ ετησίως και τα τέσσερα μέλη του Γενικού Συμβουλίου με 30.000 ευρώ. Θα πρέπει, πάντως, να «ευγνωμονούμε» τον κ. Στουρνάρα για το ότι οι ανωτέρω αποδοχές της διοίκησης του ΤΧΣ δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση.
Αν θέλει, πάντως, κάποιος να πληροφορηθεί τα ονόματα των ανθρώπων που αποτελούν τη διοίκηση..

Στον υπουργό η παράνομη κι αντεργατική απόλυση του Δημήτρη Κόκκορη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ορίσει τριμερή συνάντηση μεταξύ ΕΣΗΕΑ, της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» και του Υπουργείου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της παράνομης και αντεργατικής απόλυσης του δημοσιογράφου Δημήτρη Κόκκορη, επειδή δεν συναίνεσε στη μείωση των αποδοχών του από την εργοδότρια εταιρεία.
Για το ίδιο θέμα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε την εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» στο..

Εν λευκώ στο Δημητρακόπουλο (της Ντόρας) η Ελευθεροτυπία

Αφού ο Γιώργος Δημητρακόπουλος δεν μπόρεσε ποτέ να βγει από τη σκιά της μητέρας του, στην «Ελευθερία» της Λάρισας, είπε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελευθεροτυπία. Η διοίκηση της εφημερίδας του Νέου Κόσμου αποφάσισε να του αναθέσει λέει τον συντονισμό της επανασχεδίασης του κυριακάτικου φύλλου. Μάλιστα Οικονομόπουλος και Παναγόπουλος καλούν - μέσω mail(!)-  τα στελέχη  «να παράσχουν στον Δημητρακόπουλο οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία ζητηθεί ή κρίνουν οι ίδιοι χρήσιμη για τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό επανασχεδιασμό».
Τωρα τι να εννοούν οι διοικούντες της Μίνωος με τις λέξεις επανασχεδίαση και επανασχεδιασμός είναι προφανές πως μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν...
Ο τέως ευρωβουλευτής Δημητρακόπουλος μπορεί να λέει ότι έχει την εμπειρία από τη θητεία του..

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Εννέα εβδομάδες η Γράψα στο Πρώτο Θέμα!

Και ξαφνικά το People της Μαρίας Γράψα, ένθετο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα! Από αυτή την Κυριακή και για εννέα εβδομάδες -όπως μας πληροφορεί σχετικά το σάιτ της εφημερίδας- «το περιοδικό που οι διάσημοι σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται  και μοιράζονται τις προσωπικές τους στιγμές έρχεται από αυτή την Κυριακή στο σπίτι σας με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, τη μεγαλύτερη ελληνική εφημερίδα. Στο PEOPLE κάθε εβδομάδα μπορείτε να μάθετε όλα τα νέα των σταρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να διαβάσετε συναρπαστικές ιστορίες και να απολαύσετε μεγάλες αποκλειστικότητες»
Προφανώς οι ιθύνοντες της εταιρείας Οlive Μedia θέλουν να δοκιμάσουν αλλά και να προμοτάρουν..

Πανικός στον Republic 100.3 λόγω της «Ελληνικός Χρυσός»

Πρωτοφανείς αντιδράσεις προκάλεσε στους ακροατές του Republic 100.3 της Θεσσαλονίκης, η αναπαραγωγή διαφημιστικού σπoτ από τον σταθμό, για την εταιρία "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.", η οποία ως γνωστόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο των κατοίκων της Ιερισσού, λόγω των δραστηριοτήτων της στην περιοχή. Οι ακροατές κατέκλυσαν με τηλεφωνήματα και post διαμαρτυρίας στο facebook του Republic, σε σημείο που ο σταθμός διέκοψε για μια ημέρα τις εκπομπές του.
Σύμφωνα με τους ακροατές, η επίμαχη διαφήμιση παίζει και στα 4 ραδιόφωνα του ομίλου Ανδρώνη (Zoo 90.8, Metropolis 95.5, Velvet 96.8 και Republic 100.3), ενώ μερίδα τους, απειλεί μέχρι και με μποϊκοτάζ τους παραπάνω σταθμούς.
Σχετικά με τις αντιδράσεις των ακροατών οι παραγωγοί του Republic 100.3 εξέδωσαν ανακοίνωση:..

Το χαρτί αντέχει ακόμη

Ολο κλαίμε για τις εφημερίδες, όλο λέμε ότι έφτασε η ώρα να εξαφανισθούν από προσώπου γης σαν τους δεινόσαυρους (και θα μας γυρίζει ταινία ο Σπίλμπεργκ;) κι όλο αντέχει το χαρτί στην επίθεση των ηλεκτρονίων.
Θέλετε στοιχεία; Να δώσω στοιχεία! Μόλις 0,9% έπεσαν παγκοσμίως οι κυκλοφορίες των εφημερίδων μέσα στο 2012, συγκρινόμενες με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Και γι' αυτό φταίνε η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη, οι αναπτυγμένες αγορές δηλαδή, ενώ η Ασία, η Ωκεανία και η Νότια Αμερική εμφάνισαν άνοδο. Αλλά και στις αναπτυγμένες αγορές δεν είναι όλα τα μηνύματα αρνητικά. Κι αυτό γιατί οι αναγνώστες των..

Μόνο στην εκπομπή ΕΠΤΑ;

Λάβαμε email με την επιστολή την οποία έστειλαν στον πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η Βάλια Πετούρη και η Αννα Παπασωτηρίου, της εκπομπής «Επτά». Στην επιστολή αναφέρουν:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη στάση εργασίας που αναγγείλατε αιφνιδίως μόνον για το Σάββατο 8 Ιουνίου και μόνο για το διάστημα 19.00-20.00, την ώρα που μεταδίδεται η εκπομπή ΕΠΤΑ.
Και λέμε με έκπληξη γιατί στην τελευταία γενική συνέλευση των εργαζομένων- δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφασίστηκε η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και η συνέχιση του αγώνα μας με άλλες μορφές δράσεις.
Καλούμε, λοιπόν, την ηγεσία του συνδικαλιστικού μας σωματείου να μας πει με βάση ποια απόφαση εξήγγειλε την εν λόγω στάση, γιατί μας πλήττει προσωπικώς από τη στιγμή που εστιάζει, από όλο το..

Οι συσκέψεις στον Πήγασο, η σύζυγος Μπόμπολα και το μέλλον της Τρέμη

Το συζητάνε αρκετό καιρό αλλά οριστική απόφαση δεν έχει ακόμη παρθεί. Ο λόγος για την παραμονή ή όχι της Ολγας Τρέμη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, στην τελευταία συνάντηση των μετοχών του καναλιού ετέθη και το θέμα της αλλαγής του προσώπου που παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Δυο από τους μεγαλομετόχους θεωρούν ότι η Όλγα Τρέμη έχει “κλείσει” τον κύκλο της ως παρουσιάστρια του δελτίου και μάλιστα στο τραπέζι έπεσε το όνομα της Μαρίας Σαράφογλου, η οποία μάλιστα έκανε «πρόβα δελτίου» το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Αυτός ίσως είναι κι ο βασικός λόγος που το τελευταίο διάστημα η Τρέμη έχει από κοντά τις φίλες..

Θαλασσοδάνειο 2,5 εκατ. ευρώ στον Τράγκα από Βγενόπουλο

Στον κατάλογο των δημοσιογράφων που έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες, δίχως εγγυήσεις και δίχως να τα επιστρέψουν ποτέ, φιγουράρει και το όνομα του Γιώργου Τράγκα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Λαικής Τράπεζας, ο Γιώργος Τράγκας έχει πάρει δύο δάνεια συνολικού ποσού 2.392.000 ευρώ από τη Λαϊκή, του Αντρέα Βγενόπουλου για τα οποία δεν δόθηκε καμια εγγύηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, το 2012, δεν αναμένεται να αποπληρωθεί με αποτέλεσμα να χαθεί το σύνολο του ποσού.
Την ίδια ώρα πολλά ερωτηματικά προκαλεί το ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, από πέντε τράπεζες. Ένας σταθμός υπερχρεωμένος που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ρευστότητας και μάλιστα την ώρα που..

Ο Τζίγγερ αναλαμβάνει το (νέο) Star - Σε ρόλο κλειδί ο Θοδωρής Ρουσόπουλος

Πυρετός συσκέψεων στο Star, με φόντο τις διεργασίες για τη στροφή του καναλιού στην ενημέρωση. Το πρότζεκτ των αλλαγών τρέχουν κατά κύριο λόγο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (Τζίγγερ), ο Πάνος Κυριακόπουλος και ο Σταμάτης Μαλέλης. Σχετικά με τον τελευταίο αν και ακούγεται πως τον εμπιστεύεται απόλυτα ο Τζίγγερ, ουδείς αποκλείει το γεγονός να αναζητήσει άλλη επαγγελματική στέγη.
Το όλο θέμα μπερδεύεται με την έλευση Χατζηνικολάου στο κανάλι της Κηφισιάς ενώ κάποιοι επιμένουν πως καταλυτικό ρόλο στις διαδικασίες μετεξέλιξης του STAR παίζει κι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ως μυστικοσύμβουλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο πρώην υπουργός και δημοσιογράφος διατηρεί διαχρονικά άριστες σχέσεις με τους Βαρδινογιάννηδες, όπως άλλωστε..

Ο Χάρης βλέπει όραμα...

Αν μη τι άλλο ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος έχει όραμα. Είναι το ίδιο όραμα που έχουν οι πολλοί: να αλλάξει η Ελλάδα σελίδα! Κι όπως λέει η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας είναι ένα εγχείρημα που εξελίσσεται με το διακαή πόθο να συμβάλει στην πραγμάτωση του οράματος αυτού. Και προς αυτή την κατεύθυνση ο εκδότης μοιράζει μετοχές. Προς όλους. Και προς τους εργαζόμενους. Χωρίς αντάλλαγμα.  Ωστε η «Ελευθεροτυπία» να προχωρά, η «Χ.Κ. Τεγόπουλος» να εξυγιανθεί, οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι της να πληρωθούν!..
Το πιο πιθανό βέβαια από όλα αυτά είναι πως ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Και μαζί με εμάς και τους αναγνώστες της εφημερίδας προς τους οποίους απευθύνεται μέσω ενός..

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

O ροκάς Φώτης Μπόμπολας, ο Αλεξ και τα μυστήρια της Στοάς

Οποιος γνώριζε τον Φώτη Μπόμπολα πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι o «φανατικός της ροκ» είναι γιος του μεγαλύτερου εργολάβου δημοσίων έργων της χώρας. Κι αυτό γιατί ο δευτερότοκος γιος του Γιώργου Μπόμπολα ουδεμία σχέση είχε με τις κατασκευές. Αντίθετα με τον αδερφό του Λεωνίδα, ο Φώτης επέλεξε να ασχοληθεί με το χώρο της μουσικής και του θεάματος.
Εκείνη την εποχή η υπομονή του «πατριάρχη» Γιώργου Μπόμπολα δοκιμάστηκε πολλές φορές με τα «ακριβά παιχνίδια» του Φώτη που μόνο παθητικό ήταν για τις επιχειρήσεις της οικογένειας. Ο Φώτης Μπόμπολας όμως με έφεση στη μουσική και ιδιαίτερα στη ροκ μουσική επέμενε να χαλάει τα λεφτά του μπαμπά του.
Η μεγάλη του αγάπη ήταν το φημισμένο «Ρόδον» στην περιοχή του Μουσείου, όπου έφερνε γνωστούς καλλιτέχνες της εγχώριας και κυρίως της διεθνούς μουσικής σκηνής. Το «Ρόδον» ήταν..

Κάντε προσφυγή για να αυξήσετε το αφορολόγητό σας!

Νομικό όπλο για να βάλετε φραγμό στις ορέξεις Στουρνάρα και τρόικας, ενόψει της κατάθεσης των φορολογικών σας δηλώσεων και της μετέπειτα λήψης των εκκαθαριστικών της εφορίας σας δίνει αυτή την Κυριακή η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ. ∆εν βρισκόµαστε, άλλωστε, και πολύ µακριά από το οριστικό ξεδίπλωµα της επεκτατικής φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης Σαµαρά εις βάρος της τσέπης µας.
Εχετε μόλις 30 μέρες διορία από τη στιγμή που θα πάρετε στα χέρια σας το εκκαθαριστικό για να προσφύγετε στα διοικητικά δικαστήρια και να το προσβάλετε.
Το Χωνί δημοσιεύει τη φόρμα που μπορείτε να συμπληρώσετε μόνοι σας, ώστε να αποφύγετε τα..

Πώς έγινε και τι μας κοστίζει ακόμα σήμερα, το “δεύτερο” κούρεμα στα διαθέσιμα του ΕΔΟΕΑΠ

Λίγο πριν την τακτική Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικούρησης Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) της ερχόμενης Πέμπτης είναι χρήσιμο να δούμε το κατά πόσο αυτά για τα οποία είχαμε μιλήσει στην περιπετειώδη ΓΣ του περασμένου χρόνου επιβεβαιώνονται ή όχι και πόσο μας “κοστίζουν” σήμερα.
Άλλωστε το θέμα επανήλθε στο ΔΣ, σε πρόσφατη συνεδρίασή του κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2013, όπως και για την συμμετοχή ή όχι στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου..