ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μάκης Παπαγεωργίου: Η Gazprom είναι ένα μονοπωλιακό τέρας που πρέπει να αντιμετωπισθεί!..

Eνα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Καθημερινής που υπογράφουν οι Άγγελος Πετρόπουλος, Μαριάννα Κακαουνάκη και Ελένη Βαρβιτσιώτη, δείχνει όλη την γύμνια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία δίχως ίχνος αξιοπρέπειας και κυρίως δίχως συνέπεια κυλιέται, σαν τελειωμένο πρεζάκι που εκδίδεται, στα λασπόνερα των εκάστοτε ισχυρών.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανυποληψία της Ελλάδας έχουν οι πολιτικοί και οι προσωπικές τους φιλοδοξίες-τυχοδιωκτισμοί. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί τα Wikileaks αποκαλύπτουν απόρρητα τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ελληνορωσική προσέγγιση και τα εξοπλιστικά. Σ΄ένα από αυτά εμφανίζεται ο σημερινός υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου και τότε επικεφαλής..
της ΔΕΠΑ σαν παραπαίδι της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα, σε συνάντησή του με τον  αναπληρωτή βοηθό του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ (φιλότουρκο) Μάθιου Μπράιζα να του λέει: «Η Gazprom είναι ένα άπληστο, μονοπωλιακό τέρας που πρέπει να αντιμετωπιστεί!..»
Eίναι το ίδιο πρόσωπο που μόλις χθες δήλωνε ότι αγνοούσε την απόφαση των Ρώσων να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
Αυτή είναι η μοίρα της ρακένδυτης Ελλάδας: Nα επιλέγει διαχρονικά φιλογερμανούς, φιλορώσους, φιλοαμερικανούς, φιλοεβραίους, φιλογάλλους, φιλοναζί, φιλοάγγλους πολιτικούς να την κυβερνήσουν και σπάνια φιλέλληνες. Θυμήσου πότε αισθάνθηκες για τελευταία φορά περήφανος σαν Ελληνας και θα καταλάβεις τι εννοούμε. Ισως ήταν εκείνο το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν.
Διαβάστε στο Kourdistoportokali τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο οποίο εκτός από τον Μάκη Παπαγεωργίου πρωταγωνιστούν ο Σιούφας, ο Στεφάνου κι άλλα φρούτα της (τότε) εποχής.