ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Εδώ ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση»

Tι απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στον Σαμαρά

«Εδώ ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση - Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ». Και μέσω της συχνότητας του 902 (γύρω στις 10 το πρωί έπεσαν «μπάρες») μεταδίδεται το πρόγραμμα που συνεχίζουν να εκπέμπουν σε 24ωρη βάση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα απαντούν στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στο ΕΒΕΑ περί «τζουράσικ παρκ» όπου σχετικά με τις αντιδράσεις έκανε λόγο για «τους τελευταίους σπασμούς ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει». Η απάντηση των εργαζομένων στο Σαμαρά:
«Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομίλια του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.
Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;
Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν..
συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβούλων και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.
Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει.
Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.
 Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας παρασκήνιο και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ».
ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣH ΕΔΩ TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ