ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

«Στοχοποιήσατε τον Πρετεντέρη»…

είπε και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι…

Εκεί που συνιστούσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να βάλουν μυαλό, θυμήθηκε τους δημοσιογράφους. «Στοχοποιήσατε τον Πρετεντέρη», είπε ξαφνικά και τραντάχτηκε όλη αίθουσα από τα γέλια.
«Και σε μένα έχει ασκήσει κριτική πολλές φορές ο Πρετεντέρης και μερικές φορές πίστεψα πως με αδίκησε. Αλλά δε σκέφτηκα ποτέ να ζητήσω εμπάργκο».
Επ’ ευκαιρία, θυμήθηκε και τον Αδωνι. «Όπως εμπάργκο ζητήσατε και για τον Γεωργιάδη», είπε κι επειδή κατάλαβε πως κι εδώ θα έπεφτε γέλιο, το προανήγγειλε μόνος του. Γελάστε!
Είναι να μην γελάσουν οι άνθρωποι;..

Η Ντέπυ Γκολεμά δικαιώθηκε από τα δικαστήρια έναντι του Νίκου Μαστοράκη

Πολύ συγκινημένη η Ντέπυ Γκολεμά, αφιέρωσε την σημερινή δικαίωσή της από τα ελληνικά δικαστήρια στη μάνα της και σ' όλες τις άλλες μάνες- καθαρίστριες, «που αγωνίζονται στον δρόμο αυτή τη στιγμή»!
Η δικαίωση αυτή, όπως μας είπε, ήταν περισσότερο συναισθηματική παρά ηθική, μιας και είχε μάνα καθαρίστρια που με σκληρή δουλειά, μεγάλωσε και σπούδασε τέσσερα παιδιά.
Χθες στο Δικαστήριο, συζητήθηκαν τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα, που προσωρινά είχαν κερδηθεί μέσα στον 15Αυγουστο, από την πλευρά του αντιδίκου της Ντέπυς Γκολεμά, κυρίου Νίκου Μαστροράκη, όταν, τότε, η πρόεδρος είχε επιβάλλει στη δημοσιογράφο την παντοτινή σιωπή και αναφορά ακόμα και στο όνομα του ανθρώπου της τηλεόρασης και με δημόσιο λόγο και έργο Μαστοράκη. Η xθεσινή απόφαση λοιπόν, της Δικαιοσύνης εκτίμησε σαφώς, την ελευθερία του λόγου, που δεν μπορεί να αφαιρεθεί από όποιον έχει αντίλογο να τον εκφράζει!
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου αποφάσισε ότι η δημοσιογράφος Ντέπυ Γκολεμά, σαφώς μπορεί να..

Δύο δήμαρχοι έδειραν τον δημοσιογράφο Χρ. Βούζα!

Αγριος ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου Χρίστου Βούζα που δέχτηκε επίθεση λόγω ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr στην οποία είναι και διευθυντής.
Το αξιοσημείωτο της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι η επίθεση δεν προέρχεται από «αγνώστους» αλλά από εκλεγμένους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης!!! Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης και ο στενός του συνεργάτης δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλης Βαλασόπουλος εξύβρισαν, στη συνέχεια απείλησαν και στο τέλος επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές στο Χρίστο Βούζα, με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα..

Ψυχάρης και Μπόμπολας αδιαφορούν για το «μαγαζί»...

Η αποδιοργάνωση στον «Αγγελιοφόρο» και το παράπονο Μπακατσέλου για τους συνεταίρους του 

Με ακυβέρνητο σκάφος στην τρικυμία της κρίσης φαντάζει κατά τις τελευταίες ημέρες o «Αγγελιοφόρος».
To μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της Βόρειας Ελλάδας, που έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, στερείται πλέον καθημερινής διοίκησης, οργάνωσης και ελέγχου. Η μέχρι πρότινος γενική διευθύντριά του, Ιωάννα Μακρή, φέρεται να είναι απούσα, λόγω πολυήμερης άδειας, χωρίς να έχει επισήμως αντικατασταθεί, ενώ στελέχη και διοικητικοί υπάλληλοι φαίνεται να δηλώνουν επίσης απόντες από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν.
Ως  αποτέλεσμα αυτών το εκδοτικό συγκρότημα παρουσιάζει εικόνα έντονης αποδιοργάνωσης, καθώς σημαντικές αποφάσεις για την καθημερινή λειτουργία του αναβάλλονται για αργότερα, ενώ..

Οι απαιτητικοί εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ

Στην αρχή και ενώ οι Ενώσεις του Τύπου και ΜΜΕ συνέχιζαν την κινητοποίηση για να μην περάσει το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ και έλεγαν δημοσίως στα μέλη τους να μην υποβάλλουν αιτήσεις στη “Δ.Τ” και στο Υπουργείο Οικονομικών, εκείνοι -μας έγραψαν- και πήγαν να προσληφθούν στην παράγκα των Σαμαρά, Βενιζέλου με δίμηνες συμβάσεις και την υπόσχεση από τους κυβερνητικούς παράγοντες ότι σταδιακά θα …ξανατρουπώσουν ως μόνιμοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Μετά μάς έσπασαν τα νεύρα για να πιέσουμε ως σωματεία (τα οποία παρεμπιπτόντως… τα έχουνε γραμμένα) ώστε να πάρουν τις αποζημιώσεις τους γρήγορα και να βρεθεί ένας τρόπος να προτιμηθούν εκείνοι για τις μόνιμες θέσεις στη ΝΕΡΙΤ, επειδή έχουν…”προϋπηρεσία” στη Δ.Τ.
Κάνανε ότι δεν καταλάβαιναν ότι χωρίς τις δικες τους αιτήσεις και την προθυμία τους να.. 

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Υπέγραψαν με… δοκιμή οι αθλητικοί συντάκτες της ΝΕΡΙΤ!

Υπεγράφησαν στη ΝΕΡΙΤ οι πρώτες δημοσιογραφικές συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αφορούν 16 αθλητικούς συντάκτες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια με βάσει το πτυχίο , το βιογραφικό, τον χρόνο προϋπηρεσίας τους και τη… συνέντευξη σε επιτροπή, όπου βέβαια υπεισήλθαν προσωπικά κριτήρια – με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Βέβαια, παρά την υπογραφή των συμβάσεων οι συνάδελφοι ούτε διασφαλισμένοι μπορούν να νιώθουν (έστω κάποιοι από αυτούς) ούτε πρόκειται να αρχίσουν αύριο δουλειά, τουλάχιστον ως μόνιμο συντακτικό προσωπικό της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης (αρκετοί εργάζονται ήδη με δίμηνες συμβάσεις). Και αυτό γιατί:..

Τρέμη - Στραβελάκης στη διεύθυνση ειδήσεων του Mega

** Ο Νίκος Στραβελάκης αναλαμβάνει προσωρινά την ευθύνη της διεύθυνσης ειδήσεων του MEGA, στη θέση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του η οποια έγινε δεκτή.
** Για το θέμα εξεδόθη και σχετική ανακοίνωση: «Την 10.10.2014 συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και συζήτησε την αναδιοργάνωση του τηλεοπτικού σταθμού. Έγινε ομόφωνα δεκτή η παραίτηση του κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου από τη θέση του Διευθυντού Ειδήσεων και Ενημέρωσης. Ο νέος Διευθυντής Ειδήσεων θα επιλεγεί από το Δ.Σ. σε προσεχή συνεδρίαση. Ο κ. Νικόλαος Στραβελάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντού Σύνταξης και θα ασκεί προσωρινά καθήκοντα διευθυντού ειδήσεων και ενημέρωσης».
**  Αναμένεται να συγκληθεί έκτακτο ΔΣ στο Mega και η Όλγα Τρέμη να οριστεί γενική διευθύντρια ενημέρωσης και ο Νίκος Στραβελάκης διευθυντής ειδήσεων του καναλιού.
 ** Την ίδια ώρα η Εύα Αντωνοπούλου προορίζεται για το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο Mega. Λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ΣΚΑΪ για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, η Αντωνοπούλου δέχθηκε τηλεφώνημα.. 

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η συγγνώμη, η εργατική του συνείδηση και το επαναστατικό του μανιφέστο

Μετά το «μάθημα συνδικαλισμού από έναν… αριστερό διευθυντή», σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας σχετικά με τον  διευθυντή του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο» που ουτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η απεργία των τεχνικών (που διεκδικούν δεδουλευμένα δύο μηνών) είναι εκβιασμός!.. Ο Κώστας Αρβανίτης ζήτησε συγγνώμη και επ΄αυτού τοποθετείται η ΕΤΕΡ με τη νέα της ανακοίνωση:
συγγνώμη: «η συγκατάθεση, η επιείκεια που ζητάει κάποιος για να του συγχωρεθεί ένα σφάλμα που διέπραξε, μια άπρεπη ή άστοχη ενέργεια ή συμπεριφορά». Λεξικό ΑΠΘ/ «Η έκφραση της μετάνοιας κάποιου για λόγο ή πράξη του εις βάρος άλλου». Λεξικό Μπαμπινιώτη.
ειρωνεία: 1α. «περιφρονητικός ή υποτιμητικός αστεϊσμός, εμπαιγμός, χλευασμός ή σαρκασμός σε βάρος άλλου τον οποίο εκφράζει κάποιος με τη διατύπωση μιας γνώμης ή με την έκφραση ενός..

Ο Παύλος Τσίμας στο «Σκάι 100.3»

Το ωραίο ερώτημα θα ήταν αν ο δημοσιογράφος έχει μιλήσει με την πλατεία Κουμουνδούρου; Έχει; Ρητορικό το ερώτημα φυσικά...
Ξεκινάει εκπομπές το προσεχές διάστημα. Στο ραδιόφωνο του Φαλήρου θα είναι σίγουρα, το πιο πιθανό όμως είναι να συμμετάσχει και στην τηλεόραση. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που αποχώρησε από το Mega, του έκοψαν την εκπομπή του.
Τελευταίος ραδιοφωνικός σταθμός του Παύλου Τσίμα ήταν το «Βήμα 99.5». Σύντομο το πέρασμά του από τη συχνότητα, δεν στέριωσε στο καθημερινό πρόγραμμα...

Στα χέρια της Χριστίνας Ψυχάρη ο ΔΟΛ

Oι δύο Χριστίνες του κυρ Σταύρου και η πρόβα διαδοχής στη Μιχαλακοπούλου

Οι προθέσεις του Σταύρου Ψυχάρη είχαν διαφανεί από τις προηγούμενες κινήσεις του με τις αλλαγές - προσθήκες μελών της οικογενείας του στο ΔΣ του ΔΟΛ πέρυσι τέτοια εποχή. Από τότε ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, αφού βγήκε και από το Χρηματιστήριο, ετοιμάζει σταδιακά την διαδοχή του βάζοντας στο κάδρο τον γιο του (από τον πρώτο γάμο) Παναγιώτη Ψυχάρη και τη (δεύτερη) σύζυγό του Χριστίνα Π. Τσούτσουρα – Ψυχάρη. Εντυπωσιακό είναι ότι στο ΔΣ του Οργανισμού μετέχει ως μέλος και η κόρη (από τον δεύτερο γάμο) του κυρ Σταύρου, Χριστίνα Στ. Ψυχάρη!
Ετσι σήμερα εάν κάποιος αναζητήσει την «ταυτότητα» του ΔΟΛ θα δεί το ακόλουθο σχήμα:..

Ας μιλήσουμε -λοιπόν- για τον Κώστα Αρβανίτη

Εννοείται πως οι ηχολήπτες της ΕΤΕΡ έχουν δίκιο να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Πολύ περισσότερο όταν τα ζητούν από τον «105.5 Στο Κόκκινο», ένα ραδιόφωνο της Αριστεράς που πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται, τίμιο.
Για την απεργία των τεχνικών στον «105.5 Στο Κόκκινο», ο λόγος. Η απεργία προκηρύχθηκε την Τετάρτη αλλά τελικά ανεστάλη την Κυριακή το βράδυ αφού η ΕΤΕΡ (το συνδικαλιστικό τους όργανο) έλαβε διαβεβαιώσεις πως θα εξοφληθούν τα χρωστούμενα των δύο μηνών. Είχαν προλάβει βέβαια να πληρωθούν τον Αύγουστο οι τεχνικοί, έμενε μόνο ο Σεπτέμβριος. Να σημειώσουμε πως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον σταθμό ήταν απλήρωτοι, μόνο οι τεχνικοί (λόγω ισχυρού και δυναμικού σωματείου) πήραν ό,τι πήραν αφού, πρώτα, «απείλησαν» με απεργία. Και καλά έκαναν, κλάδος είναι, τα συμφέροντά τους κοιτούν.
Την απεργία αυτή θεώρησε ο Κώστας Αρβανίτης εκβιαστική κίνηση. «Εκβιασμό δεν το λες. Αλλά το..

«Μόνο 199 ευρώ»!

Ο Αδωνις πούλησε βιβλία σε Καμπουράκη - Οικονομέα!

Οχι που δεν θα πουλούσε την πραμάτεια του ο τηλεπωλητής Αδωνις...
Την ευκαιρία του να προωθήσει μια... υπερπροσφορά βιβλίων του την έδωσαν οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του Mega «Κοινωνία ώρα mega»
Ο βουλευτής της ΝΔ όχι μόνο δεν έκανε πίσω στην πρόκληση του Δημήτρη Καμπουράκη και του Γιώργου Οικονομέα που του ζήτησαν να τους μιλήσει για την ταμπλέτα «με την οποία έχει γίνει χαμός» αλλά άρχισε με το γνωστό του ύφος να παρουσιάζει τι περιέχει η ταμπλέτα, αναφέροντας τους 101 αρχαίους συγγραφείς, 50 τόμους νεοελληνικής γραμματείας κλπ κλπ
Φυσικά όλα αυτά σε άκρως προνομιακή τιμή: Μόνο 199 ευρώ! Οι δύο παρουσιαστές είτε επειδή.. 

Με τον καφετζή της"Αυριανής" στο ΔΣ θέλουν να λειτουργήσει(!) το Alter

Διαφωτιστικό και αρκούντως αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Τζήμτσου από την εκδίκαση της προσφυγής των "12" πρώην εργαζομένων του Alter που κατέθεσαν αίτημα για την επαναλειτουργία του καναλιού, ζητώντας την άρση της απόφασης πτώχευσης. Εννοείται πως δεν υπάρχει ούτε ευρώ από τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους. Τέτοιο θράσος πια;
 
Από τον Βασίλη Τζήμτσο,
  Μέλος της Επιτροπής Πιστωτών του Αλτερ / Εργασιακός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Αλτερ / Άνεργος δημοσιογράφος
«Σε ένα διαλυμένο από το σεισμό κτίριο θέλουν να επαναλειτουργήσουν το Αλτερ με Διοικητικό Συμβούλιο στενούς συνεργάτες του βασικού μετόχου Γιώργου Κουρή, μεταξύ των οποίων και του…

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η Μικρή κυρία και το Μεγάλο αφεντικό του Alpha

«Εχει κανείς τολμήσει να πει σε αυτό το κοριτσάκι ότι δεν κάνει για παρουσιάστρια;»

Η απομάκρυνση της Ζήνας Κουτσελίνη από το κανάλι του Alpha, στο οποίο ήταν διευθύντρια προγράμματος αλλά και αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Σπίτι Μου Σπιτάκι Μου», προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Μία από αυτές ήταν και η κριτική της Τίνας Μεσσαροπούλου, η οποία δε δίστασε να κατηγορήσει την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ως υπαίτια για το γεγονός αυτό.
Η τηλεκριτικός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή το μόνο "προσόν" που δείχνει να διαθέτει η Κωνσταντίνα πέρα από το γερό "δόντι" στον ALPHA είναι ο κακός της χαρακτήρας. Και γιατί είναι προσόν; Γιατί δυστυχώς στον χώρο αυτό κάθε παρουσιάστρια ή τηλεοπτική αστέρας που σέβεται τον τίτλο της οφείλει να έχει και την ανάλογη ελιτίστικη ή αλλιώς καβαλημένη.. 

O Kώστας Aρβανίτης και οι μεγαλοεργολάβοι της ενημέρωσης

 Ομοιότητες και διαφορές

Με αφορμή την ανάρτησή μας «Μάθημα συνδικαλισμού από έναν… αριστερό διευθυντή» λάβαμε από αναγνώστη μας email για τις θέσεις του Κώστα Αρβανίτη σχετικά με την απεργία της ΕΤΕΡ. Ο διευθυντής του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», ουτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η απεργία των τεχνικών(που διεκδικούν δεδουλευμένα δύο μηνών) είναι εκβιασμός!.. Διαβάστε τι γράφει το email του αναγνώστη μας:
«Κώστας Αρβανίτης. Τι ακριβώς κάνει; Που ακούστηκε να βγάζει τους ισολογισμούς της LEFT MEDIA ως επιχείρημα απέναντι σε απλήρωτους εργαζόμενους και να δίνει την ευκαιρία στον Τζήμερο  να τον γλεντάει;
Που ακούστηκε να φέρνει ως επιχείρημα τι γίνεται σε άλλους ραδιοσταθμούς των εργολάβων της ενημέρωσης προκειμένου να δικαιολογήσει το ότι οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό Κόκκινο, όπου είναι διευθυντής, είναι δύο μήνες απλήρωτοι;
Που ακούστηκε να χτυπά εργατικό σωματείο επειδή διεκδικώντας το να πληρωθούν οι εργαζόμενοι..

Πρωτογενές πλεόνασμα ρουφιάνων

Το 2008, επί της εποχής του Καραμανλή του Προγάστορα, θεσμοθετήθηκε ο τετραψήφιος αριθμός 1517, στον οποίο μπορούσες να πάρεις και να καταγγείλεις μυστικά υποθέσεις φοροδιαφυγής και φοροκλοπής. Τζίφος. Ανενεργός έμεινε ο αριθμός, μόλις 4.000 τον πήραν τα πρώτα χρόνια, μεγάλη ανυδρία, εξανέστη κι ο Μπάμπης του Σκάι και είπε επί λέξει τα εξής:
«Πότε θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση την πρόβλεψη του Μνημονίου για δημιουργία ειδικής υπηρεσίας στην οποία θα καταγγέλλεις τους γνωστούς σου για φοροδιαφυγή; Πρέπει να υπάρχει προστασία, για να μπορείς να καταγγείλεις τον γείτονά σου, τον αδερφό σου, ακόμη και τον πατέρα σου!». Επρόκειτο για λαϊκίστικη κατρακύλα, μιας και ο αγλαός Μπάμπης εξαίρεσε από τη ρουφιανιά τις μαμάδες, που συνήθως ηγούνται της φοροδιαφυγής και των εν γένει απατών.
Κάτι η προτροπή του Μπάμπη, κάτι τα λόγια του παπά, κάτι, κυρίως, η κρίση, τα τηλέφωνα πήραν πλέον φωτιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διακόσιοι άνθρωποι τηλεφωνούν κάθε μέρα στο..

Κάτι τρέχει με την Ryanair

Εγκατέλειψε στην Κέρκυρα 40 Βρετανούς τουρίστες

Εγκλωβισμένοι αλλά και... παρατημένοι στην Κέρκυρα παραμένουν από την περασμένη Κυριακή  40 Βρετανοί τουρίστες. Ολα ξεκίνησαν όταν η Ryanair ακύρωσε τις δυο προγραμματισμένες πτήσεις από το νησί των Φαιάκων προς το Μάντσεστερ και το Οσλο Ριγκ λόγω της κακοκαιρίας. Ωστόσο, αν και ο καιρός έφτιαξε δεν ναύλωσε αεροπλάνα για να μπορέσουν οι Βρετανοί να γυρίσουν σπίτια τους, αφήνοντάς τους περισσότερους από αυτούς, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν, να περιμένουν μέχρι την ερχόμενη..

Εις το όνομα της ΝΕΡΙΤ!

Εργασιακός μεσαίωνας με επονείδιστες συμβάσεις και καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και διαφάνειας

Μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ με την παράνομη απόλυση 2.650 εργαζόμενων οι τελευταίες εξελίξεις στην ΝΕΡΙΤ, έρχονται να επιβεβαιώσουν με δραματικό τρόπο τις κυβερνητικές προθέσεις: οι κρατούντες επιδιώκουν ένα μικρό αθηνοκεντρικό κανάλι μαζί με κάποια «ενοικιαζόμενα» ραδιοφωνικά προγράμματα για να υποκαταστήσουν την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας.
Στη ΝΕΡΙΤ καταπατήθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και διαφάνειας στους δήθεν διαγωνισμούς προσλήψεων, σε τέτοιο βαθμό που έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
Τώρα στο… όνομα της ΝΕΡΙΤ επιχειρείται από την Κυβέρνηση η ενσωμάτωση των δημοσιογράφων στο μηχανισμό της δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς ελευθερία της έκφρασης, δικαιώματα και Κώδικα.. 

Τέλος (και επίσημα) ο Αρης Καβατζίκης από το People

Ανέλαβε πλήρως το Hello - Εφυγε κι Τρύφωνας από το «Ε»...

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα ο Αρης Καβατζίκης για το περιοδικο People - ξέρετε εκείνος τον οποίο πέρυσι ταλαιπωρούσε ο Πέτρος Κωστόπουλος στο Μέγκα και που αποχώρησε εσπευσμένα από το Πρωινό mou.
Aυτό δείχνει η νέα ταυτότητα του περιοδικού που απέμεινε χωρίς Deputy Managing Editor (αυτό με τους βαρύγδουπους τίτλους- ιδιότητες που προσδίδουν τα lifestyle περιοδικά στους υπαλλήλους τους δεν το καταλάβαμε ποτέ).
Μετά την αποχώρηση Καβατζίκη η «ταυτότητα» του People - όπου καταργήθηκε η θέση του Deputy Managing Editor- διαμορφώθηκε ως εξής: Μanaging Editor, Σόνια Καζόνι και Assistant Managing Editors, Χριστίνα Ζάχου - Μαρίνος Βυθούλκας (αναβαθμίστηκε). Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Καβατζίκης αποχώρησε από το People, καθώς έχει αναλάβει διευθυντής σύνταξης στο γνωστό Hello της Ελενας Μακρή- Λυμπέρη, μετά την επεισοδιακή απόλυση των αδερφών Αυγερινοπούλου.
Την ίδια ώρα ταραχτήκαμε όταν διαβάσαμε την ανακοίνωση του «Ε» ότι ο Τρύφωνας Σαμαράς.. 

Πιάνουν θέσεις...

Παρατηρώ τους αρκετούς τελευταίους μήνες και με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες εβδομάδες, τις δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις αρκετών συναδέλφων μου. Είτε από τα μέσα ενημέρωσης στα οποία εργάζονται, είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που μ' εντυπωσιάζει, είναι πόσο πολλοί ξαφνικά άρχισαν να συμπαθούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πολύ μάλιστα. Υπερβολικά. Σχεδόν ύμνους πλέκουν στον Τσίπρα, σε συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος, σε ανακοινώσεις που βγάζει η Κουμουνδούρου κ.ο.κ. Αυτό σημαίνει προφανώς, πως..

Κλήθηκαν να υπογράψουν οι αθλητικοί συντάκτες της ΝΕΡΙΤ

Για την Τετάρτη και την Πέμπτη έχουν κληθεί από τη ΝΕΡΙΤ οι 15 αθλητικοί συντάκτες (ειρήσθω εν παρόδω αθλητική συντάκτρια και η κυρία Άρια Αγάτσα, με καλή μάλιστα σειρά στην 16άδα των επιτυχόντων) προκειμένου να υπογράψουν τις συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ωστόσο, τουλάχιστον έως το πρωί της Τρίτης, ουδείς (ή έστω ή περισσότεροι) ήξερε τι θα υπογράψει, δηλαδή ύψος μισθού, όρους εργασίας, υποχρεώσεις κλπ. Πέρα, βέβαια, από τον φόβο που υπάρχει ότι στις συμβάσεις δεν θα υπολογίζεται η προϋπηρεσία στην ΕΡΤ ή στον κλάδο.
Από τη 16άδα που έχει ανακοινωθεί (δείτε ΕΔΩ σε παλαιότερο δημοσίευμα των zoornalistas).. 

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ποιος θα διαλύσει το Facebook;

Υπάρχει μια διαρκής συζήτηση για τα social media και για το ποιο θα είναι το νέο κοινωνικό δίκτυο που θα εκθρονίσει το Facebook. Η συζήτηση φούντωσε ξανά με την δημιουργία του Ello, ενός νέου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Νομίζω πως ξέρω ποιο κοινωνικό δίκτυο θα γκρεμίσει το Facebook.
Πρωταθλητής και κυρίαρχος των social media θα γίνει εκείνο το κοινωνικό δίκτυο που θα αποφασίσει να μοιραστεί τα κέρδη του με τους χρήστες του.
Σήμερα, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων εργάζονται εθελοντικά για αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να πληρώνονται.
Όλα τα κέρδη πηγαίνουν στους ιδιοκτήτες των κοινωνικών δικτύων. Αυτοί που θα δημιουργήσουν ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο δεν θα είναι μονοφαγάς όπως το Facebook, και θα αντιληφθούν πως οι χρήστες του είναι, ουσιαστικά, εργαζόμενοι.. 

Κωνσταντίνα, πόσους ανθρώπους έχεις «φάει» στον Alpha;..

 - Η Κουτσελίνη δούλευε σαν σκύλα...
- Η Σπυροπούλου είναι ένα καλό νέο κορίτσι, που απλά λόγω ηλικίας έχει ανασφάλειες...

Η Ζήνα Κουτσελίνη είναι αντράκι. Λέει τα πράγματα όπως της κατεβαίνουν και είναι και πολύ έξυπνη. Επιπλέον, εκφράζεται με παρόμοιο τρόπο και φρασεολογία με τη δική μου. Κατάλαβα πέρσι από κουβέντες, ότι είχε πάρει πολύ προσωπικά την υπόθεση της Σπυροπούλου. Ασχέτως των σχέσεων που είχε (όπως λέγεται τουλάχιστον) η Σπυροπούλου με την ηγεσία του καναλιού, η Ζήνα έβλεπε σε αυτήν ένα κορίτσι που μπορούσε να εξελιχθεί τηλεοπτικά. Την πίστευε. Ξημεροβραδιαζόταν στον ALPHA για να ετοιμάσει την εκπομπή και έφτασε σε σημείο πριν δεκαπέντε μέρες να έχει πεθάνει ο αδερφός της κι αυτή να είναι στο στούντιο με τη Σπυροπούλου. Δούλευε σαν σκύλα και σαν διευθύντρια του ψυχαγωγικού, καθόλου κουρασμένη από την υπερεικοσαετή καριέρα της ως..

JOY: δεν άρεσαν τα νούμερα κι αλλάζει ώρα!

Το JOY και το JOIN US κονταροχτυπήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για δύο παρόμοιες εκπομπές, αποτέλεσμα της διάσπασης της περσινής ομάδας του JOYTV, της αποχώρησης μερικών συνεργατών και της μεταπήδησής τους στο Μεγάλο Κανάλι.
Να θυμίσουμε ότι το JoinUs της Νάνσυ Ζαμπέτογλου και των περισσότερων συντελεστών που συνέχισαν από πέρσι, στην πρεμιέρα του είχε 8,4% και 8% σε γενικό και δυναμικό κοινό, ενώ την Κυριακή σημείωσε 7,6% και 7,8% αντίστοιχα.
Το Joy της Αφροδίτης Γραμμέλη και ορισμένων συνεργατών που μεταπήδησαν στο MEGA, έπιασε το Σάββατο 10,6% και 16,4% στο σύνολο και το 15-44, ενώ την Κυριακή έπεσε αισθητά στο 9,7 και το 14,5%.
Αν και οι απόλυτοι αριθμοί μπορεί να δείχνουν σε έναν μη υποψιασμένο τηλεθεατή, πως νικητής.. 

Παρέμβαση Βαρδινογιάννη για την Τρέμη

Την ώρα που τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 και του STAR ξεπέρασαν σε νούμερα αυτά του Μega, μια συνάντηση που έγινε γνωστή μέσω διαδικτύου έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο κανάλι των εκδοτών.
Ο λόγος για τη συνάντηση που είχε την εβδομάδα που πέρασε η τηλεπαρουσιάστρια Ολγα Τρέμη με τον μεγαλομέτοχο του MEGA Βαρδή Βαρδινογιάννη. Η παρέμβαση Βαρδινογιάννη, όπως γράφει το enimerosi24, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των μετόχων να βρεθεί φόρμουλα προκειμένου η δημοσιογράφος να παραμείνει στο κανάλι παρά την παραίτηση που υπέβαλε στα μέσα Ιουλίου από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Η Ολγα Τρέμη είχε και έχει καλές σχέσεις με τους μετόχους του καναλιού (και με Βαρδινογιάννη..

O αυτοδίδακτος ηθοποιός των ερτζιανών...

Άκουσα Γιώργο Τράγκα ένα πρωί, στον «Real 97.8». Το ξέρω, δεν είναι για να πεις «συγχαρητήρια», αλλά μπόρεσα και έβγαλα μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.
Τον άκουσα να μιλάει για το «μεγάλο άνοιγμα Σαμαρά σε όλα τα δεξιά στελέχη», να λέει ότι «ο άλλος πόλος είναι το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ» και τον έκλεισα (ε, καιρός ήταν) όταν είπε την ατάκα: «Όλους τους παίρνει ο Αλέξης. Και Χρυσαυγίτες παίρνει κατευθείαν». Και επανέλαβε τη συγκεκριμένη αήθη φράση τέσσερις - πέντε φορές ώστε να εμπεδωθεί στους πολυάριθμους ακροατές του (κοίτα ποιος μιλάει για Χρυσαυγίτες, αυτός που τους έκανε αφιερώματα χωρίς αντίλογο σε τηλεοπτικές εκπομπές του).
Στην Ελλάδα των Μνημονίων και της σύγχυσης, ο Γιώργος Τράγκας έχει καταφέρει να επιβληθεί ως η αντιμνημονιακή ναυαρχίδα. Με τα τσιτάτα του περί γερμανικής κατοχής και άλλα εξόχως διεγερτικά για το κοινό του, ο δημοσιογράφος υποδύεται τον αιχμάλωτο πατριώτη με επιτυχία. Δική μου.. 

Οι «επίορκοι» να κάνουν τη δουλειά τους

Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα γήπεδα και στα δικαστήρια αναστενάζει! Ο Οκτώβριος για την Ευελπίδων θα είναι «καυτός» και γεμάτος από δίκες. Το θέμα ανέδειξε χθες η Live Sport (πάλι η Live Sport), η… αιρετική, η «απροσάρμοστη» και η ανάδελφη – χωρίς δηλαδή αδελφά μέσα, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις ή σάιτ. Όπως είχε αναδείξει πολλά άλλα, μαζί με τα οποία τη νέα φουρνιά που έβγαλε ο υπερκοριός της ΕΥΠ και η οποία δεν έτυχε ιδιαίτερης δημοσιότητας.
Η Live μάς θύμισε ότι πέρα από τρομοκρατικά σχέδια, που προφανέστατα δεν έχουν καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο, υπάρχουν από το 2011 εκκρεμότητες που, έστω και αργά, νωχελικά, βγαίνουν από την αναμονή και οδεύουν προς τα δικαστήρια. Και, ακόμα, μας θύμισε ότι υπάρχει δικαστική έρευνα, με καταγεγραμμένες – επίσημα και νόμιμα – συνομιλίες που έχουν (τουλάχιστον) πονηρούς διαλόγους. Και τις οποίες συνομιλίες.. 

Φτύνει εκεί που έγλειφε...

Δημοσιογράφοι τιμητές των πάντων, λοιδορούν τώρα δημόσιους οργανισμούς στους οποίους, όχι πολύ παλιότερα, κατείχαν θέσεις.
Πόσο εύκολα ξεχνούν οι νεοφιλελεύθεροι, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Έγραψε την Κυριακή στην Καθημερινή ο Πάσχος Μανδραβέλης ένα άρθρο για το πρόγραμμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είναι για τα μπάζα (το πρόγραμμα). Το ειρωνευότανε λοιπόν ο Πάσχος, ήταν ο τρίτος στη σειρά στην ίδια εφημερίδα που το έκανε, μετά τους Τάκη Θεοδωρόπουλο και Δημήτρη Ρηγόπουλο. Λεπτομέρεια: η εφημερίδα δεν δημοσίευσε ποτέ το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κρίνουν οι έρμοι αναγνώστες του αν είναι καλό ή κακό, δημοσίευσε μόνο την κριτική των.. 

Μάθημα συνδικαλισμού από έναν… αριστερό διευθυντή

O Kώστας Αρβανίτης και η αναίδεια της ΕΤΕΡ να θέλει τους εργαζόμενους να πληρώνονται για την εργασία που προσφέρουν

Ακούγοντας χθες το πρωί, καθόλου τυχαία είναι αλήθεια, στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» την εκπομπή του Διευθυντή του σταθμού Κώστα Αρβανίτη, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά (απλά τώρα εκφράστηκε και δημοσίως) την εμπάθειά του εναντίον της ΕΤΕΡ. Το γιατί παραμένει κάπως αινιγματικό και μυστηριώδες.
Να είναι άραγε επειδή η ΕΤΕΡ έχει την «αναίδεια» να θέλει τους εργαζόμενους τεχνικούς να πληρώνονται για την εργασία που προσφέρουν; Ή επειδή μετά τη συμπλήρωση δύο μηνών κατά τους οποίους δεν καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων αυτοί τόλμησαν να εξαγγείλουν.. 

Δεν με νοιάζει, μη σε νοιάζει οι δρόμοι που τραβάνε...

Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει την απόφαση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει στο φεστιβάλ της τον Γιώργο Μαργαρίτη

Να είσαι τώρα Αλέξης Τσίπρας, να έχεις ένα σωρό σκοτούρες, να ετοιμάζεσαι για το κοινοβουλευτικό νταβαντούρι με την ψήφο εμπιστοσύνης, να σε κατηγοράνε διάφοροι σύντροφοι για "δεξιά στροφή" και να κουβαλάς στην καμπούρα σου και τον Γιώργο Μαργαρίτη; Μάλιστα, τον Γιώργο Μαργαρίτη! Τον γνωστό τραγουδιστή, η εμφάνιση του οποίου στο Φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου άναψε φωτιές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι αντιδράσεις βροχή, καταιγίδα σας λέω. Από τις πιο light σε στυλ "Tι δουλειά είχε αυτός εκεί;", ως τις πιο heavy του τύπου "Σκυλάδικο έγινε η Αριστερά". Και δώσε καυγά και πάρε μαλλιοτράβηγμα.. 

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πάνω σε ψηλή ραχούλα...

Ολο το «ξεκατίνιασμα» στο Fb ανάμεσα σε Π. Τατσόπουλο και Ραχήλ Μακρή 

- (...) Είναι φανερό ότι γνωρίζεις από βιβλία όσα γνωρίζω εγώ από καρδιοχειρουργική. Μείνε σ' αυτά που γνωρίζεις, Ραχούλα (Μακρή). Προδότες, κρεμάλες και τα συναφή. Μη ξεμακραίνεις στα άπατα(...)
- (...) Κοιμήσου Τατσόπουλε, στον ύπνο σου δεν θα σε ενοχλούν τα ψεκαστικά των παιδικών σου χρόνων και ίσως καταφέρεις να αναδειχθείς σε νούμερο από απλό μηδενικό(...)
Τα παραπάνω είναι δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άγριο «ξεκατίνιασμα»  μεταξύ του Πέτρου Τατσόπουλου και της Ραχήλ Μακρή με πολλές «εξυπνάδες» ένθεν κακείθεν στο Facebook το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Αφορμή υπήρξε μια ανάρτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, που σχολίαζε τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα με την βουλευτή των ΑΝΕΛ.
O Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε συγκεκριμένα στο Facebook: «Εντός του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης θα έρθει εις γάμου κοινωνία με την Ραχήλ Μακρή. Ο γαμπρός θα πάρει προίκα 20 στρέμματα με ψηφοφόρους και δυο ψεκαστικά αεριωθούμενα».
Άμεσα ήρθε η απάντηση από τη Ραχήλ Μακρή, που έγραψε στο ίδιο ύφος:..

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα

Κυκλοφοριακή άνοδος για κάποια από τα κυριακάτικα φύλλα αυτή τη εβδομάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου. Το «Πρώτο Θέμα» είναι -και αυτή την Κυριακή- πρώτο σε κυκλοφορία, με 125.000 φύλλα (την προηγούμενη είχε πουλήσει 111.170). Οι υπόλοιπες  εφημερίδες πούλησαν σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις (σε παρένθεση η κυκλοφορία τους την περασμένη Κυριακή 28/9):
- «Real News»: 92.000 (80.150)
- «Εθνος»: 90.000 (92.610)
- «Βήμα»: 81.000 (83.320)
- «Εξέλιξη»: 16.000 (17.180)
- «Ελ. Τύπος»: 16.000 (19.540)
- «Δημοκρατία»: 15.000 (14.130)
- «Kontra News»: 15.000 (14.710)
- «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»: 8.000 φύλλα
Βλέπουμε ότι η Εξέλιξη του Ανδρουλιδάκη κρατήθηκε σχετικά καθώς την προηγούμενη Κυριακή..

Aνώτατο στέλεχος της Πειραιώς στον ΔΟΛ

Ραγδαίες εξελίξεις στο Mega

** Ο ΝIKOΣ Καραμούζης ανώτατο τραπεζικό στέλεχος της Πειραιώς έκανε την εμφάνιση του στο ΔΟΛ τις τελευταίες μέρες. Εγκαταστάθηκε σε ένα γραφείο και με τη συνδρομή διευθυντικού στελέχους του ΔΟΛ αναλύει τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού.
** ΡΑΓΔΑΙΕΣ είναι οι εξελίξεις στο MEGA. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκτακτη γενική συνέλευση  με θέμα την αλλαγή των μελών του ΔΣ ορίστηκε για τις 27 Οκτωβρίου 2014. Τη θέση του προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου του καναλιού διεκδικεί για τον εαυτό του ο Φώτης Μπόμπολας. Μάλιστα φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Σταύρου Ψυχάρη, με στόχο να προωθηθεί εκ νέου το θέμα της.. 

Τσίπρας: Αν ο Μπόμπολας θέλει τα ΜΜΕ του θα πρέπει να πληρώσει όλα όσα χρωστάει

«Χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ»

«Κλεμμένη Άνοιξη» λέγεται το βιβλίο που έγραψε η Σουηδή δημοσιογράφος Κάισα Εκις Έκμαν, αφού πρώτα πήρε συνεντεύξεις από Έλληνες πολιτικούς (Γ. Παπανδρέου, Αλ. Τσίπρας κλπ). Στο βιβλίο η Έκμαν δημοσιεύει τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που είχε μαζί τους, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή.
Εκεί -εκτός των άλλων- της αποκαλύπτει τι θα κάνει με τους μεγάλους επιχειρηματίες και εκδότες, όταν γίνει πρωθυπουργός. Τον ρωτάει η Εκμαν -όπως το γράφει στο βιβλίο της:
«Σε παίρνουν τηλέφωνο ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης και λένε, για παράδειγμα, Τσίπρα, όταν γίνεις πρωθυπουργός θέλω να...

Ποιοι εκλέγονται στην ΠΟΕΣΥ

Στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 κατά το 7ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για την ανάδειξη των οργάνων της Ομοσπονδίας, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ψήφισαν εκατόν σαράντα (140) σύνεδροι και βρέθηκαν εκατόν τριάντα επτά (137) έγκυρα, δύο (2) άκυρα και ένα (1) λευκό ψηφοδέλτιο. Ως εκ τούτου, το εκλογικό μέτρο είναι 12 ψήφοι.
Το αποτέλεσμα έχει ως εξής:
1ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΣΥ»
Έλαβε σαράντα επτά (47) ψήφους.
1. Κουμπιάς Δημήτριος σταυροί τριάντα ένα (31) ΕΣΗΕΑ
2. Καρράς Νίκος σταυροί είκοσι δύο (22) ΕΣΗΕΜ-Θ
3. Σπηλιοπούλου Νέλλη σταυροί είκοσι ένα (21) ΕΣΠΗΤ
4. Συνοδινός Νικόλαος σταυροί δεκαοκτώ (18) ΕΣΗΕΑ
5. Ρέτζιος Τάσος σταυροί δεκατέσσερις (14) ΕΣΗΕΜ-Θ
6. Σταθάτου Αγγελική σταυροί δεκατέσσερις (14) ΕΣΗΕΑ
7. Μποτώνης Διονύσης σταυροί δέκα (10) ΕΣΗΕΑ
8. Μοσχούλας Άγγελος σταυροί εννέα (9) ΕΣΗΕΜ-Θ
Ο συνδυασμός λαμβάνει τρεις (3) έδρες από την πρώτη κατανομή (3x12=36), και διαθέτοντας..

Αναστέλλεται η απεργία στο Κόκκινο

Μετά την καταβολή ενός εκ των δύο χρεωστούμενων μισθών σε όλους τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και την έγγραφη διαβεβαίωση της Διοίκησης του εν λόγω ραδιοσταθμού για πλήρη αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων στους τεχνικούς «μέχρι τις 15 Οκτώβρη» το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) σε έκτακτη συνεδρίασή του..

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Eτοιμοι να ξαναπηδήσουν από το καράβι...

«Ράβδος εν γωνία ...»... Μην έχετε καμία αμφιβολία: MEGA, ANT1, ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA και ο λοιπός εσμός των μέινστριμ μίντια, μαζί με τα αφεντικά τους, δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να ξαναπηδήσουν από το καράβι της συγκυβέρνησης όταν ο Σαμαράς δεν θα σώζεται πια.
Όχι ακόμη όμως. Προς στιγμήν, παίζουν τις καθυστερήσεις, όπως φάνηκε στη ΔΕΘ.
Όχι, ασφαλώς και δεν πρόβαλαν θετικά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν τον αγνόησαν, όπως συνέβη πέρσι. Τον υπολογίζουν. Προφανώς τον βλέπουν να έρχεται...

Αρχόντισσα (και πάλι) στον ΣΚΑΙ...

Τι κρύβει η απροθυμία Αλαφούζου να χαιρετήσει τον Κ. Μπογδάνο

Αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη της ιδιοκτησίας του ΣΚΑΪ στο πρόσωπο της παρουσιάστριας Σίας Κοσιώνη που εσχάτως -κυρίως λόγω της εμφάνισης της Έλλης Στάη στο Φάληρο- είχε διαταραχθεί! Το τρέιλερ του σταθμού για το νέο πρόγραμμα που ξεκινάει και τελειώνει με την Κοσιώνη, δεν αφήνει αμφιβολίες για το ποια έχει τον πρώτο λόγο στο κανάλι…
Αποκαλυπτική ήταν η ανθρωπογεωγραφία στην παρουσίαση του νέου προγράμματος του καναλιού:
- Η εξαιρετικά ολιγόλεπτη εμφάνιση του Αλέξη Παπαχελά που συζητήθηκε εντόνως, όπως και το.. 

Ποιος παρενόχλησε σεξουαλικά την αντάρτισσα Ελλη Στάη

«Κλείδωσε την πόρτα και μου την έπεσε...»
-Κατέβασε τα παντελόνια; 
«Ορμησε κι εγώ άρχισα να φωνάζω!»

«Εγώ πιστεύω ότι είμαι rebel. Επαναστάτρια. Αντάρτισσα. Είμαι πεισµατάρα. Φιλόδοξη. Βάζω στόχους και μερικές φορές τους πετυχαίνω. Οπως τώρα με την ιντερνετική εφημερίδα µου Toc, με προοπτική ιντερνετική τηλεόραση. Μια παρέμβαση με στόχο τη διαμόρφωση γνώμης. Opinion making. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μου»...
Οι παραπάνω δηλώσεις ανήκουν στην τηλεπαρουσιάστρια Ελλη Στάη και είναι από συνέντευξή της στον Δ. Δανίκα στο Πρώτο Θέμα. Η Στάη μιλάει για το ρατσιστικό σχόλιο του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρ. Παναγιωτόπουλου (την περιέγραψε στους μετόχους ως ηλικιωμένη και άρα ανίκανη για τις ειδήσεις του καναλιού), το τηλε-κρεοπωλείο της σάρκας και τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη. Δείτε τι λέει για το τελευταίο:
"Στην ‘‘Ακρόπολη’’ αυτή τη φορά. Δεν λέω, ήμουν πολύ ωραίο κορίτσι. Ο διευθυντής με κοιτάει.. 

Οι χορτάτοι του Κουρή και τo νέο δικαστήριο για το Alter

του Δημήτρη Παπαδημητρίου,
δημοσιογράφου, πρώην εργαζόμενου στον Τ/Σ ALTER

Επειδή γράφτηκαν διάφορα άσχετα, ακόμα και σε σοβαρά μέσα, για το ¨δικαστήριο του ALTER¨ της Τετάρτης 11/06/2014, και επειδή έχω παρακολουθήσει την ιστορία από κοντά καθ’ όλη την εξέλιξή της, η πραγματικότητα είναι ακριβώς η εξής:
Η εταιρία που είναι ιδιοκτήτρια του ALTER, έχει πτωχεύσει με τελεσίδικη δικαστική απόφαση και εδώ και περισσότερο από μισό χρόνο βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι πιστωτές της. Πριν από περίπου έξι μήνες, 12 πρώην εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού, με κύριο επιχείρημα ότι όσο περνάει ο καιρός χωρίς να λειτουργεί, απαξιώνεται η αξία του, κατέθεσαν στο δικαστήριο αίτηση επαναλειτουργίας του για έξι μήνες. Αιτήθηκαν μάλιστα, η διαχείριση να αποδοθεί όχι στο σύνδικο της πτώχευσης ή στους εργαζόμενους, αλλά στον οφειλέτη, δηλαδή την εταιρία, δηλαδή ουσιαστικά το Γιώργο Κουρή (ο οποίος μαζί με..