ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Εις το όνομα της ΝΕΡΙΤ!

Εργασιακός μεσαίωνας με επονείδιστες συμβάσεις και καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και διαφάνειας

Μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ με την παράνομη απόλυση 2.650 εργαζόμενων οι τελευταίες εξελίξεις στην ΝΕΡΙΤ, έρχονται να επιβεβαιώσουν με δραματικό τρόπο τις κυβερνητικές προθέσεις: οι κρατούντες επιδιώκουν ένα μικρό αθηνοκεντρικό κανάλι μαζί με κάποια «ενοικιαζόμενα» ραδιοφωνικά προγράμματα για να υποκαταστήσουν την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας.
Στη ΝΕΡΙΤ καταπατήθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και διαφάνειας στους δήθεν διαγωνισμούς προσλήψεων, σε τέτοιο βαθμό που έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
Τώρα στο… όνομα της ΝΕΡΙΤ επιχειρείται από την Κυβέρνηση η ενσωμάτωση των δημοσιογράφων στο μηχανισμό της δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς ελευθερία της έκφρασης, δικαιώματα και Κώδικα..  Δεοντολογίας και χωρίς ΣΣΕ που ρυθμίζουν τους όρους αμοιβής και τις συνθήκες εργασίας για τη δημοσιογραφική λειτουργία. Δεν εφαρμόζεται ούτε καν η «Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δυο χρόνια πριν επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα Δημόσια ΜΜΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επονείδιστες συμβάσεις και καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν και να μην υποκύψουν στον εκβιασμό.