ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Στο σκαμνί ο Αντώνης Λυμπέρης

 Χρωστάει 5 εκατ. στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ και 800.000 στους εργαζόμενους

Δεν έχει τέλος, δύο χρόνια μετά το λουκέτο στον όμιλο ΛΥΜΠΕΡΗ, η περιπέτεια των υπό ομηρία εργαζόμενων καθώς την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 έχει οριστεί, μετά από δύο προσχηματικές αναβολές της ιδιοκτησίας, η νέα μάχη του δικαστικού αγώνα τους και συγκεκριμένα η εκδίκαση της αγωγής τους για την μη καταβολή των νόμιμων και οφειλόμενων δεδουλευμένων τους. Την ίδια ημέρα έχει οριστεί και η εκδίκαση της αγωγής του ΕΤΑΠ ΜΜΕ κατά της LIBERIS PUBLICATIONS για την οφειλή ασφαλιστικών εισφορών πλέον των 5.000.000 €.
Θυμίζουμε ότι οι 200 περίπου εργαζόμενοι της «LIBERIS PUBLICATIONS», από τον Ιούλιο του 2012, βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, απολυμένοι χωρίς αποζημίωση, με οφειλόμενες αποδοχές 800.000 και πλέον €. Η συνέχεια στο «σήριαλ» των καταχρηστικών μεθοδεύσεων της ιδιοκτησίας ήταν η με αδιαφανείς διαδικασίες — μεταφορά των τεσσάρων πιο εμπορικών τίτλων της εταιρείας,..

Ο «ποντικός» του Μαξίμου και η ανησυχία Μητσοτάκη

Την ώρα που η κυβέρνηση τρομοκρατεί, μιλώντας για ενδεχόμενα αστάθειας και οικονομικής καταστροφής, φαίνεται πως το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, ζει μέσα στην ανασφάλεια. Κι αυτό γιατί ένας απλός έλεγχος ρουτίνας αποκάλυψε ότι στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξύ των οποίων κι εκείνος του πρωθυπουργού, έχει τοποθετηθεί λογισμικό παρακολούθησης.
Το σχεδόν αόρατο πρόγραμμα βρισκόταν σε φορητό υπολογιστή στενού και έμπιστου συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προωθείται για υπουργοποίηση.
Η ύπαρξη αυτού του λογισμικού κρατήθηκε μυστική, με τον μοναδικό που έδειξε σημάδια ανησυχίας, να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ερώτημα όμως είναι, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται.. 

Τα χημικά του πολέμου και η σιωπή των ΜΜΕ

Νέο συλλαλητήριο χθες στα Χανιά

Χιλιάδες πολίτες κινητοποιήθηκαν και χθες, Πέμπτη, 5/6, στα Χανιά, ενάντια στην  καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στα νερά της Μεσογείου, σε συνέχεια παγκρήτιων συγκεντρώσεων αλλά και εν πλω διαμαρτυριών, που δονούν εδώ και μήνες την Κρήτη, έχουν όμως περάσει στα ψιλά των ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το σχέδιο του Διεθνούς Οργανισμού για την Καταστροφή των Χημικών Όπλων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας πρόκειται να καταστραφεί με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω, στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής επιχείρησης που θα λάβει χώρα σε απόσταση 200 μιλίων δυτικά της Κρήτης, στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Λιβύης και Μάλτας.  Πρόκειται για μια πιλοτική μέθοδο, που θα εφαρμοστεί πρώτη φορά, καθώς κανένα.. 

Αποκαλύψεις - σοκ στη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

** Παραμονές της 11ης  Ιουνίου, στη συνέλευση του «Τιτάνια» αποκαλύφθηκε με στοιχεία ότι οι μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ,  Κεδίκογλου και Καψής, με τις χειροπέδες που έβαλαν στην ενημέρωση στο ραδιομέγαρο, βάζουν μέσα τα ταμεία ΜΜΕ τουλάχιστον 500.000 ευρώ  τον μήνα.

**  Η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και η έκθεση των ορκωτών λογιστών προκάλεσαν σοκ με τις αποκαλύψεις τους σε διαχειριστικά ζητήματα, που συνδέονται με τις οικονομικές χρήσεις προηγουμένων ετών. Ο κόσμος βγήκε στα κάγκελα μόλις άκουσε:..

O κυνικός ωχαδελφιστής και ο χομπίστας συνταξιούχος

O αναγνώστης Συμεών Παντελής «ξαναχτύπησε» και μετά το αρχιμαγειρείο των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ, μας έστειλε τη συνέχεια των αποκαλύψεων για τα όσα συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. 
Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς «ΝΕΡΙΤ»
Αχός βαρύς ακούστηκε στο ραδιομέγαρο συνεπεία των όσων γράφτηκαν για το αρχιμαγειρείο των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ. Ακούστηκαν κι απειλές κι άρχισε κι η κολοκυθιά για Εκείνον που πρόδωσε το κοινό μυστικό περί τον αρχιμάγειρα.
Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς να τους πει ότι το πρόβλημα δεν είναι Εκείνος αλλά η έλλειψη κοινής λογικής σε όλες τις αποφάσεις για τη ΝΕΡΙΤ συμπεριλαμβανομένου του εκτός ΑΣΕΠ διαγωνισμού.. 

Τα 120 ωραιότερα γκολ με την «King Bet»

Μη χάσετε στο φύλλο της Παρασκευής 5 Ιουνίου με την «King Bet» τη διπλή προσφορά!
Διπλή, μεγάλη προσφορά με την «King Bet» της Παρασκευής!
* 12 συλλεκτικά DVD, σε πολυτελή κασετίνα, με τις κορυφαίες στιγμές των Παγκοσμίων Κυπέλλων, από το 1962 μέχρι και το 2006. Τα 120 ωραιότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, οι πρωταγωνιστές, οι στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη όσων τις έζησαν και αυτές που θέλουν να γνωρίσουν οι νεότεροι.
* Μια δεύτερη εφημερίδα με το πληρέστερο αφιέρωμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 20104:
όλα όσα θέλετε και πρέπει να γνωρίζετε για τις.. 

Σε απόγνωση ο Σαμαράς - Συναντήθηκε μυστικά με τη Ντόρα!

Καταλαβαίνετε την απόγνωση και το αδιέξοδο Σαμαρά που έφτασε σε σημείο να πραγματοποιεί μυστικά ραντεβού με την θυγατέρα του Μητσοτάκη στη Μουρούζη.
Λέτε να ετοιμάζεται να την «κάνει» και να παραδώσει την διακυβέρνηση στους Μητσοτάκηδες;
Και αν όχι, τι υπουργείο άραγε σκέφτεται να δώσει στη Ντόρα;
Λέτε να της «φορτώσει» το Οικονομικών για να..

Ανάληψη ευθύνης από τον Nικόλα Βουλέλη

Εξηγήσεις στους αναγνώστες της αυτοδιαχειριζόμενης Εφημερίδας των Συντακτών για το πρωτοσέλιδο σκίτσο του Γ. Καλαϊτζή, δίνει ο διευθυντής του φύλλου της Κολοκοτρώνη. Ο Νικόλας Βουλέλης αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη από τους αναγνώστες, σε περίπτωση που τους προσέβαλε η δημοσίευση του επίμαχου σκίτσου στην πρώτη σελίδα του φύλλου της Τετάρτης. Οι zoornalistas θεωρούν περιττή την «απολογία» Βουλέλη γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι αναγνώστες της ΕφΣυν και έξυπνοι και ψαγμένοι είναι και δεν έχουν ανάγκη από εξηγήσεις... Μας κάλυψε το σημείωμα  αλλά μας "χάλασε" το ότι ο διευθυντής θεωρεί δικαιολογημένες τις «πολλές κι έντονες αντιδράσεις».Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο με την εξήγηση- συγγνώμη από τον Ν. Βουλέλη που δημοσιεύτηκε στην 3η σελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών:

Εφυγε από τους Συντάκτες ο Γιάννης Παντελάκης

Απεργία από τους απλήρωτους της Μίνωος

** Χωρίς διευθυντή συντάξεως έμεινε η Εφημερίδα των Συντακτών μετά την αποχώρηση του Γιάννη Παντελάκη. Ο καλός δημοσιογράφος παραιτήθηκε κι έφυγε από την Κολοκοτρώνη – όπως μας είπαν- για δικούς του προσωπικούς λόγους. Η θέση του διευθυντή σύνταξης -προς το παρόν- δεν έχει καλυφθεί καθώς oυδείς φαίνεται διατεθειμένος να την αναλάβει.

** Αναστέλλεται η έκδοση των περιοδικών για ipad Kool και Hope, του τηλεπαρουσιαστή Πέτρου Κωστόπουλου, όπως είχαν γράψει πρώτοι οι zoornalistas πριν από δύο εβδομάδες (εδώ). Το κλείσιμο των περιοδικών ανακοινώθηκε επίσημα χθες από την διοίκηση στους εργαζόμενους με την υπόσχεση ότι στην πρώτη ευκαιρία θα ξανακυκλοφορήσουν...

** Την κήρυξη 24ωρης απεργίας (από τις 2 μ.μ. της Πέμπτης, 5 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως.. 

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Πως διέγραψαν τον Κεδίκογλου (και) από τον ΕΔΟΕΑΠ

Βρέθηκε εκτός Οργανισμού με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

Παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο όσων επιθυμούσαν για άλλη για φορά να βάλουν
τις εντολές, που λαμβάνουν από την ΑΘΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πάνω από
την οργισμένη απόφαση του κλάδου για έναν αποδεδειγμένα ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, ο οποίος
ευθύνεται
- για το μαύρο στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου του 2013
- για τους χιλιάδες συναδέλφους μας, που έχασαν την εργασία τους
- και για την ζημιά, που προκλήθηκε ως εκ τούτου στα ασφαλιστικά μας Ταμεία,
ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ από τον ΕΔΟΕΑΠ, στις 9 το βράδυ, χτες, με απόφαση του κυρίαρχου οργάνου του ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή της Γενικής του Συνέλευσης , ο Σίμος Κεδίκογλου.
Το θέμα απασχόλησε την Γενική Συνέλευση από τις 12 το μεσημέρι και χρειάστηκε η δυναμική..

Οι αδελφές Τατά

Επειδή ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και ισονομίας, οι αδελφές Τεγοπούλου (καμία σχέση με τις αδελφές Τατά από το Λαγκαδά, που «αγαπήσαν τον Θωμά και πεθάναν στον καυγά, ποια θα πάρει τον Θωμά») μπορούν να διάγουν βίο ευχάριστο. Επίσης, ο δικηγόρος κ. Χάρης Οικονομόπουλος μπορεί να εμφανίζεται στα τηλεοπτικά πάνελ ως «εκδότης Ελευθεροτυπίας», όχι της πρώτης βέβαια που έχει κλείσει προ πολλού (της πρώτης και πραγματικής όπως ισχυρίζονται κάποιοι), αλλά αυτής, της «νέας εποχής», αυτής που κυκλοφορεί εδώ και ενάμιση χρόνο.
Η πτώχευση βέβαια της Χ. Κ. Τεγόπουλος που οδηγεί σε απόγνωση εκατοντάδες εργαζόμενους της.. 

Τι κρύβει το εσπευσμένο «κλείσιμο» της Βουλής

Θερινή αποφάσισε να κάνει τη Βουλή το Μαξίμου ρίχνοντας εσπευσμένα τίτλους τέλους στις εργασίες της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνει τους εξής στόχους:
- Παραμπέμπονται στις καλένδες κρίσιμες υποθέσεις όπως η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη για το βίντεο Μπαλτάκου και αυτή κατά του υπουργού Γ. Μιχελάκη για χρηματισμό.
- Παραγράφονται πλέον όλες οι τυχόν ποινικές ευθύνες των μελών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, είτε έχουν έρθει με τη μορφή δικογραφίας στη Βουλή είτε όχι.
- Προωθείται η ψήφιση από τα θερινά τμήματα σημαντικών νομοθετημάτων με ελεγχόμενη πλειοψηφία χωρίς «διαφωνούντες», όπως το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ και τον αιγιαλό.
- Ο πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει απερίσπαστος στον εξαγγελθέντα ανασχηματισμό,..

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ο Κασιδιάρης μηνύει τον Μιχάλη Ιγνατίου

Μήνυση κατά του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου θα υποβάλει, όπως ανακοίνωσε, ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαιτίας των όσων δημοσίευσε κατά της Χρυσής Αυγής.
Σε απάντησή του ο Μ. Ιγνατίου έγραψε τα εξής:
«Ο αξιότιμος κύριος Κασιδιάρης δήλωσε στην εκπομπή “ΜΑΚΕΛΕΙΟ4″ του Στέφανου Χίου τα εξής:
“Πράγματι έχω λάβει ενημέρωση απο τις  αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ότι πρέπει να έχω το νου μου. Δεν έχω αστυνομική φύλαξη ούτε άδεια οπλοφορίας απλά μου είπανε ότι θα επιτηρούν την οικία μου και το γραφείο ου. Ο κ. Ιγνατίου ασφαλώς θα μηνυθεί για προτροπή σε διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος. Αμφιβάλω βέβαια αν θα βρούμε ποτέ το δίκιο μας σε αυτή τη χώρα…”
Ο αξιότιμος κύριος Κασιδιάρης με συνέδεσε εμμέσως και με τις δολοφονίες των δύο οπαδών της.. Χ.Α., που έγιναν στο Νέο Ηράκλειο, έξω από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης. Βεβαίως δεν είπε λέξη για τις απειλές της Χ.Α. εναντίον μου…
Αυτό που έχω να πω μόνο είναι ότι θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δίκη…
Μιχάλης Ιγνατίου»
- από το Ποντίκι

Tο βαθύ λαρύγγι της τρόικας...

...Έλληνας δημοσιογράφος με 13 γράμματα

Στεγάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό, κρυφακούει συναδέλφους του που συνήθως έχουν καλύτερο ρεπορτάζ από τον ίδιο (για τα οικονομικά, φορολογικά, εργασιακά) και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας στην Ελλάδα. Μέλημά του να τους ενημερώνει για τις προθέσεις ή ακόμη και τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης – ειδικά, όταν «σχεδιάζει» μέτρα ελάφρυνσης σε κατηγορίες πολιτών που έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση. Προσόν του η ταχύτητα, η εχεμύθεια και οι λεπτομερείς..

«Μη με ακουμπήσει κανείς!»...

Αθλιότητες, ύβρεις και προκλήσεις των χρυσαυγιτών στη Βουλή

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Βουλή όταν ομάδα ναζιστών αποτελούμενη από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, υπαλλήλους τους στα βουλευτικά γραφεία, συγγενείς και «φίλους» που κατάφεραν να πάρουν άδειες εισόδου, μετέτρεψαν τους διαδρόμους του κοινοβουλίου σε εξέδρα γηπέδου με συνεχείς προκλήσεις, χυδαίες ύβρεις και φασιστικά συνθήματα .
Ο όχλος των ναζιστών προσπάθησε να μετατρέψει  την διαδικασία των αιτήσεων άρσης ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού σε επικοινωνιακό σόου παρά το γεγονός ότι τόσο το προεδρείο όσο και οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων απέφυγαν να απαντήσουν στις αθλιότητες.
Χαρακτηριστικά όταν ο προεδρεύων Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον Παππά να ανακαλέσει την..

Το αρχιμαγειρείο των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Στις 14 Ιανουαρίου 2014 δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια οι δύο προκηρύξεις για την πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ στη ΝΕΡΙΤ 132 δημοσιογράφων και 224 σε θέσεις καλλιτεχνικών ειδικοτήτων. Σύνολο 356 θέσεις.
Στις 4 Μαρτίου 2014 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ ο προσωρινός πίνακας κατάταξης βάσει των στοιχείων που είχαν δηλώσει οι υποψήφιοι και τα οποία επιβεβαιώθηκαν από τα έγγραφα που είχαν υποβάλλει με την αίτησή τους. Από την επόμενη και για κάποιες μέρες υποβάλλονταν ενστάσεις όπως προέβλεπαν οι κανόνες του διαγωνισμού και μετά το ΧΑΟΣ. Οτιδήποτε προέβλεπε η διαδικασία από κει κι έπειτα απλά ΔΕΝ έγινε.
Γιατί;
Γιατί έτσι ήθελαν οι κ.κ. Βασίλης Θωμόπουλος, γενικός διευθυντής περιεχομένου και ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Προκοπάκης και τους οποίους απολύτως κάλυπτε ο τότε πολιτικός τους προϊστάμενος, Παντελής Καψής.
Γιατί δεν ήθελαν; Το έλεγαν ανοιχτά. Όχι μόνο στους εργαζόμενους της τότε ΔΤ αλλά και σε όποιον από τους υποψηφίους μεταξύ των 356 έκλεινε ραντεβού μαζί τους και τους έβλεπε στα γραφεία..

Πανηγυρισμοί πάνω στα συντρίμμια ενός ολόκληρου κλάδου

H πλειοψηφία των ψηφισάντων μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ στις εκλογές της 3ης Ιουνίου 2014, δεν υποστήριξε την κεντρική ιδέα-αίτημα του Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων για μια ισχυρή και μαχητική Ένωση Συντακτών. Την θέλουν προφανώς, ανίσχυρη και πλαδαρή. Το αποτέλεσμα για το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ δίνει 5 έδρες στους κληρονόμους της απερχόμενης διοίκησης, 3 έδρες στο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων και μία έδρα στην παράταξη Ασπροπούλη. Με λίγα λόγια, καλείται να σχηματίσει διοίκηση η ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ομάδα (με μικροαλλαγές προσώπων) που είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά του κλάδου των δημοσιογράφων και την εικόνα καταστροφής.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που αποφάσισαν να στηρίξουν την απερχόμενη (και... επερχόμενη) διοίκηση η οποία:
- «κατάπιε» εκατοντάδες απολύσεις χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει αποτελεσματικά στις..

Όχι στο “σιωπηρό σχέδιο” μνημονιακής ενσωμάτωσης του ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κοινή δήλωση της Πόπης Χριστοδουλίδου (Πρόεδρος του ΤΥΠ) και του Γιάννη Αγγέλη (μέλος του ΤΥΠ)  ενόψει και της σημερινής γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, στις 12.00 το μεσημέρι στο Τιτάνια: 
 
Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν σώζεται με μνημόνια και... ασπιρίνες – θέλει αγώνα για ανατροπή!
Οι επόμενοι 6 – 7 μήνες θα είναι καθοριστικοί, όπως για το σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος στην χώρα, έτσι και για τον ΕΔΟΕΑΠ. Η διαπραγμάτευση της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους θα βάλει και πάλι στην προκρούστεια κλίνη τα Ταμεία, καθώς στο “δημόσιο” χρέος που ετοιμάζονται να αναδιαρθρώσουν δεν υπολογίζουν μόνο τα 320 δισ. ευρώ του κρατικού χρέους, αλλά και τα εν δυνάμη ελλείμματα των Ταμείων τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Αυτό από μόνο του προδικάζει ένα νέο κύκλο σφαγής στο ασφαλιστικό σύστημα, που θα οδηγεί.. 

Τα έβγαλε τα λεφτά του ο Καζαντζάκης...


Τα συγγραφικά δικαιώματα για τα βιβλία του Καζαντζάκη που έβαλε ένθετα το «Έθνος» κόστισαν στην εφημερίδα γύρω στο 1.000.000 ευρώ! Τα λεφτά πρέπει να βγήκαν, γιατί με την προσφορά του έργου του Καζαντζάκη η κυκλοφορία πήγε δυόμισι φορές πάνω. Από 70.000 φύλλα που ήταν περίπου ο μέσος όρος κυκλοφορίας του κυριακάτικου φύλλου εκτινάχθηκε στα 170.000.
Αντίθετα, δεν πήγε καλά η προσφορά των Αρχείων του Γενικού Επιτελείου Στρατού στο..

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

«Βεντέτα» Σταύρου Θεοδωράκη - Δημήτρη Μητρόπουλου

Ιδού «πως χτίζονται οι μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες»

Mε μια άκρως ειρωνική απάντηση ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι του επιτίθεται κατά των διευθυντών του Βήματος και των Νέων, Α. Καρακούση και Δ. Μητρόπουλου αντίστοιχα με αφορμή τα δημοσιέυματα περί συνωστισμού  στην έξοδο καθηγητών από το κόμμα . Με μια ανάρτηση στο facebook του κόμματος και με τίτλο «Πώς χτίζονται οι μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες» ο Θεοδωράκης επιτίθεται στον παλιό του συνάδελφο και νέο διευθυντή των Νέων, Δημήτρη Μητρόπουλο με αφορμή την προβολή των απόψεων ενός πικραμένου συνεργάτη -εθελοντή του  Ποταμιού...
Κάποιοι κάνουν λόγο για βεντέτα ανάμεσα στον παλιό δημοσιογράφο των Νέων και ιδρυτή του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και τον παλιό αρθογράφο των ΝΕΩΝ και νυν διευθυντή της εφημερίδας, Δημήτρη Μητρόπουλο. (Οι σχέσεις του Στ. Θεοδωράκη με τον παλιό διευθυντή..

Στάση εργασίας για τη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ στο Τιτάνια

Tρίωρη στάση εργασίας κήρυξαν ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ ενόψει της Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ.
Οι Ενώσεις υπενθυμίζουν ότι αύριο, Τετάρτη, 4 Ιουνίου, στις 12 μ. έχει προσκληθεί η τρίτη ΤακτικήΓενική Συνέλευση των μετόχων-μελών του ΕΔΟΕΑΠ στο Ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ” (Πανεπιστημίου 52), με απαιτούμενο αριθμό παρόντων για την επίτευξη απαρτίας το 1/10 επί του συνόλου των μετόχων-μελών του Οργανισμού .
Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης και προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή όλων , τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ κηρύσσουν 3ωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα, Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014, από τις 12 μ. έως..

Ο Ψυχάρης επιμένει στις απολύσεις - Νέα απεργία στον «Βήμα fm»

Νέα 24ωρη απεργία στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» για τις παράνομες κι εκδικητικές απολύσεις - ανάμεσά τους και των δημοσιογράφων Κατερίνας Κουτσελάκη και Παναγιώτη Δρίβα (τ. εκπρόσωπος των εργαζομένων στον σταθμό). Και οι δύο απολυμένοι επανειλημμένα είχαν αρνηθεί την υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Η εργοδοσία του ΔΟΛ εμμένει στις απολύσεις παρά την προειδοποιητική απεργία. Ετσι τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α , της Ε.Π.Η.Ε.Α . και της Ε.Τ.Ε.Ρ.  αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας  από τις 4 μ.μ. της Τρίτης, 3 Ιουνίου έως τις 4 μ.μ. της Τετάρτης, 4 Ιουνίου 2014 για όλους τους..

Ψάρια στο Ποτάμι...

Φρένο στον «αέρα ανανέωσης» του πολιτικού σκηνικού, που υποστηρίζει ότι φέρνει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, βάζει ο Γενικός Συντονιστής Μελών και Εθελοντών του κόμματος Δημήτρης Παπαδημητριάδης. Με άρθρο του στην ιστοσελίδα που διατηρεί, αφήνει αιχμές για το Ποτάμι, τις προσωπικές φιλοδοξίες των στελεχών του, ακόμη και για τον πραγματικό αριθμό των μελών του κόμματος.
«Για τα ψάρια γνωρίζω τρία πράγματα: Έχουν βραχεία μνήμη. Στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν. Υπάρχουν ψάρια σαρκοβόρα. Κολυμπώντας στο δικό μας ποτάμι, ομολογώ ότι συνάντησα και τα τρία είδη» αναφέρει στο κείμενό του.
«Στη διάρκεια της προεκλογικής προετοιμασίας ο ενθουσιασμός μας συγκρούστηκε, δυστυχώς, όχι μόνο με τη δύναμη της αδράνειας, αλλά πολύ περισσότερο με τις προσωπικές φιλοδοξίες..

Εκλογές στην ΕΣΗΕΜΘ: Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων

 Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική Ενότητα, Δημοσιογράφοι από την Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και άλλοι συντάκτες από διαφορετικά Μέσα)

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για μια ΙΣΧΥΡΗ και ΜΑΧΗΤΙΚΗ Ένωση ΟΛΩΝ των Συντακτών!
Ψηφίζουμε “ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ”
Εμείς οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε την πρωτοφανή άγρια ληστρική επίθεση σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας. Μαζικές απολύσεις, γενίκευση των περικοπών, συνεχώς διευρυνόμενη αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, καταστρατήγηση-κατάργηση των ΣΣΕ, εφαρμογή ατομικών συμβάσεων, τρομοκρατία, εκβιασμοί, εργασιακές συνθήκες «γαλέρας» και καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, συνθέτουν το.. 

Η Ελευθεροτυπία και το σκάνδαλο με τις αδερφές Τεγοπούλου

Μια διδακτική πτώχευση
H είδηση που δημοσιοποιήθηκε χθες, έλεγε πως «η Χ.Κ.Τεγόπουλος κηρύχθηκε σε πτώχευση». Τέτοιες ειδήσεις, με πτωχεύσεις μικρών ή μεγάλων επιχειρήσεων, υπάρχουν πολλές τα τελευταία χρόνια. Πάρα πολλές. Η συχνότητα αυτή, η επανάληψη δηλαδή μιας είδησης που απλά καθε φορά αλλάζει το υποκείμενό της, δεν αγγίζει πολλούς. Μια είδηση που επαναλαμβάνεται με παραλλαγή μειώνει τη δύναμή της. Κάποια στιγμή μάλιστα, παύει να είναι είδηση. Αν κάποιος εξαιρέσει τους ίδιους τους εργαζόμενους των πτωχευμένων επιχειρήσεων που μπαίνουν αφενός στην ανεργία, αφετέρου σε μια ατέρμονη και συνήθως ατελέσφορη πτωχευτική διαδικασία, τέτοιες ειδήσεις δεν «συγκινούν» πολλούς.
Η περίπτωση της «Χ.Κ.Τεγόπουλος», ωστόσο, ειναι ιδιόμορφη. Εξέδιδε την «Ελευθεροτυπία», ένα άλλοτε πανίσχυρο μέσο ενημέρωσης. Και για πρώτη φορά, δημοσιογράφοι που ως τώρα..

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ο Φυντανίδης, το «ΕpsilonTV» και οι φήμες περί πώλησής του

Πως απαντάει η εταιρεία και τι σχεδιάζει για τη νέα σεζόν

Διαψεύδονται τα περί ενδεχόμενης πώλησης του πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού «ΕpsilonTV» (πρώην 902 του ΚΚΕ). Η εταιρεία «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια του καναλιού και στην οποία ο ιστορικός διευθυντής της παλιάς «Ελευθεροτυπίας», Σεραφείμ Φυντανίδης, εμφανίζεται  να κατέχει το σύνολο σχεδόν των μετοχών, έβγαλε σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία  αναφέρει:
"Επειδή το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ασαφείς, ανούσιες και ανυπόστατες φήμες και..

Πτώχευσε η Χ.Κ. Τεγόπουλος - Ερχονται πλειστηριασμοί ακινήτων

Οι επιπτώσεις στην έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» - Τι λέει ο εκδότης Οικονομόπουλος (Video -UPD)

Μετά από σχετικό αίτημα πιστωτών η X.K. Τεγόπουλος κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης. Το αίτημα των πιστωτών (εργαζόμενοι, προμηθευτές κ.α.) έγινε προκειμένου να λάβουν μέρος των όσων τους οφείλονται, από επικείμενους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων της  X.K. Τεγόπουλος.
Στην ιδιοκτησία της εταιρείας βρίσκονται το ακίνητο στην οδό Μίνωος, καθώς και οικόπεδα και κτιριακές εγκαταστάσεις στο Κορωπί. Σε πλειστηριασμό έχουν βγει μεχρι σήμερα, μόνο δύο μηχανές στις εγκαταστάσεις στο Κορωπί.
Η Χ.Κ. Τεγόπουλος έχει στην ιδιοκτησία της το σήμα της «Ελευθεροτυπίας» αλλά η εφημερίδα εκδίδεται (διοίκηση και διαχείριση έκδοσης) από την εταιρεία Τρίτη Οψη Α.Ε. Είναι άγνωστο αν η..

Εκδικητικές απολύσεις και απεργία στον "Βήμα FM"

Προειδοποιητική απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» καταγγέλλοντας ως παράνομες, άδικες και εκδικητικές τις απολύσεις των δημοσιογράφων Κατερίνας Κουτσελάκη και Παναγιώτη Δρίβα (τ. εκπρόσωπος των εργαζομένων στον "ΒΗΜΑ FM").
Και οι δύο απολυμένοι επανειλημμένα αρνήθηκαν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, με την ΕΣΗΕΑ να κάνει λόγο για  αναλγησία της εργοδοσίας και να δηλώνει ότι θα περιφρουρήσει, με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, το δικαίωμα στην εργασία.
Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε προειδοποιητική απεργία από τις 4 μ.μ. της Δευτέρας, 2 Ιουνίου έως τις.. 

Το ταξί

Γενικά, δεν πολυχρησιμοποιώ τα ταξί. Για τις μετακινήσεις μου προτιμώ τα πλοία γιατί σε παίρνουν μακριά από την Αθήνα και σε πάνε σε κάτι όμορφα μέρη που έχουν θάλασσα γύρω-γύρω και τα λένε νησιά. Αλλά το τελευταίο διάστημα, λόγω δουλειάς, έχω μετακινηθεί αρκετές φορές με ταξί.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι οδηγοί των ταξί είναι μια ειδική φυλή που έχει, βέβαια, και πολλές εξαιρέσεις. Δηλαδή, ανθρώπους από άλλες φυλές.
Πάντως, από την προσωπική μου εμπειρία, διαπίστωσα πως το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στους οδηγούς ταξί είναι υψηλό. Πρέπει να είναι στα επίπεδα των αστυνομικών.
Έμπαινα στο ταξί και, μετά από λίγο, ο ταξιτζής –πρώην νεοδημοκράτης ή πασόκος- ξεκινούσε να..

Oταν ο Ψυχάρης φόρεσε την κόκκινη γραβάτα...

...και τρέλανε το Da Capo και τους βιομήχανους

Πολύ συζήτηση τώρα τελευταία για διευθυντές εφημερίδων και θα ήθελα να εκφράσω μια απορία. Είδα στο πρωτοσέλιδο των «Νέων» την περασμένη Πέμπτη μεγάλο θέμα «Βουτιά στη βίλα και στα μυστικά του Ιόλα».
Και ρωτάω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό: Υπάρχει ένας έστω χριστιανός κάτω των 50 ετών που ενδιαφέρεται για τα μυστικά, τη βίλα και τον Ιόλα τον ίδιο εν τέλει; Γιατί αν υπάρχει, να μου τον δείξετε να τον παρασημοφορήσω!
ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, το μήνυμα των ημερών το έστειλε την περασμένη Πέμπτη (μία ημέρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα-ΣΕΒ) ο Σταύρος Ψυχάρης. Εμφανίστηκε με κόκκινη, κατακόκκινη γραβάτα στο Da Capo. Θέλετε κι άλλο δηλαδή,..

O Δημοσιογράφος, το βίντεο και η «προειδοποίηση»...

Όπως φαίνεται, δεν είμαι καλός δημοσιογράφος. Το υποπτευόμουν, τώρα είμαι σίγουρος. Σάββατο μεσημέρι βρέθηκα με δυο-τρεις συναδέλφους από τα χείλη των οποίων έμαθα πως ένας «Δημοσιογράφος» (με Δ κεφαλαίο, όχι σαν κι εμένα), γνωστός και διάσημος, έχει στα χέρια του ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου όπου εμφανίζεται και ένας πολιτικός. Όλη η παρέα το γνώριζε ημέρες τώρα, εγώ όχι. Και μάλλον με αντιμετώπισαν και με περίσσεια δόση ειρωνείας για το μέγεθος της άγνοιάς μου.
Η παρέα γνώριζε και λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του βίντεο, γνώριζε ποιος είναι ο πολιτικός και γνώριζε ακόμα πως ο Δημοσιογράφος προειδοποιεί ότι θα προβάλλει το βίντεο το επόμενο διάστημα. Προφανώς το κρατάει για να κάνει... διασταύρωση της φοβερής αυτής είδησης, η οποία μου έλεγαν πως αν έβγαινε στον αέρα προεκλογικά, θα αλλαζε και.. 

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

«Καλά ο Καψής δεν ήταν που σε έδιωξε από τα ΝΕΑ;»...

Παντελεήμων ο άξιος
** Σάββατο απόγευμα στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου έξω από την Τρίπολη:
Η ταλαιπωρημένη γιαγιά πλησιάζει τα ανεψούδι της από την Αθήνα και με τρόπο του δίνει να διαβάσει ένα ψηφοδέλτιο.
- Μόνο με ένα σταυρό γιαγιά; την ρωτάει αυτός
- Με σταυρό σε κάποιον Παντελή. Έτσι μου το δώκανε παιδί μου. Σάματις βλέπω η καψερή…Έχω όμως κι άλλο ένα το ίδιο άμα θες…
** Κυριακή πρωί στη μακρινή Πέλλα στους πρόποδες του βουνού ο δικαστικός αντιπρόσωπος – δικηγόρος από τον Πειραιά, βγαίνει στην πόρτα για να ψηφίσει ένας παππούς. Είναι μέσα στο..

Που πήγαν οι υψηλοί μισθοί και τα κορυφαία ονόματα;

Κρίσιμες αποφάσεις για την SportDay

Η αναταραχή στον αθλητικό Τύπο (φυσικά και όχι μόνο!) μεγαλώνει. Μετά τον «Πρωταθλητή» που πέρασε από τη φάση της περικοπής μισθών σε ποσοστό 60% και τους αναπόφευκτους κλυδωνισμούς, ήρθε η σειρά της SportDay για να ανέβει η ένταση. Oι Ενώσεις του Τύπου κήρυξαν για τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου, στάση εργασίας στην εφημερίδα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνέλευση των εργαζομένων για να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις.
Η SportDay από την πιο… large εφημερίδα του χώρου (υψηλοί μισθοί, κορυφαία ονόματα, ρεπόρτερ πρώτης γραμμής, ενισχυμένες πολλές θέσεις ακόμα και με υπεράριθμους, δυνατά ένθετα κλπ), έχει φτάσει σε σημείο ακραίας λιτότητας ενώ συχνά δουλεύει σε κάποια τμήματα με μεγάλες.. 

O Σκαρμούτσος δεν ταιριάζει στο Mega...

Η ασυμφωνία... χαρακτήρων, φέρεται ως η αιτία του «διαζυγίου» του ΜEGA με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Οι δυο πλευρές διαφωνούσαν σε πολλά θέματα – κυρίως οικονομικά, με αποτέλεσμα να μην συνεχιστεί η συνεργασία τους την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Έτσι ο γνωστός σεφ ξεκίνησε νέο κύκλο συζητήσεων προς αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης και προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να συζητά με την ΝΕΡΙΤ, αλλά και με τον ALPHA, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την εκπομπή του «Χωρίς συνταγή» σε έναν από τους δύο σταθμούς.
Η αποχώρηση όμως του Δημήτρη Σκαρμούτσου με το MEGA, ανέδειξε «βασιλιά» στην...

Στα 225.000 ευρώ η αμοιβή για τον μάνατζερ του Mega

** Με ανώτατο όριο τα 255 χιλιάδες ευρώ θα κυμανθεί η αμοιβή του Θανάση Ανδρέουλη στο (ζημιογόνο) Mega για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Το ποσό αυτό υπολείπεται κατά πολύ των ετήσιων αποδοχών του Ηλία Τσίγκα, την εποχή προ του ΔΝΤ και αν είναι σχεδόν 4πλασια από την αμοιβή του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ.
** Με το μικτό ποσό των 5.856 ευρώ αμειβόταν ο Λάμπης Ταγματάρχης ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έχοντας στην εποπτεία του μεγαλύτερο αριθμό τηλεοπτικών και..

Ακόμη κι η Ακρόπολη γερνάει. Η Ελλη Στάη, ποτέ!

Τα αποτελέσματα όσων μας έμαθε η ΤV - Η πρόσφατη γεύση τής σεζόν που κλείνει

Πάει κι αυτή η σεζόν, τη χάψαμε! Οπου να 'ναι κατεβάζει ρολά και τα κατεβάζει και υποχρεωτικά. Αρχίζει Μουντιάλ και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως όλοι και όλες γνωρίζουμε, αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Ως την ώρα που θα αρχίσουν οι παικταράδες να κλοτσάνε τη στρογγυλή θεά, ας κάνουμε κι εμείς ένα μίνι απολογισμό των τελευταίων εβδομάδων στη μικρή οθόνη. Κι ας θυμηθούμε όσας μας έμαθε η TV:
* Μια Ρούλα δεν φέρνει την Ανοιξη. Ούτε καν μια Ζέτα.
* Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν και τα πρωινάδικα. Από το συγχωρεμένο τον Ασλάνη που τους αγαπούσε όλους, περάσαμε στη Σάσα Σταμάτη που μισεί τους πάντες.
* Καλύτερα σώγαμπρος παρά υποψήφιος εκτός ΑΣΕΠ για τη ΝΕΡΙΤ.
* Τη Χρυσή Αυγή πολλοί εμίσησαν. Ο Γιώργος Λιάγκας ακόμα το σκέπτεται.
* Οταν η Ολγα Τρέμη καλεί τον Χατζηνικολάου για να τον συγχαρεί, το παίρνει απόφαση ο Νίτσε να..

New media, old media: πόλεμος ή συνύπαρξη;


Ο δημοσιογράφος και τεχνικός υπεύθυνος του ιστοχώρου της «Αυγής», Μιχάλης Παναγιωτάκης, απαντά στις 3 ερωτήσεις της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας:
- New media, old media: πόλεμος ή συνύπαρξη;
 Συνύπαρξη σε ένα νέο «οικοσύστημα» πληροφορίας. Με αναγκαστικό μετασχηματισμό των παλιών. Σε κάποιο βαθμό και συγχώνευση. Οσα παλιά δεν αλλάξουν θα εξαφανιστούν.
- Τα social media σάς ιντριγκάρουν;
Είναι κυρίαρχο μέρος της δημόσιας σφαίρας. Εχουν αναγκαστικό ενδιαφέρον, με την έννοια πως αποτελούν βασικό κομμάτι ενημέρωσης και.. 

Παροπλισμένοι Μαραγκουδάκη και Μαλέλης στον ΣΚΑΪ

Με ρόλο στις συσκέψεις ο Μπάμπης Παπαδημητρίου!

Σιγή ιχθύος στον ΣΚΑΙ -με ελάχιστες εξαιρέσεις- για το πρόγραμμα της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν. Ο Μάιος έφυγε και κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πώς θα πορευτεί ο σταθμός από τον Σεπτέμβριο… Το μόνο βέβαιο είναι ότι τον σχεδιασμό έχει αναλάβει, προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος με τη στενή συνεργάτη του και οικονομική διευθύντρια του σταθμού, Ευαγγελία Κουτσαυτάκη!
Μοιραία αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο ρόλος της διευθύντριας προγράμματος, που ακούει στο όνομα Άλκηστις Μαραγκουδάκη, είναι διακοσμητικός αφού είναι απούσα από όλες τις σχετικές συσκέψεις! Αντίστοιχα και ο ρόλος του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, Σταμάτη Μαλέλη είναι..

Οταν οι αναγνώστες αγόραζαν τα ΝΕΑ

Hρώδειο 1978: Λαμπράκης, Αϊδίνης, Καραπαναγιώτης, Ψυχάρης
Από τον Λέοντα στον «Δημητράκη» 
 
Mπορεί ο αείμνηστος Λέων Καραπαναγιώτης να μην άντεχε το ποτό και το ξενύχτι μετά το «κλείσιμο» του φύλλου και να έπαιρνε και κανα υπνάκο στο καναπεδάκι στο μπαρ του Φωτη στο Κολωνάκι. Μπορεί να ήταν φίλος του Ανδρέα (Παπανδρέου), «στραβόξυλο» και φωνακλάς αλλά όσοι είχαν δουλέψει μαζί του τον θεωρούσαν δίκαιο και σοβαρό διευθυντή. Πάνω από όλα όμως τον θεωρούσαν δημοσιογράφο που σιχαινόταν τις δημόσιες σχέσεις και τους γλείφτες υπουργούς. Επι ημερών του η εφημερίδα Τα Νέα (ο Καραπαναγιώτης ανέλαβε την διεύθυνση το 1982) ήταν σημείο αναφοράς για την ενημέρωση και τους ανθρωπους των ΜΜΕ αλλά κυρίως για τους αναγνώστες ενώ η κυκλοφορια της ήταν πολλαπλάσια και δεν αυτό δεν έχει να..

«Ψάχνεται» να βολευτεί πάλι ο Καψής!

Μετά την αποτυχία του στην Ευρωβουλή

Ο Παντελής Καψής ήταν ένα από τα φαβορί για την Ευρωβουλή ωστόσο ο κόσμος αποφάσισε να επιλέξει την Εύα Καϊλή και τον Νίκο Ανδρουλάκη αφήνοντας στην απέξω τον πρώην υφυπουργό. Ο γνωστός δημοσιογράφος ωστόσο δεν το βάζει κάτω και ψάχνει τον επόμενο σταθμό του στην πολιτική. Είναι μάλιστα ένα από τα ονόματα που ακούγονται από το ΠΑΣΟΚ για την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό, ως μία επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου. (parapolitika.gr)
Ελέγχονται ως ανακριβείς οι πληροφορίες που θέλουν τον Καψή να αναλαμβάνει..

Ο Mikeius και το τέλος της εργασίας

Οταν χίπστερ ιντερνετικοί αστέρες σε (προ)καλούν να δουλέψεις δωρεάν

Έχεις ταλέντο στην γραφιστική και στο Photoshop; Έισαι άνεργος; Την βρίσκεις να δουλεύεις σε projects από τα οποία δεν αμείβεσαι, με σκοπό να γεμίσεις το βιογραφικό σου, ώστε να έχεις τα προσόντα για να προσληφθείς σε άλλα αντίστοιχα projects αμισθί; Την βρίσκεις, τελικά, με τους φαύλους κύκλους; Αν ναι, τότε ο διαγωνισμός του Mikeius είναι για σένα!
Εδώ, ο –αναμφίβολα ταλαντούχος– Mikeius προκηρύσσει έναν διαγωνισμό σε συνεργασία με το Unity Shop στο The Mall Athens. Σύμφωνα με τους όρους, οι υποψήφιοι πρέπει να στείλουν ένα ολόκληρο δημιουργικό –όχι απλά ένα logo δηλαδή– με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, με στόχο όχι.. 

H προτροπή του Ψυχάρη

Ψήφος ταξική

"Να πάτε στην κάλπη έχοντας στο ένα χέρι το ψηφοδέλτιο και στο άλλο χέρι το ευρώ», προέτρεψε ανήμερα των εκλογών ο Σταύρος Ψυχάρης και, απ' ό,τι φαίνεται, η προτροπή του έπιασε τόπο. Όντως, οι Έλληνες ψήφισαν στις ευρωεκλογές με το χέρι στο ευρώ, άλλος στο ευρώ που είχε, άλλος στο ευρώ που δεν είχε, άλλος στο ευρώ που το είχε και το έχασε, άλλος στο ευρώ που φοβόταν ότι θα του γίνει ξαφνικά δραχμή. Δεν ψηφίσαμε μόνο με οικονομικά κριτήρια, ποτέ οι λαοί δεν ψηφίζουν μόνο με οικονομικά κριτήρια, όπως και να το κάνουμε όμως, η ψήφος της 25ης Μαΐου ήταν πρωτίστως ταξική.
Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος που έγινε από τον πολιτικό επιστήμονα..