ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ψάρια στο Ποτάμι...

Φρένο στον «αέρα ανανέωσης» του πολιτικού σκηνικού, που υποστηρίζει ότι φέρνει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, βάζει ο Γενικός Συντονιστής Μελών και Εθελοντών του κόμματος Δημήτρης Παπαδημητριάδης. Με άρθρο του στην ιστοσελίδα που διατηρεί, αφήνει αιχμές για το Ποτάμι, τις προσωπικές φιλοδοξίες των στελεχών του, ακόμη και για τον πραγματικό αριθμό των μελών του κόμματος.
«Για τα ψάρια γνωρίζω τρία πράγματα: Έχουν βραχεία μνήμη. Στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν. Υπάρχουν ψάρια σαρκοβόρα. Κολυμπώντας στο δικό μας ποτάμι, ομολογώ ότι συνάντησα και τα τρία είδη» αναφέρει στο κείμενό του.
«Στη διάρκεια της προεκλογικής προετοιμασίας ο ενθουσιασμός μας συγκρούστηκε, δυστυχώς, όχι μόνο με τη δύναμη της αδράνειας, αλλά πολύ περισσότερο με τις προσωπικές φιλοδοξίες.. στελεχών και μη, που για όλους εμάς τους μη έχοντες σχέση με το πως γίνεται “πολιτική” στην όμορφη χώρα μας, αποτελούσαν φαινόμενα ολότελα πρωτόγνωρα και ολότελα απεχθή» τονίζει ο κ. Παπαδημητριάδης.
Αναφέρεται στον κίνδυνο  να αποτελέσει το Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος «μια πανηγυρική διαδικασία άνευ ουσίας» και θέτει ερωτήματα για τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.
Κλείνοντας την επιστολή του τονίζει «προσωπικά, αδιαφορώ τόσο για τις αυθεντίες και τους τυχόν επιδραστικούς, επώνυμους, συνέδρους, όσο αδιαφορώ και για τα συνθήματα περί ανοικτών κομμάτων, όταν δεν έχουν αντίκρισμα στην πράξη. Αδιαφορώ ακόμη και για τον διάλογο, όταν δεν συνοδεύεται από δημοκρατικές διαδικασίες ίσης ευκαιρίας και συμμετοχής σε όλα, μα όλα, τα επίπεδα, την επόμενη ημέρα».
Τέλος ο πρώην Γενικός Συντονιστής Μελών και Εθελοντών του κόμματος
Επικαλείται φράση του Πάουλο Κοέλο η οποία όπως τονίζει ισχύει  “πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό”.
Ο Παπαδημητριάδης, με δηλώσεις του πάντως διευκρινίζει ότι παραμένει μέλος του Ποταμιού. "Η προσπάθειά μου, μέσω του άρθρου μου ήταν να βελτιώσω περισσότερο την επικοινωνία μεταξύ των δομών και να εισακούεται η βάση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν συνέβαινε. Η βάση είχε πολλά παράπονα που τα παραβλέπαμε και πρέπει να εισακούγονται".
(με πληροφορίες από pontiki.gr και news.gr)