ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Καλή χρονιά...

«Το 2017 θα αποδειχθεί έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης, η καινούρια χρονιά είναι μια καινούρια αρχή».
Αυτό εκτιμά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και αμέσως νιώσαμε όλοι πολύ καλύτερα.
Καλή χρονιά νάχουμε λοιπόν και προσοχή, γιατί έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν!
Εκτός από το άγχος, τις κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη, η κρίση ευνοεί και τα εμφράγματα (φτου-φτου!).
«Γράψτε» πολλά πράγματα εκεί που πρέπει και ρίξτε το και λίγο έξω. Αλλιώς δεν τη βγάζουμε καθαρή... Και ειδικά το «νέο έτος 2017» -κι ας λέει ο Καμμένος...
Καλή χρονιά...
Aφιερωμένο το παρακάτω σε αυτούς που γνωρίζουν:..

Σε ένα τόσο βρόμικο επάγγελμα όπως η δημοσιογραφία...

...είχα πάντα το μέτωπο ψηλά

«Αποφάσισα από σήμερα να πάψω να είμαι διευθυντής του Πριν. Όχι, η απόφασή μου αυτή δεν υποδηλώνει κατά κανένα τρόπο "αγεφύρωτες διαφορές με τη γραμμή του ΝΑΡ". Όχι, επίσης, την παραίτησή μου δεν την επέβαλε κανείς, άμεσα ή έμμεσα. Κανείς, με άλλα λόγια, δεν προσπάθησε να επιβάλει την παραίτησή μου ως μέσον απαλλαγής από την παρουσία μου στην ηγεσία της εφημερίδας μας».
Τα παραπάνω έγραψε στο ΠΡΙΝ ο Γιώργος Δελαστίκ δημοσιοποιώντας την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή στο περιοδικό. Ο δημοσιογράφος θα συνεχίσει να αρθρογραφεί στο Πριν, στο βαθμό που, όπως λέει ο ίδιος, η νέα διεύθυνση θα κρίνει τα άρθρα του χρήσιμα.
Σχετικά με τους λόγους παραίτησής του ο Γ. Δελαστίκ αναφέρει το γεγονός ότι..

Πηδάνε από το καράβι...

Βόμβα στο ΔΟΛ: τον εγκαταλείπουν πλέον και διοικητικά μεγαλοστελέχη!
Λίγο πριν το τέλος του χρόνου και ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, το κουφάρι του ΔΟΛ φαίνεται ότι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν σημαντικά στελέχη των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, ίσως φοβούμενοι και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.
 Ενδεχόμενα να γνωρίζουν πολλά για τις υπόγειες διαδρομές του χρήματος στον όμιλο και τις τσέπες στις οποίες κατέληγε- και όχι, βέβαια, στη μισθοδοσία των εργαζόμενων!
Tο μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, παραιτήθηκε ο..

Πως τα θαλασσοδάνεια βούλιαξαν τον ΔΟΛ

Γράφει ο Χρήστος Ιωάννου

O Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), που εκδίδει τις ιστορικές εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μπήκε στο δύσβατο μονοπάτι που συνήθως δεν οδηγεί πουθενά και από το οποίο πέρασαν κι άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η «Ελευθεροτυπία», ο «Επενδυτής», η «Απογευματινή», το «Κέρδος», το Alter και άλλα που έβαλαν οριστικά λουκέτο.
Ο ΔΟΛ, είτε βάλει οριστικό λουκέτο είτε όχι, θα αφήσει απλήρωτα δάνεια πολλών εκατομμυρίων. Ακόμη κι αν βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η λειτουργία της ιστορικής επιχείρησης (να μπουν νέα κεφάλαια, να ενταχθεί στο πτωχευτικό δίκαιο), αυτό δεν μπορεί να γίνει με το βάρος και το κόστος των παλιών δανείων.
Τα ύψος των παλιών δανείων έφθασε τα 174 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2015, ενώ το καθαρό τραπεζικό χρέος (δηλαδή δάνεια μείον διαθέσιμα) είναι..

Φωτιές άναψε δημοσίευμα για το πόθεν έσχες της Γεροβασίλη

Πόλεμος ανακοινώσεων - Τι λένε ΝΔ και Ποτάμι - Πως σχολιάζει το Μαξίμου και τι απαντάει το «Πρώτο Θέμα»

Αντιδράσεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Oλγα Γεροβασίλη και με βάση τη δήλωση πόθεν έσχες της κατείχε επί τρία χρόνια, την ιδιότητα του βουλευτή ενώ ταυτόχρονα ήταν μέτοχος σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες προς το δημόσιο.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα η Γεροβασίλη ενώ εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012 και με βάση το άρθρο 57 του Συντάγματος θα έπρεπε εντός οκτώ ημερών να παραιτηθεί από..

Ο Ελεύθερος Τύπος στο άρθρο 106 του πτωχευτικού

Η τελευταία πράξη για την ένταξη της εκδοτικής εταιρείας του “Ελεύθερου Τύπου” στο άρθρο 106 του πτωχευτικού Κώδικα γράφτηκε σήμερα 30 Δεκεμβρίου του 2016 με την κατάθεση της αίτησης από τον εκδότη Αλέξη Σκαναβή. Είχε προηγηθεί η συμφωνία με προμηθευτές-δανειστές και ο κύκλος της προετοιμασίας έκλεισε με τη συμφωνία των εργαζομένων που ήταν απαραίτητη για να εκδικαστεί η αίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εταιρεία του “Ελεύθερου Τύπου” χρωστάει συνολικά περί τα 23 εκατ. ευρώ και θέλει να τα ρυθμίσει σε δόσεις.
Οι τράπεζες φέρονται να έχουν συμφωνήσει για την αποπληρωμή των χρωστούμενων δανείων σε δόσεις 18 χρόνων! Ενώ το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε δόσεις 15 χρόνων. Τα χρωστούμενα προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με το προσχέδιο της αίτησης ανέρχονται..

10 + 1 πράγματα που θα θέλαμε να μάθουμε το 2017

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)


Για να ξέρουμε τι μας γίνεται και να παίρνουμε τα μέτρα μας
 
1) Από πού θα ψωνίσει ο Τσίπρας τη γραβάτα που θα φορέσει όταν σκίσει τα Μνημόνια.
(Πρόεδρε, υπενθυμίζω ότι όπου να ‘ναι ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του Hermes. Όχι βιασύνες!)
2) Τον κορνιζά του πρώην “Υπουργού Διοικιτικής Μεταρίθμησης”.
(Πρόεδρε, τρία πτυχία σε επτά χρόνια είναι αυτά, δεν πιστεύω να τα έχεις κλεισμένα στο συρτάρι;)
3) Ποια Υπουργεία θα ζητήσει ο Λεβέντης έτσι και σχηματιστεί Οικουμενική..

O Γεωργελές, ο Γεωργαλάς και η Κούνεβα

«Φώτη Γεωργελέ, διευθυντή της athens voice, δεν σε ξερω (και δε θελω να σε μαθω ) αλλά πρέπει να εισαι μεγαλύτερος ρουφιάνος και απο το Γεωργαλά της χούντας.
ΤΗΝ ΚΟΥΝΕΒΑ ΒΡΕ ΑΛΗΤΗΡΙΕ;;; Υγ Τα ιδια ακριβως ισχύουν και για το αλλο "δημοσιογραφικό" εκσυγχρονιστικό κατακάθι το Γιάννη Λοβέρδο. ΟΥΣΤ
»
Τα παραπάνω έγραψε ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο facebook για τα σχόλια σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα (τι απάντησε η ίδια ΕΔΩ). Οι αντιδράσεις  ξεκίνησαν απο δημοσίευμα της Athens Voice και ήταν πολλές, με την ΕφΣυν να κάνει λόγο για «πολιτική τύφλωση, νεοφιλελεύθερη απανθρωπιά, σπέκουλα, φτηνό εντυπωσιασμό, ρατσισμό, αλητεία».
Η Athens Voice αισθάνθηκε την ανάγκη(;) να απολογηθεί περνώντας όμως στην.. 

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Πωλιτηκά κώλπα

Δεν καταλαβαίνω γιατί το έριξαν όλοι στην πλάκα, στο καλαμπούρι και στα διαδικτυακά χάχανα με το πρωτοφανές ακόμα και για μαθητή της πρώτης δημοτικού κατόρθωμα του Κυριάκου να στριμώξει τέσσερα, ναααα με το συμπάθιο, ορθογραφικά λάθη σε μόνο δύο λέξεις.
Λέξεις μάλιστα που αυτός και οι συνεργάτες του είδαν, διάβασαν, και σφράγισαν χιλιάδες φορές σε έγγραφα απολύσεων, μετατάξεων, και αξιολόγησης δημόσιων υπαλλήλων, αφού ο νυν αρχηγός της Ν.Δ. ήταν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, και όχι βέβαια ΔΙΟΙΚΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΙΘΜΗΣΗΣ.
Και μη μου πείτε ότι αυτά γίνονται.
Διότι αυτά δεν γίνεται να γίνονται από κείνους που μας δείχνουν τα πτυχία τους με..

Δίνει το Δώρο το Mega - Πληρώνει κι ο Μπόμπολας

Μετά την προσφυγή στο ΣΕΠΕ
και τις κινητοποιήσεις στον Πήγασο 

Μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, σπεύδουν τώρα να πληρώσουν οι εργοδότες.
Ήδη, από το πρωί ξεκίνησε η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του MEGA και ενός 15νθημέρου στους εργαζόμενους των ΜΜΕ του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ».
Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, από την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 έγινε διάβημα στο ΣΕΠΕ και καταγγελία για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του «MEGA».
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων με..

Μαρτύριο της σταγόνας στον ΕΔΟΕΑΠ

Εξασφάλισε 10 εκτ. ευρώ η ΕΣΗΕΑ αλλά...

Παραμονές της Πρωτοχρονιάς 7,5 εκατομμύρια ευρώ μπαίνουν στο ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ.
Πρόκειται για λεφτά, που είχε επίτηδες ξεγράψει η πλειοψηφία του ΔΣ του οργανισμού αλλά το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ εξασφάλισε, για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ, από βεβαιωμένες οφειλές αγγελιοσήμου.
Μαζί με αυτά που εξασφαλίσθηκαν και μπήκαν στο Ταμείο από τον περασμένο μήνα υπερβαίνουν συνολικά τα 10 εκ ευρώ.
Ήδη προωθείται για δημοσίευση η υπουργική απόφαση σε εφαρμογή της τροπολογίας που ψήφισε η Βουλή. Δύο εκατομμύρια δίνονται επίσης στα επικουρικά δημοσιογραφικά ταμεία..

Τα «ό,τι να ΄ναι» πρωτοσέλιδα

Στα αποκλειστικά των επόμενων ημερών η «KontraNews/Αυριανή» θα αποκαλύψει τις πληροφορίες της για συμμετοχή στην κυβέρνηση της Πρωσίας, επιφανών Γότθων, Βησιγότθων, Οστρογότθων και Αλανών.
Η «Ώρα» (της πιο βαθιάς δημοσιογραφικής νύχτας) θα κάνει προτάσεις με κατοχικές συνταγές για εδέσματα με τσουκνίδες και μολόχες (ακόμα και με χόρτα ογκρατέν) και θα προτείνει τα ασφαλέστερα σημεία των κήπων και των αγρών για να θάψουν οι πλούσιοι Έλληνες τα κιούπια με τις λίρες τους και οι φτωχοί τους τενεκέδες με τα νικέλινα μονόλεπτα, δίλεπτα και πεντάλεπτα του ευρώ. Επίσης θα υποδείξει τρόπους για να μη αλευρώνονται τα..

Κάλαντα: γιατί είναι μάθημα ζωής

Τα τελευταία χρόνια τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς λιγότερα παιδιά και περισσότεροι γονείς λένε τα κάλαντα.
Λίγο το γεγονός ότι «οι καιροί έχουν αλλάξει και είναι πιο πονηροί», λίγο οι ειδήσεις ότι κυκλοφορούν ομάδες που κλέβουν τα λεφτά των παιδιών, λίγο το ότι από μόνοι μας οι γονείς δεν τα αφήνουμε από τα μάτια μας, έχουμε φτάσει και τα παιδιά λένε τα κάλαντα παρέα με τους γονείς τους. Και τουλάχιστον αυτά τραγουδούν κιόλας, ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες στις πολυκατοικίες ενώ την ίδια ώρα οι γονείς παγώνουν στην είσοδο και αναρωτιούνται πόση ώρα θα χρειαστούν τα καμάρια τους για μία πολυκατοικία με δώδεκα κουδούνια και ποια είναι η στιγμή που πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν.
Ετσι όταν τα παιδιά είναι μικρά, οι γονείς είναι ακροβολισμένοι στις γειτονιές και περιμένουν..

Κατακόρυφη πτώση για τα κυριακάτικα τις γιορτές

Περισσότερα από 23.000 φύλλα έχασαν οι κυριακάτικες εφημερίδες την περασμένη εβδομάδα.
Την μεγαλύτερη πτώση σημείωσε το ΒΗΜΑ που το τριήμερο των Χριστουγέννων πούλησε 15.590 φύλλα λιγότερα, όπως και το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής που έχασε 12.180 φύλλα.
Μειωμένες κυκλοφορίες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είχαν και το Documento (-4.700) που έπεσε στα 16.580 φύλλα, η Real News (-3.570), o Ριζοσπάστης (-3.080).
Αξιοσημείωτη από την άλλη πλευρά είναι η αύξηση των πωλήσεων κατά 80% της Αυγής της Κυριακής (+2.230 φύλλα). Αναλυτικά οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων,..

Η Κούνεβα και οι αθλιότητες για το πόθεν έσχες

«Κάποια ΜΜΕ προσποιούνται ότι αγνοούν το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης για να κρατηθώ στη ζωή».
Aυτό τονίζει η Κωνσταντίνα Κούνεβα με αφορμή δηλώσεις πολιτικών, πολιτικάντηδων, δμοσιογράφων και μερίδας μέσων ενημέρωσης σχετικά με το «πόθεν έσχες» της (καταθέσεις από δωρεές ύψους 340.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού).
Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή της, που δημοσιεύεται στο προσωπικό της ιστολόγιο, απαντάει στις αθλιότητες αναφέροντας:
"Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν..

Ρόδα μυρωμένη

Το pipe dream του Γιώργου Καμίνη που πήγε κατά Καπερναούμ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)


Υπάρχει αυτό το πράγμα που στην Αγγλία το λένε “pipe dream”. Ότι και καλά είναι ένας τύπος στο οπιοποτείο κι έχει αράξει στο στρώμα και του φέρνουν την πίπα με το απόσταγμα της παπαρούνας και βγάνει το τσακμάκι και της βάνει τη φωτιά και τραβάει μια γερή, κανονική γερή όχι τίποτις πρόεδρος Κλίντον, και φτάνει το δηλητήριο ως τα πλεμόνια και αρχίζει ο δράκος να τραγουδάει. Κι ο τύπος αρχίζει να ονειρεύεται…
Ότι θα γίνει βασιλιάς, ας πούμε, ότι θα γίνει δικτάτορας, ότι θα γίνει Φιντέλ Κάστρο (Θεός σχωρέστον!), ότι θα γίνει τραγουδιστής μεγάλος και θα του πετάνε οι θαυμάστριες τα σουτιέν τους, ότι θα κερδίσει το Τζόκερ και θα κονομήσει και πάρε και βάλε και δώσε.  Και ξυπνάει ύστερα..

Aυτόφωρο για τους υπευθύνους του MEGA

Η ΕΣΗΕΑ ζητάει την παραπομπή τους για την μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων –Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΗΓΑΣΟΥ

Την ποινική δίωξη και τιμωρία των εκπροσώπων και παντός υπευθύνου του Τ/Σ «MEGA», για την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων αλλά και των δεδουλευμένων αποδοχών, ζητεί με καταγγελία του στο ΣΕΠΕ το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Πρόκειται για ποινικό αδίκημα που διώκεται κατά την αυτόφωρη διαδικασία σύμφωνα με τον Α.Ν 690/1945 όπως ισχύει σήμερα.
Η ΕΣΗΕΑ με το διάβημά της αυτό ζητεί την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών διαδικασιών για τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων επισημαίνοντας την πρωτοφανή μη..

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ψυχάρης: Δεν είμαι φιλάνθρωπος. Είμαι φιλοψυχαρικός!..

«Οι δημοσιογράφοι θέλουν μαστίγιο προκειμένου να λειτουργήσουν» συνήθιζε να λέει o Σταύρος Ψυχάρης στους φίλους που τον επισκέπτονταν στο γραφείο του στη Χρήστου Λαδά τις δοξασμένες ημέρες, στα τέλη του ’80, όταν παράλληλα είχε ανακαλύψει το καρότο, ήτοι την περίφημη κοσμικοκουτσομπολίστικη με λίγο από πολιτικό παρασκήνιο στήλη της Σίβυλλα. Αν και αυστηρά κλασικός σε τρόπους και εμφάνιση, ο μετρ της δημοσιογραφικής πιάτσας έκρυβε μέσα του έναν κοσμικό που εκδηλωνόταν σε ειδικές περιπτώσεις και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας. (...)
Τον θαυμασμό του κρυφά τον εκδήλωσε και για τη μόδα, λέγεται μάλιστα ότι τις εποχές των παχιών αγελάδων στον χώρο, το επιχειρηματικό του μυαλό είχε συλλάβει το σχέδιο χρηματοδότησης..

Μπορείς να παίζεις με το Αουσβιτς;

Τα Escape Room είναι κάτι έξυπνες εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται, συνήθως, μέσα σε καταστήματα. Μία παρέα παικτών πάει και κλείνεται για καμιά ώρα εκεί μέσα και προσπαθεί να βγει λύνοντας γρίφους και δίνοντας σωστές απαντήσεις σε ερωτήματα που απαιτούν πολλές στροφές σκέψης.
Συνήθως έχουν ως θέμα κανένα πύργο ή τίποτα δωμάτια σε παλιά σπίτια, κάτι, τέλος πάντων, που να δημιουργεί στον επισκέπτη πειστικές συνθήκες. Μάλιστα αν πληρώσεις κάτι παραπάνω, μπορείς να παίξεις με τη συμμετοχή ηθοποιού. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα λειτουργούσε και ένα «δωμάτιο απόδρασης» με θέμα το Αουσβιτς. Και με τι περιγραφή παρακαλώ! «Ενσαρκώνοντας και εσείς..

Η πτώση του Βήματος και οι... πρωτοκλασσάτοι «εκδότες»

Mεγάλη πτώση για το Βήμα της Κυριακής αυτή την εβδομάδα παρά την εκστρατεία και το κύμα υποστήριξης προς την κυριακάτικη εφημερίδα του ΔΟΛ.
Η εφημερίδα που κυκλοφόρησε χωρίς προσφορές πούλησε πανελλαδικά γύρω στις 43.000 φύλλα.
Την προηγούμενη Κυριακή η κυκλοφορία του Βήματος ήταν 59.000 φύλλα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα γραφόμενα του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, «καμιά δεκαριά πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ σκέφτονται σοβαρά να προχωρήσουν στην έκδοση νέας κυριακάτικης εφημερίδας»!..
Και που θα τα βρουν τα λεφτά, βρε παιδιά, για την έκδοση εφημερίδας; Ποιος θα δώσει χρήματα

Σε Πήγασο και Motor Oil οι τεχνικοί

Το Δ.Σ. της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων εργαζομένων του MEGA από τον μήνα Ιούλιο 2016 μέχρι και σήμερα και την μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων με κύρια ευθύνη των μετόχων του σταθμού, (που αποτελούν τους κυριότερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας), αποφάσισε να ξεκινήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας αρχής γενομένης από

  • Την Πέμπτη 29/12/2016 και ώρα 11:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Motor Oil»..

Το οδυνηρό τέλος του κλασικού Τύπου...

Γράφει ο Δημήτρης Χρήστου

Πρωτοσέλιδος τίτλος στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας του ΔΟΛ ήταν: "Το ΒΗΜΑ είστε εσείς!" Ομολογώ ότι το δημοσιογραφικό επιτελείο της εφημερίδας έχει θράσος. Το "ΒΗΜΑ" έγινε πιστόλι εκβιασμών από την ιδιοκτησία του και τους αναγνώστες τούς είχε κανονικά γραμμένους όσο έτρεχαν τα θαλασσοδάνεια. Εξάλλου το ναυάγιο της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας συνετελέσθη από την εγκατάλειψη του αναγνωστικού κοινού! Εγκατάλειψη που πιέζει ασφυκτικά και την κυριακάτικη, υψηλού κόστους, έκδοση, η οποία έχει χάσει μέσα σε 10 χρόνια πάνω από το 50% της κυκλοφορίας της, ενώ παράλληλα η καθημερινή εφημερίδα του ΔΟΛ, τα "Νέα", που έχουν..

Ιδού μια λαμπρή ιδέα

Γράφει ο Τάσος Παππάς
 
Επιμένει το ΔΝΤ ότι απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο εργασιακό πεδίο για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να γίνει η χώρα πιο ελκυστική για τους σοβαρούς επενδυτές.
Το λένε τα στελέχη του με κάθε ευκαιρία, το γράφουν ευρωπαϊκά ΜΜΕ που έχουν καλές προσβάσεις στην Ουάσιγκτον, το μεταδίδουν με τη δέουσα τρομοκρατική διάσταση και εγχώριοι δίαυλοι ενημέρωσης.
Θέτει μετ' επιτάσεως τα γνωστά θέματα για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (ποσώς ενδιαφέρει τους μάγους του Ταμείου η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου), τη μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων (πρόκειται για αριστερή ιδεοληψία κατά πως λένε και οι..

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αγωνίώδης προσπάθεια για το δώρο στο Mega

Για 100.000 ευρώ δεν συμπληρώνεται το σύνολο του ποσού

Με την αγωνία ζουν και αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι του Mega καθώς όσοι διοικητικοί υπάλληλοι απέμειναν στον σταθμό πασχίζουν μόνοι και αβοήθητοι να πείσουν εταιρείες που οφείλουν στο Mega να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και με αυτό τον τρόπο να καλυφθεί το ποσό που χρειάζεται για να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, με ήδη μεγάλη καθυστέρηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι υπάλληλοι που διαχειρίζονται την
κατάσταση στον άλλοτε κραταιό τηλεοπτικό σταθμό έχουν ήδη καταφέρει να συγκεντρώσουν..

O χιονιάς , η ρόδα και ο άγγελος...

ΒΙΝΤΕΟ

Tην ώρα που ο χιονιάς ετοιμάζεται να πλήξει τη μισή Ελλάδα και αποσυναρμολογείται η επικίνδυνη ρόδα του Καμίνη στο Σύνταγμα, οι υπeεύθυνοι του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ έβαλαν φτερά αγγέλου στην Σία Κοσιώνη!
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, την Τρίτη, όταν η παρουσιάστρια του δελτίου άρχισε να προλογίζει το ζήτημα που έχει προκύψει με τη ρόδα που δεν λειτούργησε στο Σύνταγμα, οι αρμόδιοι έβαλαν στην..

Στενεύουν δραματικά τα περιθώρια για τα δάνεια του ΔΟΛ

Σε λίγα εικοσιτετράωρα εκπνέει το 2016 και μαζί η προθεσμία που έχουν δώσει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη («Τα Νέα», «Το Βήμα» κ.λπ.) οι τρεις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eθνική, Πειραιώς) για την πληρωμή των περίπου 10 εκατ. ευρώ που αφορούν τη δόση του κοινοπρακτικού δανείου ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο ΔΟΛ είχε λάβει για το συγκεκριμένο δάνειο περίοδο χάριτος διάρκειας δύο ετών.
Στις 31/12/2016 λοιπόν λήγει τυπικά ακόμα μια προθεσμία που έχουν δώσει οι τράπεζες στον ΔΟΛ και στον Σταύρο Ψυχάρη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νομοθεσία και η χρηστή τραπεζική πρακτική δεν δίνουν κανένα περιθώριο στις τράπεζες για νέα ρύθμιση, υπό τις παρούσες συνθήκες.
Τραπεζικά στελέχη υπογράμμιζαν ότι οι επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν μπορούν..

Συμφώνησε με τον ΑΝΤ1 ο Χατζηνικολάου

Τι λένε στο κανάλι για την ηθική δέσμευση απέναντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη

H αρνητική απόφαση του ΕΣΡ για το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη επηρεάζει μια σειρά επαγγελματιών που το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον υπό ίδρυση τηλεοπτικό σταθμό ONΕ Channel.
Ανάμεσά τους και ο Νίκος Χατζηνικολάου που οι εξελίξεις δεν ευνόησαν την επιλογή του με αποτέλεσμα να στερηθεί τις τηλεοπτικές του εκπομπές και εμφανίσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά… Η έλλειψη τηλεοπτικής συνεργασίας δημιουργεί – ίσως, ένα σημαντικότερο πρόβλημα για το Real Group, δεδομένου ότι δεν μπορεί πλέον να διαφημίζει στην έκταση που το επιθυμούσε τις εφημερίδες του.
H συνεργασία του Νίκου Χατζηνικολάου με το STAR, εκτός του δημοσιογραφικού σκέλους, όπως..

Ρόδα, τσάντα και κοπάνα

Όταν ο δήμαρχος Καμίνης χάνει εντελώς τη μπάλα 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Ε ρε και να την είχε βάλει στην Πάτρα τη ρόδα αυτό το κουμμούνι ο Πελετίδης! Θα είχανε πέσει επάνω του τώρα όλα τα φιλελέρια και θα τον είχανε φιλετάρει σαν τα ψαρικά. Ούτε για τσιγάρα δεν θα τόλμαγε να βγει απ’ το δημαρχείο, με το διχτάκι θα τα ανέβαζε στο γραφείο του όπως οι καλόγεροι στα Μετέωρα. Κι από κάτω οι φλογισμένες νοικοκυρές με τα κατσαρόλια, θα βαράγανε τις κουτάλες πρωί βράδυ ζητώντας την παραίτησή του. Για να μάθει άλλη φορά να φέρεται και να μην παίζει με την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των δημοτών. Μη σας πω ότι μέχρι και η Wall Street Journal θα είχε συνεισφέρει στον τίμιο αγώνα εναντίον..

Ο Πέτρος φεύγει, ο Γρηγόρης ανασαίνει..

Το «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου στον Alpha σταματάει, όπως διαβάζω, και ο Γρηγόρης του Αντέννα, με την ομόσταβλη εκπομπή, θα παίζει μόνος του τις σταρλετίτσες, τα ταλαντούχα μακριά πόδια με τα επιδέξια μπούτια, τους δεξιόστροφους καλεσμένους και τα ροζ ερωτηματολόγια του τύπου: πόσο καιρό έχεις να πλαγιάσεις με άντρα, πώς τιθασεύεις τις ορμόνες σου, πόσες φορές έχει πάει για μια βραδιά.
Όπως και να έχει, πάντως, η αιφνιδιαστική αποχώρηση του Κωστόπουλου από τη βραδινή τηλεοπτική σκηνή προκαλεί αίσθηση. Μαζί και ερωτήματα. Ποιες είναι οι «σοβαρές διαφορές» με τη διοίκηση; Ποιες οι αντικρουόμενες απόψεις για την ημέρα μετάδοσης της εκπομπής; Ποιοι δεν ήθελαν –αν υφίσταται τέτοιο θέμα – τον..

«Πόθεν έσχες»: τι δήλωσαν Τσίπρας - Μητσοτάκης

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα «πόθες έσχες» των βουλευτών για την χρήση 2013 και 2014 από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και την επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία:
Αλέξης Τσίπρας: Η βουλευτική του αποζημίωση για το 2013 είναι 70.801 ευρώ και το 2014 71.500ευρώ. Το 2013 έχει καταθέσεις ύψους 19.429 ευρώ και το 2014 έχει 23.681ευρώ. Παράλληλα δηλώνει ένα ακίνητο 114 τ.μ. κτήσης του 1996 και μια μηχανή 650 κβ.
Συγκριτικά στην προηγούμενη δήλωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας εμφάνιζε εισοδήματα..

Δύο του Unfollow με εκπομπή στoυ Κουρτάκη

Επεκτείνεται η συνεργασία του περιοδικού Unfollow με τον Γιάννη Κουρτάκη και στα ερτζιανά.
Από τις 3/1 του 2017, η ομάδα του Unfollow που συμμετέχει στο περιοδικό Report της εφημερίδας Παραπολιτικά, θα κάνει και εκπομπές στους 90.1.
Την ραδιοφωνική εκπομπή που θα έχει τον ίδιο τίτλο με το μηνιαίο περιοδικό της εφημερίδας, θα παρουσιάζουν ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και ο Αυγουστίνος Ζενάκος, καθημερινά 12-1 το μεσημέρι. Εκεί όπου μέχρι πρότινος ήταν η αντίστοιχη της Ελένης Καλογεροπούλου και του..

Πολάκης: Μετά τις γιορτές... Novartis...

ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ:
Τα 629 εκατομ στους συνταξιούχους, τα 580 εκατομ απο τον Εοππυ προς τα δημόσια νοσοκομεία, τα μεγαλα οδικά έργα που τελειώνουν με 700 εκατομ λιγότερα απο αυτα που είχαν συμφωνήσει οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έγιναν πραγματικότητα για ΕΝΑ λόγο:
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕ!!!
Γι' αυτο ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ. Γι' αυτό ο λαός..

Ο ΔΟΛ δεν υπάρχει

5+1 σκέψεις για την κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας των ΜΜΕ

1. Ακόμη και τώρα, που οι δημοσιογράφοι συνειδητοποιούν πως δεν είναι οι απυρόβλητοι προνομιούχοι που κρίνουν αφ’ υψηλού τους πάντες και τα πάντα, ακόμη και τώρα που καταλαβαίνουν τι σημαίνει να σε πετάνε στο δρόμο σαν στυμμένη λεμονόκουπα, δεν παύουν να θεωρούν τους εαυτούς τους το κέντρο του κόσμου. Αυτές τις μέρες, γράφτηκαν πάρα πολλά για τον ΔΟΛ από αυτούς που έως τώρα αδιαφορούσαν για τους απολυμένους της Σόφτεξ, της ΒΙΟΜΕ, του Μαρινόπουλου, της Ηλεκτρονικής και έβγαζαν χολή για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Το δράμα των άλλων, των εργαζομένων που δεν έτυχε να είναι δημοσιογράφοι δεν τους απασχόλησε ποτέ. Τώρα..

Ψάχνει δουλειά ο Μανώλης Καψής

Στο τέλος έγινε κι αυτό… Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου ο Μανώλης Καψής αναζητά εργασία στα media του ομίλου του Δ. Γιαννακόπουλου! Ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του MEGA που χωρίς να τον έχει εξουσιοδοτήσει κανείς, χωρίς να έχει πληροφόρηση, διαρκώς έταζε στους εργαζόμενους του καναλιού ότι θα πληρωθούν και ποτέ δεν επιβεβαιωνόταν, άλλοτε για να τους πείσει να βγάλουν δελτίο και άλλοτε για να μην κάνουν απεργία και κλείσει το κανάλι…

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ποιος (στ’ αλήθεια) σκότωσε τη γάτα του Ψυχάρη;

Ενα... τσουχτερό χριστουγεννιάτικο δώρο προσέφερε στον Σταύρο Ψυχάρη ο πρώην διευθυντής του ραδιοφώνου και πρώην αρθρογράφος του «Βήματος», Βασίλης Χιώτης, με ένα οκτασέλιδο αφιέρωμα (στο "Πρώτο Θέμα") που ξεκινούσε με το ερώτημα «ποιος σκότωσε τη γάτα των Ιμαλαΐων;» και τελείωνε με τις απαντήσεις που… ξεπηδούσαν στο «ρεπορτάζ».
(...)
Το βελούδινο άδειασμα του πρώην αφεντικού συμπυκνώνεται στο τέλος του κειμένου, όταν αναφέρεται στις συμβουλές «της παρέας της Αθηναϊκής Λέσχης (σ.σ. στέκι στην Πανεπιστημίου) με την οποία γευματίζει ακόμα άπαξ της εβδομάδας» προς τον Ψυχάρη να βρει κάποιους να τον... ξεκουράσουν. «"Δεν έχεις ρευστότητα, δεν έχεις και τιμόνι", τον προειδοποιούσε (σ.σ. η παρέα) με το θάρρος της φιλίας τους που έχει δοκιμαστεί επί δεκαετίες. Κι εκείνος μονολογούσε "ρε πού μπλέξαμε" με το γνωστό χαμόγελο της αμηχανίας που ζωγραφίζεται στο..

Οχι άλλα «δάκρυα» για τον ΔΟΛ

Εχει ενδιαφέρον ότι τις τελευταίες μέρες προβεβλημένα στελέχη του ΔΟΛ που εγκατέλειψαν έγκαιρα το σκάφος λαμβάνοντας παχυλές αποζημιώσεις και εργαζομένοι πλέον σε ανταγωνιστικά μέσα κάνουν αναλύσεις και δίνουν συμβουλές για το τι πρέπει να γίνει στο συγκρότημα. Υπάρχουν κάποιοι που αποθεώνουν τον Ψυχάρη σήμερα, αλλά όταν ήταν εκλεκτά στελέχη του συγκροτήματος και μάλιστα σε καλές μέρες, όταν νεόκοποι εκδότες τους κούνησαν το τσεκ των επιταγών τους έφυγαν τρέχοντας από τον κατά δήλωση τους «ανίκητο Σταύρο». Βέβαια όταν ξέμειναν από δουλειά επέστρεψαν και όταν είδαν τι συμβαίνει ξαναέφυγαν τρέχοντας.
Υπάρχουν επίσης διάφοροι που καθημερινά κάνουν αναρτήσεις για την κατάσταση στον ΔΟΛ γράφοντας με τρόπο που για όποιον δεν ξέρει θα νομίζει ότι ήταν εργαζόμενοι στο συγκρότημα..

Η δημοσιογραφία δεν αισθάνεται και πολύ καλά τελευταία

Ντίνα Δασκαλοπούλου, Μάριος Διονέλλης στο Solimed
Στην Ευρώπη της λιτότητας η δημοσιογραφία δεν αισθάνεται και πολύ καλά τελευταία. Τα Μέσα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι δημοσιογράφοι απολύονται σωρηδόν, η χρηματοδότηση για έρευνα μειώνεται, η εξουσία των εκδοτών επί των δημοσιογράφων είναι πια σχεδόν παντού απόλυτη.
Το κοινωνικό ρεπορτάζ θεωρείται περιττή πολυτέλεια κι ελάχιστοι πια ρεπόρτερ ασχολούνται μ' αυτό -και να ήθελαν οι εκδότες πια δεν αγοράζουν.
Κι η κατάσταση της δημοσιογραφίας επιδεινώνεται όταν έρχεται να καλύψει το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα των τελευταίων δεκαετιών, ενώ στην πραγματικότητα δεν της επιτρέπεται ούτε καν να μιλήσει επί της ουσίας γι' αυτό.
Ο Giacomo Zandonini δουλεύει ως freelance ρεπόρτερ στην Ιταλία -η Λαμπεντούζα είναι το ιταλικό «οικείο κακό». «Εχουμε να αναμετρηθούμε συνεχώς με τη γραμμή τού κάθε εκδότη στο..

Βοηθήστε τον Ψυχάρη, σώστε τον Πρετεντέρη

του Κώστα Βαξεβάνη
Οι μέρες είναι συγκλονιστικές. Το ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ, κυκλοφόρησε με μια παντιέρα με το σήμα της εφημερίδας και μια πένα για κοντάρι. Ο Σπύρος Γεωργιάδης -που πολύ θέλει να είναι Άδωνις- μας κάλεσε να κάνουμε πράξη αντίστασης αγοράζοντας μια εφημερίδα του ΔΟΛ.
Οι σελίδες των εντύπων του συγκροτήματος γέμισαν με ρεπορτάζ για την προσφορά της εφημερίδας στον πολιτισμό και τις τέχνες. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα, φωνάζουν από το κτήριο της Πειραιώς με τους απλήρωτους υπαλλήλους της ΝΔ. Στην αφήγηση του συγκροτήματος, για όσα συμβαίνουν στο ΔΟΛ, φταίνε οι αντικειμενικές συνθήκες ανάπτυξης του διαδικτύου που ρίχνουν τις κυκλοφορίες, φταίει η οικονομική κρίση, φταίει η κυβέρνηση, φυσικά οι άλλες κακόβουλες εφημερίδες όπως..

Πλήρωσε (αρκετά!) η «Καθημερινή»

Ζεστό χρήμα μπήκε στους λογαριασμούς των δημοσιογράφων της «Καθημερινής» που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών – και δεν είναι λίγοι. Όπως έχουμε ξαναγράψει, το άνοιγμα των οφειλών στα «μπλοκάκια» κυμαινόταν κατά περιόδους από επτά έως έντεκα μήνες (τουλάχιστον τόσοι ήταν τον περασμένο Ιούλιο). Αλλά τον Δεκέμβριο οι καθυστερήσεις έφτασαν το δωδεκάμηνο, μολονότι κατά διαστήματα γινόταν προσπάθεια να μικρύνει η ψαλίδα. Εκεί ακριβώς η παρέμβαση της εργοδοσίας ήταν σημαντική:
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, και σε διάστημα περίπου δέκα ημερών,..

10 + 1 πράγματα που θα θέλαμε να δούμε το 2017

Για να πάει καλά το έτος ρε παιδιά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

1) Τον Καμίνη καβάλα στη «ρόδα» του Συντάγματος
(Vivere pericolosamente!)
2) Τον Σταύρο Ψυχάρη να βάζει το χέρι στην τσέπη.
(Ούτε ο Εμπενήζερ Σκρουτζ τέτοια τσιπιά.)
3) Τον Γιώργο Κατρούγκαλο να συμπληρώνει ένσημα για σύνταξη.
(Και να παίρνει live τον Αυτιά για συμβουλές.)
4) Τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Μύκονooooooο.
(Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.)
5) Την παραίτηση Αμβρόσιου για «προσωπικούς λόγους»..

Γεύμα Σημίτη με Τσίμα - Παπαχελά στο «17»

Εντονη κινητικότητα αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, πραγματοποιώντας επαφές και συναντήσεις με πολιτικούς της Κεντροαριστεράς, που ζητούν την άποψή του για τις εξελίξεις και τα συμβαίνοντα μεταξύ ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και ανένταχτων του χώρου.
Ωστόσο, ο ίδιος δεν λέει όχι και σε συναντήσεις με εκπροσώπους του δημοσιογραφικού κόσμου. Για παράδειγμα, προ ημερών στο Κολωνάκι, στο γνωστό εστιατόριο «17», συνέτρωγε με τους δημοσιογράφους της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ Αλέξη Παπαχελά και Παύλο Τσίμα, αντίστοιχα. Οι δυο δημοσιογράφοι ζητούσαν να μάθουν για την..

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Οι «ευγενείς» δημοσιογράφοι στις Βερσαλίες τους

Γράφει ο Κλέαρχος Τσαουσίδης

Όταν πριν από χρόνια είχα πρωτοδεί το σύνθημα «το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα», είχα ενοχληθεί. Θεωρούσα ότι οι συνήθως εύστοχοι στα επιτοίχια σχόλιά τους αντιεξουσιαστές (τα οποία συχνά αφορούν ετεροχρονισμένα και τους ίδιους) αδικούσαν έναν καλό δημοσιογράφο. Το προοδευτικός ή μη, δεν με αφορά, διότι και η έννοια κατήντησε σχετική και πολλοί τάχαμου προοδευτικοί δεξιότεροι των δεξιών, αντάξιοι ενός Σάββα Κωνσταντόπουλου*.
Τις προάλλες ο Παύλος Τσίμας, τρόφιμος του ΣΚΑΪ πλέον, δικαίωσε και το σύνθημα και τη ρήση «άξιος ο μισθός του».
Είπε λίγο πολύ ότι η κυβέρνηση της αριστεράς (στην οποία αριστερά σιτίστηκε ουκ ολίγα χρόνια)..

Η Σπανοπούλου απαντά στα περί "ανέργων μαϊμού" ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ

Γράφει ο Λάμπρος Θ. Παπαξενάκης
(μέλος ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ)


Γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά σε ποιον απευθύνεται και έχοντας χάσει για μία ακόμη φορά την ψυχραιμία της (γιατί άραγε;) η πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου, ένοιωσε την ανάγκη να απαντήσει σε ανάρτησή μου (δείτε ΕΔΩ) για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΑΝΕΡΓΟΥ από εργαζόμενο δημοσιογράφο. Διευκρινίζω ότι η απάντησή της απεστάλη ως σχόλιο στην ανάρτηση με το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητα "Πρώην Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ".Ο σοφός λαός λέει "όποιος έχει την μύγα ...μυγιάζεται".
Όπως προκύπτει από την απάντηση, η γνωρίζουσα τα πάντα (και τα απόρρητα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα των ασφαλισμένων) υπήρχαν και άλλοι "ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΑΪΜΟΥ" στον ΕΔΟΕΑΠ..

Εξωγήινοι...

Kαι μέσα σε όλα τα άλλα έσκασε και η ΒΟΜΒΑ.
«Γράψτο», μου είπε άνθρωπος που γνωρίζω και τον εμπιστεύομαι:
«Τον Σεπτέμβριο του 2017 έρχονται οι ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ! Εξ άλλου το είπαν η Χίλαρι, αν θυμάστε, ο Καναδός "Καμμένος", ο Μενβέντεφ, ο Πούτιν και φυσικά ο Χόκινγκ. Μην ξεχνάς πως κι ο θεός εξωγήινος είναι!».

Xρονιάρες μέρες...

"Δεν σε αφήνουν μερικοί να αγιάσεις χρονιάρες μέρες που ειναι.
Κυρίως όλοι αυτοί οι καλοπληρωμένοι που είχαν μια προνομιακή μεταχείριση στο Mέσο όπου εργάζονταν (εως και διευθυντές εγιναν) και τωρα, που σαν τα ποντίκια εγκατέλειψαν πρώτοι το πλοίο, ξεσπάθωσαν πάνω στον πρώην..

Jawohl Herr Scheuble!

Σκίτσο Ανδρέας Πετρουλάκης
Oι έλληνες φίλοι του γερμανού υπουργού Οικονομικών 

Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από άρθρο, στο σάιτ liberal, ενός αληθινού πατριώτη

(...) Αναμφίβολα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ένα πρόσωπο ελάχιστα συμπαθές στην πατρίδα μας. Κατά υποβολιμιαίο τρόπο, συνδέθηκε η οικονομική κρίση με το πρόσωπο του, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό πως αν η Γερμανία δεν ήθελε την διάσωση της Ελλάδος, σήμερα θα ζούσαμε σκηνές Βενεζουέλας.
Ο Β. Σόιμπλε είναι μισητός γιατί μας υπενθυμίζει κάποιες αυτονόητες αλήθειες που, δυστυχώς, λησμονήσαμε. Η Ευρωζώνη είναι ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό «μαγαζί» που για να

Χάνονται οι εφημερίδες, χάνονται και οι αναγνώστες τους

Χωρίς τα ΝΕΑ και το Εθνος ήταν την προηγούμενη Τετάρτη τα περίπτερα. Οι δύο εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν εκείνη την ημέρα λόγω απεργίας. Και κάπως έτσι, ξαφνικά, γύρω στις 22-23 χιλιάδες αναγνώστες βρέθηκαν χωρίς το αγαπημένο τους έντυπο.
Τι έκαναν λοιπόν; Η συντριπτική πλειοψηφία δεν αγόρασε εφημερίδα. Χάθηκαν μέσα σε μία ημέρα 18 χιλιάδες αναγνώστες. Για την ακρίβεια, 18.060.
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου πούλησαν οι εφημερίδες συνολικά 80.680 φύλλα και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου χωρίς ΝΕΑ και Έθνος, έδωσαν 62.620. Μείωση 22,38% ακριβώς.,

Last Christmas...

«Απεβίωσε εν ειρήνη» σε ηλικία 53 ετών ο Τζόρτζ Μάικλ

«Με βαθύτατη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο λατρεμένος μας γιός, αδερφός και φίλος, Τζορτζ Μάικλ, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Η οικογένεια θα επιθυμούσε να γίνει σεβαστή σεβαστή η ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει προς το παρόν κανένα περαιτέρω σχόλιο».  Αυτό αναφερεται σε ανακοινωθέν του εκπροσώπου του τραγουδιστή Τζορτζ Μάικλ. Ο καλλιτέχνης πέθανε σε ηλικία 53 ετών ανημερα των Χριστουγέννων χωρίς να γνωστοποιηθεί η αιτία του θανάτου του.
Ο Τζορτζ Μάικλ γεννήθηκε με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου στις 25 Ιουνίου 1963. Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα..

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Η θρυλική χορωδία σίγησε στη Μαύρη Θάλασσα

Είναι μια τραγωδία μέσα στην τραγωδία. Μια θρυλική χορωδία, που δημιούργησε το σάουντρακ ορισμένων από τις ιστορικότερες πολεμικές στιγμές του 20ου αιώνα και σίγησε για πάντα. Χάθηκε στα νερά της Μαύρης Θάλασσας όπου συνετρίβη το Τουπόλεφ των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήμερα Χριστούγεννα…
Η αρμάδα του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, μαζί με ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βαθυσκάφη και δύτες ερευνούσαν επί ώρες τη θαλάσσια περιοχή 2-3 χιλιόμετρα από την παραλία του Σότσι, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος Τουπόλεφ, ωστόσο η ανακοίνωση της Μόσχας πως δεν υπάρχουν επιζώντες δεν άφηνε ελπίδες. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συντετριμένος..

Νέα απώλεια για το Mega

Στον Alpha πηγαίνει o Κώστας Σφιχτός

Μια ακόμη μεγάλη απώλεια για το Mega, λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος και ενώ στους εργαζόμενους δεν καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων.
Φεύγει ο επικεφαλής των αναλυτών του σταθμού Κώστας Σφικτός, ο οποίος με τις επισημάνσεις και τις αξιολογήσεις του βοήθησε σημαντικά στην επιτυχία τόσο του Ψυχαγωγικού Προγράμματος όσο και του Ενημερωτικού Τομέα.
Αποχωρεί από το Mega μετά από 17,5 χρόνια για τον Αlpha, μην αντέχοντας την..