ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Θαυμαστικό!

Πολλά κόμματα,τελείες και άλλα σημεία της στίξης στο νέο σημείωμα (κλικ) - προφανώς της Μάνιας Τεγοπούλου - στην πρώτη σελίδα της Ελευθεροτυπίας όπου παρατίθενται οι ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ για αναστολή της απεργίας στη Μίνωος και η ανακοίνωση για το οτι η απεργία κηρύχτηκε παράνομη από το δικαστήριο σε Πήγασο και ΔΟΛ.
Η Μάνια ως σπουδαγμένη επισημαίνει την κακή χρήση των κομμάτων στη δεύτερη παράγραφο της ανακοίνωσης, παίζοντας ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα ομόηχα...
Εμείς απλώς θα βάλουμε θαυμαστικό!

Και με ποινικές συνέπειες το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Εκτός νόμου και με ποινικές συνέπειες τίθεται από σήμερα Παρασκευή 1η Οκτωβρίου το κάπνισμα, το οποίο απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.
Ο Σεπτέμβριος, μήνας προσαρμογής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τελείωσε, ανοίγοντας για ακόμη μια φορά τη δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα του καπνού με τις υπέρ και τις κατά τοποθετήσεις να παίρνουν κοινωνικές, οικονομικές και ιδεολογικές προεκτάσεις, με τον νόμο να φαντάζει να μην εξασφαλίζει ακόμη την ειρηνική συνύπαρξη των αντιμαχόμενων μεριών.

"Όπου υπάρχει καπνός…επιλέγουμε" λέει το Συντονιστικό Επαγγελματιών Καφέ Μπαρ Εστιατορίων, καλώντας τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων σε συγκέντρωση όλων των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής, την Παρασκευή 1η Οκτώβρη στο υπουργείο Υγείας.
Ισχυρίζονται ότι σε ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόστηκε η απαγόρευση, όπως η Ισπανία και η Αυστρία, έπειτα από λίγο καιρό ουσιαστικά κατέστη ανενεργή εξαιτίας της αντίδρασης από τα μαγαζιά και τους πελάτες τους.

Σε ό,τι αφορά την πιθανή απαγόρευση του καπνίσματος ακόμη και στα αυτοκίνητα, ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος τόνισε ότι από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων και ότι "εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνονται και συστάσεις όσων καπνίζουν στο αυτοκίνητο τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά".

Τα πρόστιμα

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια με τα οποία επιβάλλονται τα πρόστιμα στους....

Αποφασίζουν νέες κινητοποιήσεις μετά την αναστολή της απεργίας σε ΔΟΛ και Πήγασο
Το Δικαστήριο για λόγους τυπικούς δέχθηκε το αίτημα της εργοδοσίας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία στον «ΠΗΓΑΣΟ» και στον «ΔΟΛ».

Κατόπιν αυτού η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει την απεργία, που είχε κηρύξει στις επιχειρήσεις αυτές από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις θα συνεχιστεί και ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα συγκαλέσει τη Διασωματειακή Επιτροπή για να εξεταστεί μαζί με τα αδελφά σωματεία των....

Εφημερίδα Μεσόγειος: από τον Γραμματικάκη στον Ζαγοριανίτη

Προγραμματίζεται και έκδοση
κυριακάτικου φύλλου
που θα βγαίνει στην ΑθήναΜια από τις πιο ιστορικές και παραδοσιακές εφημερίδες της χώρας η «Μεσόγειος», που δημιούργησε πριν από 60 χρόνια ο Αριστοτέλης Γραμματικάκης, και συνέχισε την έκδοση της ο γιος του Κώστας, αλλάζει σελίδα και περνάει σε ένα νέο σχήμα που θ'αναλάβει να την οδηγήσει στις προκλήσεις της νέας εποχή!
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν, την διεύθυνση της εφημερίδας αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος κ. Παντελής Ζαγοριανίτης, που είναι γνωστός από το πέρασμα του σε αθηναϊκές εφημερίδες ως στέλεχος, αλλά και πρόσφατα από το σύντομο πέρασμα του στην «ΤΟΛΜΗ».
Το σχήμα που αναλαμβάνει τη «Μεσόγειο» θα είναι πενταμελές, δεν αποκαλύφθηκε όμως στους δημοσιογράφους της εφημερίδας ποιοι άλλοι εκτός του κ. Ζαγοριανίτη συμμετέχουν, ενώ ο κ. Γραμματικάκης θα παραμείνει στην εφημερίδα ως αρθρογράφος. Όπως είπε ο...

Οταν τα τσιράκια της εργοδοσίας βγήκαν παγανιά σε ΠΗΓΑΣΟ και ΔΟΛ

Μια άκρως διαφωτιστική ανταπόκριση από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στον όμιλο του Μπόμπολα (Πήγασος)

Αυτά που συνέβησαν στη μαζικότατη συνέλευση των εργαζομένων στον όμιλο του Μπόμπολα ήταν μια μεθοδευμένη και προσχεδιασμένη αντεπίθεση της εργοδοσίας στη βούληση των εργαζομένων να απαντήσουν με δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στις δεκάδες απολύσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες στα δύο μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας.

Με το ξεκίνημα της συνέλευσης, που έγινε με την παρουσία σχεδόν σύσσωμου του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά ακόμη και διευθυντών των εντύπων του ομίλου, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι (γνωστοί για το «μπες - βγες» στα διευθυντικά γραφεία, αλλά και για τις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις απευθείας με το αφεντικό) ξεκίνησαν μια ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της κήρυξης της 48ωρης απεργίας, που, και μόνο επειδή ήταν καρμπόν με αυτά που συνέβησαν στη συνέλευση των εργαζομένων στον ΔΟΛ, έγινε φανερό ότι ήταν προσχεδιασμένη.

Με φωνές και τσαμπουκάδες, κινήσεις απειλών για....

Το χρονικό μιας απόπειρας για σπάσιμο της απεργίας (Πήγασος)

Καταγραφή των γεγονότων από εργαζόμενους και εργαζόμενες στον όμιλο του Πήγασου

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 (Μεσημέρι)

Η εργοδοσία του Πήγασου απολύει 16 διοικητικούς.

Απόγευμα γύρω στις 17:00


Η ενημέρωση από τους συνδικαλιστές της ΕΠΗΕΑ μετατρέπεται σε κοινή συνέλευση συντακτών και διοικητικών και ενώ στην αρχή οι συνδικαλιστές της ΕΠΗΕΑ καλούν σε 24ωρη στο τέλος αποφασίζεται 48ωρη με την στήριξη των παρευρισκόμενων συντακτών από τις εφημερίδες του Πήγασου και με εκπροσώπους του ΔΟΛ, οι οποίοι δηλώνουν ότι στηρίζουν κι αυτοί την απεργία. Οι συντάκτες και οι διοικητικοί καλούν την ΕΣΗΕΑ να συμμετάσχει στην απεργία. Εργαζόμενοι από το Goal δεν εμφανίζονται στην συνέλευση αυτή.

Από 18:00 μέχρι το βράδυ

Μια μικρή ομάδα συντακτών και αρχισυντακτών του Έθνους αρχίζει σιγά σιγά να διαμορφώνεται και αντιτίθεται στην απόφαση της συνέλευσης με το σκεπτικό ότι δεν έγινε ψηφοφορία, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν η ΕΣΗΕΑ θα κηρύξει απεργία. Η ομάδα αυτή περίπου 7-8 ατόμων καλλιεργεί κλίμα έντασης με φωνές και συνεχόμενες επισκέψεις- επιθέσεις στην εκπρόσωπο των συντακτών του Έθνους. Οι εργαζόμενοι του Goal βγάζουν...

«Στα πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ τραμπούκοι και υπονομευτές»


Η ανακοίνωση του εποπτικού οργάνου
δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ βάζει
τα πράγματα στη θέση τουςΣχετικά με τα τελευταία γεγονότα (απολύσεις, απεργίες, τραμπουκισμούς, «ψηφοφορίες») σε ΔΟΛ και Πήγασο η ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ βάζει κάποια απλά πράγματα στη θέση τους:

Την ώρα που ο κλάδος πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις σε «ΔΟΛ» και «ΠΗΓΑΣΟ», διευθυντικά στελέχη αλλά και ορισμένοι «συνάδελφοι», με παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος των εκλεγμένων εκπροσώπων και εκφοβισμό των εργαζομένων, επιχειρούν να υπονομεύσουν τον συνδικαλιστικό αγώνα.Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει όλες αυτές τις πρωτοφανείς ενέργειες, οι οποίες και τίθενται υπόψη των Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Επισημαίνει ότι, η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως προβλέπει το Καταστατικό, και όλοι οφείλουμε να πειθαρχούμε. Διάφορες κατ’ επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες με κάλπες και άλλα ανάλογα δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και ουσιαστικά αποτελούν μεθοδεύσεις με στόχο την ΕΣΗΕΑ και την γενικότερη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν πήρε μυρουδιά......Το παλικάρι του enimerosi24 ή δεν κατάλαβε τίποτε (που είναι το πιθανότερο) από τα τελευταία γεγονότα στα δύο μεγάλα συγκροτήματα τύπου με τις απολύσεις και τις απεργίες ή βάζει στο site που έχει ο,τι του λένε διάφοροι και ό,τι ακούει αριστερά και δεξιά. Το πρώτο δεν αναιρεί το δεύτερο και όπως γράφει και το syspeirosi.wordpress.com τελικά «αυτό το παιδί θα πάει μπροστά»…

Το μόνο που κατάλαβε το enimerosi24 και το λέει και σε εμάς «με απλά λόγια» μήπως και...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Φέρτε πίσω Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα κ.α.


Είναι, τελικά, σκάνδαλο η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου;
Την καλύτερη απάντηση είχε δώσει ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής τον Δεκέμβριο του 2008, όταν μίλησε για «τα σκανδαλώδη που έγιναν με επίκεντρο το Βατοπέδιο», τα οποία ομολόγησε ότι «είχαν σοβαρότερες διαστάσεις απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμήσει». Και αυτό είναι μόνο τα λόγια. Λίγους μήνες αργότερα ο τότε πρωθυπουργός προχώρησε και σε πράξεις. Απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια του κόμματός του στενούς συνεργάτες του και πρώην υπουργούς, οι οποίοι ενεπλάκησαν -ή τους ενέπλεξαν, ας το βρουν οι ίδιοι- στην υπόθεση. Αν, λοιπόν, ο τέως πρωθυπουργός δεν βλέπει πλέον κανένα σκάνδαλο, όπως γράφει στην περίφημη επιστολή του προς την Επιτροπή της Βουλής, δεν έχει παρά να κάνει μια απλή κίνηση. Να ζητήσει από τον διάδοχό του Αντώνη Σαμαρά να «αποκαταστήσει» όσους τιμωρήθηκαν τότε με πολιτικό εξοστρακισμό (Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα κ.ά.). Αν δεν έχουμε σκάνδαλο και όλα είναι μια «σκευωρία του ΠΑΣΟΚ», δεν έχουν παρά να δικαιώσουν τα θύματα της «σκευωρίας». Τόλμη χρειάζεται. Για να γελάσει κάθε πικραμένος...

Κόντρα σε τηλεοπτικούς κολοσσούς, μπλόγκερς και social mediatel

Διστάζει η κυρία Μόλλυ Ανδριανού (διευθύντρια περιοδικών του ΔΟΛ) μπροστά στο εργασιακό πογκρόμ που οργανώνεται: να πλύνει τα χέρια της, να χτυπήσει το Μανόλο της στο χώμα ή να ανοίξει ένα μπουκάλι Cristal; Επειδή το ζήτημα είναι ηθικό, δυσκολεύεται

• «Οτιδήποτε το καινούργιο με ανανεώνει», δήλωσε ο αείμνηστος Τέρενς Κουίκ για τη συμμετοχή του στον τηλεοπτικό κολοσσό Kontra. Πίσω του, κουφάρια αλόγων ήταν θαμμένα στην άμμο και ο άνεμος σφύριζε δαιμονισμένα

Αν βρισκόταν έστω κι ένας μπλόγκερ που δεν κολάκευε στο μπλογκ του διατεταγμένα τον εργοδότη της πραγματικής του ζωής, καθυβρίζοντας τους ανταγωνιστές του, ίσως ήλπιζε κανείς ότι μια μέρα η λεγόμενη δημοσιογραφία των πολιτών γεννήσει κάτι ενδιαφέρον. Άλλα όμως τα καλέσματα της λόρδας...

• Επίσης, αυτή η ανοησία ότι τα social media είναι ένα ανοιχτό σύστημα ας σταματήσει. Κι εκεί όλες οι φλωροπατσαβούρες συνασπίζονται σε μικρόκοσμους όπου αλληλογλείφονται και...

Κόλαση σε ΔΟΛ και Πήγασο με απειλές, εκφοβισμούς και «ψηφοφορίες»

*ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ,
ΤΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ
ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ


*ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ – ΕΣΗΕΑ: 1 -0


Κλίμα τρομοκρατίας με εκφοβισμούς και κινδυνολογίες σε ΔΟΛ και Πήγασο. Με δικαιολογίες του στιλ «δεν ειδοποιηθήκαμε», «δεν μας ρώτησαν», «γιατί μόνο εμείς κι όχι οι άλλοι» κάποιοι θέλησαν να δημιουργήσουν κλίμα σύγχυσης και το πέτυχαν προχωρώντας σε ψηφοφορίες(;) για συμμετοχή ή όχι στις απεργίες, υπό το κράτος απειλών, παραπληροφόρησης και εκβιαστικών διλημμάτων.

Στο Goal News και στην Ημερησία (την οποία ο Μπόμπολας σχεδιάζει εδώ και πολύ καιρό να κλείσει) ετάχθησαν κατά της απεργίας, ενώ στο Εθνος και το Εθνος της Κυριακής ψήφισαν «όχι» στην 48ωρη της ΕΣΗΕΑ σε ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟ και «ναι» στην απεργία σε όλα τα ΜΜΕ ενώ πολλοί (32) είπαν όχι γενικώς στην απεργία!

Από την πλευρά του ο Σταύρος Ψυχάρης μέσω του Καψή γνωστοποίησε στους εργαζόμενους στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου ότι αν απεργήσουν θα κλείσει άμεσα το ημερήσιο Βήμα!
Μέσα σε αυτό το κλίμα έγινε «ψηφοφορία» με στόχο να καταδικαστεί η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για τις κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ ενώ στα ΝΕΑ περίμεναν η 48ωρη απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική…

Κι εδώ βέβαια είναι ένα από τα λάθη της ΕΣΗΕΑ που - ενώ γνωρίζει οτι δεν υπάρχει χειρότερη φάρα από τους δημοσιογράφους - άφησε χώρο για διχόνοιες, παραφιλολογία και διχαστικά σκηνικά με την απόφασή της να μην προκηρύξει 48ωρη γενική απεργία σε όλα τα «μαγαζιά». Απεργία για την οποία....

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία σε Πήγασο και ΔΟΛΕπιτέλους!Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε τη συμμετοχή των συντακτών στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΠΗΕΑ στις εταιρείες των ομίλων «ΠΗΓΑΣΟΣ» και «ΔΟΛ», από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Μπροστά στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία θεωρεί τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της, οι εργαζόμενοι απαντούν ενωμένοι με δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία και στην αμοιβή της, αλλά και του δικαιώματος στην ενημέρωση, η οποία απαξιώνεται από τις συνεχιζόμενες απολύσεις των εργαζομένων σε αυτήν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί...

Τυχερό (τελικά) αυτό το παιδί…
ΚΟΥΙΖ
Ποιος δημοσιογράφος, πάλαι ποτέ στέλεχος της ναυαρχίδας του ΔΟΛ, έφυγε από τη Μιχαλακοπούλου με προορισμό το Blueland της Γιάννας στο Μαρούσι για να βρεθεί στο Φάληρο από όπου αποχώρησε, για να καταλήξει τελικά στο...

Όταν ο Δανίκας συνάντησε τη Μενεγάκη

«Ελένη λάμπεις ολόκληρη. Κάτι καταπληκτικό πρέπει να έχει συμβεί στη ζωή σου. Είσαι ανθισμένη».
Αυτά έλεγε ο κριτικός κινηματογράφου και αρθρογράφος του ΔΟΛ Δημήτρης Δανίκας, απευθυνόμενος στην Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της οποίας ήταν καλεσμένος και η οποία περιστράφη σε μεγάλο μέρος της γύρω από το σεξ.
«Ελένη όσο περνάει η ώρα γίνεσαι καλύτερη, πιο όμορφη» της έλεγε ο Δανίκας που έδωσε ρεσιτάλ καθώς αφηγείτο σκηνές από (ποιοτικές) αισθησιακές ταινίες κάνοντας την Ελένη να ιδρώνει και να ξεϊδρώνει…
Την τρέλανε στα κοπλιμέντα την τηλεπαρουσιάστρια ο Δανίκας και κάποιοι είπαν πως κάνοντας πλάκα την φλερτάριζε στα ίσια. Η Μενεγάκη όλο νάζι προσπαθούσε να ξεγλιστρήσει ζητώντας συνεχώς τη βοήθεια του Θοδωρή (Κουτσογιαννόπουλου).
«Οι δικές σας εκπομπές είναι λίγότερο επιβλαβείς από ότι οι εκπομπές με καλεσμένους πολιτικούς και άλλους διαπλεκόμενους» επεσήμανε σε κάποια στιγμή ο Δανίκας στην...

Θύελλα στα μεγάλα συγκροτήματα - 48ωρη απεργία σε Πήγασο και ΔΟΛ

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΟ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ»
ΣΕ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ


Θύελλα από τις μαζικές απολύσεις στο χώρο των media και μάλιστα στα μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα. Γενικές συνελεύσεις εργαζομένων γίνονται σε όλα τα μέσα ενημερωσης ενώ ήδη όλοι οι εργαζόμενοι (διοικητικοί, δημοσιογράφοι, τεχνικοί) στον όμιλο του Πήγασου και στα ΜΜΕ του Μπόμπολα με ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης προκήρυξαν 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή ζητώντας την ανάκληση 13 απολύσεων που έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες.

Στον ΔΟΛ η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) κήρυξε με τη σειρά της 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή καθώς ο Ψυχάρης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε απολύσεις διοικητικών από τις λίστες που του έχουν δοθεί από τους διευθυντές των τμημάτων…

Στην Ελευθεροτυπία, την ώρα που η διοίκηση της εφημερίδας φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις, προγραμματίζεται συνέλευση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων για την Τετάρτη (29/9) το απόγευμα στη Μίνωος.

Το πρόβλημα με την 48ωρη γενική απεργία στη...

Απολύθηκε κι ο γιός του Σόμπολου!
Αληθεύει ότι από το συγκρότημα του Πήγασου (Ημερησία) απολύθηκε ο Γιώργος Σόμπολος ο οποίος τυγχάνει και γιός του προέδρου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών;
Οι καλά γνωρίζοντες λένε οτι ισχύει και οτι αυτό δεν προμηνύει τίποτε καλό για τους συντάκτες στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου καθως η...

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για Καρατζαφέρη, Κουρή, ΡίζοΜετά από καταγγελίες δημοσιογράφων για μη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τους εργοδότες των μέσων «BLUE SKY TV» (του Ν. Κισσανδράκη), «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» (του Γ. Καρατζαφέρη), «CONTRA TV» (του Γ. Κουρή), «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» (του Δ. Ρίζου), «ΑΥΡΙΑΝΗ» (του Γ. Κουρή), «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» (του Γ. Κουρή) και «ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ» το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών απέστειλε επιστολή-καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του.
Οι ΣΣΕ, που υπογράφει η ΕΣΗΕΑ με τις αντίστοιχες εργοδοτικές ενώσεις, κηρύσσονται υποχρεωτικά εκτελεστές με Υπουργική Απόφαση και ισχύουν για όλους τους δημοσιογράφους μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ. Όπως...

Οργή για τις μαζικές απολύσεις στο «Ράδιο Κρήτη»

ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Aναστάτωση και οργή στο δημοσιογραφικό κόσμο της Κρήτης προκαλεί η απόφαση του ιδιοκτήτη του «Ράδιο Κρήτη» Βασίλη Σκουταρά, να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο ραδιοσταθμό. Ηδη απολύθηκαν πέντε δημοσιογράφοι με την Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) να καταγγέλει την εργοδοσία για αδιαλλαξία και να προχωρά σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ζητώντας ανάκληση των απολύσεων.
Ο ιδιοκτήτης του Ρ/Σ μετά τις πρώτες απολύσεις και τη διαμαρτυρία της Ενωσης όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση να βρεθεί ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης, αλλά προχώρησε άμεσα στην απόλυση και άλλων δύο δημοσιογραφων: της Κορίνας Καφετζοπούλου, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, που απασχολούνταν αποκλειστικά στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ εδώ και επτά χρόνια, δείχνοντας συνέπεια, εργατικότητα και ήθος και της Κατερίνας Παντινάκη, που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη απελύθη επειδή...

Τρεις μήνες απλήρωτοι οι «οργισμένοι» της Φειδίου
Τρεις μήνες απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή καθώς η εργοδοσία αρνείται να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα χρησιμοποιώντας την μόνιμη αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία της επιχείρησης. Οι διαβεβαιώσεις Σαραντόπουλου ότι μέσα στην εβδομάδα θα τους καταβληθούν έναντι κάποια χρήματα ουδόλως καθησυχάζει τους οργισμένους της Φειδίου καθώς οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν πλέον έντονο βιοποριστικό πρόβλημα.
Θυμίζουμε ότι για τη διασφάλιση των εργαζομένων η ΕΣΗΕΑ με τις άλλες ενώσεις έχουν καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα. Ο ιδιοκτήτης Κ. Ι. Σαραντόπουλος, επιμένει ότι αν οι εργαζόμενοι δεν συμφωνήσουν με σχέδιο που προβλέπει 60 απολύσεις δεν πρόκειται να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αντιτείνουν ότι πρώτα πρέπει να γίνει συνολική εξόφληση και ακολούθως να...

Το ταξίδι του Αγγελάκα


Από τους µουσικούς που έµειναν πιστοί στις απόψεις τους, που απέφυγαν το συνηθισµένο σφάλµα να αναπαράγουν την επιτυχηµένη συνταγή της νιότης τους, ο Γιάννης Αγγελάκας αποτελεί µια φωτεινή εξαίρεση στον χώρο του ελληνικού ροκ. Οχι µόνο γιατί εξακολούθησε να είναι συνεπής στην ταξιδιάρα ψυχή του, αλλά και γιατί η συνέπεια αυτή τον έβγαλε σε ένα καινούργιο µουσικό ύφος που αποδείχτηκε (και αυτό) δηµοφιλές.
«Οχι, δεν µου έλειψαν οι Τρύπες» τον βλέπουµε να λέει στο ντοκιµαντέρ της Αγγελικής Αριστοπούλου «Ταξιδιάρα ψυχή» που θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 30/9 στον κινηµατογράφο «Μικρόκοσµο» (στου Φιξ). «Δεν µου έλειψαν γιατί δεν αισθανόµουν καλά µέσα εκεί πια».
Το ντοκιµαντέρ, διάρκειας 60 λεπτών, παρακολουθεί την καθηµερινότητά του, τα ακούσµατά του από την παιδική του ηλικία, τον έρωτά του για την κρητική µουσική, τη σχέση του µε τους φίλους του µουσικούς Νίκο Βελιώτη, Ντίνο Σαδίκη και Ψαρογιώργη τους πειραµατισµούς τους στη µουσική, την εξέλιξή τους. Η «Ταξιδιάρα ψυχή» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ Θεσσαλονίκης...

Τι έκανε ο Καραγκούνης στο τούνελ του Καμπ Νου;

Yπήρξε πράγματι χρηματικό πρόστιμο σε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού από την ΟΥΕΦΑ και επεβλήθη στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Γιώργο Καραγκούνη. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ, ο Παναθηναικός επιβεβαιώνει το πρόστιμο, διαψεύδει όμως το δημοσίευμα της elmundodeportivo που ήθελε παίκτη της ομάδας να έχει τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ επειδή έκανε την ανάγκη του στο τούνελ των αποδυτηρίων του «Καμπ Νόου» κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ο Καραγκούνης είχε πάει στην τουαλέτα δίπλα από τη φυσούνα τού γηπέδου και το πρόστιμο των...

Απεργία στην ΕΡΤ για την μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, 4 Οκτωβρίου 2010 έως τις 6 π.μ. της Τρίτης, 5 Οκτωβρίου 2010 για όλους τους εργαζομένους στην ΕΡΤ αποφάσισαν η ΕΣΗΕΑ, η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., η Π.Ο.Ε.ΣΥ., και οι άλλες Ενώσεις μέλη της Π.Ο.Ε.ΣΥ, ζητώντας την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2009.
Η διοίκηση της ΕΡΤ υπαναχωρώντας από τις αρχικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις της αρνείται την υπογραφή της Σ.Σ.Ε.
Η άρνηση αυτή της ΕΡΤ είναι αυθαίρετη, παράνομη και αδικαιολόγητη και πλήττει το πρωταρχικό δικαίωμα του εργαζομένου στην αμοιβή της εργασίας του και καταργεί στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη σύναψη Σ.Σ.Ε.
Όπως σημειώνεται η ΕΣΗΕΑ μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ θα αγωνιστεί για....

O Παπαδημητρίου στη θέση του Ανδρικάκη στο τιμόνι της ΕΡΑ
Αποδεκτή έκανε το δ.σ. της ΕΡΤ την παραίτηση που υπέβαλε ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Αντώνης Ανδρικάκης. Η διοίκηση αφού ευχαρίστησε τον Ανδρικάκη για «την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του» στο κρατικό ραδιόφωνο τοποθέτησε στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΑ τον...

Παρελθόν ο Γιανναράκης για τον ΔΟΛ

Αποχώρησε από τον ΔΟΛ ένας βετεράνος του δημοσιογραφικού κι όχι μόνο χώρου.
Ο Γιάννης Γιανναράκης που ήταν ο εμπνευστής και ένας από τους πρωτεργάτες της διαδικτυακής πύλης in.gr αποτελεί παρελθόν για τον Οργανισμό. Ο άνθρωπος κλειδί για θέματα του Ιντερνετ, το «μαμούνι» όπως τον αποκαλούσαν χαρακτηριστικά στη Μιχαλακοπούλου, εργαζόταν χρόνια στο ΔΟΛ όπου είχε μόνο συμπάθειες και την εμπιστοσύνη του Χρήστου Λαμπράκη. Ο Γιανναράκης όπως ακούγεται αποζημιώθηκε γερά και η...

Το οργισμένο τηλεφώνημα της Μάγιας Τσόκλη...
Χτύπησαν πάλι τα τηλέφωνα δημοσιογράφων και τηλεκριτικών από τηλεπερσόνες κι όχι μόνο. Αυτή τη φορά δεν τηλεφώνησαν απευθείας στον διευθυντή της Ντέπυς Γκολεμά αλλά στην ίδια τη δημοσιογράφο. Ο λόγος για τον Χρόνη Πεχλιβανίδη και τη Μάγια Τσόκλη που «ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι» με αφορμή ένα σχόλιο της Γκολεμά σχετικά με τα πεπραγμένα τους στην ΕΡΤ και τον τραπεζικό λογαριασμό τού 1,8 εκατ. ευρώ.
Η Ντέπυ Γκολεμά από επαγγελματική ευσυνειδησία αφιέρωσε μεγάλο μέρος των σχολίων της στο οργισμένο τηλεφώνημα και στις...

Θρίλερ με ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ στο τούνελ του «Καμπ Νου»!


ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ

Λίγο η ένταση του αγώνα λίγο η ασυνεννοησία με τους υπευθύνους του «Καμπ Νου» και ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έκανε την… ανάγκη του στο τούνελ των αποδυτηρίων κατά την διάρκεια του αγώνα με την Μπαρτσελόνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής «El Mundo Deportivo», το περιστατικό συνέβη κατά τα τελευταία λεπτά του αγώνα Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκού για το Champions League και πιθανότατα από ποδοσφαιριστή που μπήκε ως αλλαγή, χωρίς να αποκλείεται να έγινε και από κάποιον από τους παίκτες που αντικαταστάθηκαν.
«Προφανώς όταν του ζητήθηκε από τον προπονητή του να περάσει αλλαγή στο γήπεδο, ένιωσε έντονα την ανάγκη να ανακουφιστεί, ως αποτέλεσμα της έντασης του αγώνα. Έτσι ο ποδοσφαιριστής πήγε προς τα αποδυτήρια, που όμως ήταν κλειστά και εξ αιτίας του προβλήματος στην συνεννόηση και στην επικοινωνία με τους ανθρώπους του «Καμπ Νου», αλλά και πιεζόμενος από το χρόνο, έκανε εκεί την ανάγκη του» γράφουν οι Ισπανοί που...

Η ΕΡΤ, το βιογραφικό του Μεγγρέλη και το τηλεφώνημα στον Στάγκο


Μετά την τοποθέτηση του Ηλία Μάτσικα στη διεύθυνση του ΑΠΕ οι υπόλοιποι «μνηστήρες» δεν αποθαρρύνθηκαν και άρχισαν να κοιτάζουν και προς την Αγία Παρασκευή.
Όπως μας πληροφορεί και η Ντέπυ Γκολεμά (από το real.gr) o γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μεγγρέλης είναι ένα ακόμα όνομα που ακούγεται για την προεδρία της ΕΡΤ. Έχει καταθέσει τα χαρτιά του και παράλληλα και μία εκπομπή. Σου λέει, να είμαι καλυμμένος...
Εκείνο που προξενεί εντύπωση πάντως είναι η πληροφορία ότι ο Τηλέμαχος Χυτήρης τηλεφώνησε στον Αγγελο Στάγκο και του ζήτησε να ξανανέβει πρόεδρος στην ΕΡΤ. Θυμάται λέει ότι είχαν καλή συνεργασία. Αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Και πώς να μην αρνηθεί αφού, όπως όλοι θυμούνται καλά, η αποζημίωση που...

Αγριεύουν τα πράγματα στο ΔΟΛ - Προς γενική απεργία αν γίνουν απολύσεις


Να αποσυρθούν άμεσα οι λίστες με τους υποψήφιους προς απόλυση στον ΔΟΛ ζητά με ψήφισμά της η χθεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τα σωματεία τους την υιοθέτηση ενός προγράμματος άμεσων κινητοποιήσεων με κλιμάκωσή τους, έως ότου αποσύρει η εταιρεία κάθε σχέδιο επίθεσης κατά των εργαζομένων. Προτείνουν μαζική κινητοποίηση για την Τετάρτη, 29/9/2010, ενώ σε περίπτωση απόλυσης πριν από την Τετάρτη, τότε το πρόγραμμα της απεργιακής κινητοποίησης θα πρέπει να είναι «ακαριαίο».

Με το ψήφισμα τους οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ απαιτούν από...

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ενταση στο ΚΕΡΔΟΣ για την επαναπρόσληψη του εκπροσώπου

Η διαπραγμάτευση στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ για την επαναπρόσληψη του εργασιακού εκπροσώπου Τζώρτζη Ρούσου συνεχίζεται. Η ιστορία έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι οπότε υπήρξε «ανακωχή» μέχρι το Σεπτέμβρη καθώς η εργοδοσία θα επανεξέταζε το θέμα. Η "φθινοπωρινή" πρόταση της εργοδοτικής πλευράς ήταν η επαναπρόσληψη όχι στην εφημερίδα αλλά στο γρ.Τύπου της euromedica, πρόταση που δεν κρίθηκε ικανοποιητική από την ΕΣΗΕΑ και τον άμεσα θιγόμενο, που ζητούν την επαναφορά στην εφημερίδα. Κι αυτό κυρίως επειδή η απόλυση αποτελεί...

«Ηρεμη δύναμη»...
«Μαρία, μπράβο. Τα πήγαμε περίφημα. Ελπίζω και τα νούμερα να μας δικαιώσουν». Με αυτά τα λόγια πάνω κάτω, ο διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλης έδωσε τα εύσημά του στη νέα παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του καναλιού. Η Μαρία Χούκλη, που τα πήγε αρκετά καλά, εμφανίστηκε λίγο κουρασμένη και υποτονική και δεν κατάφερε να κρύψει το τρακ και το άγχος της τουλάχιστον στην αρχή.
Βέβαια κάποιοι είπαν...

Εχει τρέλα με τα φαρμακεία....


ΚΟΥΙΖ προχωρημένης δυσκολίας για όσους ενδιαφέρονται ακόμη για τον νεοκαραμανλισμό.
Ποιος εκ των Βατοπεδινών της προηγούμενης κυβέρνησης αγοράζει, σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στα αυτιά μου, αφειδώς φαρμακεία εν όψει της απελευθέρωσης και του εν λόγω επαγγέλματος; Το πράττει διακριτικά και, φαντάζομαι, με νόμιμο ή, τέλος πάντων, νομιμοφανή τρόπο...

Ο Ραγκούσης διαβάζει Ελευθεροτυπία...


Ένα είναι σίγουρο για τον υπουργό Εσωτερικών και Προεδρίας - πέραν του ότι έχει αναλάβει και καθήκοντα αναπληρωτή πρωθυπουργού: Ο (ευγενέστατος) Γιάννης Ραγκούσης διαβάζει Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και μάλιστα τη στήλη για τα media. Kαι όταν διαφωνεί με κάποια από τα γραφόμενα σπεύδει να τηλεφωνήσει στον αρμόδιο συντάκτη για διευκρινίσεις χάριν της ακρίβειας του ρεπορτάζ.
Για το συγκεκριμένο γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης:

Τι ήταν να το γράψω ότι χωρίστηκαν σε «γερουλανικούς» και «ραγκουσικούς» τα καϊνάρια της ΕΡΤ; Με πήρε τηλέφωνο ο Γ. Ραγκούσης, για να διαμαρτυρηθεί. Ευγενέστατος δεν λέω, μην παρεξηγηθούμε, επέμεινε ότι καθόλου δεν...

Αλλαγές στη Veto

Πρώτη, ουσιαστικά, εβδομάδα μετά τις πολλές αποχωρήσεις στη VETO και η εφημερίδα μοιάζει να ψάχνει να βρει τη νέα της ταυτότητα.
Η εντολή του Τριανταφυλλόπουλου στους συνεργάτες του είναι σαφής: Παρεμβατικό ρεπορτάζ.
Από εδώ και πέρα το βάρος της εφημερίδας πέφτει σε αυτό που λέμε ελεύθερο ρεπορτάζ.
Στο δυναμικό της εφημερίδας παρέμειναν οι Πέτρος Κουσουλός και Στέφανος Χίος, που ούτως ή άλλως "τροφοδοτούσαν" τη VETO αλλά και τη zougla.gr με πρωτογενή θέματα.
Επίσης παρέμεινε και η έτερη, έμπειρη, δικαστική συντάκτρια Έλλη Κωνσταντουδάκη καθώς και η ρεπόρτερ Μαρία Αντωνοπούλου.
Πληροφορίες πάντως θέλουν την εφημερίδα να ενδυναμώνεται και άλλο στον τομέα του ρεπορτάζ προκειμένου σταδιακά να...

«Ιστορικό λάθος της διοίκησης…»

Όταν τον ειδοποίησαν ότι τον θέλει το αφεντικό γνώριζε ότι δεν ήταν για καλό.
Είχε τις πληροφορίες του εδώ και αρκετό καιρό και το κυριότερο: Δεν ήταν χθεσινός. Δούλευε δεκαοκτώ χρόνια στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου - πολλοί του είχαν επισημάνει ότι έπασχε από «ιδρυματισμό» - και ήξερε καλύτερα από όλους ότι από τον κύριο Γιώργο μπορούσε κανείς να τα περιμένει όλα...

«…Αντώνη όπως πολύ καλά γνωρίζεις τα οικονομικά του ομίλου είναι σε δραματική κατάσταση και είμαστε υποχρεωμένοι να περικόψουμε δραστικά τους μισθούς όλων των διευθυντών. Θα θέλαμε να το δεχτείς. Εξάλλου θα απελευθερωθείς και από το ένθετο αφού θα ανασταλεί η έκδοσή του…»

…Το «ιστορικό λάθος της διοίκησης» τον οδήγησε στην απόφαση να λύσει πάραυτα τη συνεργασία του με την άλλη πλευρά εισπράττοντας και την παχυλή αποζημίωση που συμφωνήθηκε να του καταβληθεί.

Προς το παρόν ο...

Κρίσιμη συνέλευση για κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ

Στην είσοδο, στο εσωτερικό του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου, θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση των εργαζομένων στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 27/9).
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ συγκαλούν συνέλευση καθώς «οι πρακτικές ετοιμασίες της διοίκησης για μαζικές απολύσεις στο διοικητικό προσωπικό (με λίστες για 50% του προσωπικού) καθιστούν επιτακτική τη συνεννόηση για να αποτραπεί η λογική της εργοδοσίας».
Όπως αναφέρουν «είναι ανάγκη να βοηθηθούν και τα σωματεία των εργαζομένων στην απόφασή τους για «δυναμική υπεράσπιση των ΣΣΕ και των θέσεων εργασίας» και να γίνει προετοιμασία για «ακαριαία αντίδραση όλων των...

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ούτε πόντο;..


Γράφει ο Ξανθάκης στην Κυριακάτικη:

ΑΝΕΛΑΒΕ σύμβουλος έκδοσης στο «Καρφί» ο Γιώργος Ταμπακόπουλος. Κι επειδή όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας σε αυτό το επάγγελμα, πάει σετάκι και η διευκρίνιση: «Η γραμμή της εφημερίδας δεν αλλάζει ούτε πόντο».

Κι αναρωτιόμαστε κι εμείς: Oύτε πόντο;..

Ο Κυριακού «χρύσωσε» τον Παπαδόπουλο


Μένεα πνέουν στον ΑΝΤ1 κατά του διευθυντή ειδήσεων Στρατή Λιαρέλη και του συντονιστή Ανδρέα Παναγόπουλου θεωρώντας τους υπαίτιους για την απομάκρυνση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου που κόστισε όπως είπαν χαρακτηριστικά «ο κούκος αηδόνι»…
Η αποζημίωση που δόθηκε στον Γιάννη Παπαδόπουλο θεωρήθηκε υπέρογκη και η διοίκηση εκτίμησε ότι έγιναν κακοί χειρισμοί που ζημίωσαν την επιχείρηση. Ακούστηκε ότι μπορούσε να δοθεί μια άλλη λύση και να παραμείνει ο Παπαδόπουλος στο σταθμό.
Στον Παπαδόπουλο...