ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στη δίκη για τον ΔΟΛ

Κύρια παρέμβαση υπέρ των δημοσιογράφων στον ΔΟΛ άσκησε η ΕΣΗΕΑ στην προσφυγή των Τραπεζών και της διοίκησης του ΔΟΛ κατά την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και ορισμού ειδικού εκκαθαριστή.
Οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται μισθοί από τον περασμένο Αύγουστο, αν και οικονομικά εξουθενωμένοι, επιμένουν να κρατούν ανοιχτές τις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», τα περιοδικά, τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», καθώς και τις ιστοσελίδες του Οργανισμού.
Η ΕΣΗΕΑ από κοινού με τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, επεσήμανε στην παρέμβασή της ότι:
Καμία συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ούτε μια ημέρα επιπλέον απλήρωτη εργασία

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενο που υπογράφεται από «Πρωτοβουλία εργαζόμενων για να μην κλείσει ο ΔΟΛ»:
"Ούτε μια ημέρα επιπλέον απλήρωτη εργασία
Ο ΔΟΛ να περάσει στα χέρια των εργαζομένων
Αρνούμαστε να αποπληρώνουμε τζάμπα τα δάνεια Ψυχάρη

Ο κύβος ερρίφθη. Οι τράπεζες κατέθεσαν αίτηση τοποθέτησης ειδικού εκκαθαριστή και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το τι θα συμβεί με τον Οργανισμό, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.
Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει οτιδήποτε θετικό για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ από αυτήν την εξέλιξη; Για το αν θα πληρωθούν, αν θα κρατηθούν οι θέσεις εργασίας, αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις για όσους απολυθούν;
Ο ειδικός εκκαθαριστής έρχεται με σκοπό να, αποτιμήσει την εταιρία και να δει τι μπορεί να..

To BHMA, οι τράπεζες και «η μόνη επιλογή»

Στην Ευελπίδων εκδικάζονται το μεσημέρι της Παρασκευής τα ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν στους εργαζόμενους του ΔΟΛ. Η ΕΣΗΕΑ κάλεσε όλα τα μέλη της να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους
Στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα το ΒΗΜΑ παρεμβαίνει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΛ μετά την κατάθεση αιτησης από τις  πιστώτριες τράπεζεςγια την υπαγωγή του Οργανισμού σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Αναλυτικά αναφέρεται:
Η μόνη επιλογή
Δύο ιστορικές εφημερίδες, το "Βήμα" και "Τα Νέα", μαζί τους οι ηλεκτρονικές εκδόσεις και τα άλλα έντυπα του ΔΟΛ βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Χθές οι πιστώτριες τράπεζες κατέθεσαν την αίτηση για την  υπαγωγή του σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μετά την αδυναμία του εκδότη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Η αίτηση που θα εκδικαστεί στις 3 Μαρτίου..

Μιλάνε οι αριθμοί; Βοούν

Το ζήτημα είναι βαθιά θεσμικό και αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών.
Πρώτα, για τον ΔΟΛ: Τις επόμενες μέρες οι τραπεζίτες θα φέρουν την Grant Thorton ως ειδικό διαχειριστή για τον λογαριασμό: να αποτιμήσει την εταιρεία και να δει τι μπορεί να πουλήσει (κομμάτι κομμάτι ή πακέτο) και πόσο.
Από τα χρήματα που θα βγουν από το ξεκοκάλισμα του ΔΟΛ, το 75% θα πάρουν οι τράπεζες και το υπόλοιπο 25% θα το μοιραστούν Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και αν περισσέψει κάτι θα το πάρουν οι εργαζόμενοι.
Για την Ηλεκτρονική Αθηνών: Από τη ρευστοποίηση της περιουσίας της εταιρείας, το 65% θα το πάρουν οι τράπεζες, το 25% το Δημόσιο, το ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι και το 10% οι..

Νέα πρόσωπα στα ενημερωτικά της ΕΡΤ

A. Ραβανός, Βούλα Κεχαγιά
Μετατίθεται όπως όλα δείχνουν η αλλαγή σκυτάλης στην «Αίθουσα σύνταξης» της ΕΡΤ και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα παραδώσει στην Κατερίνα Ακριβοπούλου κατά μία εβδομάδα αργότερα από ό,τι αρχικά ήταν προγραμματισμένο.
Έτσι αντί της 6ης Φεβρουαρίου που είχε ανακοινωθεί ότι θα κάνει πρεμιέρα η εκπομπή με τη νέα της σύνθεση, τελικά θα γίνει την παραπάνω Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Ως προς τους δημοσιογράφους που θα ενισχύσουν την παρέα της εκπομπής φαίνεται να έχουν προβάδισμα ο Άρης Ραβανός και η Βούλα Κεχαγιά από ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ αντίστοιχα.
Μοιραία μετατίθεται και η ημερομηνία του νέου δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ που θα παρουσιάζει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εκτός απροόπτου λοιπόν η πρεμιέρα θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου και όλα..

Οι πρώην του ΔΟΛ δίπλα στους εργαζόμενους

Ποιοι υπογράφουν το μήνυμα συμπαράστασης

«Οι εφημερίδες, τα περιοδικά και τα άλλα Μέσα του ΔΟΛ, συνδέονται διαχρονικά με την ιστορία του Τύπου και του τόπου» αναφέρουν οι άνθρωποι που εργάστηκαν επί χρόνια στον Οργανισμό και τώρα στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στους συναδέλφους τους. Και συνεχίζουν:
«Τέτοιες φωνές -είτε συμφωνεί κάποιος είτε διαφωνεί με όλες τις απόψεις τους- πρέπει να συνεχίσουν να ακούγονται, τώρα που η Ελλάδα χρειάζεται την πολυφωνία όσο ποτέ άλλοτε και ακόμη περισσότερο επειδή ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός πάντοτε στηρίχθηκε σε τέτοιες φωνές.
» Όλοι εμείς που εργαστήκαμε στον ΔΟΛ, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους..

Καρακούσης: Ο ΔΟΛ μπορεί να αναγεννηθεί, αλλά...

...αλλά εξαρτάται σε τι χέρια θα πέσει
- Μπορεί να σωθούν κάποιες θέσεις εργασίας, όχι όλες 

Η κίνηση από πλευράς τραπεζών για τον ΔΟΛ «άνοιξε έναν δρόμο που είναι δύσβατος, αγκαθωτός, αλλά δρόμος». Λόγια του Αντώνη Καρακούση από τα μικρόφωνα του Βήμα fm λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, οπότε βγήκε τηλεφωνικά στη νυχτερινή εκπομπή τού Μάκη Προβατά (μαζί με τον τελευταίο ήταν και Γιάννης Ζουμπουλάκης) προκειμένου να ενημερώσει τους ακροατές για τις εξελίξεις στον Οργανισμό.
Ο Μάκης Προβατάς στην έναρξη της εκπομπής εκτίμησε ότι η κίνηση των τραπεζών (δείτε ΕΔΩ ) είναι θετικό βήμα, γιατί το πρόβλημα βγήκε από την ακινησία και πήρε τον δρόμο του. Μεταφέροντας το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων ανέφερε ότι γύρω στις 4 το απομεσήμερο..

Ενοχος ο Κουρτάκης για εξύβριση - δυσφήμηση

O Π. Καμμένος στα δικαστήρια
Ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Β΄αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη καθώς τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του Παναγιώτη Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος τριών ανηλίκων γιων του. Το Δικαστήριο αθώωσε τον Παναγιώτη Τζένο για το ίδιο αδίκημα.
Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας του αυτοφώρου όπου εκδικάστηκε η μήνυση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ  είχε προτείνει να κηρυχτεί ένοχος ο Γιάννης Κουρτάκης.
«Τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή», είπε ο εισαγγελέας για τον Γιάννη Κουρτάκη, αναφέροντας πως τα όσα είπε στις επίμαχες ραδιοφωνικές εκπομπές για τον γιο του υπουργού για σχέσεις με την τρομοκρατία, ήταν ψευδή και στόχο είχαν να βλάψουν τον Καμμένο και τα ανήλικα τέκνα του.
«Δεν δημιουργείται καμία αμφιβολία ως προς τον δόλο, καθώς γνώριζε ότι όλα αυτά που..

Μετά τον Κυριάκο τι;

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Η πολιτική επικοινωνία είναι στην πραγματικότητα το όπλο των αδύναμων, όταν δεν έχουν περιεχόμενο, συνηθίζει να λέει ένας φίλος, πολιτικός επιστήμονας…
Πράματι – που θα έλεγε και ο Κυριάκος – η πρόσφατη  μονομαχία στη Βουλή για τη διαπλοκή, επιβεβαίωσε με μνημειώδη τρόπο, το αξίωμα του φίλου…
Ο Μητσοτάκης επιβάλλεται στην κοινή συνείδηση με την ίδια μεθοδολογία με την οποία επιβλήθηκαν ο Σημίτης και ο ΓΑΠ...
Εταιρίες δημοσκοπήσεων, ΜΜΕ, δημοσιολόγοι και δημοσιολογούντες διαμορφωτές της κοινής γνώμης, συνεπικουρούμενοι από «δίκτυα» και μεγαλοεργολάβους του life style, επέβαλαν..

O Bar-Bar «Τιμής ένεκεν» στο Τρίτο Πρόγραμμα

«Τον ικανόν να κάνουν νάνον, να ο κανών των ανικάνων» ~ Μπαρ Μπαρ

Το Τρίτο Πρόγραμμα μέσα από την εκπομπή «Τιμής ένεκεν», που μεταδίδεται το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13:00, παρουσιάζει τον Bar-Bar, κατά κόσμον Κώστα Παύλου Παναγιωτόπουλο, τον συγγραφέα πολλών επιθεωρήσεων, πίσω από τη Σαπφώ Νοταρά, τη Μαίρη Αρώνη, τη Σμάρω Στεφανίδου και ατέλειωτο αριθμό ηθοποιών, αλλά και τον διηγηματογράφο, διαφημιστή, κειμενογράφο.
Στο αφιέρωμα, παρατίθενται βιογραφικά στοιχεία μέσα από τη σκωπτική αφήγηση του Bar-Bar, ενώ σατιρικά του κείμενα ερμηνεύουν η Ελένη..

H αλήθεια για τα μπλοκάκια και τον ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση των Ενωμένων Δημοσιογράφων:

Οι παραισθήσεις στην ΕΣΗΕΑ και οι πραγματικοί υπονομευτές των δημοσιογράφων
Οι μάσκες έπεσαν. Αποκαλύφθηκαν ποιοι θέλουν να εξοβελίσουν τα μπλοκάκια από την ΕΣΗΕΑ και να διατηρήσουν τον ΕΔΟΕΑΠ ένα κλειστό club για «ολίγους και εκλεκτούς». Είναι οι ίδιοι που επί χρόνια θεωρούσαν το Ταμείο τσιφλίκι και εκβίαζαν να ξοδεύονται χρήματα που δεν υπήρχαν. Και τώρα το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι αν εκφράζουν το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ τα όσα υποστηρίζει σήμερα η παράταξη του Α Αντιπροέδρου της Ένωσης Δημήτρη Τσαλαπάτη και ανάγονται στη χώρα των παραισθήσεων.
Παραίσθηση πρώτη: Δεν υπάρχουν μπλοκάκια στον κλάδο. Προφανώς η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ δεν γνωρίζει ότι αποτελούν καθεστώς γεγονός που έχει οδηγήσει πλήθος συναδέλφων..

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Τραγωδίες και γκαντεμίες

Όταν η Θεματική Εβδομάδα και η Αντιγόνη ξυπνάνε πάθη και μίση

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
 
Το πιο ωραίο με αυτό το στόρι της Αντιγόνης που συσπειρώνει τις πλέον απίθανες και ετερόκλητες ομάδες, είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία». Όπου σημειώνει ο τίτλος: «Κόβουν και την Αντιγόνη από τα σχολεία!» Επειδή όμως η διεύθυνση του φύλλου γνωρίζει πολύ καλά τον νόμο του Μέρφυ και δεν έχει καμιά όρεξη να πιαστεί στις δαγκάνες του, συμπλήρωσε με «καρτελάκι» ακριβώς κάτω από την λέξη «Αντιγόνη» το εξής: «του Σοφοκλή»!
Ε ναι ρε παιδιά, αυτό είναι. Το σκεφτήκανε οι άνθρωποι ορθά το ζήτημα και καταλήξανε ότι μπορεί να προκύψουν τίποτις καραμπόλες. Κι επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις καλόν είναι να φυλάς..

Ποιοι βάζουν «τρικλοποδιές» στο Mega

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του καναλιού

Με αφορμή το εξώδικο της Digea στο Mega και την απάντηση του καναλιού οι εργαζόμενοι της Μεσογείων έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, να ρίξουν "μαύρο" στο κανάλι.
Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Μega (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί), αναφέρεται συγκεκριμένα:
"Οι εργαζόμενοι του Mega εκφράζουμε τον προβληματισμό μας (όχι όμως και την έκπληξή μας),..

Ε, όχι και σε όλα τα Μέσα του πλανήτη, Πόπη...

Πρωτοφανής καβγάς on air με τον ανταποκριτή Θάνο Αθανασίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός εαυτού η Πόπη Τσαπανίδου το πρωί της Πέμπτης, στην ενημερωτική εκπομπή της στο Star, μετά τον έντονο on air διάλογο που είχε με τον ανταποκριτη του καναλιού στις Βρυξέλλες Θάνο Αθανασίου.
Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται όταν η Πόπη Τσαπανίδου επέμεινε στην ερώτηση της αν θα υπάρξει τελεσίγραφο των δανειστών προς την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.  Ο ανταποκριτής επέμενε πως δεν πρόκειται να σταλεί τελεσίγραφο και θέλησε να κάνει μια ευρύτερη ανάλυση στο θέμα. Η Τσαπανίδου όμως πέρασε σε επόμενη ερώτηση με τη φράση «κωδικός Grexit». Τότε, ο Θάνος Αθανασίου εκνευρίστηκε από την διακοπή και ακολούθησε ένας πρωτοφανής καβγάς:..

Ο έλληνας Τραμπ

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο έλληνας Τραμπ; Οσο παράλογο κι αν φαντάζει το ερώτημα, η ρευστότητα των καιρών επιβάλλει ορισμένες σκέψεις. Κατ' αρχάς, υπάρχει μια δεδομένη αλήθεια. Πως το πρόσωπο συμπυκνώνει μια κοινωνική μεταβολή. Μια μετατόπιση που έχει συντελεστεί. Γι' αυτό, μιλώντας για τον Τραμπ, μιλάμε για μια πλατφόρμα. Και πολύ περισσότερο για μια πλατφόρμα ιδεών, θέσεων, συμπεριφορών που αποκτά ηγεμονικά χαρακτηριστικά.
Για παράδειγμα: ο έλληνας Τραμπ θα είναι δεξιός; Μια απλοϊκή ερώτηση που όμως έχει ενδιαφέρον. Σε μια συγκυρία όπου η Αριστερά (ή μέρος της) ασκεί μνημονιακή πολιτική και στην οποία συμφωνεί στον πυρήνα της και η Δεξιά (ή μέρος της), ο έλληνας Τραμπ..

Φανατικός αντικαπνιστής

Στις συσκέψεις ο Ψυχάρης στον μόνο που επέτρεπε να καπνίζει ήταν ο Βασίλης Μουλόπουλος 

(...)Τα ΝΕΑ είχαν μεγάλους δασκάλους αν ήθελες να κάνεις δημοσιογραφία. Και όλο το περιβάλλον του ΔΟΛ το υποστήριζε. Η διάψευση ήταν το μόνο πράγμα που δεν συγχωρούσε ο Καραπαναγιώτης. Η απόλυση ήταν δεδομένη. Και οι αποφάσεις, που δεν ήταν λίγες στα 21 χρόνια που εργάστηκα εκεί, δεν προκάλεσαν ποτέ απεργίες από την ΕΣΗΕΑ. Ήταν προφανές ότι ο εργαζόμενος έχει δικαιώματα, αλλά επίσης και ευθύνες. Μεγάλες ευθύνες επειδή μεγάλο ήταν και το κοινωνικό κύρος της εφημερίδας που εργαζόταν και η οποία - ήταν εμφανές για χρόνια- ζούσε από τα μεγάλα κέρδη της. (Σημαντικό ποσοστό των οποίων ο Λαμπράκης μοίραζε στους εργαζόμενους στο τέλος κάθε χρονιάς με την μορφή πρίμ –που αντιστοιχούσε..

Κουρτάκης - Καμμένος: αγωγές, μηνύσεις, απαντήσεις

Απάντηση σε όσα ανέφερε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και  υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής (δείτε το βίντεο πιο κάτω), κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, έδωσε το βράδυ της Τετάρτης, ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης.
Αναλυτικά o εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκηςαναφέρει:
«Αποδείχθηκαν όλα. Υπουργός της κυβέρνησης, προκειμένου να φιμώσει τον Τύπο, συκοφαντεί και λασπολογεί ασύστολα, κρυπτόμενος πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη βουλευτική του ασυλία. Για όλες τις συκοφαντίες του συγκεκριμένου, έχω ήδη ασκήσει αγωγές και μηνύσεις. Φυσικά, ο εν λόγω, ήδη κριθείς πλειστάκις ως συκοφάντης σε σειρά δικών, δεν ενδιαφέρεται ούτε για την αλήθεια, ούτε για την ακεραιότητα. Συνεχίζει να λασπολογεί με έναν στόχο. Να μας σπιλώσει, να μας τρομάξει και τελικώς να μας φιμώσει. Είναι πολύ γελασμένος...».
Σημειώνεται ότι σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικαζόταν η υπόθεση..

Aπομακρύνεται ο Ψυχάρης από τον ΔΟΛ

Οι Τράπεζες κατέθεσαν αίτηση για ορισμό ειδικού εκκαθαριστή

Aίτηση για ορισμό ειδικού εκκαθαριστή στον ΔΟΛ κατέθεσαν σήμερα στο πρωτοδικείο οι πιστώτριες Τράπεζες και αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές Μαρτίου.Αυτό σημαίνει πως ξεκινάει πλέον η διαδικασία εκκαθάρισης του Οργανισμού και ότι η απομάκρυνση Ψυχάρη από την Μιχαλακοπούλου αποτελεί γεγονός.
Την εκκαθάριση πιθανώς να αναλάβει η πολυεθνική εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Grand Thornton και το νομικό γραφείο Αγγελίδη.
Για αύριο, Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι έχει ορισθεί να συζητηθεί το αίτημα των Tραπεζών για..

Ήμουν κι εγώ στα ΝΕΑ…

Γράφει ο Νικηφόρος Αντωνόπουλος

Στα «ΝΕΑ» πήγα τον Φεβρουάριο του 1972, λίγους μήνες αφότου άρχισε η σταδιακή διάλυση των στρατοπέδων κρατουμένων στο Λακκί και το Παρθένι της Λέρου. Είχε μιλήσει γα μένα ο από τότε καλός φίλος Κώστας Παπαϊωάννου στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν με γνώριζε, κι αυτός, πριν ακόμη με συναντήσει, μίλησε στον Κώστα Νίτσο, τον εμβληματικό διευθυντή των ΝΕΩΝ.
Στο μεταξύ, για να βγάζω κάποια λίγα χρήματα που είχα ανάγκη, αλλά και για να συνδεθώ με το

Τέλος συζήτησης!

Τι έγραψε ο υπουργός Ν. Παππάς στο fb για τα χρέη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

«Να δώσουν οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέρος των μισθών τους για να εξοφληθεί το μισό δισεκατομμύριο χρέη των κομμάτων τους. Δεν είναι απάντηση μια ρύθμιση για εξόφληση σε 150 χρόνια. Τέλος συζήτησης». Αυτό έγραψε στο fb ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππάς που νωρίτερα μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Στ. Σχινά και σχολιάζοντας την χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ,  μεταξύ άλλων σημείωσε:
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρουν θέση για το πώς θα αποπληρωθούν οι οφειλές τους και..

Παραβρώμισε…

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
 
Για όποιον είχε το κουράγιο να παρακολουθήσει χτες τη Βουλή δεν υπάρχει αμφιβολία. Η… στάθμη έχει ανέβει πολύ. Και πολύ επικίνδυνα.
Η ευτέλεια από την οποία τρέφονται τα δήθεν «αντισυστημικά» φίδια δεν έχει προηγούμενο. Εξίσου φανερό είναι ότι δεν έχει και πάτο. Εκτός από τον πάτο στον οποίο οδηγούνται οι «σωτήρες μας» κατά πως τους οδηγεί ο κατήφορος.
Σας παρακαλούμε πάρτε τις ομιλίες των βασικών «μονομάχων». Διαβάστε την ομιλία του Καμμένου. Μετά πάρτε την ομιλία του Τσίπρα. Και στη συνέχεια την ομιλία του Μητσοτάκη. Και της Γεννηματά.
Μην αφαιρέσετε τίποτα. Αλλά και μην συμψηφίσετε τίποτα. Απλώς προσθέστε τα. Ναι. Εμείς θεωρούμε ότι λένε όλοι τους την αλήθεια.
Πάρτε, λοιπόν, τις βρωμιές που καταλογίζει ο ένας στον άλλον. Πάρτε τις βρωμιές που..

O Σταύρος Ψυχάρης απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα...

...και «καρφώνει» Μπόμπολα - Βαρδινογιάννη

Αντιγράφουμε από την ηλεκτρονική εκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ:
«Ανήθικο ψεύδος ότι υπεκλάπη μέρος του δανείου για την αγορά του 25% του ΔΟΛ»
Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και στην αναφορά του για το δάνειο της αγοράς του 25% του ΔΟΛ από το γραφείο του κ. Σταύρου Ψυχάρη έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να υπέπεσε θύμα των μυστικών υπηρεσιών του οι οποίες τον παρέσυραν σε γκάφα πρώτης γραμμής.
Δήλωσε ο κ. Τσίπρας ότι μέρος του δανείου για την αγορά του 25% των μετοχών του ΔΟΛ, ύψους 50 εκατ. ευρώ, υπεκλάπη . Είναι ένα ανήθικο ψεύδος.
Αμέσως μόλις υπεγράφη η σύμβαση, ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης παρέλαβε..

Μega: η Digea εξοφλήθηκε - οι εργαζόμενοι πότε;

Με εξώδικο που έστειλε η Digea στην εταιρεία Τηλέτυπος (MEGA), προειδοποιούσε για «μαύρο» στο σήμα του καναλιού αν δεν εξοφληθεί πλήρως η οφειλή των 980.653 ευρώ, ως τις 10 Φεβρουαρίου. Διαφορετικά και χωρίς άλλη ειδοποίηση, όπως αναφέρεται στο εξώδικο, η Digea, θα ξεκινήσει τον περιορισμό της ισχύος του σήματος του MEGA, το οποίο σημειωτέον μετέχει στην Digea και το ίδιο ως «Τηλέτυπος»!
Το Mega έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τη διαρροή της εξώδικης επιστολής της Digea προς το κανάλι στην οποία αναφέρει:
«Η εσπευσμένη διαρροή-δημοσιοποίηση μιας εξώδικης επιστολής που αφορά τις ιδιωτικές

Ο Τσίπρας στον κόσμο της μετά-αλήθειας

Όταν οι νεοφιλελεύθεροι «εφευρέτες» της "μετά - αλήθειας"   υποδύονται ότι την ανακαλύπτουν στην προπαγάνδα της διεθνούς των… λαϊκιστών

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Λοιπόν, που λέτε, έκανα ένα τεστ μνήμης για να τσεκάρω τις εικόνες που εγγράφονται στη μνήμη των ανθρώπων από εβδομάδα σε εβδομάδα και μου πρόκυψε το χάος. Ένα άναρχο και τραγικά δυσεπίλυτο πάζλ έγχρωμων τηλεοπτικών και ιντερνετικών εικόνων (web TV, YouTube, Instagram, κλπ., κλπ.,) και λέξεων… Λέξεις ελληνικές, αγγλικές, ισπανικές, γερμανικές, σε μια χαοτική αλληλουχία ειδήσεων, ρεπορτάζ, άρθρων, αναλύσεων και σχολίων στις εφημερίδες και στα social media.
Όλα αυτά μέσα σε ένα κομφούζιο ακατάσχετου προφορικού λόγου στα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, και στις ενημερωτικές εκπομπές: ένας φρικτός σκουπιδότοπος..

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Να διαφυλαχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων του ΔΟΛ

Ανακοίνωση ΔΟΔ και ΕΟΔ για «Το Βήμα» και «Τα Νέα»

 Έκκληση για την περιφρούρηση της πολυφωνίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα απευθύνει, με αφορμή τα γεγονότα στον ΔΟΛ, και ύστερα από τις παρεμβάσεις της ΕΣΗΕΑ, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.
Η ΔΟΔ και η ΕΟΔ επισημαίνουν την ανάγκη προάσπισης, ως ακρογωνιαίου λίθου, «του θεσμού που αποκαλούμε δημοκρατική κοινωνία και τη διαφύλαξη της πολυμορφίας των πηγών ενημέρωσης προκειμένου, να έχουν έγκυρη ενημέρωση οι Έλληνες πολίτες».
          Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:
· Δύο από τις παλαιότερες εφημερίδες της Ελλάδας «Το Βήμα» και «Τα Νέα», επρόκειτο να..

Ηράκλειο: έκθεση του Μ. Κουντούρη για το Προσφυγικό

Στο Ηράκλειο παρουσιάζεται η έκθεση σκίτσου του Μιχάλη Κουντούρη με τίτλο «MADE IN EUROPE» με θέμα το προσφυγικό και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο σκιτσογράφος της «Εφ.Συν.» είναι καλεσμένος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, τα μέλη του οποίου διοργανώνουν ένα τετραήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στο προσφυγικό ζήτημα από την Τετάρτη 1η έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο του Ηρακλείου. 
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για το προσφυγικό ενώ καυτηριάστηκε η σκληρή στάση της «πολιτισμένης» Ευρώπης έναντι των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου. Ο Μιχάλης Κουντούρης εξέφρασε την ελπίδα πως το μήνυμα τελικά φτάνει και πως οι λαοί της Ευρώπης «ακούν»..

Στην τελική, υπάρχουν πολλές Ελληνοφρένειες;

Κριτική, λόγος και αντίλογος για το «σεξιστικό» σκετσάκι»

Η σκληρή κριτική που γίνεται στην Ελληνοφρένεια για ένα συγκεκριμένο σκετσάκι και ίσως για κάποιες ακόμη παραφωνίες είναι βάσιμη και απόλυτα δικαιολογημένη.
Ο σεξισμός, η χοντράδα, το φτηνό χιούμορ είναι μια τεράστια παγίδα την οποία κάθε δημιουργός οφείλει να αποφεύγει με κάθε τρόπο. Και τώρα όπως καταλάβατε έρχεται το''αλλά" το οποίο όμως δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση τα παραπάνω.
Με αφορμή το επίμαχο σκετσάκι ανοίγει μεγάλη κουβέντα η οποία απαξιώνει τόσο τις Ελληνοφρένειες (ραδιοφωνική και τηλεοπτική), όσο και τους συντελεστές της. Καλό είναι να θυμόμαστε πως..

Αγάπη μου συρρίκνωσα το Mega

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με εκπροσώπους της Alpha Bank

Αισιοδοξία και θετικό κλίμα για την επόμενη μέρα του τηλεοπτικού σταθμού Mega προέκυψε μετά την χθεσινή συνάντηση των εργαζομένων του καναλιού με εκπροσώπους της Alpha Bank.
Με βάση τα όσα ειπώθηκαν, επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει μία κατ’ αρχάς συμφωνία με τους δύο βασικούς μετόχους Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα. Οι συζητήσεις, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των τραπεζών, είναι σοβαρές και όλα δείχνουν ότι θα καρποφορήσουν άμεσα.
Πρόθεση και των δύο πλευρών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αφροδίτης Γραμμέλη στο protothema.gr, είναι να βρεθεί μία βιώσιμη και μόνιμη λύση, πάντα λαμβάνοντας υπόψη ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Η πρόθεση από την πλευρά των τραπεζών είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ενώ, όπως αναφέρθηκε, κομβικό σημείο..

Το ψάρωμα του Ψινάκη

Όταν ο Μαραθώνιος κάνει μαλλιοκούβαρα τον Μαραθώνα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είναι κάτι παροιμίες τρε μπανάλ, που ντρέπεσαι να τις ξεστομίσεις. Κι από την άλλη έχουν τόσο μα τόσο δίκιο, που δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος να εκφρασθείς σε κάποιες μάλλον ιδιαίτερες καταστάσεις. Βλέπε την περίπτωση με τον Ηλία Ψινάκη και την Δημαρχία του Μαραθώνα και την διοργάνωση του οριτζινάλ Μαραθωνίου, που ξεκίνησε ως υπέρλαμπρο στόρι φουλ κουδούνια και φιόγκους και πυροτεχνήματα και κατέληξε σε ένα μαλλιοτράβηγμα άνευ προηγουμένου. Με χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον του Δημάρχου. Κι εδώ είναι που μπαίνει η παροιμία η μπανάλ, αλλά απολύτως αληθινή: Είδανε το τυρί, αλλά δεν είδανε τη φάκα!..

Οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» του ΔΟΛ

Aπό τον δημοσιογράφο Γεράσιμο Ζώτο λάβαμε και δημοσιεύουμε γνώμη-άποψη για τα τεκταινόμενα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη:

Οι “ελεύθεροι πολιορκημένοι” του ΔΟΛ
Κάποιοι, δυστυχώς, δεν πίστευαν -ακόμη και όταν ήταν προφανές, ένα μήνα πριν την καταστροφή- ότι η παρτίδα δε σώζεται με τίποτα. Και επέμεναν. Φυσικά προς τιμήν τους. Ακόμη και όταν ήξεραν ότι το τέλος είναι προκαθορισμένο προτίμησαν να “ποντάρουν” στην όποια απειροελάχιστη ελπίδα με στόχο να διαφυλάξουν τα δικαιωματά τους.
Ομως, δεν γνώριζαν ότι με τον τρόπο αυτό γίνονται, ακουσίως, “ελεύθεροι πολιορκημένοι”..

Ο κυρίαρχος των επτά

Δεύτερη μέρα που ο Νικος Χατζηνικολάου ήταν στον αέρα του ΑΝΤ1 και το δελτίο του σταθμού βρέθηκε ξανά στην κορυφή της τηλεθέασης μεταξύ 19.00 και 20.00 και ξεπέρασε κατά έντεκα μονάδες τον βασικό αντίπαλό του, τις ειδήσεις του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.
Σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης το ANT1 NEWS σημείωσε 27,1% αφήνοντας το κεντρικό δελτίο του ALPHA στο 15,8%.
Σημαντική είναι και η εξέλιξη με τα νεανικά κοινά, αφού όπως γράφει το enimerosi24, σε σχέση με την πρώτη ημέρα (ο ΑΝΤ1 είχε μόνο 11,4% και ο Alpha 24%) το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ξαφνικά πήγε στο 14,2%, ενώ του ALPHA έπεσε στο 18,5%. Και έχει αξία διότι το lead in που παίρνει ο Χατζηνικολάου στα νεανικά κοινά..

Απρόβλεπτες συναντήσεις και Savoir Vivre

*** Στις Απρόβλεπτες Συναντήσεις που  πραγματοποιούνται κάθε μήνα στο CAFÉ του ΙΑΝΟΥ, η Μαργαρίτα Πουρνάρα συνομιλεί σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουρίου στις 20.30, με τον Κωνσταντίνο Ζούλα (Καθημερινή), τον Κώστα Γιαννακίδη (protagon.gr) και τον Δημήτρη Ξενάκη (insidestory.gr) για το μέλλον της δημοσιογραφίας, για τον ρόλο του δημοσιογράφου στον ελληνικό Τύπο της κρίσης.

*** Από σήμερα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, και καθημερινώς, πλην Σαββατοκύριακου, ο Χρήστος Ζαμπούνης θα αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Εστία". Ο Χρ. Ζαμπούνης, για να μην λησμονούμε το Savoir Vivre, ευχαριστεί τον

«Ο ΔΟΛ στους εργαζομένους στην συμβολική τιμή του 1€»

Nα κι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που προτείνει να δοθεί ο ΔΟΛ στους ερgαζόμενους στην συμβολική τιμή του ενός ευρώ...
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ γράφει - υπό τον τίτλο «Ο ΔΟΛ στους εργαζομένους στην συμβολική τιμή του 1€»- στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος για το πρόβλημα της Μιχαλακοπούλου αναφέροντας  ότι «μπορούν να μεταβιβαστούν οι μετοχές του Οργανισμού στους εργαζόμενους που θα πάρουν την τύχη του συγκροτήματος στα χέρια τους» ενώ προσθέτει ότι «αυτό, ασφαλώς, προϋποθέτει από τις πιστώτριες Τράπεζες ρύθμιση του δανεισμού του Οργανισμού ώστε να καταστεί άμεσα βιώσιμος».
Γράφει μεταξύ άλλων ο Μανώλης Κεφαλογιάννης:..

Μετά τον ΔΟΛ ποιος;

Το νέο δόγμα των τραπεζών για τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ

Μόνο ως εφιάλτης ακούγονται οι ψίθυροι – ομολογουμένως, ολοένα και από περισσότερα χείλη ότι μετά τον ΔΟΛ, έρχεται η σειρά του ΠΗΓΑΣΟΥ!
Κινδυνολογία ή πραγματικότητα; Μπορεί μια εταιρία με δάνεια ύψους 160 εκ. ευρώ και κύκλο εργασιών περίπου στα 50 εκ. ευρώ να σταθεί στη σημερινή ελληνική αγορά των media;
Δυστυχώς η απάντηση είναι εύκολη… αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και τις προθέσεις του μετόχου.
Για αυτό – ανεξάρτητα από το παραπάνω, αναζητώντας τους λόγους που τροφοδοτούν τη συγκεκριμένη συζήτηση και τείνει να εξελιχθεί σε talk of the town…

Συζήτηση περί δραχμής

Ευρώ ή Δραχμή; Και μόνο το άκουσμα της λέξης «δραχμή» φαίνεται πως χτυπά «καμπανάκια» σε μερίδα του πολιτικού κόσμου που σπεύδει να ζητήσει εξηγήσεις επί θεωρητικών απόψεων. Αφορμή στάθηκε αυτή τη φορά η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, που εκτίμησε πως «τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα» αναφερόμενος σε προγενέστερη αναφορά του, ότι: «Eπί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε». Άμεσα αντέδρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, που διερωτήθηκε: «Πού το πάνε;» σέρνοντας το χορό των αντιδράσεων.
Ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας την Τρίτη σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ,..

Oταν το «βάλε πλάτη» έγινε η ιστορία της ζωής μας...

Κάποτε, προ κρίσης, ο τότε εργοδότης μου με φώναξε και μου ζήτησε να βάλω πλάτη ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να δουλεύουν παρά τις σημαντικές πλέον και συνεχιζόμενες καθυστερήσεις των πληρωμών, οι οποίες οφείλονταν σε διάφορους παράγοντες. Ήταν αλλιώς η φάση τότε, δεν κράταγες εύκολα άνθρωπο απλήρωτο. Τζαρτζαριστήκαμε, δεν μ' άρεσε η ιδέα, για πολλούς και διάφορους λόγους που ήταν τόσο ιδεολογικοί, αλλά είχαν να κάνουν και με τη συγκεκριμένη περίπτωση και δεν είναι της παρούσης. Εκείνος, αυτονόητα, μου εξηγούσε τα περί δυσκολιών της εταιρείας, μπλα μπλα μπλα, να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε, να, να, να...
Λογικά όλα, πιθανώς κι εγώ στη θέση του τα ίδια θα έλεγα. Και τότε, το θυμάμαι σαν να είναι τώρα, κάτι ξύπνησε μέσα μου, μάλλον ο Μαρξ, και του είπα αυτό ακριβώς που σκεφτόμουν:..

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

«Καραμπόλες» στον όμιλο των Παραπολιτικών

Τι αλλάζει με την έκδοση της «Ελευθερίας του Τύπου» - Ο Β. Αδαμόπουλος διευθυντής στο ραδιοσταθμό του Κουρτάκη - Αναμένεται κι ο Τράγκας

Με πυρετώδεις ρυθμούς η προετοιμασία της νέας ημερήσιας εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» υπό την γενική διεύθυνση του Χρίστου Μουλίνου που αποχώρησε προ ημερών από το συγκρότημα του Γιάννη Φιλιππάκη (Δημοκρατία, Εspresso, Εστία).
Οι καραμπόλες στον όμιλο των Παραπολιτικών είναι πολλές και το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότερες θέσεις στην υπό έκδοση εφημερίδα θα καλυφθούν εκ των ενόντων. Ετσι προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ στην «Ελευθερία του Τύπου», θα είναι ο Λάμπρος Καλαρρύτης, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα διευθυντής στο ραδιόφωνο του Γιάννη Κουρτάκη. Στη θέση του Καλαρρύτη και τη διεύθυνση του «Παραπολιτικά fm» αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Αδαμόπουλος - μέχρι πρότινος στον ΒΗΜΑ fm και επί σειρά ετών διευθυντής του ANTENNA 97,2. Η ανάληψη της διεύθυνσης από..

Οι άλλες εβδομήντα σελίδες του Βήματος

Γράφει ο Γιώργος Ι. Αλλαμανής*

Αν το Βήμα είχε 80 σελίδες, οι πρώτες δέκα ήταν η «διαπλοκή».
Όμως οι άλλες εβδομήντα ήταν το Βήμα του Κ. Θ. Δημαρά, του Μάριου Πλωρίτη, του Νίκου Σβορώνου, του Στάθη Ευσταθιάδη και του τροτσκιστή επαναστάτη Μιχάλη «Πάμπλο» Ράπτη. Κι από τους ζωντανούς, του Νίκου Χειλά, του Αναστάση Βιστωνίτη, του Mάρκου Καρασαρίνη, για να μνημονεύσω μόνο τρεις υπογραφές κάτω από φρέσκα κείμενα υποδειγματικού ύφους, ήθους και περιεχομένου. Συνειδητά αναφέρω ελάχιστους. Από ονόματα αρθρογράφων ; ‘Οσα θέλετε. Στον ιστότοπο της εφημερίδας, μόνο στο γράμμα Α ξεπερνούν τα 200, με λιγότερο σημαντικό του υπογράφοντος.
χοντας περάσει τα 17 πιο ώριμα, μέχρι τώρα, χρόνια της δημοσιογραφικής μου ζωής ως αρχισυντάκτης του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων στο Βήμα, απ’ το 1999 έως πριν..

«Να πάρουν τον ΔΟΛ στα χέρια τους οι εργαζόμενοι όχι τραπεζίτες και "επενδυτές"»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενο που υπογράφεται από «Πρωτοβουλία εργαζόμενων για να μην κλείσει ο ΔΟΛ»:
"ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΟΛ
Να τον πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι όχι τραπεζίτες και «επενδυτές»

Στην συνέλευση των εργαζόμενων του ΔΟΛ την Δευτέρα 30 Γενάρη, η εικόνα που εισέπραξαν οι εργαζόμενοι ήταν αποκαλυπτική για το μέλλον που ετοιμάζουν στελέχη, εργοδοσία και τραπεζίτες.
Η κεντρική ιδέα όπως την περιέγραψε διευθυντικό στέλεχος αλλά και δικηγόροι που βρέθηκαν στη συνέλευση ήταν:
«Συνεχίστε να δουλεύεται απλήρωτοι για όσο καιρό έχουμε χαρτί, για άλλη μια βδομάδα ίσως και κάτι παραπάνω. Να περιμένουμε τις επόμενες μέρες, τον ειδικό διαχειριστή που θα φέρουν οι τραπεζίτες (την Grant Thorton) για να κάνει την δουλειά της. Δηλαδή..

Η κατάρα του ΔΟΛ (και το βουντού της Ελευθεροτυπίας)

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όταν οι ιστορικές και δημοσιογραφικές αναλογίες σε βάζουν σε σκέψεις Λυπούμαι πολύ που θα σας απασχολήσω για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με τον ΔΟΛ, αλλά δεν έχω και πολλές εναλλακτικές. Τι να γράψω δηλαδή, για τους τσαμπουκάδες των Γερμανών με το ΔΝΤ και να παριστάνω, όπως κάποια τζιμάνια της ελληνικής δημοσιογραφίας, ότι ακούω όσα λένε πίσω από κλειστές πόρτες ο Σόιμπλε με τη Λαγκάρντ; Ή μήπως να αναλύσω τη σκέψη του σουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν και τις προθέσεις του αναφορικά με τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες; Στρίμωγμα πέφτει σε αμφότερες τις περιπτώσεις και μπουνίδι και αγκωνίδι  και όποιος ανοιγοκλείσει τα μάτια την πάτησε που λένε και στα αμερικάνικα γουέστερν…
Ας ασχοληθώ λοιπόν με τον ΔΟΛ, όπου υπάρχει χαρτί για δύο ακόμη εβδομάδες και..

Που κέρδισε, που έχασε ο Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι, ίσως, ο μοναδικός άνθρωπος στην ελληνική τηλεόραση που μπορεί –κυριολεκτικά– από τη μια μέρα στην άλλη να εκτοξεύσει τις τηλεοπτικές θεαματικότητες. Σαν να πατά ένα κουμπί, σαν να γυρίζει έναν διακόπτη. Το έκανε παλιότερα με το Alter, το επανέλαβε αργότερα με τον Star, το ξανακάνει τώρα με τον Αντέννα, το δελτίο του οποίου από καιρό φυλλορροούσε.
Αλλά χθες, στην πρώτη εμφάνιση του Ν.Χ. οι Ειδήσεις στο κανάλι του Κυριακού έπιασαν ποσοστό 24,1%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ στο 17,6%.
Κατά τα άλλα το δελτίο του Star στις 8 το βράδυ είχε ποσοστό 19,6% (δεύτερο) και του ΣΚΑΪ 10,9. Το Epsilon κινήθηκε αρκετά πιο..

Σώρρας σε Σρόιτερ: «Θα έχεις φορτώματα μικρέ»!..

Δείτε ποιος πραγματικά είναι ο... αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» (αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισοδιακή συνέντευξη με ύβρεις, απειλές, «χαστούκια και κλωτσιές» έδωσε ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας, στην εκπομπή του καναλιού Alpha «Αυτοψία» και στον Αντώνη Σρόιτερ.
Ο Alpha έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο teaser (δείτε το πιο κάτω) με τα σημαντικότερα απ' όσα ειπώθηκαν (ολόκληρη η εκπομπή θα μεταδοθεί απόψε Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στις 23:30).
«Εγώ μπορώ αύριο να βάλω για λογαριασμό της Ελλάδας στην τράπεζα ένα 600αρι. Σε σένα προσωπικά μπορώ να σου βάλω χαστούκια και κλωτσιές» απάντησε στον δημοσιογράφο..

Η απάντηση Παππά σε (επίσημα) τρολ και χαβαλέδες

Διαβάζω στα social media πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με τo Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και, μάλιστα, πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας.
Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν, ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου και..

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΔΟΛ, ψέματα και δικαιολογίες

Όταν τελειώνουν τα ψέματα στη Μιχαλακοπούλου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Το ανέκδοτο το έχω ξαναπεί, αλλά αξίζει τον κόπο να το καταθέσω ακόμη μια φορά. Είμαστε λοιπόν στο 1999, όταν ακόμη δένανε τους σκύλους με τα λουκάνικα και η μετοχή του ΔΟΛ έχει φτάσει εκεί γύρω στα εξήντα χιλιάρικα δραχμούλες. Συνακόλουθα, σε ανάλογα ύψη ή μάλλον σε δυσθεώρητα ύψη κυμαίνεται και η κεφαλαιοποίηση του «συγκροτήματος». Δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων, ρύζι το χρήμα στη Χρήστου Λαδά, ρύζι τα μπικικίνια.
Εκείνη την εποχή έχουν έρθουν Αθήνα οι άνθρωποι του δημοσιογραφικού οργανισμού Hearst, του μεγαλύτερου εκδοτικού οίκου περιοδικών παγκοσμίως. Έχουν αφιχθεί για να συζητήσουν τους ήδη υπάρχοντες τίτλους τους που έχει πάρει άδεια να εκδίδει ο ΔΟΛ, αλλά και για μελλοντικές..

Αναλαμβάνει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

** Η έμπειρη δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου αναλαμβάνει από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκπομπής της ΕΡΤ1 «ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ».
Η Ακριβοπούλου έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στην Αθήνα και την Περιφέρεια, ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά.

** Σε κατάληψη της γραφείων της εφημερίδας «Αυγή», προχώρησαν 30 αντιεξουσιαστές ζητώντας την απελευθέρωση και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον απεργό πείνας Μοχάμεντ Α. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην..

Β. Μουλόπουλος: Τιμή μου οι ύβρεις Πρετεντέρη

Δεν έχει κανέναν ρόλο πλέον στον Οργανισμό

«Είχα επαφές και έφερα μία πρόταση επενδυτή, η οποία παρ' ότι ήταν πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα, απορρίφθηκε. Αυτό δεν ήταν ευθύνη ούτε του επενδυτή, ούτε των τραπεζών. Ήταν ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου». Αυτό υπογράμμισε ο Βασίλης Μουλόπουλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και την Ευγενία Λουπάκη, αποφεύγοντας παρ' όλ' αυτά να κατονομάσει τον Σταύρο Ψυχάρη. Όπως είπε, πλέον στο τιμόνι του ΔΟΛ είναι οι τράπεζες, ενώ ο ίδιος δεν έχει πια κανέναν ρόλο στον Οργανισμό.
Σε σχέση με τις επιθέσεις που δέχτηκε από αρθρογράφους του συγκροτήματος όταν ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει ρόλο για τη σωτηρία του, είπε ότι προέρχονταν από μια πολύ μικρή μειονότητα, που δεν κατάφερε να συλλέξει ούτε..

Mέχρι εξαντλήσεως χαρτιού και εργαζομένων...

Μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα χαρτιού, με τα οποία τυπώνονται τα έντυπα του ΔΟΛ, θα συνεχίσει να λειτουργεί ο Οργανισμός, παίρνοντας παράταση ζωής για λίγες ημέρες ακόμη.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στη Μιχαλακοπούλου, όλοι συμφώνησαν να καταβληθούν προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί λύση. Στη συνέλευση παρευρέθησαν οι δύο διευθυντές των εφημερίδων Αντώνης Καρακούσης (ΒΗΜΑ) και Παναγιώτης Λάμψιας (Τα ΝΕΑ) ενώ από την ΕΣΗΕΑ παραβρέθηκαν οι Σταμάτης Νικολόπουλος και Δημήτρης Τσαλαπάτης. Ο διευθυντής του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την αποτυχία του εγχειρήματος Σαββίδη να πάρει τον έλεγχο του ΔΟΛ.
Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν  αποφασίστηκε να συνεχίσουν να διεκδικούν την τροπολογία..

Το αυτο-λιντσάρισμα ενός πολιτευτή!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Θα μπορούσα να κατανοήσω την αγωνία του κυρίου Καλλιάνου στην προσπάθειά του να αντλήσει ψηφοφόρους στη νέα του εκλογική στέγη, αν:
1ον Δεν κατέφευγε σε ψεύδη  και
2ον Δεν χρησιμοποιούσε ως όχημα για την ψευδολογία του, την ΕΡΤ .
Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα:
Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως προέδρου της εταιρείας (Μάιος του 2015) με επισκέφτηκε στο γραφείο μου, εκφράζοντας την επιθυμία του να παραμείνει στην ΕΡΤ, μετά τη λήξη της σύμβασής του, δηλαδή στις 31/7 του ιδίου έτους.
Καμία αναφορά δεν έκανε για δυσμενές κλίμα σε βάρος του  (πολλώ δε μάλλον για bulling και κυνηγητό στα σκαλιά και στους διαδρόμους). Είναι φανερό, πως  κάποιος από τους δυο μας,..

Τι ξέχασε να πει για τον ΔΟΛ ο Ψυχάρης

Του Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη*

H χθεσινή ανακοίνωση-διαμαρτυρία της ιδιοκτησίας-διοικήσεως του ΔΟΛ, μέσα από το τελευταίο (;) φύλλο της κυριακάτικης εφημερίδας του ομίλου, είναι ένα κείμενο που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι εξόχως λυπηρά τόσο η διακοπή εκδόσεως ιστορικών τίτλων όσο και το φάσμα της ανεργίας στην οποία περιέρχονται εκατοντάδες εργαζόμενοι της επιχείρησης. Βέβαια, αν θέλουμε να μην εθελοτυφλούμε, το ίδιο λυπηρό είναι (τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειονότητα της βαθιά δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας) το κλείσιμο μιας μεσαίας βιομηχανίας σε μια περιφερειακή πόλη ή η αναστολή λειτουργίας μιας εμπορικής αλυσίδας, φαινόμενα που συμβαίνουν, δυστυχώς, συχνότατα τα τελευταία χρόνια της κρίσεως και των Μνημονίων.
Ομως, τα μέσα του ΔΟΛ ουδέποτε ανέδειξαν τα Μνημόνια και ό,τι έσερναν μαζί τους..

Ο φτωχός εκδότης...

Με άνοιγμα 20 εκατ. ευρώ φοβάται δέσμευση των λογαριασμών του - Πλέον ζει με λιγότερα από 15 χιλιάδες ευρώ το μήνα…

Εκδότης πρώτης γραμμής… ξυπνάει και κοιμάται με την αγωνία της δέσμευσης των λογαριασμών του! Το άνοιγμα που έχει αγγίζει τα 20 εκ ευρώ… ενώ συνδυαστικά με τις επιταγές που σκάνε σαν βεγγαλικά το Πάσχα… φοβάται ότι οι τράπεζες, αργά ή γρήγορα θα του μπλοκάρουν τους λογαριασμούς.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο εν λόγω εκδότης φέρεται να αντιμετωπίζει – εκτός από την εταιρία του, και o ίδιος οικονομικά ζόρια, αφού έχει αναγκαστεί να ρίξει το επίπεδο ζωής του κάτω από τις 15.000 ευρώ μηνιαίως!..