ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοι βάζουν «τρικλοποδιές» στο Mega

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του καναλιού

Με αφορμή το εξώδικο της Digea στο Mega και την απάντηση του καναλιού οι εργαζόμενοι της Μεσογείων έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, να ρίξουν "μαύρο" στο κανάλι.
Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Μega (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί), αναφέρεται συγκεκριμένα:
"Οι εργαζόμενοι του Mega εκφράζουμε τον προβληματισμό μας (όχι όμως και την έκπληξή μας),.. για την εκ νέου προσπάθεια εκπροσώπων συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, να ρίξουν "μαύρο" (υποβάθμιση σήματος) στη συχνότητα του Mega, με δήθεν αφορμή ότι δεν τηρήθηκε η υποχρέωση της πληρωμής της δόσης της Τηλέτυπος στην Digea στις 31 Ιανουαρίου 2017. Όταν μάλιστα τα χρέη άλλων τηλεοπτικών σταθμών (εν λειτουργία ή μη), παραμένουν ανεξόφλητα εδώ και χρόνια. (Η δόση στην DIGEA - στην οποία η Τηλέτυπος είναι μέτοχος και εγγυητής- πληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2017, με καθυστέρηση 12 ωρών …)
Το Mega βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του, αγκαλιασμένο από τους τηλεθεατές και τη διαφημιστική αγορά (και αυτό ενοχλεί περισσότερο) καθώς είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια για την επάνοδο του στην πλήρη κανονικότητα. Θέλουμε η προσπάθεια να πετύχει και ζητούμε από τους εκπροσώπους συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, να μην βάζουν "τρικλοποδιές" (όχι μόνο εντός Digea αλλά και στην διαφημιστική αγορά).
Θεωρούμε αυτονόητη την συμπαράσταση των συναδέλφων μας στα άλλα κανάλια, για να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.
Όχι μαύρο στα κανάλια! Το θυμάστε;

Υ.Γ: Μήπως για κάποιους που υπερθεμάτιζαν, το "Όχι μαύρο στα κανάλια" δεν ήταν σημαία, αλλά σημαία ευκαιρίας; Μήπως το κίνητρο για κάποιους δεν είναι το χρέος στην Digea, αλλά η θέση του στην αγορά γι αυτό και το "μαύρο" στο Mega;            

Πάνος Τουμάσης, εκπρόσωπος Εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ 
Γιώργος Κρητικός, εκπρόσωπος   Εργαζομένων στην ΕΤΙΤΑ 
Μάνος Καραχάλιος, εκπρόσωπος Εργαζομένων στην ΕΠΗΕΑ"