ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Θύελλα στο ΕΘΝΟΣ για την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου


Νέα αναστάτωση στο συγκρότημα του Πήγασου. Ολοι οι εργαζόμενοι στο Εθνος βρέθηκαν έξω από τις εγκατάστασεις της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου. Την ίδια ώρα απηύθηναν κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους του σε όποιο μέσo ενημέρωσης κι αν εργάζονται να συνδράμουν τις διαμαρτυρίες του και να συμπαρασταθούν στην δημοσιογράφο που απολύθηκε γιατί τα έλεγε έξω από τα δόντια στην εργοδοσία και όχι μόνο. H Χριστοδουλίδου είχε διατελέσει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Εθνος ενώ είχε κατέβει και ως υποψήφια στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με τον συνδυασμό «Δημοσιογραφική συνεργασία».

Προκλητικότατη απόλυση δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό TVS Σερρών

Σε λίγο θα ζητάνε από τους εργαζόμενους να πληρώνουν για να….δουλεύουν!

Έχει καταντήσει γελοίο πια, με όλους αυτούς που θεωρούν ότι επειδή δίνουν ένα ξεροκόμματο, θα έχουν στρατιές δουλικών στα πόδια τους. Η πλέον πρόσφατη και χαρακτηριστική περίπτωση αφορά στον τηλεοπτικό σταθμό TVS Σερρών, ο οποίος ανήκει στον όμιλο ΙΤΑ με έδρα την Αθήνα και ο οποίος ειδικεύεται στην … ενέργεια και στο περιβάλλον.
Πριν από περίπου έναν χρόνο, η διεύθυνση ανάγκασε τους δημοσιογράφους να αποδεχτούν μειώσεις που έφταναν και ενδεχομένως ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ και μάλιστα χωρίς να υπογραφεί ούτε ένα κουρελόχαρτο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μισθός πάνω από 900 ευρώ δύσκολα…
Φέτος η διεύθυνση άρχισε και πάλι το παραμύθι ότι η εταιρεία δεν βγαίνει και ότι θα χρειαστούν και άλλες περικοπές για να μειωθούν οι ζημιές. Έτσι, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους (μέσω του οικονομικού διευθυντή, γιατί άλλος δεν φαίνεται να υπάρχει..) ότι θα μειωθούν οι μισθοί άλλα 100 ευρώ. Επειδή όμως, ο τύπος που το ανακοίνωσε, μάλλον ήθελε να δει το όνομα του σε κάποιο λεξικό, στην εξήγηση του λήμματος «ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ», είπε και το εξής απίστευτο: Ότι θα χρειαστεί οι εργαζόμενοι να δουλέψουν και έναν μήνα ΤΖΑΜΠΑ! Στην εξωφρενική αυτή απαίτηση του διευθυντή, είπε ένα μεγαλοπρεπές ΌΧΙ η συνάδελφος δημοσιογράφος Νάντια Δερέμπεη, η οποία, αφού..

Φοροεισπρακτικός 4ετής εφιάλτης

Θα αλλάζουν προς το χειρότερο τα μέτρα όταν δεν πετυχαίνουν οι στόχοι!

Νέο εφιάλτη μέτρων περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή χθες το βράδυ, αφού εγκρίθηκε ομοφώνως από το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανέφερε ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου. Θα ανανεώνεται κάθε φορά που διαπιστώνονται αποκλίσεις.
Το πακέτο των 28.259 εκατ. ευρώ, που θα πληρώσουμε μέχρι το 2015, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
-έκτακτη εισφορά τουλάχιστον 2ετίας,
-κόψιμο φοροαπαλλαγών,
-ακριβότερα αναψυκτικά και φυσικό αέριο,
-αύξηση τελών κυκλοφορίας,
-αυστηρότερα τεκμήρια κατά επαγγελματικές ομάδες,
-μείωση αφορολόγητου ΦΑΠ,
-αύξηση ΦΠΑ σε μπαρ - εστιατόρια,
-αύξηση φτηνών τσιγάρων,
-εισφορές σε συντάξεις,
-μείωση εφάπαξ, αποδοχών και επικουρικών συντάξεων και
-«μαχαίρι» στις αγροτικές συντάξεις.
Ανοιχτά παραμένουν ακόμη η..

Οι ατέρμονες συζητήσεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεχίζονται…

Εκκληση από εκπροσώπους εργαζομένων σε 24 ΜΜΕ για συγκρότηση προεδρείου

Μάλλον κάτι λάθος έχουν καταλάβει ορισμένοι από αυτούς που έχουν εκλεγεί ως μέλη του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ - εκτός κι αν κάνουν πως δεν έχουν καταλάβει την κατάσταση και αφήνουν περιθώρια στους εργοδότες να "παίξουν μπάλα" με το επιχείρημα ότι η ΕΣΗΕΑ είναι καφενείο.
Γιατί εκεί, έξω από την ασφάλεια της αίθουσας των ατέρμονων συζητήσεων στον 5ο όροφο της ΕΣΗΕΑ με μοναδικό αντικείμενο τη συγκρότηση προεδρείου, υπάρχει η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητά μας είναι η απειλή των ατομικών συμβάσεων, η ανεργία για πολλούς συναδέλφους, οι απολύσεις ακόμα και για λόγους εκδίκησης, και πολλά άλλα.
Κάθε φορά έξω από την αίθουσα της ΕΣΗΕΑ που συνεδριάζει το ΔΣ προσπαθώντας να συγκροτήσει προεδρείο επί δυο εβδομάδες, έρχονται συνάδελφοι με χιλιάδες προβλήματα. Οι εργαζόμενοι στην "Εξέδρα των σπορ" που πωλήθηκε με επαχθείς όρους για τους εργαζόμενους όπως οι ίδιοι υποστήριζαν, οι εργαζόμενοι από τον Flash... Και είναι και η άλλη κατηγορία που κουράστηκε πλέον να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια, γιατί δεν ελπίζει σε κάποια βοήθεια. Οι εργαζόμενοι της "Απογευματινής" ζουν το δικό τους Γολγοθά, απλήρωτοι, άνεργοι στην ουσία χωρίς αποζημιώσεις, φθάνουν να ζηλεύουν όσους απολύονται παίρνοντας μια αποζημίωαη.
Πρόσεξε άραγε κάποιος από αυτούς που έχουν εκλεγεί στο νέο ΔΣ ότι υπήρχε στον τοίχο αγγελία συναδέλφου από εφημερίδα που ζητούσε..

Ο Λυριτζής, ο Ράμφος και το χατ τρικ του Δεληκάρη

Χατ τρικ πέτυχε ο Γιώργος Δεληκάρης (της ΕΤΙΤΑ) καταγγέλοντας:

1ον:
Τον ΣΚΑΪ που για μια ακόμα φορά βγαίνει στον αέρα ενώ απεργούν οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης χρησιμοποιώντας εργαζόμενους με μπλοκάκι. Την διοίκηση του ΣΚΑΪ που πρώτη στην Ελλάδα εφάρμοσε το μνημόνιο πρώτα με μειώσεις μισθών της τάξης του 10%, μετά με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και καταπάτηση της συλλογικής σύμβασης, με απολύσεις εργαζομένων που απήργησαν και τέλος με απειλές ότι θα απολύσει όποιον απεργεί.

2ον:
Τον Βασίλη Λυριτζή που τώρα τελευταία αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των εργαζομένων ξεχνώντας ότι ο σταθμός απέλυσε όλους τους τεχνικούς που αντιστάθηκαν και έλαβαν μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

3ον:
Την Πόπη Τσαπανίδου και τον πανεπιστημιακό Στέλιο Ράμφο, ο οποίος στην εκπομπή «Τώρα», μίλησε για την ανάγκη ο λαός και οι εργαζόμενοι να αντισταθούν ξεχνώντας ότι είχε απέναντί του, πίσω από τις κάμερες, ανθρώπους που η εργοδοσία εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους για εργασία και τους χρησιμοποιεί σαν απεργοσπάστες.

Υ.Γ: Κι όμως τον Βασίλη Λυριτζή τον ψήφισαν 126 δημοσιογράφοι και παρ΄ολίγον θα τον είχαν και στο..

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Με απέλυσε η Σιδηροκαστρίτου γιατί δεν την χαιρέτησα»!

-«Η ιδιοκτησία Κυριακίδη έχει μία ηθική. Δεν μπορείς να περπατάς στο διάδρομο και να μη χαιρετάς».
Μπορείς όμως πολύ εύκολα να απολυθείς αν δεν το κάνεις!


-ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ FLASH


Η Δώρα Χονροπούλου που απολύθηκε από τονραδιοσταθμό Flash με επιστολή της προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παραθέτει τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόλυσή της για την οποία θεωρεί υπεύθυνη την Αρετή Σιδηροκαστρίτου και το ότι δεν την χαιρέτησε στους διαδρόμους. Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή της Δώρας Χονδροπούλου για να δείτε πως λειτουργούν οι όποιοι σύμβουλοι που εν πολλοίς διοικούν τα media και ορίζουν τις ζωές και τις τύχες εκατοντάδων εργαζόμενων. Η Χονδροπούλου παραθέτει και τον επίμαχο διάλογο τον οποίο είχε με την Σιδηροκαστρίτου. Αναλυτικά αναφέρει:

Αθήνα 09/06/2011
ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ονομάζομαι Δώρα Χονδροπούλου, είμαι πτυχιούχος Νομικής Αθήνας και τελειόφοιτη του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι και χθες εργαζόμουν στον ραδιοσταθμό FLASH 96. Αρχικά εργαζόμουν στη..

Συμπόρευση απέναντι στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας στον Flash

Από: Δ.Σ. της ΕΤΕΡ
Προς: μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Κάλεσμα για συμπόρευση στην αντιμετώπιση των απολύσεων και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον ραδιοσταθμό Flash.

Συνάδελφοι,
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η εργοδοσία του ραδιοσταθμού Flash έχει προχωρήσει στις απολύσεις τριών τεχνικών και 3 δημοσιογράφων. Παραλλήλως ο Γενικός Διευθυντής του ραδιοσταθμού εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση λόγω της άρνησής του να απολύσει συναδέλφους μας.
Πιστεύουμε ότι η συμπόρευση των Ενώσεών μας στην αντιμετώπιση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών και του καθεστώτος εργασιακού τρόμου και ανασφάλειας που επιχειρούν κυβέρνηση και εργοδοσία να μας επιβάλουν είναι μονόδρομος.
Καλούμε το Διοικητικό σας Συμβούλιο σε συνεργασία με το δικό μας να απαντήσουμε αμέσως συντονισμένα και όπως πρέπει στην εργοδοσία του Flash με αίτημα την..

Φτιάξτε ΤΩΡΑ προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ!

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Αθήνα 9 Ιουνίου 2011

Συνάδελφοι,
Σας μεταφέρω την αγωνία των συναδέλφων από το ΕΘΝΟΣ για τη συγκρότηση προεδρείου από το νέο ΔΣ της Ενωσής μας. Έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την ανάδειξη του νέου ΔΣ, αλλά μέχρι τώρα δεν έχετε συγκροτήσει νέο Προεδρείο, το οποίο θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί συλλογική σύμβαση εργασίας με την ΕΙΗΕΑ.
Οι συνάδελφοι απορούν πώς είναι δυνατόν 11 εκλεγμένα μέλη να μην συγκροτούν προεδρείο και από την άλλη εκφράζουν την ανησυχία τους και θέτουν ερωτήματα για το εάν πίσω από αυτή την καθυστέρηση υπάρχουν σκοπιμότητες.
Ρωτούν επιπλέον γιατί εφόσον η συζήτηση για την εκλογή του προεδρείου παίρνει τόσο πολύ χρόνο, δεν παραμένετε στην ΕΣΗΕΑ συνεδριάζοντας μέχρι να λύσετε όλα τα τυχόν προβλήματα με διάλογο και να εκλέξετε προεδρείο, αλλά διακόπτετε τις συνεδριάσεις για επόμενες ημέρες. Συνάδελφοι, πρέπει να καταλάβετε ότι στα γραφεία μας ο κόσμος όχι απλά ανησυχεί, αλλά εξαγριώνεται όσο περνούν οι μέρες και δεν..

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

H dolce vita ταιριάζει στον Πάγκαλο

Γράφει ο zookeeper

Φαίνεται πως η dolce vita ταιριάζει στον Θόδωρο Πάγκαλο. Δεν εξηγείται αλλιώς η πληθώρα δημοσιευμάτων στον ημερήσιο και τον κυριακάτικο Τύπο που αποκαλύπτουν τις προτιμήσεις του και την ροπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς το καλό φαγητό και την άνετη διαμονή σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων σε Ελλάδα (king George, Imaret) και Βενετία (Danieli Excelsior ή Gabrielli Sandwirth - δεν έχει σημασία).
Ο Θ. Πάγκαλος είναι ίσως ο μοναδικός πολιτικός που γιουχαίστηκε και αποδοκιμάστηκε δεχόμενος γιαούρτια όχι κατά την διάρκεια ομιλίας του σε κάποια πολιτική ή άλλη εκδήλωση αλλά καθ΄οδόν και έξω από ταβέρνα των Καλυβίων. Ταβέρνας γνωστής για τα καλοψημένα παϊδάκια της, τις λεπτοκομμένες χειροποίητες τηγανητές πατάτες και το καυτερό της τζατζίκι.
Ο Πάγκαλος εκτός από τις προτιμήσεις του σε κάθε είδος κρέατος είναι γενικώς gourmet τύπος και του αρέσει να δοκιμάζει όλα τα είδη κουζίνας. Ποιος δεν θυμάται τα δημοσιεύματα (Πρώτο Θέμα) για το «βασιλικό ρεβεγιόν» τότε που παραμονή Πρωτοχρονιάς είχε απολαύσει στο..

Απεργούν και στην ιδιωτική τηλεόραση

ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΕΤΙΤΒΕ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

Και οι Ενώσεις Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και Βορείου Ελλάδας (ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ) συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ για την ΕΡΤ από ώρα 06:00 της Πέμπτης 9 Ιουνίου έως ώρα 06:00 της Παρασκευής 10 Ιουνίου, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Οι τεχνικοί διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συμπαρατάσσεται με την ΠΟΣΠΕΡΤ στην 24ωρη απεργία για την ΕΡΤ και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπτυξιακού χαρακτήρα ενέργειες και όχι σε ξεπούλημα της ενημέρωσης και της δημόσιας περιουσίας. Η ΠΟΕΣΥ έπειτα από συνεννόηση με τις Ενώσεις Συντακτών μέλη της, έχει κηρύξει..

Αντίο «Εξέδρα»!«Η σημερινή είναι μια παράξενη και πολύ δύσκολη ημέρα. Από τις πιο δύσκολες ημέρες στη δουλειά. Ναι, αποχωρώ από τη διεύθυνση της «Εξέδρας». Σκοπεύω να γράψω κάτι πάνω σε όλο αυτό που της συνέβη της «Εξέδρας». Δεν είναι όμως ακόμη η ώρα γι’ αυτό. Αύριο άλλωστε κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο που διηύθυνα(...)
(...) Σας ευχαριστώ! Ηταν φοβερή σύμπτωση. Να αποχωρώ την ημέρα των γενεθλίων μου από την εφημερίδα που φτιάξαμε με την ψυχή μας. Είμαι πολύ τυχερός γι' αυτό. Διότι πήρα πολλή αγάπη πάνω που τη χρειαζόμουν. Είμαι πολύ περήφανος για τους φίλους, τους συνεργάτες και τους αναγνώστες μου!»
Αυτά έγραψε ο διευθυντής της εφημερίδας «Εξέδρα» Βασίλης Σαμπράκος στο προσωπικό του site. O Σαμπράκος που όλο αυτό τον καιρό παραπονιόταν για «πόλεμο» που γινόταν εναντίον της εφημερίδας αλλά και του ιδίου, υπέβαλε την παραίτηση από την εφημερίδα, και το τελευταίο φύλλο, που κυκλοφόρησε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, ήταν το χθεσινό.
Τώρα ο Ανδρουλιδάκης έχει τον πρώτο λόγο και..

Παπαδιαμάντης... γιαλαντζί

Ο Γ. Βιδάλης κατηγορεί την εικαστικό Μαρία Καλατζή για λογοπλοκή και απύθμενο θράσος

Αν υπήρχε βραβείο καλύτερης αποτυχημένης αντιγραφής δημοσιογραφικού κειμένου (υπό την αιγίδα της... Ουνέσκο ή του... Ιονέσκο) τότε φαβορί θα ήταν μια Ελληνίδα εικαστικός, που κατόρθωσε να «ζωγραφίσει» με λέξεις έναν Παπαδιαμάντη... γιαλαντζί. Αυτά γράφει ο Γιώργος Βιδάλης της Ελευθεροτυπίας που κατηγορεί την εικαστικό Μαρία Καλατζή για αξιομνημόνευτη λογοπλοκή και απύθμενο θράσος. Γράφει συγκεκριμένα ο Βιδάλης:
Στην «Ελευθεροτυπία» (8 Ιανουαρίου) ο υπογράφων είχε κάνει τρισέλιδο αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη για τα εκατό χρόνια από το θάνατό του (στην πρώτη σελίδα ανιχνεύοντας συνοπτικά το έργο, την προσωπικότητά του και στις άλλες δύο παραθέτοντας αποσπάσματα, που κατεδείκνυαν τον πολιτικό κι ερωτικό λόγο του).
Τυχαία έφτασε στα χέρια του ένα αθηναϊκό όφσετ περιοδικό που εκδίδει ο σύλλογος με τη βαρύγδουπη ονομασία «Ομιλος για την Ουνέσκο Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας» (τεύχος 21, Απρίλιος 2011). Σ' αυτό υπάρχει δισέλιδο αφιέρωμα για τον Παπαδιαμάντη με..

O καπουτσίνο του Σαχινίδη και τα «ψιλά» των βουλευτών


Η κρίση έχει επηρεάσει και τους βουλευτές, που έχουν σταματήσει να είναι... ανοιχτοχέρηδες. Στο παρελθόν, στις εσωκομματικές συνεδριάσεις της Βουλής, που ως συνήθως η συμμετοχή των βουλευτών είναι μεγάλη, οι παραγγελίες έδιναν κι έπαιρναν, ενώ τα πουρμπουάρ στους σερβιτόρους ήταν γενναία. Στην παρούσα, όμως, συγκυρία έχουν σφίξει και οι βουλευτές το ζωνάρι. Στον χθεσινό διευρυμένο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, που έσπασε κάθε ρεκόρ προηγούμενης συμμετοχής βουλευτών (γράφτηκαν 90 για να μιλήσουν), πολλοί εξ αυτών, για να πληρώσουν τους καφέδες που είχαν παραγγείλει, έψαχναν στις τσέπες τους για πενηντάλεπτα, εικοσάλεπτα και δεκάλεπτα! Οχι, παλιές, καλές... δραχμούλες δεν έβγαλε κανένας!
Το καλύτερο, πάντως, ήταν όταν ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, παρήγγειλε να πιει έναν καπουτσίνο. Ο σερβιτόρος τού έφερε τον καφέ, όχι όμως και την απόδειξη. Ο Φίλιππος του έκανε (αλίμονο!) τη σχετική παρατήρηση, οπότε ο..

Δελλατόλας στον Flash - Ο Στάθης στηρίζει τον Ν. Παναγιωτόπουλο


Συνεχίζεται η αναστάτωση στον Flash 96 FM (συμφερόντων Κυριακίδη) μετά τις τελευταίες απολύσεις τεχνικών, τις αποχωρήσεις διευθυντών και τις φήμες περί λουκέτου ή πώλησης του ραδιοσταθμού. Μετά τις παραιτήσεις -απολύσεις των διευθυντικών στελεχών Νίκου Παναγιωτόπουλου και Γιώργου Σταματόπουλου ανάμεσα στα ονόματα που θα αναλάβουν τον σταθμό ακούστηκε και αυτό του εκδότη του Ποντικιού Αντώνη Δελλατόλα. Θυμίζουμε ότι ο Πέτρος Κυριακίδης κατέχει ποσοστό 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ποντίκι. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι οι δύο άνδρες σχεδιάζουν να προβούν από κοινού σε συνέργειες στο χώρο της ενημέρωσης και των εκδόσεων.
Την ίδια ώρα ο Ναυτίλος Στάθης Σ. της Ελευθεροτυπίας στέκεται στο πλευρό του διευθυντή του Flash 96 FM Νίκου Παναγιωτόπουλου ο οποίος αποχώρησε καθώς διαφώνησε και δεν συναίνεσε στις απολύσεις των τριών τεχνικών στο ραδιοσταθμό. Γράφει συγκεκριμένα στο..

Αντιδράσεις για τις αυξήσεις (40%) στο κυλικείο - εστιατόριο που λειτουργεί στον Πήγασο
Πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρία Deja Vu που λειτουργεί το μοναδικό κυλικείο και εστιατόριο μέσα στο κτίριο της ΠΗΓΑΣΟΣ, ανακοίνωσε αυξήσεις που φθάνουν μέχρι και το 40% στην τιμή του καφέ!
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις εταιρίες της ΠΗΓΑΣΟΣ, έστειλαν διαμαρτυρία στον αρμόδιο τιμολόγησης της εταιρίας, λέγοντάς του πως η αύξηση είναι απαράδεκτη, τη στιγμή που μειώνονται οι μισθοί μας και η εταιρία λειτουργεί ως μονοπώλιο στο κτίριο.
Αν προχωρήσει σε αυξήσεις στα βασικά είδη κατανάλωσης, (καφές, τυρόπιτες νερό) σας καλούμε να μποϊκοτάρετε όλα τα προϊόντα της εταιρίας. Προμηθευτείτε λοιπόν ό,τι θα χρειαστείτε είτε από τα αυτόματα μηχανήματα που υπάρχουν, είτε φέρτε μαζί σας όσα θέλετε να καταναλώσετε τις ώρες που θα είστε στην εργασία σας.
Η αύξηση των τιμών σε τέτοια περίοδο κρίσης και με αυτούς τους όρους είναι καταχρηστική.

Ποιοι ποντάρουν στην Τζότζολα και ποιοι εμπιστεύονται την Πυργιώτη


Ανταγωνισμός με φόντο την Β' Αθήνας

Γράφει ο zookeeper

Κάποιοι στη Ρηγίλλης βλέπουν σύντομα εκλογές και έχουν αρχίσει να ρίχνουν στο τραπέζι διάφορες υποψηφιότητες και ονόματα που θα «παίξουν» στα ψηφοδέλτια. Ανάμεσά τους και αυτά της έμπειρης δημοσιογράφου και αν. γραμματέως Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Μαριάννας Πυργιώτη και της νεαρής αν. εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Βασιλικής Τζότζολα. Μέχρις εδώ κανένα πρόβλημα. Οι πληροφορίες όμως θέλουν τις δύο κυρίες να διαγκωνίζονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα καθώς Πυργιώτη και Τζότζολα δεν αποκλείεται να επιδοθούν σε ανταγωνισμό εντυπώσεων που μπορεί να εξελιχθεί σε άγρια κόντρα ανάμεσά τους.
Βέβαια πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτά είναι παραμύθια καθώς δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δύο. «Αν το θελήσει η Μαριάννα, με τις γνωριμίες της στο χώρο των media, η δικηγορίνα θα..

Χαμπάρι δεν έχουν πάρει…

Πανικός και έλλειψη φαντασίας φαίνεται να διακατέχει το MEGA που προσπαθεί με προδελτίο στα πρότυπα του ALTER και παράταση της διάρκειας του κεντρικού δελτίου με την Όλγα Τρέμη να διατηρήσει τις τηλεθεάσεις του χειμώνα.
Στο Μεγάλο κανάλι μάλλον αδυνατούν να καταλάβουν ότι το πρόβλημα τους δεν είναι άλλο από τη χρόνια απαξίωση της αντικειμενικότητας και του κύρους που διέθετε κάποτε το MEGA και χάθηκαν λόγω των συνεχών πολιτικών παιχνιδιών με τη μια ή την άλλη πλευρά.
Πλέον, μόνο ελάχιστες “μονάδες” όπως οι ανταποκριτές Μιχάλης Ιγνατίου και Μανώλης Σπινθουράκης έχουν μείνει για να δίνουν αξία στις ειδήσεις του σταθμού, ενώ ακόμη και οι άλλοτε λαμπεροί σχολιαστές έχουν θολώσει… Γι αυτό και ο κόσμος γυρνά στον δημοφιλή Νίκο Χατζηνικολάου και στον Alter. παρά τις σοβαρότατες αμαρτίες και “υποχρεώσεις” του σταθμού που τον κάνουν εξίσου αναξιόπιστο και υποκειμενικό με το MEGA.

Ο γονδολιέρης Πάγκαλος τα έβαλε (και) με την «δημοκρατία»

Tην έντονη αντίδραση Πάγκαλου προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία» που είχε τίτλο «Χλιδή στη Βενετία. Ο Πάγκαλος σε... γόνδολα» όπου ανέφερε: «Με ένα χλιδάτο και πανάκριβο τριήμερο στην πόλη των δόγηδων, στη Βενετία, έκανε τη δική του "απόδραση" από την καταθλιπτική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει για τη χώρα μας η κυβέρνηση της οποίας αντιπρόεδρος είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος».
Στην πολύ σκληρή απάντησή του ο Θ. Πάγκαλος ισχυρίζεται ότι «η ακροδεξιά διεύθυνση της εφημερίδας κατασκεύασε ένα ακόμα ψέμα» ενώ θεωρεί ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται η ΝΔ, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Το μίσος που σπέρνει το σύστημα που διευθύνει ο 2ος όροφος της Συγγρού, μέσα από συγκεκριμένες εφημερίδες, διάφορα blogs και μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε παράνομα κανάλια, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ξεσπάσματα βίας, μεγαλύτερα απ' όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα».
Ο Πάγκαλος επιτίθεται και στη «δημοκρατία» κάνοντας λόγο για «εφημερίδα αγνώστου προελεύσεως, αγνώστου ιδιοκτήτη και χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κεφάλαια που την χρηματοδότησαν» ενώ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «ο αριθμός αναγνωστών της δεν δικαιολογεί οικονομικά την ύπαρξή της» και θέτει το..

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μοίρασαν σταφίδες με φυτοφάρμακο σε χιλιάδες μαθητές!


Τελικά τίποτε δεν μπορούν να κάνουν σωστά οι κυβερνώντες... Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων από μαθητές, μοίρασαν οπωροκηπευτικά και σταφίδες με φυτοφάρμακα σε χιλιάδες παιδιά του δημοτικού!
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Τάνιας Γεωργιοπούλου στην «Καθημερινή» που αποκάλυψε πως υπολείμματα απαγορευμένου φυτοφαρμάκου εντοπίστηκαν σε αποξηραμένη σταφίδα που μοιράστηκε στα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία.
Μετά το δημοσίευμα υπήρξαν οδηγίες από πολλούς διευθυντές σχολείων να μην καταναλωθούν τα φρούτα, τα λαχανικά και κυρίως οι σταφίδες που είχαν μοιραστεί στους μικρούς μαθητές.
Αν και οι ποσότητες που ανιχνεύθηκαν δεν είναι άμεσα τοξικές για τα παιδιά, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά τους ελέγχους που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και την προέλευση του προϊόντος, πόσο μάλλον που οι συγκεκριμένες παρτίδες προορίζονταν για τα σχολεία.
Γονείς και εκπαιδευτικοί που επικοινώνησαν με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώθηκαν ότι οι παρτίδες σταφίδας στις..

Είναι το αυθόρμητο και υγιές;

του Κώστα Γιαννακίδη / protagon.gr

Χθες έκανα μία ερώτηση στο twitter: «Αν η λύση στο πρόβλημα διακυβέρνησης είναι η άμεση δημοκρατία, τότε από ποιο αριθμό ατόμων και πάνω η λαϊκή συνέλευση αποκτά νομιμοποίηση;» Πραγματική απάντηση δεν πήρα. Μόνο κάποιος μου είπε ότι αρκεί να μαζευτούν περισσότεροι από 300 και έχεις δημοκρατία. Μετά ρώτησα τι θα συμβεί αν μία ομάδα πολιτών κατέβει συντεταγμένα στη συνέλευση. Δεν θα επηρεάσει την αντικειμενικότητα της κρίσης της; Ο συνομιλητής μου απάντησε λέγοντας ότι «το παραμύθι με τον δράκο τελείωσε» και, τέλος πάντων, στη συνέλευση θα λαμβάνουν μέρος όσοι γουστάρουν και όχι αυτοί που επιλέγονται από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης.
Ηταν ένα ενδιαφέρον βράδυ στο twitter. Kαι διάβαζες από αφελείς απορίες, όπως η δική μου, μέχρι σαφείς προειδοποιήσεις για τα λαϊκά δικαστήρια που θα δικάσουν τους σύγχρονους δοσίλογους. Βέβαια μετά ήρθε το μπάσκετ και τα παρέσυρε όλα. 'Όμως πρόλαβα να καταλάβω πως είναι λάθος να ζητάς και ακόμα πιο λάθος να διαβάζεις απαντήσεις. Διότι το μεγαλύτερο λάθος που..

Απολύσεις στελεχών στην Ισοτιμία - Αποζημιώσεις από ΔΟΛ για Εξέδρα

Ξεκαθάρισμα διευθυντικών στελεχών στην οικονομική εβδομαδιαία εφημερίδα Ισοτιμία που από τον «βιολογικό» Πέτρο Κυριακίδη πέρασε στον Γιάννη Βλαστάρη -τον πρώην διευθυντή της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
Οπως πληροφορούμαστε, από την πολύπαθη Ισοτιμία απολύθηκαν ο διευθυντής της Δημήτρης Παπαδοκωστόπουλος και ο αρχισυντάκτης Φώτης Κόλλιας .

Κέρδισαν τις αποζημιώσεις τους από τον ΔΟΛ οι εργαζόμενοι της αθλητικής εφημερίδας «Εξέδρα». Στη συνάντηση του Σταύρου Ψυχάρη με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισφραγίστηκε η μεταβίβαση της αθλητικής εφημερίδας στον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Όσοι από τους εργαζόμενους απορροφηθούν στη νέα «Εξέδρα» θα πληρωθούν από τον ΔΟΛ την άδεια καλοκαιριού, επίδομα και δώρο χριστουγέννων, όσοι μείνουν παίρνουν τις αποζημιώσεις τους και ταμείο ανεργίας. Η εφημερίδα θα τυπώνεται στην ΄Ίριδα, ενώ θα διατηρήσει και τα σημερινά της γραφεία, μετά από συμφωνία του Μ. Ανδρουλιδάκη με τον Στ. Ψυχάρη.

Τι θόρυβος είναι αυτός;..

του Χρίστου Μουλίνου / «δημοκρατία» / dimokratianews.gr

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ύποπτο από αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι για να βγουν από τη δύσκολη θέση όταν στριμώχνονται σε δημόσια συζήτηση. «Το Ζάππειο ΙΙ» λένε «μπορεί να είναι καλό και άγιο, αλλά δεν προσφέρει λύσεις στο θέμα της χρηματοδότησης». Σοβαρά; Είναι σαν να επιχειρηματολογούν οι συγγενείς ασθενούς που όλα τα ζωτικά του όργανα έχουν μεταστατικούς καρκινικούς όγκους (και θα πεθάνει οσονούπω!) ότι με την υποδεικνυόμενη θεραπεία θα του πέσουν τα μαλλιά! Θα ήταν συγκλονιστικά αφελές αν δεν επρόκειτο για προπαγάνδα - non paper που έχουν στα χέρια τους τα «στελέχη» που υπερασπίζονται το Μνημόνιο, τη σύμβαση δηλαδή παραχώρησης της πατρίδας μας στους ξένους. Προχθές στο ραδιόφωνο (πρώην ένδοξος) ρεπόρτερ με πολλά χιλιόμετρα στην κρατική τηλεόραση είχε βγει στο μπαλκόνι των FM και φώναζε πως «ναι, το ξέρουμε όλοι ότι ο λαός πεινάει, ότι δεν έχει άλλες αντοχές, αλλά να μας πει ο Σαμαράς πού θα βρει τα λεφτά για να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος». Σοβαρά; Θα...

SPORTDAY: Δεν δεχόμαστε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και τις απολύσεις

Απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων

Ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος της SPORTDAY στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ:

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν γενικής συνέλευσης και μυστικής ψηφοφορίας με τη συμμετοχή των εργαζομένων δημοσιογράφων, τεχνικών και υπαλλήλων της SPORTDAY, που διενεργήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου στα γραφεία της εφημερίδας (παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ), αποφασίστηκε με ψήφους 40 υπέρ – 7 κατά – 1 άκυρη, η μη αποδοχή της πρότασης της εργοδοσίας για καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Παράλληλα αποφασίσαμε να εξουσιοδοτήσουμε τα μέλη του Δ.Σ. της Ενώσεώς μας για οποιαδήποτε συζήτηση κι επαφή με την ιδιοκτησία και τους εκπροσώπους της, ούτως ώστε να εγκαταλειφθεί το συγκεκριμένο σχέδιο “περικοπών” και να μην εφαρμοστεί η απειλή εκ μέρους της εργοδοτικής πλευράς για 12 άμεσες απολύσεις σε περίπτωση που αρνηθούμε τη μείωση κατά 25% των μικτών αποδοχών όλου ανεξαιρέτως του προσωπικού.

Μ εις την Ν

KΥΡΙΑΚΗ
«Πάλι τα νεύρα του έχει ο διευθυντής» σκέφτηκε μεγαλόφωνα κι άρχισε να πληκτρολογεί μηχανικά τον τίτλο που του είχαν δώσει...

ΔΕΥΤΕΡΑ

«Μα καλά κανένας σας δεν το είδε!» Η φωνή του διευθυντή παρ΄ολίγον να καταλήξει σε λυγμό. «Τουλάχιστον αλλάξτε το στο site της εφημερίδας» είπε και η σύσκεψη έλαβε τέλος...

ΤΡΙΤΗ

Οταν ο «δαίμονας» παρεμβαίνει στις εξελίξεις
Μνημόνιο ή «Μνηνόνιο»;
Το χθεσινό λάθος στον πρωτοσέλιδο τίτλο του "Εθνους" αποδεικνύει ότι το μνημόνιο, εκτός από δαίμονας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, εξελίσσεται και σε δαίμονα της τυπογραφίας.

Και ξαφνικά γεμίσαμε κινήματα και νούμερα

-από agitatoras

10, 16, 32, 300... 11880. Από 'κει που δεν κουνιόταν φύλλο, ξαφνικά γεμίσαμε κινήματα, αριθμούς, αλλά κυρίως νούμερα. Και τι νούμερα; Φιλοσοφικά, καλλιτεχνικά, τεχνοκρατικά, θεοκρατικά...
Νούμερα που ανακάλυψαν το έθνος και την ανωτερότητα της φυλής. Την παγκόσμια συνωμοσία της σιωνιστικής ελίτ. Άλλα νούμερα που γνώρισαν το Θεό στο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και τον Μωυσή στο κοινοβούλιο. Διεθνιστές που χαριεντίζονται με το διπλανό χρυσαυγίτη, εθνικόφρονες που κυνηγούν με το ρόπαλο τον εθνικό τραπεζίτη και ρασοφόροι ιεροκήρυκες της προλεταριακής επανάστασης. Αριστεροί που ονειρεύονται ξερονήσια και δεξιοί που φαντασιώνονται ανατινάξεις χειμερινών ανακτόρων. Διανοητές του μεταξικού ρετσινόλαδου, καλλιτέχνες της μπατσικής μπούφλας και φιλόσοφοι της πασοκικής καμαρίλας.

Οι φιλόσοφοι της διπλανής... διεύθυνσης

Το Internet και ειδικά η μπλογκόσφαιρα γκρέμισαν πολλά κάστρα. Ένα από αυτά και ο μύθος της "διανόησης". Μέσα στο μπάχαλο παραληρηματικών, ρομαντικών, συνωμοσιολόγων, χαρούμενων, γκρινιάρηδων, πολυλογάδων, λακωνικών, κραυγαλέων, υποτονικών, πραγματιστών, μηδενιστών, υπερφίαλων, ψύχραιμων bloggers, είναι εύκολο να ξετρυπώσεις σε μία μέρα δύο-τρία διαμαντάκια, από εκείνα που η καθεστηκυία διανόηση παράγει μία στο τόσο - συχνά από σπόντα. Ακόμη και..

Aπεργία στο χώρο του βιβλίου«
ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ»


Την ώρα που ο Παπασωτηρίου ετοιμάζεται να ανοίξει καινούργιο κατάστημα, προχωρά σε μειώσεις μισθών και ωραρίων και σε μονομερή εκ περιτροπής εργασία. Ο Ελευθερουδάκης εγκαινιάζει καινούργιο κατάστημα ίδιας έκτασης με το οκταώροφο της Πανεπιστημίου αλλά με τους μισούς εργαζόμενους – αφού έχει ήδη κάνει 18 απολύσεις από την αρχή του χρόνου! Την ίδια στιγμή αρνείται να εφαρμόσει την κλαδική σύμβαση του βιβλίου. Ποιός σας είπε ότι ο Ελευθερουδάκης πουλάει βιβλία; Προφανώς είναι οπωροπωλείο και δεν το έχουμε καταλάβει… Η λίστα όμως δεν τελειώνει εδώ: Metropolis, Αντ. Σάκκουλας, εκδ. Ίων, Φλωράς, εκδ. Κέρκυρα, Λιβάνης, Σαββάλας προχωρούν σε καθυστερήσεις πληρωμών των μισθών (με αποκορύφωμα το Σάκκουλα που ξεπερνά τους έξι μήνες), απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς.
Μετά τις απολύσεις στον Παπασωτηρίου, στον Ελευθερουδάκη και σε πολλά ακόμα μεγάλα και μικρά μαγαζιά του χώρου, οι εργαζόμενοι καλούν σε απεργία στο χώρο του βιβλίου στις 8 Ιουνίου και συγκέντρωση στις

Ανεύθυνοι κι αχάριστοι...


Η Μάνια βρήκε πάλι αφορμή και βγάζει το άχτι της κατά των κυβερνώντων και μάλιστα κατά του ίδιου του πρωθυπουργού που φαίνεται πως την εκνευρίζει ιδιαίτερα.
Μετά και την κυβερνητική ανακοίνωση που επιτίθεται στα ΜΜΕ και τα καταγγέλλει τώρα για «επικίνδυνη παραπληροφόρηση και ότι «δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα», η εκδότρια της «Ε» έγραψε στα Πολιτικά Παρασκήνια:

Σειριακός κώδικας σιωπής (2)
Κύριε Παπανδρέου
Οι συνομιλητές σας στο χώρο του Τύπου σάς εγκατέλειψαν ήδη!
Ανεύθυνοι και αχάριστοι είναι.
Απ' ό,τι βλέπω όμως κανείς δεν σας εμποδίζει να τυπώνετε μπροσούρες* εν είδει Κυβερνητικών Ανακοινώσεων.
* Στις εκλογές λέγονται και Εφημερίδες Τοίχου.
Μ.Τ

Προς ναυτιλομένους

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του λαού στο Σύνταγμα. Της ίδιας κλίμακας με τις συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης. Φωνή Λαού, οργή Θεού - οι πληροφορίες ότι η συγκέντρωση υποβαθμίστηκε απ' τη Moody's ελέγχονται ως ανακριβείς.Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ποιά συγκροτήματα ΜΜΕ έκαναν δουλειές με όπλα;

ΟΙ ΟΠΛΕΜΠΟΡΟΙ, ΟΙ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ

(...) Την περίοδο που είχαν φρενιάσει με παραγγελίες Ακης, Γιάννος, ΚΥΣΕΑ κ.λ.π. και τα «παιδιά των εξοπλισμών» αλώνιζαν στο υπουργείο χωρίς Αμυνα, ο Τύπος σχεδόν σιωπούσε. Συγκροτήματα και ΜΜΕ, τουλάχιστον τέσσερα, έκαναν δουλειές με όπλα, με lobbing ή νταβατζιλίκι, άλλοι «μισθώνονταν» και ανάλογα διάλεγαν στρατόπεδο οπλεμπόρων. Εκδότες μισθωμένοι, δημοσιογράφοι-βαποράκια, οι περισσότεροι όμως σιωπηλοί, υποταγμένοι, αδιάφοροι ή φοβισμένοι. Σ' αυτούς ανάμεσα και fan του Ακη, που δαπανούσε πολλά για δημόσιες σχέσεις, έκανε χάρες και πάντα ήταν προσιτός και ανθρώπινος.
Ηταν ο υπουργός που όλοι τον έλεγαν Ακη και πολλοί ήξεραν ή υποψιάζονταν πως κάτι γίνεται στα σκοτεινά. Ποιοι; Οι σύντροφοι. Ο ξάδελφος. Ο κουμπάρος. Η λομπίστρια, η κυρία επί των δημοσίων σχέσεων. Οι πειθήνιοι αρχηγοί. Οι παλιοί του ΠΑΚ. Η παρέα του Μονάχου. Ο μπατζανάκης, ο κουνιάδος, η συμπεθέρα, η πρώην. Το Καστρί. Οι δικηγόροι. Οι θεματοφύλακες των off shore. Οι προμηθευτές. Οι συνδικαλιστές. Οι δημοσιογράφοι. Οι επιτελάρχες. Το ΕΠΥΕΘΑ. Οι άνθρωποι του Ακη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εκδότες-έμποροι κ.ά.
Θέλετε και άλλους;

«Θα αφήσουμε τον Γιαννίκο να βγάζει λεφτά στις πλάτες μας;»...

«Δεν έχει προλάβει να κλείσει μια εβδομάδα που είναι και πάλι στον αέρα το ALTER και ήδη επέστρεψαν στο κανάλι καποιες απο τις τακτικες που το εφτασαν στο... χειλος του γκρεμου... Τα προιοντα του Γιαννικου (Ζουζουνια κτλ) διαφημιστηκαν και πάλι "γκριζα" ως "Alter επιλογές"... Για όσους δεν ξέρουν αυτο ειναι μια τακτικη η οποια εξασφαλίζει δωρεάν διαφήμιση... Οι εκπροσωποι εργαζομένων το είδαν; Και αν οχι, τωρα που ενημερώθηκαν τι πρόκειται να κάνουν; Θα αφήσουν τον Γιαννικο να βγάζει και πάλι λεφτά στις πλάτες μας; Θα αφήσουν τον τύπο που μας έφερε εδω να μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του;»
Εργαζόμενος Alter

-Οι «Μοντέρνοι Καιροί», το Alter και η... κίνηση των τραπεζικών επιταγών
. Διαβάστε εδώ το ενδιαφέρον και άκρως διαφωτιστικό ρεπορτάζ του Τ. Τέλλογλου

Kατοχή, επίτροποι και ανθύπατοι τρελαίνουν την κυβέρνηση

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ»

Θύμωσε η κυβέρνηση των Πεταλωτήδων και άρχισε να κατηγορεί για «επικίνδυνη παραπληροφόρηση» τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία λέει, «δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα».
Λες και όλα αυτά που γράφονται, κυρίως στον κυριακάτικο Τύπο, δεν ισχύουν και είναι ψέματα.
Λες και οι Σκανδαλίδης και Γερουλάνος δεν είχαν αντιδράσει να τοποθετηθούν «επίτροποι» στα υπουργεία τους και να τεθούν υπό εποπτεία…
Λες και η τρόϊκα και ο ίδιος ο ΓΑΠ δεν επιβεβαίωσαν την επιβολή «τεχνικής συνδρομής» και την δημιουργία «μηχανισμών παρακολούθησης» στα υπουργεία...
Η κυβέρνηση επιτίθεται ευθέως στα Μέσα Ενημέρωσης και εκβιάζει εμμέσως πλην σαφώς τα ΜΜΕ να την στηρίξουν «θυμίζοντας» και λέγοντας πως αν η χώρα καταρρεύσει «αυτό θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση»…

Οταν πέταξαν την μπάλα στην Εξέδρα


Η ΣΦΗΝΑ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ(;) Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Ενα μίνι θρίλερ παίχτηκε σχετικά με την πώληση της «Εξέδρας» στον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Οπως σας τα έγραφα την περασμένη Κυριακή, η συμφωνία που είχε επιτευχθεί ήταν κατ' αρχήν και όχι οριστική. Για να κλείσει το ντιλ, έπρεπε να προηγηθεί μία όχι και τόσο εθιμοτυπική συνάντηση του υποψήφιου ιδιοκτήτη με τα στελέχη της εφημερίδας. Τέλος πάντων βρεθήκανε οι άνθρωποι, τα είπανε, τα κουβεντιάσανε, περάσανε κάτι ώρες, σχόλασε ο γάμος. Το ρεζουμέ; Εν ολίγοις, οι άνθρωποι της «Εξέδρας» αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις από την τόλμη, το σφρίγος και τον τσαμπουκά του Μ. Ανδρουλιδάκη, αλλά μπουρδουκλώθηκαν σφόδρα από την ποικιλία των ιδεών του. Η μία πήγαινε καταδώ, η άλλη πήγαινε κατακεί, εν γένει συμπέρασμα δεν έβγαινε. Τον προβληματισμό τους λοιπόν τον μετέφεραν στον Σταύρο Ψυχάρη και αυτός αποφάσισε να ενεργοποιήσει τάχιστα το Plan Β.
Κοινώς, επικοινώνησε με τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γ. Φιλιππάκη, ο οποίος είχε εκφράσει en passant το ενδιαφέρον του για την «Εξέδρα». Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα, φούντωσαν οι ζυμώσεις, πήγε προς στιγμήν να κλείσει η συμφωνία με όρους επωφελείς για τη Μιχαλακοπούλου, αλλά εν τέλει άλλαξαν και πάλι τα δεδομένα. Ο Γ. Φιλιππάκης έκανε πίσω, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο ο Μ. Ανδρουλιδάκης. Ο τελευταίος έδωσε τα χέρια με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ την Πέμπτη το μεσημέρι και η πώληση πήρε τον δρόμο της. Οσο για το τίμημα, αυτά που ακούτε για μύρια καλύτερα να τα γράψετε στο χιόνι. Το ποσό είναι..

Ιντερνετ Κάτω Κολοπετινίτσας

Πολύ σωστά τα γράφει για άλλη μια φορά ο Χρήστος Ξανθάκης στα Μέσα & Media της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Ο λόγος για την εκπομπή «Escape» της ΕΤ1 που κοστίζει στους φορολογούμενους σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ το δίμηνο και τη βλέπουν μόλις 30.000 τηλεθεατές.Το νέο τηλεπροϊόν για την τεχνολογία, γράφει ο Ξανθάκης, είναι αποστεωμένο ενώ οι παρουσιαστές και οι παρουσιάστριες εμφανίζονται χωρίς νεύρο, χωρίς ζόρι, χωρίς επιθετικότητα, χωρίς πάθος, χωρίς πόνο, λες και οι απονευρώσεις δεν σταμάτησαν στα δόντια αλλά κατέλαβαν σιγά σιγά το σύνολο των σωμάτων τους, απ' την κορφή ώς τα νύχια. Εξαιρείται φυσικά η ξανθιά Λάουρα (φωτογραφία), αλλά είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου μέσα στην αθωότητά της (για να μην πω τίποτε βαρύτερο...) που μάλλον αφαιρεί παρά προσθέτει...
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη που τοποθετεί τα (τηλεοπτικά) πράγματα στην σωστή τους διάσταση:

Μια αποχώρηση, δυό προϊστάμενοι κι ένας διευθυντής


Είχαμε γράψει σχετικά με την απόλυση της διορθώτριας στο ΕΘΝΟΣ που δούλευε 30 χρόνια στην εφημερίδα.. Νεότερες πληροφορίες από την Μεταμόρφωση Χαλανδρίου ξεκαθαρίζουν την κατάσταση και βάζουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Αναλυτικά:
Η συγκεκριμένη εργαζόμενη επρόκειτο να βγει στη σύνταξη - εργάζεται από το 1981 στο ΕΘΝΟΣ. Πριν λίγο καιρό είχε συμφωνήσει με την προϊσταμένη προσωπικού να φύγει από τη δουλειά στο τέλος Ιουνίου, παίρνοντας το 100% της αποζημίωσης και όχι το 70% που προβλέπεται για κάποιον που συνταξιοδοτείται.
Πρόβλημα ωστόσο δημιουργήθηκε με τους δύο προϊσταμένους της στη διόρθωση καθώς στο τέλος Μαϊου κατέθεσε αναφορά εναντίον τους στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την περασμένη Πέμπτη (που το έμαθαν) να της δημιουργήσουν προβλήματα και μετά από αντεγκλήσεις να μην της δώσουν δουλειά εκείνη τη μέρα.
Αυτή παρέμεινε στο γραφείο της και απευθύνθηκε στον διευθυντή Θ. Τσεκούρα που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του με..