ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ανοίγει ο δρόμος και για προσωπική δίωξη εναντίον του Σαραντόπουλου

Με αθέμιτο και δόλιο τρόπο αρνήθηκε να πληρώσει τους εργαζομένους. Κόλαφος για τον (πρώην) εργολάβο - εκδότη, το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου για την «Απογευματινή»

Κόλαφος για τον K. I. Σαραντόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Απογευματινής» είναι το σκεπτικό της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (αριθμ.810/2011) , όπου είχε προσφύγει καταθέτοντας Δήλωση Παύσης Πληρωμών και Αίτηση Πτώχευσης.
Απορρίφθηκε το σύνολο των ισχυρισμών της εταιρείας και αφού έκρινε το δικαστήριο ότι «δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις κηρύξεως της αιτούσας σε πτώχευση, επιπρόσθετα δε αποδεικνύεται ότι η ένδικη αίτηση ασκήθηκε καταχρηστικά προς το σκοπό δόλιας αποφυγής των δεδουλευμένων πρέπει η αίτηση να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη». Όπως λεπτομερώς εξηγείται στην απόφαση του Δικαστηρίου «από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού προέκυψε ότι η άρνηση της αιτούσας να καταβάλει στους εργαζόμενους από το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2010 οφείλεται σε δόλια αποφυγή εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, προκειμένου να τους οδηγήσει σε αποχώρησή τους από την εργασία τους με ταυτόχρονη παραίτηση από τα νόμιμα δικαιώματά τους…».
Παράλληλα, σε πολλά σημεία του σκεπτικού της, η απόφαση καυτηριάζει τις μεθοδεύσεις του Σαραντόπουλου που, ενώ πληρώνει τις Τράπεζες και..

«Θα σας πληρώσουμε», διαβεβαιώνουν στο ALTER...


Έπειτα από τη διαβεβαίωση της διεύθυνσης του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER CHANNEL», ότι το αργότερο έως τη Δευτέρα θα καταβληθούν τα υπεσχημένα στους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στον Τηλεοπτικό Σταθμό, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) και Προσωπικού (ΕΠΗΕΑ), αποφάσισαν την αναστολή των 4ωρων στάσεων εργασίας που είχαν κηρύξει για την Παρασκευή 5 Αυγούστου, το Σάββατο 6 Αυγούστου και την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 από τις 6.00 μ.μ. έως 10.00 μ.μ.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Αναστάτωση για το λουκέτο στον Ελεύθερο


Αναστάτωση προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση αναστολής της έκδοσης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ». Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της εκδότριας Κατερίνας Μάστορα-Μπουλινάκη, καθώς οδηγεί στην ανεργία και την απόγνωση τους εργαζόμενους της εφημερίδας, η πλειοψηφία των οποίων για πολλά χρόνια εργάζονται με αυταπάρνηση προκειμένου να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη έκδοση του φύλλου. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την εκδότρια της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» να άρει την απόφασή της περί αναστολής έκδοσης του φύλλου, αναλογιζόμενη τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Στάσεις εργασίας στο ALTER Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών), της ΕΠΗΕΑ (Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) και της ΕΤΙΤΑ (Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικης Τηλεόρασης Αττικής) αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι-μέλη, κατ’ επανάληψη έχουν διαμαρτυρηθεί για την παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια του τηλεοπτικού σταθμού ALTER CHANNEL. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες των μελών αλλά και των Ενώσεων , εξακολουθεί ο Τηλεοπτικός Σταθμός ALTER να αρνείται την πλήρη εξόφληση των αποδοχών των εργαζομένων από τον Ιανουάριο του 2011 έως και σήμερα. Οι Ενώσεις οφείλουν να προασπίσουν τα γενικότερα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών τους, οι θέσεις εργασίας των οποίων απειλούνται από την παρατεταμένη αφερεγγυότητα και τη μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την πλευρά του ALTER CHANNEL. Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, εξαιτίας της παράνομης, αντεργατικής και κατάφωρα καταχρηστικής συμπεριφοράς του Τηλεοπτικού Σταθμού, κηρύσσουν 4ωρη στάση..

Νέες εκκαθαρίσεις εργαζομένων στα media

Απολύσεις στου Αλαφούζου (ρ/σ Σκάι), στου Κυριακίδη (Flash), στου Κωστόπουλου (ΙΜΑΚΟ) και στου Λυμπέρη

Τρεις δημοσιογράφοι απολύθηκαν από το ραδιόφωνο του Σκάι. Πρόκειται για την Αφροδίτη Παπακαλού (ρεπορτάζ υπουργείου Παιδείας), τη Μαρία Σπυριδωνάκου (ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και ο Κώστας Δαλαβούρας από το Σκάι Δράση (ελεύθερο ρεπορτάζ και internet). Oι δυο από τους απολυμένους δεν είχαν δεχτεί τον εκβιασμό της επιχείρησης τον περασμένο Γενάρη και δεν είχαν υπογράψει τα ιδιωτικά συμφωνητικά που καταπατούσαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Θυμίζουμε ότι ο Αλαφούζος πριν από δύο εβδομάδες στην “Καθημερινή” είχε «διακόψει την συνεργασία» του με τη Μαρία Δεληθανάση και την Έλενα Καρανάτση.
Την ίδια ώρα νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα (περισσότερες από 40) στον ραδιοσταθμό Flash. Ο Πέτρος Κυριακίδης και οι παρατρεχάμενοί του αυτή τη φορά έστειλαν στο..

Απολύσεις τεσσάρων φωτορεπόρτερ στην Ελευθεροτυπία

Τέσσερις φωτορεπόρτερ απολύθηκαν στην Ελευθεροτυπία, την ώρα που διοίκηση και διεύθυνση υπόσχονταν ότι δεν υπάρχει σχέδιο «προγραφών» και ζητούσαν από τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή για να πληρωθούν… Από την Κυριακάτικη απολύθηκαν οι φωτογράφοι Λάμπης Παπαδόπουλος, Πάνος Πετρόπουλος, Χρήστος Λιάτσης και Πάτροκλος Στελάκης με τη «δικαιολογία» ότι ήταν «μπλοκάκηδες».
Στο μεταξύ στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία όπου μίλησαν ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης Α. Πολυκανδριώτης και η διευθύντρια Κύρα Αδάμ επιβεβαιώθηκε το ότι δεν έχει κλείσει συμφωνία για δάνειο με τις τράπεζες ενώ εκφράστηκε η ελπίδα ότι θα υπάρξει απάντηση μέσα στον Αύγουστο. Ειπώθηκε όμως ότι ακόμη και αν τελικά δοθεί δάνειο, δεν είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν άμεσα, καθώς υπάρχουν άλλες λειτουργικές προτεραιότητες. Σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν ληφθεί το δάνειο, ειπώθηκε από τους..

Ο Κωστόπουλος απολύει παραγωγούς και κάνει διπλοβάρδιες στο Nitro Radio
Με απολύσεις πέντε παραγωγών έκλεισε ο Ιούλιος στο Nitro Radio 102.5. Η διοίκηση του ραδιοσταθμού «βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να διακόψει τη συνεργασία της» με τους Φώτη Σεργουλόπουλο (το επέλεξε λέει ο ίδιος), Θέμη Λάζαρη, Παντελή Στασινό, Κοσμά Δεβελέγκα και Κατερίνα Χαραλαμπίδου. Επίσης σταματάει και η εκπομπή του Γιώργου Πανόπουλου και της Νίκη Χαγιά, με τον πρώτο να αναλαμβάνει απλώς τις αστρολογικές προβλέψεις στην πρωινή ζώνη του σταθμού και τη δεύτερη να παραμένει στα περιοδικά της Imako.
Από την πλευρά του ο Πέτρος Κωστόπουλος αναλαμβάνει διπλοβάρδιες μπας και βγει το πρόγραμμα του σταθμού. Οσο για τα περιοδικά, αυτά τα έχει αφήσει στα έμπειρα χέρια της συζύγου του…

Απόφαση - σταθμός για τους 130 εργαζομένους της "Απογευματινής" - Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση πτώχευσης


Απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση πτώχευσης που είχε υποβάλλει, στις 2 Νοεμβρίου του 2010, η πλευρά Κ. Ι. Σαραντόπουλου εκ μέρους της εταιρείας "Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε." για την "Απογευματινή". Το δικαστήριο απέδωσε Δικαιοσύνη καθώς δέχθηκε τις κύριες παρεμβάσεις των 130 εργαζομένων, όπως και των Σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) που αποδείκνυαν, με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις, ότι με την αίτηση πτώχευσης η "Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε." αποσκοπούσε στην οικονομική και ηθική μας εξόντωση, προκειμένου να αποχωρήσουμε οικειοθελώς και να παραιτηθούμε από τον αγώνα μας για την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που δικαιούμαστε.
Η Νίκη αυτή, ύστερα από μήνες αγώνα - εντός και εκτός δικαστηρίων - μας γεμίζει με ελπίδα πως, επιτέλους, ολοκληρώνεται, με θετική έκβαση, αυτή η περιπέτεια.
Παράλληλα όμως, έρχεται να θυμίσει σε όλο τον κλάδο των Μέσων Ενημέρωσης και τους απανταχού εργαζόμενους που δοκιμάζονται από τα βάναυσα "πειράματα" των εργοδοτών πως όταν έχεις το..

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

«Γιώργο θα φτιάξουν τα πράγματα...»


«Γιώργο προβλέπω ότι σύντομα θα φτιάξουν τα πράγματα» είπε βαθυστόχαστα ο γκουρού του ΓΑΠ. Ο Πρωθυπουργός που μόλις είχε τελειώσει την ανάγνωση του κυριακάτικου Τύπου αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να φτιάξουν τα πράγματα ΟΤΑΝ:
1. Ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου έχει οικογενειακό αυθαίρετο μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στην Βραυρώνα δημιουργώντας μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα ενώ ενισχύει τα επιχειρήματα όσων κάνουν λόγο για άκρατη υποκρισία στην πολιτική ζωή του τόπου.

2.
Το άλλοτε καλό χαρτί του επιχειρηματία Μυτιληναίου, ο Γιώργος Σαμτσής της Endesa, υπηρετεί πλέον στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν το πρώην στέλεχος της Endesa Hellas θα συμβουλεύσει για απόφαση που αντίκειται στα συμφέροντα του πρώην εργοδότη του.

3. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας Κώστας Μητρόπουλος, προερχόμενος από τη Eurobank, ζήτησε κοντά του τραπεζικό στέλεχος της ίδιας τράπεζας που εργαζόταν και στην..

Τι γίνεται στον ΔΟΛ;


Αντιφατικές πληροφορίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την τύχη του πάλαι ποτέ ισχυρού Οργανισμού Λαμπράκη. Από τη μια υπάρχουν πληροφορίες και διαρροές περί σκέψεων και κινήσεων του Σταύρου Ψυχάρη να ενταχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και από την άλλη ότι υπήρξε συμφωνία με τον Bίκτωρα Ρέστη για την κατοχή από κοινού (με τον Ψυχάρη) των μετοχών του Ιδρύματος Λαμπράκη. Επίσης λέγεται ότι τις προσεχείς ημέρες ο επιχειρηματίας αναμένεται να ενισχύσει ταμειακά τον ΔΟΛ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι στην Μιχαλακοπούλου περιμένουν το πότε θα γυρίσει από τις διακοπές του ο Ψυχάρης για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για περικοπές σε μισθούς και την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας. Kαι ήδη κάποιοι προετοιμάζονται για τον τρόπο αντίδρασής τους.

Θερινό Σχολείο στην Κεφαλονιά για τα (ψηφιακά) Μέσα

Ενας τέλειος συνδυασμός γνώσης και φυσικού περιβάλλοντος: Το Θερινό Σχολείο στην Κεφαλονιά, με θέμα «Διοίκηση των μέσων ενημέρωσης» και έμφαση στα νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, το οποίο θα λειτουργήσει από τις 22 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011.
Το Θερινό Σχολείο έχει οργανωθεί από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Τμήματα: Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων), με τη συνεργασία του Πάντειου Πανεπιστήμιου (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού) και του University of Stirling, Σκοτία (Department of Film, Media & Journalism). Συμμετέχει επίσης το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης).
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχης λήγει στις 4 Αυγούστου 2011 και ο τρόπος λήψης και κατάθεσης των αιτήσεων μπορεί να γίνει τόσο ηλεκτρονικά, μέσω του ιστοτόπου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (www.teiion.gr), όσο και ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις αιτήσεις: 26710-27311 (Γραμματεία Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας) και 210 9250280 (γραφεία Αθηνών).

Οι εφημερίδες αρνούνται να πεθάνουν!

-του Χρήστου Ξανθάκη / Μέσα @ media / Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία


Σιχαίνομαι ν' ακούω για «δεινόσαυρους»! Το ακούω όλο το χρόνο για συγκροτήματα και μουσικούς κι ύστερα έρχεται το καλοκαίρι και πάνε 70.000 κόσμος στον Ρότζερ Γουότερς και στους Πυξ Λαξ. Αλλά δεν είναι μόνο οι νότες, όπου ανθεί ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός. Είναι και οι εφημερίδες. Χρόνια τώρα οι κοινωνοί των ιστοσελίδων, των blogs, του facebook και του twitter, προαναγγέλλουν ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα βρεθεί και για μας μια θέση στα μουσεία. Κι ύστερα θα βασιλεύσει απόλυτη ευτυχία στο βασίλειο των media...
Εν τω μεταξύ, στις ώρες, μέρες και εβδομάδες του πραγματικού κόσμου, οι εφημερίδες αρνούνται να πεθάνουν. Οπως δεν πέθανε το θέατρο όταν γεννήθηκε το σινεμά, όπως δεν απεβίωσε το ραδιόφωνο όταν είδε το φως της ημέρας η τηλεόραση. Και γιατί δεν λένε «αντίο» οι εφημερίδες; Γιατί δεν πεθαίνει το ρεπορτάζ! Κι αν ψάχνετε αποδείξεις επ' αυτού, δεν έχετε παρά να δείτε την ενενηντάλεπτη ταινία «Page One: Inside the New York Times» του σκηνοθέτη Αντριου Ρόσι. Προβάλλεται εδώ και μερικές ημέρες στις ΗΠΑ και αν..