ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Απολύσεις τεσσάρων φωτορεπόρτερ στην Ελευθεροτυπία

Τέσσερις φωτορεπόρτερ απολύθηκαν στην Ελευθεροτυπία, την ώρα που διοίκηση και διεύθυνση υπόσχονταν ότι δεν υπάρχει σχέδιο «προγραφών» και ζητούσαν από τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή για να πληρωθούν… Από την Κυριακάτικη απολύθηκαν οι φωτογράφοι Λάμπης Παπαδόπουλος, Πάνος Πετρόπουλος, Χρήστος Λιάτσης και Πάτροκλος Στελάκης με τη «δικαιολογία» ότι ήταν «μπλοκάκηδες».
Στο μεταξύ στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία όπου μίλησαν ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης Α. Πολυκανδριώτης και η διευθύντρια Κύρα Αδάμ επιβεβαιώθηκε το ότι δεν έχει κλείσει συμφωνία για δάνειο με τις τράπεζες ενώ εκφράστηκε η ελπίδα ότι θα υπάρξει απάντηση μέσα στον Αύγουστο. Ειπώθηκε όμως ότι ακόμη και αν τελικά δοθεί δάνειο, δεν είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν άμεσα, καθώς υπάρχουν άλλες λειτουργικές προτεραιότητες. Σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν ληφθεί το δάνειο, ειπώθηκε από τους..διοικούντες ότι «τότε θα συζητάμε για άλλου είδους γενική συνέλευση» που άφησαν να εννοηθεί ότι είναι πλέον υπάρχει θέμα βιωσιμότητας της εφημερίδας.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ δεν πληρώθηκαν στο τέλος του μήνα Ιουλίου, ενώ και το επίδομα αδείας δίνεται κουτσουρεμένο και με καθυστέρηση. Κατά την παρέμβασή της στη γενική συνέλευση η Κύρα Αδάμ υποσχέθηκε ότι οι όποιες περικοπές θα αφορούν το ευρύτερο λειτουργικό κόστος και όχι μόνο το μισθολογικό, χωρίς όμως και αυτή να είναι σε θέση να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους για το πότε θα πληρωθούν.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να δεσμευτεί η επιχείρηση για το πότε ακριβώς θα πληρωθούν ενώ εξέλεξαν επιτροπή από συντάκτες, διοικητικούς και τεχνικούς που μαζί με τους νόμιμους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους θα ζητήσουν να ενημερωθούν για την πλήρη οικονομική κατάσταση της επιχείρησης (μισθολόγια, αμοιβές στελεχών και μετόχων, άλλα έξοδα κλπ) με στόχο να έχουν άμεσα λόγο στο όποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης. Ζητήθηκε επίσης να πληρωθούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.