ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Εξαιρετικός (αν και ασύλληπτος) ο Μάκης Ψωμιάδης

ΤΕΛΙΚΑ Η ΝΕΤ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»

Ευτυχώς που άργησε να αρχίσει και πρόλαβα να δω χθες το μεγαλύτερο μέρος της εξαιρετικής εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη στη ΝΕΤ με θέμα τον ασύλληπτο Χρυσόστομο ή Μάκη Ψωμιάδη. Η εκπομπή ξεκίνησε με τον «ρασοφόρο βασανιστή» στα κρατητήρια του ΕΑΤ -ΕΣΑ και κατέληξε στην εμπλοκή του Ψωμιάδη στα διοικητικά της ΑΕΚ με τις διάφορες παρανομίες και τις υπεξαιρέσεις, καθώς και την ανάμειξή του στα στημένα παιχνίδια.
Με εξέπληξε το θάρρος και η αμεσότητα του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου που δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Οικονομόπουλος αποκάλυψε την παράνομη δραστηριότητα του Ψωμιάδη, τις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια και την ενασχόλησή του Χρυσόστομου με την ΑΕΚ ενώ κατήγγειλε και το διεφθαρμένο κύκλωμα (κάθε είδους) εξουσίας που τον καλύπτει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Με εξέπληξε και η υπόθεση του αμερικανού μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ Ντάνι Βρέινς την οποία ομολογώ ότι αγνοούσα. Οπως αποκαλύφθηκε στο «Κουτί» και σύμφωνα με δηλώσεις του Βρέινς στην εφημερίδα The Salte Lake Tribune ο Ψωμιάδης απήγαγε..

Από τα Μέσα της χειραγώγησης στα Μέσα της εξαθλίωσης

-από το agitatoras

Τον τελευταίο χρόνο τα παραδοσιακά Μέσα βιώνουν μια τρομερή κρίση. Αναξιοπιστία περιεχομένου σε συνδυασμό με καθίζηση της οικονομικής τους θέσης. Οι ισχυροί εκδότες, ιδιοκτήτες, μεγάλο-καναλάρχες εμφανίζονται περίπου ως ικέτες έναντι των φίλων τους τραπεζιτών, με μοναδικό στόχο την επιβίωση τους και στην επόμενη φάση της εξέλιξης των Media. Το δίπολο αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την απάθεια, αδιαφορία του πολιτικού συστήματος να παρέμβει για να οριοθετήσει το νέο σύστημα διανομής μιντιακής εξουσίας. Είναι σαν να λέει: αφήστε τους, όσοι αντέξουν, όπως αντέξουν.
Αυτά αναφέρει σε άρθρο της στην εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» η Ματίνα Παπαχριστούδη που περιγράφει με ανάγλυφο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των παραδοσιακών Μέσων και τη δεινή θέση των εργαζόμενων σε αυτά.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, σε αυτούς τους καιρούς το μόνο που υπάρχει, εξελίσσεται και δημιουργεί νέους κανόνες και φαινόμενα είναι η βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι εκδότες έχουν αναθέσει στις..

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Νέες μειώσεις μισθών (16%) στον Λυμπέρη -Θα δουλεύουν τέσσερις μέρες λιγότερες το μήνα...Λιγότερη δουλειά, λιγότερα λεφτά. Αναστάτωση στις Εκδόσεις Λυμπέρη από τις αποφάσεις για περικοπές 16% στους μισθούς των εργαζόμενων με ταυτόχρονη μείωση των εργάσιμων ημερών κατά τέσσερις μηνιαίως.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Κορωπί σε σύσκεψη επιτελών αποφασίστηκαν οι νέες «εργασιακές ρυθμίσεις» για εκ περιτροπής εργασία.
Οι διοικούντες χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα τον γνωστό εκβιασμό ότι «το μέτρο λαμβάνεται για να μη χρειαστεί να απολυθεί κόσμος». Θυμίζουμε ότι περικοπές 10% σε μισθούς πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα, είχαν γίνει στον Λυμπέρη και πριν από περίπου τέσσερις μήνες με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα. Σε αυτό το διάστημα και μειώσεις μισθών έγιναν και απολύσεις. Αυτή τη φορά βέβαια λένε στους εργαζόμενους ότι αφού θα δουλεύουν τέσσερις ημέρες λιγότερες το μήνα «είναι λογικό, δίκαιο και σωστό να πληρώνονται και λιγότερο»! Στην παρούσα φάση ο..

H Eλευθεροτυπία παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας στον Βίκτορα Βλαχογιάννη και το Mega

Σκληρή επίθεση από τον διευθυντή έκδοσης της Ελευθεροτυπίας εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Mega και προσωπικά κατά του παρουσιαστή του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων Βίκτορα Βλαχογιάννη.
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης με σχόλιο του στα Πολιτικά Παρασκήνια της εφημερίδας παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας και τραβάει το αυτί του Βλαχογιάννη που απεφάνθη με βεβαιότητα ότι ο λόγος της επίσκεψης δεν ήταν «αυτός που έγραφε (χθες) η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αλλά οι «σοβαρές επαφές του υπουργού με τον αμερικανικό και διεθνή παράγοντα για το θέμα του ελληνικού χρέους».
Ο διευθυντής έκδοσης της «Ε» γράφει ότι «καλό θα ήταν ο παρουσιαστής να μαθητεύσει στην επιστήμη του δημοσιογραφικού κι όχι του κυβερνητικού ή κομματικού ρεπορτάζ» και συμπληρώνει: «Έτσι, κάτι θα μάθει πέρα από την τηλεπαρουσιάση, δεν θα κακοποιεί τη δημοσιογραφία και - το κυριότερο- δεν θα παραπλανά τους πολίτες, χάριν των οποίων υποτίθεται ότι εργάζεται»!
Κάποιοι από τους λόγους που προκάλεσαν τα σκληρά σχόλια εκ μέρους του Τετράδη είναι:
• Πρώτα από όλα η ουσία. Δεν μπορεί να διαψεύδεις, επειδή κάποιοι κυβερνητικοί στο υπέδειξαν, το πρωτογενές ρεπορτάζ μιας εφημερίδας και..

Oύτε μια αθλητική εφημερίδα έχει αποδώσει εισφορές εδώ και δύο χρόνια!

-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 700 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
-ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Προειδοποίηση για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εξ αιτίας και μείωσης των εισφορών των ασφαλιστικών φορέων. Μετά από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, με τον Πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κ. Τσουπαρόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ προέκυψαν τα κάτωθι ανησυχητικά στοιχεία:
Περισσότεροι απο 700 άνεργοι δημοσιογράφοι υπάρχουν σήμερα καταγεγραμμένοι στην Α΄ διεύθυνση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Καταγράφεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, που οφείλεται στη μείωση της απασχόλησης, αλλά και στη δραστική περικοπή μισθών σε πολλές επιχειρήσεις.
Υπάρχει εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή από τις εκδοτικές επιχειρήσεις (χαρακτηριστικό ότι όλες οι αθλητικές εφημερίδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν έχουν αποδώσει τις οφειλόμενες εισφορές για..

Και 48ωρη απεργία «Στο Κόκκινο»Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο κατεβαίνει η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» με αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού καθώς και την καταβολή στην ΕΤΕΡ των συνδρομών των μελών της που έχουν παρακρατηθεί.
Η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών στο «Κόκκινο» αποφασίστηκε
από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ μετά και την αθέτηση εγγράφου διαβεβαιώσεως περί ικανοποιήσεως των αιτημάτων των τεχνικών μέχρι την 20η Ιουλίου 2011 και κατόπιν προφορικής άρνησης της Διοίκησης του ραδιοσταθμού να τιμήσει τα από τους ιδίους υπογραφέντα. Η απεργία στο «Κόκκινο» ισχύει από..

Νέα απεργία στα Αθλητικά Νέα - Ατομικές συμβάσεις και στο ΤV ΜακεδονίαKλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα «Αθλητικά Νέα» της Βόρειας Ελλάδας μετά την 24ωρη της περασμένης Παρασκευής αποφάσισε η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλοντας την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών στους εργαζομένους. Ο ιδιοκτήτης Λάμπρος Σκόρδας αρνείται να καταβάλλει τα δεδουλευμένα μηνών καθώς και το επίδομα αδείας θεωρώντας ότι έχει δικαίωμα να το δώσει μέχρι 31-12-2011!
Το δ.σ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την πρώτη μέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί εργασιακή συνέλευση για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το πως μπορούν να αντιδράσουν και..

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Οι εργαζόμενοι στο Βήμα (κι όχι μόνο) έχουν πληρώσει ήδη ακριβά το κόστος

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ MΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΨΥΧΑΡΗ

Οι εργαζόμενοι στο Βήμα τίθενται κατά οποιασδήποτε προσπάθειας αλλοίωσης της σύμβασης εργασίας, μέσα από «ατομικές» ή «επιχειρησιακές» διαπραγματεύσεις ή «προτάσεις». Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πληρώσει το κόστος με εξωφρενικούς τρόπους και θυσίες, τόσο σε ανθρώπους (απολύσεις), όσο και σε συρρίκνωση μισθών και εισοδημάτων καθώς και σε επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα των εργαζομένων στο Βήμα μετά την γενική τους συνέλευση και το οποίο θέτει την ΕΣΗΕΑ προ των ευθυνών της. Στο ψήφισμα τονίζεται η μεγάλη ευθύνη που έχει το εκλεγμένο ΔΣ να συγκροτηθεί σε σώμα για συλλογική αντιπροσώπευση κι επαναλαμβάνεται η έκκληση των εργαζομένων για γρήγορες διαδικασίες συγκρότησης.
Η συνέλευση των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χθες μετά και την γνωστοποίηση των προθεσεων του Σταύρου Ψυχάρη, προς τον εκπρόσωπο των συντακτών Τάσο Αναστασιάδη, να προχωρήσει σε «πρόσθετες αναγκαίες περικοπές» καθώς χωρίς αυτές σε λίγο καιρό η εταιρεία θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.
Ο Ψυχάρης είχε πει στον εκπρόσωπο ότι καθόλου δεν του... αρέσουν ούτε οι απολύσεις, ούτε οι περικοπές μισθών, ούτε η εκ περιτροπής εργασία αλλά ότι ο ίδιος δεν..

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Νέες αποκαλύψεις - σοκ για τις συνθήκες εργασίας στα sites του Δ. Γιαννακόπουλου


Μια σημαντική αποκάλυψη δημοσίευσε ο "Δρόμος της Αριστεράς" το περασμένο Σάββατο. Στην «ανερχόμενη» εταιρεία Νέων Μέσων DPG η οποία διαθέτει ήδη 12 θεματικά sites και πρόσφατα βρέθηκε στην επικαιρότητα εξαιτίας των 65 απολύσεων αλλά και για την απαγόρευση εισόδου σε εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από το ΠΑΜΕ, οι συντάκτες παρέχονται από τρίτη εταιρεία που τους ζητάει να υπογράφουν μαζί τους συμβάσεις ως "σύμβουλοι" για εργασία σε συνθήκες σκλάβου. Το λέει και το δημοσίευμα και είναι πράγματι απορίας άξιον: Δεν μετέχουν δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ στο εν λόγω εγχείρημα;

Ένας όμιλος με εργαζόμενους - «συμβούλους» / Συνθήκες φεουδαρχίας στο θαυμαστό κόσμο των new Media
Του Μιχάλη Σιάχου
Εργαζόμενοι με καθημερινή παρουσία στην εργασία τους και αμοιβή σε 12 μηνιαίες… δόσεις, βαφτίζονται σύμβουλοι και υπογράφουν σύμβαση που έχει έντονο άρωμα φεουδαρχικών συνθηκών εργασίας. Πρόκειται για την εταιρία DPG Digital Media (η σύμβαση υπογράφεται με την Gastone Mode Α.Ε.), ιδιοκτησίας Δημητρίου Γιαννακόπουλου, η οποία αποτελεί κατά δήλωσή της «τον..

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ο Ψυχάρης προχωρά σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία

Oχι που ο Σταύρος Ψυχάρης θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια...
Απλώς ως πιο έμπειρος εργοδότης περίμενε τη θερινή ραστώνη και τις καλοκαιρινές άδειες προκειμένου να δρομολογήσει τις «δυσάρεστες» αποφάσεις του για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ και ειδικά για τους συντάκτες του «Βήματος».
Ετσι λοιπόν το αφεντικό του ΔΟΛ φώναξε την περασμένη εβδομάδα τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Βήμα Τάσο Αναστασιάδη (συνήθως δεν θέλει ούτε να τον βλέπει) για να τον ενημερώσει ότι ο Οργανισμός πάει από το κακό στο χειρότερο και πως το Βήμα, έντυπο και ηλεκτρονικό, οδηγείται σε λουκέτο εκτός αν...
...Εκτός αν οι εργαζόμενοι συμφωνήσουν με την εργοδοσία και δεχτούν: ή να γίνουν απολύσεις ή να γίνουν μειώσεις μισθών, ή να εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία.
Ολα αυτά βέβαια έχουν μεθοδευτεί και θα γίνουν (και τα τρία), απλώς ο Ψυχάρης προσπαθεί να τα περάσει όσο το δυνατόν με λιγότερες αντιδράσεις εκ μέρους των εργαζομένων. Εξ ου κι ο χρόνος (κατακαλόκαιρο) που επέλεξε για την εφαρμογή του σχεδίου του καθώς πολλοί είναι αυτοί που απουσιάζουν με άδεια.
Ο Ψυχάρης χρησιμοποιώντας τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα ζήτησε πιεστικά από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να τοποθετηθεί σχετικά με τη..

«Φρίξος ο υπουργοφάγος» και ο αυθαιρετούχος υπουργός Περιβάλλοντος

Μετά τον Βασίλη Μαγγίνα που ως υπουργός Εργασίας απασχολούσε ανασφάλιστους αλλοδαπούς στο «αναψυκτήριο» του στo Kορωπί, ήρθε η σειρά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που ως αρμόδιος υπουργός για το Περιβάλλον όχι μόνο δεν πασχίζει γι΄αυτό, αλλά έχει και το «αυθαιρετάκι του» σε αναδασωτέα έκταση στη Χαμολιά Βραυρώνας.
Θυμίζουμε ότι και τα δύο δημοσιεύματα που ξεμπρόστιασαν τους δύο υπουργούς (ο Μαγγίνας τότε είχε παραιτηθεί) είναι του ρεπόρτερ ερευνητή Φρίξου Δρακοντίδη στο Πρώτο Θέμα.
Στην περίπτωση του Μαγγίνα ο υπουργός Εργασίας τότε της ΝΔ αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις του Δρακοντίδη. Εννοείται πως κι ο Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε ήδη να έχει δηλώσει παραίτηση καθώς το οικογενειακό σπίτι στη Χαμολιά σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης. Ο Παπακωνσταντίνου που παραδέχεται ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο όχι μόνο δεν παραιτείται αλλά ζητάει και τα ρέστα. Το πιο πιθανό βέβαια είναι πως σύντομα ο αυθαιρετούχος υπουργός Περιβάλλοντος, θα αποτελεί..

Βάρεσαν κανόνι και εξαφανίστηκαν;


«Βάρεσαν κανόνι και εξαφανίστηκαν» ο Κωνσταντίνος Μπάρτζης (σύμβουλος του Αν. Παπαληγούρα στο υπ. Δικαιοσύνης επί ΝΔ) και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, ιδιοκτήτες του περιοδικού Departure Boulevard; Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες δεν προειδοποίησαν κανέναν για το κλείσιμο της εταιρείας, πήγαν δήθεν στην Φρανκφούρτη για δουλειές και ακόμη τους περιμένουν. Βέβαια άφησαν απλήρωτους δημοσιογράφους, γραφίστες, όλο το προσωπικό της εταιρείας και τους προμηθευτές.Φυσικά δεν πρόκειται για μια μεγάλη εκδοτική εταιρεία, αλλά όπως και να το κάνεις είχε εργαζόμενους, γραφεία, ενοίκια, λογιστήριο και δεν συμμαζεύεται. Το φοβερό είναι ότι την εμπιστεύτηκαν και πολύ μεγάλοι πελάτες της ελληνικής αγοράς όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η αεροπορική Swiss, η Alpha Bank, ο Γερμανός και η Τράπεζα Κύπρου.

Μαζικές αποχωρήσεις από την Εξέδρα του Ανδρουλιδάκη


Ασχημα τα πράγματα στην «Εξέδρα» του Ανδρουλιδάκη καθώς υπάρχουν μαζικές αποχωρήσεις δημοσιογράφων με πρώτη και καλύτερη την διευθύντρια σύνταξης Φωτεινή Παπαγεωργίου που αποχώρησε πριν σχεδόν κλείσει... μήνα. Σειρά πήρε ο Γιώργος Καραμάνος που απολύθηκε απο τον Ανδρουλιδάκη εκδικητικά καθώς τόλμησε να συγκαλέσει σύσκεψη εργαζομένων για τα σοβαρά θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων και τη μάυρη εργασία . Συνέχεια των αποχωρήσεων απο την ΕΞΕΔΡΑ είχαμε και απο τον αρχισυντάκτη Κώστα Αλεξόπουλο που έφυγε βλέποντας το κλίμα που διαμορφώνεται στην εφμερίδα και τις αντιδράσεις των συντακτών.
Η κατάσταση που επικρατεί στην εφημερίδα ενάμιση μήνα απο την ημέρα που την πήρε στα χέρια του ο Ανδρουλιδάκης είναι δραματική. Οπως..

Toν έδιωξαν γιατί δεν υπέγραψε μείωση των αποδοχών του

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καταγγέλλει την απόλυση του Διονύση Ελευθεράτου από την εφημερίδα SportDay όταν αυτός αρνήθηκε να υπογράψει την μείωση των αποδοχών του κατά 25%(!):
«Ό,τι και να κάνουν, δεν θα μας νικήσουν
Η εργοδοσία των ΜΜΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το πογκρόμ εναντίον των αγωνιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη, προτού περάσουν δύο μήνες από τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, απολύθηκε και δεύτερος υποψήφιος για το ΔΣ με το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή – ο Διονύσης Ελευθεράτος. Το δικό του «παράπτωμα» ήταν ότι αρνήθηκε να υπογράψει την μείωση των αποδοχών του κατά 25%(!), την οποία προσπάθησε να επιβάλλει η εργοδοσία της εφημερίδας SportDay. Πιθανότατα, δεν θα είναι ο τελευταίος…
Στο ίδιο διάστημα, θύματα της εργοδοτικής μανίας έχουν πέσει πολλοί ακόμη αγωνιστές συνάδελφοι – είτε μέλη και υποψήφιοι άλλων αριστερών παρατάξεων είτε ανένταχτοι. Είναι πλέον προφανές: οι δήμιοι δεν θα σταματήσουν παρά μόνο όταν χυθεί και το τελευταίο αίμα. Οτιδήποτε κινείται και αντιστέκεται στα..

Πατρίκειοι και πληβείοι της δεοντολογίας


Από τον δημοσιογράφο Μάκη Πολλάτο λάβαμε επιστολή με την οποία απαντά σε ανάρτηση του μπλογκ anergoidimosiografoi υπό τον τίτλο «Πατρίκειοι και πληβείοι της δημοσιογραφίας» και που αφορά το πρόσωπό του. Οπως αναφέρει ο Πολλάτος, παρ΄ ότι έστειλε ενυπόγραφη απάντηση στο συγκεκριμένο blog από την Παρασκευή αυτή δεν έχει ακόμη αναρτηθεί.
Διαβάζοντας τα γραφόμενα στο μπλογκ αλλά και τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος, θεωρούμε πως η απάντηση του έπρεπε να είχε δημοσιευτεί πάραυτα. Δημοσιοποιούμε την απάντηση του Πολλάτου και το κάνουμε πρώτον διότι πιστεύουμε πως βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους αλλά κυρίως γιατί έτσι ορίζει η δεοντολογία (και βέβαια δεν εννοούμε τη δημοσιογραφική δεοντολογία...). Διότι πέρα από την ουσία της υπόθεσης το γεγονός της μη δημοσίευσης μιας απάντησης αποτελεί από μόνο του μεγάλο φάουλ... Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή Πολλάτου που περιλαμβάνει το post του μπλογκ anergoidimosiografoi καθώς και την απάντηση του:..