ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Το ρεφενέ πάρτι στην Ελευθεροτυπία, τα κάλαντα στον Κουρή και ο Π. Καψής

@ Ρεφενέ το πάρτι στην «Ελευθεροτυπία» με την εκδότρια να έχει ζητήσει την υπαγωγή τη επιχείρησης της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η πρώτη συζήτηση για την «Χ. Κ. Τεγόπουλος» θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου και είθε να «φωτίσουν» τους επαϊοντες τα Θεοφάνεια που θα ξημερώνουν…
@ Την ίδια στιγμή, τα κάλαντα στον Κουρή, οι μαύρες κάρτες του Alter, το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Φιλιππάκη, τα τραγικά πρωτοσέλιδα της «Αυριανής» εναντίον των εργαζομένων του καναλιού και το «ξεφωνητό» στη Digea σφραγίζουν το τέλος του 2011 που ήταν μακράν πιο άγριο απ’ ό,τι είχαν προβλέψει και οι πλέον απαισιόδοξοι του χώρου.
@ Ας είν’ καλά κι ο κ. Παντελής Καψής που ανακοίνωσε ότι οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό των δημοσιογραφικών οργανισμών δεν θα υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Τα παραιτημένα βλέμματα των συναδέλφων που κάλυπταν το ρεπορτάζ λένε πολλά περισσότερα απ’ όσα ο υπουργός Επικρατείας θα μπορούσε να πει.
@ Πάντως, ο τηλεθεατής έχει κάνει βήματα μπροστά. Πριν από μερικά χρόνια ούτε που ανεχόταν να του λέει δελτίο η Μάρα Ζαχαρέα, σύζυγος υπουργού Ρουσόπουλου. Σήμερα, το να δέχεται αναλύσεις και σχόλια από τον Μανώλη Καψή, αδελφό υπουργού, και στην κατάσταση που..

Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ALTER και της Ελευθεροτυπίας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ...

«Οι εργαζόμενοι του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» (ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-GOAL-SENTRA FM-ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ) εκφράζουμε την αλληλεγγύη και αγωνιστική συμπαράσταση στους εδώ και πολλούς μήνες απλήρωτους συναδέλφους του ALTER και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, που δυναμικά έχουν πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να σταθούν δίπλα στους απλήρωτους συναδέλφους μας που αγωνίζονται, αλλά και των υπολοίπων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, επίσης, απλήρωτοι ή απολυμένοι.
Ενωμένοι με αλληλεγγύη μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα!
Το 2012 να είναι μια Καλή Χρονιά... με ουσιαστικές λύσεις των εργασιακών προβλημάτων».

...ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Συνάδελφοι του Άλτερ και της Ελευθεροτυπίας. Πήραμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε ένα ποσό υποστήριξης και αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα που δίνετε. Σας το παραδίνουμε με το εξής μήνυμα:
Η αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων και ευρύτερα των εργαζομένων (και των ανέργων) αποτελεί..

Καταγγελία της ΕΣΗΕΑ στην Επιθεώρηση Εργασίας

«ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΔΟΛ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑ 20% και 15% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ»

Μειωμένους είδαν τους μισθούς τους, στην εξόφληση Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ και στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα κατά 20% και 15% αντίστοιχα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έγγραφη καταγγελία κατά:
-Της ιδιοκτησίας της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
-Του δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (για τις εφημερίδες “ΒΗΜΑ”, “ΝΕΑ”, το ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ FM ” και τις ιστοσελίδες “ in . gr ”, “ vima . gr ” και “ nea . gr ” )
ζητώντας τις κατά νόμον ενέργειες της υπηρεσίας και την υποβολή κυρώσεων και τιμωρίας των εργοδοτών για την παράνομη, μονομερή και αυθαίρετη μείωση των καταβαλλομένων μηνιαίων αποδοχών των δημοσιογράφων κατά ποσοστό 15% και 20 % αντίστοιχα.
Οπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ «η νέα μείωση έρχεται να προστεθεί στις, κατά καιρούς και με διάφορα προσχήματα, περικοπές των αποδοχών των εργαζόμενων. Όταν, μάλιστα, αυτή..

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Σε εξέλιξη η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»Tο κλίμα μέσα στο οποίο γίνονται οι δήθεν «διαπραγματεύσεις» με την εργοδοσία του ομίλου της «Μακεδονίας» η οποία ζητάει από τους εργαζόμενους να αποδεχθούν «προκρουστιες» λύσεις, δηλαδή 80 απολύσεις, μείωση μισθών κατά 30%, τμηματική καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών και του δώρου και με δόσεις καταβολή των αποζημιώσεων για όσους απολυθούν, αποκαλύπτει ο asyntaxtostypos της Θεσσαλονίκης. Καταγγέλονται: ετερόκλητες συμμαχίες, προσκυνημένοι χούλιγκανς, εργασιακοί εκπρόσωποι που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων καθώς και όλος ο συρφετός των φιλεργοδοτικών και των οπαδών τους...
Εργαζόμενοι στο συγκρότημα της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής, που εκδίδει τις εφημερίδες Μακεδονία – Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, καταγγέλλουν επίσης την «επιχείρηση» πίεσης και εκφοβισμού που έχει στηθεί για να υπογράψει το προσωπικό δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα «εθελούσιας» αποχώρησης. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επισχεση εργασίας απο 1η Νεομβρίου και διεκδικούν μισθους 4 μηνών και το δώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις δύο προηγούμενες ημέρες διάφορες φήμες και διαρροές ανέφεραν ότι υπάρχει λίστα ονομάτων με «προγραμμένους» και πως «όσοι το σκέφτονται για την εθελούσια να σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή διότι θα βρεθούν εκτός και θα χάσουν την ευκαιρία της εθελούσιας». Σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εργαζόμενοι, κυρίως διοικητικοί, δέχθηκαν τηλεφωνήματα από..

«Οι εργαζόμενοι να αναλάβουν την ευθύνη έκδοσης της Ελευθεροτυπίας»!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ (28/12/2011)

Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και την ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ που συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές τους κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και μετά την εκδήλωση πρόθεσης της διοίκησης για την υπαγωγή στο άρθρο 99, αποφάσισαν στη συνέλευση της 28ης Δεκεμβρίου παμψηφεί:
Πρώτον: Να καλέσουν την εκδότρια της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", να ξεκαθαρίσει προς τους εργαζόμενους εγγράφως και δημόσια μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου του 2012:
- Για το πώς σκοπεύει να λύσει άμεσα το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις όσων έχουν αποχωρήσει.
- Ποιά λύση θα δώσει για το μέλλον της εφημερίδας (πώληση, εύρεση επενδυτή, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κλπ). Η όποια απάντηση θα τεθεί υπό την κρίση της επόμενης συνέλευσης.
Δεύτερον: Αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία, να εξουσιοδοτήσουν τον εκπρόσωπο των συντακτών και..

Οι εργαζόμενοι του ALTER απαντούν στο κατάπτυστο και γελοίο πρωτοσέλιδο του Γ. Κουρή


Στο σημερινό κατάπτυστο όσο και γελοίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗ του Γιώργου Κουρή απαντούν μέσα από το μπλογκ τους οι εργαζόμενοι του ALTER. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ανήθικη την έκφραση «οι εργαζόμενοι τσέπωσαν» καθώς, όπως λένε, αναφέρεται σε νόμιμα προσληφθέντες υπαλλήλους ανεξαρτήτως ειδικότητας, που παρήγαγαν έργο και γι’ αυτό αμείβονταν με συμφωνημένη αμοιβή. Οπως επισημαίνουν είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο έχουν «τσεπώσει» -κατά τον κ Κουρή- τρεις ως τρεισήμισι μισθούς και τα παιδιά τους πέρασαν τα Χριστούγεννα νηστικά! Αναλυτικά γράφουν:

NA ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Ζήλεψε τον… Όμηρο ο μεγαλομέτοχος του ALTER και συνέγραψε με πάθος την δική του… «Κουριάδα», για να αποδείξει (;) ότι αυτός πλήρωνε συνεπέστατα στα 11 χρόνια λειτουργίας του σταθμού και όλοι οι άλλοι –μεταξύ αυτών και οι …εργαζόμενοι- «τσέπωναν»!
Αρχικά, λοιπόν, απαντάμε:
Είναι τουλάχιστον ανήθικη η έκφραση «οι εργαζόμενοι τσέπωσαν», όταν αναφέρεται σε νόμιμα προσληφθέντες υπαλλήλους ανεξαρτήτως ειδικότητας, που παρήγαγαν έργο και γι’ αυτό αμείβονταν με συμφωνημένη αμοιβή.
Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο έχουν «τσεπώσει» -κατά τον κ Κουρή- τρεις ως τρεισήμισι μισθούς και τα παιδιά τους πέρασαν τα Χριστούγεννα νηστικά!
Όταν ο μεγαλομέτοχος κάνει την «σούμα» (σε… δραχμές για να φαίνονται μεγαλύτερα τα ποσά!) ξεχνάει ότι..

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οι διαρροές και οι καχύποπτοι εργαζόμενοι του Πήγασου


«Είναι, άραγε, άσχετη η νέα διαρροή (σχετικά με λουκέτο σε εφημερίδα του Μπόμπολα) με την προσπάθεια της ιδιοκτησίας να επιβάλλει νέες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, κατά ένα επιπλέον 10%, η οποία δεν φαίνεται να γίνεται εύκολα αποδεκτή; Μήπως πρόκειται για έναν ακόμη κραυγαλέο εκβιασμό, σαν αυτόν που έγινε πριν μερικούς μήνες σε βάρος των εργαζομένων της Ημερησίας, αναγκάζοντάς τους να αποκηρύξουν τις απεργίες που είχαν προκηρυχθεί;» Αυτό αναρωτιούνται εργαζόμενοι στον Πήγασο που είναι καχύποπτοι απέναντι στις διαρροές όπου γίνεται λόγος για κλείσιμο κάποιου από τα έντυπα του ομίλου Μπόμπολα. Αναδημοσιεύουμε από το greektv ολόκληρη την επιστολή:..

Κανονικά (και ολόκληρο) καταβλήθηκε το δώρο, λέει ο διευθυντής της Espresso


Από τον διευθυντή της εφημερίδας Espresso και Espresso της Κυριακής λάβαμε mail σχετικά με την πληρωμή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ομίλου Κυριακίδη. Ο Μιχάλης Τιγκίρης μας πληροφορεί ότι καταβλήθηκε κανονικά, την περασμένη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων στην εφημερίδα Espresso και τον όμιλό της. Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Μ. Τιγκίρη:
«Με αφορμή την ανάρτησή σας την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, στην οποία αναφέρετε πως υπήρχαν καταγγελίες ότι δεν καταβλήθηκε ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων στον όμιλο της Espresso, σας ενημερώνω προς αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής: Ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων στην εφημερίδα Espresso και..

H «περίπτωση» Εφραίμ

του Κώστα Γιαννακίδη

«Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων.» Η δήλωση προέρχεται από τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Θα μου πείτε ότι για πολλούς οι δηλώσεις Καρατζαφέρη είναι σαν το κρύο νερό στη μπανιέρα-σου προκαλεί ένα μικρό σοκ, αλλά φεύγει στην αποχέτευση. Όμως τώρα ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πυλώνας κυβερνητικής σταθερότητας. Γι’ αυτό, λοιπόν, καλό θα ήταν να μας εξηγήσει ποιες είναι οι σκοπιμότητες που περιέχονται στην απόφαση για τον Εφραίμ. Διότι αν ένας πολιτικός αρχηγός γνωρίζει ότι το Συμβούλιο Εφετών εξυπηρετεί ντόπια και ξένα συμφέροντα-όπως έλεγαν παλαιά-τότε καλό θα ήταν να το μάθουμε και εμείς οι υπόλοιποι.
Κατά τα λοιπά, η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη. Το επανέλαβε και ο πρόεδρος της ‘Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σημειώνοντας, βέβαια, με έμμεσο τρόπο, την αντίθεση του στην απόφαση που κρίνει προφυλακιστέο τον γέροντα. Όμως ο ίδιος λειτουργός δεν εκστόμισε ούτε φράση όταν..

Ο Μπόμπολας τώρα σκέφτεται να συρρικνώσει τον Πήγασο!


Φουντώνουν οι φήμες περί λουκέτου σε εφημερίδα του συγκροτήματος Μπόμπολα. Εδώ και ένα χρόνο υπάρχουν διαρροές ότι ο Μπόμπολας σκέφτεται πολύ σοβαρά να κλείσει την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ». Η εφημερίδα βέβαια εξακολουθεί να κυκλοφορεί. Τώρα επανήλθαν τα σενάρια αλλά αυτή τη φορά για το «ΕΘΝΟΣ» που, όπως γράφεται και ακούγεται μετ΄επιτάσεως, είναι θέμα χρόνου να το κλείσει ο Μπόμπολας κρατώντας μόνο την κυριακάτικη έκδοση. Κάποιοι είπαν ότι οι διαρροές αποσκοπούν στο να πιέσουν τους εργαζόμενους να δεχτούν τις περικοπές και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η απόφαση για λουκέτο στο ΕΘΝΟΣ είναι ειλημμένη. Συγκεκριμένα το enimerosi24.gr γράφει:
Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο ή το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η οικογένεια Μπόμπολα αναμένεται να ανακοινώσει..