ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τα μυστήρια της Κολοκοτρώνη και οι 46 εκλέκτορες που έγιναν 26

Ξανά εκλογές για εκπρόσωπο στην Εφημερίδα των Συντακτών - Ψηφίζουν και για την ΕΡΑ - Ποιος βγήκε στον Αlpha 9.89

Η Εφορευτική Επιτροπή ακυρώνει την πραγματοποιηθείσα εκλογική διαδικασία σχετικά με την εκλογή εκπροσώπου στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ της εφημ. «Η Εφημερίδα των Συντακτών».
Η ακύρωση της εκλογής προέκυψε καθώς ο εκλογικός κατάλογος, βάσει του οποίου διεξήχθη η εκλογική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι ήταν λανθασμένος, δεδομένου ότι αντί των σαράντα έξι (46) εργαζομένων που περιελάμβανε, στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι που είχαν δικαίωμα να μετάσχουν στην ψηφοφορία ήταν είκοσι έξι (26), βάσει της κατάστασης του Λογιστηρίου της εφημερίδας.
Κατόπιν τούτου η Εφορευτική Επιτροπή προκηρύσσει εκ νέου εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη..

Χ. Οικονομόπουλος: Αδικαιολόγητος και προκλητικός ο πλούτος επαγγελματιών δημοσιογράφων...

Ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας καταγγέλλει τους συναδέλφους του (εκδότες) και για τις πανάκριβες προσφορές στα κυριακάτικα φύλλα!

Nέες διαπιστώσεις από τον αρθρογράφο-εκδότη της Ελευθεροτυπίας Χάρη Οικονομόπουλο που καταγγέλλει κάποιους συναδέλφους του (εκδότες) και αναζητεί ήρωες- δικαστές και μια Δικαιοσύνη με κύρος που να παρέμβουν για να διακριβώσουν:
- Πως επιτρέπεται να επιβιώνουν τα χρεωκοπημένα ΜΜΕ -εκδοτικές βιτρίνες, που εξακολουθούν να πλημμυρίζουν την Κυριακάτικη αγορά με πανάκριβες προσφορές και κόστος εμφανώς μεγαλύτερο από τα έσοδα κυκλοφορίας και διαφήμισης.
- Γιατί επιτρέπεται και συνεχίζεται ο αδικαιολόγητος και προκλητικός πλούτος ανθρώπων με μόνο..

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Φώτης και Μαρία Μπόμπολα καλούνται εντός πέντε ημερών να δώσουν εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ…

…για τα εκατομμύρια που έχουν σε λογαριασμούς τους στην Ελβετία

«Καλείσθε εντός 5 ημερών από την επίδοση της κλήσης να υποβάλλετε στην υπηρεσία μας έγγραφα και στοιχεία, από τα οποία να προκύπτουν τα δικαιώματά σας και οι προϋποθέσεις απόκτησης των συγκεκριμένων δικαιωμάτων επί λογαριασμών που τηρούνται στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη».
Με αυτή την… πρόσκληση μπαίνουν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, 49 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και τα οποία εμφανίζονται δικαιούχοι ή διαχειριστές σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ύψους από 3.000.000 έως 550.000.000 δολάρια.
Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται και ονόματα της οικογένειας Μπόμπολα που δραστηριοποιούνται..

Οι τρακαδόροι του lifestyle

Για χρόνια, μας τα είχαν ζαλίσει με το στυλ. Το δίδασκαν συνέχεια μέσα από τα περιοδικά τους ως ειδήμονες. Εκατοντάδες glossy σελίδες τυπώθηκαν, κανόνες ανδρισμού τέθηκαν και κάθε είδους «βλαχιές» κατακεραυνώθηκαν να λοιδωρήθηκαν.Όμως, οι περίφημοι «αυτοδημιούργητοι» εκδότες, η πρώτη γενιά του νέου πλούτου, μόλις τα πράγματα έσφιξαν, αποδείχθηκε ότι ήταν απλοί τρακαδόροι που θα έκαναν κάθε είδους γυφτιά για να μην πληρώσουν τα μικροχρέη τους, στους ανθρώπους που δούλευαν γι΄αυτούς.
Αυτοί που δίδασκαν class, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να επιδείξουν τον στοιχειώδη αυτοέλεγχο – που ως γνωστόν, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του στυλ – αλλά βούτηξαν στα Interni, στα Kiton, στα Frank Muller και στα Cayenne, όπως ακριβώς κάποιος πεινασμένος βλάχος βουτάει στον μπουφέ.
Και τώρα με τα ζόρια της κρίσης που τα προσχήματα έπεσαν, φάνηκε το πραγματικό κύτταρο: Αντί..

Κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα στο CARAVEL

Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί εως τις 5 για να συμμετάσχουν όλοι!

Θυελλώδης αναμένεται η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ που θα γίνει τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 στο Ξενοδοχείο “DIVANI CARAVEL” (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου αρ. 2 - Καισαριανή) στις 11 το πρωί.
Στη συνέλευση είναι αυτονόητο ότι θα παραστούν και οι παραιτηθέντες από τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, για να κάνουν απολογισμό των πεπραγμένων τους, όπως έχουν υποχρέωση ηθικά και καταστατικά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ , θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη να..

Όλοι συντάκτες της Eλευθεροτυπίας είμαστε...

Έβαλα υποψηφιότητα για εκπρόσωπος της Ελευθεροτυπίας στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ. Όπως γνωρίζετε από χθες, οι υποψηφιότητες δεν έγιναν δεκτές και οι εκλογές αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Και πιστεύω ότι οι επόμενες ημέρες θα έχουν πολύ ενδιαφέρον, καθώς η νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να γνωμοδοτήσει για κάποια σοβαρά ζητήματα.
Έχουμε μπροστά μας μια ιδιόμορφη περίπτωση και η Ένωση θα κληθεί να αποφασίσει ποιοι έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν» και του «εκλέγεσθαι» στην Ελευθεροτυπία.
Εγώ, αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι πήγαν να γίνουν εκλογές μόνο με εκείνους τους εργαζόμενούς..

Χτες απολύθηκαν άλλοι τέσσερις από τον «Ριζοσπάστη»...

...και είναι εργαζόμενοι, στις πλάτες των οποίων και αρκετών άλλων ακόμα, χτίστηκε γερά και αγωνιστικά αυτή η ιστορική εφημερίδα  εδώ και δεκαετίες.
Οι απολυμένοι εργάστηκαν με αφοσίωση στον "Ρίζο" πολλά χρόνια:
Ο Κώστας Δέτσικας, αγροτικό ρεπορτάζ, 26 χρόνια.
Ο Κυριάκος Ζηλάκος, πολιτικό ρεπορτάζ-ρεπορτάζ Εθνικής Άμυνας, 25 χρόνια.
Η Μελίνα Ζιάγκου, οικονομικό ρεπορτάζ, 20 χρόνια.
Η Χαρά Κατσούλη, αρχείο, 15 χρόνια.
Πρόκειται για μία "σφαγή", που δεν γνωρίζουμε που και πότε θα σταματήσει!
Και επειδή, πολλά μου είπαν, αυτό τον καιρό, στελέχη του κόμματος, πως "πονούν περισσότερο οι ίδιοι για τις απολύσεις", πως "δεν υπάρχει άλλη λύση και  νοιώθουν άσχημα" και άλλα...τέτοια,
να θυμίσω..

Θα τον τρελάνουν τον Κεδίκογλου! - Κυλιόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Πρόεδρε, πάλι απεργίες αποφάσισαν τα παλιόπαιδα
Τι αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης

Εχουν βαλθεί να τρελάνουν τον Κεδίκογλου και τον Σαμαρά οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ . Δεν φτάνει που απήργησαν και δεν κάλυψαν την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, τώρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Ετσι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στη γενική τους συνέλευση, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων για τη μη ικανοποίηση θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων, που συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μη καταβολή δεδουλευμένων τριών και πλέον μηνών.
Και όλα αυτή την ώρα που η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση..

Ποιους (εργαζόμενους) αφορά η εκλογή εκπροσώπου στην «Ελευθεροτυπία»;

Η Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εφημερίδα της Μίνωος και να αναβάλει τις εκλογές

 Η Εφορευτική Επιτροπή συνεδρίασε στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ για να εξετάσει τις υποψηφιότητες των συμπληρωματικών εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη της Γεωργίας Ιωαννίδου ως υποψήφιας εκπροσώπου για τον Ρ/Σ « ALPHA 98,9». Επίσης αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λόγω του..

Κόλαφος το αποτέλεσμα στις εκλογές παρωδία της ΕΣΗΕΜΘ – Από τα 882 εγγεγραμμένα μέλη ψήφισαν μόλις 174!

Τελικά η εκλογική διαδικασία – παρωδία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ είχε και συνέχεια καθώς από τα 882 εγγεγραμμένα μέλη ψήφισαν μ'ολις 174. Μάλιστα οι φωστήρες των fast track εκλογών έκαναν και λάθος στην πρόσθεση και ανακοίνωσαν ότι ψήφισαν 178. Έχουμε και λέμε: Νεστορίδης 107,  Μποζίνη 31, Παπαδημούλης 13, Καραγιαννόπουλος 11, Τριανταφύλλου 4 μας κάνουν 166. Συν 5 άκυρα και 3 λευκά, έχουμε 174. Αυτοί ανακοίνωσαν 178. Δηλαδή ψήφισε μόλις το 1/5 των μελών.
Επί της ουσίας από το ίδιο το αποτέλεσμα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι εκλογές αυτές πολιτικά δεν έχουν κανένα κύρος και συνδικαλιστικά δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν. Σαφέστατα οι 170 που..

Πόσα παίρνουν το μήνα τα μέλη του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ

 Δεν ξέρουμε εάν όσοι λασπολογούν και συκοφαντούν για τις αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, πλην όμως η πραγματικότητα είναι η εξής:
Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ λαμβάνουν μηνιαίως και συνολικά (δηλαδή μαζί τα «έξοδα παράστασης» και τα «έξοδα κίνησης») από 345 ευρώ το απλό μέλος ως 430 ευρώ ο Πρόεδρος.  Ειδικότερα η αποζημίωση που λαμβάνουν τα δύο εκλεγμένα μέλη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στην παράταξη για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας της
Οι αποζημιώσεις αυτές υιοθετήθηκαν και ισχύουν οι ίδιες εδώ και..

Nέες προκλήσεις από τον Αντώνη Λυμπέρη

Με τεχνάσματα της εργοδοσίας η αναβολή του πλειστηριασμού στις εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗ

Tις νέες προκλητικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας των εκδόσεων ΛΥΜΠΕΡΗ, καταγγέλλει η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου. Η ΕΣΠΗΤ αναφέρει ότι  ο Λυμπέρης προσχηματικά, δόλια, παραπλανητικά και χρησιμοποιώντας δικονομικά τεχνάσματα επιχείρησε την αναβολή-ματαίωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού των κατασχεθέντων από τους εργαζόμενους περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.
Τους τελευταίους μήνες, όσοι εργάζονταν στις επιχειρήσεις του Ομίλου Λυμπέρη, δοκιμάζονται σκληρά από την ασυδοσία της εργοδοσίας, η οποία αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των μνημονιακών κυβερνήσεων και αυθαιρετώντας στις σχετικές δικαστικές αποφάσεις, εξακολουθεί να κωφεύει «εξαφανισμένη» απέναντι στις εκκρεμούσες οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της προς τους νυν και «τυπικά» μέλλοντες..

Ανοιχτή επιστολή στο Σίμο Κεδίκογλου

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μόνο λίγες ώρες ίσχυσε η διαδικασία  των διαπιστεύσεων για τους φωτορεπόρτερ της Γενικής Γραμματείας Τύπου, για τη συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Cosco, την Παρασκευή 1 Μαρτίου.
Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε, ποιο αόρατο χέρι μεσολάβησε  ώστε να απαγορευτεί η παρουσία των φωτορεπόρτερ που καλύπτουν Ελληνικά και Διεθνή μέσα, σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός και αν κρύβονται συμφέροντα πίσω από μια τέτοια ενέργεια. Αναρωτιόμαστε τελικά, ενδιαφέρει την..

Οταν ο Χάρης Οικονομόπουλος έχει απορίες, αρθρογραφεί για να βρει απαντήσεις

Που βρίσκουν οι άλλοι τα λεφτά και εκδίδουν τα φύλλα τους; Ποιός τα δίνει και γιατί; 

«Εχει «τρελαθεί» ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος (της Ελευθεροτυπίας) καθώς βλέπει εκδότες των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν ζημιές να συνεχίσουν να εκδίδουν. Και πρωτοσέλιδα και μέσω του κύριου άρθρου της εφημερίδας, αναρωτιέται με τίνος χρήματα εκδίδονται τα φύλλα τους, ποιος τα δίνει και γιατί... Που τα βρίσκουν τα λεφτά οι άλλοι κι εγώ δεν μπορώ; (το τελευταίο είναι δικό μας, αλλά μας βγήκε εντελώς συνειρμικά).
Συγκεκριμένα στο τέλος του κύριου άρθρου της Ελευθεροτυπίας της Τετάρτης ο Χ. Οικονομόπουλος αναφέρει:
«(...) Οσο ανεχόμαστε να διατηρείται ανέλεγκτη πολιτική δύναμη σε εκδότες και δημοσιογράφους, που δεν μπορούν ούτε στοιχειωδώς να δικαιολογήσουν πώς ζουν, πώς πλούτισαν και, κυρίως, πώς..

Κ. Βαξεβάνης: Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης έχει τελικά πολύ θράσος

Τι καταγγέλλει ο Κ. Βαξεβάνης με αφορμή τη μήνυση του βουλευτή της ΝΔ 
 
«Προς θρασύμια βουλευτές που κάνουν μηνύσεις: αν έχετε τσίπα πάνω σας, να παραιτείστε απ’ την ασυλία σας όταν έχετε το θράσος να κάνετε μηνύσεις
». Αυτό έγραψε στο Twitter o δημοσιογράφος ώστας Βαξεβάνης απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης για δημοσίευμα του περιοδικού HOT-DOC.
Ο Βαξεβάνης στην ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας» γράφει: «O κ. Μαρκογιαννάκης έχει τελικά πολύ θράσος. Στο τεύχος 8 του περιοδικού HOT-DOC αποκαλύψαμε το πλήρες κατηγορητήριο εναντίον του για τις φωτογραφικές προκηρύξεις που υπέγραφε μέσω των οποίων το ελληνικό..

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κώστας Αρβανίτης: Δεν θα κάνω πίσω στα χαλκεία του «Εθνους»

Ποιους άλλους «φωτογραφίζει» το δημοσίευμα και τι απαντάει ο δημοσιογράφος

Τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη «φωτογραφίζει» -χωρίς να τον κατονομάζει- δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που αναφέρεται στη «λίστα Νικολούδη» και αφορά τις 335 περιπτώσεις που ο έλεγχος του «Πόθεν Εσχες» έδειξε, λέει, «μαύρο χρήμα» και φοροδιαφυγή.
Ο Κώστας Αρβανίτης απαντάει στο ανυπόγραφο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ αναφέροντας ότι «καιρό τώρα ότι όσοι δημοσιογράφοι δεν μπαίνουν στο κοπάδι συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων θα διώκονται με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Να είναι φανερό όμως και στα χαλκεία ότι πίσω δε θα κάνω ούτε για να πάρω φόρα. Και μόνος σίγουρα δεν είμαι. Έχω τους συναδέλφους μου και το Σωματείο μου»
Το δημοσίευμα φωτογραφίζει μεταξύ άλλων και τον συνεργάτη του πρακτορείου «Ρόιτερ»..

Τα «μπουμπούκια» της ΝΔ που καταλήγουν στη φυλακή

Τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για απάτες. Οι δύο είναι ήδη καταδικασμένοι, ενώ η τρίτη προφυλακισμένη. Σημαντικότερη είναι αναμφίβολα η καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρώην βουλευτή από το 1981 μέχρι το 1998.
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Όλα δείχνουν ότι η κομπίνα στήθηκε από τον πρώην δήμαρχο, τον Μ. Λεμούσια και τον Π. Σαξώνη», τόνισε ο πρόεδρος του τριμελούς εφετείου, ενώ η απόφαση για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «γνώριζε τα πάντα και η σιωπηρή..

Νίκος Σίμος: Ή εγώ ή ο Μπράμος!

Εν αναμονή εξελίξεων στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

«Πυρετός» στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής  καθώς στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αναμενόταν να οριστικοποιηθούν η τοποθέτηση του Γιώργου Μπράμου στη θέση του γενικού διευθυντή Τηλεόρασης και η ανανέωση του συμβολαίου της Ελλης Στάη ως ΠΕΘ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στην τοποθέτηση Μπράμου αντιδράει, λέει, έντονα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος. Μάλιστα όπως γράφουν οι Τυπολογίες ο επιικεφαλής της κρατικής ραδιοτηλεόρασης απείλησε με παραίτηση στην περίπτωση που οριστεί ως γενικός διευθυντής τηλεόρασης ο Γιώργος Μπράμος.
Το προηγούμενο ΔΣ της ΕΡΤ όπου θα αποφασιζόταν η τοποθέτηση Μπράμου στη θέση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης είχε αναβληθεί λόγω της νεροποντής - έτσι τουλάχιστον είχαν πει αρμοδίως..

Κατήχηση σε 6χρονα από τη Χρυσή Αυγή!

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για την εισβολή της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και τη «δράση» των φασιστών εντός των σχολικών κοινοτήτων. Ακρως ανησυχητικό έως τρομακτικό είναι το γεγονός ότι πολλαπλασιάζονται οι μαθητές οπαδοί της φασιστικής οργάνωσης, με τους ειδικούς να χτυπάνε δυνατά το καμπανάκι... Αυτή τη φορά το  σοκ είναι ακόμη πιο μεγάλο καθώς οι φασίστες της Χρυσής Αυγής παραδίδουν τώρα μαθήματα… πατριωτισμού και «εθνικής αφύπνισης» ακόμη  και σε παιδιά ηλικίας 6 - 10 ετών!.. Μάλιστα είναι οι ίδιοι οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στην κατήχηση που «διαφημίζεται» στην ιστοσελίδα της οργάνωσης. Μια τέτοια σύναξη, που βαφτίστηκε «Διάπλαση..

Ελληνόμετρο για την ιθαγένεια

Στην κατεύθυνση της περαιτέρω αυστηροποίησης του νόμου για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας κινείται η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου.
Στο υπό διαμόρφωση νομικό πλαίσιο -ένα από τα αυστηρότερα στην Ευρώπη- καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη η απόκτηση ιθαγένειας για παιδιά και ενήλικες. Και, μάλιστα, τίθεται ως προϋπόθεση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας η αποποίηση της αλλοδαπής.
Από την άλλη πλευρά, παρακάμπτει τα εμπόδια για αλλοδαπούς που επενδύουν στη χώρα μας και θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Για αυτούς προβλέπεται ειδική διαδικασία με άλλες προϋποθέσεις, αλά «fast track» πολιτογράφηση, μέσω κοινής υπουργικής απόφασης...

Δεξιότερα της Δεξιάς

Ολο και πιο βαθιά μπαίνει στον ακροδεξιό δρόμο το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εφαρμόσει τη σκληρή μνημονιακή πολιτική. Στη φτώχεια και την ανεργία προστίθενται η αμφισβήτηση θεσμών και η περιφρόνηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί τι άλλο δείχνει η απαξίωση με την οποία αντιμετώπισε την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου -όπως καταγγέλλει η ίδια- ο πρωθυπουργικός συνεργάτης Π. Μπαλτάκος.
Στην ίδια αντιδραστική πορεία δεκάδες βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν να εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές μόνο Ελληνες το γένος. Αμέσως μετά απέρριψαν και τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργού Δικαιοσύνης για το Ευρωπαικό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι προθέσεις της Συγγρού είναι πλέον ξεκάθαρες...

Aνέλαβε το MAD του Κουρή όλα τα έξοδα της Eurovision;..

.. Kι αν ναι τι ήθελαν εκεί οι μονάδες εξωτερικών αναμεταδόσεων της ΕΡΤ;

Τα ερωτήματα για το σκάνδαλο της απευθείας ανάθεσης του ελληνικού τελικού για το διαγωνισμό της Eurovision από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ στο κανάλι MAD TV του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή (και του Πάρη Κασιδόκωστα αν ευσταθεί η έντονη φημολογία περί εξαγοράς του από τον τελευταίο) εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.
Το πως ένα κρατικός οργανισμός παραχωρεί τον διαγωνισμό σε έναν επιχειρηματία με τεράστιες οφειλές τόσο προς εμάς τους απολυμένους, όσο και προς το Δημόσιο προφανώς ανάγεται σε ένα θέμα το οποίο - όπως όλα δείχνουν - δεν χρήζει απάντησης από κανέναν αρμόδιο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ούτε καν ελέγχου, μέχρι στιγμής από το Υπουργείο που την εποπτεύει, σε ότι..

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ;

Σε πολλούς άρεσαν τα κεφτεδάκια της σουηδικής ΙΚΕΑ. Πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαιναν στα καταστήματα της εταιρείας όχι τόσο για να αγοράσουν κάτι, αλλά για να γευτούν τα σουηδικά κεφτεδάκια με την φημισμένη σάλτσα.
Τώρα επιτέλους ήρθε η ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους καθώς η σουηδική ΙΚΕΑ σταματά την πώληση του προϊόντος με την επωνυμία «Σουηδικά Κεφτεδάκια» σε όλες τις χώρες όπου διατίθεται (και στην Ελλάδα), μετά την ανίχνευση κρέατος αλόγου στα κεφτεδάκια της εταιρείας κατά τη διάρκεια ελέγχων στην Τσεχία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, εκτός από την Τσεχία, τα κεφτεδάκια, που αποτελούν..

Ξέρει ο Πάγκαλος από ματσακόνι;

Ο Πάγκαλος δηλώνει αριστερός. Και πρώην κομμουνιστής. Το ίδιο επανέλαβε στον Βήμα FM, στην εκπομπή όπου φιλοξενείται κάθε Τρίτη. Είπε λοιπόν ότι στα νιάτα του, επειδή ήταν αριστερός, δεν τον έκαναν έφεδρο αξιωματικό στο Βασιλικό (μετέπειτα Πολεμικό) Ναυτικό, μολονότι είχε πτυχία και μιλούσε δυο ξένες γλώσσες. Τον έκαναν, απλώς, ναύτη διαχειριστή. Αλλά πού τα λέει αυτά και ποιον πείθει;
Καταρχάς τότε στο Ναυτικό οι περισσότεροι πήγαιναν με μέσον γιατί επικρατούσε η άποψη ότι περνούσες εκεί καλύτερα από τον Σίγμα Ξι, όπως τον έλεγαν (Στρατό Ξηράς). Αλλά αν από σύμπτωση ή λόγω συνθηκών (σε περιόδους που χρειαζόταν περισσότερο προσωπικό στα πλοία) κατατασσόσουν στο Ναυτικό, σε καμιά περίπτωση δεν σου έδιναν ειδικότητα διαχειριστή αν ήσουν ακόμα και… Ένωση Κέντρου. Πολύ περισσότερο αν ήσουν κομμουνιστής σε διέλυαν. Σε έκαναν..

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Εισαγγελέας για το δάνειο στο Mega

Στο «μικροσκόπιο» των οικονομικών εισαγγελέων μπαίνει η δανειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Ο Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις συνθήκες που δόθηκε το δάνειο καθώς υπήρξαν αντιδράσεις και πληθώρα δημοσιευμάτων αλλά και παρεμβάσεις και ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ . Πρόκειται για δάνειο ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχτηκαν τα 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών.
Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 3 Ιανουαρίου ο τηλεοπτικός σταθμός αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, πως «η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα..

Απεργίες στην Εξπρές, στάση εργασίας στην ΕΡΤ, συμπαράσταση στον Μ. Λίτση

** Aπεργιών συνέχεια με νέα 48ωρη για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ιστοσελίδα «express.gr». Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας, που αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

**  Τετράωρη στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ. Η στάση εργασίας κηρύσσεται μετά από απόφαση..

Πέθανε ο αγωνιστής της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας, Γιώργος Τσαπόγας

 Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο παλαίμαχος δημοσιογράφος της Εθνικής Αντίστασης, μέλος της ΕΣΗΕΑ και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-44, καθώς και εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ επί πολλά χρόνια στη Διοίκηση του ΤΣΠΕΑΘ, Γιώργος Τσαπόγας.
Ο Γιώργος Τσαπόγας γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Χατζή Μεσσηνίας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Γιώργος Τσαπόγας στην επαγγελματική του σταδιοδρομία εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ», στο περιοδικό «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ», ως οικονομικός συντάκτης.
Επί σειρά ετών ήταν ο αρχισυντάκτης και αρθρογράφος του περιοδικού «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και συνέβαλε αποτελεσματικά με τις δημοσιογραφικές του έρευνες και τις..

Καταζητούμενη η (Μαριάνθη) Μάνια Τεγοπούλου

Για χρέη 737.000 ευρώ της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο ΙΚΑ καταζητείται η Μάνια Τεγοπούλου που οφείλει ακόμα 1,7 εκατομμύρια στο Δημόσιο…και κάμποσα εκατομμύρια στους 870 εργαζόμενούς της.
Την περασμένη Παρασκευή, ο αρμόδιος εισαγγελέας της ποινικής δίωξης της Αθήνας, διέταξε τη σύλληψη τόσο της προέδρου της “Χ.Κ.Τεγόπουλος”, Μαριάνθης Τεγοπούλου όσο και της αντιπροέδρου, Ελένης Τεγοπούλου. Ωστόσο δυνατή κατέστη η σύλληψη μόνο της δεύτερης γιατί οι Αρχές δεν έχουν ακόμα εντοπίσει την πρόεδρο.
Μάλιστα, η Ελένη Τεγοπούλου, που δεν εμφανίσθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, δια μέσω του δικηγόρου της πέταξε το “μπαλάκι” για τα ..

Γιατί ο Βρούτσης ζήτησε την παραίτηση του Κώστα Τσουπαρόπουλου

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κώστα Τσουπαρόπουλου ζήτησε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης την ώρα που κατά …περίεργη σύμπτωση στα δικαστήρια φτάνουν προς εξέταση μηνύσεις του εναντίον εκδοτών που εισφοροδιαφεύγουν (ή κλέβουν τις εισφορές των εργαζομένων τους). Ο υπουργός προέτρεψε τον Κ. Τσουπαρόπουλο να προχωρήσει σε "ήσυχη και συντεταγμένη παραίτηση" κι αυτό  κατ' εντολή της τρικομματικής κυβέρνησηςόπως είπε.
Το τρελό είναι ότι η θητεία του Κ. Τσουπαρόπουλου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, αλλά, όπως φαίνεται, είτε ορισμένοι βιάζονται να τακτοποιήσουν δικούς τους ανθρώπους σε συγκεκριμένες θέσεις είτε προσφέρουν χρόνο σε όσους (βαρώνους των Μέσων Ενημέρωσης) το έχουν ανάγκη…

Αγριεύει ο μιντιακός πόλεμος - Μήνυση και αγωγή Δελλατόλα κατά Οικονομόπουλου

-Τι απάντησε ο εκδότης για το έμβασμα Κυριακίδη
- Εβδομαδιαίο φύλλο οι «6μέρες»

Απάντηση μέσω της εφημερίδας «6μέρες» για το έμβασμα των 500.000 ευρώ από τον καταζητούμενο Πέτρο Κυριακίδη, έδωσε ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας που ταυτόχρονα προχωράει σε μήνυση και αγωγή κατά του εκδότη της Ελευθεροτυπίας, Χάρη Οικονομόπουλου.
«Πρόκειται για την δεύτερη δόση για την αγορά ποσοστού της εφημερίδας Ποντίκι» είχε πει ερωτώμενος από την Ελευθεροτυπία. Τώρα στην απάντησή του μέσω της ημερήσιας(*) εφημερίδας που εκδίδει, ο Δελλατόλας επιτίθεται κατά του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου και σε χθεσινό δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Μια προκλητική επίθεση του μνημονιακού εκδότη» αναφέρει χαρακτηριστικά:..

To πάλαι ποτέ συγκρότημα και η απασφαλισμένη «Μαντάμ Σουσού»

Ποια είναι η απασφαλισμένη κυρία του πάλαι ποτέ συγκροτήματος;
Αυτή η σύγχρονη «Μαντάμ Σουσού» που αναζητά μια «Λεονί» να της ξεσκονίζει τα μικρόφωνα. Και αδυνατεί να κατανοήσει τα όσα γράφει στα κύρια άρθρα του το αφεντικό. Και ευλογεί όλη αυτή τη σαλάτα που ανακατεύεται κάτω από τα πόδια της με την ίδια χάρη που ανακατεύει τα βαμμένα μαλλιά της.
Αν ασχολείτο λίγο περισσότερο με το «ρεπορτάζ της», όπως το αποκαλεί, θα γνώριζε ότι οι εξελίξεις φτάνουν λίγο πιο μακριά από τον «θρόνο» της. Και του καλού της μαζί...

Τα εκκαθαριστικά με τον κατώτατο μισθό και τα (παλιά) λογιστικά κόλπα των εκδοτών

 Λόγους μηχανογραφικής-λογιστικής απεικόνισης επικαλείται η ιδιοκτησία του Ελεύθερου Τύπου

Πολλά είναι τα μιντιακά «μαγαζιά» όπου στα εκκαθαριστικά των μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων ως βασικός μισθός αναφέρεται ο κατώτατος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (586,08 ευρώ)! Για όλες τις υπόλοιπες αμοιβές που παίρνουν οι εργαζόμενοι έχουν εφευρεθεί διάφορα λογιστικά τρικ όπως το «λοιπές πηγές» του ΔΟΛ και το «επίδομα ελευθεριότητας του εργοδότη» στον Ελεύθερο Τύπο. Κάποιοι είπαν πως οι μεθοδεύσεις των Σκαναβή- Μπενέκου είναι ο «λαγός» και για τους υπόλοιπους, μόνο που αυτό εφαρμόζεται ήδη και σε άλλα «μαγαζιά» αν και ελάχιστοι το έχουν πάρει είδηση.
Οι εργοδότες στον Ελ. Τύπο μπροστά στις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων έβγαλαν..

Ναζιστική επίθεση κατά του Μωυσή Λίτση

Ανακοίνωση για την ναζιστική επίθεση κατά του δημοσιογράφου Μωϋσή Λίτση 

Οι νεοναζί αρνητές του ολοκαυτώματος με ένα εμετικό λιβελλογράφημα της φασιστοφυλλάδας ΣΤΟΧΟΣ βάζουν στο στόχαστρο της τρομοκρατίας τον αγωνιστή δημοσιογράφο Μωυσή Λίτση, με υστερικές κραυγές του τύπου ο «Εβραίος Ταμίας της ΕΣΗΕΑ».
Ο ΣΤΟΧΟΣ για λογαριασμό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στρέφεται με μίσος κατά ενός μαχόμενου δημοσιογράφου θυμίζοντας τις εκστρατείες του Χίτλερ στο μεσοπόλεμο όπου για τα δεινά των απλών ανθρώπων που επέφερε η κρίση του συστήματος δαιμονοποιήθηκαν οι Εβραίοι. Στην Ελλάδα της κατοχής χιλιάδες Εβραίοι παρά τις ηρωικές προσπάθειες της Αντίστασης και του αγωνιζόμενου λαού οδηγήθηκαν στα κρεματόρια με τη βοήθεια των προγόνων της Χρυσής Αυγής, των δοσίλογων και των στηριγμάτων του κατοχικού ναζιστικού καθεστώτος.
Η Χρυσή Αυγή ως νεοναζιστική συμμορία δεν ξεχνάει τις γνήσιες ρίζες της που είναι ο..

Αθώα η Ελένη, διερευνώνται ευθύνες της Μάνιας Τεγοπούλου

Η εισφοροδιαφυγή και το τρικ με τα μη εκετελεστικά μέλη των εταιρειών

Να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να κινηθεί διαδικασία σε βάρος της Μάνιας Τεγοπούλου, προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Χ.Κ Τεγόπουλος αποφάσισε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Το δικαστήριο έκρινε αθώα την Ελένη Χρ. Τεγοπούλου, (πρώην) αντιπρόεδρο της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η οποία αντιμετώπιζε κατηγορία για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Αντίθετος στην αθώωση της Ελένης Τεγοπούλου ήταν ο Εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή της, κρίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συνήθως εμφανίζονται ως μη εκτελεστικά μέλη..

Tαξίδι στο Παρίσι από τον OTE TV για τη νέα αστυνομική σειρά «Jo»

Για τη νέα αστυνομική σειρά «Jo» με πρωταγωνιστή τον Jean Reno, που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου, ο ΟΤΕ TV, σε συνεργασία με το κανάλι FOX, διοργανώνει διαγωνισμό αποκλειστικά για τους συνδρομητές του, με δώρο ένα 4ήμερο ταξίδι για δύο άτομα στο Παρίσι.
Ο νικητής του διαγωνισμού θα ξεναγηθεί σε όλες τις δημοφιλείς τοποθεσίες της πόλης όπου έχει γυριστεί η σειρά (Πύργος του Άιφελ, Παναγία των Παρισίων, Κατακόμβες, Όπερα, Μονμάρτη κα). 
H σειρά «Jo», όπου ο Jean Reno υποδύεται έναν ντετέκτιβ της εγκληματολογικής ομάδας στο Παρίσι, θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 21.30 στον OTE TV μέσα από το κανάλι FOX.
Για τη συμμετοχή τους, οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν, έως τις 08/03/13, να στέλνουν το γραπτό μήνυμα «ΟΤΕ ΤV» στο 54260  προκειμένου να μπουν..

Βόλεϊ: τo Final Four του League Cup «Νίκος Σαμαράς» ζωντανά και αποκλειστικά στη Nova

Οι συνδρομητές της Nova και λάτρεις του βόλεϊ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσω του Novasports4  το διήμερο 1-2 Μαρτίου το Final Four του League Cup «Νίκος Σαμαράς» στο βόλεϊ Ανδρών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βραχάτι με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της Κηφισιάς. Στον πρώτο ημιτελικό τη Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 17.30, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό στις 20.00 ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ, με έπαθλο την είσοδο στο τελικό του Σαββάτου 2 Μαρτίου.
Η Nova, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στην Ελλάδα, έχει ετοιμάσει πανδαισία μεταδόσεων, με την..

Τι φοβάται και κρύβεται ο Ανδρέας Κουρής;

 Oι απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis καταγγέλλουν τον πρώην εργοδότη τους Ανδρέα Κουρή για τη μη εμφάνισή του στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Συμφιλίωσης του υπουργείου Εργασίας. Αναλυτικά αναφέρουν:
Ως εργαζόμενοι παλαιότερα και ως νυν απολυμένοι από τα Metropolis γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ο Ανδρέας Γερ. Κουρής κρύβεται. Κρύβεται σχεδόν 2 χρόνια από εμάς, αποφεύγοντας να μας αντιμετωπίσει και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα μας. Στην αρχή κρυβόταν πίσω από τα στελέχη της επιχείρησής του και έπειτα πίσω από τους δικηγόρους.
Τον ίδιο δρόμο επιλέγει εδώ και ένα χρόνο τώρα, απουσιάζοντας απ’ όλες τις προσκλήσεις που του έχουν γίνει από την Επιθεώρηση Εργασίας προκλητικά και χωρίς καμία δικαιολογία, λόγος για τον..

Παρεμβολές στο σήμα του ραδιοσταθμού ΝΙΤΡΟ

Η ΕΤΕΡ καταγγέλλει τους μηχανισμούς που βρίσκονται σε ευθεία εξυπηρέτηση εργοδοτικών συμφερόντων του ραδιοσταθμού
 
Οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού ΝΙΤΡΟ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας μεταξύ άλλων την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Έχουν εκδοθεί μάλιστα και δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που επιβάλλουν αποπληρωμή των τεχνικών, τις οποίες η εργοδοσία του ΝΙΤΡΟ δεν σέβεται καθώς δεν τις εκτελεί.
Από τα ξημερώματα «άγνωστα» κέντρα δημιουργούν παρεμβολές στο σήμα του ΝΙΤΡΟ.
Έχοντας υπ' όψιν μας κάθε παράμετρο και κάθε εμπειρία από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες άλλων..

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αποθρασύνθηκαν οι τραμπούκοι του ποδοσφαίρου

Σοκ από την επίθεση κατά του Δημήτρη Τομαρά μέσα στο Καραϊσκάκη

Τραμπούκικη επίθεση δέχθηκε ο Δημήτρης Τομαράς, δημοσιογράφος της ιστοσελίδας gazzetta.gr, από άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους εντός του γηπέδου Καραϊσκάκη την ώρα που κατευθυνόταν από τα δημοσιογραφικά θεωρεία στην αίθουσα Τύπου.
«Πρόκειται για μία ακόμη επίθεση που επιχειρεί να χειραγωγήσει τον Τύπο και η οποία παραπέμπει σε πρακτικές των τραμπούκων, οι οποίοι δυστυχώς έχουν παρεισφρήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου» καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και επισημαίνει: Τους ενημερώνουμε, τόσο αυτούς, όσο και όσους ενστερνίζονται αυτές τις μεθόδους, πως δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία, ούτε να τρομοκρατήσουν τους αθλητικούς συντάκτες.
Είναι, βεβαίως, προφανές ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητες και για αυτό..

Τα μυστήρια της Μίνωος και ο νέος «εκδότης» της Ελευθεροτυπίας

Θρίλερ με τη Μάνια Τεγοπούλου και την «ταυτότητα» της εφημερίδας

Περίεργα πράγματα με την «ταυτότητα» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.
«Εκδότης» από την αρχή της επανακυκλοφορίας του φύλλου -στις 10 Ιανουαρίου- στη Μίνωος εμφανιζόταν η Μάνια Τεγοπούλου και μόνο αυτή.
Το παράδοξο είναι ότι την περασμένη Δευτέρα (18/2) το «εκδότης» έγινε «εκδότες» καθώς στο όνομα της Μάνιας προστέθηκε και αυτό του δικηγόρου (και μετόχου με 27%)) Χάρη Οικονομόπουλου. Και μάλιστα το όνομα του Οικονομόπουλου προηγείται αυτού της Μάνιας!
Υπάρχει όμως και συνέχεια: στην χθεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στο φύλλο της 24ης Φεβρουαρίου, το «εκδότες» έγινε και πάλι «εκδότης» με τη σημαντικότατη διαφορά ότι αυτή τη φορά αντί για το όνομα της Μάνιας, υπήρχε μόνο αυτό του Χάρη Οικονομόπουλου.
Περίεργα πράγματα στην Ελευθεροτυπία. Λέτε όλα αυτά να σχετίζονται με την σύλληψη τής..

H Γιάννα, ο Σωκράτης, ο Αλκιβιάδης κι άλλοι μεγάλοι Ελληνες που γνώρισαν την αχαριστία...

Για χάρη σας και μόνο πέρασα μια ολόκληρη νύχτα ώς το ξημέρωμα της Παρασκευής με τη Γιάννα. Δεν εννοώ, προς Θεού, με την ίδια την κυρία Αγγελοπούλου· αλλά με την ιστορία της, το «ελληνικό δράμα» της, το οποίο διάβασα, ώστε να μπορώ σήμερα να αφιερώσω ολόκληρη τη στήλη στην κριτική παρουσίαση του βιβλίου.
Χωρίς την παραμικρή διάθεση να μειώσω το επίτευγμα, θα ενέτασσα «Το ελληνικό δράμα μου» της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στην κατηγορία κάπου μεταξύ αυτοβιογραφίας και «ηρωικού μύθου». Θέλω να πω με αυτό ότι δεν μπορεί να περιμένει κανείς στο βιβλίο την εξ αποστάσεως και, κατά το δυνατόν, αντικειμενική εκδοχή των γεγονότων. Αντικείμενό του είναι η πραγματικότητα της Γιάννας και την παρουσιάζει έτσι ώστε να προκύπτει αδρά ο προσωπικός μύθος της: ο θρίαμβος της θέλησης στην υπηρεσία ενός μεγάλου σκοπού, ο οποίος προβάλλει σταδιακά στην αρχή, ώσπου, στα χρόνια της ωριμότητας πλέον, ο σκοπός γίνεται συνείδηση και διέπει τη ζωή της πλήρως. Αν δεν το μαντέψατε ήδη, ο σκοπός αυτός δεν είναι άλλος από την υπηρεσία προς τη χώρα της· και, υπό την έννοια αυτή, η βαθύτερη,,

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΔΟΛ-Πήγασος: οι «τσάκαλοι» του ντιλ και η κατοστάρα(;) που ζήτησε ο κυρ Γιώργος

Το σκληρό πόκερ, τα ερωτήματα και το μεγάλο δούλεμα με την εξαγορά του ομίλου Μπόμπολα

ΕΠΙΣΗΜΩΣ, το ντιλ του αιώνα ψόφησε. Το ανακοίνωσε ο διευθυντής του «Εθνους» Θανάσης Τσεκούρας την περασμένη Τετάρτη, μιλώντας στις συσκέψεις των στελεχών της εφημερίδας, καθώς και του πολιτικού ρεπορτάζ. «Ούτε τώρα παίζει», τους είπε, «ούτε στο άμεσο μέλλον». Αυτά από τη μία πλευρά. Από την άλλη αφέθηκε να διαρρεύσει ότι όλα ήταν έτοιμα και είχαν την ευλογία του υιού Φώτη Μπόμπολα, αλλά τη χάλασε τη συμφωνία ο πατήρ Γιώργος Μπόμπολας, που ζήτησε ξαφνικά μια κατοστάρα για τον «Πήγασο». Τόσο σκληρό ήταν το πόκερ...
ΟΠΟΤΕ προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα:
* Αφού δεν έπαιζε καμιά διαπραγμάτευση, γιατί βιάστηκαν και τα δύο μαγαζιά να κάνουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, με προπτική να ελαχιστοποιήσουν τα ποσοστά Κυριακίδη και Ρέστη;
* Πώς γίνεται να ζητάς μια κατοστάρα για μια επιχείρηση που πριν από κάνα χρόνο όλη η πιάτσα την..

Μισό εκατομμύριο στον Δελλατόλα από δεσμευμένο λογαριασμό του Π. Κυριακίδη!

Έμβασμα 500.000 ευρώ από τον καταζητούμενο Πέτρο Κυριακίδη, που κατηγορείται για την υπόθεση της Proton Bank, στον εκδότη Αντώνη Δελλατόλα («6μερες» , «Ποντίκι»), μέσω τράπεζας της Κύπρου ενώ ήταν δεσμευμένοι οι λογαριασμοί του στην Ελλάδα. Πρόκειται για την δεύτερη δόση για την αγορά ποσοστού της εφημερίδας Ποντίκι , απαντά ο Α. Δελλατόλας.
Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2011 είχε ανακοινωθεί στρατηγική συνεργασία του Δελλατόλα με τον Κυριακίδη που θα έδινε τη δυνατότητα στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»  «να επιβιώσει και να συνεχίσει απαρέγκλιτα την ανεξάρτητη μαχόμενη δημοσιογραφία και να αντεπεξέλθει στις νέες προκλήσεις».
Στο πλαίσιο αυτό ο Πέτρος Κυριακίδης, με ποσοστό 33,3% μετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας. Το μάνατζμεντ και η δημοσιογραφική διεύθυνση της εφημερίδας είχε συμφωνηθεί ότι..

Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει βασιλιάς (του κεμπάπ)

Νάτος πάλι! Ο Πέτρος Κωστόπουλος διαψεύδει την φημολογία και τις διαρροές (που κάνει ο ίδιος) περί έκδοσης εφημερίδας.
Ο έκπτωτος εκδότης αυτή τη στιγμή διαθέτει ειδησεογραφική ιστοσελίδα και περιοδικό σχεδιασμένο για iPAD. Πρόκειται για το koolnews και το kool στα οποία απασχολούνται (φανερά και κρυφά) πολλά πρώην στελέχη του που έχουν απορροφηθεί σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά... Παράλληλα ο Κωστόπουλος συνεχίζει να έχει τηλεοπτική παρουσία με εκπομπές, που περιλαμβάνουν παρωχημένες πλάκες και βλαχοχαβαλέ.
Τώρα σχετικά με τις διαρροές ότι σχεδιάζει να βγάλει εφημερίδα, ο πάντα ειλικρινής Πέτρος Κωστόπουλος, το διαψεύδει αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το τι πραγματικά ήθελε και θέλει να κάνει στη ζωή του. Διαβάστε τι αναφέρει σχετικά:
- «Δεν έχω σκεφτεί να κάνω εφημερίδα. Δεν θέλω. Πριν 7 – 8 χρόνια, είχα συζητήσει με έναν φίλο, αλλά ευτυχώς ο άνθρωπος την έκανε με άλλους και πήγε μια χαρά. Δεν το ξέρω αυτό το επάγγελμα και δεν..