ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

«Σκάνδαλο η μη χρηματοδότηση της Ελευθεροτυπίας…»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΦΥΛΛΟΥ

Για σκάνδαλο με τη μη χρηματοδότησή της κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία σε άρθρο της στην έκδοση της Κυριακής. H επιχείρηση εκτιμά ότι τηρεί τις βασικές προυποθέσεις που επιβάλλουν οι όροι της αγοράς αλλά και το καλώς εννοούμενο τραπεζικό συμφέρον, ώστε να υποστηριχθεί πιστωτικά στο σχέδιο επιβίωσης που προτείνει. Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η μη χρηματοδότηση αποτελεί σκάνδαλο, όπως σκάνδαλο αποτελεί και η χρηματοδότηση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ ή άλλων».
Η Κυριακάτικη με σύνθημα «Κάποιοι θέλουν να κλείσει η Ελευθεροτυπία», αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει στο χώρο του Τύπου ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις πολιτικών (Γλέζου, Τσίπρα, Λαλιώτη κ.α.) που στηρίζουν την εφημερίδα και κάνουν λόγο για πολιτικά παιχνίδια που..

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Εκτός από τους μισθούς, οι λοιπές υποχρεώσεις τακτοποιούνται κανονικά...


Η Χ Κ Τεγόπουλος και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις) αφού ενημερώνει ότι «η εταιρία συνεχίζει την προσπάθεια της για να εξασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότηση της και από άλλες τράπεζες» επισημαίνει ότι «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας την 02/11/2011 αφορούν ουσιαστικά και κυρίως τις υποχρεώσεις προς το προσωπικό , ύψους 3,2 εκ. Ευρώ» ενώ «οι λοιπές υποχρεώσεις τακτοποιούνται κανονικά»!..
Δηλαδή η Μάνια και ο Πολυκανδριώτης παραδέχονται πολύ απλά ότι είναι εντάξει απέναντι σε όλους τους άλλους, εκτός από τους εργαζόμενους της εφημερίδας στους οποίους χρωστάνε 3,2 εκατ. ευρώ! Φαίνεται πως ξεχνάνε πως εφημερίδα είναι μόνο οι εργαζόμενοι και χωρίς αυτούς δεν υφίσταται ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Και αυτό το αποδεικνύει πολύ απλά μια απεργία. Δεν πάει να είσαι εντάξει με τον Θεό τον ίδιο, αν δεν είσαι εντάξει με τους εργαζόμενους, εφημερίδα δεν έχει!..

Εκείνα τα Χριστούγεννα στη Μασαχουσέτη...

OTAN Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ

Ο Νικολά χτυπούσε νευρικά τα τακουνάκια του στα πλακάκια του μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων. Εβλεπε τον Ζορζ φάτσα-κάρτα, πρωτοσέλιδο στις γαλλικές εφημερίδες, να του χαμογελά με ‘κείνο το γνωστό, συμπονετικό του υφάκι, την ώρα που κάτι Αλγερίνοι τεχνικοί έψαχναν απεγνωσμένα τη δορυφορική συχνότητα εκπομπής της ERT sat. Πλησίαζε η ώρα που ο πλανητάρχης θα απεύθυνε παγκόσμιο διάγγελμα από την αίθουσα της γερουσίας στην Ατέν.
Οι χρηματιστές, σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης, κρατούσαν την ανάσα τους. Είχαν παγώσει συναλλαγές και πάρε-δώσε. Ουδείς γνώριζε τι μπλόφα είχε ετοιμάσει πάλι ο μεγάλος. Ξαφνικά, οι πρώτες νότες από το τελευταίο χιτ της Κάρλα γέμισαν τη μεγάλη αίθουσα, καθώς το αϊφόνι του προέδρου χτυπούσε νευρικά.
-Αλό-αλό! Νικολά;
-Ουί…
-Ζε μα πελ Αντουάν… Ζε βε α Μονακό, τι βιέν αβέκ μουά;
Ο καλοαναθρεμμένος εγγονός μπορεί να γνώριζε από τα μυστικά του βάλτου, αλλά για μια φορά ακόμα είχε ενδώσει στο πίτσι-πίτσι του φίλου και κάποτε συμφοιτητή του. Πλέον, μόνο μια βόλτα στη θάλασσα μπορούσε να καθαρίσει το θολωμένο του μυαλό. Και αφού τα ανατολικά παράλια της Αττικής επιφύλασσαν συνήθως δυσάρεστες συναντήσεις, είπε να τραβήξει δυτικά. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια γρήγορη εξόρμηση στο πριγκιπάτο; Ασε που είναι ένα τσιγάρο δρόμος από τις Κάννες και εκεί μπορεί να έχει ξεμείνει κανά ταμπλό από το G20, να βγει και καμιά καλή πόζα για το facebook.
Εξάλλου, η θύμηση και μόνο εκείνης της τελευταία τους συνομιλίας, του χάλαγε τη..

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ανοδος για τα Κυριακάτικα - Πρώτο (ξανά) το Θέμα


Κυκλοφοριακή άνοδος 2% συνολικά για τις κυριακάτικες εφημερίδες αυτή την εβδομάδα που έμειναν δύο ημέρες στα περίπτερα λόγω της 28ης Οκτωβρίου.
Η άνοδος πανελλαδικά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν έχαναν φύλλα η Real News που πούλησε 24.640 φύλλα λιγότερα από την προηγούμενη Κυριακή και το Βήμα που ήταν στα μείον 8.180 φύλλα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων, στην πρώτη θέση βρέθηκε και πάλι το Πρώτο Θέμα που αύξησε την κυκλοφορία του πουλώντας 187.120 (+10.980), δεύτερη ήταν η Καθημερινή και ακολουθεί το Βήμα της Κυριακής με 116.520 (-8.180). Με κυκλοφορίες κάτω από τις 100.000 ακολουθούν η Real News με 96.790 (-24.640), το Έθνος της Κυριακής με 91.030 (+12.530), η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με 80.070 (+3.350) κι ο Ελ. Τύπος με 30.420 φύλλα (+1.940).
Κάντε κλικ για να δείτε αναλυτικά το πανελλαδικό δελτίο κυκλοφορίας εφημερίδων την Κυριακή 30-10-2011.

Ελευθεροτυπία: εργοδοσία και διεύθυνση να αναλάβουν τις ευθύνες τους


H εργοδοσία και η διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας, ενόψει και της κλιμακούμενης κινητοποίησης στην εφημερίδα, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους διότι η ανοχή και η καλή πίστη που ως τώρα επέδειξαν τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να ληφθούν ως αδυναμία. Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να είναι τα μόνιμα θύματα μεταξύ της εργοδοσίας, του τραπεζικού συστήματος και της πολιτικής εξουσίας.
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ. Οι τέσσερις Ενώσεις αποδέχτηκαν την πρόταση της γενικής συνέλευσης στη Μίνωος για κήρυξη άμεσα 24ωρης απεργίας από σήμερα (3/11/11) το μεσημέρι στις 12 έως την ίδια ώρα αύριο. Επίσης έγιναν αποδεκτά και
-Η κήρυξη 48ωρης απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία.
-Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από όλους τους εργαζόμενους για την καταβολή των μέχρι τώρα οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου).
-Η άμεση έναρξη..

Δυό καπνισμένες Κάννες για τον Γιώργο Παπανδρέου

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για Παπανδρέου και Σια μετά τον διασυρμό στις Κάννες

Aρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Γ. Α. Παπανδρέου μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκαν εξ αιτίας της εθνικής ξεφτίλας και ταπείνωσης με τα τελεσίγραφα του γαλλογερμανικού άξονα στις Κάννες. Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για έξοδο από το ευρώ ενώ Ελληνες του Βερολίνου και της Μαδρίτης τηλεφωνούσαν σε συγγενείς ρωτώντας τους αν η Ελλάδα επέστρεψε στη δραχμή καθώς οι τηλεοράσεις εκεί μετέδιδαν αντιφατικές πληροφορίες!..
Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες με πολλούς («κωλοτούμπες») υπουργούς και βουλευτές του ΠαΣοΚ να διαφοροποιούνται τώρα για το δημοψήφισμα λέγοντας ότι «εγώ τα είχα πει, είχα προειδοποιήσει...» και άλλα τέτοια.
Στο ΠαΣοΚ εταξύ άλλων η Βάσω Παπανδρέου, ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Δ. Λιντζέρης ζήτησαν κυβέρνηση εθνικής ενότητας ενώ ο δεύτερος απαίτησε ευθέως την παραίτηση Παπανδρέου λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι έρμαιο μιας ηγεσίας που φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων».
Ανάμεσα στους «κωλοτούμπες» και ο υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος που, ενώ είχε..

Εθνική ξεφτίλα (και όχι μόνο) στις Κάννες

Μέρκελ και Σαρκοζί ανακοίνωσαν το πότε θα γίνει το δημοψήφισμα και ποιό θα είναι το ερώτημα!

Πρώτη φορά ένιωσα τέτοια οργή και θέλησα να σπάσω την τηλεόραση βλέποντας Μέρκελ και Σαρκοζί με ιταμό ύφος να ανακοινώνουν το πότε θα γίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και ποιό θα είναι το ερώτημα («ναι ή όχι στο ευρώ») επιβάλοντας τους όρους τους και λοιδωρώντας τον ελληνικό λαό εξ αιτίας και των χειρισμών ενός αδύναμου πρωθυπουργού που γελοιοποιηθηκε στις Κάννες. Η εθνική ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο με ένα κακομοίρη Παπανδρέου να προσπαθεί εκ του προχείρου (και έπειτα από τις δηλώσεις των γαλλογερμανών) σαν φτωχότατος συγγενής να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...
Μετά τη συνάντηση στη Νίκαια η Ανγκέλα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί επέβαλαν ξεκάθαρα τους όρους τους:
1ον) Αν κάνετε δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.
2ον) Το δημοψήφισμα θα αφορά την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη!..
3ον) Μέχρι την επιλυση των εκκρεμοτήτων (δημοψήφισμα, εφαρμογή της συμφωνίας για το «κούρεμα» κλπ) αναστέλλεται η καταβολή της 6ης δόσης!..
4ον) Η «μπάλα» παίρνει και τον Σαμαρά καθώς μπαίνει ως όρος η..

«Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την Ελευθεροτυπία ζωντανή»

Το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2011 αποφάσισε με ψήφους 273 υπέρ και 31 κατά, να προτείνει στο Διασωματειακό την κήρυξη άμεσα 24ωρης απεργίας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και αντιδρώντας στο παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων της.
Η συνέλευση ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο των συντακτών ότι η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου, του δήλωσε την Τρίτη, πως μετά την απόφαση της Alpha Bank να μην χορηγήσει τελικά στη Χ.Κ Τεγόπουλος το δάνειο των 8 εκατ. ευρώ, που είχε συμφωνηθεί προ μηνός, δεν έχει άλλο τρόπο να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της εφημερίδας και την πληρωμή των εργαζομένων και ως εκ τούτου δεν μπορεί, να συνεχίσει την έκδοση της. Μια εξέλιξη που..

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Ναυτίλος για την Ελευθεροτυπία: Τρία πειράματα και μία απάντηση στα παιδιά μου

-«Αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένος από το ύφος, το στυλ, τον αυταρχισμό, το συναισθηματικό και όχι μόνο εκβιασμό της διευθύντριας της εφημερίδας»...

-ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

H περιπέτεια της Ελευθεροτυπίας φαίνεται πως θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη... Στη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε 24ωρη απεργία (μάλλον για την Παρασκευή) που στην ουσία, όπως λένε, προλαβαίνει την ιδιοκτήτρια να μην προχωρήσει σε λοκ άουτ. Επιπλέον αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και να αναλάβουν την έκδοση του φύλλου για όσο υπάρχει διαθέσιμο χαρτί (περίπου για έναν μήνα αν περικοπεί ο αριθμός των σελίδων).
Οπως γράφει το enimerosi24 απορρίφθηκε πρόταση για 48ωρη απεργία που θα ξεκινούσε άμεσα, χωρίς δηλαδή την κάλυψη των σωματείων, η οποία έλαβε μόλις 31 ψήφους. Τέλος να σημειωθεί ότι απερρίφθη πρόταση για αυτοδιαχείριση της εφημερίδας από τους συντάκτες και κατάργηση των διευθυντών.
Χαρακτηριστικά των δραματικών εξελίξεων στην Ελευθεροτυπία είναι τα όσα γράφει ο naftilos στο μπλογκ του σχετικά με την παρέμβασή του στη..

Εγκλημα διά του Τύπου δεν συντελείται στην περίπτωση των ιστολογίων

Αθωώθηκε o Μάκης Νοδάρος για ανάρτηση στο blog του που αφορούσε τον αντιδήμαρχο Ζαχάρως

«Εγκλημα διά του Τύπου δεν συντελείται στην περίπτωση των ιστολογίων». Η ανωτέρω δικαστική άποψη, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε λόγω των συνεχών διώξεων των κατόχων blog πανελλαδικά, περιέχεται στο σκεπτικό του υπ' αριθμ. 64/2010 πολυσέλιδου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο αθώωσε τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο για ανάρτηση στο blog του που αφορούσε τον πρώην αντιδήμαρχο της Ζαχάρως.
Οπως αναφέρεται: «Το ιστολόγιο είναι μια τεχνική εφαρμογή στον παγκόσμιο ιστό και ειδικότερα μια ιστοσελίδα εν είδει προσωπικού ημερολογίου, ο κάτοχος-διαχειριστής του οποίου (blogger) καταγράφει και ανακοινώνει τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα που αυτός επιλέγει. Είναι δημοσίως προσιτό θεωρητικά σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στα..

Οκτώ απολύσεις στον ΔΟΛ - Απλήρωτοι στην ΙΜΑΚΟ

Με το που βγήκε ο μήνας ο Σταύρος Ψυχάρης «ξεφορτώθηκε» άλλους οκτώ εργαζόμενους από τον ΔΟΛ. Aυτή τη φορά ήταν η σειρά τεχνικών να δουν την πόρτα της εξόδου στη Μιχαλακοπούλου. Ετσι στα τέλη Οκτωβρίου απομακρύνθηκαν, όπως γράφουν οι typologies, τέσσερις σελιδοποιοί από το «Βήμα» και τέσσερις σελιδοποιοί-γραφίστες από «Τα Νέα».
Την ίδια ώρα ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού, αδιαφορώντας για το κακό φενγκ σούι, χρωστάνε δεδουλευμένα δύο μηνών στους εργαζόμενους στην ΙΜΑΚΟ. Στην εταιρία υπάρχουν άνθρωποι με δελτίο παροχής υπηρεσιών που δεν έχουν λάβει χρήματα εδώ και 1,5 χρόνο ενώ όσοι είναι σε μισθολόγιο ή είναι μόνιμοι συνεργάτες με μπλοκάκια δεν..

Ποιοί στοχεύουν στην φίμωση της «Ελευθεροτυπίας»

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αρνείται η Alpha Bank να χορηγήσει το δάνειο – Στον αέρα οι 850 εργαζόμενοι. Αυτό γράφει στο μπλογκ του ο εκπρόσωπος των συντακτών της Ελευθεροτυπίας, της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και του enet.gr, Πάνος Σώκος. Ο Σώκος αφού αναφέρεται στη μη χορήγηση του δανείου εκτιμά ότι οι αρνητικές εξελίξεις στοχεύουν στη φίμωση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» καθώς (όπως λέμε εμείς κι όχι μόνο) είναι το μοναδικό αντιμνημονιακό φύλλο στον χώρο του αστικού τύπου.
Η σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Χ.Κ. Τεγόπουλος (στις 3 το μεσημέρι), που είχε εδώ και μέρες εξαγγελθεί, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ωστόσο οι προτεραιότητες των διεκδικήσεων, όπως αναφέρεται, σε αυτή τη φάση θα πρέπει να..

Oταν ο Κωστόπουλος έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα της Μάνιας...

Περιπετειών Ελευθεροτυπίας συνέχεια...
Σε ένα πεντάστηλο «ζωνάρι» με κοκκινο πλαίσιο γράφει σήμερα η εφημερίδα για το θέμα του δανείου, τα «παιχνίδια» των τραπεζιτών, το μέλλον του φύλλου και των 800 (και βάλε) εργαζομένων:

ΧΘΕΣ, 1η Νοεμβρίου 2011, ο πρόεδρος της ALPHA ΒΑΝΚ, Ι. Κωστόπουλος, γνωστοποίησε τηλεφωνικά στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ότι η τράπεζα δεν θα χορηγήσει στην «Ελευθεροτυπία» το εγκεκριμένο -από τον Σεπτέμβριο- δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Η Νομική Υπηρεσία της ALPHA ΒΑΝΚ, όντας εκ των πραγμάτων ανώτερη του κ. Ι. Κωστόπουλου, αλλά και της Επιτροπής Χορηγήσεων, γνωμοδότησε αρνητικά για το δάνειο.
Ολα αυτά συνέβησαν ενώ είχαν ήδη προωθηθεί προς την τράπεζα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την πώληση και επαναμίσθωση (sales and lease back) του ιδιόκτητου κτηρίου της εφημερίδας (στη Μίνωος 10-16) και είχαν διενεργηθεί οι σχετικοί έλεγχοι από την πλευρά της τράπεζας.
Οι ακριβείς λόγοι της αρνητικής εισήγησης για το δάνειο δεν έγιναν γνωστοί, καθώς ο κ. Κωστόπουλος έκλεισε το τηλέφωνο στα..

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Θρίλερ με την Ελευθεροτυπία μετά την φημολογία για λουκέτο

Αναστάτωση στο χώρο των media προκαλεί η έντονη φημολογία ότι είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών, να μπει λουκέτο στην ιστορική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ενημέρωσε αρχικά τους διευθυντές Κύρα Αδάμ και Βαγγέλη Παναγόπουλο ότι τελικά το δάνειο των οχτώ εκατομμυρίων που διαπραγματευόταν δεν θα εγκριθεί. Σύμφωνα με τις προηγούμενες ενημερώσεις των εργαζόμενων, από τον γενικό διευθυντή Αντ. Πολυκανδριώτη, η επιβίωση της εφημερίδας στηριζόταν αποκλειστικά στο συγκεκριμένο δάνειο. Μέρος του δανείου (5 εκατ.) θα πήγαινε στο «πρόγραμμα εξυγίανσης» (απολύσεις- εθελούσιες) και το υπόλοιπο (3 εκατ.) για κάλυψη μέρους της μισθοδοσίας μέχρι τέλους του χρόνου, οπότε το ενδεχόμενο να κλείσει η εφημερίδα (όπως λέει η Μάνια) είναι ορθάνοιχτο… Η Μάνια Τεγοπούλου, σύμφωνα με τις typologies, είχε αρχικά αποφασίσει να μην..

Ανεξαρτητοποιείται και ο Γ. Παπανδρέου – Διαφωνεί με τις κινήσεις του πρωθυπουργού!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΗΝ «ΕΚΑΝΕ» ΚΑΙ Η ΚΑΪΛΗ

Από ώρα σε ώρα φτάνει στη Βουλή επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος διαφωνεί κάθετα με τις κινήσεις πανικού του… πρωθυπουργού.
Τι άλλο να πούμε γι’ αυτή την κυβέρνηση. Μόνο αστεία μπορούμε να κάνουμε μέσα στην πολιτική μαυρίλα και το αδιέξοδο που μας έριξε ο Παπανδρέου με τις εμμονές του.
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι τουλάχιστον 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα δηλώσουν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στο δημοψήφισμα και θα αποχωρήσουν από την Κ.Ο. ανοίγοντας το δρόμο για νέες εξελίξεις. Πληροφορίες άλλωστε λένε ότι και ένας εκ της κίνησης των τριών, ο Αν. Λοβέρδος, είπε ότι θα πάει στην κυβερνητική σύσκεψη και θα διαφωνήσει ανοικτά με το δημοψήφισμα.
‘Ηδη εκτός από την Αποστολάκη την έκανε και άλλη πολιτική φίλη Βενιζέλου, η Εύα Καιλή...

O Κουρής εξακολουθεί να μην πληρώνει τους εργαζόμενους

Ενημέρωση από τη συνέλευση των απλήρωτων συντακτών της «Αυριανής»

Με τη συμμετοχή της πλειονότητας των συντακτών της εφημερίδας «Αυριανή», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Γενική συνέλευση, που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη βδομάδα. Κατά τη διάρκειά της, έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και τονίσθηκε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει όλοι οι δημοσιογράφοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι, περισσότερο από ένα χρόνο. Και ενώ ο Γ. Κουρής, γνωρίζει την τραγική κατάσταση εξακολουθεί να τους αφήνει απλήρωτους. Την ημέρα της προηγούμενης απεργίας μόνο, τους είχε δώσει 400 ευρώ, ενώ οι οφειλές σε ορισμένους συντάκτες, ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.
Αρχικά, αυτό στο οποίο δόθηκε βάση, ήταν γίνει αίτηση στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα βοηθείας. Η πρόταση αυτή, έγινε ομόφωνα δεκτή. Στη συνέχεια, τονίσθηκε ότι..

Ναυτεμπορική: Ή 50% απολύσεις ή 50% μείωση αποδοχών!..


"Ωραία" διλήμματα μάθαμε ότι ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους στη «Ναυτεμπορική», δηλαδή ή 50% απολύσεις, ή 50% μειώσεις αποδοχών. Συνεδριάζει αύριο το διασωματειακό των ΜΜΕ και μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται, οι αποφάσεις του θα είναι κρίσιμες και ελπίζουμε αντίστοιχες των απαιτήσεων που δημιουργεί η επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης-τρόικας.
Νέα απόλυση στον 902
Απολύθηκε από το ραδιόφωνο του 902, ο δημοσιογράφος Γιώργος Πενταράκης, μετά από πενταετή παρουσία. Υπενθυμίζουμε ότι ο συνάδελφος υπήρξε και συμβασιούχος στην ΕΡΑ, ενώ πιό παλιά είχε απολυθεί από το Σκάι, σε εποχές που ο σταθμός έδειχνε την ενόχλησή του σε όσους έκαναν κριτική στους "συμμάχους" της χώρας Αμερικάνους (περίοδοι πολέμων σε Αφγανιστάν-Ιράκ)...

Προνομιούχοι και στην ανεργία - Η εγκύκλιος Οικονόμου και η επιστολή μιας άνεργης του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ

ΠΟΙΟΙ (ΔΕΝ) ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Μόνοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ και όσοι έπαιρναν επίδομα ανεργίας τουλάχιστον από τις 31 Αυγούστου 2011 δεν πληρώνουν τον κεφαλικό φόρο.
Αυτά αναφέρει μεταξύ εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου με την οποία καθορίζονται επακριβώς οι άνεργοι και οι ειδικές ομάδες του πληθυσμού που δεν θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά εισοδήματος. Αξίζει να προσεχθεί ότι αν κάποιος είναι άνεργος και λαμβάνει επίδομα ανεργίας από άλλο φορέα και όχι από τον ΟΑΕΔ, τότε θα πληρώσει την έκτακτη εισφορά.
Με αφορμή την εγκύκλιο (λεπτομέρειες εδώ) μας εστάλη επιστολή άνεργης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στην οποία καταγγέλεται ότι η κυβέρνηση διαχωρίζει τους άνεργους σε άνεργους σε προνομιούχους και μη. Παραθέτουμε την επιστολή μήπως και κάποιος «συνδικαλιστικός φορέας» συγκινηθεί και αντιδράσει:
«Είμαι άνεργη εδώ και 5 μήνες και παίρνω επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο Οικονόμου, θα πρέπει να..

Τρεις μήνες απλήρωτοι - Να εξοφληθούν τώρα τα δεδουλευμένα


ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κρίσιμη η αυριανή γενική συνέλευση των εργαζομένων στον όμιλο Χ.Κ.Τεγόπουλος. Οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι επί 3 μήνες δεν αποκλείεται να αποφασίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Στις προηγούμενες συνελεύσεις είχε δοθεί πίστωση χρόνου στη διοίκηση της Ελευθεροτυπίας εν αναμονή της εξασφάλισης δανείου που θα έλυνε(;) κάποια από τα προβλήματα μισθοδοσίας.
Την ίδια ώρα εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία παρενέβησαν στην εκδήλωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, που είχε ως θέμα θέμα «Κρίση και Εργασία» και σήκωσαν το πανό της εργασιακής επιτροπής «Τρεις μήνες απλήρωτοι - Να εξοφληθούν τώρα τα δεδουλευμένα».
Κατά την παρέμβαση (όπου μίλησαν και απολυμένοι από διάφορα ΜΜΕ) μοιράστηκε..

Στην Σχοιναράκη δεν αρέσουν τα... likes!


Η σύμβουλος του πρωθυπουργού ζητάει 100.000 από δημοσιογράφο για σχόλιο στο Facebook!


Τι άλλο θα δούμε ακόμη…
Η σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρώην νομάρχης και βουλευτής Ευαγγελία Σχοιναράκη υπέβαλε αγωγή κατά του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη ζητώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ αλλά και τη φυλάκισή του για ένα σχόλιό του στο Facebook. Η αγωγή δεν αφορά μόνο το σχόλιο αλλά και τα «likes» που ακολούθησαν από άλλους χρήστες του Facebook. Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο ίδιος ο δημοσιογράφος… τόλμησε να κάνει "like" σε σχόλια άλλων χρηστών που επιδοκίμαζαν το κείμενο.
«Με την παρούσα αγωγή μου ζητώ την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προκάλεσε παράνομα και υπαίτια ο εναγόμενος καθώς προσέβαλε βαρύτατα την προσωπικότητά μου και διέπραξε σε βάρος μου τα εγκλήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς και της εξύβρισης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγωγή της η Σχοιναράκη..

Νέες απολύσεις και στάση εργασίας στου Μπόμπολα

Στάση εργασίας σε όλα τα μέσα (εφημερίδες, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες) του Ομίλου «Πήγασος» αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης. Η στάση πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ενέργειες της διοίκησης, που έχει εξαπολύσει κύμα απολύσεων και προσπαθεί να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις στους εργαζόμενους του Ομίλου. Χθες έγινε γνωστό ότι στον Sentra 103,3 απολύθηκαν οκτώ εργαζόμενοι (οι δύο ήταν στο μισθολόγιο του σταθμού κι οι άλλοι 6 με δελτία παροχής)...
Η στάση εργασίας στον «Πήγασο» θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου 2011 με αιτήματα:
-Την ανάκληση όλων των απολύσεων και
-Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να..

Κυλιόμενες καθημερινές 6ωρες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Και στάση εργασίας σε όλα τα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ την Πέμπτη

Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με κυλιόμενες 6ωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ενώ την Τετάρτη (2.11.2011) δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ΕΡΤ, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στη 1 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη με φιμωμένα στόματα και..

Ενημέρωση με χιούμορ στον ΑΝΤ1 97,2

Χθες από πολύ νωρίς το πρωί ήμουν συντονισμένος στον ΑΝΤ1 97,2. Έμεινα στη συχνότητα από τις 6 και μισή τα χαράματα, μέχρι και τις 9 και μισή περίπου, ένα γεμάτο τρίωρο. Και, η αλήθεια είναι πως το ευχαριστήθηκα. Άκουσα δύο καλές ενημερωτικές και, πάνω απ' όλα, χιουμοριστικές, εκπομπές. Τον Δημήτρη Σούλτα στην αρχή και τους Αδιάβροχους αμέσως μετά, τον Παναγιώτη Λιάκο και τον Κώστα Γιαννουλόπουλο δηλαδή. Δύο εκπομπές οι οποίες δεν φτιάχνονται στο... πόδι μια και είναι ηλίου φαεινότερον πως έχει προηγηθεί -πιστεύω δηλαδή, δεν το γνωρίζω- αρκετή δουλειά. Με πολλά ηχητικά που... πέφτουν την κατάλληλη στιγμή, ακριβώς. Ηχολήπτης και παραγωγός σε εγρήγορση και πλήρη συντονισμό. Ο Σούλτας είναι κάπως πιο λιτός, αφήνει έξυπνα να συμπληρώσει το παζλ ο ακροατής μόνος του. Οι αδιάβροχοι με τη σειρά τους ισορροπούν θαυμάσια ανάμεσα στο χιούμορ και τον καταγγελτικό λόγο. Ακούστε τους αμφότερους (και τους... τρεις).

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Και ο «καραβανάς» μιλάει στο κινητό!
«Πάρτα βρε παλιομ… που την ώρα που εμένα με αναγκάζουν να κάνω παρέλαση μπροστά σου, εσύ μιλάς στο κινητό!..». Αυτή θα μπορούσε να ήταν η λεζάντα στη φωτογραφία όπου ο μαθητής σηκώνει το χέρι του και μουτζώνει την ώρα που περνάει μπροστά από την εξέδρα των «επισήμων» κατά την διάρκεια της μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου .
Τα πράγματα βέβαια είναι διαφορετικά. Παραθέτουμε την παρέμβαση του διευθυντή του enet.gr Κώστα Ξηροκώστα, σχετικά με τα όσα συνέβησαν σε διάφορες πολεις της Ελλάδας στις παρελάσεις, με την οποία και..

Όταν ο Βενιζέλος κατηγορήθηκε ότι ασέλγησε πάνω στους νόμους

Αποφασισμένος να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Ευάγγελο Βενιζέλο φαίνεται πως είναι ο Κώστας Βαξεβάνης. Μετά την επιστολή του με αφορμή την αντιπαράθεση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Alter, o Βαξεβάνης απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών μέσω ανοιχτής επιστολής θέτοντάς του τώρα ερωτήματα (με στοιχεία) για την εποχή που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης το 1996.
Ο Βαξεβάνης ρίχνει το γάντι και ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλεί τον Βενιζέλο για τροποποιήσεις άρθρων του ποινικού κώδικα που έγιναν για να εξυπηρετηθούν εκατοντάδες «επιφανείς» Θεσσαλονικείς με την μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμελήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία).
«Κατηγορηθήκατε από τον νομικό κόσμο ότι ασελγήσατε πάνω στους νόμους με σκοπούς άλλους από την απονομή Δικαιοσύνης» γράφει χαρακτηριστικά ο Βαξεβάνης και επισημαίνει:
«Φαντάζομαι ξέρετε ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, τι προέκυψε από αυτή σας την νομοθέτηση. Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν..

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο Κακλαμάνος (του Κοντομηνά) κάνει παιχνίδι για τον Alpha!


Aυξάνονται και πληθύνονται οι φήμες ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα παίξει μπάλα στο γήπεδο του Alpha. Αυτές τις μέρες έλειψε κι αυτός στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα λέγεται ότι έχει ενεργοποιηθεί ο Μάνος Κακλαμάνος, πάλαι ποτέ δεξί χέρι του πρόωρα χαμένου (και στενού συνεργάτη του Δ. Κοντομηνά) Σωκράτη Γκιόλια. Επεσε επίσης στο τραπέζι το όνομα του πρώην γενικού διευθυντή τηλεόρασης στον Alpha Βαγγέλη Μωραΐτη. Αν πιστέψω όσα κυκλοφορούν, το σχέδιο προβλέπει ένα κανάλι μοντέρνο και γρήγορο που θα στελεχωθεί ως επί το πλείστον από νέα παιδιά. Κάτι το οποίο δεν θα χάλαγε και τον Λάκη Λαζόπουλο, που έχει επανειλημμένα εκφράσει την εμπιστοσύνη του στις φρέσκες δυνάμεις αυτού του τόπου. Για την..

24ωρη απεργία στην ΕΡΤ την Δευτέρα


Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 31 Οκτωβρίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 1 Νοεμβρίου 2011, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Η απόφαση του Δ.Σ. ελήφθη για να αντιμετωπιστεί η επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, που θα εφαρμόσει η ΕΡΤ από την Τρίτη, 1 η Νοεμβρίου 2011, και το οποίο καταστρατηγεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ και της με αυτόν τον τρόπο χειραγώγησης της ενημέρωσης.
Παράλληλα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητάει:
-να σταματήσει κάθε ενέργεια δημοσιουπαλληλοποίησης των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ , με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
-τη μη εφαρμογή του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και..