ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τρεις μήνες απλήρωτοι - Να εξοφληθούν τώρα τα δεδουλευμένα


ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κρίσιμη η αυριανή γενική συνέλευση των εργαζομένων στον όμιλο Χ.Κ.Τεγόπουλος. Οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι επί 3 μήνες δεν αποκλείεται να αποφασίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Στις προηγούμενες συνελεύσεις είχε δοθεί πίστωση χρόνου στη διοίκηση της Ελευθεροτυπίας εν αναμονή της εξασφάλισης δανείου που θα έλυνε(;) κάποια από τα προβλήματα μισθοδοσίας.
Την ίδια ώρα εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία παρενέβησαν στην εκδήλωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, που είχε ως θέμα θέμα «Κρίση και Εργασία» και σήκωσαν το πανό της εργασιακής επιτροπής «Τρεις μήνες απλήρωτοι - Να εξοφληθούν τώρα τα δεδουλευμένα».
Κατά την παρέμβαση (όπου μίλησαν και απολυμένοι από διάφορα ΜΜΕ) μοιράστηκε..το ακόλουθο κείμενο:

«Ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα ΜΜΕ, άνεργοι, απολυμένοι, απλήρωτοι, με πετσοκομμένους μισθούς και καταργημένες στην πράξη συμβάσεις, συχνά με μπλοκάκι ή χωρίς ασφάλιση, με «έναντι» ή χωρίς καθόλου μισθό, ζούμε την κρίση στο πετσί μας, καιρό τώρα, όλο και πιο σκληρά.
Θέλουμε να ακούσουμε, να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει. Αν και φοβόμαστε πώς πολλά από όσα έχουν να μας πουν οι επιστήμονες, οι ρεπόρτερ και ειδικοί, τα έχουμε ήδη υποστεί ως πειραματόζωα στο Δόγμα Σοκ των Μνημονίων που εφαρμόζουν οι εργοδότες μας, η κυβέρνηση, η Τρόικα. Η σημερινή συζήτηση, ας γίνει η αφορμή για να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε και να εφαρμόσουμε είναι το πώς να οργανώσουμε συλλογικά τις αντιστάσεις μας, ενάντια σε αυτή την ανελέητη επίθεση.

Αρνούμαστε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης του καπιταλισμού.

ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δουλειές για να ζούμε και όχι για να φυτοζωούμε
Οχι στην Ανεργία, τις απολύσεις και την Εφεδρεία


Απλήρωτοι, απολυμένοι, «μπλοκάκια», εργαζόμενοι σε κρίση, στα ΜΜΕ »