ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Προνομιούχοι και στην ανεργία - Η εγκύκλιος Οικονόμου και η επιστολή μιας άνεργης του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ

ΠΟΙΟΙ (ΔΕΝ) ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Μόνοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ και όσοι έπαιρναν επίδομα ανεργίας τουλάχιστον από τις 31 Αυγούστου 2011 δεν πληρώνουν τον κεφαλικό φόρο.
Αυτά αναφέρει μεταξύ εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου με την οποία καθορίζονται επακριβώς οι άνεργοι και οι ειδικές ομάδες του πληθυσμού που δεν θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά εισοδήματος. Αξίζει να προσεχθεί ότι αν κάποιος είναι άνεργος και λαμβάνει επίδομα ανεργίας από άλλο φορέα και όχι από τον ΟΑΕΔ, τότε θα πληρώσει την έκτακτη εισφορά.
Με αφορμή την εγκύκλιο (λεπτομέρειες εδώ) μας εστάλη επιστολή άνεργης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στην οποία καταγγέλεται ότι η κυβέρνηση διαχωρίζει τους άνεργους σε άνεργους σε προνομιούχους και μη. Παραθέτουμε την επιστολή μήπως και κάποιος «συνδικαλιστικός φορέας» συγκινηθεί και αντιδράσει:
«Είμαι άνεργη εδώ και 5 μήνες και παίρνω επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο Οικονόμου, θα πρέπει να..πληρώσω τον κεφαλικό φόρο. Και ερωτώ:
Εγώ που παίρνω επίδομα από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ή και άλλοι άνεργοι που παίρνουν επίδομα από άλλους φορείς, ίσως, εκτός ΟΑΕΔ), είμαι παιδί ενός ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ, ή ενός ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ;
Γιατί ο κύριος Παντελής Οικονόμου ξεχωρίζει τους άνεργους σε προνομιούχους και μη; Ολοι παλεύουμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα των ταμείων.
Τι κι αν παίρνουμε 100 ευρώ παραπάνω; Εμείς στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δικαιούμαστε επίδομα ανεργίας μόνο για 9 μήνες και όχι για 12 που δίνει ο ΟΑΕΔ.
Ποιος είναι ο αδικημένος της υπόθεσης;

Ευ. Κ.
Ανεργη ΕΤΑΠ-ΜΜΕ