ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Όταν ο Βενιζέλος κατηγορήθηκε ότι ασέλγησε πάνω στους νόμους

Αποφασισμένος να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Ευάγγελο Βενιζέλο φαίνεται πως είναι ο Κώστας Βαξεβάνης. Μετά την επιστολή του με αφορμή την αντιπαράθεση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Alter, o Βαξεβάνης απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών μέσω ανοιχτής επιστολής θέτοντάς του τώρα ερωτήματα (με στοιχεία) για την εποχή που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης το 1996.
Ο Βαξεβάνης ρίχνει το γάντι και ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλεί τον Βενιζέλο για τροποποιήσεις άρθρων του ποινικού κώδικα που έγιναν για να εξυπηρετηθούν εκατοντάδες «επιφανείς» Θεσσαλονικείς με την μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμελήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία).
«Κατηγορηθήκατε από τον νομικό κόσμο ότι ασελγήσατε πάνω στους νόμους με σκοπούς άλλους από την απονομή Δικαιοσύνης» γράφει χαρακτηριστικά ο Βαξεβάνης και επισημαίνει:
«Φαντάζομαι ξέρετε ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, τι προέκυψε από αυτή σας την νομοθέτηση. Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν..κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ. Τα κακουργήματά τους έγιναν πλημμελήματα και παραγράφηκαν. Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην ιστορία της Ελλάδας. Από το 1989 έως το 1991, παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης που εγγράφονταν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία κλπ), έπαιρναν μεταγραφές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ψεύτικες βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες. Οι ευγενείς γόνοι της Θεσσαλονίκης έπασχαν ξαφνικά από καρκίνο, λευχαιμίες και άλλα σοβαρά νοσήματα που βεβαίωναν απατεώνες γιατροί. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κάποιοι Πανεπιστημιακοί, συνάδελφοί σας στο Πανεπιστήμιο, επιχείρησαν να την κουκουλώσουν αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία των μεταγραφών(…)».
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ανοιχτής επιστολής Βαξεβάνη προς τον Βενιζέλο.