ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Οι τράπεζες προχωρούν σε καταγγελία των δανείων του Μega

Εκτακτη γενική συνέλευση μετόχων στις 7 Απριλίου

Στις 7 Απριλίου θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Τηλέτυπος ΑΕ» (Mega Channel) σύμφωνα με ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.  Στη Συνέλευση θα συζητηθούν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών καθώς και η  τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας.
Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι δύσκολα θα φτάσει η «Τηλέτυπος ΑΕ» στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας Γενικής Συνέλευσης αν προηγουμένως -και μάλιστα πολύ συντομα, δεν βρεθεί λύση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Και αυτό διότι αναμένεται παρέμβαση τραπεζών με..

Οι μπράβοι του Παναγιώταρου χτύπησαν τον Π. Αναστασιάδη

Nέο κρούσμα βίας κατά δημοσιογράφου από μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θύμα τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» Πέτρο Αναστασιάδη, ο οποίος κάλυπτε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου με θέμα το προσφυγικό.
Η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε στη συνεδρίαση με μπράβους που προχώρησαν σε τραμπουκισμούς και επιτέθηκαν εναντίον όσων παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, και κατά του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη». Παρόντες σε όλα αυτά ήταν τόσο ο υπόδικος φασίστας, Ηλίας Παναγιώταρος, όσο και ο Απόστολος Γκλέτσος, πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μάλιστα με ύφος τσεκαδόρου παρακολουθούσε το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε από το κτίριο που γινόταν η συνεδρίαση.
Οπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Π. Αναστασιάδης, οι τραμπουκισμοί.. 

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Με τον πόνο του άλλου…

Του Γιάννη Παντελάκη

Υπάρχει η αλληλεγγύη, υπάρχει και η φιλανθρωπία. Έννοιες που έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας, αλλά ωστόσο δεν είναι ίδιες. Οι διαφορές μεγάλες και με ιδεολογικό υπόβαθρο. Όμως, στην εποχή μας, ούτε αυτό δεν είναι αναγκαίο να γίνει, ο ορισμός της κάθε μιας δηλαδή, για να περιγράψουμε αυτό που συμβαίνει στον τρόπο αντιμετώπισης των προσφύγων. Εκεί, βλέπουμε δυο θεαματικά διαφορετικές συμπεριφορές που ξεφεύγουν κατά πολύ από ορισμούς και έννοιες. Είναι αυτοί που απλά ένοιωσαν την ανάγκη να τους στηρίξουν, είναι κι αυτοί που ένοιωσαν την ανάγκη να στηριχτούν οι ίδιοι μέσα από το δράμα των προσφύγων.
Δημοσιογράφος γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού έπαιρνε συνεντεύξεις από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που σ' ένα χωριό κοντά στην Ειδομένη φιλοξένησαν μια πρόσφυγα. Την ώρα που η κάμερα έγραφε, εντελώς τυχαία βγήκε η πρόσφυγας και, θέλοντας να ευχαριστήσει τους ηλικιωμένους, άρχισε να τους φιλάει τα χέρια..

Η μπαλάντα της «Ελευθεροτυπίας»

Με αφορμή τη φημολογία για το μέλλον του Mega

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
  

Πάει αποστολή η φίλη και συνάδελφος Ντορίτα Λουκίσσα στην Ειδομένη, κάθεται τρεις μέρες, τα βλέπει όλα, γράφει ό,τι είναι να γράψει, επιστρέφει. Παρεάκι με τον σπουδαίο φωτογράφο Σπύρο Τσακίρη, που έβαλε φωτιά στον φακό. Όπως γυρνάνε κάνει κόνξες το αμάξι, το κοντρολάρει, nema problema που λένε και οι Σέρβοι. Μια μέρα αργότερα, το περασμένο Σάββατο, εκεί που οδηγάει στην Πανόρμου, της κόβονται τα φρένα. «Ω ρε μάνα μου φαντάσου να το παθαίναμε στην εθνική» κλπ. κλπ. Κανονίζει να την πάρει ο γερανός, να την πάει στο συνεργείο κι εγώ να την παραλάβω από εκεί. Στο συνεργείο της οδού Μίνωος, πλάι στο κτίριο της «Ελευθεροτυπίας».
Φτάνω πρώτος, περιμένω. Κι όπως περιμένω, διαολίζομαι και πάω μέχρι την πόρτα της παλιάς μας δουλειάς. Του παλιού μας του μαγαζιού. Σκόρπια φύλλα στο μουχλιασμένο πατάκι, κάτι.. 

Εκδότες ΕΝΑΝΤΙΟΝ δημοσιογράφων

Η καθυστέρηση στη μισθοδοσία έχει πλέον παγιωθεί σε πολλά συγκροτήματα ΜΜΕ

Καχύποπτοι και επικριτικοί απέναντι στα τηλεοπτικά ΜΜΕ και στον ρόλο τους στην αντικειμενική ενημέρωση του κοινού τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται η κοινή γνώμη στην έρευνα της Palmos Analysis που παρουσιάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ερωτώμενοι αξιολογούν αρνητικά τη συμβολή των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού.
Η υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων/εκδοτών φαίνεται να απασχόλησε σημαντικά την κοινή γνώμη, η οποία απαιτεί αποτελεσματικότερο έλεγχο της διάθεσης των κονδυλίων της κρατικής διαφήμισης από τη σημερινή κυβέρνηση.
Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τέσσερις είναι οι νέοι παίκτες ετοιμάζονται να μπουν..

Τα λάθη του Ψυχάρη

Το πόρισμα για την υπόθεση του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ και μεγαλομετόχου του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Σταύρου Ψυχάρη, διαβίβασαν στην Eπιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής οι ορκωτοί λογιστές. Ο έλεγχος από την Επιτροπή γίνεται μετά από εισαγγελική παραγγελία στο πλαίσιο έρευνας για τον τρόπο δανειοδότησης και την διαχείριση των χρημάτων από τον εκδότη.
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, θα ζητηθούν από τον Ψυχάρη όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη μεταβίβαση των μετοχών του ΔΟΛ.
Τα βασικά σημεία του πορίσματος αναφέρουν τα εξής «λάθη»:
1) Σε δύο διαφορετικές δηλώσεις διαφορετικών ετών αναφέρονται ακριβώς τα ίδια ποσά τραπεζικών καταθέσεων για τον ίδιο και στενό συγγενικό του προσωπο (τη σύζυγό του) με ακρίβεια δεκαδικών στοιχείων, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο έως και αδύνατο.
2) Δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης..

Δραματικές εξελίξεις στο Mega - Ανάστατοι οι εργαζόμενοι

«Eλα φίλε, τι έγινε; Υπάρχει τίποτε εκεί για μένα; Γιατί εμείς εδώ δεν βλέπω να την βγάζουμε καθαρή»... Ενα από τα πολλά ερωτήματα που διατυπώνονται σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ανάμεσα σε εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και γνωστούς, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους από άλλα κανάλια...
Το συγκεκριμένο έγινε από εργαζόμενο στη Μεσογείων προς φίλο και συνάδελφο στο Star..
Οι εξελίξεις στο Μεγάλο κανάλι, είναι πλέον δραματικές καθώς επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο, μετά και την συνεδρίαση της Πέμπτης του Δ.Σ. της «Τηλέτυπος». Οι συνεταίροι (Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης) δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και το θέμα θα συζητηθεί σε νέο ΔΣ, χωρίς προς το παρόν να έχει οριστεί νέα ημερομηνία.
Θυμίζουμε ότι ο άνθρωπος του Ψυχάρη, ο Νίκος Πεφάνης, υπέβαλε χθες την παραίτησή του..

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μega: παραιτήθηκε ο άνθρωπος του Ψυχάρη

Επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο στο MEGA, μετά και την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τηλέτυπος».
Σύμφωνα με το parapolitika.gr οι Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας και Ψυχάρης, δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το Μεγάλο Κανάλι, βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα.
Η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., σημαδεύτηκε και από την παραίτηση του διευθύνοντος Συμβούλου του MEGA, Νίκου Πεφάνη που θεωρείται..

Ανταγωνισμός χυδαιότητας και ρατσισμού ανάμεσα σε Κωστόπουλο - Αρναούτογλου

Ηταν (κατά βάση) πολύ χαμηλού επιπέδου τόσο οι καλεσμένοι όσο και η προσέγγιση και οι ερωτήσεις του Γρ. Αρναούτογλου, αλλά όταν έκανε την εμφάνιση του και ο Πέτρος Κωστόπουλος απέναντι η κατάσταση ξέφυγε.
Στη μάχη του ανταγωνισμού το επίπεδο δεν χαμήλωσε απλά, αλλά φτάνει πλέον σε επίπεδα που ξεπερνά κάθε όριο ανθρώπινου πολιτισμού. Αρχικά άρχισαν να ανταγωνίζονται στο ποιά «αισθησιακή» τηλεπερσόνα θα καθίσει απέναντι τους στήνοντας ένα σκηνικό soft porn για να «χαλαρώσει» το βραδινό (ανδρικό) κοινό. Μετά άρχισαν να καλούν τηλεπερσόνες οι οποίες τροφοδοτούν καθημερινά τις σατιρικές εκπομπές και γίνονται viral στο Διαδίκτυο ή ανασταίνουν παλαιούς αγαπημένους ήρωες του Λαζόπουλου και των Αρβύλων και τώρα ρίχνουν στη μάχη τα βαριά όπλα.
Χθες στην πολυθρόνα του Κωστόπουλου κάθισε ο Γ. Τράγκας που "μπινελίκωνε" το σύμπαν και..

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Προ ημερήσιας στη Βουλή προκάλεσε ο Ψυχάρης

Το δημοσίευμα του Βήματος την περασμένη Κυριακή αποτέλεσε την αφορμή για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης. Θυμίζουμε ότι το κυριακάτικο φύλλο του Σταύρου Ψυχάρη είχε ως πρωτοσέλιδο τίτλο «Υπουργός εκβιάζει Εισαγγελέα!». Στο σχετικό ρεπορτάζ γινόταν λόγος για αναφορά σχετικά με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δικαστικό λειτουργό («Δώσε πίσω τη δικογραφία Βγενόπουλου για να κάνεις Χριστούγεννα»). Το κατηγορώ κατά Παπαγγελόπουλου προερχόταν από την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατσάνη η οποία έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου...
Σχετική επιστολή για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Αν και η ΝΔ υποστηρίζει πως στη συζήτηση αυτή ο Τσίπρας θα προσέλθει απολογούμενος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως..

Oταν έκλεισε η Ελευθεροτυπία...

Ως άνθρωπος της επικοινωνίας και Έλλην φορολογούμενος δεν χαίρομαι ποτε με την προοπτική να κλείσει ένα ΜΜΕ.
Οσο κι αν διαφωνώ με την πολιτική του γραμμή και με όσα μας τάισε τόσα χρόνια. Τελεία. Τελεία και παύλα.
Θα ήθελα όμως όλα αυτά τα αηδόνια που κλαίνε γιατί μπορει να κλείσει το Mega των 500 εργαζομένων, να είχανε κλάψει ένα, έστω ένα και μοναδικό δάκρυ όταν έκλεισε το 2011 η "Ελευθεροτυπία" των 900 εργαζομένων.  Κι ας είχε τα λιγότερα δάνεια από όλα..

Ο "αγιογράφος" του Ψυχάρη κι ο "τοποτηρητής" του Τσίπρα

Ο Ψυχάρης προσπαθεί τώρα να «εκθέσει» τον "στρατευμένο κι έμπειρο" Μουλόπουλο

Toν Βασίλη Μουλόπουλο, πρώην στέλεχος του ΔΟΛ, νυν σύμβουλο του Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής, Β «αγιογραφεί» και αποδομεί στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Τα Νέα, ο Μιχάλης Τσιντσίνης.
Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται το όνομα του Βασίλη Μουλόπουλου σε κάποιο από τα έντυπα του ΔΟΛ, ως του προσώπου που προοριζόταν «για τον ρόλο του τοποτηρητή στη μεγαλύτερη ημερήσια πολιτική εφημερίδα» (δείτε τι έγραφαν ΕΔΩ οι zoornalistas).
O «αγιογράφος» του Ψυχάρη γράφει μεταξύ άλλων για τον Βασίλη Μουλόπουλο:
Πάντα έτσι ήταν για την Αριστερά: καλός δημοσιογράφος είναι ο στρατευμένος δημοσιογράφος. Αυτός που προτιμά να τιμά την πίστη του, παρά να διεκδικεί μπουρζουάδικες αρετές όπως η αμεροληψία. Αμερόληπτος είναι μονο ο ταξικά αδιάφορος, ο απολιτίκ.
Ο Βασίλης Μουλόπουλος έμεινε πιστός στην Αριστερά σε όλη τη δημοσιογραφική..

Βγάζουν εκτός τον κυρ Σταύρο

Στο Μega εκβιάζουν μέχρι τελευταία στιγμή

Τέλος ανοχής και αντοχής για το Mega. Όπως λέει το ρεπορτάζ αν αύριο, σε μια ακόμη καθοριστική συνεδρίαση του ΔΣ της “Τηλέτυπος”, δεν δώσουν τα… ρέστα τους οι μεγαλομέτοχοι, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης το κανάλι κινδυνεύει με φούντο. Σε αυτό το κλίμα, οι τρεις εκδότες, μεγαλοιδιοκτήτες, επιχειρηματίες, αυτούς που κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ονομάτισε με τον όρο “διαπλεκόμενοι”, συνεχίζουν να εκβιάζουν. Στο πολιτικό τραπέζι, έχοντας απέναντι τους την κυβέρνηση και τον Νίκο Παππά, τραβάνε το τελευταίο τους χαρτί. Τους εργαζόμενους! Μάλιστα, εκβιάζουν με την ανεργία 510 ανθρώπων, ασχέτως αν ανάμεσα τους βρίσκονται ενσωματωμένοι και κολαούζοι τους. Τους χρησιμοποιούν, ότι δεν θα λάβουν αποζημίωση, ότι θα μείνουν στο δρόμο. Και γιατί όλα αυτά; Επειδή, λέει, συσχετίζουν την αύξηση του..

«Πρόσεξε, Αλέξη μην μείνεις πάλι χωρίς κανάλι»...

Ωπ, μύρισε στροφή του Κουρή.
Μάλλον, δεν λαμβάνει ενθαρρυντικά μηνύματα από το μέτωπο της αδειοδότησης των καναλιών και εξαπέλυσε προειδοποιητικές βολές σε σχέση με την διαδικασία. Αυτό που μου άρεσε ήταν το: "Πρόσεξε, Αλέξη μην μείνεις πάλι χωρίς κανάλι".
Γιατί ποιο κανάλι είναι του Αλέξη;
***
Μπέος αντί Μαυρίκου
Απόλαυση αυτός ο ΣΚΑΙ (που θέλει και άδεια).
Άλλαξε δικαστή. Στην θέση του Μαυρίκου τοποθέτησε τον Μπέο.
Η Αυλωνίτου τι δουλειά έχει μαζί τους;
***
Κουτσοί στραβοί βαράνε
Βλέπεις κ. Αντωνόπουλε ότι δεν σε αδικώ;
"Γιατί η Τράπεζα Αττικής ενεπλάκη στο σκάνδαλο των δημοσιογραφικών εκβιασμών"; Το ερώτημα αυτό αναπαράγουν μέρες τώρα site, blogs και έντυπα. Για να πλήξουν την δημόσια εικόνα της..

Ο Αδέσμευτος του Μήτση, το Mega και οι καλοπροαίρετοι

O δημιουργός κόμικ-σκιτσογράφος-γελοιογράφος, Σπύρος Δερβενιώτης γράφει στο facebook:

Όταν ακόμα είχαμε δραχμή, δούλεψα για κανα-δυο χρόνια στον "Αδέσμευτο του Μήτση". Και μόνο που υπήρχε εφημερίδα που λεγόταν "Αδέσμευτος του Μήτση" ήταν επαρκής λόγος για να πάψει να υπάρχει-όπερ και εγένετο κάποια στιγμή.
Γνώρισα ανθρώπους που έκαναν άψογα τη δουλειά τους, γνώρισα ανθρώπους που διατηρούμε υπέροχη φιλία, και στις ευτυχέστερες περιπτώσεις, συνδυασμό των δύο. Αλλά αν συναντούσα τότε άνθρωπο που να έλεγε "κρίμα να κλείσει η εφημεριδα, τόσος κοσμάκης θα μείνει στο δρόμο" θα τον έστελνα να τον κοιτάξει κανας γιατρός. Ίσως όχι τυχαία, δε συνάντησα κανέναν.
Αγαπητοί καλοπροαίρετοι που κόπτεστε για όσους θα μείνουν άνεργοι όταν κλείσει το Mega,..

Μega: ο καθένας επιλέγει και πληρώνει το τίμημα...

Τα αφεντικά να σώσουν ΠΑΛΙ το τομάρι τους θέλουν.
Εγώ πάλι να σωθούν οι εργαζόμενοι θέλω

Η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου γράφει στο facebook για την κατάσταση στον χώρο των ΜΜΕ και το Mega:
Μετά το ALTER, το κλείσιμο δεκάδων εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών σε όλη τη χώρα, το μαύρο της ΕΡΤ -που ευτυχώς δεν υπάρχει πια-, τώρα το Mega.
Συνάδελφοι, φίλοι, υπάλληλοι, τεχνικοί, καθαρίστριες, όλοι....Δεν με νοιάζει ποιοι μεγαλοσχήμονες και ποιες ¨βεντέτες" εκθέσανε τους εαυτούς τους και τα πήραν "χοντρά".
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.
Βέβαια, όμως, με μεγάλη πίκρα θυμάμαι, πως όταν απολύθηκε η ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ, γιατί γενναία και λεβέντικα δεν υπέγραψε ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΣΣΕ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, πολλοί και πολλές δεν την αποχαιρετίσατε κάν...
Μην το μάθουν οι ρουφιάνοι και τα αφεντικά.

Συγκυρίες...

Η  επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει την Τρίτη συμφωνία συνεργασίας με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δεν σχολιάστηκε ευμενώς καθώς αν μη τι άλλο δεν ευνοείται από την συγκυρία.  Η συμφωνία συνεργασίας ήρθε σε μια χρονική περίοδο που η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Τουρκίας δέχονται επικρίσεις από παντού ότι παραβιάζουν την ελευθερία του Τύπου και θέλουν να ποδηγετήσουν την ενημέρωση.
Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό έλεγχο το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν), μετά από απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης να διορίσει διαχειριστή για να διευθύνει το πρακτορείο έπειτα από αίτημα εισαγγελέα. Αυτό έγινε λίγες ημέρες μετά τη δικαστική..

Οι επικοινωνιακοί..

Μιχελιδάκη - Γιαννούλης
Από τον Βερναρδάκη...
Ενημερωνόμουν χθες το πρωί από την ΕΡΤ.
Καλεσμένος ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο τέλος της συνέντευξης και ενώ κλείνει η συνομιλία, τού πετά η κυρία κάτι για το κούρεμα στις συντάξεις κατά 1,8 δις ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό. Άλλος θα το άφηνε να περάσει έτσι, με τις εντυπώσεις να μένουν σε βάρος της κυβέρνησης. Όμως, ο έμπειρος από επικοινωνία Βερναρδάκης δεν το άφησε και της χώθηκε κανονικά. Αποκάλυψε την όλη πρόθεση της.
Τότε πήρε τον λόγο ο έτερος του διδύμου. Και τι τον ρώτησε; Αν έρχονται μειώσεις στους..

Ο Αλ. Σκαναβής ανοίγει το δρόμο για 580 ευρώ μεικτά;

Θορυβήθηκε ο εκδότης του “Ελεύθερου Τύπου” Αλέξης Σκαναβής μετά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στην οποία παραβρέθηκε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Η συνέλευση αφορούσε την ενημέρωση για το ασφαλιστικό αλλά όπως ήταν φυσικό η συζήτηση επικεντρώθηκε στη νέα πρόταση του εργοδότη να κατεβάσει τους μισθούς των εργαζομένων στο τμήμα της διόρθωσης στα 580 ευρώ μεικτά, συν 150 ευρώ για οδοιπορικά!
Στη συνέλευση ακούστηκε πως η ΕΣΗΕΑ θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας και δεν αποκλείεται να αποφασισθούν κινητοποιήσεις. Αμέσως ανταποκρίθηκε ο εκδότης που με μια ανακοίνωσή του (αναρτάται παρακάτω), δίνει… εξηγήσεις. Και τι λέει; Ό,τι υπάρχουν ακόμη..

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Πράσινο φως στη δημοσιογραφική πολυθεσία...

...και διαπλοκή με λεφτά του δημοσίου…

Δυστυχώς ακόμα και σε περίοδο κρίσης και με ποσοστά ανεργίας στον κλάδο,, γύρω στο 40%, η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί σχεδόν ανέπαφο το καθεστώς της «παράλληλης απασχόλησης» που ισχύει για τους δημοσιογράφους των κρατικών ΜΜΕ αλλά και των δημοτικών ή των μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από το κράτος όπως π.χ τα κομματικά έντυπα. Με χιλιάδες, άνεργους, μερικώς απασχολούμενους ή αδήλωτους εργαζόμενους, η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα τροπολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους των κρατικών ΜΜΕ την παράλληλη απασχόληση με προϋποθέσεις.
Η τροπολογία προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι σε Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και ΕΡΤ θα μπορούν να εργάζονται με μειωμένη αμοιβή και στον ιδιωτικό τομέα..

Πως λένε το «παπάκι» (@) σε άλλες χώρες του κόσμου

Το σύμβολο «@» που σημαίνει «at» στη γλώσσα των υπολογιστών συχνά αποκαλείται «παπάκι» στα ελληνικά. Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ εάν και άλλοι λαοί έχουν δώσει κάποιο «παρατσούκλι» στο πολυχρησιμοποιημένο σύμβολο;
Σύμφωνα με το BBC, το δικό μας «παπάκι» έχει πολλά διαφορετικά ονόματα:
  • Αρμενία, ishnik (κουτάβι)
  • Ταϊβάν, xiao laoshu (μικρό ποντίκι)
  • Δανία, snabela (προβοσκίδα)
  • Ουγγαρία, kukac (σκουλήκι)
  • Ιταλία, chiocciola (σαλιγκάρι)..

Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τηλέτυπος

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τηλέτυπος (Mega Channel) μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μέχρι η εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου και για τις ενέργειες της καθώς «έχει λήξει η περίοδος χάριτος που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες».
Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο ανέστειλε από σήμερα 8 Μαρτίου 2016 τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».
Οι μετοχές της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι η εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για:..

Αγωνία για την τύχη του Mega

Την Πέμπτη τελικά το κρίσιμο ΔΣ

Παιχνίδι για τέσσερις και στη μέση ο Τσίπρας. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του έργου που εξελίσσεται για την τύχη του MEGA CHANNEL.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε και διαψεύσεις δεν δεχόμαστε στο ρεπορτάζ μας γιατί προέρχεται από τις πιο έγκυρες και διασταυρωμένες πηγές που γίνεται. «Πιο έγκυρες πηγές... πεθαίνεις», για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση της νεολαίας.
Πρώτα απ’ όλα η οικογένεια Β.Β., δηλαδή Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γιάννης και Γιώργος. Η οικογένεια Β. λέει απλά από την αρχή, εμείς όποτε μας είπατε σε αυτή τη δουλειά να βάλουμε λεφτά, το κάναμε. Ούτε μετείχαμε στο management ποτέ ενεργά, ούτε... μπάλα πολιτική και οικονομική..

Κύριε Νίκο, έπαιζε το κινητό της η Φώφη…

Λεβεντιές με τον Λεβέντη…

Τι επιλογή ήταν και αυτή, τέτοια νύχτα με ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως το προσφυγικό; Γιατί φώναξε ο Χατζηνικολάου τον Λεβέντη, για να γελάσουμε, ή να μας κάνει τις φοβερές αποκαλύψεις για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών;
Στο στούντιο μάλιστα είχε καλέσει –σιγά τη δύσκολη περίπτωση- και τρεις δημοσιογράφους για να τον «ανακρίνουν». Ανάμεσα στα πολλά καλαμπούρια και τη γραφική αφήγηση του Λεβέντη, κορυφαίο ήταν εκείνο που είπε για τη Φώφη Γεννηματά. Έπαιρνε οδηγίες απ έξω (από ποιον, από τον..

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το "κλείσιμο" της Zaman

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το “κλείσιμο” της εφημερίδας Zaman από τις τουρκικές Αρχές Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του και καταγγέλλει το νέο πλήγμα κατά της Ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία με το να τεθεί υπό δικαστική επιμελητεία η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Zaman.
Η βίαιη απομάκρυνση των στελεχών της εφημερίδας και της αγγλόφωνης έκδοσης και η εγκατάσταση («λογοκριτών») διαχειριστών στον όμιλο πυροδότησαν μαζικές διαδηλώσεις έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη. Δυνάμεις της Αστυνομίας, με χρήση δακρυγόνων και οχημάτων με εκτοξευτήρες νερού και πλαστικές σφαίρες απομάκρυναν βίαια τους διαδηλωτές και εισέβαλλαν στη συνέχεια στα γραφεία της εφημερίδας, που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία..

Τα απλήρωτα δάνεια του... «κόκκινου» Μπόμπολα

«Πόσο καλυμμένα είναι τα δάνεια της «Πήγασος» συνολικού ύψους 160 εκ. ευρώ, την ώρα που ο κύκλος εργασιών της εταιρείας δεν φτάνει πλέον ούτε τα 50 εκ. ευρώ  και γιατί η ΤτΕ κλείνει προκλητικά τα μάτια της». Αυτό δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε ερωτήματα κοινοβουλευτικών συντακτών με αφορμή την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με θέμα «Τα απλήρωτα δάνεια του Μπόμπολα», σχετικά με τις δανειοδοτήσεις  της εκδοτικής εταιρείας «Πήγασος» .
Ο Νίκος Νικολόπουλος είπε ότι με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ζητά να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων, εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον «Πήγασο» του Φώτη Μπόμπολα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής  παραγγελίας για τα δάνεια των ΜΜΕ.
Πρόκειται για την ίδια έρευνα από την οποία προέκυψε ποινική δίωξη για το προσωπικό δάνειο του Σταύρου Ψυχάρη. Όλοι περιμένουν, είπε ο Νικολόπουλος, το πόρισμα του ελεγκτή για μια..

Ο Λόχος Διοικήσεως του ΔΟΛ

Πως λειτουργούσε στη Χρ. Λαδά, ο άτυπος μηχανισμός δημοσιογράφων υπό την ηγεσία του Σταύρου Ψυχάρη

Στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 στα δωμάτια και τους διαδρόμους του 3ου ορόφου της Χρ. Λαδά 3 που φιλοξενούσε τότε την εφημερίδα Το Βήμα –μαζί με το γραφείο του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Χρήστου Λαμπράκη– ήταν κοινό μυστικό η ύπαρξη και λειτουργία του επονομαζόμενου «Λόχου Διοικήσεως». Τι ήταν, όμως, ο Λόχος Διοικήσεως, ποιες οι στοχεύσεις του και ποιος ο επικεφαλής του;
Ένας βετεράνος του συγκροτήματος της πάλαι ποτέ Χρ. Λαδά επισημαίνει: «Μην το κουράζουμε το θέμα. Ο λεγόμενος Λόχος Διοικήσεως ήταν ένας άτυπος μηχανισμός δημοσιογράφων υπό την ηγεσία του Σταύρου Ψυχάρη, που δούλευε στο πλάι της επίσημης διοικητικής εκπροσώπησης της..

Στο σπίτι του διευθυντή του Εθνους, οι συναντήσεις Τσίπρα - Μπόμπολα

Τσεκούρας με Τσίπρα και Παππά στα γραφεία του Εθνους προ διετίας
Επειδή έχει γίνει αρκετή κουβέντα για τις τέσσερις συναντήσεις των Ψυχάρη-Τσίπρα, αξίζει να αναφερθούμε σε ακόμη δύο μυστικά τετ-α-τετ που έλαβαν χώρα εντός του 2014 ανάμεσα στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον εκδότη του «Εθνους» Φώτη Μπόμπολα. Χώρος συνάντησης ήταν το σπίτι του νυν διευθυντή της εφημερίδας και στενού φίλου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, Μπάμπη Παπαδάκη.
Η πρώτη επαφή πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, στην περιοχή της Κάντζας, όπου και βρίσκεται η οικία του επιτελικού στελέχους του «Πήγασου». Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, παρόντες ήταν ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Γιάννης Δραγασάκης. Ο Φώτης Μπόμπολας αρκέστηκε στην παρουσία του οικοδεσπότη και μετέπειτα διευθυντή του.
Η συνάντηση ήταν αναγνωριστική και ακολούθησε δεύτερη, μόλις δύο μήνες μετά,..

Πόκα με τον Ψυχάρη

 Ο Tσίπρας απαντά στο αφεντικό της Μιχαλακοπούλου: Τα ΜΜΕ της διαπλοκής παίζουν τρίτη φορά τα ρέστα τους

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  απάντησε στα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Τι μου ζήτησε ο κ. Τσίπρας», καθώς και στο νέο μυθιστόρημα του ΔΟΛ για τις γκρίζες γάτες...
Κατά την ομιλία του, ο Τσίπρας καταφέρθηκε κατά του Ψυχάρη (χωρις να τον κατονομάσει) κάνοντας λόγο για την «πλειοψηφία των ΜΜΕ της διαπλοκής παίζουν αυτές τις μέρες για τρίτη συνεχόμενη φορά τα ρέστα τους»... 
«Είχαν βάλει στόχο να ρίξουν αυτήν την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού, είχαν βάλει στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», είπε ο Τσίπρας προσθέτοντας:..

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ευρωπαϊκή λύση για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ

Το “Ελληνικό Πρόγραμμα” δεν βγαίνει…

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

 Η ερώτηση πρέπει να τεθεί ως πρέπει, χωρίς φόβο και κανένα πάθος, διότι το θέμα αφορά την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό, Τα ψέματα τελείωσαν. Η προσφυγική κρίση, μαζί με την οικονομική, θα τελειώσουν τη χώρα. Λοιπόν:
  • ΕΡΩΤΗΣΗ: Αποτελεί το ΔΝΤ μία (κάποια) λύση -που έλεγε και ο ποιητής- για την Ελλάδα, επειδή μας αρέσει η θέση της κ. Κριστίν Λαγκάρντ για την ελάφρυνση χρέους; Διότι σε όλα τα υπόλοιπα οι πολιτικές συγκρούονται… 
Η απάντηση πρέπει να είναι -και είναι- αρνητική, όχι επειδή οι αξιωμα­τούχοι του είναι κακοί άνθρωποι, όπως υποστηρίζουν πρώην και νυν κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά διότι οι..

Τα γαλακτομπούρεκα του Τσίπρα...

... και άλλες ιστορίες με γκρίζες γάτες 

Ο γνωστός μυθιστοριογράφος του Βήματος, Παύλος Παπαδόπουλος, επανήλθε κι αυτή την Κυριακή με νέο δισέλιδο -πράγματι απολαυστικό- κείμενό του στο οποίο πρωταγωνιστούν: ένας πολιτικός της Αριστεράς, ένας δημοσιογράφος (του γνωστού ενοίκου της Μιχαλακοπούλου) και πολλές πολλές γάτες!
Ακολουθούν τρόα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το νέο μυθιστόρημα του Ψυχάρη που έχει τίτλο «Ο πρόεδρος και άλλες γάτες επί σκηνής / Ο χάρτης των ραντεβού, η συνταγή της Μαρίκας και το κρασί του Σημίτη»:
1. « (...) Για να αλλάξεις μια χώρα πρέπει να ασχοληθείς πρώτα με την αλλαγή του Τύπου. Αλησμόνητα έχουν μείνει τα επίμονα αιτήματα για την απομάκρυνση του πιο εμβληματικού δημοσιογράφου μεγάλου καναλιού και την αντικατάστασή του από βετεράνο δημοσιογράφο και πολιτικό (που αργότερα ανέλαβε κορυφαία θέση στις μυστικές υπηρεσίες). Εντονα συζητήθηκε η μάταιη προσπάθεια του προέδρου να πείσει μια καλή φίλη του, μια ικανή δημοσιογράφο με βραχνή..

Ξε(Marca)ρίστηκε και ήρθε

To “Marca-SL”, έχει ήδη κυρίαρχη θέση στην αθλητική ειδησεογραφία.
Έχοντας ταυτιστεί με την αποκαλυπτική – backstage - ενημέρωση του πιο απαιτητικού κοινού στο χώρο του ποδοσφαίρου, έρχεται πλήρως αναβαθμισμένο (βγάζοντας την τίμια… φανέλα του blog)  ώστε να ανταποκρίνεται μέσω ενός νέου σύγχρονου site, στις αναγνωστικές συνήθειες - απαιτήσεις και να κερδίζει..

Μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης απεργιών στα ΜΜΕ...

...ή αλλιώς: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο»

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
 Αν ο Έριχ Μαρία Ρεμάρκ συγγραφέας του αριστουργηματικού έργου “Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο” κατάφερνε να βρεθεί με κάποιο μεταφυσικό τρόπο ως παρατηρητής στην κοινή συνεδρίαση-συνάντηση (4/3/2016) των μελών του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και προέδρων άλλων Ενώσεων του Τύπου, είναι σίγουρο ότι το συμπέρασμα που θα έβγαζε θα είχε τον ίδιο τίτλο: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο”!
Ο αναμενόμενος –εκ των προέδρων των Ενώσεων- προσδιορισμός της ημερομηνίας έναρξης των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών του κλάδου για το ασφαλιστικό που αποφάσισε πρόσφατα ομοφώνως το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, μετατέθηκε για το τέλος αυτής ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ή… προκειμένου, μεταξύ άλλων λόγων, κάποια συνδικαλιστικά κλιμάκια των Ενώσεων να «ολοκληρώσουν τον κύκλο των ενημερωτικών εξορμήσεων στα «μαγαζιά» του Τύπου και των ΜΜΕ.
Άλλες λεπτομέρειες, δεν υπάρχουν. Στο μεταξύ οι πληροφορίες πυκνώνουν για την έλευση..

Ψυχάρης: Ο Τσίπρας μου ζήτησε να βάλω διευθυντή στα Νέα τον Μουλόπουλο...

...και να διώξω τον Δ. Μητρόπουλο!

Σε νέες «αποκαλύψεις» προβαίνει ο Σταύρος Ψυχάρης σχετικά με το τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στις μεταξύ τους συναντήσεις αλλά και σε τηλεφωνικές επικοινωνίες τους.
Ο «στριμωγμένος»  Ψυχάρης με άρθρο του στο Βήμα «αποκαλύπτει» ότι:
1ον Αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega του βασικού σχολιαστή του σταθμού (εννοεί τον Πρετεντέρη) - κάτι που γνώριζε, λέει, όλη η δημοσιογραφική «πιάτσα». Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του Τσίπρα.
2ον Μετά από  τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του Mega με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού..
3ον Επετεύχθη προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος (δηλαδή ο Γιάννης Πρετεντέρης) δεν θα μετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
4ον Ο Τσίπρας ζητησε, λέει, την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega..

Γιατί τα "Νέα" αποδομούν τον Χατζηνικολάου

Το επαρχιωτόπαιδο, οι παρα-καλλιτεχνικές αποκαλύψεις και η λούμπεν δημοσιογραφία

Μια διφορούμενη προσωπογραφία του Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο «Σταθερό καλούπι» φιλοξενείται στις εσωτερικές σελίδες της σαββατιάτικης έκδοσης των «ΝΕΩΝ» που υπογράφει η Πέπη Ραγκούση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο εκδότης της «Real News» εμφανίζεται ως το «Επαρχιωτόπαιδο με τα πατομπούκαλα και τη συνεσταλμένη γοητεία  του καλού παιδιού που έφερνε στην πρωτεύουσα (μαζί με το μάλλον παλιομοδίτικο dress code και τα κοντομάνικα πουκάμισά του)… Ωστόσο παρά τη συστολή του… το μάτι του έπαιζε». Ενώ σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για τις πολιτικές καταβολές του δημοσιογράφου και τις σπουδές που εγκατέλειψε αναφέροντας ότι, «με τη στυλιζαρισμένη, βέβαια, ευπρέπεια ενός αναντάμ μπαμπαντάμ ΔΑΠίτη με ρίζες στη ΜΑΚΙ που είχε παρατήσει τις σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για χάρη της δημοσιογραφίας».
Η εξήγηση για τη δημοσίευση της διφορούμενης προσωπογραφίας – ενδεχομένως, κρύβεται σε τρία σημεία που η συγγραφέας του κομματιού αναφέρει – στο ένα, ελαφρώς υποτιμητικά, γράφοντας..