ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο "αγιογράφος" του Ψυχάρη κι ο "τοποτηρητής" του Τσίπρα

Ο Ψυχάρης προσπαθεί τώρα να «εκθέσει» τον "στρατευμένο κι έμπειρο" Μουλόπουλο

Toν Βασίλη Μουλόπουλο, πρώην στέλεχος του ΔΟΛ, νυν σύμβουλο του Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής, Β «αγιογραφεί» και αποδομεί στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Τα Νέα, ο Μιχάλης Τσιντσίνης.
Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται το όνομα του Βασίλη Μουλόπουλου σε κάποιο από τα έντυπα του ΔΟΛ, ως του προσώπου που προοριζόταν «για τον ρόλο του τοποτηρητή στη μεγαλύτερη ημερήσια πολιτική εφημερίδα» (δείτε τι έγραφαν ΕΔΩ οι zoornalistas).
O «αγιογράφος» του Ψυχάρη γράφει μεταξύ άλλων για τον Βασίλη Μουλόπουλο:
Πάντα έτσι ήταν για την Αριστερά: καλός δημοσιογράφος είναι ο στρατευμένος δημοσιογράφος. Αυτός που προτιμά να τιμά την πίστη του, παρά να διεκδικεί μπουρζουάδικες αρετές όπως η αμεροληψία. Αμερόληπτος είναι μονο ο ταξικά αδιάφορος, ο απολιτίκ.
Ο Βασίλης Μουλόπουλος έμεινε πιστός στην Αριστερά σε όλη τη δημοσιογραφική..
του σταδιοδρομία. Ακριβώς αυτή η δογματική του ευλάβεια είναι που τον καθιστά κορυφαίο παράδειγμα για τον εσωτερικό πλουραλισμό των μεγάλων μέσων ενημέρωσης. Σταδιοδρόμησε σε μια ιστορική «αστική» εφημερίδα - «Το Βήμα»- φτάνοντας μέχρι τις υψηλόερες θέσεις της ιεραρχίας της, χωρίς να χρειαστεί ποτε΄να εγκαταλέιψειτις γραμμές της πολιτικής του στράτευσης.(...)
Δεν ήταν ένας δημοσιογράφος που που μπήκε στο κόμμα (επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το 2009) αλλά ένας κομματικός που είχε δανείσει τον εαυτό του στην δημοσιογραφία.
Για έναν νεαρό πολιτικό που έχει ανάγκη από πατρικές φιγούρες οπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μουλόπουλος αποδείχθηκε πολλαπλά πολύτιμος(...) Οταν η λαχτάρα για εξουσία έκανε τον πρόεδρο του Συριζα να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούσε να βρίσκεται σε πόλεμο με τα media ο Μουλόπουλος ήταν εκείνος που μπορούσε να ρίξει γέφυρες.
Όταν ο Τσίπρας αισθάνθηκε αρκετά ισχυρός… έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο να απομείνουν από τα παραδοσιακά media μόνο οι προσόψεις. Να μείνουν τα παλιά τους λογότυπα, αλλά να αλλάξει το περιεχόμενό τους – όπως περίπου συνέβη προχθές στην τουρκική «Ζαμάν» που αναγκάστηκε να γίνει ερντογανική σε μια νύχτα (...) Για το ρόλο του τοποτηρητή στη μεγαλύτερη ημερήσια πολιτική εφημερίδα προοριζόταν, βεβαίως ο καλύτερος. Ο πιο έμπειρος: ο Βασίλης Μουλόπουλος (...)