ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Aυτοδιαχείριση ραδιοσταθμών; Ονειρο ήταν και πάει;

Tελικά το ΕΣΡ επικοινώνησε με τον Κώστα Γιαννακίδη ζητώντας του περισσότερα στοιχεία σχετικά με την αίτηση αυτοδιαχείρισης που είχαν κάνει στο Συμβούλιο οι εργαζόμενοι του Best 92.6. Ο Κώστας ήταν ο επικεφαλής. Προφανώς το ΕΣΡ μετά την ανάκληση άδειας αποφάσισε να προχωρήσει λίγο την κατάσταση, να ανιχνεύσει το έδαφος, να λάβει γνώση των προθέσεων των εργαζόμενων. Αλλά δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Οι 14 πρώην εργαζόμενοι του Best που είχαν βάλει τις υπογραφές τους στην αίτηση δεν θα το συνεχίσουν, μάλλον. Για καθαρά οικονομικούς λόγους. Δεν μπορούν να το υποστηρίξουν το εγχείρημα, χρειάζονται χρήματα για τα στούντιο, τις κεραίες, για τα πάγια έξοδα κ.ο.κ. Χώρια τα 500 ευρώ που πρέπει να καταβάλει ο κάθε..

Στο «κόκκινο» οι εργαζόμενοι για τις φιέστες...

...και οι ακροατές για τα ηχητικά του Ψωμιάδη

Στην κρατική επιχορήγηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξοφλήσει τους εργαζομένους του και να ενισχύσει τα κομματικά ΜΜΕ συγκεντρώνοντας τα κάτω από μία κοινή εταιρική «ομπρέλα». Ολα αυτά όμως μετά τον Δεκέμβριο. Για αυτό και μέχρι τότε η γκρίνια υπερτερεί της υπομονής, όπως συνέβη με τις έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των εργαζομένων σχετικά με το κόστος της φιέστας του Κώστα Αρβανίτη στον «Ιανό» για την παρουσίαση του νέου προγράμματος του ρ/σ «Στο Κόκκινο».
Ειρήσθω εν παρόδω οι ακροατές του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα να συνέλθουν από το..

Success? Sorry...

Και οι φανατικότεροι αντιμνημονιακοί, εφόσον ελπίδα τους είναι η ανάρρωση της πατρίδας και όχι ο καταποντισμός της, δεν έχουν λόγους να χαίρονται με την τριπλή προειδοποίηση ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά ούτε θα πάνε πολύ καλύτερα στα επόμενα χρόνια. Να χαρούν επειδή επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό η πρόγνωσή τους; Επειδή από το success story μετατοπιζόμαστε βίαια (τουλάχιστον όσοι το είχαν δέσει κόμπο πως η λύτρωση δεν είναι απλώς κοντά αλλά έχει ήδη ξεκινήσει) στο «success? Sorry»;
Να πανηγυρίσεις που έπεσες μέσα στις προβλέψεις σου; Μα, στην πραγματικότητα πέφτεις μέσα σε ένα κατακόρυφο σκοτεινό τούνελ, που..

Δικέφαλος...

Στα περίπτερα σήμερα το δεύτερο τεύχος της ιστορικής εφημερίδα της ΑΕΚ, «Δικέφαλος», που είναι ταυτισμένη με την ιστορία της θρυλικής ομάδας. Ανανεωμένη, πλούσια, έγκυρη καλύπτει με  ένα επιτελείο έμπειρων δημοσιογράφων, όλα τα δρώμενα στον αθλητικό χώρο δίνοντας έμφαση στο ποδόσφαιρο. Το πρώτο τεύχος 32 σελίδων που υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι φίλοι της ΑΕΚ, ήταν γεμάτο με αποκλειστικότητες - όπως οι συνεντεύξεις Τσιρίλο, Σκόκο -  αποκαλύψεις, ρεπορτάζ κ.α. Το δεύτερο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου, και το περιμένουν ήδη με ανυπομονησία όσοι δεν πληροφορήθηκαν την επιστροφή του Δικέφαλου, θα έχει αφιέρωμα στον αξέχαστο Γιώργο Αμερικάνο,  αποκλειστική συνέντευξη..

Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν (ξε)πουλιέται ούτε χαρίζεται

Μαζική και ξεκάθαρη ήταν η καταδίκη των σχεδίων που απεργάζεται η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών-μετόχων του Ταμείου. Δημοσίως, άλλωστε, οι εμπνευστές τους εκτέθηκαν, καθώς δεν μπόρεσαν να κρύψουν ότι εμφορούνται από τα ίδια αγνά… ιδανικά με τις κυβερνήσεις των μνημονίων, την τρόικα, αλλά και τα αφεντικά των ΜΜΕ.Οι προτάσεις τους – τις οποίες μάλιστα επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως θέση του ΔΣ, παρ’ ότι δεν είχαν εγκριθεί… – δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών: βάναυσες και οριζόντιες περικοπές των συντάξεων και των παροχών υγείας, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την πλευρά των εργαζομένων (όχι όμως και των εργοδοτών). Και σαν να μην έφταναν αυτά, ανοίγουν τον δρόμο για τον αλλληλοσπαραγμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ,..

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η βιωσιμότητα του ΔΟΛ, το «προϊόν» του Ψυχάρη και η αμηχανία της ΕΣΗΕΑ

Διαβάσαμε ολόκληρο το κείμενο της αμήχανης ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ υπό  τον τίτλο «Οι απολύσεις και οι περικοπές που επιβάλλει ο ΔΟΛ στους εργαζόμενους δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Οργανισμού».
Στην  ανακοίνωση που πέρα από μια ρηχή κι επιφανειακή αυτοκριτική της Ενωσης ("είναι, αλήθεια, ίσως, ότι τόσο τα Σωματεία όσο και η πλειονότητα των εργαζομένων αποδέχτηκαν ως ένα βαθμό τη λογική των «μονοδρόμων» στο περιβάλλον της κρίσης") δεν υπάρχει το δια ταύτα.
Δηλαδή δεν αναφέρεται τίποτε τι πρέπει να γίνει στην πράξη για να αντιμετωπισθεί η σφαγή εργαζομένων στον ΔΟΛ -στο κείμενο ούτε καν ζητείται (έστω και τυπικά) η ανάκληση των απολύσεων...
Αντίθετα η ΕΣΗΕΑ προβαίνει σε συμπεράσματα του στιλ «δεν μας άκουσε ο Ψυχάρης και για αυτό..

Το ΕΤΑΠ ΜΜΕ κάνει πλάτες στους εργοδότες

H πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου
Μαύρη τρύπα στα δημοσιογραφικά ταμεία

Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της προέδρου του ΕΤΑΠΜΜΕ με μέλη της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της ΄Ενωσης.
Μετά τη σύντομη ενημέρωση από την πλευρά της και ύστερα από έντονους διαξιφισμούς κυρίως λόγω της στάσης απέναντι σε μέλη του ΔΣ που ζητούσαν συγκεκριμένα στοιχεία για χρέη εργοδοτών, την πορεία των οικονομικών του ταμείου, και τον έλεγχο για το αγγελιόσημο η εκπρόσωπος του ΕΤΑΠΜΜΕ ζήτησε να υποβληθούν αιτήσεις για να απαντήσει.
- Σχετικά με τα χρέη των εργοδοτών η διοίκηση του ταμείου διατυπώνει την άποψη ότι το θέμα προσκρούει στη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα..

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ποιος κροίσος πήρε επί Χούντας τη μισή Σιθωνία...

... για ένα κομμάτι ψωμί;

Ποιος Έλληνας κροίσος, γνωστός για την αντιδικτατορική του δράση πήρε επί Χούντας τη μισή Σιθωνία Χαλκιδικής, συνεργαζόμενος με ένα αγιορείτικο μοναστήρι; Συγκεκριμένα απέκτησε έκταση-"φιλέτο" 53.800 στρεμμάτων στη  Χαλκιδική προς 1.000 δραχμές το στρέμμα!
ΤΙP: Το συγκεκριμένο κουίζ εστάλη ως πληρωμένη..

Γιατί διαφημίζετε τόσο πολύ τον Κωστόπουλο;

Λάβαμε και δημοσιεύουμε email αναγνώστη μας:
"Γιατί, ωρε Ζουρναλιστες, διαφημίζετε τόσο πολύ τον Κωστόπουλο?
Εχετε ξεχάσει οτι αυτός ο κύριος άφησε ξεκρέμαστους και απλήρωτους συναδέλφους σας και αλλους εργαζόμενους στις μπίζνες του ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να ζει σαν μαχαραγιάς?
Υποθέτω οτι γνωρίζετε την ρήση του Φώκου Δημητριάδη, που είχε πει οτι του τηλεφωνούσαν γνωστότατοι πολιτικοί της εποχής του και παραπονιόντουσαν οτι τους ειχε ξεχάσει επειδή δεν έκανε σκίτσα γι' αυτούς - βλέπετε, τότε δεν υπήρχαν μαρκούτσια και ουτε στήνονταν οι δημοσιογράφοι εξω απο του Μαξίμου για μια δηλωσούλα εκείνων που έφευγαν απο το πρωθυπουργικό μέγαρο και η ανάγκη των πολιτικών για..

Που πήγε ο κυρίαρχος των 8;

Δεν πάει να βουλιάζει το Star, τι τον νοιάζει αυτόν... Κι ας υπήρξε κάποτε ο κυρίαρχος των οκτώ...
Τώρα, να διαφημίζει (τζάμπα και ειδησεογραφικά) την εφημερίδα, το σάιτ και το ραδιόφωνο κι ας πάνε οι άλλοι να καταποντίζονται.
Κι αυτή η Μάρα βρε παιδί μου, πολύ ξινισμένη. Πως πας να βγάλεις νούμερα με παρουσιάστρια τη γυναίκα του φίλου Θοδωρή... Τα θέλουν και τα παθαίνουν...
Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ήρθε πρώτο σε νούμερα τηλεθέασης με δεύτερο το Μega και τρίτο και καταιδρωμενο το πολλαπλά ενισχυμένο και σούπερ ανανεωμένο δελτίο του Star. Τα νούμερα είναι απογοητευτικά για το άλλοτε «νεανικό κανάλι»:..

Χάρισαν στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής μετάδοσης!

Με το ίδιο πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησαν σήμερα η Ελευθεροτυπία και η Εφημερίδα των Συντακτών. Και τα δύο φύλλα αναφέρονται στο «δώρο» που έκανε η κυβέρνηση στους Έλληνες καναλάρχες: Με ένα άρθρο εφτά λέξεων σε πολυνομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας(!) χαρίζουν στους σημερινους καναλάρχες και τις άδειες ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού προγράμματος, θεωρώντας τους, έτσι, νομίμως λειτουργούντες και στη νέα εποχή. Όσοι εξέπεμπαν μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ημιπαράνομα και με διαρκείς χαριστικές παρατάσεις, μπορούν πια, ανέξοδα, να περάσουν στην ψηφιακή εποχή μόνο με τις προσωρινές..

Eργαζόμενη της ΕΡΤ 3 έβαλε τέλος στη ζωή της

«Ξεπέρασα το πρόβλημα με την υγεία μου, όμως το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα μπορέσω να το ξεπεράσω». Αυτό είχε εξομολογηθεί σε οικείους της η 46χρονη η οποία έδωσε τέλος στη ζωή της, πηδώντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη.
Η διοικητική υπάλληλος η οποία που είχε απολυθεί από την ΕΡΤ-3, προέβη στο απονενοημένο διάβημα χθες στις 22:33, πηδώντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Περδίκα. Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και κινητή..

Δεν πληρώνω - απολύω και κανείς δεν με ενοχλεί...

Το Κίνημα των μιντιαρχών και οι «ολίγιστες» συνδικαλιστικές ηγεσίες

Τεράστια ερωτηματικά προκύπτουν από τη συμπεριφορά των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που διοικούν σήμερα ορισμένες Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ...
Κορωνίδα της - παράξενης, τουλάχιστον - "συμπεριφοράς" τους υπήρξε η συνάντηση προ ημερών με τον μεγαλομέτοχο του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη...
Ο Σταύρος Ψυχάρης, λειτουργώντας ως επικεφαλής όλων των εκδοτών, που είναι ενταγμένοι στο κίνημα "δεν πληρώνω - απολύω και κανείς δεν με ενοχλεί", κατέστησε σαφές ότι "κανείς και με τίποτα" δεν θα σταματήσει το δρόμο προς την εθελοντική εργασία στις γαλέρες των ΜΜΕ... Γιατί περί αυτού πρόκειται: Εθελοντές πλέον θα..

Aγωνία για τον «ανανεωμένο» Πέτρο Κωστόπουλο

Δεν φτάνει που ο Πέτρος Κωστόπουλος έχει την αγωνία της πρωινής εκπομπής στο Mega και το άγχος των ανταγωνιστών στον ΑΝΤ1, πρέπει να αντιμετωπίσει και τα διάφορα δημοσιεύματα που ασχολούνται με το τι κάνει στα ταξίδια του στην Αμερική.
Ο πρώην εκδότης θύμωσε από δημοσίευμα που τον εμφάνιζε να βρέθηκε προ ημερών στη Νέα Υόρκη για γενική... «ανανέωση» καθώς οι Αμερικανοί, λέει, διαθέτουν  τις καλύτερες τεχνικές στον τομέα αυτό...
To συγκεκριμένο σχόλιο, που υπέγραφε ο Θείος (του newpost), ανέφερε:
 "Μαθαίνω ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου ενδέχεται να επισκεφθεί και τον χασάπη του γιατί

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Νέες εφημερίδες, γκρίνιες και ανταγωνισμός

ΓΚΡΙΝΙΕΣ και κατήφεια ανάμεσα στους επιτελείς (Xίος και Γουμενίδης) και κυρίως στη διοίκηση της νέας ημερήσιας εφημερίδας Νewsbomb (έντυπη έκδοση του ομώνυμου σάιτ) Κι αυτό γιατί την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας (με την πρωτοσέλιδη συνέντευξη Κασιδιάρη) η εφημερίδα πούλησε πανελλαδικά μόλις 12.240 φύλλα τη στιγμή που είχε τυπώσει περισσότερα από 50.000 φύλλα...

* ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ της Νewsbomb αναμένουν να δουν που θα κάτσει η κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες και μετά θα λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις αλλαγές που έχουν προγραμματίσει. Λέγεται ότι οι διοικούντες θα είναι ευχαριστημένοι με μια μέση κυκλοφορία που θα κυμαίνεται περί τις 5.000 φύλλα ημερησίως. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Espresso (ο..

Μπαίνει ιδιώτης επενδυτής στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Την είσοδο ιδιώτη επενδυτή στη συνεταιριστική «Εφημερίδα των Συντακτών» εξετάζουν αυτό το διάστημα οι περίπου 120 συνεταιριστές - εργαζόμενοι της εφημερίδας, προκειμένου να ενισχύσουν το καθημερινό φύλλο με πλουσιότερη ύλη, ένθετα, αφιερώματα κ.λπ.
Η είσοδος του ιδιώτη - επενδυτή μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θεωρείται βέβαιη, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων συμφωνεί με την πώληση μεριδίου της εταιρείας έως 30%, με στόχο αφ' ενός την ενίσχυσή της, αφ' ετέρου τη διατήρηση του ελέγχου της εφημερίδας, ο οποίος με τον τρόπο αυτόν, όπως λένε, θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια τους. Εξάλλου και στο παρελθόν έχουν ακουστεί ψίθυροι που κάνουν λόγο για άλλη προσφορά επενδυτών για απόκτηση υψηλότερου μεριδίου της εφημερίδας, η οποία δεν προχώρησε.
Την περασμένη Παρασκευή η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ενημερώθηκε από το Δ.Σ..

Γιατί η Πόπη κι όχι εγώ;

Τι φοβούνται στο Star και κάνουν όλα τα χατήρια της Τσαπανίδου

Καθημερινή συνήθεια έχουν γίνει πλέον στο Star τα καρφώματα και οι ρουφιανιές. Αιτία η αντιπαλότητα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε «παλιούς» και « νέους» συντελεστές του προγράμματος του καναλιού . Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κόντρα ανάμεσα στην ομάδα της Τατιάνας Στεφανίδου και αυτή της Πόπης Τσαπανίδου που έχει να κάνει με τις υπερωρίες και τα κυριακάτικα που κάποιοι παίρνουν και κάποιοι άλλοι όχι.
Συγκεκριμένα από το επιτελείο της Πόπης Τσαπανίδου κάποιοι (αρχισυντάκτης, υπεύθυνος καλεσμένων κλπ) πληρώνονται κυριακάτικα για να προετοιμάσουν την εκπομπή της Δευτέρας. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους συντελεστές της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου που παρά το ότι δουλεύουν Κυριακές δεν παίρνουν τα αντίστοιχα χρήματα...
Το μείζον θέμα βέβαια στο Star είναι ότι και στο επιτελείο της Τσαπανίδου επικρατεί ένταση κι..

Ο πολυλογάς Ανδρέας Ψυχάρης και τα μαύρα κατάστιχα του κυρ Σταύρου

Στα μαύρα κατάστιχα του Σταύρου Ψυχάρη θεωρείται ότι μπήκε το όνομα του Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε το λάθος να κλείσει τα μικρόφωνα του Ανδρέα Ψυχάρη την ώρα που αυτός προχώρησε σε παρέμβαση για το θέμα της Χρυσής Αυγής και της παρουσίας της στην Βουλή.
Το επεισόδιο έγινε όταν ο βουλευτής Αθήνας της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης,στη συνεδρίαση για την άρση ασυλίας βουλευτών, ζήτησε αιφνιδιαστικά το λόγο επί προσωπικού -κι όχι μόνο- αναφέροντας: «Εδώ και μία εβδομάδα υπάρχουν προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν μπορώ τόσο εγώ όσο και όσοι υπηρετούμε τη Δημοκρατία, την παρουσία δολοφόνων στην αίθουσα».
Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρ. Μαρκογιαννάκης του ζήτησε επανειλημμένα να συντομεύσει

Nέα έρευνα για τους μετόχους του E Channel

Σε υπόθεση με πολλά ερωτηματικά εξελίσσεται αυτή της μεταβίβασης της «Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ» από το ΚΚΕ στην «A-Orizon Media Ltd». Το ΕΣΡ μπορεί να βιάστηκε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας που απέκτησε το 902 TV (νυν E- Channel) και τον 902 Αριστερά στα FM, όμως τα πρώτα στοιχεία της έρευνας των επιστημόνων του ΕΣΡ, δείχνουν πως υπάρχουν τρύπες στη διαδικασία.
Χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης ανακοίνωσε πως υπέγραψε έγγραφο με το οποίο ζητούνται επιπλέον δεδομένα για τη μεταβίβαση. Tο κλίμα των ημερών, με την αποκάλυψη πως η Χρυσή Αυγή διαπραγματευόταν με ιδιοκτήτη καναλιού για την εξαγορά του, κάνουν τα μέλη του πολύ επιφυλακτικά. Μπορεί στο ΔΣ να εμφανίστηκαν πρόσωπα όπως ο Σεραφείμ Φυντανίδης στη θέση..

Aκη, πέστα όλα!

H ιστορία που δεν μάθαμε
 
του Κώστα Γιαννακίδη (Citizen)

Είναι εξαιρετικά πιθανό ο Άκης να αποφυλακιστεί σχετικά σύντομα, λόγω ηλικίας. Ίσως μάλιστα να αφήσει και δικούς του ανθρώπους πίσω από τα σίδερα. Και αυτό που του έμεινε να ελπίζει είναι μήπως η λήθη σκεπάσει την απαξία. Ίσως τώρα δηλώσει κάτι, μπορεί και να ποτίσει τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα με καμιά κουβέντα. Ο,τι και αν πει θα ξεχαστεί. Ποιος θυμάται τι λένε οι κατάδικοι μπροστά στα δόντια του νόμου;
Πίσω στο κελί του ίσως καταλάβει ότι μαζί με την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του, έχασε και τη..

Τέσσερις μήνες ελεύθερης ανοικτής ΕΡΤ

Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη
Tην Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 συμπληρώνονται τέσσερις μήνες αδιάλειπτης λειτουργίας της ελεύθερης ανοικτής ΕΡΤ, μετά την πρωτοφανή, αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης να την κλείσει. Τέσσερις μήνες συνεχούς παραγωγής και μετάδοσης έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος, μέσα από τις συχνότητες της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου, μέσα από τις σελίδες του ERTOPEN. Πρόγραμμα πλήρες, ποιοτικό όπως ορίζουν οι θεσμοί και οι κανόνες δεοντολογίας και όπως ζητούν οι πολίτες, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τους περιφερειακούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της ΕΡΤ που συνεχίζουν να..

Όλα έτοιμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή διαπλοκή

Από ‘δώ το είχαν, από ‘κεί το έφεραν, το πολιτικό σύστημα διαχείρισης κατάφερε το ακατόρθωτο.
Το «παράνομο», κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθεστώς των επί οκτώ χρόνια συνεχόμενων παρατάσεων της «προσωρινής νομιμότητας» των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, σβήνει με μια απλή διάταξη έξι σειρών. Με επίκληση των fast track διαδικασιών που απαιτούνται για να «σβήσει» το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα, οπωσδήποτε ώς τον Οκτώβριο του 2014.
Τα ιδιωτικά κανάλια του εκδοτικού κατεστημένου, τα οποία γιγαντώθηκαν και διαπλέχτηκαν με τα συμφέροντα του πολιτικού συστήματος και των διαχειριστών του –τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. – με ένα απίστευτο πλέγμα δεκάδων νομοθετικών ρυθμίσεων από το 1989 και δώθε, αθωώνονται..

«Τι έργο προσφέρουν και για τι πληρώνονται κ. Καψή από τη ΔΤ;»

Λάβαμε email που υπογράφουν «εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ» και αναφέρεται σε συγκεκριμένους εργαζόμενους της ΔΤ με το ονοματεπώνυμό τους που παρουσιάζονται ως «αργόμισθοι». Η επιστολή έχει ως αποδέκτη τον υφυπουργό, αρμόδιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή. Την δημοσιεύουμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε τα όσα καταγγέλλει:
"Κύριε Καψή,
Υποτίθεται ότι η κυβέρνησή σας έκλεισε την ΕΡΤ για να δώσει τέλος στο – κατά Σίμο Κεδίκογλου – «σκάνδαλο της αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».
Χωρίς πολλά άλλα λόγια κύριε υπουργέ, αρμόδιε για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μπορείτε να μας απαντήσετε, συγκεκριμένα και χωρίς υπεκφυγές, για τα εξής ενδιαφέροντα που συμβαίνουν στην ΔΤ την οποία εσείς δημιουργήσατε;..

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ο κυρ Σταύρος τους πήρε και τα κλειδιά...

Κι όμως, το ραντεβού πραγματοποιήθηκε.
Δευτέρα μεσημέρι και ο κυρ Σταύρος διάβηκε το κατώφλι των γραφείων της ΕΣΗΕΑ και συναντήθηκε με τους προέδρους της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ...
Στις περίπου δύο ώρες που κράτησε η κουβέντα δύο πράγματα ξεκαθάρισαν:
α) ο Σταύρος Ψυχάρης είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού
β) όλοι οι υπόλοιποι - γύρω από το τραπέζι - απλώς συμπλήρωναν το κάδρο.
Άβουλοι και περιδεείς για τα τεκταινόμενα στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου, οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές αρκέστηκαν σε παρακλήσεις και επικλήσεις στα "φιλάνθρωπα" αισθήματα του προέδρου του ΔΟΛ.
Φευ...
Κι Εκείνος δεν ανταποκρίθηκε και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα και σε τίποτα.
Παρουσίασε αριθμούς εργαζομένων στον Οργανισμό - εμφανώς "τσιμπημένους" - για να καταδείξει..

Εξω φρενών ο Αυτιάς με τον Στέφανο Χίο

Eξω φρενών είναι ο τηλεπαρουσιαστής Γιώργος Αυτιάς με την εφημερίδα newsbomb. Ειδικότερα ο Αυτιάς πνέει μένεα εναντίον του Στέφανου Χίου για το πρωτοσέλιδο που τον εμφανίζει ότι χτίζει «παλάτι» στην Βούλα και πως πέρασε στην ελίτ με τα άλλα Golden Boys της δημοσιογραφίας.... O Aυτιάς κάνει λόγο για ύπουλο χτύπημα» και λέει σε φίλους του ότι τα χρήματα για το πολυτελέστατο σπίτι τα έχει δουλέψει και μάλιστα πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια
Μάλιστα σε ειδικό σημείωμα-σχόλιο ο  Στέφανος Χίος λοιδωρεί το «καλό παιδί» και τον «αδερφούλη» Γιώργο Αυτιά που «από Ρομπέν των φτωχών και προστάτης των αδύναμων και των συνταξιούχων» έγινε ίδιος με αυτούς που..

Γιος στρατηγού της Χούντας ο «πραξικοπηματίας» ΛΟΚατζής

Νοσταλγός της χούντας, αρχηγός παραστρατιωτικής ομάδας ή αγανακτισμένος «ιδεολόγος»; Ποιος είναι ο επικεφαλής της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» που κάλεσε τους πολίτες σε πραξικόπημα την 28η Σεπτεμβρίου αναγκάζοντας την ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης να συνεδριάσει εκτάκτως μέσα στη νύχτα και να διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη ομάδα αποστράτων σχεδίαζε την κατάλυση του πολιτεύματος;
Ο επικεφαλής των επίδοξων «πραξικοπηματιών» ταξίαρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Τζιάκης είναι ο «διοικητής» (και όχι πρόεδρος) της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ). Υπό συνθήκες ο κ. Τζιάκης θα μπορούσε να είναι ο σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Ο πατέρας του Ιωάννη Τζιάκη ήταν αντιστράτηγος της Χούντας. Ο πατέρας Τζιάκης, ανώτατος..

Ποιος (και γιατί) «διευκόλυνε» τον Ψυχάρη με 10 εκατ. ευρώ;

Και που τα βρήκε ο συγκεκριμένος; Για ποιο λόγο τα έδωσε στο αφεντικό του ΔΟΛ; Του τα χρώσταγε;

Μπορεί ο νέος δερβέναγας του ΔΟΛ και επιστήθιος φίλος του Σταύρου Ψυχάρη που ακούει στο όνομα Π. Κουβουτσάκης να εντυπωσίασε πριν λίγες ημέρες δωρίζοντας σπάνια έργα τέχνης στο Μουσείο Γουλανδρή, δεν ακολούθησε όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια τακτική και στον πολύπαθο οργανισμό!
Όπως πληροφορούμαστε, το νέο No2 της Μιχαλακοπούλου δεν προσέφερε χρήματα στον ΔΟΛ, δεδομένου ότι δεν μπήκε ως επενδυτής ή κάτι άλλο σχετικό… Αλλά αντίθετα, «διευκόλυνε» ταμειακά – για να το πούμε κομψά – το συγκρότημα στις δύσκολες ώρες που διανύει. Με άλλα λόγια ο Π. Κουβουτσάκης, δάνεισε στον οργανισμό περίπου 10 εκατ. ευρώ… Γεγονός που εξηγεί μία και καλή τους λόγους που ο φιλότεχνος ανήρ απέκτησε ξαφνικά υπερεξουσίες που μόνο..

Ε, όχι να διαφημίζετε και τον Κασιδιάρη στα κινητά μας!

Mπαράζ SMS δέχτηκε μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων στα κινητά τους, με διαφημιστικό μήνυμα της νέας εφημερίδας newsbomb. Για τη διαφημιστική χρήση των τηλεφωνικών αριθμών χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών τους, δεν θα πούμε τίποτα γιατί το θεωρούμε αυτονόητο. Είναι άλλωστε γνωστό και από τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, ότι γίνεται αλόγιστη χρήση των δυνατοτήτων επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους. Στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας, υπήρχε σαν βασικό θέμα συνέντευξη του Κασιδιάρη. Ποιός είπε όμως ότι ενδιαφερόμαστε να μάθουμε τί λέει, ο ούτως ή

Ανταγωνιστικά...

Λάβαμε mail με δύο διαπιστώσεις για ισάριθμους εργαζόμενους στην Δημόσια Τηλεόραση του Παντελή Καψή.
Η πρώτη αφορά τον νέο συντάκτη της Δημόσιας Τηλεόρασης, Λ. Κ., και αναφέρεται στα «της παράλληλης απασχόλησής του σε άλλο ανταγωνιστικό μέσο πράγμα που υποτίθεται πως δεν επιτρέπεται» (δείτε εδώ κι εδώ).
Το mail αναφέρεται και στη δικαστική συντάκτρια Α. Κ. «η οποία εργάζεται επί καθημερινής βάσης σε ανταγωνιστικό ΜΜΕ: το ραδιοφωνο Real FM και στην κυριακάτικη εφημερίδα του συγκροτήματος Χατζηνικολάου - Κουρή»...

Ο προστάτης του Στουρνάρα...

Ο Χατζηνικολάου προστατεύει τον Στουρνάρα... Δεν επέτρεψε ερώτηση, για τον μισθό που έπαιρνε , πριν γινει υπουργός...
Δεν το καταλάβαμε αυτό. Γιατί δεν του άρεσε του Ν. Χατζηνικολάου και την απαγόρευσε. Ο καλεσμενος στην εκπομπή του, ρώτησε τον Στουρναρα, τι είδους εργαζόμενος ηταν πριν γίνει υπουργός και τι μισθό έπαιρνε.
Ο Χατζηνικολάου μπήκε αμέσως στην μέση, λέγοντας, "δεν μ' αρέσει η ερώτηση αυτή. Δεν κάνουμε εδω το πορτραίτο του κυρίου Στουρναρα".
Αλήθεια?...

Στα όρια η σύγκρουση στον ΔΟΛ

“Καζάνι που βράζει” ο ΔΟΛ εξαιτίας των προτάσεων του Παναγιώτη Κουβουτσάκη. Ο νέος ισχυρός άνδρας στο ΔΟΛ, μπορεί να μην έχει θεσμική θέση, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ενισχύει κεφαλαιακά την περίοδο αυτή  την εταιρεία και είναι σε θέση να κάνει προτάσεις και σχεδιασμούς για την “εξυγίανσή” της.  Οι  εισηγήσεις αυτές είναι που σκορπούν πανικό στους εναπομείναντες εργαζόμενους του ΔΟΛ καθώς προτείνονται σκληρές περικοπές και απολύσεις, σε τέτοιο σημείο που σε λίγο καιρό, ο όμιλος θα είναι αγνώριστος. Ο ΔΟΛ κινδυνεύει να χαθεί για να εξοικονομηθούν 3 εκατ. ευρώ, όπως λέγεται χαρακτηριστικά.
Τόσο ο διευθυντής των “Νέων” Χρήστος Μεμής, όσο και ο διευθυντής του “Βήματος”, Αντώνης

Που είναι ο Βέκιος;

Από τότε που τα «βρόντηξε» ο Βαγγέλης Βέκιος και ανέλαβε ο Κώστας Αρβανίτης οι μοναδικοί λόγοι για να ακούς τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» είναι: ο μουσικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος, οι ανατρεπτικοί σχολιαστές Γιάννης Ανδρουλιδάκης - Βαγγέλης Καραγεώργος και η ήρεμη δύναμη που ακούει στο όνομα Μπάμπης Αγρολάμπος.
Αν μπορείτε καλό θα είναι να αποφύγετε το τρίωρο του Αρβανίτη και κανά δυό εκπομπές «φίλων της διεύθυνσης» που εμφανίζονται ως περισπούδαστοι δημοσιογράφοι - ερευνητές. Eίναι σίγουρο ότι θα..

Φτηνιάρηδες και ξεπερασμένοι...

Χάλια. Καλαμπούρια του ποδαριού.  Παρλάτες και ανέκδοτα,  ατάκτως ερριμμένα στο μονταζ, τη συνοδεία  κακής - κάκιστης σε ορισμένες περιπτώσεις, από πλευράς ποιότητας- εικόνας.
Στο ραδιόφωνο λεμε και καμιά μ@λ@κί@, για να περνάει η ώρα. Η τηλεόραση ειναι αλλο πραμα, άλλο μέγεθος.
Και οι ραδιοφωνικως πεπαιδευμένοι "Eλληνοφρενείς", στην πρωτη γεύση τουλάχιστον που μας έδωσαν απόψε, δεν δείχνουν πως..

Από ποιον κινδυνεύει ο Πέτρος Κωστόπουλος;

Προσπερνάμε την ενόχληση που λέγεται ότι έχει προκαλέσει η παρουσία του αστυνομικού φρουρού του Πέτρου Κωστόπουλου στο studio που γίνονται τα δοκιμαστικά για τη νέα πρωινή εκπομπή που ετοιμάζει το MEGA και στεκόμαστε στο γεγονός – στην περίπτωση που ευσταθεί – αν και επιβεβαιώνεται  ότι ο παρουσιαστής και πρώην εκδότης συνοδεύεται από άντρα φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας!
Είναι προφανές ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας  οφείλει να εξηγήσει, το σκεπτικό με το οποίο απέσπασε άντρα της Ελληνικής Αστυνομίας από τα καθήκοντά του, για την φύλαξη του Πέτρου Κωστόπουλου, διότι διαφορετικά θα πρόκειται για κακόγουστη πρόκληση, κοροϊδία εις βάρος των πολιτών και φυσικά σπατάλη χρημάτων! Συγκεκριμένα όμως, ο..

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πήραν τα βουνά...

Πράγματι η καινούργια εφημερίδα που κυκλοφόρησε σήμερα έκανε «μπαμ»...
Οπως έγραψε κι ο Στέφανος Χίος στην πρώτη σελίδα της, «τόσο καιρό ακούγαμε τους δοσίλογους, τώρα  ήρθε η ώρα να μιλήσετε εσείς». Ποιοι δηλαδή; Μα ο Ηλίας Κασιδιάρης που σε... αποκλειστική συνέντευξη απειλεί ότι θα πάρουν τα όπλα (αυτός και οι λοιποί συμμορίτες της ΧΑ) και θα βγουν στο βουνό...
Μπράβο παιδιά πάντα τέτοιες επιτυχίες...
Εκτός βέβαια από την επιτυχία του Χίου υπάρχει κι ο ανοιχτομάτης Νάσος Γουμενίδης που μας προτρέπει: «Επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας».
Ας μην ανησυχούν όμως τα πουλέν του Γιαννακόπουλου ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει και..

Και μειώσεις μισθών και απολύσεις στο «Μακεδονία TV»

Συνεχίζει την τακτική της αντιπαράθεσης που επέλεξε εδώ και καιρό η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, απολύοντας και πάλι δύο αυτήν την φορά εργαζόμενους, τους τεχνικούς Δημήτρη Κρουστάλλη και Γιώργο Φελλά μετά από πολλά χρόνια συνεχούς προσφοράς στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό.
Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση του TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αποδεικνύει ότι δεν σέβεται την καλή πίστη και τις θυσίες των εργαζομένων, που αποδέχθηκαν πριν από λίγους μήνες τις μειώσεις των μισθών τους στηρίζοντας την βιωσιμότητα του σταθμού. Με πλήρη δε αναλγησία συνεχίζει τις απολύσεις αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που αυτές επιφέρουν στην κοινωνική και οικογενειακή ζωή τους.
Το ΔΣ της ΕΤΙΤΒΕ επισημαίνει ότι τέτοιου είδους απολύσεις χωρίς προηγούμενη..

Ενας αγαπημένος Αμερικάνος

Ο Γιώργος Κολοκυθάς έφυγε στα 67 του, ξαφνικά και όρθιος. Ο Γιώργος Αμερικάνος μάς άφησε στα 71 του, πονεμένος και ταλαιπωρημένος στα τελευταία χρόνια της ζωής του από προβλήματα υγείας. Ο Αμερικάνος ήταν ηγετική μορφή ανάμεσα σε ηγέτες στη μεγάλη επιτυχία τής ΑΕΚ το 1968. Μέλος επιφανές (πλάι σε επιφανείς) μιας ομάδας που σύστησε το μπάσκετ στους Έλληνες. Και το σύστησε σε εποχές που το άθλημα στην Ελλάδα ζούσε σε αγωνιστικούς χώρους-σπηλιές και πορευόταν σε πριμιτίφ μορφή – πρωτόλεια, ακατέργαστη έως πρωτόγονη...

Ο «βαθύτατα συμπλεγματικός» Ευάγγελος Βενιζέλος

Βενιζέλος εναντίον Φιλιππάκη (2)

Σκληρή ήταν η απάντηση της εφημερίδας «δημοκρατία» στην εξ ίσου σκληρή ανακοίνωση του ΠαΣοΚ (και του Βενιζέλου) με αφορμή το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του κυριακάτικου φύλλου υπό τον τίτλο «Τα 90+1 κακουργήματα της "εγκληματικής οργάνωσης" ΠΑΣΟΚ».
 Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορούσε την εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη ότι συμπλέει πλήρως και κινείται παράλληλα με τη Χρυσή Αυγή. Mάλιστα το ΠαΣοΚ ζητά από τα αρμόδια πολιτειακά όργανα να ελέγξουν την οικονομική υπόσταση της εφημερίδας «δημοκρατία» και τις πηγές χρηματοδότησής της!
Με πρωτοσέλιδο της η «δημοκρατία» απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι με την ανακοίνωση..

Ο Ταμτάκος της ΝΕΡΙΤ

ΚΟΥΙΖ (μέτριο): Ποιος έγραψε τα κάτωθι ως κριτική στο ντοκιμαντέρ «Debtocracy»;
«Το "Debtocracy" πρόκειται περί αφελούς εθνικολεβέντικης προπαγάνδας, απευθυνόμενης στο θυμικό του μέσου ΠΑΣΟΚου της δεκαετίας του 80, του μέσου οπαδού του ΛΑΟΣ του σήμερα, των πελατών του Λιακόπουλου και των πάσης φύσεως εκπομπών της trash-tv - πέραν βεβαίως των τακτικών πελατών αυτής της μπουρδολόγας ρητορικής, του ΚΚΕ και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ που τα λέμε, της μισής Ελλάδας - σίγουρη επιτυχία για την αριστερόφρονα αερολογία»...

Ποιος σώζει το ραδιόφωνο του ΔΟΛ;

@ Πιο απονευρωμένο, σακατεμένο, αχταρματζίδικο, μωροφιλόδοξο και εκτός τόπου και χρόνου τηλεοπτικό ποδαρικό δεν μπορούσε να γίνει. Κάποιος «σφύριξε» στους διασωθέντες τηλεπαρουσιαστές (και παρουσιάστριες, βεβαίως βεβαίως) ότι οι δείκτες της διαφήμισης παρουσιάζουν μικρή άνοδο και τρέξανε να μπούνε στη χρονοκάψουλα, να συναντήσουν ξανά τις πίστες, τα πεταμένα πούλουδα και τα σπασμένα πιάτα. Κάποιοι δεν θα βάλουν μυαλό ποτέ και ίσως αυτό να είναι το ευτύχημα.
@ Δάκρυα πικρά (κάποια σαφώς κροκοδείλια) για τους απολυμένους του ΔΟΛ. Και ερωτήματα για το πώς από τον «Βήμα FM» δεν υπήρξαν απώλειες. Μα για τον απλούστατο λόγο ότι το ραδιόφωνο..

Γλωσσοφαγιά...

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του MEGA, προσφέροντας σημαντική ανάσα στη ρευστότητα του καναλιού για το επόμενο διάστημα, αφού οι μεγαλομέτοχοι, Β. Βαρδινογιάννης και Γ. Μπόμπολας κάλυψαν τις αδιάθετες μετοχές που είχαν απομείνει.

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ, φέρεται ο Γιάννης Πρετεντέρης παρά τις απειλές και τις ύβρεις που δέχεται από τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής! Και αυτό διότι αποδεικνύεται εμπράκτως ότι μάλλον κάνει σωστά τη δουλειά του, για να έχει «εχθρούς» και στα δύο άκρα! Επιπλέον ουδόλως φαίνεται να τον πτοεί το συνεχιζόμενο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή του, δεδομένου ότι αποδέχονται τις προσκλήσεις του στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, φήμες θέλουν τον Πέτρο Κωστόπουλο να έχει πέσει «θύμα» της γλωσσοφαγιάς των..

H Χιονάτη και οι 7 χρυσαυγίτες

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου, ντυμένη Χιονάτη. Η φωτογραφία έφτασε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ από άγνωστο αποστολέα και οι πληροφορίες που παρείχε ελέγχθηκαν για την εγκυρότητά τους. Επίσης έγινε τεχνικός έλεγχος  και διαπιστώθηκε ότι η φωτογραφία δεν έχει υποστεί επεξεργασία.

Η Ουρανία, είναι η μοναχοκόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου που χωρίς να έχει κανέναν «θεσμικό» ρόλο, καλεί τους οπαδούς να σταθούν «βράχοι στη Χρυσή Αυγή» και μιλάει εκ μέρους των βουλευτών του κόμματος του... μπαμπά. Στον ελεύθερο χρόνο της αναρτά κείμενα τόνωσης του ηθικού των θαυμαστών του αρχηγού και δηλώνει γνώστης του βαρέος επωνύμου που φέρει!
Eρευνα της αντιτρομοκρατικής που έγινε στο διαμέρισμα της Ουρανίας στους Αμπελοκήπους

Η λίστα του γκαλερίστα

Ο νέος σύμβουλος διοικήσεως του ΔΟΛ, γκαλερίστας Παναγιώτης Κουβουτσάκης, εισήλθε φορτσάτος και αποφασισμένος για... τσεκούρωμα του προσωπικού, με απώλειες που δεν μετριούνταν στα δάχτυλα των δύο χεριών...

του Χρήστου Ξανθάκη

Οταν πριν από κάνα μήνα έγραφα για το «Φθινόπωρο του πατριάρχη» στον ΔΟΛ, δεν φανταζόμουν ότι η συγκεκριμένη εποχή θα μας προέκυπτε πιο θερμή και από Αύγουστο στη Σαχάρα.
Ω ναι, βράζει ο τόπος στη Μιχαλακοπούλου, με τις απολύσεις να πέφτουν βροχή, τις παραιτήσεις να πάνε και να έρχονται και τις απαιτήσεις για απόλυση εδώ και τώρα με πλήρη αποζημίωση να συνωστίζονται στην πόρτα του Σταύρου Ψυχάρη. Αν δεν υπήρχε το μακελειό της Χρυσής Αυγής που τα επισκίασε όλα, πολύς κόσμος θα αναρωτιόταν τι ακριβώς είναι αυτό το ποτάμι αίματος που έχει αντικαταστήσει τον πάλαι ποτέ κελαρυστό Ιλισό.
Ας τα πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή. Οπως σημείωνα και την περασμένη Κυριακή, ένα..

ΠαΣοΚ εναντίον της εφημερίδας «δημοκρατία» και των χρηματοδοτών της

Βενιζέλος εναντίον Φιλιππάκη

Με ένα σκληρό όσο και ειρωνικό σχόλιο απάντησε το ΠαΣοΚ στο δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» υπό τον τίτλο «Τα 90+1 κακουργήματα της "εγκληματικής οργάνωσης" ΠΑΣΟΚ». Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη ότι συμπλέει πλήρως και κινείται παράλληλα με τη Χρυσή Αυγή. Mάλιστα το ΠαΣοΚ ζητά από τα αρμόδια πολιτειακά όργανα να ελέγξουν την οικονομική υπόσταση της εφημερίδας «δημοκρατία» και τις πηγές χρηματοδότησής της!
Το σχόλιο του ΠαΣοΚ που προφανώς υπαγορεύτηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος,..