ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Γιος στρατηγού της Χούντας ο «πραξικοπηματίας» ΛΟΚατζής

Νοσταλγός της χούντας, αρχηγός παραστρατιωτικής ομάδας ή αγανακτισμένος «ιδεολόγος»; Ποιος είναι ο επικεφαλής της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» που κάλεσε τους πολίτες σε πραξικόπημα την 28η Σεπτεμβρίου αναγκάζοντας την ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης να συνεδριάσει εκτάκτως μέσα στη νύχτα και να διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη ομάδα αποστράτων σχεδίαζε την κατάλυση του πολιτεύματος;
Ο επικεφαλής των επίδοξων «πραξικοπηματιών» ταξίαρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Τζιάκης είναι ο «διοικητής» (και όχι πρόεδρος) της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ). Υπό συνθήκες ο κ. Τζιάκης θα μπορούσε να είναι ο σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Ο πατέρας του Ιωάννη Τζιάκη ήταν αντιστράτηγος της Χούντας. Ο πατέρας Τζιάκης, ανώτατος..
στρατιωτικός στις κυβερνήσεις του πραξικοπηματία Παπαδόπουλου έκανε καριέρα επί Χούντας μέχρι την αποστρατεία του από τον Ιωαννίδη.
Ο Ιωάννης Τζιάκης, σημερινός «διοικητής» της ΚΕΕΔ πήγε σχολείο στη Λεόντειο και ήταν συμμαθητής με τον Αλέξανδρο Σπαρτίδη, έναν από τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο Σπαρτίδης δολοφονήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1973 σε ενέδρα ελεύθερων σκοπευτών της στρατιωτικής φρουράς που ήταν ακροβολισμένοι στην ταράτσα του κτιρίου του ΟΤΕ. 

- διαβάστε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου