ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μένει στον OTE TV η Bundesliga

Add caption
Οριστικά από τον OTE TV θα συνεχίσει να προβάλλεται η Bundesliga και για τη διετία 2015-17 (σεζόν 2015-2016 και 2016-2017).
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης ο OTE TV αναδείχθηκε νικητής της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ποσά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, εν αναμονή βέβαια και της επίσημης ανακοίνωσης του καναλιού.
Το βέβαιο είναι ότι το κόστος απόκτησης των δικαιωμάτων κυμάνθηκε πολύ πιο ψηλά εν συγκρίσει με την προηγούμενη διαδικασία, πριν από δύο χρόνια, κάτι που αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας μάρκετινγκ που..  

Η αλήθεια για τα 3 εκατομμύρια

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου. O Πάνος Καμμένος με καλεί στο γραφείο του.
Φτάνω στη Βουλή, πλήρως εξοπλισμένος με τα απαραίτητα, θεωρώντας ότι θα κάνουμε τη συνέντευξη του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που είχα ζητήσει για να δημοσιευθεί Στο ΧΩΝΙ, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που θα εγκαινιαζόταν το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Ανεβαίνω στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Πάνου Καμμένου. Βρίσκω τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του κόμματος, Γιώργο Κούσουλα. Μου εξηγεί ότι η συνάντησή μας θα καθυστερήσει λίγο, γιατί ο πρόεδρος δεν έχει βγει ακόμη από την κοινοβουλευτική ομάδα. Μια καθυστέρηση, που έμελλε να αποδειχθεί ότι ήταν αυτή η οποία πυροδότησε τις εξελίξεις για να φτάσουμε στις συνταρακτικές αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών. Στις αποκαλύψεις σχετικά με..

Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού

Ανακοίνωση της γιατρού Λίνας Βεργοπούλου για την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμάνου

 Στις 28 Νοεμβρίου 2014 επισκέφτηκα τον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό, απεργό πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από αστυνομικές δυνάμεις. Δήλωσε ότι παραμένει σταθερός στην αρχική του θέση να συνεχίσει την απεργία πείνας ως το τέλος (αρνούμενος την υποχρεωτική σίτιση, πίνοντας μόνο νερό, χωρίς να παίρνει ενδοφλέβια υγρά και υποστηρικτική αγωγή με ορό). Θα συνεχίσει να «διεκδικεί το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών από τη φυλακή, με οδόφραγμα το σώμα του και με πλήρη γνώση των κινδύνων για την υγεία και τη ζωή του, μέχρι να κερδίσει ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού».
Η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής στην οποία νοσηλεύεται, με ενημέρωσε ότι η υγεία του βρίσκεται μετά από 19 μέρες απεργία πείνας, σε επαπειλούμενη κατάσταση.
Χωρίς να εκθέσω τις λεπτομερείς καταγραφές των εργαστηριακών ευρημάτων, τις οποίες ως.. 

Γ. Κουρτάκης: Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, όσες συνομιλίες κι αν καταγράψουν

Γιατί διατάχθηκε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων

Για «παρακρατικό συμβόλαιο» σε βάρος του κάνει λόγο ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιάννης Κουρτάκης στη στήλη του «Πολιτικός Καφές» στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ο Κουρτάκης αναφέρει ότι εδώ κι ένα μήνα έχει διαταχθεί η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων μετά την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελιοδικών Αθηνών και ενώ της διαδικασίας είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία η οποία έφτασε στο  Εσωτερικών Υποθέσεων  της Αστυνομίας...
Οπως γράφει ο Κουρτάκης και το βούλευμα και η καταγγελία ετέθησαν άμεσα στη διάθεσή του!.. Μάλιστα ο εκδότης -εμφανώς απογοητευμένος για το πως τον αντιμετώπισαν- αναφέρει..

Η «κατάρα» του Νίκου Ευαγγελάτου...

Σημαντικές αλλαγές και ανατροπές έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με δράση» να παραμείνει μόνο το Σάββατο.
Η αλλαγή αυτή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των συντελεστών της εκπομπής, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια η συγκεκριμένη ζώνη  πάντοτε διατηρούσε τα διπλάσια ή και τα τριπλάσια ποσοστά τηλεθέασης από τον μέσο όρο του σταθμού.
Την ίδια ώρα μέσα σε λίγους μήνες έχουν αφαιρεθεί από τον νυν παρουσιαστή Σπύρο Μάλλη τόσο τα δελτία του Σαββατοκύριακου, τα οποία παρουσίαζε για πολλά χρόνια, όσο και η αντικατάσταση στο προδελτίο, που παρουσίαζε πέρυσι ο Νίκος Ευαγγελάτος. Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή για τον Μάλλη, τις πολύ χαμηλές πτήσεις στις τηλεθεάσεις Μπογδάνου.. 

Στον αστερισμό των προσφορών

Οι κυκλοφορίες κι ο ανταγωνισμός των  εφημερίδων του Σαββάτου

Σημαντικές αυξομειώσεις στις κυκλοφορίες των εβδομαδιαίων φύλλων σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες μετά και την κυκλοφορία των εφημερίδων «Αγορά» του Νίκου Χατζηνικολάου και «Επένδυση» του Γιάννη Κουρτάκη.
Οι κυκλοφορίες φαίνονται ότι επηρεάζονται άμεσα από τις προσφορές κάθε εβδομάδας καθώς και από τη διαφημιστική προβολή και το προμοτάρισμα σε ραδιόφωνα, τηλεόραση, εφημερίδες και διδίκτυο. Βέβαια τα σαββατιάτικα φύλλα των Χατζηνικολάου και Κουρτάκη έχουν από όλα τα προαναφερόμενα (πλην τηλεόρασης) για να διαφημιστούν και μάλιστα δωρεάν -ειδικά η «Αγορά» του Χατζηνικολάου μέσω του Real fm που είναι πρώτος σε ακροαματικότητες.
Οπότε το βάρος πέφτει στις προσφορές όπου οι δύο εκδότες δίνουν και το μεγαλύτερο βάρος για να ενισχύσουν τις σαββατιάτικες εφημερίδες τους – ο Κουρτάκης έχει δύο, την «Επένδυση» και τα «Παραπολιτικά» που πάνε «σφαίρα»...
Σχετικά με τις κυκλοφορίες η «Αγορά» πούλησε αρχικά 34.150 φύλλα, έπεσε στις 27.180 και.. 

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αστεγος στο Φάληρο ο σύμβουλος έκδοσης...

Έχει συμπληρωθεί μήνας από την ημέρα που εμφανίστηκε ο Παύλος Τσίμας στον ΣΚΑΙ και ακόμη παραμένει «άστεγος»!
Η διοίκηση του σταθμού δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει και να παραχωρήσει χώρο στο δημοσιογράφο για να στεγάσει το γραφείο του, με αποτέλεσμα ο Τσίμας να μετακινείται διαρκώς. Παρόλα αυτά δεν χάνει το χιούμορ του και συχνά ανταποκρίνεται στα πειράγματα των συναδέλφων του για το αν τα σχόλιά του ενοχλούν τον Μπάμπη Παπαδημητρίου! Πάντως στο Φάληρο όλοι συμφωνούν ότι μπορεί να μην έχει γραφείο, έχει σαφές προβάδισμα όμως για τη..

Δεσμεύτηκε προσωρινά η περιουσία της εταιρίας του Αλ. Μπακατσέλου

Νέα δικαστική νίκη των εργαζομένων στον «Αγγελιοφόρο»

Νέα δικαστική νίκη πέτυχαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» στους οποίους οι εργοδότες της επιχείρησης Αλέξανδρος Μπακατσέλος, Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας οφείλουν δεδουλευμένα άνω των τεσσάρων μηνών.
Oι εργαζόμενοι κατέθεσαν στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης ζητώντας να μη μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας. Παρά το γεγονός ότι η αίτηση δε συζητήθηκε στην ουσία της λόγω της αποχής των δικηγόρων το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζόμενων και έδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου οπότε και ορίστηκε να συζητηθεί στην ουσία της η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης.
Οπως ειπώθηκε στο δικαστήριο ο φόβος των εργαζομένων είναι να μη μεταβιβαστούν περιουσιακά.. 

Εφημερίδες βγαίνουν χωρίς διορθωτή!

Μια θέση «πολυτελείας» που χάνεται

Δεν είναι λίγες η εφημερίδες που έχουν καταργήσει, ή σκέφτονται να καταργήσουν, τη θέση των διορθωτών. Μαθαίνουμε ότι ορισμένες του ευρύτερου αθλητικού χώρου ήδη διορθώνονται από τους τους ίδιους τους συντάκτες των κειμένων - ο καθένας το δικό του - και από εκεί και πέρα ό,τι πιάσουν άλλοι. Πιλότο γι' αυτήν την εξέλιξη απετέλεσαν τα σάιτ που ανεβάζουν κείμενα χωρίς να τα έχει δει δεύτερο μάτι - και γι' αυτό συχνά βγάζουν μάτια! Ο διορθωτής είναι ο τελευταίος παίκτης στη γλωσσική άμυνα ενός εντύπου. Αυτός που πιάνει στο..

Οι κόντρες Τζένης - Ελενας για τη γούνα των 30.000 ευρώ...

...και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

(...) Το νέο blog της Ελενας Μακρή (συζύγου του Αντώνη Λυμπέρη) ονομάζεται Elena’s Diary που βγήκε στον «αέρα» του διαδικτύου εδώ και λίγες εβδομάδες, είναι μια chic εκδοχή του προσωπικού της γούστου, το οποίο στα χρόνια της παντοδυναμίας της δεν ήταν ποτέ φτηνό, το αντίθετο μάλιστα. Ο αστικός μύθος την θέλει πριν από χρόνια να πληρώνει περίπου 30.000 ευρώ για μια γούνα, την οποία είχε απορρίψει ως ακριβή η Τζένη Μπαλατσινού, το αντίπαλο δέος και σύζυγος του Πέτρου Κωστόπουλου. Μέσα από το blog αυτό παρελαύνουν στιλιστικές προτάσεις που δεν απευθύνονται σίγουρα στην μέση Ελληνίδα, όπως η ανάρτηση για τα fantasy gifts του αγαπημένου site των κυριών της Εκάλης και της Πολιτείας.
Ανάμεσα στα δώρα της φαντασίας φιγουράρουν ένα φόρεμα της Stella McCartney αξίας..

Επιστρέφεται ως απαράδεκτη η πρόταση της εργοδοσίας

Ψήφισμα συνέλευσης των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»

Σε συνέχεια της από 27 Νοεμβρίου απάντησης της διοίκησης της επιχείρησης Τρίτη Όψη Εκδόσεις ΑΕ στο ψήφισμα των εργαζομένων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η συνέλευση των εργαζομένων επιστρέφει ως απαράδεκτη την πρόταση της εργοδοσίας για τους εξής απλούς λόγους:
1. Tο βασικό μας αίτημα με το οποίο κατεβήκαμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις είναι η διεκδίκηση δεδουλευμένων 9 μηνών και η διασφάλιση της τρέχουσας μισθοδοσίας με την άμεση καταβολή ενός μισθού. Αυτό παραμένει το κύριο και βασικό μας αίτημα και αποδεικνύεται από τις απεργιακές αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας φορέων, καθώς και από τα ψηφίσματα των συνελεύσεών μας τόσο της 20ης Νοεμβρίου, όσο και της 24ης Νοεμβρίου.
2. Το βασικό επιχείρημα της μη έκδοσης της εφημερίδας από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, όταν και σταματήσαμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις ως σήμερα, ήταν ότι δεν υπήρχαν χρήματα για το χαρτί εκτύπωσης της. Τώρα προβάλλεται η έλλειψη εργοδότη και διευθυντή, επειδή..

Ο θρυλικός Τσοπανάκος επέστρεψε στην ΕΡΤ...

Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης ξεκίνησε εκπομπές στο αυτοδιαχειριζόμενο ertopen.com Θα θυμάστε άλλωστε το ηχηρό όχι που είπε στη ΝΕΡΙΤ. Κάθε Δευτέρα λοιπόν στις 9 το βράδυ ο αυθεντικός Τσοπανάκος -που δεν θα μπορούσε ποτέ να πάει στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ- θα ακούγεται στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ertopen.com αλλά και απ' όλους τους περιφερειακούς ραδιοσταθμούς των FM στην επαρχία. Μαζί με τον Ανδρέα..

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το Rethink Αthens μας μάρανε...

Ο Χρήστος Ξανθάκης δεν κρύβει τη χαρά του για τη μη χρηματοδότηση του project από... τας Ευρώπας

Καλησπέρα σας. Με λένε Χρήστο Ξανθάκη και είμαι κάτοικος Δακτυλίου. Για τις μετακινήσεις μου εντός του λεκανοπεδίου Αττικής χρησιμοποιώ τόσο τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ χάριν συντομίας) όσο και το αυτοκίνητό μου. Προτιμώ τα ΜΜΜ, αλλά υπάρχουν φορές που άνευ οχήματος δεν θα προλάβαινα να κάνω παρά τις μισές δουλειές που έχω να κάνω.
Θα προτιμούσα να ήταν η κατάσταση αλλιώς, να πηγαίνω μόνο με το λεωφορείο και το μετρό και το τρόλεϋ (ποτέ με το τραμ, δεν έχω μπει και δεν θα μπω σε αυτό το πράγμα), αλλά δεν είναι. Το αυτοκίνητο μου είναι απαραίτητο στις μετακινήσεις μου. Κι επειδή μου είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο, μου είναι απαραίτητη και η Πανεπιστημίου. Τελεία.
Θα μπορούσα να κάτσω τώρα εδώ να γράψω χίλιους λόγους για τους οποίους θα πρέπει η..

Το εξαιρετικό επίπεδο του Πέτρου

Εάν για κάτι θα πρέπει να ευχαριστούμε το ΔΝΤ για τα δώρα που μας έφερε στα χρόνια της παρουσίας του, αυτό θα είναι για τους διανοούμενους. Κερδίσαμε παρουσιαστή δελτίου ειδήσεων Μπογδάνο διανοούμενο, ιδεολογικό ηγέτη κόμματος αποκόμματος Ράμφο διανοούμενο, καθώς και δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο Τατσόπουλο διανοούμενο. Ο τελευταίος μάλιστα μας ενημέρωσε πρόσφατα πως ενοχλείται από τα μαλακισμένα. Ποιά μαλακισμένα όμως;
Μήπως τον Πέτρο τον ενοχλούν τα μαλακισμένα που όλη τους η φοιτητική ζωή είναι Μύκονος-Αράχοβα-η-ζωή-είναι-ένα-πάρτη, και περνούν με τα τσαρούχια και τους κομματικούς καθηγητές, το ένα μάθημα πίσω από το άλλο;
Μήπως τον ενοχλούν τον Πέτρο τα μαλακισμένα που αναγκάζονται να δουλεύουν σε όλη τη..

Γνωστή παρουσιάστρια στα τέσσερα!

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης (Citizen)

Στα sites τα νεαρά παιδιά δουλεύουν πολύ και πληρώνονται λίγο. Η ζωή είναι σκληρή, ο καπιταλισμός άδικος και η Ελλάδα συνιστά τον δεύτερο κόσμο, εκείνον που βρίσκεται ανάμεσα στον τρίτο και στον πρώτο.
Ένας πιτσιρικάς που πιάνει δουλειά σε site θα πρέπει να γνωρίζει καλά αγγλικά, να δακτυλογραφεί σαν καρδιά πάνω σε καλό σεξ (130 χτύπους το λεπτό και βάλε) και να μην έχει υπερβολικές απαιτήσεις για να δει το όνομα του πάνω ή κάτω από κομμάτι. Είναι δε εξαιρετικά πιθανό να περάσει καιρός μέχρι να γράψει το πρώτο του κομμάτι. Συνήθως η εργοδοτική απαίτηση δεν φτάνει μέχρι εκεί. Τα παιδιά πρέπει να είναι καλοί μετάφραση και χαμένα σε όλα τα άλλα. Για να σας το δώσω παραστατικά, φανταστείτε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν πολλές μικρές βιοτεχνίες κειμένων που δουλεύουν φασόν πάνω στα ίδια κομμάτια. Οι πηγές δεν είναι και πολλές. Με 250 ευρώ αγοράζεις το ελληνικό δελτίο του ΑΠΕ, κάνεις rewriting και πουλάς στον πελάτη και στον διαφημιζόμενο πρωτογενή ενημέρωση. Δεν θα.. 

Εκοψαν το ρεύμα στη Μίνωος

Με γεννήτρια οι συνελεύσεις στην «Ελευθεροτυπία» 

Μια ακόμα γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας στο κτίριο της οδού Μίνωος, προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον της εφημερίδας.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να ελπίζουν στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους από την πλευρά Οικονομόπουλου και την επανέκδοση του φύλλου. Κάτι που, αν συμφωνηθεί, θα γίνει υπό το «φως» της γεννήτριας, καθώς η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτίριο της Μίνωος, δεδομένου ότι διακανονισμοί που συμφωνήθηκαν από τη διοίκηση της εφημερίδας, δεν τηρήθηκαν. Αναλυτικά η επιστολή προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
«Αγαπητοί συνάδελφοι
Σας ενημερώνω ότι από τις 10 χθες το πρωί η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα στο κτίριο της Μίνωος και..

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διάσπασης της Google

Να διαχωριστεί η διαδικτυακή αναζήτηση της Google (Google Search) από τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να σταματήσει η εταιρεία να ευνοεί τις δικές της υπηρεσίες στα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως καταγγέλλουν πολλοί ανταγωνιστές της. Συγκεκριμένα στο Στρασβούργο, 384 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ και 174 κατά της πρότασης «να αποτρέπεται κάθε αθέμιτη πρακτική στην εμπορία διασυνδεδεμένων υπηρεσιών από φορείς εκμετάλλευσης μηχανών αναζήτησης».
Φυσικά οι ευρωβουλευτές δεν έχουν την αρμοδιότητα και την εξουσία να επιβάλουν τη διάσπαση της Google, η ψηφοφορία όμως στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στον γίγαντα του Διαδικτύου. Χαρακτηριστικά πριν από λίγες ημέρες ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Ετινγκερ είχε δηλώσει πως «η Google θα.. 

Τα ενημερωτικά sites και η απουσία της ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση επιτροπής του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ έπειτα από την επίσκεψη σε ενημερωτικά sites που εργάστηκαν κατά τη χθεσινή απεργία

«Για άλλη μια φορά κατά την διάρκεια γενικής απεργίας του κλάδου παρατηρήθηκε το φαινόμενο, αρκετά ενημερωτικά μέσα του ηλεκτρονικού τύπου (sites) να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, μη σεβόμενα τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων μας.
Το Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α έχοντας καταγράψει την συστηματική αυτή συμπεριφορά και αφουγκραζόμενο τα προβλήματα και τα αιτήματα των συναδέλφων, που αναγκάζονται να εργαστούν ακόμα και σε ημέρα κινητοποιήσεων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να παρευρεθεί στους χώρους εργασίας.
Για αυτό τον λόγο και με πρώτιστο μέλημα την ενημέρωση των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους, αλλά και τις υποχρεώσεις τους, κλιμάκιο του Μεικτού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α. επισκέφθηκε ενδεικτικά 4 ηλεκτρονικά ενημερωτικά μέσα, ως μια πρώτη κίνηση δημιουργίας διαύλου και σταθερής επαφής με τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτά. Βρεθήκαμε στα..

Εντείνεται η ανησυχία για τη σύρραξη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Mε αφορμή την τραγική απώλεια της Λιβανέζας δημοσιογράφου Σερένας Σχιμ
Η τραγική απώλεια της δημοσιογράφου Σερένας Σχιμ, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι, οι οποίοι ενημερώνουν τη διεθνή κοινή γνώμη για την ένοπλη σύρραξη που εξελίσσεται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
Aυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που συνεχίζει: Η Σερένα Σχιμ, Λιβανέζα στην καταγωγή και μητέρα δύο παιδιών, έμπειρη πολεμική ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού “PRESS TV”, σκοτώθηκε στις 19 Οκτωβρίου σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, ενώ επέστρεφε από αποστολή στην επαρχία της Τουρκίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σταθμού “PRESS TV”, η Σερένα Σχιμ είχε ενημερώσει το σταθμό φοβούμενη ότι επίκειται η σύλληψή της, καθώς η τουρκική υπηρεσία ασφάλειας την θεωρούσε ύποπτη κατασκοπίας λόγω των ρεπορτάζ της για τη στάση που τηρεί η Τουρκία σε σχέση με τους τρομοκράτες της οργάνωσης ISIL, οι οποίοι επιχειρούσαν για την κατάληψη της περιοχής Κομπάνι. Λίγες μέρες πριν το μοιραίο ατύχημα, που..

Προχειρότητες...

Επιχείρηση Μητρόπουλου να «ξυπνήσει» το site των «ΝΕΩΝ»

Προσπάθεια ανανέωσης και κυρίως «πάντρεμα» της σύγχρονης με την παραδοσιακή δημοσιογραφία επιχειρεί ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Δημήτρης Μητρόπουλος, προσθέτοντας νέες ενότητες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας… Αλλά και αξιοποιώντας τη δυνατότητα των νέων μέσων για άμεση ενημέρωση. Συγκεκριμένα το site της εφημερίδας «tanea.gr» τις τελευταίες ημέρες έχει εμπλουτιστεί με μια νέα ενότητα με τίτλο «instanea» που φιλοξενεί δύο υπό-ενότητες, με θέματα πολιτικής και κουλτούρας. Στην πραγματικότητα ο αναγνώστης συναντά ένα σύντομο μαγνητοσκοπημένο σχόλιο του διευθυντή της εφημερίδας, μια επιλογή πολιτικών ειδήσεων που ξεχώρισαν κατά κάποιον τρόπο, για να..

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι απειλούν τις ζωές των K. Βαξεβάνη και M. Νοδάρου

Απειλές κατά της ζωής των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου εκτοξεύουν μέσα από την φυλακή -σε συνομιλίες με συνεργάτες τους- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Ηλείας που εξαρθρώθηκε μετά από τα ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC .
Μέσα από το ογκώδες υλικό της ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων του συστήματος νόμιμων επισυνδέσεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, αλλά και την ανάλυση στοιχείων από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του προφυλακισμένου εργολάβου, προκύπτουν σοβαρότατα στοιχεία που στοιχειοθετούν άμεση απειλή κατά της ζωής των δύο δημοσιογράφων.
Το εντυπωσιακό είναι πως, παρότι οι δύο δημοσιογράφοι έχουν δεχθεί ήδη επιθέσεις, η ΕΛ.ΑΣ. δεν θεώρησε αναγκαίο να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο των υποκλοπών και τις νέες απειλές. Ακόμη και την απειλή κατά της ζωής τους την έμαθαν κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ, διαβάζοντας μια..

Το «New York» και η σύζυγος ενός Ελληνα εφοπλιστή

Να είσαι τώρα ολόκληρη Γιάννα Αγγελοπούλου (συγγνώμη, ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ), να έχεις την Ελλάδα στα πόδια σου, να διατηρείς πλανητικές φιλοδοξίες, να μη σε κουνάει κανείς, να σε φοβούνται και να σε υπηρετούν όλοι και να έρχεται αυτό το καταραμένο περιοδικό "New York" να γράψει για την Clinton Global Initiative και να λέει ότι, μεταξύ άλλων, τη σπονσονάρει "Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ";
Ε, δεν αντέχεται με τίποτα, με τίποτα σου λέω. Φέρε μου..

Ο Ψυχάρης έθεσε βέτο για τη Στάη

Ναυάγησε η συνεργασία της τηλεπαρουσιάστριας με το Mega 

«Εμπλοκή» στο θέμα της πολυσυζητημένης συνεργασίας της τηλεπαρουσιάστριας Ελλης Στάη με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, στο Διοικητικό Συμβούλιο των μεγαλομετόχων του καναλιού κάποιοι προέβαλαν ενστάσεις, σχετικά με την ανάληψη του ρόλου της σχολιάστριας από την Ελλη Στάη. Στην εμπλοκή ίσως να έπαιξαν ρόλο οι υπερβολικές απαιτήσεις που προέβαλε η παρουσιάστρια για να σχολιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega που παρουσιάζει η Μαρία Σαράφογλου.
Τελικά η Ελλη Στάη, όπως γράφει το newpost, δεν θα ενταχθεί στο δυναμικό των ειδήσεων του καναλιού της Μεσογείων ενώ θεωρείται πως καταλυτικό, για την απόφαση του ΔΣ, στάθηκε το ότι..

Παράνομη η εκ περιτροπής εργασία στον «Αγγελιοφόρο»

Σε νέα δικαστική ήττα και άτακτη υποχώρηση υποχρεώνεται ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρος Μπακατσέλος, καθώς καλείται να αποσύρει αμέσως το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει μονομερώς στο εκδοτικό  συγκρότημα που διοικεί.
Με δύο σημαντικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν προχτές, Δευτέρα, η Δικαιοσύνη διατάσσει τον κ. Μπακατσέλο να επαναφέρει σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης 3 δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι οποίοι εδώ και 4 μήνες έχουν εξαναγκαστεί να εργάζονται επί 3 ημέρες την εβδομάδα και να λαμβάνουν μισθό μειωμένο κατά 40%.
Ο επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος της Βόρειας Ελλάδας θέσπισε το επαχθές μέτρο σε βάρος των 3 δημοσιογράφων, όπως και άλλων 4 εργαζομένων, για λόγους εκδίκησης. Και αυτό,..

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η μεγαλοκυρία του διαδικτύου και οι αμοιβές-φιλοδώρημα...

Mαθαίνω οτι νεότευκτη ιστοσελίδα, που η ίδρυσή της αναγγέλθηκε με πολλά ταρατατζούμ, προσφέρει σε "εξωτερικούς συνεργάτες" 200 ευρω το μήνα για 4 κείμενα την ημέρα. αυτό μας κάνει λιγοτερο απο 2 ευρω το κείμενο κι αν υπολογίσει κανείς οτι και το πιο αισχρό κείμενο (ορίτζιναλ όχι κοπιπέιστ) απαιτεί μια ωρίτσα, λιγότερο απο 2 ευρώ την ώρα!
Ετσι κι έδινε τέτοιο φιλοδώρημα η μεγαλοκυρία που εχει συνδέσει το όνομά της με..

Στη ρύθμιση των 72 δόσεων και ο (υπουργός) Ντινόπουλος

Με αίτησή του προς το επικουρικό Ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ), ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος ζητά να εξοφλήσει το χρεός του, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 25.779,03 ευρώ, από το 2009 (!), σε 72 δόσεις, με βάση τον προσφατο νόμο ρύθμισης των οφειλων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία (4305/2014).
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ντινόπουλος είχε «θιγεί» προ εβδομάδων σε βαθμό «προσβολής προσωπικότητας» από τις αποφάσεις του ΕΔΟΕΑΠ, που του ζητούσε τα λεφτά, και τα, σχετικά με την ασφαλιστική του συμπεριφορά, δημοσιεύματα, της «Εφ.Συν.», για τα οποία προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας «ηθική..

EΣΗΕΑ: Κανείς δημοσιογράφος δεν εξαιρείται από την απεργία

Όλοι στην αυριανή συγκέντρωση

Αύριο, Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014, ημέρα γενικής 24ωρης απεργίας στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ απεργούν όλοι οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται σε όλο το Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και ιστοσελίδες και κανείς δημοσιογράφος δεν εξαιρείται από την απεργία για οποιοδήποτε λόγο.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:
(ΑΠΟ ΤΙΣ 6 π.μ. ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 26/11 ΕΩΣ ΤΙΣ 6 π.μ. ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 27/11)
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Δουλειά και Αξιοπρέπεια,
• ΣΣΕ και ζωντανά Ταμεία
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
• για ενημέρωση για την κοινωνία και όχι για «παιχνίδια» της διαπλοκής
• για να ανοίξει η ΕΡΤ τώρα
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-φιλοδώρημα,..

Ψήφισμα - εξώδικο προς την Τρίτη Οψη

Ψήφισμα της Γ.Σ. των εργαζομένων στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην "Ελευθεροτυπία", την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και τον ενημερωτικό ιστότοπο enet.gr αποφάσισε να ζητήσει από την ΕΣΗΕΑ να στείλει ως εξώδικο το παρακάτω ψήφισμα της Γ.Σ:       

Προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ» η οποία εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα.
Κύριοι,
Απευθυνόμαστε  εξωδίκως πρός εσάς ενόψει των δραματικών εξελίξεων που αφορούν την εκ μέρους σας αναστολή της έκδοσης των εφημερίδων που διαχειρίζεστε και την παύση λειτουργίας του ανωτέρω ενημερωτικού ιστότοπου.
Σας είναι γνωστό εξάλλου ότι η εταιρεία σας οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές εννέα μηνών και οι όποιες υποσχέσεις σας περί διευθέτησης των οφειλών σας διαψεύσθηκαν..

Μια παραίτηση αναστατώνει πάλι τον ΔΟΛ...

...και φέρνει αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια της Μιχαλακοπούλου

Νέες αλλαγές «ψήνονται» το τελευταίο διάστημα στα ανώτατα κλιμάκια της οδού Μιχαλακοπούλου. Η απόφαση του υιού Ανδρέα Ψυχάρη να παραιτηθεί από βουλευτής αναπόφευκτα τον οδηγεί ξανά στον ΔΟΛ, όπου οι ισορροπίες έχουν ήδη διαμορφωθεί. Από τις αρχές Οκτωβρίου ο έτερος υιός Παναγιώτης Ψυχάρης έχει αναλάβει θέση διευθύνοντος συμβούλου, υπό την εποπτεία του προέδρου πατέρα του ενώ η σύζυγος του Σταύρου Ψυχάρη, Χριστίνα Τσούτσουρα-Ψυχάρη, έχει τοποθετηθεί εκτελεστική αντιπρόεδρος, με αρμοδιότητες στον τομέα των περιοδικών και του ανθρώπινου δυναμικού.
Εως τώρα «τρέχουν» την εταιρεία χωρίς προβλήματα, αλλά το ζήτημα είναι τι θα συμβεί αν τελικά..

«Ελευθεροτυπία»: απολύσεις και αποφάσεις στα όρια της «εργοδοτικής αυτοδικίας»

Tην εργοδοσία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» καταγγέλλει και πάλι η ΕΣΗΕΑ για την επιβολή  lockout στην εφημερίδα και τον ενημερωτικό ιστότοπο enet.gr, που αγγίζει τα όρια της «εργοδοτικής αυτοδικίας».
O νεόκοπος εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος με μια απαράδεκτη και εκφοβιστική ενέργεια απέλυσε σήμερα - μέσω εξωδίκου- τον διευθυντή της εφημερίδας Βαγγέλη Δεληπέτρο (φωτογραφία) και την προϊσταμένη του τμήματος σελιδοποίησης Δήμητρας Μποδιώτη. Οι δύο απολύσεις αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στο «κακόγουστο και χιλιοπαιγμένο σήριαλ με τα έργα και τις ημέρες του νεόκοπου εκδότη κυρίου Χαρίλαου Οικονομόπουλου».
Μετά τις απολύσεις η συνέλευση των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και τον ιστότοπο enet.gr σε ψήφισμά τους αναφέρουν:

Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Νίκου Καρούτζου

Με απίστευτη θρασύτητα χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι και στο ΠΠΣ αρνείτο να απαντήσει σε ερωτήσεις..

Ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ:
Με έκπληξη παρακολουθεί το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, την πρωτοφανή συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ Νίκου Καρούτζου (μέλους της ΕΣΗΕΑ), ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ανάρτησε κείμενο στην ιστοσελίδα του και το κοινοποίησε στα μέλη της, με απαράδεκτους υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς σε βάρος του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου και των εκλεγμένων μελών του, επειδή άσκησαν δίωξη εναντίον του.
Είναι ο ίδιος ο οποίος κατά την προσέλευσή του στο ΠΠΣ, με απίστευτη θρασύτητα χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι και αρνείτο να απαντήσει σε ερωτήσεις, με τον ισχυρισμό ότι εκείνος είχε εκλεγεί..

Γιατί ο Νίκος Τσούτσιας «πέφτει στη φωτιά για τον Σαμαρά»...

...και ποιοι ανησυχούν για την αναβάθμισή του στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου;

Aναβαθμισμένος εμφανίζεται εσχάτως και μετά τις επανειλημμένες επικοινωνιακές «ανορθογραφίες» που προκάλεσαν την οργή του Αντώνη Σαμαρά ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή και συντοπίτης του από τη Μεσσηνία, Νίκος Τσούτσιας. «Πέφτει στη φωτιά για τον Σαμαρά χωρίς να έχει προσωπικές στρατηγικές ή κολλήματα», λένε στενοί του φίλοι, που τον γνωρίζουν από την εποχή των πρώτων του συναντήσεων με τον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου. Ο δημοσιογράφος είναι μέλος του κεντρικού «γαλάζιου» επικοινωνιακού οργάνου, που μία φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Τρίτη απόγευμα, συνεδριάζει για να καταστρώσει τα επικοινωνιακά πλάνα της κυβέρνησης.
Σε αυτές τις συνεδριάσεις παίρνουν μέρος ακόμη οι στενοί συνεργάτες Σαμαρά,..

Kύριε Μπακατσέλο, πληρώστε τώρα τα δεδουλευμένα!

Νέο, ηχηρό χαστούκι στον εκδότη του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρο Κ. Μπακατσέλο, δίνει η Δικαιοσύνη, καθώς τον επαναφέρει στην τροχιά της νομιμότητας και τον υποχρεώνει να αποδώσει αμέσως όσους μισθούς παρανόμως παρακρατεί.
Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με νέα απόφασή του ζητεί από τον εκδότη και βιομήχανο να καταβάλει χωρίς άλλη καθυστέρηση σε 4 δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, το συνολικό ποσό των 25.000 €. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε δεδουλευμένες αποδοχές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2014, αλλά και σε μελλοντικές αποδοχές για το μήνα Νοέμβριο, ο οποίος ακόμη δεν έχει λήξει.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι προσέφυγαν κατά της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ, της εταιρίας που διοικεί ο κ. Μπακατσέλος και η οποία εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Ζήτησαν δε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να τους επιδικαστούν..

Facebook: Στείλτε μας την ταυτότητά σας!

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά του Facebook που βλέπουν τα προφίλ τους «μπλοκαρισμένα» και ένα μήνυμα από την εταιρεία με το οποίο τους ζητά να «ανεβάσουν» τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, προκειμένου να συνδεθούν και να επανέλθει ο λογαριασμός τους.
Αρχικά, πολλοί ήταν εκείνοι που μέσω ιστολογίων και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την ανησυχία τους, ενώ αρκετοί πίστεψαν ακόμη και πως είχαν πέσει θύματα χάκερ.
H αλήθεια είναι ότι τα αιτήματα αυτά χαρακτηρίζονται νόμιμα και πως πριν από ένα περίπου χρόνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.
Με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία θέλει να διασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους..

Αυτοαμνηστεύονται και για το έγκλημα της ΕΡΤ

Με τροπολογία 17 σελίδων σε νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον Γκίκα Χαρδούβελη, τον Ανδρέα Λοβέρδο κ.ά. (στο πρωτότυπο) η κυβέρνηση επιδίδεται στο αγαπημένο της χόμπι, αυτό της αυτοαμνήστευσης των αυτουργών των οικονομικών εγκλημάτων από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζονται σκανδαλωδώς.
Η τροπολογία  που θα επέκτεινε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ήταν αναμενόμενη αφού οι ήδη ανανεωμένες συμβάσεις των εργαζομένων στη ΔΤ (δανεισμένοι στη ΝΕΡΙΤ) είχαν αρχίσει να λήγουν από τις 19 Νοεμβρίου. Αυτή τη φορά όμως ο Γκίκας Χαρδούβελης φρόντισε και για μερικά ακόμα ζητήματα... Ζητήματα που ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, αμνηστεύοντας όσους συνέβαλαν στην.. 

Ενας πρωτοσέλιδος «έρωτας» και μια απόλυση εντυπωσιασμού

Για «ψευδή είδηση» και για «μοντάζ ψεύτικης φωτογραφίας» κατηγόρησε την εφημερίδα Real Νews η γνωστή τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο facebook. Στην πρώτη σελίδα του ενθέτου Real Life, η εφημερίδα του Νικου Χατζηνικολάου έγραφε για φλογερό ειδύλλιο και την (υποτιθέμενη) σχέση της  με τον τραγουδιστή Μύρωνα Στρατή. Τι πιο ωραίο πρωτοσέλιδο με τον έρωτα δύο γνωστών καλλιτεχνών... Η Μποφίλιου φυσικά αντέδρασε γράφοντας μεταξύ άλλων στο facebook:
 (...)Έπιασα τον εαυτό μου να γίνεται πρωτοσέλιδο σε μια ψευδή ανούσια είδηση και με μοντάζ ψεύτικης φωτογραφίας σε εφημερίδα μεγάλης κυριακάτικης κυκλοφορίας και να με αφήνει αδιάφορη, έπιασα τον εαυτό μου να διαβάζω ότι συνεργάτης για να κάνουμε έναν δίσκο είχε, να το πω κομψά, ερωτικά κίνητρα και να παραμένω ατάραχη στην τόση προσβολή και των δύο, έπιασα..

To lock-out στην «Ελευθεροτυπία»

του Δημήτρη Τρίμη

Η τρόικα και οι εργοδότες το απαιτούν, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το συζητάει, ο εκδότης της «Ελευθεροτυπίας», κ. Χαρίλαος -Χάρης- Οικονομόπουλος, το εφαρμόζει ήδη. Πρόκειται για το περιβόητο lock-out για το οποίο τόσος θόρυβος γίνεται κατά την τελευταία διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Οι 140 απλήρωτοι επί 9 μήνες εργαζόμενοι του κ. Οικονομόπουλου, ο οποίος διαθέτει τον τίτλο της εφημερίδας και εκδίδει την «Ελευθεροτυπία», αποφασίζουν να απεργήσουν με αίτημα την άμεση καταβολή ενός τουλάχιστον μισθού.
Οι περισσότεροι από αυτούς δεν διαθέτουν πια ούτε το αντίτιμο του εισιτηρίου των μέσων μαζικής μεταφοράς για να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Κάποιοι διανύουν χιλιόμετρα με τα πόδια κάθε μέρα..

Στοιχήματα για τη Στάη στο Mega

Σε ποιο γραφείο  θα εγκατασταθεί;
Οι όροι που έθεσε και ο προβληματισμός για το... παρελθόν της

"Περιμένοντας την Ελλη Στάη" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την ατμόσφαιρα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Mega, καθώς η έλευση της δημοσιογράφου στη Μεσογείων είναι απλώς θέμα χρόνου. Μάλιστα, η συζήτηση μεταξύ των δημοσιογράφων έχει αρχίσει να επικεντρώνεται στο ποιο γραφείο θα εγκατασταθεί τις ώρες που θα βρίσκεται εκεί. Τα στοιχήματα αφορούν αυτό της… Ολγας Τρέμη, η οποία φρόντισε να το αδειάσει από την επόμενη κιόλας εβδομάδα της παραίτησής της από το Δελτίο Ειδήσεων. Πρόκειται για ένα γραφείο που παραμένει κενό και κλειστό εδώ και δύο μήνες. 
Όσον αφορά τα κουτσομπολιά στο κανάλι, λέγεται πως πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή στη συνεργασία της γνωστής δημοσιογράφου με τον Γιάννη Πρετεντέρη στον «αέρα», καθώς με τη..

Εργαζόμενοι στη Μίνωος: Διεκδικούμε δεδουλευμένα 9 μηνών

Από τους εργαζόμενους της Μίνωος λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην “Ελευθεροτυπία”, στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και το “enet.gr” την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014:
1. Δηλώνει ότι:
Η εφημερίδα δεν εκδίδεται και οι εργαζόμενοι στο enet.gr δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική έκδοσή της, με αποκλειστική ευθύνη της εκδότριας εταιρείας (“Τρίτη Όψη”), παρά το γεγονός ότι όλοι εμείς βρισκόμαστε στις θέσεις εργασίας μας κανονικά, μετά τη λήξη της απεργίας την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στις 5μμ.
2. Επαναβεβαιώνει ότι:
Παραμένουμε στις θέσεις εργασίας μας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα 9 μηνών και την άμεση καταβολή του τρέχοντος μισθού για όλους. Καλούμε την εργοδοσία να ανταποκριθεί.. 

Δίδυμο επιτυχίας

Επιτυχίες και... χρήμα μοίρασε για μία ακόμη φορά το «ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ». Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στη Γαλλία, Ζαν-Μαρί Λανοέ, παραλίγο να κάνει το «απόλυτο» στην πρώτη κατηγορία. Συγκεκριμένα, έπεσε μέσα στις επιλογές του κατά τα 9/10, με μοναδική απώλεια τη Μονακό, που παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Καέν. Η «τριάδα» δε που ο ίδιος ξεχώρισε, επιβεβαιώθηκε, με απόδοση 13,45.
Επίσης, ο Αυστριακός Βόλφγκανγκ Ρούινερ, έκανε το 5/5 με «αιχμή του δόρατος» τον «άσο» της Νέουσταντ, που δινόταν στο 3,00.
Στις στήλες, ο Ηλίας Ζυματούρας είχε την έμπνευση της Γοδόι και όποιος τον ακολούθησε, μαζί με το Goal-Goal στο Μπελγράνο – Τίγκρε οκταπλασίασε το ποντάρισμά του! Επίσης «τριάδα» απόδοσης 5,30 «πέρασε» ο Δημήτρης Ανδρικόπουλος, ενώ διόλου ευκαταφρόνητο ήταν το 3,75 της Σαρλερουά, που προτάθηκε στο «ΗΟΤ underDOGS».
Πάμε στα... φρέσκα τώρα. Το «ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ», που κυκλοφορεί την Τρίτη 25 Νοεμβρίου,..

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μονομαχία Τσίμα - Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΪ...

...για το δελτίο και την «εύνοια» του Γιάννη Αλαφούζου

Ουδέποτε είδε με καλό μάτι την άφιξη του Παύλου Τσίμα στο Φάληρο ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Παλιοί γνώριμοι οι δυο τους, αλλά ο πρώην δημοσιογράφος του Mega έχει αληθινά ένσημα στο ΚΚΕ και -το κυριότερο- έχει διαβάσει πολύ περισσότερο στη διαδρομή του.
Η συνεργασία Τσίμα - ΣΚΑΪ θεωρήθηκε από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου πως θα μείωνε την αξία της δικής του παρουσίας στο κεντρικό Δελτίο, αφού μιλάνε στο ίδιο κοινό από διαφορετικές θέσεις.
Στον ΣΚΑΪ και στην «Καθημερινή» παίζεται μια μάχη εξουσίας για το μέλλον και πολλοί θέλουν να «σπάσουν» τη δυνατότητα που έχει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου να συνομιλεί απευθείας με τον Γιάννη Αλαφούζο. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνει χώρα μια αληθινή μάχη για το ποιος θα εμφανίζεται στο Δελτίο. Tην ίδια ώρα, κυκλοφορεί ευρέως στο Mega, μετά την παρουσίαση του CD του Χρήστου Παναγιωτόπουλου «Λωτοφάγοι», ότι ο πρώην διευθυντής Ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού είχε..

Εκδοτική «μάχη» Κουρτάκη - Χατζηνικολάου

Οι κυκλοφορίες των εβδομαδιαίων φύλλων 

Η μάχη των εβδομαδιαίων  εφημερίδων -και δη αυτών που κυκλοφορούν το Σάββατο- καλά κρατεί.
Ο Γιάννης Κουρτάκης έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος καθώς οι εφημερίδες του Ομίλου φαίνεται να πηγαίνουν καλά από κυκλοφοριακής πλευράς. Τα μεν «Παραπολιτικά» με την προσφορά της Ελληνικής Μυθολογίας έχουν ανεβάσει τα νούμερα των πωλήσεων τους, η δε κυκλοφορία της «Επένδυσης»  φαίνεται να σταθεροποιείται περί τις 20.000 φύλλα πανελλαδικά πάντα όμως με «δυνατές», όπως τις λένε, προσφορές (μουσικά cd, παιδικά dvd κλπ).
Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ικανοποιημένος καθώς βλέπει ότι οι πωλήσεις της νέας εφημερίδας του Real Group, της «Αγοράς», πηγαίνουν καλά με τάση να σταθεροποιηθούν περί τις 20 με 25.000 φύλλα.
Φυσικά είναι νωρίς ακόμη για να δει που θα «κάτσουν» τελικά οι κυκλοφορίες που επηρεάζονται..

Πουλάει το Έψιλον ο Βρυώνης;

Τούρκος επιχειρηματίας θέλει το κανάλι - Τι απαντάει ο ιδιοκτήτης

Φαίνεται ότι το δυναμικό μπάσιμο του καναλιού «Ε» του Φίλιππου Βρυώνη στο τηλεοπτικό τερέν άρχισε να έχει ήδη τα πρώτα αποτελεσματα. Πέραν των ποσοστών που συγκεντρώνει το νέο πρόγραμμα του καναλιού, που σιγά-σιγά προσεγγίζει τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, εσχάτως εκδηλώθηκε και ενδιαφέρον για την εξαγορά του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού.
Οπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές στο Secret των Παραπολιτικών, ο Βρυώνης έχει γίνει αποδέκτης πρότασης από Τούρκο επιχειρηματία, ο οποίος επιθυμεί να επενδύσει στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά. Ηδη, μάλιστα, έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Παρά το υψηλό..

To «δείπνο του Aλέξη στο Kολωνάκι» και το «προβοκατόρικο iefimerida»

 To δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Χρήστου Ράπτη και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Διαψεύδει και η Γιάννα Αγγελοπούλου

Για «δείπνο του Αλέξη (Τσίπρα) με Γιάννα (Αγγελοπούλου) και Μαριάννα (Λάτση) σε πριβέ κλαμπ στο Κολωνάκι» έγραψε το σάιτ του Χρήστου Ράπτη και έγινε το έλα να δεις. Πρώτος αντέδρασε  ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Τσίπρα, Νίκος Παππάς που χαρακτήρισε προβοκατόρικο όχι το δημοσίευμα αλλά το ίδιο το σάιτ  iefimerida. Συγκεκριμένα ο Ν. Παππάς μέσω  twitter σχολίασε:
«Το προβοκατόρικο iefimerida γράφει για υποτιθέμενο “γεύμα” Τσίπρα στο  Κολωνάκι. όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυναμώνει θα δουν πολλά τα μάτια μας».
Aκολούθησε και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «αναξιόπιστα ρεπορτάζ» και «απόλυτα ψευδές» δημοσίευμα που πρέπει να ανακληθεί (πάντως μέχρι τις16.00 το δημοσίευμα του iefimerida παρέμενε πρώτο στην ιστοσελίδα). Αναλυτικά στην σκληρή  ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:..

Για ποια αλληλεγγύη μιλάτε;

Γράφει η Δήμητρα Σωτηριάδου
(δημοσιογράφος, ιδρυτικό μέλος της Συνταγματικής Παρέμβασης των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ)

Επειδή έρχονται Χριστούγεννα και όλοι ποντάρουν (εκ του πονηρού) στο συναίσθημα, καλό είναι ως δημοσιογράφοι να ενισχύσουμε τις ανθρώπινες αξίες και την αλληλεγγύη μεταξύ μας στις δύσκολες αυτές στιγμές της κρίσης, που ας μην ξεχνάμε,μέρος ευθύνης φέρουν μέλη της δημοσιογραφικής μεγάλης οικογένειας, γνωστά και ως ντόμπερμαν της ενημέρωσης, αφού αντί για έλεγχο της εξουσίας 4 χρόνια τώρα, προέταξαν το συμφέρον των ιδιοκτητών των ΜΜΕ παραπληροφορώντας συνειδητά την κοινή γνώμη, συμμετέχοντας ενεργά στην επιβολή των μνημονίων και την εξαθλίωση των πολιτών.....
Για να υπάρξει όμως αλληλεγγύη, θα πρέπει και τα περίπου 8.000 μέλη των ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ... να γίνουμε μέρος του προβλήματος των ανέργων και κυρίως.. 

Κοινή ανακοίνωση Μαρινάκη - Μελισσανίδη !

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν πριν από λίγο Μαρινάκης - Μελισσανίδης ή  Μελισσανίδης - Μαρινάκης για να μην υπάρξει παρεξήγηση, σχετικά με όσα τραγικά έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πλήρες κείμενο :
  • Τις τελευταίες ημέρες ζήσαμε περιστατικά που εξευτελίζουν το Ποδόσφαιρο. Ακούσαμε εκφράσεις που δεν ακούγονται ούτε σε καταγώγια, ούτε στον υπόκοσμο.
  • Για εγκληματικές οργανώσεις που έχουν διαλύσει  το ποδόσφαιρο.
  • Για γελωτοποιούς, χωρίς όμως καμία αναφορά σε καραγκιόζηδες κι αυτό είναι απαράδεκτο.
  • Για ανθρώπους που είπαν «ότι είπαν μαμά σε 20 χρόνια τους, μπαμπά στα 30 χρόνια τους,..

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η θεία από το Σικάγο και οι επαρχιώτες συγγενείς

Εμοιαζε παραμυθένια υπερπαραγωγή για χλιδάτο γαμήλιο πάρτυ με παρούσα την πολιτικοεπιχειρηματική αφρόκρεμα και γαρνιτούρα τη wannabe κυβερνητική ελίτ.
Τσάμπα, όμως, ο ντόρος και στράφι η πόζα.
Τελικά, ήταν μια θορυβώδης πρεμιέρα που χρησιμοποίησε τους επίσημους καλεσμένους ως ντεκόρ για να γιορτάσει την ένωση της ξενιτεμένης Αριάν­νας με το εγχώριο Διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα της παντρειάς θα φανεί στους παρευρισκόμενους μετά τη χώνεψη του γαμοπίλαφου.
Αρκετοί χαρακτήρισαν τη συγκέντρωση επωνύμων με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του..

Τα μπαλάκια του Αθερίδη

Γράφει ο Γιάννης Παντελάκης

Δημοσιογράφος γίνεσαι εύκολα στις μέρες μας. Τουλάχιστον έτσι όπως ασκείται η δημοσιογραφία σήμερα. Μπορείς να είσαι οτιδήποτε άλλο και να παραστήσεις και τον δημοσιογράφο. Ακόμα και ηθοποιός. Ένας από τους τελευταίους, ο Θ. Αθερίδης υποδύεται τον δημοσιογράφο και καλεί στην εκπομπή του (την οποία σκηνοθετεί ο Μαστοράκης μάλιστα -δεν υπάρχει ντροπή σ' αυτόν τον τόπο) όποιον νομίζει, κάνοντας ερωτήσεις και παίζοντας με μερικά μπαλάκια στα χέρια. Άνετος και ο οικοδεσπότης και οι καλεσμένοι του. Σφίγγουν και ξεσφίγγουν με τα χέρια τους τα μπαλάκια, λένε ό,τι νομίζουν και πέφτουν και μερικά χειροκροτήματα κονσέρβα.
Σε μια τέτοια εκπομπή, ο Αθερίδης κάλεσε έναν δικηγόρο, ο οποίος έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα την έκδοση της σημερινής Ελευθεροτυπίας (μικρή σχέση με την παλιά εφημερίδα). Ο..

Η απαγορευμένη έκδοση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας

Να μην αφήσουμε το “μαύρο” να κυριαρχήσει

Μετά την κυβέρνηση και το φίμωμα της ΕΡΤ, ήρθε η σειρά της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”.
Η εταιρεία "Τρίτη Όψη" απέκλεισε τους δημοσιογράφους του enet από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και απαγόρευσε την εκτύπωση της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, παρότι το φύλλο ήταν έτοιμο να τυπωθεί. Προχώρησε έτσι σε αναστολή της έκδοσης της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης, καθώς και της ηλεκτρονικής μορφής της.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην ιστορική “Ελευθεροτυπία”, έχοντας στις πλάτες μας μήνες ανεργίας αλλά και απληρωσιάς, κοροϊδίας και εμπαιγμού, δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε το χατίρι σε όποιον επιθυμεί να δει αυτή την εφημερίδα κλειστή.
Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα, για να ξαναβγεί το φύλλο στα περίπτερα.
Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε συμπαράσταση από όσους πιστεύουν στην ελευθερία του Τύπου,..

Δημοψήφισμα και συνέχιση της αποχής των δικηγόρων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, που συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία του συλλόγου, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία:
- Διενέργεια δημοψηφίσματος, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το δημοψήφισμα θα αφορά το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τη μορφή και το είδος των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων.
- Συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, από την ερχόμενη Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 έως και την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014.
- Πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, σε ημερομηνία που θα καθορίσει η..