ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αυτοαμνηστεύονται και για το έγκλημα της ΕΡΤ

Με τροπολογία 17 σελίδων σε νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον Γκίκα Χαρδούβελη, τον Ανδρέα Λοβέρδο κ.ά. (στο πρωτότυπο) η κυβέρνηση επιδίδεται στο αγαπημένο της χόμπι, αυτό της αυτοαμνήστευσης των αυτουργών των οικονομικών εγκλημάτων από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζονται σκανδαλωδώς.
Η τροπολογία  που θα επέκτεινε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ήταν αναμενόμενη αφού οι ήδη ανανεωμένες συμβάσεις των εργαζομένων στη ΔΤ (δανεισμένοι στη ΝΕΡΙΤ) είχαν αρχίσει να λήγουν από τις 19 Νοεμβρίου. Αυτή τη φορά όμως ο Γκίκας Χαρδούβελης φρόντισε και για μερικά ακόμα ζητήματα... Ζητήματα που ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, αμνηστεύοντας όσους συνέβαλαν στην..  κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από το μαύρο της ΕΡΤ και μέχρι τη δημοσίευση του νομοσχεδίου.
Ένα από τα σημαντικότερα νέα ήθη που προσφέρει αυτή η τροπολογία είναι το δια νόμου κουρέλιασμα της Διαύγειας, αφού για πρώτη φορά σε ένα νομοσχέδιο προβλέπεται η αναδρομική έγκριση αποφάσεων που δεν έχουν αναρτηθεί (και άρα σύμφωνα με το νόμο δεν είναι εκτελεστές) και μάλιστα δίνεται και περιθώριο ακόμα δύο μηνών για την ανάρτησή τους.
Ανάμεσα στις γραμμές αυτών των αποφάσεων κρύβονται εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών και όχι από το ανταποδοτικό τέλος. Πρόκειται δηλαδή για πρόσθετα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.
- διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ των Νίκου Μιχαλίτση και Κώστα Εφήμερου στο thepressproject