ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Δεσμεύτηκε προσωρινά η περιουσία της εταιρίας του Αλ. Μπακατσέλου

Νέα δικαστική νίκη των εργαζομένων στον «Αγγελιοφόρο»

Νέα δικαστική νίκη πέτυχαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» στους οποίους οι εργοδότες της επιχείρησης Αλέξανδρος Μπακατσέλος, Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας οφείλουν δεδουλευμένα άνω των τεσσάρων μηνών.
Oι εργαζόμενοι κατέθεσαν στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης ζητώντας να μη μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας. Παρά το γεγονός ότι η αίτηση δε συζητήθηκε στην ουσία της λόγω της αποχής των δικηγόρων το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζόμενων και έδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου οπότε και ορίστηκε να συζητηθεί στην ουσία της η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης.
Οπως ειπώθηκε στο δικαστήριο ο φόβος των εργαζομένων είναι να μη μεταβιβαστούν περιουσιακά..  στοιχεία της εταιρίας Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος στη νέα εταιρία που συνέστησε ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος μαζί με την επιχείρηση που εκδίδει την εφημερίδα «Μακεδονία».
Η συγκεκριμένη επιχειρηματική συμμαχία που προς το παρόν αφορά στον τομέα των εκτυπώσεων έχει στοιχεία μονοπωλιακού χαρακτήρα και έχει προκαλέσει μεγάλους φόβους στους εργαζόμενους και των δύο εταιρειών.
Η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» δε θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα την Κυριακή λόγω της απεργίας που έχουν προκηρύξει οι εκπρόσωποι των σωματείων.
- asyntaxtostypos