ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Kύριε Μπακατσέλο, πληρώστε τώρα τα δεδουλευμένα!

Νέο, ηχηρό χαστούκι στον εκδότη του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρο Κ. Μπακατσέλο, δίνει η Δικαιοσύνη, καθώς τον επαναφέρει στην τροχιά της νομιμότητας και τον υποχρεώνει να αποδώσει αμέσως όσους μισθούς παρανόμως παρακρατεί.
Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με νέα απόφασή του ζητεί από τον εκδότη και βιομήχανο να καταβάλει χωρίς άλλη καθυστέρηση σε 4 δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, το συνολικό ποσό των 25.000 €. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε δεδουλευμένες αποδοχές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2014, αλλά και σε μελλοντικές αποδοχές για το μήνα Νοέμβριο, ο οποίος ακόμη δεν έχει λήξει.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι προσέφυγαν κατά της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ, της εταιρίας που διοικεί ο κ. Μπακατσέλος και η οποία εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Ζήτησαν δε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να τους επιδικαστούν.. προσωρινά οι μισθοί που δεν είχαν λάβει από τον Ιούλιο και εξής. Το δικαστήριο όχι μόνον έκανε δεκτό το αίτημά τους, αλλά επιδίκασε σ΄ αυτούς και προληπτικά αποδοχές που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμες, απορρίπτοντας σχεδόν όλες τις ενστάσεις του δικηγόρου της εταιρίας και γενικού διευθυντή, Παντελή Χαλβατζάκη.
- διαβάστε εδώ το σκεπτικό και την απόφαση του δικαστηρίου