ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Με κουμπάρους, φίλους και κολλητούς...

...ο Καψής «χτίζει» τον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα

Με «χύτρα έτοιμη να εκραγεί» παρομοιάζουν – πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, τη στάση αναμονής που τηρεί το Μαξίμου παρακολουθώντας καθημερινά την προκλητική δράση της... «παρέας» που έχει συστήσει και εγκαταστήσει στον 6ο όροφο του κτιρίου της ΓΓΕΕ στην Καλλιθέα ο Παντελής Καψής! Οι κουμπάροι, οι φίλοι και οι κολλητοί που συνιστούν το «παρεάκι» και ταυτόχρονα το συμβουλευτικό τιμ του υφυπουργού, για τη δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα – εκτός του ότι συστήθηκε με αναξιοκρατικά κριτήρια, απειλώντας ανά πάσα στιγμή να εκθέσει τον ίδιο τον...

Η πλατεία ήταν γεμάτη...

Συζήτηση για Παιδεία, ΕΡΤ, εργασιακά στον Εύδηλο Ικαρίας

Aπό μαζική συμμετοχή και πλούσια συζήτηση, χαρακτηρίστηκε η ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου, στην πλατεία Ευδήλου Ικαρίας, η ΕΛΜΕ Ικαρίας & Φούρνων.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χρήστος Δάμαλος, αναφέρθηκε στις εργασιακές εξελίξεις τόσο στο χώρο της Παιδείας, όσο και ευρύτερα, καλώντας στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με γονείς, μαθητές, αλλά και άλλους κλάδους εργαζομένων.
Ακολούθως, ο Νάσος Μπράτσος, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και εργαζόμενος στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε διεξοδικά στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, με κύριο χαρακτηριστικό της..

Απειλητικά mail στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

«Κυβέρνηση και "συνάδελφοι" μας ζητούν να παραδώσουμε τη νεοαποκτηθείσα ελευθερία μας, την αξιοπρέπεια, το "Προαύλιο μας", να παραδώσουμε ο ένας τον άλλον». Αυτά αναφέρουν σε ανοικτή τους επιστολή δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή - και ανελλιπώς - στην Αγία Παρασκευή.
Οι εργαζόµενοι που, εδώ και σχεδόν δύο µήνες, προσφέρουν -µαζί µε τους συναδέλφους τους- στον ελληνικό λαό ένα πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραµµα από το Ραδιοµέγαρο της Μεσογείων, καταγγέλλουν ότι λαμβάνουν απειλητικά-εκβιαστικά mail: Η συµπλήρωση 50 ηµερών από την αιφνιδιαστική απόφαση -και την προκλητική, προσβλητική..

O Koμινάκης, η Forthnet και τα σενάρια για τον ΟΤΕ ΤV

Ενα σοβαρό μέτωπο κλείνει πριν καν ανοίξει με προκλήσεις μαχών και συμφερόντων. Ο λόγος για την Forthnet που εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος της Super League ως το 2017, ανεβάζοντας έτσι τις αντοχές της συνδρομητικής πλατφμόρμας για την επόμενη περίοδο.
Και αμέσως μετά εμφανίστηκε επενδυτής που απέκτησε στο τσακ μπαμ το 27,04% της εταιρείας και είναι πρόθυμος να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Πλέον με αυτούς τους όρους, οι διαπραγματεύσεις για τον αναδανεισμό της εταιρείας αποκτούν άλλη βάση συζήτησης. Το ενδιαφέρον για τον χώρο των media είναι πως πίσω από την Fine Life group βρίσκεται ο Σωκράτης..

Μπουκιά και βιβλίο

Το Bookia.gr είναι ένας νέος δικτυακός τόπος με θέμα το Βιβλίο και τους Αναγνώστες.
Δεν είναι ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, είναι ένας τόπος συνάντησης και επικοινωνίας όλων όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για τα βιβλία που διάβασαν ή διαβάζουν.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μπορεί να αξιοποιηθεί η συλλογική εμπειρία στις επιλογές ανάγνωσης. Πολύ γρήγορα μπορούμε να βλέπουμε εάν ένα βιβλίο ικανοποίησε τις προσδοκίες όσων το διάβασαν, αν “άρεσε”, ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία του. Οι γνώμες (κριτικές) μπορεί να αφορούν από την απλή βαθμολογία έως μια πιο αναλυτική περιγραφή.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βιβλίο γίνεται στο Διαδίκτυο το κεντρικό αντικείμενο κοινωνικότητας. Μπορούμε να ορίσουμε τις σχέσεις με τα..

Εψαχναν 5 δισ. βρήκαν μόνο 150.000 ευρώ!

Δεν θέλουνε να πιάσουνε τους φίλους τους και διαλύουν την κοινωνία

Ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ Γιώργος Χριστοφορίδης, προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ, αποδεικνύει με έγγραφο-ντοκουμέντο του υπουργείου Οικονομικών ότι μέχρι σήμερα από όλους τους μεγαλο-φοροφυγάδες που έβγαλαν τα δισεκατομμύριά τους στο εξωτερικό, έχουν ψάξει μόνο 178!
Από όλα τα δισεκατομμύρια που ταξίδεψαν και έφυγαν από την Ελλάδα (μόνο την περίοδο 2003-2011 βγήκαν 207 «βρώμικα» δισ.), μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει ΜΟΝΟ 150.000 ευρώ.
Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Αρκεί να συγκεκριμενοποιήσουμε για..

Mελάνια και αντιμόνιο...

Κάνοντας τα πρώτα μου βήματα στη δημοσιογραφία ως αμούστακος νεαρός συνεργάτης (συνεργατάκος για ματς των αθηναϊκών πρωταθλημάτων) στο «Φως» τού Θόδωρου Νικολάΐδη, ανέπνεα τα μελάνια και το αντιμόνιο από το πιεστήριο της «Βραδυνής» που βρισκόταν στο ισόγειο του μεγάρου στην αρχή της Πειραιώς. Εκεί, κλεισμένο με μεγάλη τζαμαρία προς θέαση των διερχομένων όταν «έβαζε μπρος» μπουμπουνίζοντας, πολυβολούσε βγάζοντας αράδα εφημερίδες. Το «Φως», η «Βραδυνή» και το πιεστήριό της βρίσκονταν στο ίδιο κτίριο με το στενό αργό ασανσέρ των δύο ατόμων…

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τελεσίγραφο στον Οικονομόπουλο από τους απλήρωτους της Ελευθεροτυπίας

Εξαντλείται η υπομονή και τελειώνουν οι ηρωισμοί και τα «γιούργια» στη Μίνωος. Το σύνολο πλέον των εργαζόμενων της Ελευθεροτυπίας που έκλεισαν απλήρωτοι τρεις μήνες, απαιτεί επιτακτικά τα δεδουλευμένα Μαίου, Ιουνίου και Ιουλίου. Κι έτσι καθώς μπήκαμε στον Αύγουστο οι εργαζόμενοι που αποφάσισαν να ταρακουνήσουν το σύστημα, προχώρησαν σε γενική συνέλευση παρουσία της (νέας) διεύθυνσης της εφημερίδας. Για τους διοικούντες ούτε λόγος καθώς ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος είναι εξαφανισμένος και δεν βγαίνει πλέον ούτε στα τηλέφωνα...
Το μόνο φυσικά που ειπώθηκε για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους ήταν να κάνουν υπομονή καθώς λεφτά δεν υπάρχουν, ενώ υπάρχει και εμπλοκή με ένα δάνειο από τράπεζα...
Τελικά η συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να δώσει διορία στους διοικούντες μέχρι την..

Oι σκλάβοι, ο αρχιλογιστής και ο νέος διευθυντής του ΣΚΑΪ

Ψήφισμα της Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και του Internet
του ΣΚΑΪ


Οι Δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και του Internet του ΣΚΑΪ δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις νέες απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου. Στο Ραδιόφωνο απολύθηκαν 10 δημοσιογράφοι από το μισθολόγιο, ενώ παράλληλα δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις σε 2 δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονταν με μπλοκάκι για περισσότερα από 5 χρόνια, οπότε απομακρύνθηκαν χωρίς αποζημίωση και δεν έχουν ούτε δικαίωμα υπαγωγής στο Ταμείο Ανεργίας. Στην Τηλεόραση καταγράφηκαν 3 απολύσεις.
Στους 15 απολυμένους του Ομίλου, υπάρχουν 3 απολυμένες μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας,..

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Διευθυντής παντός καιρού, βολικός και αναλώσιμος…

Γράμμα από την Αγία Παρασκευή

Στη ζωή έρχεται πάντα η στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θ’ αφήσεις. Αυτή η στιγμή ήρθε τώρα και για την ΕΡΤ.
Κάποιοι το είχαν αποφασίσει από την αρχή. Και επιχείρησαν να λειτουργήσουν ως Δούρειος Ιππος για να διασπάσουν το μέτωπο των εργαζομένων στην Αγία Παρασκευή. Κάποιοι την έκαναν στην πορεία μπροστά στις δυσκολίες, αλλά και τις προσωπικές ανάγκες.
Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που μέχρι πρόσφατα εμφανίζονταν σφοδροί πολέμιοι των σχεδίων της κυβέρνησης για τη λειτουργία της ανεκδιήγητης ΔΤ και του λεγόμενου μεταβατικού φορέα, αλλά μόλις τους έδειξαν το βάζο με το μέλι έτρεξαν με χίλια να …βουτήξουν μέσα τα δάχτυλά τους.
Πρώτος και καλύτερος ο Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος μέχρι πρόσφατα έπιανε τους συναδέλφους και τους έλεγε ότι είναι γελοίο αυτό το μεταβατικό σχήμα και τους καλούσε να μην υποβάλλουν..

Σοκ μετά τις νέες εκκαθαρίσεις εργαζομένων στον όμιλο Αλαφούζου

Ο Γιάννης Αλαφούζος ενεργοποίησε τελικά τη λίστα των απολύσεων στο Φάληρο... Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ 100.3, Λεωνίδας Σακλαμπάνης με αφορμή την ανάκληση των αδειών από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, είχε αναφερθεί (εδώ) στο ήδη βεβαρημένο εργασιακό περιβάλλον στον όμιλο ΣΚΑΪ που πλέον μετατρέπεται σε «ζούγκλα» με ευθύνη της διοίκησης, της διεύθυνσης και των στελεχών. (Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων  είναι τελικά ανάμεσα σε αυτούς που τους ανακοινώθηκε η απόλυση!)
Ο αριθμός των απολύσεων στον όμιλο Αλαφούζου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, είναι αδιευκρίνιστος (13 απολύσεις στον ΣΚΑΪ 100,3 και 4 στην τηλεόραση) καθώς λέγεται ότι θα υπάρξει συνέχεια! Προς το παρόν οι απολυθέντες ενημερώθηκαν πως για λόγους περιστολής δαπανών πρέπει να αποχωρήσουν από το όμιλο του ΣΚΑΪ.
Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και οι Λεωνίδας Σακλαμπάνης (εκπρόσωπος εργαζομένων),..

Ανέμελοι εκδότες...

Επέτειος! Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται δυο χρόνια από τότε οι εκδότριες της «Ελευθεροτυπίας» έκαναν στάση πληρωμών στους εργαζόμενους στην εταιρεία τους. Οι... αντισυμβατικές (φοβού τους «Αριστερούς» εργοδότες) αδελφές Μάνια Τεγοπούλου και Ελένη Μακρή, αποφάσισαν να κάνουν αυτό που δεν θα τολμούσαν ούτε οι συνήθως στοχευμένοι ως «διαπλεκόμενοι και αμείλικτοι» μιντιάρχες της χώρας. Να στερήσουν κεκτημένα οικονομικά δικαιώματα δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, από περίπου 850 εργαζόμενους. Τόσο απλά, τόσο κυνικά.
Η ιστορία δείχνει πως είχαν όλες τις δυνατότητες να εξυγιάνουν μια από τις ισχυρότερες (και οικονομικά και από πλευράς επιρροής) εφημερίδες, αλλά η ίδια ιστορία δείχνει πως ήταν εντελώς..

Πέταξαν έξω από την ΕΣΗΕΑ τον Σίμο Κεδίκογλου

Aντί να έχει το θάρρος να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ ζητάει και τα ρέστα. Ο λόγος για τον
Σίμο Κεδίκογλου που παραδόθηκε πλέον στη χλεύη της ιστορίας των media μετά και το προκλητικό απολογητικό υπόμνημά του προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Στον Κεδίκογλου με ψήφους 4 έναντι 1 επιβλήθηκε η οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ καθώς παραβίασε σωρεία διατάξεων του Καταστατικού της Ενωσης και του Κώδικα Δεοντολογίας.  Κανονικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με το κατάπτυστο διάγγελμά του, τόσο σε ύφος όσο και σε περιεχόμενο, για το λουκέτο στην ΕΡΤ θα έπρεπε (αν ήταν έστω και λίγο σοβαρός)  να είχε παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα και να είχε παραιτηθεί από.. επαγγελματίας δημοσιογράφος.
Ο Κεδίκογλου συν τοις άλλοις στο υπόμνημά του αναφέρει ότι θα έπρεπε να έχει προνομιακή..

Οι χειροπέδες δεν θα πτοήσουν τον κόσμο της Ενημέρωσης

Συμπαράσταση στους συλληφθέντες
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την προσπάθεια επίδειξης δύναμης και τρομοκράτησης των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας σε ό,τι αφορά την εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα και με την ανεκτέλεστη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι οκτώ συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφος που κάλυπτε την εκδήλωση διαμαρτυρίας, ύστερα από ολονύκτια κράτηση στη ΓΑΔΑ, οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στην εισαγγελία, οι επτά για σωρεία πλημμελημάτων και ο ένας για… κακούργημα. Για τους κατηγορούμενους για πλημμέλημα ορίστηκε τακτική δικάσιμος..

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Tι προτείνει ο Γ. Κουρής για την επαναλειτουργία του ALTER

Πρόταση του Γιώργου Κουρή προς τους εργαζομένους του ALTER για την επαναλειτουργία του καναλιού. Τα προτεινόμενα σημεία συμφωνίας είναι:

1.       Τα τρία μέλη του Δ.Σ της εταιρείας σε σύνολο επτά θα υποδειχθούν από τους εργαζόμενους, ένα ανά ειδικότητα ( Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί , Διοικητικοί).
2.       Ο  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι κοινής  αποδοχής, εργοδοτικής πλευράς και εργαζομένων.
3.       Οι εργαζόμενοι που θα συνεχίσουν να απασχολούνται θα λαμβάνουν αποδοχές μεικτές 800 ευρώ με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και με αναγνωρισμένα όλα τα..

Κεραίες Υμηττού: οι στημένες κατηγορίες κι ο ρόλος του Γκίκα Μάναλη

«Μια ειρηνική διαμαρτυρία εργαζομένων στην ΕΡΤ, συναδέλφων από ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης και αλληλέγγυων άλλων πολιτών, στις κεραίες του Υμηττού, καταλήγει σε βίαιες και οπωσδήποτε αυθαίρετες συλλήψεις “στο σωρό”. Στη συνέχεια με χειροπέδες οκτώ  πολίτες μεταξύ τους και η συνάδελφος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Εύα Μαυρογέννη, η οποία μετέδιδε για λογαριασμό της ΕΡΤ το ρεπορταζ, βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ. Μια κυρία από τους προσαχθέντες ήταν εμφανώς κακοποιημένη και ζητούσε από την πρώτη στιγμή, γύρω στις 11 μ.μ. που την είδα στον 6ο όροφο του αστυνομικού αρχηγείου της Λ. Αλεξάνδρας, να εξεταστεί από γιατρούς. Της το επέτρεψαν το ξημέρωμα.
Μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα οι επικεφαλής της Αστυνομίας μας διαβεβαίωναν (τους παριστάμενους δηλαδή, βουλευτές, εκπροσώπους εργαζομένων και δικηγόρους) ότι πρόκειται για..

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

MAT και βία στον Υμηττό

Βίαια επέμβαση των ΜΑΤ το βράδυ της Δευτέρας στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό όταν ομάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου είναι εγκατεστημένοι οι πομποί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το μαύρο στην ΕΡΤ.
Το γεγονός ότι υπήρξε εκπομπή στο κανάλι 21 από αναλογικό πομπό φαίνεται πως εξαγρίωσε τους κρατούντες. Επενέβη η αστυνομία με διμοιρίες των ΜΑΤ που έκαναν χρήση βίας εναντίων των φιλήσυχων πολιτών οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά μακριά από τον πομπό και έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ που ήταν κλειδωμένες.κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων στον χώρο.
Υπήρξαν οχτώ προσαγωγές στη ΓΑΔΑ, ανάμεσά τους μέλη της ΣΠΙΘΑΣ, η δημοσιογράφος της..

Διαψεύδονται και μπερδεύονται συνεχώς...

Ο Σωτήρης Μανιάτης της Εφημερίδας των Συντακτών απάντησε χθες στα περί νέου αγοραστή για το φύλλο της Κολοκοτρώνη. Συγκεκριμένα στη στήλη Παρασκήνια υπό τον τίτλο «Διαψεύδονται συνεχώς» αναφέρει:
«Οι απανωτές διαψεύσεις σε δημοσιεύματα για πιθανούς αγοραστές της "Εφημερίδας των Συντακτών" χαρακτηρίζονται απλά ως "αντίδραση" από την εφημερίδα "Παραπολιτικά". Ας μην ανησυχούν. Αν και όταν υπάρξουν μέτοχοι πλην του Συνεταιρισμού Εργαζομένων (προκαθορισμένο μειοψηφικό ποσοστό και υπό προϋποθέσεις που έχουμε θέσει), θα ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας που είναι και οι μοναδικοί εργοδότες μας. Άλλωστε, εμείς δεν... κρύβουμε κάτι. Η διαρκής ανοδική πορεία στις πωλήσεις της "ΕφΣυν" - και μάλιστα εν μέσω θέρους - μεταφράζεται επίσης από το ίδιο εβδομαδιαίο φύλλο..

«Δεν έχουμε καμμιά σχέση με τον Τάσο Πάλλη»

Οι «Εκδόσεις Πατρίδα» και ο Σπ. Τρίψας διαμαρτύρονται και διαψεύδουν

Και ξαφνικά χθες το μεσημέρι λάβαμε με mail λάβαμε εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία από την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ Α.Ε.", που είναι ιδιοκτήτρια εταιρία της εφημερίδος " Η Ελλάδα Αύριο" και τον εκδότη - διευθυντή της Σπύρο Τρίψα!
Αιτία του εξώδικου ήταν ανάρτησή μας σχετικά με πληροφορία που αναδημοσιεύσαμε από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και η οποία θέλει πίσω από την εφημερίδα να βρίσκεται ο πρώην στενός συνεργάτης του εφοπλιστή Ρέστη, Αναστάσιος (Τάσος) Πάλλης. Οι zoornalistas βέβαια αναφέρθηκαν (εδώ) κυρίως στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν περισσότερο από 4 μήνες και..

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ολοι θέλουν να αγοράσουν την Εφημερίδα των Συντακτών!

Νέος αγοραστής για την «Εφημερίδα των Συντακτών» «ανεκαλύφθη» πρόσφατα. Mετά την σύζυγο του επιχειρηματία Θόδωρου Αγγελόπουλου, ήρθε η σειρά, λέει, του Χάρη Κονιδάρη (διευθυντής γραφείου τύπου της Εκκλησίας) να κάνει πρόταση εξαγοράς της εφημερίδας της Κολοκοτρώνη. Η πρόταση εξαγοράς δεν αφορούσε σε ίδιο ενδιαφέρον αλλά, όπως γράφουν τα Παραπολιτικά, έγινε για λογαριασμό τρίτων επενδυτών που δεν έγινε γνωστό το ποιοι ακριβώς είναι.
Το προσφερθέν τίμημα, που φαίνεται να υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ, ναι μεν φάνηκε ελκυστικό αλλά η διοίκηση της Εφημερίδας των Συντακτών δεν προχώρησε σε περαιτέρω διαπραγμάτευση, καθώς..

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Β. Θωμόπουλος: διευθυντής ειδήσεων νάναι κι όπου νάναι...

Σε λίγες ημέρες και πριν από τις 15 Αυγούστου το «μόρφωμα» της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) θα εκπέμπει λέει... κανονικό πρόγραμμα, με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές.
Μάλιστα θα δέχεται επίσης και διαφημίσεις πριν από το τέλος Αυγούστου, αφού στις 21 του μηνός αρχίζει το Champions League και η ΔΤ θα μεταδώσει τους αγώνες και δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν τα δικαιώματά της, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.
Διευθυντής ειδήσεων του μορφώματος της ΔΤ θα είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος είχε την ίδια θέση πριν πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ και μάλιστα ήταν στο control room όταν ο Κεδίκογλου έκανε την άθλια..

Νέες απολύσεις στο Κέρδος του Λιακουνάκου με τα 43 εκατ. της Sonak

Κλίμα τρομοκρατίας στην εφημερίδα «Κέρδος» μετά και την απόλυση των δημοσιογράφων Αντώνη Ξυδού και Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου, επειδή δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις που προσπάθησε να τους επιβάλει.
Η εφημερίδα και δεν πληρώνει και κάνει απολύσεις την ώρα μάλιστα που ο ιδιοκτήτης της, Θωμάς Λιακουνάκος με την εταιρεία εξποπλισμών Sonak εισέπραξε 43 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για το περίφημο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου χωρίς να παραδώσει ουτε βίδα (εξ ου και διώκεται για κακούργημα)...
Η εργοδοσία του «Κέρδους» που εξακολουθεί να οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές τριών και πλέον μηνών, καθώς και τα επιδόματα που..

Οι απλήρωτοι του Τρίψα, ο Ρέστης και τα 2 εκατ. του Πάλλη

Αθέτησε για άλλη μια φορά τις υποσχέσεις του ο εκδότης - διευθυντής της ημερήσιας εφημερίδας «Ελλάδα αύριο» και δεν πλήρωσε τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων. Ο Σπύρος Τρίψας παρά τις προσπάθειες που, όπως λέει, καταβαλει για την εξεύρεση χρημάτων δεν τα κατάφερε και έχει απλήρωτους τους (περισσότερους) εργαζόμενους περισσότερο από 4 μήνες.
Την ίδια ώρα με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση του Βίκτωρα Ρέστη κάποιοι άρχισαν να διαρρέουν πληροφορίες πως πίσω από την εφημερίδα του Σπ. Τρίψα βρίσκεται ο πρώην στενός..

Με απολύσεις απειλεί ο Μαλέλης στον ΣΚΑΪ

Η οργή των Βαρδινογιάννηδων και τι κρύβει η συνάντηση με τον Φιλιππίδη

Φορτσάτος εμφανίστηκε στην πρώτη του επίσημη στον ΣΚΑΙ, ο Σταμάτης Μαλέλης. Ο νέος διευθυντής ειδήσεων συμμετείχε σε σύσκεψη, στην οποία ξεκίνησε με απειλές για να μπορεσει προφανώς να επιβληθεί. Έτσι, εκτός του ότι απείλησε ότι θα απολύει όποιον ενημερώνει πίσω από την πλάτη του, κατάφερε να δημιουργήσει αντιπάθειες και έχθρες, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα μεταμορφώσουν τον σταθμό του Φαλήρου σε ρινγκ!
Δυο ημέρες νωρίτερα ο Σταμάτης Μαλέλης εθεάθη στο «Πρυτανείο» στον γνωστό πεζόδρομο του Κολωνακίου να πίνει καφέ με τον Άγγελο Φιλιππίδη. Στο πρόσωπο του τελευταίου, το πρώην στέλεχος του STAR βρήκε τον άνθρωπο που θα μπορούσε να μεσολαβήσει για να καλμάρει την..