ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Διευθυντής παντός καιρού, βολικός και αναλώσιμος…

Γράμμα από την Αγία Παρασκευή

Στη ζωή έρχεται πάντα η στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θ’ αφήσεις. Αυτή η στιγμή ήρθε τώρα και για την ΕΡΤ.
Κάποιοι το είχαν αποφασίσει από την αρχή. Και επιχείρησαν να λειτουργήσουν ως Δούρειος Ιππος για να διασπάσουν το μέτωπο των εργαζομένων στην Αγία Παρασκευή. Κάποιοι την έκαναν στην πορεία μπροστά στις δυσκολίες, αλλά και τις προσωπικές ανάγκες.
Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που μέχρι πρόσφατα εμφανίζονταν σφοδροί πολέμιοι των σχεδίων της κυβέρνησης για τη λειτουργία της ανεκδιήγητης ΔΤ και του λεγόμενου μεταβατικού φορέα, αλλά μόλις τους έδειξαν το βάζο με το μέλι έτρεξαν με χίλια να …βουτήξουν μέσα τα δάχτυλά τους.
Πρώτος και καλύτερος ο Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος μέχρι πρόσφατα έπιανε τους συναδέλφους και τους έλεγε ότι είναι γελοίο αυτό το μεταβατικό σχήμα και τους καλούσε να μην υποβάλλουν..
αίτηση για τις δίμηνες συμβάσεις. Την ίδια περίοδο, παρεμπιπτόντως, ο ίδιος  παρακαλούσε τη διοίκηση του ΣΚΑΙ να τον προσλάβει ως αρχισυντάκτη σε εκπομπή.
Μόλις, όμως, το σύστημα Φώφη-Πρωτόπαπας έπιασε δουλειά για να τον επιβάλει – ως τον συνήθη, βολικό και δικό του άνθρωπο για όλες τις δουλειές – ο Θωμόπουλος ξέχασε την αντίσταση και άλλαξε ρότα. Παλιά του τέχνη κόσκινο…  Αρχισε εκ νέου να επικοινωνεί με συναδέλφους, αυτή τη φορά για να τους πείσει να καταθέσουν αιτήσεις, τάζοντάς τους επιτελικές θέσεις στη ΔΤ, ως ο έχων ήδη «καβατζώσει» τη θέση του διευθυντή ειδήσεων.
Οι πιέσεις του εν λόγω συστήματος απέδωσαν, άλλωστε και ο Παντελής Καψής δεν βρήκε κι άλλους πρόθυμους να παραστήσουν το διευθυντή στο μεταβατικό μόρφωμα. Όπως εύστοχα έχει γράψει και το μπλογκ zoornalistas, ο Θωμόπουλος διευθυντής θέλει να είναι, κι όπου να ‘ναι. Διευθυντής παντός καιρού, βολικός και αναλώσιμος… Όπως στις εποχές του Alpha όταν τον έπαυαν ανά τρίμηνο, όπως στην παντοκρατορία Πρωτόπαπα επί κυβέρνησης Σημίτη, όπως και πρόσφατα επί τρικομματικής στην ΕΡΤ όταν εξαντλούσε τη διευθυντική του «επάρκεια» σε ανεκδιήγητες ΕΔΕ και βάραγε προσοχές στον Λιάτσο…
Βεβαίως, εδώ τίθεται και ένα ουσιαστικό ζήτημα νομικής και ηθικής τάξης. Πώς κάνει επαφές ο Θωμόπουλος ως διευθυντής της ΔΤ ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη ο υποτιθέμενος διαγωνισμός για την πρόσληψη των «αξιότερων» και «ικανότερων» - ένας διαγωνισμός, που αφορά και τη θέση του διευθυντή ειδήσεων; Θα βρεθεί κάποιο ΑΣΕΠ να ακυρώσει, κατόπιν αυτών, τον διαγωνισμό; Θα βρεθεί κάποιος εισαγγελέας να ερευνήσει τη νομιμότητα και τη δήθεν αξιοκρατία των επιλογών μέσω του εν λόγω διαγωνισμού; Δεν έχουμε βάσιμες ελπίδες...
Διερωτόμαστε μόνον: Τόσο αξιοκρατικά θα γίνουν και οι άλλες επιλογές; Έναν τέτοιο διαγωνισμό είχε κατά νου ο Παντελής Καψής; Θα βάλει την υπογραφή του σε τέτοια παιχνίδια;